De Jong: 'Intentie is om bij Ajax te blijven'

BartVeenstra, 03-11-2017 om 14:30, 9276 views, AT5 |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het lijkt erop dat Frenkie de Jong binnenkort zijn contract bij Ajax gaat verlengen. Het talent heeft een aanbod om zijn verbintenis tot medio 2022 te gaan verlengen en zelf zegt hij dat het bedoeling is om bij Ajax te blijven.

'Ja, we zijn wel in onderhandeling met Ajax. Ik laat mijn zaakwaarnemer gewoon het werk doen', aldus De Jong in gesprek met AT5. 'Het is de intentie om te blijven, natuurlijk. Een verhuur is voor mij ook geen optie', aldus de middenvelder, die zag dat er bij Ajax de laatste jaren veel jonge spelers vertrokken. 'Ik weet niet of zij te vroeg zijn vertrokken. Kenny (Tete, red.) doet het nu ook goed, het is per persoon verschillend.'

De Jong vindt dat Ajax de juiste club is voor jonge spelers. 'Ze hebben ook vertrouwen in mij. Maar ik moet wel spelen of er moet perspectief zijn om te spelen. Dus we moeten het even bekijken. Of ik het erg vind om het hierover te hebben? Nee hoor, het is goed om de mensen op de hoogte te houden, haha', aldus De Jong, die tenslotte vooruitblikt op het duel met FC Utrecht van zondag. 'Als Ajax-zijnde moet je in de ArenA alles winnen. Of ik verwacht te spelen? Ik denk niet dat ik in de basis zal starten, maar ik hoop wel op minuten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax95Duivendrecht
Echt jammer dat Frenkie zo weinig speelminuten krijgt. Van mij mag hij vaker starten op de plek van Donny, of invallen op de plek van Ziyech. Dat verdient Frenkie toch wel.
1 0
4xEC1
"De intentie is om te blijven." Ja, wat dan? Als je erover nadenkt is het eigenlijk een belachelijke uitspraak van iemand die net komt kijken en nog niet eens een basisplaats heeft. Maar voor de duidelijkheid; Geweldige speler natuurlijk die gewoon moet spelen. In ieder geval volgend jaar een basisplaats! Ajax moet zulke spelers koesteren, dit is de toekomst.
0 -2
koppendicht
Inderdaad. Hij staat nog niet eens in de basis! Waar hebben we het over. Maar goed, je weet vantevoren wat voor vlees je in de kuip hebt met jongens als bazoer en de jong. Die gaan bij het eerste beste aanbod ergens anders kijken.
1 0
AlexIbarra
Wanneer er over jouw contract wordt onderhandelt ga je natuurlijk niet zeggen:
"Wat ze me ook bieden, ik blijf sowieso bij de mooiste club ter wereld."

Zelfs als je dat eigenlijk denkt.
5 0
4xEC1
Je hebt eigenlijk ook best wel gelijk..... ;-)
1 0
DavidFerr
Jij snapt het
2 0
Piejotter
Frenkies tijd komt nog. Is goed bezig dus dat gaat zeker beloond worden. Dit seizoen zoveel mogelijk minuten maken en volgend seizoen moet er een regelmatige basisplaats inzitten. Zie Zyech na dit seizoen vertrekken. En Schöne is lang niet zeker dat hij deze basisplaats vast kan houden. Echter Siem hijgt ook in de nek van Donny en misschien Schöne.
2 -2
wladimir
Volgend seizoen vormen Frenkie, Siem en Donny ons middenveld. Schöne, Eiting en Sinkgraven als back-up.
0 0
Juhaz02
Ik denk eerlijk gezegd dat je veel beter Sinkgraven als 6 kan laten renderen, Frenkie en Donny daarvoor mits Ziyech vertrekt natuurlijk!
3 -4
NouriVandeBeek
Contract tot 2022 zou heel lekker zijn.
2 0
wladimir
Snel vastleggen tot 2022!
2 0
3*stars*3
Prima intentie en binnenkort lekker krabbelen.
1 -1
fanforeffer
Speelt binnen kort elke week basis, moet nu ff wachten om het team te helpen,maar komt snel.
3 -1
MelleAfca
Ik vrees dat als er een De Jong een basisplek krijgt het eerder de verkeerde wordt
3 0
Robinjo1988
Ideale vervanger als Ziyech komende zomer vertrekt.
4 -1
PeterVKV
niet ideaal want is geen linkspoot.
3 0
Robinjo1988
Wat een ramp zeg!
2 -1
geDaante
Sinkgraven als linkshalf en Frenkie als rechsthalf, en Van de Beek erachter wat mij betreft.
3 -1
3*stars*3
Pff, dan heb je iig wel lekker voetbal!
2 0
heinp
Hij hoort in de basis ,geweldige speler die door veel te spelen een topper gaat worden .
Nu net als Dolberg veel te weinig speeltijd ,jonge spelers moeten fouten mogen maken om beter te worden ,op de bank gaat het mis .
9 -3
EKS
Neen in basis van het eerste moet je er staan. Anders ben je er niet aan toe.
0 -4
Freddy Al
Juist! Ontwikkelen moet je niet ten koste van het team doen, gewoon brengen wat je kunt en in evenwicht met je capaciteiten ook als dat niet een hele wedstrijd is.
Frenkie is een toptalent en gaat er zondermeer komen, te vroeg in de basis of onder verkeerde omstandigheden zou zijn ontwikkeling schade doen.
0 -2
geDaante
Precies
4 0
FlyingDutchMan
Fouten maken zoals bij zijn laatste basisplaats, waardoor Ajax punten verspeelde. Nee dan is de bank niks..
0 -3
Redrum
Mooi! Jouw tijd komt wel knul
7 -1