Update Nouri: Situatie vrijwel onveranderd

BVeenstra, 23-10-2017 om 14:15, 15385 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ten opzichte van de laatste update over de situatie van Abdelhak Nouri van afgelopen 25 juli valt enkele maanden later weinig nieuws te melden. Dit maakt Ajax bekend via Ajax.nl. Vanwege de vele vragen die bij Ajax en de familie Nouri binnenkomen en de uiteenlopende verhalen die over de Ajacied de ronde doen, heeft men gezamenlijk besloten een nieuwe update te geven.

De 20-jarige Amsterdammer verblijft momenteel op een 'gewone' verpleegafdeling van een ziekenhuis, waarvan de naam niet gegeven wordt. Zijn situatie wordt omschreven als stabiel, met zelfstandige hartslag en ademhaling.

De familie laat weten hoop te houden en veel kracht en vertrouwen te halen uit het geloof, maar ook uit de vele steunbetuigingen. Hun dank daarvoor is groot en daarnaast wil men vragen om door te gaan met de smeekgebeden voor Appie. Na hartfalen tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk werd bij Nouri ernstige en blijvende hersenschade geconstateerd.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
heinvv
Ik ben diep geraakt door wat hem is overkomen.
Ik was ik erg geraakt door zijn bescheidenheid, vreugde en door hem als rolmodel.
Ik weet niet precies hoe ik het moet zeggen, maar ergens vind ik dat we daar zijn familie en Marokkaanse gemeenschap voor moeten prijzen. Er is vaak kritiek op de Marokkaanse gemeenschap, maar tegelijkertijd hebben zij ook belangrijke waarden, zoals geven om je familie, andere mensen helpen, bescheiden blijven etc.
Ik hoop dat we meer Nouri's kunnen zien. En dat we hen het respect kunnen geven dat ze verdienen.
3 -1
Dexy
Blijft nog steeds ongelofelijk en onbeschrijfelijk wat er gebeurd is. Te triest voor woorden. Ik denk nog altijd met enige regelmaat aan onze kleine grote man.

Sterkte aan de familie en vrienden van Nouri, de selectie van Ajax en ook alle medesupporters gewenst.
3 0
Bensco
Zie nog steeds de logica in van waarom het Nouri moest overkomen. Het leven zit soms raar in elkaar, heel raar. Hij verdiende beter dan dit.
3 0
VoorAltijdNummer14
Fantastische speler en een prachtig mens. Eeuwig zonde...
2 -1
Bjorn
Nummer 34 voor Nouri. Het moet gebeuren.
8 -1
KingVince
Iedere wedstrijd die ik van Ajax zie en Jong Ajax heb ik het er gewoon nog moeilijk mee. Sinds ik Appie op mijn radar kreeg een paar jaar geleden op de Future cup ben ik alles gaan volgen, man wat was hij goed. En het leuke was dat hij ook nog eens een super mens bleek te zijn, grappig, bescheiden, vriendelijk, beide voetjes op de grond, open en eerlijk en super gedreven ;)
De laatste twee jaar zat ik iedere week te kijken en te hopen en te dromen over weer een oogverblindende actie.... en die kwam dan ook altijd.... man wat een genot ..... Ik mis hem nog iedere wedstrijd en tegen beter weten in hoop ik iedere dag dat hij morgen wakker wordt, klaar om te ballen ;)
5 -5
SnakeDoc
Het raakt mij nog steeds.

Sterkte aan de familie en mijn mede Ajacieden.
6 0
JanTa
Als het jou al raakt en de vele andere supporters, hoe moeten de spelers en de technische staf die met hem gewerkt hebben zich dan voelen?
3 -1
Dexy
Die moeten emotioneel kapot gaan van binnen, kan bijna niet anders.

Neem nou Donny, maar bijvoorbeeld ook Steven Bergwijn van PSV. Die kennen Appie al sinds hun 10e levensjaar. Volgens mij speelde Bergwijn al in de E'tjes of F'jes met hem. Beide hebben het veld en de kleedkamer jarenlang met Appie gedeeld. Als je die filmpjes van Ajax.nl ook terugkijkt: Donny en Appie zijn echt een twee-eenheid. En dan opeens valt je allerbeste vriend op klaarlichte dag weg. Het is alsof een deel van je leven in één klap wordt weggerukt.

Maar niet alleen Donny en Bergwijn, wat te denken van al die andere spelers die korter of langer met Nouri hebben gespeeld, zoals Carel, Frenkie, Vaclav en Matthijs. Of spelers die bij de nationale (Oranje) teams met Nouri hebben samengespeeld. Of Ziyech, met wie Nouri toch in korte tijd een hele sterke emotionele band heeft opgebouwd.

Het moet voor hun allemaal een verschrikking zijn. Natuurlijk gaat het voetbal verder en helpen resultaten als die van afgelopen zondag om weer plezier in het spelletje te krijgen, maar dit is een litteken dat de spelers en stafleden voor hun leven lang zullen meedragen.
2 -1
ram
Geen verrassing natuurlijk.. Hoe treurig ook: de kans is enorm dat dit een "geval prins Frisso" wordt.
6 0
Panama
We blijven hopen Appie. Verbaas en verras ons, zoals je dat al heel vaak hebt gedaan!
6 -1
MickS
Ik schiet elke keer weer flink vol wanneer ik een bericht over hem lees, of er komt een of ander item voorbij. Ik ben - ff heel eerlijk hier - eigenlijk elke keer weer verbaasd hoeveel impact appie en zijn situatie op mij heeft. Nog steeds.
6 -1
Babayaka
En anne Faber en die 2 meiden van 16 die vermoord zijn? Vraag ik me gewoon af hoor.
Tis allemaal erg in mijn ogen echter die vermoorden meiden lijken wel alweer vergeten. Te zijn, de daders zitten op onze kosten te vreten en hebben onderdak.
3 -3
RyanBabel
Met de een heb je meer met de ander. Het is natuurlijk allemaal even erg.
0 0
MickS
Wat je zegt klopt. In de basis is het absoluut net zo erg. Maar de eerlijkheid gebied mij ook te zeggen dat de persoon die appie is, wat ik van hem gezien heb op AjaxTV en in interviews etc. maakt dat hij mij gewoon heel veel meer raakt. Die meiden ken ik niet, en dus raken zij mij heel veel minder, ook al is hetgeen hun is overkomen ook echt vreselijk.

Nog eerlijker: als het bijv. Sinkgraven was overkomen, had ik het net zo vreselijk gevonden, maar had het mij uiteindelijk gewoon minder geraakt. Daley is een heerlijk joch, maar met alles bij elkaar als persoon raakt hij mij een stuk minder dan Nouri.
6 0
DonAdam
Hier sta je gelukkig niet alleen in. Appie is een rolmodel en bindende factor in heel (verdeeld) Nederland.
1 -1
..::Rootje::..
Gewoon elke dag met hem praten en hem behandelen zoals normaal. Zodat zijn hersenen toch nog wat ontvangen. Dat lijkt mij de enige remedie.
Misschien klinkt het fout, maar anders kan ik het niet beschrijven.

Dokters kunnen veel zeggen, maar dokters zijn uiteindelijk geen Goden. Die hebben het dus niet altijd bij het rechte eind.
4 -1
Maerthen
Beste manier om steun te geven is te zijn als Appie. Altijd positief naar de wereld. Iedereen gelijk behandelen, helpen waar je kan. Ik heb nog nooit zoveel samenhorigheid gezien als na dit drama. Als iedereen een beetje meer als Appie zou zijn, zou de wereld er een stuk beter uitzien.
15 -1
kleinedraaicirkel
Alles beter dan dat ene bericht wat we niet willen zien.
1 -1
CyclOwneD
Nou zou ik momenteel eerlijk gezegd niet weten welk bericht beter is. Dat hij als een kasplantje in een ziekenhuis in Amsterdam ligt of dat hij uit zn lijden verlost wordt... zeg het maar.
7 0
ajax1roy
Indd ben bang dat we daar op wachten tot die dag komt.
Dit
0 0
Ajacied33
Ik wens Appie en zijn familie alle sterkte van de wereld. Als je weer zo'n update te lezen krijgt,je maag draait er gewoon van. Wat lijkt me dit lastig zeg voor zijn familie. We kunnen zoals de familie al aangeeft,bidden en hopen. Blijf sterk Appie..
2 -1
GvanderK
Er zal altijd een litteken op het Ajax hart blijven zitten... Hopelijk gebeurt er een wonder, maar vrees het ergste... ;(
16 0
JanTa
Hij ademt zelfstandig, zijn hart klopt zelfstandig en dat zal wel de rede zijn waarom er nog altijd hoop bestaat bij de familie. Deze mensen kunnen nog steeds niet rouwen omdat ze nog tussen hoop en vrees leven. Ik kan ze alleen maar heel veel sterkte toewensen.
8 0
@Maar7en
#staystrongappie
1 -2
Lagasj
Ik kende Nouri niet, maar zo'n jongen zal ik nooit meer vergeten.
Onuitwisbaar zal hij altijd in mijn geheugen zijn.
3 0
Schöne82
Ik vergelijk het met een harde schijf die gewist is. Misschien doet de computer het nog (hart, longen, meest basale functies die 'automatisch' gaan bij mensen), maar verder is het allemaal gewist..... Moeilijk voor te stellen; Iemand kan je misschien technisch gezien wel horen, maar dat geluid niet interpreteren (verstaan, begrijpen), want de taal is ook gewist. Vreselijk, wat een trieste situatie.....
2 -2
Mikey Stormram
Mijn oma heeft ongeveer hetzelfde gehad. Zij was min of meer hersendood maar kon ons nog wel verstaan en herkennen. (Bewegen, echt dingen onthouden en praten kon ze niet meer).

Nou ben ik geen dokter en weet ik niet hoe de situatie met Nouri verder is, maar de specialisten zeiden dat er bij jongere mensen zeker herstel mogelijk is! Hoop doet leven mensen.
2 -6
BRR59
Min of meer hersendood bestaat niet.
Watheel belangrijk in herstel voor Nouri is is dat hij vooruit gaat, progressie vertoond. Hoe slecht het ook met je is. Als dat er niet is dan is dat heel zorgelijk...
Natuurlijk hoop ik dat het anders zal zijn maar weet beroepsmatig dat deze wet voor velen geldt dus helaas ook voor Appie.
0 0
hallo1
Je hebt meerdere vormen van hersenbeschadiging.

Als je echt hersendood bent dan betekent het dat je geen hersenactiviteit meer hebt en ook niet meer terug kunt krijgen en dus ook niets meer kunt verstaan/herkennen/reageren. Je kunt verschillende mensen met hersenbeschadiging heel moeilijk vergelijken dus kijken artsen ook per specifiek geval wat het vooruitzicht is. In het geval van Nouri was dat gewoon heel erg slecht. Er was volgens de artsen namelijk 'nihil' kans op herstel.
1 0
Leviathan
Toen nadat het gebeurde zat er bij Rtl late night een dokter(neuroloog) die in tilburg op zo'n revalidatie centrum werkt die zei dat bijna iedereen hetzelfde binnen komen als Nouri, maar na lang revalideren dat er enig herstel wel mogelijk is, maar dat het niet te voorspellen is in hoeverre iemand kan revalideren. Het verschilt echt per persoon gewoon en dat jongere mensen doorgaans iets beter revalideren dan oudere in een identieke situatie kan ik me wel.goed voorstellen, maar denk dat elke situatie wel anders is. 30 seconden eerder of later gereanimeerd worden kan al een groot verschil zijn
1 0
Piejotter
Min of meer hersendood zeg je en dan is het nog mogelijk iemand te verstaan en herkennen? Ik zou je willen geloven maar dat kan ik niet.
2 -1
DavidFerr
Ik denk dat Mikey bedoeld dat zijn oma min of meer hersendood was en na revalideren hun wel kon verstaan en herkennen.
0 0
Keffie L
Ik geloof in je pikkemoos!
2 -1
booya4afca
Kom op jongen!

Wij zullen voor je blijven bidden.
2 -1
MelleAfca
Er is geen dag die voorbij gaat zonder even aan Appie te denken, dappere strijder...
14 -1
Red Devil
Ik heb hier absoluut geen goed gevoel over.
1 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Al is hij 1% vooruitgegaan in die paar maanden, elk beetje helpt
4 -1
Toekomst1900
Heb op de een of andere manier gevoel dat niet alles verteld wordt, en dat er wellicht wel iets meer te melden is. Misschien is dat ook wel hoop! Hoop dat Appie ooit zijn familie nog kan herkennen!
4 -1
Piejotter
Ik geloof niet dat er meer te melden is, helaas ik had het ook gehoopt.
2 0
Mart42
Stay Strong Appie de 1-4 van gisteren is voor jou Appie.
5 -3
Rsv
Blijft onwerkelijk en zo verschrikkelijk triest.
3 0
Rentokill
'vrijwel onveranderd' en 'weinig nieuws'. Is dat hetzelfde als niets veranderd en geen nieuws? Het zou toch wat zijn als ze er iets op vinden in de toekomst om patiënten die 'hersendood' zijn weer te kunnen herstellen. Ooit zal dat kunnen. Tot die tijd is het helaas erg klote.
1 0
Koenniiee
Onlangs was er een doorbraak om dat soort inactiviteit weer op gang te brengen. Iemand kon daardoor weer ietwat functioneren, begrijpen en reageren.
3 0
willieovertoom
Heb je daar een bron van?
1 0
Koenniiee
Ik kan het niet terugvinden. Geloof me, ik ben hier niet om onzin te verkondingen. En ook niet om mensen hier hoop te geven, want er zullen vast een boel haken en ogen aan dat onderzoek gezeten hebben.

Ik weet nog wel dat het echt om iemand ging die hersendood zou zijn.
2 -1
Sam Badi
Ik denk dat je de claims van Bioquark bedoelt. Ik zou daar niet mijn hoop op vestigen:

https://arstechnica.com/science/2017/06/quack-trial-to-resurrect-brain-dead-folks-revived-with-new-location/
0 0
witchmaster11
En ik bid nog altijd elk weekeinde in de kerk voor onze appie , dat deze genadig is voor hem en nee ik ben geen moslim maar ik vindt dat appie zelfs nu nog verbind een voorbeeld voor velen stay strong appie
6 -2
Mart42
Ik ben niet gelovig maar brand hier iedere avond een kaarsje voor Nouri.
4 -1
Loek14
Gelukkig geen achteruitgang. Maar helaas ook totaal geen sprake van vooruitgang m. NOURI 34 4 ever
2 0
willieovertoom
Denk elke dag aan je. Goh, wat mis ik je.
3 0
DaanP
Zo gehoopt dat er verbetering zou zijn...
1 0