Keizer: 'Hebben niet getraind op één systeem'

Marcel Keizer lijkt er nog niet helemaal uit wat betreft de opstelling tegen ADO Den Haag, komende zondag. De trainer laat tijdens de wekelijkse persconferentie alleen weten dat Kasper Dolberg zijn eerste spits is en dat het systeem met twee spitsen tegen PEC Zwolle niet optimaal werkte.

'We hebben niet vast getraind op één systeem, maar op onze principes', antwoordt Keizer eerst op de vraag of er al verbetering zichtbaar is met een opstelling met Dolberg én Huntelaar. 'Ik heb gezegd dat het niet goed genoeg was, maar het moet vaker gespeeld worden. Het hoeft niet per se tegen ADO Den Haag, maar het kan wel. Het kan Dolberg zijn, Huntelaar of allebei.'

De oefenmeester haast zich erbij te zeggen dat hij nog steeds een duidelijke pikorde heeft. 'Voor mij is Kasper eerste spits. Dat wil niet zeggen dat we tegen ADO niet met Klaas kunnen spelen, maar Kasper is eerste spits. Het zou kunnen dat we Klaas laten spelen als we vinden dat Kasper rust nodig heeft of uit vorm is.'

Keizer, die tegen ADO door blessures alleen niet kan beschikken over Daley Sinkgraven ('Daley moet eerst wedstrijden spelen bij Jong, want hij is er sinds maart á april uit') en Norbert Alblas ('Norbert is terugkomende'), beseft dat er zondag een zware wedstrijd op het programma staat. 'Het is altijd een beladen wedstrijd. Wij moeten daar goed aan de bal zijn, met elkaar verdedigen en dicht bij elkaar staan.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Boer Gijs
Je vraagt je langzamerhand af of ze überhaupt wel trainen.
0 0
Ajaccus
Tja, met het materiaal dat je bij Ajax hebt moet je alle systemen kunnen spelen. Wat ik in dat verband vreemd vind is dat je daar na je voorbereiding en een heel aantal wedstrijden nog over moet gaan nadenken, dus te veel keuzes in dit stadium nog moet maken en dan die systemen ook nog is moet gaan inslijpen.
0 0
Bil
Als Keizer ontslagen wordt, dan krijgen we Frank de Boer.
Zitten we daar op te wachten?

Ik heb liever dan ten Hag.
4 0
ericnelstein
Keizer hou de eer aan jezelf en stop er aub mee zit je aan de pillen of
Iets ? Waarom zo moedwillig perse dolberg als eerste spits aanhouden terwijl iedereen ziet dat het al
Maanden niet gaat ? Neem ontslag want je vliegt et zowieso uit !!!
0 0
Tscheu
Het is allemaal heel pijnlijk. Iedereen weet en ziet dat de aanstelling van Marcel Keizer een enorme fout is gebleken. Hij mist de kwaliteit, ervaring en uitstraling voor dit niveau. Jong Ajax is geen Ajax. Jong Ajax is een opleidingsinstituut dat mag meedraaien in de Jupiler league zonder enige druk van presteren. Dat vorig jaar bovendien beschikte over unieke talenten als Nouri, Van de Beek en De Jong en daardoor goed en aantrekkelijk speelde. Dat betekent echter niet dat Marcel Keizer geschikt is als hoofdcoach van Ajax 1. Je kan hem het echter niet verwijten dat hij deze uitdaging wel aanneemt.

Ons probleem is echter dat indien de directie besluit Keizer te vervangen, zij daarmee haar eigen fout zou toegeven, en ik vrees dat onze Algemeen directeur "vriend" Van der Sar daar te arrogant voor is. Ook de andere beleidsbepalers zullen dit niet durven. Alleen indien de druk van buitenaf te groot wordt, zal worden ingegrepen. En deze druk komt er alleen als de resultaten onacceptabel slecht worden dat de directie er niet meer om heen kan.

Dus als je echt van Keizer af wil (hij mag natuurlijk als assistent blijven) moeten de resultaten heel slecht gaan worden. Catch 22.

Het meest waarschijnlijke scenario zal wel zijn dat we een beetje blijven aanmodderen en pas volgende zomer ingrijpen. Een in alle opzichten verloren seizoen dreigt.
3 0
Jan Doedel
Kijk hij geeft t zelfs toe ze hebben niet getraind op een systeem haha. Ik hou m'n hart vast dit seizoen ;-)
0 0
Joseph
Waarom "moet het vaker gespeeld en getraind worden?!", dit is een dramatisch systeem dat alle waarden van Ajax ten schande maakt! 2 middenvelders opstellen kan als je Frenkie als "verdediger" rekent en je gewoon 3-3-4 speelt. Ik denk zelfs dat ze in staat zijn het dan als 4-2-4 te verkopen en dan zeggen dat het wel werkt.
0 0
NouridolbergNeres34
Een zware wedstrijd het is ado, kom op zeg.
0 0
AlexIbarra
Ado-uit zonder publiek, op kunstgras met Nijhuis als scheids is een pot die je niet moet onderschatten. Zeker niet als je zelf niet in vorm bent.

Laatste 7 keer Ado-uit hebben we drie keer punten laten liggen. Dus maar net de helft gewonnen.
0 0
SnakeDoc
Toon je ballen en zet Dolberg op de bank. Iedereen ziet toch dat hij totaal uit vorm is.
2 0
Tscheu
Heldere teksten Marcel.

Verlos ons.
2 -1
ST
Laat deze man alsjeblieft zo snel mogelijk vertrekken! Elke week roepen dat Dolberg eerste spits is. Huntelaar is momenteel veel beter. Wat nou eerste spits.
5 0
Leviathan
Dolberg is schijnbaar 50 mil waard en dat weegt bij Ajax nou eenmaal mee we zijn geen Real Madrid die een Kaka van 65 mil op de bank kunnen zetten bijvoorbeeld.. Dolberg nu 2e spits noemen zal hem nog minder vertrouwen geven en Keizer probeert juist vertrouwen te geven en hopen dat hij zich herpakt. Nu kan hij hem laten banken een keer of iets dergelijks onder het motto van pak wat rust en Huntelaar erin. Uiteindelijk is Huntelaar korte termijn visie ik zou ook best Huntelaar willen zien Maarja op de lange termijn visie kan Ajax dat gewoon niet doen
0 0
Koenniiee
Klaas is niet beter. Hij scoort (en is belangrijk) omdat hij beter bediend werd dan Dolberg. Een deel hiervan ligt aan Kasper, maar een deel ook niet. Geef Dolberg vertrouwen met een diepgaande middenvelder om hem heen en ook hij profiteert van die afleiding. Net als Klaas wel telkens kon profiteren van Dolberg om hem heen (en tegen PEC een keer Frenkie er omheen) en lange ballen (sterkte).
3 -3
ETM
Ik vind jouw analyses vaak sterk, maar hier dat je Dolberg een beetje krampachtig verdedigd. Dolberg schiet gewoon tactisch nog vaak te kort, ook vorig seizoen al. Hij maakt vaak doelpunten met individuele klasse, en heeft een aantal potten gespeeld waarin je echt zn potentie als allround spits zag.
Bij Huntelaar zie je nu gewoon zn ervarenheid, en geslepenheid. Met toch ook wel gewoon zn klasse. Wordt imo te vaak weggepoetst onder het mom van dat het alleen pure afmaker is, of geen Ajax spits. Je hebt gelijk dat aanvoer cruciaal is, maar dat geld voor beiden heren. En Huntelaar wordt ook gewoon over de grond gevaarlijk door te weten waar in de bal te moeten komen, en waar de ruimte te zoeken. Een spits in welk systeem dan ook heeft een grote rol ook in zn werk zonder de bal. Ik was sceptisch over zijn komt, maar was gewoon vergeten wat hij kon. Ben verder fan van Dolberg en vind het gedoe rondom hem vermoeiend.
0 0
Daniii
Vind hem maar grote onzin, die mythe dat we 2 systemen moeten kunnen spelen.

Met Cruijff's idee of de spelwijzen van Guardiola maakt het niet uit of ze 433 of 343 spelen de spelopvatting blijft hetzelfde, maar als wij die switch maken worden het gelijk lange ballen en gooien we onze visie overboord.

Best jammer...
5 0
Lagasj
Inderdaad. Het gaat niet om een systeem maar om de spelopvatting. Dat schijnen de heren maar niet te willen begrijpen. Is ook moeilijk. Jonk terug om het ze uit te leggen.
1 0
Koenniiee
Grootste verbeterpunt: onderlinge afstanden zijn te groot. Dan helpt een ander systeem niet, zeker niet met het duo Dol en Klaas.
2 0
VIPete
Lekker hoor dit, Keizer mag Ajax 1 gebruiken om een beetje te oefenen als coach en een beetje te experimenteren met systeempjes! Ik heb sinds hij coach is al ongeveer 8 experimenten gezien in wedstrijden en het bevalt me allemaal nog weinig. Kom op man, we zijn geen amateur club waar je als coach "wat foutjes mag maken". Zet gewoon een ervarener coach voor de groep....
7 0
ajaxinho
Daarom houd ik van Keizer!
Hij past meerdere systemen toe die passen bij de beschikbare spelers.

Ik ben het eens met Web hieronder,
dat hij niet steeds hoeft te benadrukken dat Dolberg eerste spits is.
De spits in vorm moet de eerste spits zijn.
Dat geldt voor alle posities.
0 -3
Web
Als Sinkgraven toch speelt, laat hem dan in het eerste, in iedergeval als je Viergever op een andere positie gebruikt. Met Dijks kan niet meer.

Waarom begint Keizer elke persconferentie over dat Dolberg de eerste spits is. Dat hoeft hij toch niet uit te leggen, de beste moet spelen. Komt niet sterk over.
3 0
stopperspil
Keizer heeft geen eigen visie, beetje bang om Dolberg voor het hoofd te stoten
4 -1
blessure
Ik vind, eerlijk gezegd, dat je niet over eerste spits moet praten, maar gewoon de beste , op dat moment, opstellen.
7 0
Piejotter
Dus het kan dat KJ speelt tegen Ado. Want Kesper is al geruime tijd uit vorm. Wat dat uit vorm ook mogen betekenen. Zit hem volgens mij tussen zijn oren al komt hij heel nuchter over. Klaas is de beste op dit moment en verdient te spelen. Twee spitsen systeem zie ik alleen zitten als Kesper weer zijn oude vorm terugkrijgt. (door invalbeurten langzaam brengen naar oude niveau)
1 0
Ajacied33
Vaag weer allemaal. Wees gewoon duidelijk man over je 1e spits. Dat hoort gewoon Hunter te zijn
2 0
talent020
Huntelaar in deze vorm hoort te spelen, Keizer kan hier niet omheen, of Hennie en Dennis fluisteren hem weer dingen in zijn oor, die uitspraak over 1e spits blijkt heel onverstandig te zijn geweest, nu moet hij zich in allerlei bochten wringen om die uitspraak te rechtvaardigen.
11 0
Sjaakvaak
Orejuela en Wöber moeten nog 'wennen', aldus Keizer.
5 0
Sjaakvaak
Excuus, Keizer geeft wel eindelijk aan dat hij Dolberg wil banken als hij vind dat hij uit vorm is. Dat is al iets. Nu nog Frenkie de basis inknallen.
6 0
Ruff Rhythim
"het zou kunnen dat we Klaas laten spelen als we vinden dat Kasper rust nodig heeft of uit vorm is..."

Ehh....hallo???
8 0
Bensco
sowieso is dit hele interview vaag en wazig.. wat wil die nu eigenlijk?
5 0
Ruff Rhythim
Sja...geen idee inderdaad...
Dit alles is gewoon te groot voor hem....
3 0
AFC Ajax
Dat weet ie zelf niet.. die man is nog lang niet klaar eerste trainer van Ajax te zijn.
8 0
chrisjuhhh
Dat weet die wel enkel op de achtergrond zitten de bazen die willen beslissen .
Dit merk je aan alles bij Keizer.
1 0
Bensco
Mee eens. Pure armoede dit. Snap niet dat een club van ons kaliber niet voor een coach van formaat is gegaan.
1 0
Gijsje
Er op en er over. Den Haag is altijd al een team van gefrustreerde losers geweest.
3 0
Sjaakvaak
Dolberg is je eerste spits? Schei toch uit. Deze jongen is al weken hopeloos uit vorm en het systeem wordt constant voor hem aangepast in de hoop dat hij dan beter gaat ballen.

Huntelaar is juist de man in vorm, dus zet Huntelaar gewoon in de spits en Dolberg gewoon op de bank. Dan zet je hem meteen een beetje in de luwte en kan hij gewoon lekker shinen als invaller.
8 -1