Familie van Nouri richt stichting op

JesseTH, 01-12-2017 om 21:03, 19128 views, Volkskrant |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De familie van Abdelhak Nouri gaat een stichting oprichten naar aanleiding van de tragedie rondom de jongeling, weet de Volkskrant. Het gezamenlijke doel van de stichting wordt om valide en invalide mensen met elkaar te laten sporten en spelen.

Oud-burgemeester Eberhard van der Laan, die inmiddels overleden is, had voor zijn overlijden al toegezegd dat hij plaats zou nemen in de Raad van Advies van de stichting. De familie van Nouri hoopt met de stichting het goede karakter van Nouri te betonen.

Het doel van de stichting, om valide en invalide mensen samen te laten sporten, komt niet uit de lucht vallen. De laatste keer dat Nouri met zijn broer, Abderrahim, ging voetballen in Amsterdam nodigde hij twee lichamelijk beperkte jongens uit om mee te doen. 'We hebben ook een gehandicapte oom. Appie bezocht hem het vaakst. Appie was het fundament van onze familie. Hij zorgde voor iedereen', vertelt zijn broer.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxrulesz
Nouri op 50% zou nog van grote waarde zijn voor ajax des te erger is dit voor alle partijen. Nouri zou eerder bij de mentale afdelingen van ajax aan de bel moeten trekken dat hij het mentaal/psychisch zwaar had. Dit is echt een verlies voor alle partijen zo.
0 0
Aeter
Als je dit ook weer leest, denk ik weer godverdomme waar heeft die goede jongen dit aan verdient. De wereld kan zo oneerlijk zijn...
3 -2
Oordopjes
Misschien slaat het nergens op wat ik zeg, maar waarom geef ajax nouri geen contract voor het leven met salaris van 1 ton? Zodat geld naar familie en stichting gaat?
1 -4
koppendicht
Omdat Ajax een bedrijf is waarbij contracten zijn ondertekend, en Nouri nog altijd zijn geld krijgt. 300.000 in dit jaar, tot en met 2020 neemt dit elk jaar met 50.000 toe. En je weet niet wat Ajax daarnaast heeft afgesproken met de familie, maar Ajax is naast een voetbalclub ook een bedrijf dat op de centjes moet letten.
4 0
Dexy
Wat een prachtig initiatief! Voorbeeld voor iedereen. Op en top respect!

Ik leef nog altijd enorm met zijn familie mee, al dekt die beschrijving nog totaal niet de lading van de ernst van het leed wat wij allemaal (en al helemaal de familie zelf) voelen.
3 -2
koppendicht
Een voorbeeldfamilie voor iedereen. Er zit geen greintje onechtheid in, net als bij Nouri. Helaas gaan ze slachtoffer van louche advocaten en de media worden, zo te horen, maar de vraag of de reanimatie eerder gestart kon worden is wel een legitieme vraag. Ik had het gevoel dat die artsen niet wisten wat er aan de hand was, maar het ambulancepersoneel wel, maar dat die niet durfden in te grijpen omdat ze lager in de pikorde stonden.
2 -1
X-RaY
Respect en hart verwarmend!
1 -1
Ajaxhart
Morgen in de Volkskrant aandacht hiervoor, maar ook aandacht voor de vraag of de reanimatie op het veld tijdig is gestart. Volgens een aantal geraadpleegde experts is kun je daaraan twijfelen. Ben benieuwd. Heeft me altijd al verbaasd dat het zo stil blijft rondom de hele gang van zaken. Lijkt me erg belangrijk dat hier duidelijkheid over komt.
2 -1
FlyingDutchMan
Gewaagde twijfels op basis van een paar beelden..
2 0
NouriVandeBeek
Heel logisch dat de familie alles wilt weten en onderzoeken. Als er fouten zijn gemaakt, dan moeten die worden benoemd.
2 -2
Ajaxhart
Centraal staat de vraag of tijdig met reanimatie is begonnen. Dat is van levensbelang ivm de zuurstoftoevoer naar de hersenen.
M.i. kun je op basis van de beelden hier wel iets over zeggen.
Ook de familie Nouri wil hier duidelijkheid over (althans volgens de Volkskrant).
3 0
booya4afca
Heb je aandelen in de Volkskrant ofzo?
0 0
Nummer34
Heb altijd tranen in mijn ogen als ik iets over appie lees
1 -2
MSwertz92
Vraag me soms af, als die jonge die dag niet had gespeelt, was het dan ook gebeurt ? Kan dit puur door hitte komen ? Vind het nog steeds onwerkelijk dat dit bij zo een gouden gozer is gebeurt.
1 -1
NouridolbergNeres34
Dit zal Appie prachtig vinden ,hij is altijd heel begaan geweest met gehandicapte mensen en iedereen bij elkaar te brengen.
4 -1
Ajacied33
Brok in mn keel als ik dit lees...Wat een tragedie en ellende maken die mensen mee. Prachtig gebaar natuurlijk dit initiatief
3 -1
Dwergje48
Prachtig initiatief!
2 0