Keizer zag niet de intentie van F'noord-uit

JesseTH, 28-10-2017 om 23:02, 9821 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Marcel Keizer is blij met de overwinning en de breedte die zijn selectie momenteel kent. Hij ziet in de persoon van Siem de Jong opnieuw een invaller een belangrijk doelpunt scoren en dat doet hem goed. De manier waarop de overwinning tot stand kwam, was hij minder over te spreken.

'Het was zeker niet ons beste spel en dit komt pas laat tot stand', opent een realistische Keizer, die de wedstrijd verder analyseert. 'Ik denk dat we wel wat mogelijkheden gecreëerd hebben, ondanks dat we niet goed gespeeld hebben. Misschien dat de 1-0 ons wel wakkergeschud heeft, want het was niet de intentie waarmee we tegen Feyenoord speelden. We kwamen hier met de goede intenties en we wilden er een leuke wedstrijd van maken. Misschien ligt het ook aan de tegenstander, die wel verdedigend speelde. Dat is geen excuus, maar wel gewoon zoals het is.'

'We hebben daar wat opzetjes voor, bijvoorbeeld de overlap met Joël (Veltman red.) en Nick (Viergever red.) en later met Daley (Sinkgraven red.)', vervolgt de oefenmeester zijn verhaal in een gesprek met FOX Sports. 'We wilden ook centraal de bal krijgen om daarvandaan gevaarlijk te worden, maar dat lukte ons minder. Zeker de bal naar Klaas (Huntelaar red.) vanaf de zijkant lukte niet goed, dan wordt het slordig.' Keizer is blij met de breedte die zijn spelersgroep kent. 'Onze selectie zit op dit moment zo in elkaar dat iedereen er klaar voor is. We hebben Siem nodig en dan staat hij er.' Of Ajax zijn diepgang vanaf het begin nodig heeft? 'Dat zou zomaar kunnen.'

Ajax speelde zaterdagavond met Huntelaar en Kasper Dolberg, maar beiden wisten zij niet te scoren. 'Vandaag heeft Klaas een aantal goede kansen gehad, Kasper een paar gekraakte schoten. Het is jammer dat ze niet scoren vandaag, maar het kan niet elke week feest zijn. Gelukkig hebben we andere jongens die gescoord hebben.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouridolbergNeres34
Keizer ziet wel meer niet.
2 -1
EKS
een jaar geleden waren er ook vele betweters die dit soort dingen over Bosz schreven (na het gelijkspel in de kuip bv oh wat een drama die trainer)...en met FDB was het ook vaak zo. Zo zullen er altijd wel geweldige stuurlui met one liners langs de zijlijn staan.
1 -3
BokkieBokstra
Exact! Even weer een blki op AS werken maar het is zo negatief overiedereen en Keizer in het bijzonder., Ikj denk echt dat het hier vol zit met Feyenoord fans die zitten te stoken. Hopelijk zijn dat die fans die neit op komen dagen bij thuiswedstrijden. Waardeloos.
0 0
IboAFCA
#HennieMetPensioen
3 -2
ajaxfan83
ik zie het al weken lang niet helaas.
De passie en belevenis van vorig jaar
2 -4
blessure
Keizer moet eindelijk eens kiezen, wie de eerste spits is.
Dolberg op links, is een aanfluiting, zeker als je 2 buitenspelers op de bank hebt.
5 0
BobaAjax
Dolberg op links kan best. Het probleem was dat viergever erachter stond. Buiten dat hij geen bal goed raakte, Is hij niet iemand die de ruimte in duikt die dolberg daar laat , omdat hij veelal naar binnen trekt.

Toen sinkgraven erin kwam ging het veel beter(zonder dat sinkgraven heel goed speelde) alleen positioneel en aanvallend gebruikt hij de ruimte .

Dolberg een aantal wedstrijden de kans geven ( laten wennen ) lijkt me prima.

Zoveel mogelijk scorend vermogen in de ploeg.
Ook Siem voor Donny op dit moment.
2 -6
jackwolf
Klopt, Viergever was opbouwend zeer zwak.
1 0
ambtenaar
Puzzel coach met rare wissels, heeft mij nog niet overtuigd. Je zou toch denken dat hij inmiddels wel weet hoe hij wil spelen.
3 0
Bil
De intentie moet er tegen Utrecht wel
zijn!!!
0 0
aietos
Gelukkig winnen we weer en dat is helaas het enige positieve, want het voetbal zelf wordt met de week slechter. Er is totaal geen druk op de bal meer bij balverlies. Men doet geen enkele poging om de bal terug te veroveren. In plaats daarvan holt men zo snel mogelijk terug naar het eigen strafschop gebied. Het lijkt wel of het na het vertrek van Bosz verboden is om aanvallend voetbal te spelen.. Ik ben dan ook bang dat het met Keizer niet gaat lukken dit seizoen. Het zou een wonder zijn als we met dit voetbal kampioen worden.

En als ik dan Pec Zwolle onder leiding van John van het Schip zie voetballen, denk ik waarom heeft men hem niet gekozen voor dit seizoen. Laat Pec modern aanvallend en bovendien effectief voetballen. Is bovendien een echte Ajacied en kent onze club. Maar nee hoor, men heeft gekozen voor vriendje Keizer die goed op kan schieten met Bergkamp. Amateuristischer kan het bijna niet.
7 0
FlyingDutchMan
John vh Schip was zo'n gok voor Zwolle, dat het nu goed uitpakt is leuk voor ze! Echter totaal niet van te voren in te schatten, gezien de carriere van John als coach. Wellicht in de toekomst een nieuwe optie als Keizer weg gaat, maar vooraf dit seizoen echt geen serieuze optie geweest!
2 -3
Bensco
John van het Schip was al langer in beeld bij PEC Zwolle. Toevallig is mijn buurman werkzaam bij PEC en wist die al langere tijd dat ze hem wilden hebben. Van het Schip is niet alleen een Ajacied maar tevens een Cruijffiaan. Zijn manier van spelen en trainen kennen grote invloeden van Cruijff. Waarom ze Keizer gehaald hebben is mij echt een groot raadsel. Hij heeft geen visie en geen toonaangevende ervaring, sterker nog voordat hij bij Ajax kwam is hij nog gedegradeerd met Cambuur. Dus waarom ze hem perse wilden naar Ajax is een groot mysterie.
2 0
aietos
Men had hem gewoon in Australie kunnen volgen. Heeft daar prima werk verricht. Blijkbaar hadden ze dit in Zwolle wel goed gezien.
http://www.smh .com.au/sport/soccer/ffa-cup-final-win-rich-reward-for-john-van-t-schip-a-melbourne-heart-original-20161130-gt1byr.html
0 0
strafschop
Is Melbourne City FC ondertussen niet de rijkste club in het Australische voetbal?

Ik lees in het wedstrijdverslag op VI.nl dat PEC op de counter speelde.

"Na de snelle goals was het ADO dat van de thuisploeg het spel mocht gaan maken, maar het was de ploeg van John van 't Schip die er vaak gevaarlijk uitkwam via snelle counters,"

"Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. De Hagenaars moesten het initiatief nemen, maar kwamen niet door de Zwolle-defensie heen. "
0 -1
johnd
Keizer wordt gewoon onder gesneeuwd die z'n assistenten. Vorig seizoen was bij echt prima.
1 -1
echtgras
Puur volgens de statistieken doen we het uitstekend maar ik blijf erbij dat dat onzin is. We voetballen slecht en meer geluk dan wijsheid dat we winnen...
Dat je Dolberg probeert links, ok. Maar als het niet werkt moet je Kluivert brengen en een keus maken tussen KJ en Kasper.
Maar wat zegt ie? Dit experiment is geslaagd, voor herhaling vatbaar, de tegenstander speelde erg compact... watte? Dolberg kwam totaal niet uit de verf.
Huntelaar werd niet bereikt vanaf de zijkanten? Hij had 3x een 100% kans die hij gewoon miste. Kan gebeuren maar zeg niet dat hij niet werd bereikt.
Wöber was je beste speler en Viergever je slechtste. Waarom die wisselen?
Sinky speelt nog erg onzeker maar die moet zoveel mogelijk minuten maken want Viergever is erg matig tegen een tegenstander die zich ingraaft.
Schøne blijft zich verstoppen terwijl hij juist de schakel is om zo een tegenstander kapot te spelen. Frenkie hoort daar te spelen. De strafschop was zwaar maar hij moet gewoon niet vastpakken op die plek, waarom dat risico nemen?
Kies gewoon tussen KJ en Dolberg, laat Kluivert of Younes spelen, Sinky zoveel mogelijk laten spelen en je ideale middenveld is Frenkie op 6 en daarvoor Ziyech en Siem (scoort gewoon erg makkelijk) maar Donny zit vlak achter Siem dus kan je makkelijk rouleren.
Als dit niet verandert is ons geluk binnenkort op en verliezen we veel punten in een paar wedstrijden en is het dag kampioenschap. PSV is dit seizoen je enige concurrent en ook die spelen niet geweldig
5 0
Svdbosch
Eens met je stelling!
1 0
FlyingDutchMan
Keizer logica, net als over Dolberg. Huntelaar staat dit seizoen 12 van de 15 wedstrijden in de spits, maar Dolberg is nog steeds de eerste spits hoor. Tuurlijk Marcel, in jouw wereld wel!
4 0
Bensco
Punt 1: Er werd precies hetzelfde gespeeld als Feyenoord alleen hadden we een uitgebluste tegenstander tegenover ons terwijl Willem II volop voor de overwinning ging vanwege het hele gebeuren met Sol. Echt lang konden ze het niet vol houden dus die goals hingen al in de lucht. Verbaasde me niks deze moeilijke wedstrijd.

Punt 2: de selectie wil wel maar de spelopvatting is niet offensief genoeg. Men jaagt niet meer bij balverlies maar zakt terug, er wordt niet met hoge druk naar voren gespeeld maar weer rustig opgebouwd vanuit achter en de dynamiek ontbreekt door gebrek aan backs. Komen de rare wissels en opstellingen nog bij.
8 0
Professor
Hij wil het volgens mij gewoon niet snappen. Foute opstellIngen Geen druk zetten. Wober ipv Viergever wisselen. Frenkie veel te laat brengen. Het zit hem ook vaak in de instelling en die laat ook te wensen over. En hij moet ook een keuze in de spits maken of Dolberg of Huntelaar. Misschien zelfs wek Cassierra proberen. Maar ben bang dat hij die beslissingen niet durft te nemen. Op naar volgende week maar weer.
8 -4
Bjorn
Daar alles ben jij verantwoordelijk voor Keizer. Het begint met de juiste 11 opstellen, dat gebeurt al drie maanden niet tot nauwelijks.
11 -2
Erik1966
ff op fr12 de boel opjutten hahahahaha
2 -9
ram
Doe maar gewoon niet...
1 0
Erik1966
Okay...maar was wel ff lekker
0 -1
ST
Flappie
2 -3
ajaxfan4life82
Keizer, kap nou is met dat gepuzzel van je.. Nog steeds heb je geen vast basiselftal, je begint een beetje op de Boer te lijken met spelers opstellen, op een positie waar ze niet goed tot hun recht komen.. Omdat je geen vast basiselftal hebt, raken de spelers nooit ingespeeld op elkaar.. Ik zie geen enkele stijgende lijn in ons spel, vanaf dat de competitie begon, tot nu, zie ik geen verbetering.. We winnen, maar het is nu misschien nog erger billen knijpen, dan de laatste 2 seizoenen onder de Boer.. En jij hebt betere spelers op dit moment dan dat de Boer had, en de corners, zit daar überhaupt een idee achter.. Marcel, je kunt uit deze groep veel meer halen dan dat jij doet.. Als ik lees wat je na de wedstrijd zegt, dan kom je niet al te snugger over, je praat veel, maar zegt weinig..
6 -5
FCMax
Keeper: Onana vanaf dag 1 de onbetwiste nummer 1
Verdediging: Veltman en De Ligt staan er sinds het begin, Viergever afwisselend centraal of links. Dit komt omdat Sinkgraven geblesseerd was (waar niet op gerekend werd) en Wöber niet speelklaar was. Hij schijnt het er wat lastig mee te hebben gehad om zich te aarden, niet gek als 19-jarige jongen. De verschuivingen in de verdediging lijken me dus vrij logisch?
Middenveld: Schöne heeft 3/4 wedstrijdjes niet gespeeld, voor de rest wel op 6. Donny en Ziyech eigenlijk vanaf het begin al op hun positie, af en toe Frenkie. Nog steeds Donny op het middenveld, al zit Siem er aan te komen.
Aanval: Ontiegelijk lang vastgehouden aan Dolberg, in de hoop dat hij weer in vorm zou raken. Dit gebeurde niet, dus KJH dan maar in de spits omdat hij in invalbeurten bewees op het moment aantoonbaar beter voor het elftal te zijn. Younes op links is al 100 jaar een zekerheid, helaas. Op rechts is het een carrousel geweest met Kluivert en Neres, maar die slag lijkt Neres te hebben gewonnen.

Waar zie jij precies het gepuzzel? Alle veranderingen waren min of meer gedwongen en het is ook niet gek voor een trainer om wat te veranderen als het niet loopt. De 3-3-4 tegen PEC bijvoorbeeld was helemaal niet zo gek, omdat het de week ervoor prima werkte. Je moet het wel een keer proberen wil je weten of het werkt. Keizer heeft het gewoon heel lastig gehad in het begin door het uitblijven van directe versterkingen, het vertrek van Sánchez en met Appie. Dat Keizer een aandeel heeft gehad in de slechte seizoensstart staat als een paal boven water, maar het is niet alsof hij elke week 11 anderen de wei in stuurt.
6 -6
Freddy Al
Precies zo!
1 0
ajaxfan4life82
Met het gepuzzel bedoel ik, dan neres dan Kluivert.. Dan Schone, dan Frenkie, Viergever linksback, dan centraal.. Dolberg in de spits dan linksbuiten.. Nu hoort hij gewoon een vast elftal te hebben, we zijn nu tien wedstrijden onderweg, maar een echt vast basiselftal heeft hij niet.. Jij hoeft mij niet te zeggen wat voor voorbereiding we gehad hebben, hoef je echt niet te herhalen.. Maar hij heeft geen vastigheid in zijn basis, en zijn wissels zijn vaak gewoon ronduit slecht..
3 -1
Ajax#1900
We spelen al weken met hetzelfde elftal ondertussen.
0 0
Freddy Al
Nee hoor, bovenstaande is feitelijk juist.
De wissels die hij daarnaast doet hebben bijna altijd effect,statistieken geven aan dat er twee keer zoveel doelpunten uit voortkomen als de wissels van Bosz.
0 0
ajaxfan4life82
En toch snap ik zijn wissels vaak niet, net zoals ik de wissels vandaag ook raar vond.. Maar het pakt elke x goed voor hem uit, we hebben gewonnen, maar wöber moet er uit, viergever speelt als een natte krant, maar mag blijven staan.. Mooi dat de statistieken zo zijn, maar tijdens de wedstrijd snap ik zijn wissels niet.. Zoals dat viergever vandaag mag blijven staan.. Younes die nooit gewisseld word, we hebben een goede bank, maar zijn wissels slaan soms nergens op, we winnen maar het voetbal lijkt gewoon nog nergens op.. Maar volgens de statistieken zit het wel snor..
4 -1
afcas
helemaal mee eens. vrijwel iedere trainer puzzelt aan het begin van het seizoen een beetje, maar je ziet toch steeds vaker dezelfde mensen starten. moet wel nog opmerken dat geen speler tot nu toe op linksbuiten heeft laten zien waarom zij de voorkeur moeten hebben boven younes.
1 0
Hziyech14
Feyenoord be like: crisis? Rot op over 17 jaar weer een tegek feestje.
5 0
El-Dorado
haha
0 0
Erik1966
Hahahahaha
0 0
ajaxfan4life82
Hahahahahaha
0 0
Ajaxsied4ever
Boys als je nog heerlijk wilt slapen vanavond
Ik promoot eerlijk gezegd niet die kakkerlakkensite niet maar humor eerste klas op fr12 onder de kop “of er een crisis is “ hahah
1 0
godenzonenssuper
Hahaha lees de reactie van "PremLaateenDikkeNegerScheet"

Dat is die idioot die hier altijd kwam brallen vorig seizoen volgens mij met zijn " ja mang!".
Wat een gek.
2 0
Joop50
Go Keizer!!! Hij gaat ons gewoon kampioen maken. Let maar op. Al dat gezeik op deze kerel. Best triest.
9 -8
PetrosQ
Je moet niet altijd de aanval zoeken via de zijkant en vervolgend een voorzet geven.. Hoeveel voorzetten kwamen er nou aan? Ze stonden daar met 3 centraal achterin.. Op den duur snap je toch wel dat het dan zo niet werkt.. Als je doet wat je deed, dan krijg je war je kreeg.

Ajax is veel gevaarlijker als ze door het midden combineren. Veel kansen kwamen ook via de combinatie met Huntelaar of door een snelle aanval als er veel ruimte lag. En zo hoort het. Je moet de bal het werk laten doen, niet te veel lopen met de bal. Gewoon in hoog tempo rondspelen, veel bewegen en aan de bal komen. En als de ruimte er ligt, meteen met direct spel toeslaan en niet weer terug spelen.

Misschien dat ze dit zelf ook weten en het er niet uitkomt, maar daar lijkt het niet op.
0 -1
Ajax#1900
Huh? Je kwam er door het centrum juist niet doorheen omdat ze de boel goed dichthielden. Bijna alle gevaar kwam vanaf de zijkanten. Veltman gaf prima voorzetten en had een assist moeten hebben. Evenals Neres. Als we met Kluivert en Sinkgraven hadden gespeeld hadden we een veel betere wedstrijd gespeeld. Waren er ook voorzetten vanaf links gekomen.
2 0
Bjorn
Er kwamen er nog verrassend veel aan. Dolberg kopkans en Huntelaar twee kopkansen. Los daarvan lijkt het helemaal nergens op die manier van spelen.
1 0
Ajaxvooraltijd
Wober eruit vond ik alleen wel zwaar onterecht. Je had Viergever moeten wisselen. Voor de rest viel er niet veel aan te merken op de wissels.
23 -1
FlyingDutchMan
Deze wissel kan geen mens goed praten, zelfs Keizer niet..
8 0
AFCAWZAWZDB
Misschien koos die ervoor om Wöber eraf te halen omdat die nog niet of heel kort met Sinkgraven op links naast hem heeft gespeeld. Maar goed Viergever speelde behoorlijk slecht dus begrijp je wel. Ideale verdediging zou zijn Orejuela, de Ligt, Wöber en Sinkgraven. Ben je wel al je routine kwijt achterin, maar aangezien Orejuela er voorlopig nog niet klaar voor is moet Veltman daar voor kunnen zorgen.
1 -1
Ajax#1900
Dat wordt de verdediging volgend seizoen. Zit veel voetbal in, alleen erg onervaren. Wel is het centrum dan op elkaar ingespeeld en blijven ze hopelijk beide nog even, dan heb je een soort Toby Jantje centrum ;)
0 0
Lane 8
Wöber is een toppertje!
3 0
Redrum
Klopt, Viergever was vandaag echt ongelofelijk slecht.
4 0
PetrosQ
Of De Ligt met zijn gele kaart op zak.
1 -2
FT`S
Hij zag ook niet dat Wober de beste man van t veld was...nu dat ik er over nadenk, is er wel erg veel wat ie niet ziet dit seizoen...Pearle?
5 0