[Update] Ajax start met negen nieuwe spelers

BvdPloeg, 25-10-2017 om 17:19, 17710 views, Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Derde doelman Kostas Lamprou zal woensdagavond in het bekerduel met ASV De Dijk zijn officiële debuut gaan maken. Volgens De Telegraaf staat de goalie namelijk in de basiself van Ajax. Eerste doelman André Onana begint op de bank, terwijl tweede keeper Benjamin van Leer geblesseerd is.

Omdat Joël Veltman rust krijgt, begint Luis Manuel Orejuela tegen ASV De Dijk als rechtsback. Ook Daley Sinkgraven krijgt zijn kans in de basis. De multifunctionele speler, die lang uit de roulatie was met een knieblessure, begint als linksback. Het centrum wordt gevormd door Matthijs de Ligt en Nick Viergever, hetgeen betekent dat Maximilian Wöber op de bank begint.

Op het middenveld zien we drie andere namen ten opzichte van het competitieduel met Feyenoord. Carel Eiting, Frenkie de Jong en Siem de Jong zullen het middenveld vormen. Voorin kiest trainer Marcel Keizer met Vaclav Cerny, Kasper Dolberg en Justin Kluivert eveneens voor drie andere namen.

Update - 17.17 uur
Ajax begint inderdaad met negen andere spelers in de basis tegen ASV De Dijk. Ten opzichte van de kraker tegen Feyenoord staan alleen Matthijs de Ligt en Nick Viergever aan de aftrap in Volendam. Kostas Lamprou maakt zijn debuut onder de lat, verder spelen onder meer ook Luis Manuel Orejuela, Daley Sinkgraven, Carel Eiting en Vaclav Cerny.

Marcel Keizer verklaart bij FOX Sports waarom hij voor zoveel nieuwe mensen kiest: 'Er komt steeds meer concurrentie in de selectie en we gaan zien wat deze jongens kunnen brengen. We moeten vanavond zorgen dat we de stijgende lijn doorzetten. De fans hebben rond de Klassieker wel wat bij ons teweeggebracht en we hebben daar een goede stap gezet.'

Opstelling Ajax: Lamprou; Orejuela, De Ligt, Viergever, Sinkgraven; Eiting, F. de Jong, S. de Jong; Cerny, Dolberg, Kluivert;

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
als dit soort wedstrijden helpt om Cerny verkocht te krijgen vind ik t allang best. Sorry, maar ik zie t totaal niet in m zitten/blind paard.
2 -3
Bensco
Geinig feitje over Lamprou: hij had op Onana na de meeste reddingen van de hele eredivisie. Onana was goed voor 81% aan reddingen terwijl Lamprou 80% aan reddingen had volgens de website keepable.nl. Lamprou incasseerde van de 223 doelpogingen "slechts" 44 goals terwijl Onana van de 108 doelpogingen 20 tegengoals moest incasseren.
1 0
Gerbrand
Lamprou is een heel behoorlijke keeper . Dat negatieve over hem is nergens op gebaseerd , ( napraterij ) en zegt veel over " onze" " voetbalkenners".

over" onze" Onze jeugd is echt een stuk minder.
0 -3
BrandjeXL
Dat negatieve over hem is gebasseerd op de woorden van Lamprou zelf en zijn
1 0
hakkietjakkie
Ja maar hij is gewoon te klein, dat kan je niet ontkennen. Als spelers na de wedstrijd zeggen dat ze expres hoog schieten zegt dat genoeg.
0 0
Babangida83
Gaaf. Maar wat ik niet snap...wat is in Godsnaam het nut van het opstellen van Lamprou? Zonder hem win je ook wel en met hem krijgt geen jonge speler de kans.
2 -1
mickey2602
Zijn de keepers uit de jeugd wel zo goed dan? Ik volg de jeugd niet zo maar wat ik las zou Alblas wel in aanmerking kunnen komen maar die schijnt niet al te goed te zijn. Edit: Van Bladeren is er ook nog maar die zal vrijdag wel moeten spelen dus vandaar vandaag niet.
En de beker is natuurlijk wel de kortste weg naar Europa volgend seizoen,mits dat niet verandert nu zelfs de kampioen voorronde CL moet spelen. Dan liever een keeper die zich enigszins bewezen heeft als een grabbelaar die moet spelen omdat ie uit de jeugd komt.
1 0
klompv
Bekerwinnaar komt in derde voorronde EL terecht, dus ook geen rechtstreekse plaatsing. Maar, het blijft idd de kortste weg.
0 0
Raydo
Zeer benieuwd naar Eiting.
1 0
YochananAFCA
Met Lamprou verlies je wedstrijden
1 -6
EuforischeRealist
Kijk eens verder dan zijn lengte en clubs in het verleden. Als je zijn statistieken van de laatste seizoenen bekijkt zul je zien dat hij de hoofdreden is dat Willem II überhaupt nog in de eredivisie speelt.
2 -2
DS
Het schijnt dus dat ze bij willen II de 5meter gebieden 15cm hoger aangelegd hebben.
3 0
godenzoon92
Heb alle vertrouwen in een goede uitslag. Al dat gezanik op Lamprou vind ik ook vrij sneu gedrag. Als je ziet hoe hij in de groep staat dan zie je gewoon een kerel die het reuze naar zijn zin heeft, en hij zal echt alles voor Ajax geven zolang hij bij ons onder contract staat. Kan mij het schelen dat ie een verleden bij F'noord heeft.
2 -3
hakkietjakkie
Niks mis mee!
0 -1
Rhythim
Ja, dat ie redelijk ver "onder de lat" staat lijkt mij wel overduidelijk ja :-P
2 0
3*stars*3
Jammer.
Driehoek, Onana, De Ligt en Wöber speelt pas 3 duels samen en gaat beetje bij beetje beter.
Laat het maar ff zo staan want onze schema is toch niet druk.
2 -1
Professor
Zou Wober er ook in laten staan, maar denk dat hij zaterdag met Viergever gaat spelen samen met de Ligt in het centrum en Sinkgraven linksback. Wober gaat dan denk ik helaas naar de bank Keizer kennende.
1 0
Joseph
Hier ben ik ook bang voor, wat dat betreft hoop je bijna op een 5-4 winst, zodat Keizer niet kan denken dat Viergever een goed idee is als CV.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, ik had met Onana; Orejuela, De Ligt, Wober, Sinkgraven; Siem, Eiting, Frenkie; Cerny, Dolberg en Kluivert gespeeld. Onana, De Ligt en Wober hadden deze wedstrijd mooi kunnen gebruiken om meer op elkaar ingespeeld te raken.
1 0
DS
Neemt Lamprou een keukentrapje mee voor de hoge ballen?
1 -3
Dexy
Misschien een paddenstoeltje waar hij op kan staan? Paddenstoelen en kabouters passen goed bij elkaar.
2 -3
0164AFCA
Nee, ze hebben het doel kleiner gemaakt om het eerlijker te maken.
2 -3
Bjorn
Lamprou zou wel gebaald hebben dan de 1-4 overwinning in De Kuip op zijn club. ;-)
7 -9
off
Ik snap nog wel dat hij deze wedstrijd onder de lat staat. Vind alleen dat hij bij Jong teveel speeltijd van de jonge keepers wegneemt.
5 -1
Ozymandias
De jonge keepers bij Jong Ajax hebben toch niet genoeg potentieel om bij Ajax te slagen.
0 0
Jayq
Dat geldt voor iedere minuut die hij in Jong Ajax speelt.
En eigenlijk had vanavond ook Alblas of Van Bladeren in het doel moeten staan (omdat Van Leer geblesseerd is).
5 -3
BariAFCA
Had toch voor Wober naast de Ligt gekozen als ik Keizer was. Centrum wat nog niet al te lang samen speelt en tegen de Dijk mooi verder aan elkaar kan wennen. Helaas dat lamprou speelt, veel liever van Leer gezien, maarja geblesseerd. Sinkgraven terug ook fijn! Benieuwd naar Orejuela!
9 0
FelixjeGassenlicht
Lamprou in het doel is een schande voor Ajax. Is de keeper van de A1 niet beter? Zegt dan alles over onze jeugdafdeling. Nou ja, het kan nog erger, Verhoeven op het doel....
5 -10
Ajax4life16
Lamprou is als 3e keeper echt luxe, zou zelfs als 2e keeper niet verkeerd zijn.
0 -1
Amsteraaij
Je moet je niet zo laten beïnvloeden door johan Derksen en consorten. Dit zijn de feiten over het seizoen 2016/2017:

Keepers
Van alle doelmannen behaalde André Onana het hoogste reddingspercentage: 81 procent. Hij wordt op de voet gevolgd door Willem II-sluitpost Kostas Lamprou, die een procent minder scoort.

Bron https://m.fcupdate.nl/voetbalnieuws/316829/de-opvallendste-feiten-en-statistieken-van-de-eredivisie/

13 -1
Mundus
De negatieve reacties hier gaan niet zo zeer over de keeperskwaliteiten van Lamprou als wel over het feit dat hij zich in het verleden uitgelaten heeft als supporter van 010. En die hoeven we niet in Amsterdam.
0 0
PetrusKeizer
zou me benieuwen van welke AFSTAND er vaak op t doel met Lamprou er in geschoten wordt. IK vermoed veel afstandsschoten i.e.g. buiten de 16. Zo van, daar kan die kleine toch niet bij. Ik weet niks van Lamprou maar misschien anticipeert hij wel abnormaal goed op wat die afstandsschutters gaan doen.
0 0
Babangida83
Klopt, maar wat is het nut van het opstellen van hem? Komt toch nooit in het eerste.
0 0
mickey2602
Onana rust,van Leer geblesseerd,Van Bladeren zal denkelijk vrijdag spelen,Alblas volgens een aantal hier niet goed genoeg. Mits je niet een te jonge keeper op wil stellen kom je dan bij Lamprou.
0 0
BrandjeXL
Onana rust in seizoen zonder europees voetbal hahaha
0 0
AIR-S
Prima opstelling.

Cassierra wel speeltijd geven en die nep Amsterdammers oprollen!
2 -1
Tscheu
Als dit fataal wordt, zijn we in ieder geval van Keizer af.
0 -12
michel76
Verander je naam ff in sneu
9 0
AFCA-CBS
Prima opstelling. Zet Neres en Ziyech erin voor Cerny en Siem, en je hebt een goed basisteam voor de rest van het seizoen.
2 -5
Ozymandias
Orejuela op rechtsback? Die jongen kan momenteel het niveau van Jong Ajax nog niet eens aan.
0 -1
@Maar7en
Mis Onana wel hoor
1 -1
AFCA-CBS
Uiteraard Onana op doel ;)
3 0