Zeges voor Ajax O16 en O15; O13 verliest

JipVR, 07-10-2017 om 16:15, 31495 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Dit is het jeugdoverzicht, welke mede mogelijk wordt gemaakt door onze partners Mercedes-Benz en Stern Auto, van de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 7 oktober. Ajax O16 en O15 boekten zeges tegen de leeftijdsgenoten van AZ en FC Twente. Ajax O13 ging eerder op de dag hard onderuit op bezoek bij AZ.

FT | AZ O13 - Ajax O13-1 (4-0)
Afgelopen week was Ajax O13-1 nog te gast bij De Wereld Draait Door, waardoor de verwachtingen hooggespannen waren voor het uitduel met AZ O13. Helaas voor de Amsterdamse talenten ging het duel met de Alkmaarders met liefst 4-0 verloren.

In de eerste helft speelde Ajax O13-1 niet heel goed en was het AZ O13 dat eigenlijk scoorde uit elke kans. Al na twaalf minuten stond de thuisploeg met 3-0 voor. Na rust kwam Ajax O13-1 een stuk beter voor de dag en was het de betere partij. Zo was Rijkhof dichtbij een doelpunt, maar raakte hij de paal. Vlak voor tijd wist AZ de score uit een strafschop nog verder uit te breiden: 4-0.

Opstelling Ajax O13:
 Steur; Turner, Bierens, Verschuren, Leembruggen; Vos, Rasing, Misehouy; Adjiembaks, Rijkhof, Egah.
Wissels Ajax O13: 
Alders, Wierda, De Vries, Woudstra, Lenssen.

Doelpunten:
1-0 AZ (6')
2-0 AZ (8')
3-0 AZ (12')
4-0 AZ (58', pen.)

Bijzonderheden:
- Ajax O13 werd afgelopen week een landelijk bekend elftal. De talenten van Ajax waren te gast bij De Wereld Draait Door. Lees er hier in de Kweekvijver nog eens rustig over.

FT | AZ O16 - Ajax O16 (1-3)
Ajax O16 heeft op bezoek bij AZ O16 een nieuwe zege geboekt. Op het sportcomplex in Wijdewormer wonnen de jonge Amsterdammers met 1-3.

De start van Ajax O16 was slordig, maar na een blunder van de AZ-keeper wist Max de Waal de score na een kwartier te openen. Zo'n tien minuten voor rust kwam de wedstrijd meer op gang en kregen De Waal en Dillon Hoogewerf bovendien kansen op de 0-2.

Na rust was het direct raak, maar dan wel voor de Alkmaarders. Ajax O16 gaf direct antwoord, al had het opnieuw een fout aan AZ-kant nodig. Na geblunder in de AZ-defensie wist invaller Jaymillio Pinas voor de 1-2 te zorgen. Vlak erna waren Pinas, Hossein Zamani en Dook de Vries al dichtbij de beslissende 1-3, maar die zou pas vlak voor tijd gaan vallen. De Vries stuurde Pinas weg, waarna de spits zijn tweede treffer van de middag maakte.

Opstelling Ajax O16: Raatsie; Omzigtig (Scholten 41'), Hoever, Aksit, Bonnah; Unuvar, Warmerdam, De Waal (Beelen 54'); Pynadath (Pinas 41'), Hoogewerf, Zamani (De Vries 63').
Wissels Ajax O16: Dieker, Scholten, De Vries, Beelen, Pinas;

Doelpunten:
0-1 Max de Waal (16')
1-1 AZ (41')
1-2 Jaymillio Pinas (51')
1-3 Jaymillio Pinas (80')

FT | Ajax O15 - FC Twente O15 (2-1)
Na een mooie minuut stilte voor de overleden burgemeester Eberhard van der Laan begon Ajax O15 voortvarend aan de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente. De Amsterdammers vlogen er vol op en stonden binnen zeventien minuten op 2-0 tegen de Tukkers. Eerst schoot Kik Braspenning knap de bal tegen de touwen, waarna Jay Enem de score verdubbelde. 

In de tweede helft kwam FC Twente iets beter in de wedstrijd en werd de aansluitingstreffer in de 46e minuut gemaakt. Ajax kon de voorsprong echter met succes verdedigen, waardoor de Amsterdammers de aansluitingen vinden met de top 5 van de competitie.

Opstelling Ajax O15: Dijkstra; Oostwoud (Quaedvlieg 29'), Rensch (Dakriet 40'), Mukeh, Misidjan; Campagne, Yah (El Morabet 56'), Regeer; Markelo (Achemlal 48'), Enem, Braspenning;
Wissels Ajax O15: Van den Heuvel, Dakriet, El Morabet, Achemlal, Quaedvlieg;

Doelpunten:
1-0 Kik Braspenning (12')
2-0 Jay Enem (17')
2-1 FC Twente (46')

Volg de wedstrijden via Twitter:


Dit livetopic wordt mede mogelijk gemaakt door Mercedes-Benz en Stern Auto!
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
erwtenpeller
Het lijk mij beter om de trainers op te halen.en de scouting uit Alkmaar.en ook niet onbelangrijk Wim Jonk zo snel mogelijk terug op de Toekomst.
4 0
Piejotter
Dakriet is een leuke naam.
0 0
Hup
Fan van Replay?
0 0
Ajaxvooraltijd
Het word tijd om die jeugdopleiding van AZ eens leeg te kopen. Er lopen daar een aantal prima spelertjes rond voor onze opleiding. Niet allemaal, maar wel een aantal. Die speler die gisteren speelde bij Jong Utrecht en van twente komt zou ik als Ajax zijnde ook ophalen. Ik ben slecht in namen onthouden maar Ajax heeft weer genoeg spelertjes te scouten binnen de landsgrenzen uit de jeugd van de subtop. Spelertjes zoals Johnsson zij nog voor relatief weinig over te nemen en staan er wel meteen omdat ze niet hoeven te wennen aan het land.
4 -2
FlyingDutchMan
Bilal Ould-Chikh, aardig talentje maar ook wel een mannetje. Moet nog zien of hij iets gaat worden, tot nu toe nog een mooi weer voetballer..
1 0
trodat4030
Dat probeert Ajax geregeld, maar is makkelijker gezegd dan gedaan. Daar kwamen (oa) Bijleveld en Schouten onlangs nog vandaan. Vorig seizoen kwam er slechts 1 van de 8 benaderde jeugdspelers, de rest wilde zelf gewoonweg niet. AZ doet veel moeite om die jongens te behouden en de laatste jaren lijkt dat steeds beter te lukken. Overigens wil dat niet zeggen dat je t niet moet blijven proberen.
2 0
AbdelhakNouri22
Bram zei in ajax kweekvijver nog dat hij hoopte dat hij de brutaliteit die hij in dwdd zag ook op het veld kon zien en dan staan ze met 3-0 achter tegen az na 12 minuten...
1 0
Puurvoetbal
Slecht voor het ego van deze kleine mennekes. Zo zit je bij Matthijs, en zo sta je binnen het kwartier met
3-0 achter. Zo'n ervaring is ook leerzaam !
2 0
Maxwell_5
Zo kom je zo tv en zo verlies je de rest van je leven nooit meer een wedstrijd. dat zou een mooi remedie zijn. Ik zeg laat het Nederlands elftal ook even langs gaan bij DWDD.
0 0
wolterx
Ook best bijzonder, zitten paar hele fijne spelers in dat team. Heb ze zelf als o13 nog niet zien spelen maar vond ze al o12 interessant. Vooral Verschuren, Vos en Gabriel Osei Misehouy waren vorig jaar sterk. Rijkhoff is een fysiek beest met zijn langere haren in de spits. Egah heeft een fijne techniek. Wonnen de 2 eerste competitiewedstrijden ook als ik me niet vergis.
0 0
ProfessorX
Is een prima lichting niets mis mee en ja ik volg ze ;)
Maar vergis je niet soms win je soms niet en AZ scout ook heel goed .
Nee zijn erg jong en hadden beter niet naar de tv kunnen gaan .
0 0
wolterx
Ben ik van op de hoogte maar zo'n pak op de broek had ik niet zien aankomen, zal doorheen de jaren nog veel gaan veranderen dat team. Hebben wel paar goede spelers voor de toekomst.
0 0