Blessure Cerny werpt schaduw over bekerzege

BvdPloeg, 25-10-2017 om 20:20, 55195 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft woensdagavond met 1-4 gewonnen van ASV De Dijk. In Volendam kwamen de Amsterdammers geen moment in de problemen en leek een monsterscore in de maak. Na de ogenschijnlijk zware blessure voor Vaclav Cerny bloedde de wedstrijd echter snel dood.

Cerny was één van de negen spelers die de kans kregen om eens te starten. De Tsjech was net als onder meer Frenkie de Jong, Carel Eiting, Daley Sinkgraven en Siem de Jong flink op dreef. Ajax scoorde dan ook al snel, waardoor de wedstrijd in de plooi lag. Frenkie de Jong kreeg de bal, dribbelde, dribbelde en stond plots alleen voor Jeroen Verhoeven. Die kans liet de jonge middenvelder niet liggen.

Siem de Jong nam vervolgens de hoofdrol over, door vlak voor en vlak na het half uur te scoren. De routinier rondde eerst een steekbal van Frenkie de Jong bekwaam af met een stift, niet veel later tikte hij een voorzet van Eiting binnen. Voor rust waren er kansen op nog meer goals via onder meer Kasper Dolberg, Justin Kluivert en Cerny, maar het was vooral oppassen aan de overkant. ASV De Dijk dook drie keer gevaarlijk op, maar debutant Kostas Lamprou hield zijn doel schoon.

Dat lukte hem na rust niet meer. De goalie kreeg een onhoudbare kopbal te verwerken van El Gourari, die vogelvrij kon inkoppen. Het stond op dat moment al 0-4, omdat Ajax binnen een minuut na het fluitsignaal scoorde via Cerny. De dribbelaar was daarna op zoek naar meer, maar uit het niets sloeg het noodlot toe. Cerny dribbelde, kwam verkeerd neer, zakte door zijn knie en moest huilend en schreeuwend van de pijn het veld verlaten.

Ajax leek even van slag, maar pakte daarna de draad nog enigszins op. Dennis Johnsen kreeg nog minuten voor zijn debuut en ook Deyovaisio Zeefuik en Mateo Cassierra vielen in. Luis Manuel Orejuela was echter het dichtst bij een treffer, maar de Colombiaan raakte tot twee keer toe de paal. Omdat ook Matthijs de Ligt, Dolberg, Kluivert en De Jong de bal er niet meer in kregen, bleef het bij 1-4. Dat honderden kinderen, net als in de rust, het veld bestormden, kon alleen de stadionspeaker wat schelen.

Opstelling Ajax: Lamprou; Orejuela, De Ligt (Zeefuik 75'), Viergever (Cassierra 87'), Sinkgraven; Eiting, F. De Jong, S. De Jong; Cerny (Johnsen 64'), Dolberg, Kluivert.
Wissels Ajax:
Onana, Zeefuik, Wober, Van de Beek, Schone, Ziyech, Huntelaar, Cassierra, Neres, Johnsen.

Doelpunten:
0-1 F. de Jong (15') 
0-2 S. de Jong (25')
0-3 S. de Jong (31')
0-4 Cerny (46')
1-4 El Gourari (52')

Bijzonderheden:
- Uit veiligheidsoverwegingen werd het duel niet op het sportcomplex van ASV De Dijk, maar in het stadion van FC Volendam gespeeld.
- Bij Ajax kregen Joël Veltman en Amin Younes rust, terwijl tweede keeper Benjamin van Leer geblesseerd was.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jappindo
Dolberg heeft hier geen FUCK aan. Had lekker Cassierra laten spelen en Dolberg weer is een basisplek gegund in de competitie...
4 -1
wolterx
Carel Eiting vs ASV De Dijk

1 assist
78 passes
96% pass accuracy
4 key passes
1 dribble won
3 interceptions
1 tackle won

#Ajax. Stille motor vandaag.
12 -2
3*stars*3
Denk jij/denken jullie dat hij vaste waarde kan worden in Ajax1?
Ik heb mijn twijfels maar hopelijk zit ik ernaast...
2 -2
ajaxfan4life82
Niet twijfelen gap, hij komt er wel.. Daar wil ik mijn handen wel voor in het vuur steken..
3 -1
Red Devil
Wat was die Kluivert slecht zeg.
Hij stond aan zijn favoriete kant maar daar was niets van te merken.
Meneer moet maar wat minder babbels hebben en eens gaan presteren.
5 -2
AjaxAddicted
Wat valt Ajax tegen. Kluivert, mijn hemel. Die gaat het echt nooit maken
5 -3
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Pff wat word ik gek van zo'n uitlatingen! Die jongen is 18 jaar. Heeft het vorig jaar heel goed gedaan. Mag sporadisch starten dit seizoen en het gaat even wat minder! Ik heb vertrouwen in Justin!
1 -1
Hup
De laatste keer dat Ajax gepresteerd heeft tegen amateurs kan ik me niet herinneren. Niets om he echt druk over te maken.
1 0
mickey2602
2 of 3 jaar geleden met Milik,dat werd toen iets van 7-0.
1 0
Suarez16_
Zie ik het verschil niet tussen een 1-6 vs scheveningen. Laatste keer dat ze echt presteerde was in het seizoen 2009/2010 toen werd het 0-14.
0 0
SuperJ00d
1-14 ;)
0 0
Ajaxvooraltijd
Inderdaad! Einde carrière voor Cerny tegen amateurs op kutgras, nee dat wil je..... Die Cerny zat al alles niet mee en nu is dit de druppel waardoor Ajax hem straks van de hand zal doen aan een nietszeggend clubje.
1 0
Freddy Al
Geen hoogstaande pot dat was ook niet te verwachten.
De buitenspelers hebben echt helemaal niets laten zien (ook Kluivert niet) ,heel jammer dat Cerny geblesseerd raakte, Johnssen maakte er ook niets van.
Verder vond ik eigenlijk Sinkie tegenvallen en ook de beoogde rechtsback blijkt nu duidelijk minder dan Veltman'
Als pluspunt het optreden van het duo de Jong en de Jong ( eerste helft) ,Frenkie voetbalt erg gemakkelijk maar Siem viel mij in positieve zin op als het gaat om meevoetballen en combineren.
Ook gaf hij duidelijk leiding aan dit onervaren spul ,hulde.
Dolberg viel me ook wat tegen.
Afijn; weer een ronde verder en dat is belangrijk
De beker is de kortste route tot EL voetbal en we hebben dit jaar gezien wat dat waard is.
4 0
Ajaxhart
Ajax weigert nu al weken om meer dan 4 goals te maken! Keizer out!
6 -1
Ajaxvooraltijd
Soms heb ik echt het idee bij FOX dat daar niemand begrijpt dat spelers zich op kutgras, in de KNVB beker en ook nog eens tegen zo'n tegenstander maar minimaal inzetten. Je wil je carrière toch niet als profvoetballer eindigen onder zulke omstandigheden? Je ziet wat je er van krijgt als je gefrustreerd en ongecontroleerd jezelf probeert te bewijzen in zulke wedstrijden (Cerny). Voor hetzelfde geld is het einde glansrijke toekomst voor hem, de kans op de loterij ipv constant je de tering werken voor een hongerloon. Bij 46 minuten vond Ajax het wel best en gingen ze 5 tempo's omlaag en met het balletje lopen. Afschaffen dat kunstgras (ook bij de KNVB beker).
5 0
ajaxfan4life82
Keizer, ik vind het respectloos van je om Cassierra pas 4minuten voor tijd er in te brengen..
25 -2
davidoff
idd dolberg had weer eens een offday.....
5 0
mickey2602
"Tegen De Dijk kan ik me niet opladen,dat zou heel anders zijn tegen een Barcelona of bijv een Feyenoord",aldus Dolberg. ;-)
1 -1
ajaxfan4life82
Los daarvan, Cassierra presteert gewoon goed in Jong AJAX.. Qua doelpunten loopt hij bijna 1op 1 en hij heeft ook wel assists achter zijn naam staan, om hem dan 4minuten voor tijd in te brengen?? Had hij idd beter Dolberg rond de 70ste minuut eruit kunnen halen voor Cassierra..
5 0
Jaridebeste
Wat een gezemel weer over Viergever bij dat Fox Sports.
6 0
JanTa
De Dijk is even sterk als Feyenoord.
7 0
witchmaster11
je doet dijk te kort
9 0
A-west
Die vieze van Gangelen wrijft het er nog eens lekker in. Wat een ongedierte die van Gangelen. Die is nog erger dan kakkerlakken.
15 -1
insectenverdelg
Na Graziano heeft hij zo vaak in de spiegel gekeken en getwijfeld of hij echt een Ajax fase heeft
sindsdien os er niets positiefs meer uitgekomen
huilebalk.
6 0
insectenverdelg
bij t doelpunt van de Dijk heb je nog geluk dat Sinkgraven niet ook met knie problemen eraf gaat. knie staat vast in t kutgras en terwijl hij een duwtje krijgt.
2 0
ossenaar40
Maaskant en De Wolf bij Fox sports.. Zijn ze aan het bezuinigen ofzo
8 0
insectenverdelg
ze maken zich op voor de kraker Feyenoord Swift. toch een soort van mini klassieker.
5 0
SnakeDoc
Volgende keer Pino en Elmo, je ziet het verschil toch niet.
2 0
Hobbemastraat
Het is allemaal wat zeg. kut kakkerlakken... poe poe! Waarom bespreken ze nooit die kakkerlakkenliederen over joden? Hypocriet gedoe
5 -1
mickey2602
Dat heet dan ineens sfeer.
0 0
De_Realist
Gebeurd vaak genoeg. Je moet niet zo janken, je lijkt wel een Feyenoorder.
1 -10
BRAMHOUTEN
Joh over die grap met die ster wordt maar even niet meer gesproken over de liedjes over nouri wordt niet gesproken maar kut kakkerlakken mag niet en daarvoor moet een schorsing komen. Als dat zo is dient Feyenoord 2 wedstrijden zondet publiek te spelen
1 -1
De_Realist
Die foto met die ster werd geplaatst door een anoniem twitter account (voor zover ik weet). Daar heeft de KNVB dus niks mee te maken want het is niet in of om het stadium gebeurd, en gaan daarvoor ook niet schorsen. Wellicht dat het OM kan vervolgen na een onderzoek, maar aangezien het eerder smakeloos en niet direct antisemitisch is lijkt mij dat ook dat niet gaat gebeuren.

Wat betreft de liedjes over Nouri (zelf is dit de eerste keer dat ik dit hoor/lees). Dat zou voor de zoveelste keer een zeer trieste actie zijn. Echter, kwamen onze eigen fans zelf niet met een spandoek over een of andere overleden Feyenoorder een tijdje terug? Zijn zij daarvoor geschorst? Volgens mij niet he. Beetje hypocriet om dan wel met de vinger naar iemand anders te wijzen en om een schorsing te vragen. Dat terzijde heb ik ook heel veel mooie teksten en steun uit Rotterdam voor Nouri voorbij zien komen, maar dat was je zeker alweer vergeten omdat wij zo zielig zijn?

Smakeloze acties komen van beide kanten. Maarja, dat voetbal enorm veel tokkies aan trekt dat wist ik al. Van Feyenoord fans ben ik dat calimero gedrag wel gewend waarbij ze continue naar Ajax wijzen om hun gedrag goed te praten. Maar ik kan er slecht tegen wanneer mijn mede Ajax fans zichzelf zo verdomde zielig vinden en continue hypocriet lopen te wezen. We zijn toch geen PVV'ers in de uitkering?
1 -1
RusselWestbrook
Over die laatste zin heb ik grote twijfels hier :p
0 -1
AjaxCitizen
Vaak genoeg? Dat spandoek met Johan, Piet en Sjaak heb ik anders bar weinig kritiek over gehoord. En om over de liederen die in die bouwval worden gezongen maar te zwijgen.
9 -1
De_Realist
Incident voor Vejinovic's huis, de rellen in Rotterdam na de verloren wedstrijd tegen Excelsior, het gedrag van de Feyenoord fans in Rome. Dit heb ik allemaal een keer besproken horen worden en meer.

De reden waarom de kritiek jou waarschijnlijk nooit opvalt is omdat beide fans altijd zo verdomde triest bezig zijn. Teveel kakkerlakken gedrag waarbij men continue loopt te janken en de vinger naar iemand anders wijst.
0 -1
AJAIXIXIXI
''beste club van Nederland natuurlijk" haha held
5 0
Suarez16_
Wat een verschrikkelijke commentator vandaag.
3 0
afcano1
pff maaskant ach die neem ik nooit echt serieus laat lekker lullen net als die mario been die daar vaak zit
2 0
Robeerke
Misschien even de wedstrijd nabeschouwen, heren 'analisten'?
0 0
arigold
Wat een stelletje droeftoeters bij Fox...
Hier kun je toch niet voor geschorst worden? Totaal andere situatie...
4 0
Ajaxfan16
Flikker nou op met je schorsing,dit gaat gwn buiten voetbal om,mogen ze dan helemaal niks meer zeggen.
8 0
Siemmie
Moet je m ook horen, 'de KNVB moet consequent optreden.' Mn neus, er zit nogal een verschil tussen een officiele huldiging en een etentje met de selectie.
3 0
Ajaxfan16
Precies en ik vind het ook nog een groot verschil met dit vergeleken met Immers met zen jodenjacht.
1 0
DirkvanDam
heb dat laatst ook gezegd..... joden jacht.... dat is pure haat.. en discriminatie.... kut kakkerlakken... waar maken ze zich druk om!!
0 0
ajaxminimax
Precies, het wordt even gezongen in een klein eetcafeetje, waar bijna niemand bij is en nederland is weer in rep en roer.
1 0
Bensco
Beetje rare pot dit hé. Krijg je de 2e helft de kans om dik uit te lopen maar presteer je gewoon niets. Rare wissel van Cassiera ook, had wel een helft mogen krijgen. Orejuela kan mij tot nu toe weinig bekoren, betrap hem niet op enige vorm van genialiteit. Basisopstelling had ik trouwens voor Wöber of Veltman centraal gekozen omdat de Ligt als jonge speler juist rust moet hebben. Frenkie en Siem duidelijk het hoogtepunt van de wedstrijd. Vinden elkaar goed op het veld. Komen ook allebei voor de goal.
1 0
ST
Eens, op dat van Orejuela na. Die heeft echt wel kwaliteiten, maar heeft veel te leren.
1 0
NouriVandeBeek
Ongelofelijk kut voor Cerny. Waarom Cassierra een paar minuten geven? Voor de rest inpakken wegwezen
2 0
Siemmie
Jezus, Maaskant lul
5 0
insectenverdelg
dat weet je toch. is tenslotte ook een kut kakkerlak.
1 0
SnakeDoc
Maaskant NSBer

John de Wolf gaat er nog beter mee om.
8 -1
Dwergje48
Oh God, doe ff rustig.
2 -5
insectenverdelg
jammer Nick je moet hem gewoon nogmaals inzetten.
0 0
ajaxminimax
Dan waren de rapen gaar geweest...
0 0
insectenverdelg
yup. maar was t wel voor altijd de held geweest van ons. :)
0 0
IDJosh
Man man man, wat zijn ze toch door aan het zagen over Viergever zeg. Gebeurd in een focking privé omgeving
4 0
Bjorn
Robert Maaskant wil een schorsing voor Viergever hoor ik.
6 0
Dwergje48
Hij zegt juist van niet. Zou wel consequent zijn.
0 0
Bjorn
Het feit dat hij direct over een schorsing begint zegt alles.

De heer Maaskant zal eens bij een club moeten presteren.
0 0
Dwergje48
Dat laatste is totaal niet relevant.
0 0
Hup
Maaskant is totaal niet relevant.
0 0
Bjorn
Dat laatste is in die zin relevant dat er geen reden is deze man serieus te nemen.
0 0
AjaxCitizen
Wie is Robert Maaskant? Die coach die niets gepresteerd heeft toch?
1 0
Bjorn
Nou precies.
0 0
AjaxDordt
Nicky moet een liedje zingen hi ha ho!
2 0
SnakeDoc
Viergever meent er niks van haha. Het zijn maar kut kakkerlakken!
8 0
altijdwelwat
Onbegrijpelijke wissel , die laat zien dat Keizer er helemaal niets van snapt qua peoplemanager. Cassiera laat zien dat hij stappen aan het maken is, Dolberg loopt er de hele 2e helft ongeinteresseerd bij en dan wisselt hij 4 min voor tijd.... droevig...
8 -1
MaximilianRosse
Schande, kan je ‘m net zo goed niet meenemen.
2 0
Suarez16_
Ontiegelijk saaie 2de helft.
2 0
Jaridebeste
En dan breng je die jongen nog voor drie minuten. Dan snap je er toch weinig van hoor.
8 0
Franciscos
Erg jammer Keizer. Zo beloon je iemand niet die de laatste weken goed in zijn vel zit en vaak doel treft.
12 0
Bjorn
Nog maar een 1-4. Beide keren tegen amateurs.
11 0
echtgras
Ik snap het al... dit is een publiekswissel voor Viergever!
Die had deze week zo weinig media-aandacht ;0)
2 0
De_Realist
Ik hoop dat Cassierra een leuke transfer mag maken deze winter want hij zal geen minuut speeltijd in het eerste zien onder Keizer.
3 0
Duif63
De 1e helft was leuk. De 2e valt zwaar tegen.
4 0
Hziyech22
maak er nog 1!!!!!!!
0 0
Multi
Lekker Keizer. De topscoorder van Jong Ajax mag 3 minuten meedoen. Voor hij in de wedstrijd zit staan ze al in de douches.
5 -1
Hziyech22
lekker jus
0 0
Bjorn
Spijkerman zojuist aan de beademing gezet. Spits voor een verdediger.
19 -1
Bram410
Nu pas.. Fuck 87ste min
11 -1
Franciscos
Sorry moest een duimpje omhoog zijn.
2 0
AjaxDordt
Pfff, invallen als niemand er meer zin in heeft
4 0
AFCAjax
nou nou 3 minuutjes krijgt ie.. belachelijk dit.
6 0
Mikey Stormram
3 spitsen (met De Jong erbij) en 2 buitenspelers. Is Hennie gek geworden?
3 0
3*stars*3
Pfff, nu pas Cassierra.
Ik dacht dat ze hem wel zouden belonen met een half uurtje ofzo, triest.
9 0
Milan95
Wat is dit voor fucking trieste wissel dan in de 87e minuut? Kan daar zo pissed om worden...
15 0
Boer Gijs
Het is ook gewoon onbegrijpelijk
1 0
3*stars*3
Idd....Dit is gewoon een pot om een signaal te geven aan hem en belonen voor zijn goede prestaties in jong.
Onbegrijpelijk gewoon....
3 0
Bjorn
Wat heeft dit nou voor zin?
3 0
IDJosh
Zijn genoeg spelers vandaag die totaal niet hebben laten zien dat ze bij het eerste/de basis horen
5 0
Keffie L
Keizer rare vogel, Cassierra 4 kut minuutjes geven..
12 0
Toon meer reacties