Ajax O17 en O19 winnen van Heerenveen

JipVR, 23-09-2017 om 16:35, 18647 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dit is het jeugdoverzicht, welke mede mogelijk wordt gemaakt door onze partners van Mercedes Benz en Stern Auto, voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 23 september 2017. Ajax O17 en Ajax O19 wonnen allebei hun wedstrijden van de leeftijdsgenoten van SC Heerenveen. Eerder op de dag speelde Ajax O15 gelijk op bezoek bij AZ O15.

FT | Ajax O17 - SC Heerenveen O17 (1-0)
Ajax O17 begon scherp aan de wedstrijd tegen de Friezen en kregen binnen een kwartier een penalty toegekend van de arbiter, welke door Hansen verzilverd werd. Even later had Hansen de 2-0 kunnen maken, maar Zamani ging voor eigen succes en miste doel. Voor rust waren er nauwelijks kansen van de tegenpartij en ging Ajax slordig met de kansen om, waardoor de voorsprong slechts minimaal bleef.

Ook na rust bleef Ajax moeite houden met kansen verzilveren. Er waren legio mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar onder meer Brobbey, Hansen en Ben Salam zagen hun inzet telkens gekeerd door de Heerenveen-keeper. De bezoekers stelden daar net als voor rust eigenlijk niets tegenover, waardoor de stand op 1-0 bleef. 

Opstelling Ajax O17:
 Reiziger; J. Maduro, Van Gelderen, Musampa, Douglas; Llansana (Omzigtig 80'), Taylor (Ben Sallam 41'), Hansen (Zamani 70'); Sint (Maddy 51'), Brobbey, Zamani (Mbinga 73');
Wissels Ajax O17: 
Raatsie, Omzigtig, Mbinga, Ben Sallam, Maddy, Hernandez;

Doelpunten:
1-0 Sontje Hansen (13', pen.)


FT | SC Heerenveen O19 - Ajax O19 (1-5)
Ajax O19 had minder moeite met de tegenstander dan de jongere clubgenoten. Al binnen vier minuten vonden de Amsterdammers het doel via Danilo Pereira. Sebastian Pasquali en Jurgen Ekkelenkamp (2x) zorgden ervoor dat Ajax al voor rust met 0-4 voor stond in Friesland. 

Na rust leek de ploeg van trainer John Heitinga een beetje uitgeraasd en zakte men iets terug, waardoor de thuisploeg een keer kon scoren. Twee minuten later stond het echter alweer 1-5, toen Pereira zijn tweede van de middag wist te maken. Vervolgens kon het vlaggenschip van de jeugdopleiding de wedstrijd rustig uitspelen met het oog op de Youth League.

Tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen debuteerden er liefst drie Ajacieden bij O19: Gravenberch, Thethani en Solomons. Aanstaande dinsdag gaat Ajax O19 op bezoek bij Hammarby O19. 

Opstelling Ajax O19: 
El Maach; Bakboord (Thethani 46'), Botman, Kemper, Bakker; Ekkelenkamp (Gravenberch 56'), Ter Heide (Solomons 72'), Pasquali; Nunnely, Pereira, Ylätupa (Schön 76').
Wissels Ajax O19: 
Ruijgrok, Solomons, Schön, Thethani, Gravenberch;

Doelpunten:
0-1 Danilo Pereira (4')
0-2 Sebastian Pasquali (13')
0-3 Jurgen Ekkelenkamp (30')
0-4 Jurgen Ekkelenkamp (35')
1-4 John Iredale (52')
1-5 Danilo Pereira (54')

FT | AZ O15 - Ajax O15 (2-2)
Ajax O15 heeft op bezoek bij AZ O15 voor het eerst deze competitie averij opgelopen. Na overwinningen op FC Den Bosch (0-5) en Vitesse (2-0) werd zaterdagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld bij AZ O15. Ajax O15 kwam nog wel op een 0-2 voorsprong dankzij twee treffers van Naci Ünuvar, maar moest toezien hoe de Alkmaarders zich terug konden knokken naar een 2-2 gelijkspel.

Opstelling Ajax O15: 
Dijkstra, Misidjan, Dakriet, Rensch, El Morabet; Regeer, Ünuvar, Campagne; Achemlal, Hoogewerf, Braspenning;

Doelpunten:
0-1 Naci Unuvar
0-2 Naci Unuvar
1-2 AZ
2-2 AZ

Alle uitslagen van zaterdag:

Thuis
Ajax O9-2 - WV-HEDW O9: 18-3
Ajax O10 - Koninklijke HFC (oefenduel): 30-10
Ajax O11 - PEC Zwolle O11: 20-2
Ajax 13-1 - Vitesse O13: 3-2 
Ajax O14 - Vitesse O14: 0-4 
Ajax O17 - sc Heerenveen O17: 1-0

Uit
FC Utrecht Academie O9 - Ajax O9-1: 6-40
FC Utrecht O12 - Ajax O12: 4-6
Roda '46 O13 - Ajax O13-2: 0-2 
AZ O15 - Ajax O15: 2-2
sc Heerenveen O19 - Ajax O19: 1-5

 


Dit livetopic wordt mede mogelijk gemaakt door Mercedes-Benz en Stern Auto!
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
vak114
Dijkstra zeer matige keeper.
0 0
Ajax_33
Ik begin me zorgen te maken over Zamani. Je ziet die gozer nooit scoren, en als dat in de jeugd al niet lukt...
3 0
insectenverdelg
Die score van 09 klopt die wel?
0 0
NouriVandeBeek
Volgens mij Twin games
1 0
Ozymandias
Ik vind dat mensen overdreven negatief over Ekkelenkamp zijn. Als half maakt hij op mij een betere indruk dan hij als verdedigende middenvelder deed. Hij heeft een groot loopvermogen en zorgt voor diepgang en scorend vermogen op het middenveld. Daarbij heeft hij een prima functionele techniek en is zijn handelingssnelheid in orde. Wanneer Jansen weer fit is zal Ekkelenkamp waarschijnlijk (terecht) weer naar de bank verhuizen maar ik begrijp de keuze van Heitinga om hem deze wedstrijd op te stellen goed. Ook omdat Ekkelenkamp vorig seizoen een enorme stap in zijn ontwikkeling heeft gezet en hij de kans moet krijgen om die lijn vast te houden. Vd Beek maakte in de B1 en A-jeugd ook een enorme ontwikkeling door terwijl daarvoor vooral Dekker, Nouri en Cerny (vanaf het moment dat hij stages kwam lopen) als dé grote talenten van die lichting werden gezien.
3 -2
Mikes
Dat mag, iedereen zo zijn mening over spelers. Ik ben geen liefhebber van hem en ben het ook niet met jou eens dat zijn handelingssnelheid in orde is. Vind het ook een speler met een enorm slechte motoriek. Hij heeft idd scorend vermogen en gevoel voor diepte, maar komt in mijn ogen heel erg veel te kort (ik vind de vergelijking met vd Beek ook wel heel vergezocht).
2 -4
Patatjeoorlog
Ik ben het met je eens dat iedereen zo zijn mening over spelers heeft. Waar ik het niet met jou eens ben is over hoe jij je mening uit over spelers. Je kan die mening hebben maar waarom moet je dezelfde mening zovaak uiten. Je komt nooit eens met iets nieuws alleen maar hetzelfde negatieve. Je zegt trouwens dat Ekkelenkamp scorend vermogen heeft maar erg veel te kort komt? Volgens mij heeft hij 3 keer gescoord in de laatste 2 wedstrijden. Ik vraag mij ook af wat jij kijkt als je zo veel weet te vertellen over bepaalde spelers. Er lopen namelijk genoeg supporters rond van Ekkelenkamp die geen idee hebben waar jij het over hebt.

Misschien zou je een keer wat minder commentaar moeten leveren en positiever moeten worden. Het is maar een tip.
0 0
Pieter433
Toch zie ik als Jensen weer fit is, Ekkelenkamp liever naar de 6 positie verhuizen en Ter Heide naar de bank verhuizen.
0 0
Ozymandias
Ik vind Ekkelenkamp te veel een loper voor de positie van '6'. Op die positie zie ik liever een echte spelverdeler en dat is Ekkelenkamp niet.
0 0
geDaante
Maar waarom een loper? Lopers passen helemaal niet bij Ajax, in ieder geval niet bij het Cruijffspelletje. Voor op de halven heb je zoveel mogelijk techniek, handelingsnelheid, wendbaarheid en creativiteit nodig om wat te kunnen in die kleine ruimte. Zij moeten vooral de voorwaartsen bedienen, in plaats van bediend worden. Ook moeten zij van allemaal het beste zijn in het combinatiespel, zodat zij in die drukte niet in de problemen komen, daar doorheen kunnen spelen, en daar balvast kunnen zijn, om van daaruit bijvoorbeeld de steekpass te geven, de combinatie aan te gaan, of een solo-actie.

Waar dat idee van zo'n loper vandaan is gekomen, is mij een raadsel, de ploegen buiten Ajax die het Cruijfspelletje het meeste naderden, speelden gewoon met creatieve, technische halven, en vooral lopende backs.

Bij Barcelona bijvoorbeeld, met Xavi en Iniesta, waarbij Xavi weliswaar meer de creatieve passer was, en Iniesta met wat meer diepgang, maar diepgang veel meer gedoseerd en veel minder diep, en meer lopend op korte steekpassjes, dan op wat langere en hoge ballen. Maar ook net wat meer diepgang door een solo/dribbel, spits inspelen en daarmee combineren, etc. En dat alles bovenop, en dat is zeer belangrijk, een technische, creatieve en handige basis, en niet bepaald een zwakke schakel in het korte combinatiespel.

Ofwel, diepgang is leuk, maar veel meer gedoseerd, en niet zó diep, en dit mag nooit ten koste gaan van de opbouw en het combinatiespel, wat je bij Ajax veel zag met Siem en Klaassen. Beiden ook technisch, creatief en qua handigheid, handelingssnelheid en combinerend vermogen ondermaats.

Buiten dat vind ik Ekkelenkamp wel wat hebben, een bepaalde voetbalintelligentie, maar niet voor de half, eerder als inschuivende, voetballende CV.
2 -1
Pieter433
Zou kunnen, maar of hij daar minder goed rendeert dan Ter Heide betwijfel ik.
0 0
Pieter433
Met Thethani en Solomons erbij zijn er dit seizoen vermoedelijk 11 spelers van buitenaf die hun officiële debuut (gaan) maken bij de O19, naast Pasquali, Schon, Horvath, Gorski, Jensen, Pereira, El Maach, Ylatupa en Kotarski. Bizar veel!
1 0
Mikes
Kotarski gaat naar jong ajax dus dat lijkt mij niet, maar Farcas ben je vergeten.
1 0
Pieter433
Kotarski komt als hij 18 wordt, dus een debuut in O19 sluit ik niet uit, Thethani en Solomons zouden ook bij Jong beginnen (blijkbaar niet). Farcas maakte zijn officiële debuut vorig jaar bij de O17 in tegenstelling tot de rest.
0 0
Mikes
Jaa je zei officiële debuut voor de O19 en daar valt Farcas ook onder want die heeft nog niet eerder voor de O19 gespeeld.
0 0
AJAIXIXIXI
Wie blinkt uit bij o19?
0 0
Mikes
Bakker levert de ene na de andere assist af als linksback. Ben echt een groot fan van hem.
2 0
Pheadrus
Speelt Bakboord altijd op Bakboord of ook wel eens op Stuurboord?
2 -3
trodat4030
Bakboord stond toch stuurboord (das rechts). Maar t komt wel eens voor dat ie op Bakboord speelt ja..
2 0
Pheadrus
Weinig spelers mee naar Friesland. Waren er te weinig ouders die konden rijden?
0 -1
Piethein
Ben benieuwd naar de 2 zuid afrikanen. Zullen wel hun debuut maken vandaag
1 -1
Pheadrus
Ik ben verbaast dat zij er beide nu al bij zijn. Ik hoop dat die Solomons iets is. Centraal achterin is niet zo sterk dacht ik. Iemand daar een mening over?
0 0
Mikes
Nee klopt Kemper een goede cv, maar niet potentie voor 1. Daarnaast staat Botman nah als je die 1x hebt gezien weet je dat dat niet zo bijzonder is.
0 -1
rickyboy1444
Is vijf wissels niet een beetje weinig bij O19? Ik tel nu namelijk 7 veldspelers die niet eens tot de selectie behoren en dat zijn er wel vrij veel (en dan reken ik Jensen die waarschijnlijk nog geblesseerd is niet eens mee). Verbeter me als ik fout zit maar ik dacht dat er altijd meer op de bank zaten bij O19.
1 0
Ajax_33
Heel wat spelers zijn er niet bij: Jensen, Dest, Margaret, De La Vega, Kaars, Farcas en nog meer
0 0
rickyboy1444
Ik telde Dest, Aberkane, Struijk, Farcas, Jensen, De La Vega, Margaret, Kaars en Horvath. Er missen dus 9 veldspelers en Plomper mist want Ruijgrok zit op de bank.
1 0
Pieter433
En Gorski is geblesseerd?
0 0
rickyboy1444
Ja, Gorski heeft eind Juli een schouderoperatie gehad en de verwachting was toen dat hij er een aantal maanden uit zou liggen. Wanneer hij weer terug is weet ik niet.
1 0
Piethein
Waar zijn die dan?
0 0
NouriVandeBeek
Uiteindelijk moet de O19 naar een middenveld toe met Gravenberch in de basis. Pasquali naar Jong Ajax en Kenneth Taylor dan een vaste basisplaats in O17. Zo valt alles in elkaar.
5 0
wolterx
o13 3-2 winst VS Vitesse, Turner, Osei Misehouy en Vos met de doelpunten. Vooral laatste twee ben ik fan van, ook aanvoerder Verschuren is een leuke speler. Egah is op momenten ook briljant.
1 0
Twaal
AZ -Ajax o15 0-2, 2x Unuvar
5 0
Piethein
2-2 geworden
0 0
willieovertoom
Waarvan één Ünüvar goal heel erg mooi was.

Schot van rand zestien hoog in het doel. (cc: Lennart56 op Twitter)
3 0
trodat4030
Gravenberch schijnt met u19 mee te gaan (bron: ajaxA1watcher). Leuk voor m, ben benieuwd!
4 -1
3*stars*3
Wow, die gozer is toch 15?
Heb wel goede verhalen over hem gehoord en gelezen.

Edit, zie reactie van Pieter433.
15 jaar en 3 maanden, knap.
1 -1
Pieter433
Dat is extreem jong met 15 jaar en 3 maanden. Ik meen dat Redan begin dit jaar rond z'n 16e debuteerde in O19, toen hij al met z'n gedachten in Engeland zat. Met perspectief om rond z'n 17e in het eerste te debuteren is Gravenberch misschien nog te behouden. Laten ze het contract alvast klaarleggen voor over 9 maanden.
1 0
wolterx
Redan had met 15 zijn eerste hattrick al in de o19, binnen een helft tijd VS Genk. Daarna ook in competitie debuut met 15 al is Gravenberch wel half jaar jonger dan Redan was
4 0
Pieter433
Die hattrick tegen Genk was op 14 januari, zoals ik aangaf begin dit jaar rond z'n 16e, hij is van 2 februari.
1 0
wolterx
Ja klopt, wilde het even iets concreter maken. Tegen Genk was zijn basisdebuut, had ervoor al wat minuten in oefenwedstrijden gemaakt meen ik me te herinneren te hebben gelezen.
1 0
FlyingDutchMan
Iemand een idee of Ajax tv wat uitzend vandaag?
0 0
willieovertoom
Ik denk het niet, je kan eventueel de Facebookpagina in de gaten houden, of de site zelf, misschien dat ze de o17 doen, maar gok van niet. De o19, dinsdag om 19:00, natuurlijk wel.
0 0
willieovertoom
Naci Ünüvar doet mee met de o15, omdat de o16 niet speelt.

Ik had hem echter graag mee zien doen met de o17, dan maakt hij misschien iets minder minuten, maar is wel een enorme test. De o16 verloor weliswaar afgelopen week van de o17 van Feyenoord (die best wel wat ouder zijn), maar had gewoon zes a zeven keer moeten scoren. Wat een lichting, met Naci voorop.

Ben er wel van overtuigd dat hij dit seizoen nog gaat debuteren voor de o17. Wat een middenvelders komen eraan: Gravenberch, Llansana, Taylor, Ben Sallem, De Waal, Beelen, Ünüvar, Warmerdam.... Allemaal over twee lichtingen. Gaat genieten worden de aankomende jaren.
4 0
FlyingDutchMan
Hoop dat Gravenbergh met zijn zaakwaarnemer niet gaan kloten richting buitenland..
2 0
Keffie L
Schitterend om dat mee te maken van dichtbij he! En komt Pynadath eindelijk een beetje los? Verwacht veel van die jongen net als de meeste overigens.
0 0
willieovertoom
Begint soms op de bank, en soms in de basis. Maar heeft een arsenaal aan schitterende bewegingen, nu nog koppelen aan continu rendement. Ik heb wel vertrouwen in hem.
1 0