[Update] Sierhuis basis, Cassierra speelt niet

BvdPloeg, 24-11-2017 om 18:30, 16852 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Michael Reiziger kan vrijdagavond bij de wedstrijd van Jong Ajax tegen NEC nog niet beschikken over Luis Manuel Orejuela en Noa Lang. Het tweetal is geblesseerd en daardoor niet beschikbaar voor het duel in Nijmegen.

Orejuela speelde nog in de bekerwedstrijd tegen ASV De Dijk en zat op de bank bij de wedstrijden van het eerste tegen Willem II en FC Utrecht. Ook deed hij begin november nog mee in een oefenwedstrijd tegen Telstar. Het duel met NAC Breda moest de Colombiaan daarna echter laten schieten door een lichte kwetsuur en daar is hij nog niet van hersteld. 

Noa Lang leek na een wekenlange absentie na een rugblessure weer terug toen hij zijn rentree maakte tegen FC Eindhoven. Tegen De Graafschap startte hij zelfs in de basis, maar afgelopen maandag moest hij de wedstrijd uit bij Jong AZ missen. Een kleine terugslag na de oefenwedstrijd tegen Katwijk (4-1 winst) zorgt er ook voor dat hij er vrijdag tegen NEC niet bij zal zijn. 

Tegenover de absentie van Orejuela en Lang staat de terugkeer van Kaj Sierhuis. De spits kreeg tegen De Graafschap twee keer geel en was daardoor geschorst tegen Jong AZ. Hij speelde dinsdag wel mee met Ajax O19, dat ondanks een 0-2 nederlaag tegen Legia O19 de play offs van de Youth League haalde. De verwachting is dat ook spelers als Carel Eiting, Mateo Cassierra en misschien wederom Mitchell Dijks van de partij zijn. Deyovaisio Zeefuik en Dennis Johnsen trainden vrijdagochtend met Ajax 1 en lijken dus bij de selectie te zitten tegen Roda JC.

Update - 16.20 uur
Kaj Sierhuis begint vrijdagavond in de basis tegen NEC. De spits is de vervanger van Mateo Cassierra, die door een kuitblessure bij Klaas-Jan Huntelaar mogelijk bij de selectie tegen Roda JC zit. De Colombiaan speelt in ieder geval niet bij de beloften.  

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AJAIXIXIXI
hopelijk krijg Cassierra wat speeltijd bij 1, ben wel gecharmeerd van die jongen.
7 0
Bil
Wordt dus niks vanavond!!
3 -1
NouriVandeBeek
Jammer! NEC uit is een pittige leerzame wedstrijd. Je had ook Johnsen en Zeefuik goed kunnen gebruiken. Nu banken ze zondag.
2 -1
Vlieske
Logisch, geen sinkgraven en viergever een twijfel geval.
1 0
Vlieske
Sinkgraven eruit tot de winterstop. Leuk die oefenwedstrijden midden in het seizoen.
5 0
Ajax#1900
Ook raar om hem direct 2 keer per week te gebruiken terwijl hij net terug was.
3 0
FlyingDutchMan
Eén keer pissen en hij ligt er weer een maand uit, dat soort spelers zijn wel vermoeiend..
1 0
didierajax020
Mooi kut.
0 0
Keffie L
Te weinig kwaliteit aanwezig dus vrees voor een dikke nederlaag
4 0