[Update III] Zaakwaarnemer: 'Het ging wel om racisme'

giobelloni, 19-09-2017 om 11:55, 65169 views, Ajax Showtime | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

De wedstrijd tussen Helmond Sport en Jong Ajax heeft vrijdagavond een verschrikkelijk staartje gekregen. Buiten het stadion werd de familie van Ajax-speler Mees de Wit mishandeld door een groep Helmond Sport-hooligans. Ook een medewerker van Ajax Showtime werd aangevallen. Gelukkig is er geen sprake van grote verwondingen.

De familie De Wit was aanwezig bij, en onze collega deed verslag van, de wedstrijd, die door Jong Ajax met 1-4 werd gewonnen. Een groep van acht Helmonders had het kort daarna expliciet gemunt op de donker getinte zaakwaarnemer van De Wit, die ternauwernood wist te ontkomen aan een laffe aanval, zo lieten de slachtoffers aan ons weten.

De vader en broer van De Wit en de AS-medewerker moesten daarna helaas wel incasseren. Na het incident werd door de groep hooligans nog een tijdje jacht gemaakt op de zaakwaarnemer, die ons vertelt dat hij om zijn huidskleur bij terugkomst bij het stadion weer werd bedreigd en belaagd. Nadat de politie ter plaatse was, konden de aanwezigen opgelucht ademhalen.

De aanval is naast bij de politie inmiddels ook bekend bij Helmond Sport, dat al contact opnam met onze collega. Ook zal er door betrokkenen aangifte worden gedaan van mishandeling en racisme. Wij vinden het vreselijk dat de groep met onder meer onze collega dit heeft moeten doorstaan. Racisme, waar slachtoffers melding van maken, en zinloos geweld (of in dit geval een combinatie van) zijn en blijven een misselijkmakend iets en we hopen dat er maatregelen genomen zullen worden.

Update - 13.24 uur (18 september 2017)
Helmond Sport heeft op haar eigen Facebook een statement naar buiten gebracht, waarin zij reageren op de gebeurtenissen rondom Helmond Sport – Jong Ajax. Bij deze gebeurtenissen werden de familie van Mees de Wit, zijn zaakwaarnemer Stefano van Delden en onze collega aangevallen.

In de verklaring schrijft Helmond Sport het volgende: ‘Helmond Sport heeft met afgrijzen kennisgenomen van de gebeurtenis van afgelopen vrijdag na afloop van de wedstrijd Helmond Sport - Jong Ajax. Afgelopen weekend is er direct contact geweest tussen de slachtoffers en Onze Club.’

Daarnaast zal Helmond Sport streng optreden tegen deze daders. ‘Wij nemen afstand van deze personen die hiermee de naam van Onze Club en onze supportersgroep in diskrediet brengen. Wij verlenen onze volledige medewerking aan het onderzoek en zullen de daders langdurig uit ons stadion weren.’

Update II - 20.55 uur (18 september 2017)
De betrokken supporters van Helmond Sport ontkennnen dat de treurige gebeurtenissen na Helmond Sport - Jong Ajax van racistische aard waren en bieden hun excuses aan. 'Er zijn over en weer klappen gevallen. Dit had niet mogen gebeuren maar het moet wel in het juiste perspectief worden geplaatst. Er is absoluut geen sprake van racistische motieven. Namens de supportersgroep van Helmond Sport worden excuses aangeboden', is het statement dat valt te lezen bij Het Parool.

Update III - 11.45 uur (19 september 2017)
Zaakwaarnemer Stefano van Delden heeft op zijn Facebook gereageerd op het statement van de supporters van Helmond Sport. Hij stelt dat hij het absurd vindt hoe desbetreffende personen naar buiten kunnen treden terwijl het politieonderzoek nog loopt. 'Daarnaast is de zin "er zijn over en weer klappen gevallen" absoluut niet conform aan de werkelijkheid,' aldus Van Delden. 

Van Delden zegt daarom ook dat er daadwerekelijk sprake was van racistische motieven. 'Ten eerste omdat de jongens in eerste instantie puur en alleen op Stefano afgingen. Ten tweede omdat bij Stefano’s terugkeer op de parkeerplaats, hij in zijn auto weer omsingeld en belaagd werd, waarna hij wel moest wegrijden. Ten derde omdat de groep Helmonders – toen Stefano wegreed – in een auto is gestapt en Stefano achterna is gegaan.'

Tenslotte noemt Van Delden ook nog dat de familie De Wit ruim een kwartier met twee man tegen meer hebben gestaan, maar er fysiek redelijk van zijn afgekomen. Van Delden zegt dat het enige verschil tussen hem en zijn gezelschap, zijn uiterlijk was. Van Delden, de familie de Wit en Sjors distantiëren zich van het statement van de Helmond Sport-fans en hopen dat er passen gestraft zal worden.

Heb je ons nieuwe shirt van Luis Suarez al gezien? Bezoek de AS Webshop.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA-CBS
Dit is weer een heel ander verhaal dan dat van AS zelf. Als ik het hierboven beschreven verhaal moet geloven heeft familie de Wit helemaal geen klappen gehad, maar volgens dat stuk van AS zou zowel de vader als de broer van Mees meerdere keren geslagen zijn?
Wat is nou de waarheid?
4 0
GeleenAjax
Ik krijg hier sterk het gevoel dat we hier weer te maken met iemand die alles graag op racisme gooit, omdat hij of zij een ander kleurtje heeft. Hij geeft 4 redenen op waarom het racistisch zou zijn, maar waar is dan dat racisme?!
6 -3
Finidi en Nwanko
Dat gevoel krijg ik ook! Begrijp me goed, ik ben tegen racisme. Sterker nog, ik werk met/voor asielzoekers. Maar volgens mij hebben we hier te maken met ongelukkige en zielige leeghoofden die een reden/mogelijkheid zochten om inhoud te geven aan hun lege en zielige leven. Eea snel op racisme gooien vind ik ook zielig overigens! Blijft over dat dit wel heel verschrikkelijk is om mee te maken.
2 0
JPM
Diep triest, deze reactie. Leeghoofd.
0 -2
AjaxIsrael
Nee.
1 0
johnd
Ja hoor, ze volgen de enige met een andere huidskleur... Toeval?
0 -1
altijdwelwat
Het is een beetje tegenstrijdig , het zou gaan om rasistische motieven. Maar familie de Wit heeft los van deze zaakwaarnemer ook 15 minuten lang tegen tegenover meerdere mensen gestaan. Al met al natuurlijk wel een vervelende situatie.
3 0
Redrum
Ja wij hebben zonder aanleiding een groep mensen mishandeld bij het stadion, maar we zijn geen racisten he! Laat dat wel ff duidelijk zijn hoor. Hij had toevallig een kleurtje, maar als hij blank was geweest hadden we hem ook zonder aanleiding aangevallen. We willen wel ons goeie imago behouden.
2 0
jaripettersson
Vooral de namen Sjors en familie de Wit doen het leuk in deze soap.
2 0
JanTa
Als er ontkent word dat het racisme ging waar komen die geluiden dan vandaan want dan heb je ook meteen de daders te pakken.
1 0
Heiko
Welke motieven waren het dan?
1 0
Tyronetjonaloi
Wat een trieste bedoeling hier. Supporters van Helmond doen iets stoms en ineens zijn alle Brabanders agressief en inteelt. Dat geld dus niet voor Rotterdammers die Rome slopen of Hagenezen die apengeluiden maken naar donkere spelers? In elke stad is tuig te vinden en dat moet je gewoon hard aanpakken.
43 -4
dengv
Bedoening*
0 0
Juichtoon
Uit Brabant komt nog geen goeie hond vandaan was een veelgehoorde uitdrukking in mijn jeugd. Mensen uit Holland moesten niets van Brabanders hebben. Dat zal best een reden hebben. En andersom ws ook. Ik was pas nog in Limburg en om een niemendalletje (ik liep naast het zebrapad), werd ik uit het niets verbaal aangevallen, kut Amsterdammer etc. Werkelijk waanzin. Voor de goede orde, ik kom niet eens uit A'dam.
3 -6
Leprechaun
Dat zebrapadincident bewijst inderdaad dat ook alle Limburgers niet deugen.

Haha, hou toch op man.
1 0
lf87
Ja idd. Ik kom zelf uit Brabant (de linkerkant tegen zeeland aan dan wel) maar ik kan toch redelijk zeker zeggen dat ik geen aggressieve inteelt ben. Vind de reacties hier allemaal wat heftig. Ik vind het ook enorm triest van Helmond maar om nu heel Brabant onder te schelden.
15 -2
Pierre Heno
Helmond en Oss zijn historisch berucht om hun criminele activiteiten. Niks nieuws dus. Alle (Noord) Brabanders over een kam scheren is natuurlijk domme onzin. Maar met dat laatste staat deze site ook vol dus je raakt er vanzelf aan gewend zeg maar.
1 -1
Leviathan
Helmond zijn beetje reserve limburgers dat accent dan. Maargoed Brabant staat eerder bekend om vriendelijk en gemoedelijk maarja in de voetbal heb je een bepaalde groep die ongeacht de afkomst gewoon weinig hersencellen hebben. Die heb je bij Ajax ook alleen is in Rotterdam die groep wat groter bijvoorbeeld.
2 0
JCr14
Ik ben ook Brabander. En vanaf 1992 seizoenkaarthouder bij Ajax. Er is juist weinig agressie in Brabant. Of je nu in een ajaxshirt, Feyenoordshirt of psvshirt aan hebt niemand die er wat om geeft hier. Wel kan je ooit een opmerking krijgen waar mee gelachen wordt. Maar verder niets. Zelfs in Eindhoven waar ik ooit naar toe moet kan ik een ajaxshirt dragen. En zo hoort het ook.
Wat verbale strijd, en meer niet
4 0
lf87
Precies. Ik werk in de horeca met collega's voor Ajax, Feyenoord en Psv. Op de zondagen en andere wedstrijdsfen is altijd gezellig, nooit ruzie maar juist wat lolletjes
1 0
AFCARSCA
van der Laan stopt er mee. Hij kan niet verder vanwege die vervloekte ziekte. Ik hoop op een wonder voor deze bijzondere man.
19 -6
Hans Kraay Jr.
Lees het net ook. Hij neemt op een zeer emotionele manier afscheid als burger vader van Amsterdam. Toch wel mijn favoriete burgervader allertijden.

Het zou mooi zijn als we hem tijdens de eerstvolgende wedstrijd onze steun zouden betuigen.
13 -4
JanTa
Laat ik nou altijd gedacht hebben dat Neanderthalers allang uitgestorven waren maar wat blijkt, er verblijft ergens in Helmond nog een groep die nog alle kenmerken hebben van deze stam.
7 -1
godenzoon92
Helmond... Fucking tuigdorp nummer 1 van Nederland.
18 -4
grannig mokum1
Dit is echt niet goed voor nl voetbal en vooral voor de jeugd,
0 0
AIR-S
Zeker nog nooit in Schiedam geweest?
6 0
Aeter
Das gewoon een sloppenwijk van Rotterdam.
4 0
EKS
Hoe is dan tot uitdrukking gekomen dat het om rascisme ging, ik bedoel er zullen toch wel meer donker getinte mensen op de tribune hebben gezeten?
5 -5
trodat4030
Op omroep Brabant heeft de zaakwaarnemer telefonisch gereageerd en uitgelegd waarom hij dat vermoed. In eerste instantie werd hij expleciet aangesproken, vervolgens renden alle 8 belagers achter hem aan en kwamen vervolgens terug om de AS journalist, vader en broer de Wit aan te vallen (omdat ze de zaakwaarnemer niet te snel af waren?). Ook vertelt de schrijver in de Boja (zie onder kopje 'opinie') dat toen hij uiteindelijk weer in heeft kunnen stappen, de agressie van buiten de auto op de zaakwaarnemer was gericht en niet op de (blanke) journalist. Misschien was het niet racistisch, maar pure toeval, maar ze hebben de schijn wel heel erg tegen imo.
3 0
Red Devil
Laffe schijtboeren.
Altijd als groep he die hooligans want 1 tegen 1 stellen ze niets voor de lafaards.
Ik heb het al zo vaak meegemaakt tijdens me werk.
5 -2
Boeckie
Stel me net een groep hooligans voor op t kantoor, hahaha
3 0
gras
Dit zijn van die criminele randfiguren. Ik neig dan snel naar oog om oog, maar misschien ook goed om ze door de juridische mangel te halen. Identificeren, civielrechtelijk hoofdelijk aansprakelijk stellen en financieel laten bloeden, strafrechtelijk vervolgen, hele tijd lastig vallen en volgen.

Hopelijk valt de schade bij de familie de Wit mee.
8 0
Van Reenen
Als die gasten niet bekend worden, zijn natuurlijk bekenden van de club, dan de club 3 punten in mindering brengen. En als de namen van die gestoorden wel bekend worden, lees dan maar wat er verder voor goede suggesties zijn gegeven op dit ongewone voorval.
1 0
hetzijnmaar
zoveel Helmonders hier
nou dan komen er straks vast wat namen van deze stoere 8 zogenaamde Hooligans
dan lost het zich vanzelf op lijkt mij
4 -1
ambtenaar
Helmond is het afvoerputje van Brabant.
17 -4
AFCAHELLMOND
Ik ben naar de wedstrijd geweest met mijn zoontje, Ajax sjaaltje om zijn nek en netjes behandeld door iedereen. Net als bij elke andere club zijn er wat mensen die hun "hobby" niet onderling kunnen houden. Kom anders eens kijken hoe sommige Ajacieden zich gedragen tegen mensen van de tegenstander die ook maar gewoon naar huis willen op de stations en in de treinen. Niet goed te praten wat er is gebeurd maar gebeurd helaas overal, niet alleen in het mooie Helmond.
16 -19
DeWijsneus
Ik zie altijd wel tegenstanders rondom mij zitten als ik in de ArenA ben en die juichen ook gewoon nog. En ja, er gaat weleens een boze blik die kant op maar heb nog nooit incidenten meegemaakt. Ik kan me voorstellen dat je niet als Feyenoord, ADO of Utrecht supporters tussen het thuispubliek gaat zitten in de ArenA gezien de onderlinge verhoudingen maar ik heb zo beetje voor de rest wel alle clubs gezien ja de afgelopen 15 jaar.
0 -2
blowke
Ik kan me anders nog een bekerwedstrijd tegen nec herinneren.. Alleen de eerste ring was open, lange zijde 2/3de rij zaten er een stuk of 20 die iets te uitbundig waren. Dat ging helaas gigantisch fout. Terwijl er toch weinig aversie is tussen Ajax en nec..
1 0
Ajax412
Ik woon in een dorpje in de buurt van Helmond en eigenlijk zijn zulk soort incidenten niet echt verrassend meer. Mij referentiekader bevat natuurlijk geen ervaringen in een echt grote stad, maar toch staan ze er in Helmond wel een beetje bekend om dat ze iet wat lomper en agressiever zijn. Schandalig en sowieso veroordelen die mensen. Rond dat stadion zie je ook vaak volk lopen dat je niet graag op de koffie hebt.
12 -4
AFCA0492
ik kom uit helmond en noem dit ondertussen geen incident meer, dus ben het deels wel met je eens. maar dit gebeurt overal. dus om dan maar weer te zeggen dat helmonders vaak lomper en agressiever zijn is te makkelijk. zo erg is het in het overgrote deel van helmond niet. niet elke helmonder zit in zijn voortuin met een trainingsbroek en een bierbuik. wel moeten deze mensen zeker goed worden aangepakt.
11 -2
Ajax412
Ja heb je absoluut gelijk in inderdaad, gebeurt overal. Hopen dat de daders gepakt worden.
1 0
JanTa
Dom aangeleerd gedrag dat je er niet meer uit krijgt met wat tikken.
2 -2
widmfan7
Triest inteeltvolk in veel Zuidelijke en Noordelijke provincies, maar waar baseren ze het racisme op. Ze vallen willekeurig van alles aan, blanken, en een donkere zaakwaarnemer. Dat is niet meteen racisme maar gewoon zinloos geweld.
12 -40
godenzonenssuper
Want in het oosten en westen is iedereen normaal natuurlijk.
Met je "inteelt", flap.
3 0
Bennyben
In het westen midden en oosten van het land kunnen ze er ook wat van hoor zie den haag Utrecht Feyenoord Twente en Ajax zelf natuurlijk ook
7 0
Litmanen85
Domme reactie.. Leuke mensen in het Zuiden en Noorden hoor. Idioten heb je overal in Nederland.
11 -2
WZAWZB81
Wat een domme reactie veel inteelt in zuidelijke en noordelijke provincies! Ben jij niet helemaal goed bij je hoofd?
Over je eigen niveau maar te zwijgen! Het aanvallen van meerdere personen en anderen dan donkeren heeft niets te maken met racisme maar sluit niet uit dat er racistische motieven waren!
19 -8
AFCARSCA
Het aanvallen van wie dan ook, ongeacht huidskleur of geloof is beschamend.
8 -2
Dexy
Waarom heeft iedereen een minnetje achter zijn post staan? Is er weer eens iemand van buiten Ajax bezig op deze site?
8 -7
3*stars*3
AS moet gewoon het duim systeem uitschakelen en dan hebben de zielepootjes niets meer te zoeken hier.
Of zoals vi en paar andere sites, alleen een like systeem.
4 -4
AFCARSCA
Het is tijd dat AS laat zien wie er plust en mint. Als je op Facebook wil lijken, doe het dan goed...
13 -5
MikkellRiina
Achterhaald systeem..plusjes en minnetjes uitdelen.
2 -4
SnakeDoc
Ik ben er niet voor maar deze gasten mogen van mij een bezoekje krijgen de volgende keer. Vast hele stoere jochies.
5 -5
RedFeather
Bah
4 -4
AJAXTHELEGEND
Ben er ziek van ! Wat een laf inteelt volk ,die dit geflikt hebben .
Ze mogen hun vaders ,die tegelijkertijd hun oom is ,wel om vergeving vragen !
Maar alleen GOD vergeeft ,Godenzonen niet !
1 -27
Youri08
Je had een borreltje op neem ik aan
8 0
AjaxIsrael
God/allah bestaat niet.
20 -12
achterlijn
Ben met je eens er is geen god... of misschien is die er wel maar dan is het misschien zijn buurman.
Een ding is 100% zeker er is niemand die machtiger is dan de mens, de mens moord ongestraft, laat kinderen sterven van de honger ongestraft, pleegt aanslagen zoals het hun uitkomt en wanneer het hun uitkomt, er is niet een iemand die dit kan stoppen en er is ook nog nooit iemand geweest die dit heeft kunnen stoppen..... feiten bewijzen alles... geloof en god is van het niveau donald duck... het zijn fabeltjes oftewel sprookjes
4 -6
Jessey1981
Ik ben al mn hele leven een atheist en dat hele sprookjes verhaal van de bijbel is gewoon lachwekkend. Kan me niet voorstellen dat anno 2017 er echt nog mensen zijn die deze onzin geloven. Met alle kennis en antwoorden die wij kunnen halen uit de wetenschap is er geen enkel motief om te geloven. Vooral het aspect dat ze claimen dat hun god (1 van de 5000) een liefhebbende god is... die mensen hebben waarschijnlijk de bijbel nooit gelezen. Deze staat vol met haat,moord,genocide en homophobia.
8 -7
Ferd
Het geeft veel mensen kracht en steun, houvast in zware tijden en een verklaring voor dingen die ze niet kunnen verklaren. Daarom vind ik het nog altijd heel begrijpelijk dat er mensen zijn die wel geloven. Niet alles is nog te verklaren door wetenschap en zolang dat nog niet te doen is zal religie blijven bestaan.
1 -1
achterlijn
Ben ook al mijn hele leven atheist.... gelukkig zijn wij nog wel slim op dat gebied... eenieder die denkt dat er een god of zoiets is die spoort gewoon niet.
In mijn hele leven en ook in die van mijn opa en oma is er niks wonderbaarlijks gebeurt die kon duiden op iets wat machtiger dan de mens is.... geloven is eigenlijk dom, ze geloven in iets wat nog nooit bestaan heeft, ze geloven in halve zolen die de bijbel, koran etc. geschreven hebben, ook dat zijn gewoon mensen geweest die die onzin in de boeken geschreven hebben.... het belachelijke in alles is dat er zoveel mensen zijn die zich hebben laten hersenspoelen door die onzin.

Niemand maar dan ook echt niemand kan met een bewijs komen dat er een god of zo bestaat, en toch blijven ze erin geloven?
3 -4
Dusbaba
Maar bewijzen dat God niet bestaat zijn er ook nog steeds niet.
1 -1
RusselWestbrook
Bewijs dat de kerstman niet bestaat ook niet. Of eenhoorns, kabouters, orcs, draken, noem het allemaal maar op.

Bewijs voor iets dat niet bestaat bestaat zelf ook niet.
2 -1
Dusbaba
Stephen Hawking stelt dat, als je wilt, je de wetten van de wetenschap ‘God’ kunt noemen. Het is maar hoe breed je dit onderwerp wilt trekken. Zelf vind ik het een fascinerend onderwerp waar we volgens mij nooit uit gaan komen.
1 0
RusselWestbrook
Dat zal best. Je kunt alles wel God noemen als je dat wilt.

Verandert niets aan het feit dat het onmogelijk is om te bewijzen dat iets niet bestaat. Bewijzen dat iets wel bestaat is wel mogelijk, tenminste, zolang het ook daadwerkelijk bestaat.
1 -1
Godenzoon24
Doen ze ook niet. Gelovigen houden zichzelf voor de gek.
4 -2
Saren
Zijn gelovigen en atheisten niet even gek? De een weet zeker dat er een god is. De ander weet zeker dat er geen god is. Terwijl beiden niet kunnen worden aangetoond door de wetenschap.
3 -1
godenzoon92
Kijk even dit fragment van Ricky Gervais over agnosticisme vs atheisme: https://youtu.be/iUUpvrP-gzQ?t=7m12s
0 -1
insectenverdelg
nee hoor Als jij zeg dat er geen draken leven en ik zeg van wel, zijn we dan even gek? er is immers nooit door de wetenschap aangetoond dat er wel of geen draken leven.... Kortom iets dat e er niet is, is moeilijk aantoonbaar. Overigens gun ik ieder an geloof en mening. Moet eenieder voor dicht weten.
0 0
Saren
Ach, het kan zijn dat draken ooit echt waren. Ik persoonlijk betwijfel dat ze echt waren. Maar 3000 jaar geleden waren we er ook zeker van dat de zon om de aarde heen draait. Laat zien hoe relatief alles is.
1 -1
achterlijn
Meteen na het einde van de wedstrijd wilde in eerste instantie ook een supporter van helmond van Bladeren aanvallen maar hij bedacht zich en klom terug, van Bladeren was ook helemaal niet angstig die keek die gast aan en bleef gewoon staan.
Was gewoon te zien op foxsports maar schijnbaar zag niemand dit.

En dat deze aanval op de fam de wit en a.s. medewerker bij de politie bekend is betekend natuurlijk niks, de politie doet niks in dit land en als ze toevallig eens wat doen dan spreekt de rechter dit soort gasten toch vrij of ze moeten een uurtje schoffelen waar ze toch niet komen opdagen want de reclasseringsambtenaar is in de regel ook een bange vogel die niks doet.
7 -5
Koenniiee
In Helmond schoffelt zo'n beetje iedereen al.
7 -2
3*stars*3
Was dat moment toen v Bladeren zijn handschoenen uit deed?
Ik vond het er al apart uitzien maar was aan de telefoon, dus hoorde niet wat commentator daarover zei.
2 -1
achterlijn
Ja toen was dat, net na de wedstrijd, ik was alleen daar op aan het letten, ik vond dat namelijk ook al schandalig.

De commentator zei niks want die heeft het volgens mij niet gezien, eigenlijk heeft bijna niemand het gezien denk ik.
1 -1
3*stars*3
Triest, terwijl er bij dat clubje ook donkere jongens spelen.
Bij Den Bosch was er ook gezeik met racistische fans.
Brabanders hebben het altijd over het bourgondische en gemoedelijke Brabant, yeah right...
6 -12
AFCA0492
ja want een paar hersenloze hooligans zijn een representatie van het brabantse volk.....
volgens mij zijn ajax hooligans ook niet de liefste. helmond fans zijn nog wel overal welkom, ajax fans al eventjes niet meer volgens mij.
1 -1
Litmanen85
Limburgers zijn Bourgondisch, en dan vooral Maastricht. Brabanders zijn gezellig ;)
1 -1
MFox
De term Bourgondisch is ontleend van het volk 'de Bourgondiërs', die zaten in heel Zuiderlijk Nederland, maar vooral in het huidige Vlaams-Brabant.
0 0
BrandjeXL
Helmond, het dorp wat zelfs door de rest van Brabant belachelijk wordt gemaakt.
17 -3
Keffie L
Verdwaalde Helmond tuig aan het minnen?
10 -5
AFCJE
"Het seizoen da is begonne, de punte worden geteld. En als die dan ni kommen gebruiken we geweld". Het trieste 'clublied' van een kansloze plaats. Ze doen hun 'clublied' weer eer aan. Ik mag hopen dat die club een keer verdwijnt uit het betaald voetbal.
16 -4
superman0313
Jezus per ongeluk minnetje gegeven.. kansloos volk die gasten. Gooi die idioten maar voor straf in het uitvak van ons. 1 wedstrijd lijkt me genoeg.
4 -2
MFox
Dat laatste zijn ze op dit moment goed mee bezig ;)
1 -1
stefan pluim
Zoveel ajacieden in helmond, volgende keer aanwezig, en.nu op zoek naar de daders
8 -4
HZMKK
Misselijk, echt geen woorden voor.
6 -3
MFox
Je moet wat als je uit Helmond komt. Kansloos dorp :')
9 -3
ST
Kansloos.
7 -3
Bjorn
Treurig dat dit nog gebeurt in het algemeen en helemaal rond het voetbal, waar je als supporter wekelijks je eigen getinte spelers toejuicht. Hypocriet en krankzinnig.
12 -3
Champy
Als dit in Nederland nog kan gebeuren, kunnen we racisme en zinloos geweld nergens ter wereld uitschakelen via sensibiliserende boodschappen en campagnes.
4 -5
Onpartijdig
Vreselijke situatie zeg, heel veel sterkte!
6 -4
johan_afca
Racisten, een veel erger type mens bestaat niet. Tuig is het.
Veel sterkte voor jullie collega en de andere betrokkenen.
7 -10
AjaxIsrael
Die bestaan wel.
5 -2
AFCARSCA
Racisten, salafisten, beetje om het even. Mensen die je kan missen als kiespijn in ieder geval.
12 -3
Ferd
voeg zionisten ook maar aan het rijtje toe net als fascisten.
1 -1
AFCARSCA
Wat zijn er een hoop mensen zonder hersencellen die er toe doen.
5 -3
willieovertoom
Heel erg vervelende situatie. Sterkte.
7 -4
Koenniiee
Degene die zo iets minnen mag je gelijk een ban geven..
2 -4
waynelove
Iedereen die voetbal als reden tot geweld gebruikt is naar mijn mening ongeschikt bevonden voor onze maatschappij.
11 -4