Keizer: 'Hadden een lekker middenveld'

BvdPloeg, 25-10-2017 om 21:35, 9651 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Marcel Keizer is bij FOX Sports blij met de hevige concurrentiestrijd bij Ajax. De coach zag woensdag zijn 'B-elftal' aan het werk tegen ASV De Dijk en dat kon hem in fases best bekoren. 

'Je denkt altijd dat het beter kan en ik denk dat we meer doelpunten moeten maken, maar dan begin ik alweer met de negatieve dingen. We hebben vier goals gemaakt, best aardige goals, maar je baalt van de tegengoal uit een corner. Je ziet wat verslapping na de 4-0 na rust', analyseert Keizer, die wel een goed middenveld zag. 'We hadden een lekker middenveld, daar hebben we best aardig gespeeld', doelt hij op Frenkie de Jong, Siem de Jong en Carel Eiting.

Voorin stoeiden Justin Kluivert, Kasper Dolberg en in mindere mate Vaclav Cerny meer met hun niveau. 'Ik vond dat ze het aan beide zijkanten wat moeilijker hadden. In de rust hebben we gezegd dat ze wat langer aan de zijkant moesten blijven. Ze mogen best naar binnen, maar later. Ze waren nu misschien wat enthousiast en de gretigheid straalt ervan af. Dat vind ik sowieso mooi, maar zij weten ook dat ze beter kunnen dan dit', aldus Keizer, die Kluivert niet afrekent op een mindere wedstrijd. 'We weten wat Justin kan en in een wedstrijd als deze, met veel mensen achter de bal, is dat soms wat lastiger. We zijn blij met deze jongens, want ze zitten er kort achter en zijn goede concurrenten.'

De oefenmeester kijkt in het bijzonder ook nog even naar Luis Manuel Orejuela. 'Ik vind van Luis dat hij vooruit heel veel doet en ik ben blij met opkomende backs. Er moet alleen ook verdedigd worden en dat zit hem bij Luis vooral in de samenwerking met de andere drie verdedigers. Daar zijn we nog mee aan het stoeien, maar dat is prima voor ons. Hij leert Engels en dat gaat ook wel goed komen, maar er is wel een concurrentiestrijd en Joël staat daar de laatste wedstrijden ook prima te voetballen. Als zich dat gaat vormen, moet je zorgen dat je erbij bent. De concurrentie is echt pittig op dit moment. Als je vandaag Frenkie en Siem ziet spelen en je weet welke drie middenvelders daar hebben gespeeld, dan is dat pittig. Carel komt daar achter en ook met Kasper en Klaas heb je een mooie concurrentiestrijd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Labrador
Staat wat zekerder voor de camera. Leuk voor hem. Vind het nog geen Ajaxtrainer maar hij doet het de laatste weken best aardig. Komt ook omdat er meer vastigheden in het team zitten (waar hij dan weer verantwoordelijk voor is )
1 0
Ajaxvooraltijd
Je vergeet wat voor schijt hij allemaal over zichzelf heen heeft gehad. Bij Jong Ajax speelde hij echt wel des Ajax.
1 0
fanforeffer
Wat een slechte partij ,Sinkgraven had binnen de minuut bal verlies !! en daarna nog veel vaker . Kluivert viel tegen Cerny is niet goed. Frenky de Jong is een topper.Strenger door selecteren is het advies.
1 -2
Ajaxvooraltijd
Sinkgraven komt terug van veel blessureleed, denk je dat hij zich dan keihard gaat lopen inzetten tegen schoppende non voetballers? Alles op het spel zetten voor zo'n wedstrijd? Sorry hoor, maar dat zou ik ook niet doen. Sinkgraven moet gewoon lekker fit blijven.
0 0
ericnelstein
Keizer hou de eer AAN jezelf want je weet echt niet waarmee je bezig bent dat is meer dan duidelijk
0 -12
Web
Nee want Siem scoort niet, kan er helemaal niets van. Nare gast in de groep
Keizer hoe durf je, out?
0 0
Redrum
De 0-4 in Heerenveen en de 4-0 thuis tegen Sparta kon ik nog mee leven. Maar na de 1-4 in de Kuip en nu deze 1-4 overwinning met het tweede elftal is voor mij de maat ook echt vol ja. Voor mij is het dit weekend echt beslissend: wint hij ook dik van Willem 2 mag hij direct zijn koffers pakken wat mij betreft.
7 0
Gerbrand
Uit mijn hart gegrepen Redrum. Of zou Ericsnelstein het satirisch bedoelen? Ik denk het niet maar het zou zomaar kunnen.
0 0
Ajaxvooraltijd
Ja maar hij keek steeds zenuwachtig de andere kant op tijden de interviews. Dat kan niet hoor.
0 0
Curva
lol
1 0
AjaxAddicted
Justin heeft het in mijn ogen alleen in zijn debuutwedstrijd laten zien. Hij is onrustig, slechte voorzetten en leest het spelletje niet. Blind naar voren. Hij moet nog veel leren...
3 -3
AFCA1510
Hoe deed Carel het? Kon niet de hele wedstrijd kijken. Kan die in het rijtje VdB, Frenkie...
0 0
jaripettersson
Hij is een hele geschikte 6. Kom daar maar eens om.
2 0
Minsc
Nee. Je kan wel zien dat hij goed kan voetballen, maar hij brengt niets extra's.
0 -5
Dexy
Deed Blind ook niet op 6, toch was hij onmisbaar op die positie in het seizoen 13/14.
0 0
geDaante
Hoeft ook helemaal niet, wat extra's. Als verbindingsspeler lijk je niet veel toe te voegen, maar ben je, als je het goed doet, eigenlijk onmisbaar. Op zijn plek, moet je de bal zo snel mogelijk bij de meer aanvallende en handige spelers krijgen.
4 0
Jappindo
Dolberg heeft hier ook geen FUCK aan. Had lekker Cassierra laten spelen en Dolberg weer een keer een basisplek gegund in de competitie.....
1 -1
Toekomst1900
Orejuela lijkt zn draai iets beter gevonden te hebben. Hij durfde vandaag veel meer als voorgaande potjes. Kluivert? Ik weet het niet. Is jong, maar 1 leuk potje in de 5 wedstrijden vind ik echt te weinig. Nu was het gewoon slecht, heel slecht! Zie dan nog liever Younes, betere acties, zelfde rendement als Kluivert.

Als het aan mij ligt gaat Ajax alsnog voor een goede linksbuiten en een linksback!

Verder vond ik het schrijnend dat Cassierra maar 3 minuten kreeg en nog op het middenveld ook. Zeefuik krijgt er 15. Draai dat om!
6 -1
3*stars*3
Mee eens en erg zwakke actie van Keizer en zijn staf om Cassierra als opvulling in te brengen, in een fucking bekerwedstrijd tegen amateurs.
0-4 viel al in de 47e min en dan kan je Cassierra gewoon rond 60e min inbrengen en hem belonen voor zijn goede prestaties in jong.
Hij nam ook zomaar risico om Dolberg zo lang te laten staan, tegen amateurs die gefrustreerd rondliepen.

Echt belachelijk.

Van Kluivert had ik trouwens veel meer van verwacht en hij maakt het Keizer zo niet moeilijk.
8 0
ziz0u.
cassiera krijgt veel meer minuten dan dolberg op dit moment dus logisch dat hij dolberg in deze pot lang laat staan...
nadeel van geen EL dat sommige jongens weinig aan bod gaan komen terwijl ze het wel verdienen
0 -2
Tufono
Kluivert valt tegen, dan toch liever Younes!
11 -5
Kikke
Geef Kluivert eens het vertrouwen, wat Younes eindeloos heeft gekregen, dan kunnen we pas zeggen wie beter is!
0 0
AFCA1510
Het geschreeuw om kluivert is dan ook nergens op gebaseerd.
0 -2
Ajaxvooraltijd
Nee maar dat mag je niet zeggen. Hij heeft nog minder rendement dan Younes, en qua dribbels is hij al helemaal nergens vergeleken met hem.
0 -1
Robinjo1988
Cassierra!
0 0
Minsc
Nooit liever Younes, zelfs niet als Kluivert slecht speelt. Van Younes weet je inmiddels zeker dat hij er niets van bakt, bij Kluivert zal het alleen maar beter gaan.
Maar wat PeterVKV oppert kan natuurlijk ook, allebei banken en iets anders uitproberen.
2 -7
PeterVKV
Of geen van beiden en Ziyech in een vrije rol vanaf links waardoor er een plek vrij komt op het middenveld voor Frenkie. Met minder verdedigende taken gaat Ziyech er 20 maken dit jaar.
1 -8
Jos1983
Dolberg, met Sinkgraven als Linksback.. had je vanavond prima kunnen testen..
2 -1
BRAMHOUTEN
Precies zo denk ik er ook over
0 -2
HarryHarHar
Natuurlijk was dit Ajax B, maar als we de beker willen winnen, (en dat willen we!) dan zal er toch anders gevoetbald moeten worden met veel andere spelers.. de tweede helft was na de 1-4 toch bedroevend en totaal geen drive meer van Ajax, waarom nou niet gewoon lekker doorstoten en gaan voor de dubbele cijfers dat is goed voor alles en iedereen!.. nee hoor na de 1-4 vonden de heren het wel prima zo... zo win je geen prijzen heren!
3 -1
EKS
Dat deden ze toch ook wel wat maar voornamelijk Dolberg verpestte het feestje met een zware onvoldoende. Miste minimaal twee eenvoudige kansen en was vaak slecht aanspeelbaar. Jammer dat Cassierra geen kans heeft gehad.
1 0
Jos1983
cassiera moet vrijdag alweer aan de bak... wat heeft ie aan 30min? Laat hem lekker ballen in de JL
0 -2
Onpartijdig
Eigenlijk was dat bij de 0-4 al, maar na die zware blessure van Cerny werd alles ook minder. Ik zat thuis maar ik merkte ook dat ik er gewoon wat stiller van werd, lastig om te bepalen wat het met de voetballers deed. Je staat 0-4 voor op dat moment en je schrikt toch even van Cerny, het mag geen excuus zijn want het was echt niet goed na de 0-4, maar ik begrijp wel dat het daarna gewoon allemaal wat minder was.
3 0
PetrosQ
Natuurlijk doet zo'n blessure iets met zijn teamgenoten. Dat zou eenieder hier toch hebben met zijn (voormalig) teamgenoten? Als de wedstrijd dan gespeeld is, is het niet heel verwonderlijk dat de wedstrijd zo doodbloed.

Waarom het daarvoor minder ging weet ik niet. Het kan onwil zijn of onkunde. Een mening die duidelijk gedeeld wordt blijft dat het niet goed is. Daar zullen de spelers het vast ook mee eens zijn.
0 0
Hup
Frenkie in Ajax 1!
Geen gelul meer, gewoon spelen!
1 -1
Koenniiee
Voor wie? Donny, Frenkie en Ziyech zijn geen ‘zes’.
1 -1
geDaante
Frenkie kan overal op het middenveld. Schöne is veelal te traag, dus voor hem bijvoorbeeld.
2 0
Minsc
En waar staat dat we met een 'zes' moeten spelen? Weg met de 'zes'!
0 -4
geDaante
Dan snap je er niet zoveel van.
1 0
gras
Donny heeft vorig jaar laten zien de beste 6 te zijn. Bezopen dat gebrek aan erkenning hier.
5 0
PeterVKV
voor Younes en Ziyech doorschuiven
0 -2
Labrador
Kluivert viel enorm tegen. Als je de kans krijgt moet je het gras opvreten. Siem was erg sterk. Sterk aan de bal, bewoog veel en altijd aanspeelbaar .
6 -1
Marcw1972
Kunstgras is niet te vreten joh
5 0
Marcw1972
Kunstgras is niet te vreten joh.
0 -4
Marcw1972
Kunstgras is niet om te vreten joh.
2 0
Onpartijdig
Ik vond Siem toch nog echt wel vaak te diep staan (de gretigheid spatte er vooral in de eerste helft wel bij hem vanaf), maar het grootste minpunt vandaag waren toch de buitenspelers.. ik heb vooral Kluivert toch wel erg weinig goed zien doen, hij had in de tweede helft 1 goede bal op Dolberg (volgens mij) die hem toen slap naast kopte, maar dat was niet best.

Op dit moment doet Younes het echt niet goed, maar met Kluivert in zijn huidige vorm ga je ook niet de oorlog winnen. Ik denk dat vertrouwen houden in Younes toch het beste is.
12 -1
PetrosQ
Kluivert blijft natuurlijk een speler die het van momenten moet hebben. De vorm is kennelijk niet optimaal, dan blijven die momenten ook weg. Daarnaast heeft Kluivert ook graag wat meer ruimte. Hij is sterk in de omschakeling en de counter. Daar moet je hem ook op gebruiken. Vandaag was er niet heel veel ruimte en daar kan hij nog niet heel goed mee omgaan, zeker als de vorm er niet is. Gelukkig is hij nog erg jong en kan hij nog veel leren. Ik zou hem nog lang niet afschrijven, maar hij moet zich nog wel ontwikkelen om ook in dit soort wedstrijden van waarde te zijn.

Daarnaast mag je ook kijken naar zijn medespelers. Er werd veel rondgetikt, weinig direct spel. Daar was ook niet veel ruimte voor. Maar als je Kluivert direct aanspeelt als De Dijk in de omschakeling zit, schakel je zo 5 a 6 spelers uit met een simpele goede pass. Maar dat is lastig en moet Ajax nog goed leren. Ze zouden voor de grap eens wat wedstrijden van Manchester City moeten kijken. Dat is natuurlijk een andere orde, maar zij doen dat erg goed.
2 0