[Update III] Bekerduel nog niet uitverkocht

BVeenstra, 19-09-2017 om 12:00, 69575 views, KNVB, De Telegraaf | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

De KNVB heeft Ajax laten weten dat het bekerduel tussen SVV Scheveningen en Ajax in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag zal worden afgewerkt. Vooralsnog betekent dit dat de Amsterdammers geen uitsupporters mee mogen nemen naar de Hofstad.

'De KNVB betreurt het feit dat de wedstrijd zonder uitsupporters zal worden gespeeld en dat Ajax door de gemeente Den Haag niet is betrokken bij overleggen voorafgaand aan de wedstrijd. De KNVB heeft dat kenbaar gemaakt aan de gemeente Den Haag en er daar op aangedrongen om op korte termijn opnieuw in overleg te treden met alle relevante betrokkenen om te bezien of een situatie als deze in de toekomst kan worden voorkomen', aldus de bond op haar website

De burgemeester van Den Haag vroeg de KNVB of de wedstrijd in het stadion van ADO gespeeld mocht worden, wat de bond accepteerde. 'Indien een wedstrijd in het toernooi om de KNVB Beker van overheidswege wordt verboden, is het de thuisspelende club volgens het bekerreglement toegestaan de wedstrijd op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip op alternatief terrein te spelen', schrijft de KNVB. 

Tot slot benadrukt de bond dat de burgemeester van de stad de uiteindelijke beslissing rondom uitsupporters maakt en dus niet de KNVB zelf. 'In dit geval bepaalde de burgemeester van de gemeente Den Haag, dat het bekerduel zal worden gespeeld onder de voorwaarde dat in het Cars Jeans Stadion geen supporters van Ajax zullen worden toegelaten.'

Update - 07.04 uur (13 september 2017)
Ajax is niet te spreken over het besluit van de KNVB om het bekerduel tussen Scheveningen en Ajax te laten spelen in het stadion van ADO Den Haag. Hierdoor mag de Amsterdamse club geen fans meenemen naar de wedstrijd, omdat diezelfde avond ook fans van ADO afreizen naar Rotterdam. Hierdoor kunnen supportersstromen door elkaar heen gaan lopen. 

'We vinden dit ronduit belachelijk', vertelt een woordvoerder van Ajax tegenover De Telegraaf. 'We weten niet of er nog wat mogelijk is, maar dat gaan we onderzoeken. Onze supporters zijn hier de dupe van.'

Update II - 15.25 uur (13 september 2017)
De bekerwedstrijd tussen SVV Scheveningen en Ajax lijkt allerminst een voetbalfeest te gaan worden. Na de lange soap over de speellocatie maakt de gemeente Den Haag nu bekend dat er slechts 3500 kaarten beschikbaar worden gesteld voor supporters. 'Er is voor een beperkt aantal kaarten gekozen om de gang van zaken ‘beheersbaar te houden en ongewenste bezoekers te weren', zo meldt het Algemeen Dagblad.

In het stadion van ADO Den Haag kunnen 15.000 mensen zitten en nu het uitvak leeg blijft, zou ook die capaciteit nog beschikbaar komen. De burgemeester van Den Haag lijkt echter met angst en beven toe te leven naar het bekerduel. Ajax komt op 20 september om 18.30 uur op bezoek, derde divisionist Scheveningen speelt op papier thuis.

Update III - 12.00 uur (19 september 2017)
Voor de bekerwedstrijd tussen SVV Scheveningen en Ajax zijn nog ongeveer 1500 kaarten beschikbaar. Tot nu toe zijn er zo'n tweeduizend verkocht, zo meldt Den Haag FM.

Het maximale aantal toeschouwers dat wordt toegelaten bij deze wedstrijd is 3500. Scheveningen is als huurder van het stadion zelf verantwoordelijk voor de veiligheid rond het bekerduel. De amateurclub kan niet genoeg stewards leveren om alle vakken in het stadion te beveiligen, waardoor slechts een klein gedeelte van het stadion open zal zijn. Er is wel geïnformeerd naar stewards van ADO Den Haag,  maar zij zijn woensdagavond niet beschikbaar omdat fans van ADO begeleid moeten worden naar de Kuip, waar de club woensdagavond speelt tegen Feyenoord.

Opvallend is wel dat de opstaplocatie voor fans van ADO Den Haag is gewijzigd. Normaal stappen ze op bij het stadion, maar dit is nu veranderd naar Kijkduin. Op de vraag of Ajax-fans dan alsnog aanwezig hadden kunnen zijn, kan de gemeente Den Haag nog geen antwoord geven.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
Update IV: het is nog steeds niet uitverkocht.
0 0
Van Reenen
Laat JA de wedstrijd maar spelen tegen die amateurs. JA speelt soms de pannen van het dak, terwijl Ajax 1 moeite heeft met ADO. En JA staat bovenaan in de HAL met een geweldig doelsaldo en gretige voetballers. Moet voor JA, versterkt met Dolberg, een appeltje-eitje worden.
0 -1
blowke
Jong Ajax moet een uur later zelf voetballen tegen kutrecht, dan maar onder 19 sturen?
0 0
ajax1981
Dat zijn de amateurs niet JA...
0 0
johnd
Iets wat een voetbalfeestje moet zijn, wordt zo verandert in een saaie bedoening, triestig.
2 0
Rukboor
Zo ver zijn we in dit kneuterland al weggezakt, dat een bekerwedstrijd zonder uitsupporters gespeeld wordt voor max. 3500 toeschouwers op een plastic veld in een stadion met 15000 stoeltjes.
En opstappen in het busje in Kijkduin!!
Misschien is Basje Naaihuis wel scheidsrechter, het zou maar zo kunnen.
4 0
Rockpotje
En er zijn dus ook geen stadionkassa's open morgen... Volgens mij konden alleen leden op de vereniging zelf een kaartje kopen.
0 0
Labrador
Wat een comedy. En fox maar adverteren met hoe mooi het beker toernooi wel niet is.
2 0
Pierre Heno
Past naadloos aan bij de kwaliteit van het NL voetbal: één grote kolerezooi met leiders zonder visie maar wel innige contacten met kunstgraslobbyisten. In de kleredivisie nu al bijna de helft (8) van de clubs met een kunstgrasveld dat wanneer de 'betere'(lees: minder slechte) teams op bezoek komen karig wordt gesproeid om het veld zo stroef mogelijk te kunnen houden zodat de bal niet snel gespeeld kan worden en het mindere clubke dus zo meer kans heeft een puntje te pakken. Dat topspelers dan een grotere kans lopen een ernstige blessure op te lopen en zo hun voetbalcarrière naar de verdoemenis zien gaan interesseert die miniclubjes niet, evenmin dat door al die slecht gesproeide kunstgrasvelden veel talenten en topspelers de Nederlandse velden snel voor gezien zullen houden want daar valt weinig sportieve eer meer te behalen en de kans op zware blessures omgekeerd evenredig hoger wordt door steeds meer kunstgrasvelden die opzettelijk droog worden gehouden om het de topclubs moeilijker te maken hun eigen snelle spel te kunnen spelen. De KNVB is een lacher!!
1 0
1eringzuid2
Ben het eens met je verhaal. Alleen werd afgelopen zondag zowel voor het duel als tijdens de rust bij Ado het veld gesproeid.... wellicht was het kunstgrasveld nu te glad voor onze ajacieden. Aangezien 10 kansen hopeloos werden verprutst.
1 0
Pierre Heno
Ja je hebt gelijk.
0 0
godofajax1900
Verbaast me niets

Als je zondag gezien heb! Kun je beter thuis blijven
Je betaalt om Ajax gezien en niet jong Ajax
En t zal me niets verbazen als Ajax dit ook niet wint want deze gasten hebben echt wel gezien dat je niet hoeft te kunnen voetballen ( ADO) en dat je gewoon punten kunt pakken tegen dit Ajax
En dat doet verdomd veel zeer maar t is zo
1 -3
AIR-S
Het is mij ook een raadsel waar ik een kaartje kan kopen
0 0
Mr.P.
en dan vinden ze het gek dat het nog niet is uitverkocht..
0 0
MFox
Het is een klucht van enorme proporties geworden dit.
5 0
Pierre Heno
Dit past allemaal wel binnen de volledige teloorgang van het Nederlandse voetbal dat inmiddels is afgezakt tot het niveau van blaasvoetbal op kunstgras voor astmapatiënten. Op welke plaats staat Oranje eigenlijk op die Fifa ranglijst?
13 -2
Redrum
Je positivisme werkt aanstekelijk en motiverend, dank!
1 -1
Red Devil
Wat een lachwekkend zooitje daar in Den Haag.
Als je met dit soort onzin in Engeland of Schotland aankomt hangen ze op aan de hoogste boom.
4 0
hetzijnmaar
ik zou n andere naam kiezen als je zo graag op kakkerlakken sites zit
maar rot hier hier op
2 0
HZMKK
Mijn avond is helemaal goed. 0-4 alweer, en echt genieten op FR12. Wat een idioten lopen daar toch rond Hahahahah
3 -13
hetzijnmaar
blijf daar lekker dan
dit gaat over Ajax
7 -3
HZMKK
Poeh 12 jaar, nat achter z'n oren en nu al zo'n grote mond.
2 -10
ferrari2009
Haha
1 0
ditisdebeslissing
Beste meneer nijhuis bedankt dat ik van deze vernedering mag genieten op deze zwoele woensdag 13 september...#Groningenuitonanaonderuittrappen
4 0
Biss
Off topic hoor, maar moet even:

hahahaha die kakkerlakken! Stond al 0-1 voordat mijn tv aan stond.
5 -5
Heiko
Die gasten zijn nerveus man, niet normaal
1 -1
ferrari2009
Lekker voor ze 0-2
2 -1
Heiko
0-3 inmiddels
2 -2
Marcoryn
Het erge is dat deze prutsers nog boven ons in de competitie staan en vorig jaar kampioen zijn geworden.
Op naar de 0-10.
1 -2
MFox
Man, wat zou dat hilarisch zijn. Maar kans is natuurlijk groot dat City nu energie gaat sparen. Ze moeten a.s. zaterdag alweer (uit tegen nr. 4 Watford).
0 0
MickS
Ik weet niet wat ik het meer vind: een giller of een aanfluiting.

Eigenlijk beiden. Wat een kolderiek gebeuren dit. Het is zo triest dat ik er alleen nog maar om kan lachen. Dit verzin je toch niet? Lijkt wel bijna een filmscript. Slechte B-filmscript, ok, maar toch.
2 0
Mung
Ach, alsof het allemaal een verassing is.
1 0
AFCA-B93
Compleet hierbuiten natuurlijk:
Zag een foto van de training voorbij komen met een duel tussen KJH en onze heer de aanvoerder Veltman: KJH gaat 1000% voor de winst, Veltman staat te lachen tijdens het duel. Vind het wel schrijnend..
https://twitter.com/AFCAjax/status/907957649089556480
0 -6
Stibba020
Kutland
2 -4
ajaxfan4life82
De knvb wou dat als een amateurclub een profclub loot, dat de amateurclub dan thuis speelt.. Hadden ze niet eerst moeten kijken of dat überhaupt wel realistisch kon.. Dat de stadions van de amateurclubs voldoen aan de regels van de knvb, om een bekerwedstrijd te spelen.. Nu zijn wij de dupe van iets wat de knvb heeft doorgevoerd, maar wat ze niet kunnen realiseren.. Knvb, bedankt maar weer, zooitje ongeregeld is het..
1 0
Qwibuss98
Wie wordt hier beter van?

- Spelers vinden het natuurlijk veel fijner in een vol stadion, dan voor een handjevol personen.
- Scheveningen verdient er minder aan dan wanneer het stadion vol zou zitten.
- Gemeente Den Haag laat zien dat ze niet eens een wedstrijd met Ajax-Supporters aankunnen.
- Ajax supporters die goedkoper dan normaal een wedstrijdje willen meepikken worden benadeeld.

Als een club als Lincoln City (5de divisie Engeland, of zelfs nog lager) Premier League clubs kan laten komen in de FA Cup, is het afwijzen / minimaliseren van een aantal Ajax-supporters wel echt super zwak.
1 -2
MáximaZorreguieta
Wat lul je slap man. 10,127 passen er in Sincil Bank, het stadion van lincoln city. Engeland is heel anders geregeld. Daar hebben kleine ploegen soms gewoon grote stadions. Is niet te vergelijken.
1 -2
Van Reenen
Ik maak over de boosheid om geen gouwe supporters mee te mogen nemen nog weinig woorden vuil. Nog één ding....oprollen die bende met een nulletje of 12.
En laat volgende jaar ook geen ADO supporters( nouj a, zo heten zij) toe bij Ajax-FC Den Haagse burgemeester B.V.
0 0
deeftherave
Die komen uit zichzelf toch al jaren niet. Lege uitvak nooit opgevallen?
Bovendien, waarom straffen met de maatregel die juist zsm en voor altijd uit Nederlandse voetbal verbannen moet worden? Je roept maar wat om te roepen.
0 0
Labrador
Ik kan hier gewoon zo boos om worden. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat de instanties in Nederland niet eens een fatsoenlijk bekerpotje tussen Scheveningen en Ajax kan organiseren. Na de loting dacht ik : Ah , leuk! Tegen amateurs dus lekker dicht op het veld, de geur van te vet gebakken friet en ouderwetse lichtmasten boven het veld, maar nee, in ons kikkerlandje dat o zo graag bij de grote heren wil horen is dit niet te organiseren. Ze mogen zich kapot schamen!
7 0
Piejotter
Wat een afgang voor het Nederlandse voetbal. Begrip voor het feit dat ze bang zijn voor samenkomst supporters. Enige oplossing voor alle supporters was een locatie buiten Zuid-Holland dan was je van al dit gezeur af. Deze oplossing is geen oplossing maar een afgang voor het voetbal.
4 0
Juichtoon
Gewoon in de Arena spelen zoals ook ooit Jong Ajax - Utrecht werd omgedraaid.
6 0
Lekiam
En op de site van SVV Scheveningen stond het nog als een positief punt dat er meer mensen konden komen kijken. Nou dat is dan bij deze ook niet meer van toepassing.
Het is een voetbalwedstijd, volgens mij is er nog minder moeite met het regelen van de EU-top.
2 0
EuforischeRealist
En zich maar afvragen in Zeist waarom we in Nederland de beker niet zoals de FA Cup kunnen zien. Nou hier heb je je antwoordt, wat een truttenzootje zeg!
6 0
InOost
Wat een grap.
1 0
mvdk
Dat mens moet misschien een keer Krikke. Vrolijkt ze van op.
4 0
Ruff Rhythim
Heb je die harses van haar gezien?
Die wil je nog niet betaald een veeg geven...
0 0
PJK54
Zal lekker gezellig worden in dat stadion 3500 kaarten alhoewel het moet voor een amateurclubje ruim voldoende zijn natuurlijk.

Enige statement wat Ajax kan maken is dat er van de directie niemand gaat alleen spelers en de trainers verder niemand dan laat je wat zien aan die belachelijke KNVB.
1 0
Bjorn2321
Vroeg scoren en daarna wedstrijd doodmaken.
Alles het stadion uit (alle ballen op Dijks). Niks geen feest voor dat k*tdorp bij DH
7 0
Redrum
Als je ze met 14-0 op de broek geeft wordt het ook niet echt een feestje voor ze.
3 -2
AFCAsphere
Ik denk dat 0-20 meer pijn zal doen.
3 -1
Ardoe
Mogelijke en vooral logische oplossingen:
- andere datum
- andere locatie

Onlogische oplossing:
- in een stadion laten spelen waar supporters vsn een bepaalde club al geweerd worden

En dan gaat de KNVB laf wijzen naar de burgemeester, terwijl ze zelf die optie ook hadden kunnen afwijzen en kunnen sommeren het duel op neutraal terrein of on de arena af te laten werken. Scheveningen is uiteindelijk verantwoordelijk dat ze geen adequate voorzieningen kunnen aanbieden en dus zullen zij voor de consequenties moeten opdraaien. Niet Ajax.
5 0
Van Reenen
Misschien maar 5 wedstrijden spelen en winnen en je bent alvast geplaatst voor de EL. CL zal een moeilijk verhaal worden en is alleen interessant voor het banksaldo. Ik ga ervan uit dat Ajax en elke andere kampioen niets te zoeken heft in de CL sportief gezien. Alhoewel wat is sportief gezien de scheef getrokken verhoudingen in Transferland en qua salarissen!
0 0
Joseph
Hahaha, alsof AJax ook maar iets gaat onderzoeken. Het enige dat ze hoogstens onderzoeken is een schadevergoeding voor eigen gewin.

Wat mij betreft maakt Ajax hier een statement, wij gaan niet spelen. Dan ga je misschien ook eindelijk iet verranderen bij de KNVB. Ik hoop ook dat als Ajax het kampioenschap binnen heeft en er nog een wedstrijd op kunstgras open staat, Ajax gewoon weigert om daar op te spelen.
4 -7
ajaxinho
De langs elkaar reizende supporters is een geldige reden.

Maar dan hadden we op verschillende dagen kunnen spelen.
0 0
Arie Vink
Ik zou nu ook stoppen met de beker. Dan niet.
1 -2
ZwartNazareth
Mensen vergeten dat de burgemeester verantwoordelijk is voor de veiligheid en die wil niet dat ADO en Ajaxfans elkaar tegenkomen. Lijkt me dus volkomen logisch. Het is overigens een wedstrijd van niks. Niet echt mijn droom om daar te zitten.
3 -6
AlexIbarra
De burgemeester is verantwoordelijk voor de veiligheid en de KNVB voor voetbal.
Over besluiten van burgemeesters heeft de bond geen zeggenschap, maar wel over de manier waarop ze zelf besluit een wedstrijd te organiseren.

Je kunt zeggen: Clubs die geen goed stadion hebben mogen niet deelnemen.
Je kunt clubs die geen supporters kunnen ontvangen uit laten spelen.
Je kunt de wedstrijd laten plaatsvinden op een neutrale plek waar beide welkom zijn.
Je kunt bepaalde wedstrijden al bij de loting uitsluiten als ze waarschijnlijk toch niet gespeeld kunnen worden. (Deed Uefa met Oekrainse vs Russische clubs)

En zo zijn er heel veel opties voor een bond ipv roepen dat je er niets aan kunt doen en alles op de burgemeester afschuiven.

Er zijn overigens meer Ajax-supporters dan alleen jij en ze wonen door heel NL. Genoeg mensen die wel bij deze wedstrijd zouden willen zijn, zeker tegen een laag tarief.
0 0
Sjaakvaak
Waarom zeggen ze dan niet, laten we het op neutral terrein spelen? Of gewoon in de Arena? Als een amateurclub niet de faciliteiten heeft op een topclub te ontvangen, dan zou je beter gewoon bij de uitclub kunnen gaan spelen. Is voor hun ook weer een vette ervaring.
12 0
RaynoFischer
Klopt, ze zullen echt niet klagen als ze naar de JC Arena mogen ;), waarschijnlijk ook de enige keer dat ze op dat veld mogen staan
0 0
waayop
Minimaal lijkt me dat de KNVB in de regels opneemt dat er overleg met beide clubs moet plaats vinden. Volgens mij waren er andere mogelijkheden geweest, vooral omdat ADO in Rotjeknor speelt.
3 0
Hammerzeit
Het is inderdaad belachelijk, maar kom op: Move on.
1 -6
Redrum
Het maakt echt geen reet uit wat voor statement Ajax maakt, de knvb zal de grootste club van Nederland nooit steunen vreemd genoeg. Ik wil absoluut de dubbel winnen dit jaar, dus ik stel voor dat we die mosselzuigende mafkezen gewoon volledig van de mat spelen daar.
4 -1
trainerdv
Nu speelt Scheveningen 'thuis' in het stadion van een andere club tegen Ajax, dat door andere supportersstromen geen 'uit'fans mee mag nemen. Dat valt echt niet uit te leggen... Terecht reactie van Ajax. Idee voor nieuw beleid zou zijn: Als een amateurclub niet aan de verplichtingen voldoet wordt de wedstrijd altijd op neutraal terrein gespeeld. Met fans van beide clubs.
8 0
hetzijnmaar
Niet spelen PUNT
volle treinen met Ajacieden naar den Haag
v/d sar laat nu eens zien dat je tegen bent TOON JE BALLEN en laat de KNVB weten dat Ajax de komende 5 jaar niet aan de Beker of Johan Cruyff schaal deel neemt
5 -2
Juichtoon
Ajax is hiervan ook de dupe, niet alleen de supporters. En zoek dit eerst goed uit voordat je het belachelijk noemt. Het is weliswaar belachelijk maar kom met argumenten die steekhouden. Ik zou bijna zeggen net zoals die jurist van Fnoord dit doet.
0 -1
BrandjeXL
Hoe tegenstrijdig kan het zijn. De Ajaxsupporters krijgen WEL toestemming om te demonstreren as zondag.
2 0
AIR-S
Dan zijn de ADO supporters toch in dat blikke ding van ze.
0 0
BrandjeXL
Niks werkt meer dan rode lap voor de tokkies dan Ajaxsupporters in hun stad. Er zijn er daar ook zat met sv.
3 0
AFCSANCHEZ
Maar nu krijg je dus Ajacieden op de thuisvakken, en ongetwijfeld ook wat Hagenezen die die avond zien als een avond om hun haat weer te kunnen tonen. Nu krijg je alleen maar meer problemen.
4 -1
AIR-S
ADO gaat toch naar rotjeknor die avond. Zal wel vol zitten met klapvee en families.
1 -1
AFCSANCHEZ
Dit is volgens mij geen keuze van de KNVB, maar van de burgermeester van Den Haag. Als de burgermeester dit beslist, kan de KNVB verder ook weinig doen lijkt mij.
Echt belachelijk, en waarom? Omdat ze daar in Den Haag ons haten. Wat boeit ons die degradatieclub nou? Probeer die Hagenezen dan in toom te houden en regel politiebegeleiding voor Ajax supporters. Nu worden Ajax-supporters de dupe.
2 -2
hetzijnmaar
KNVB had de wedstrijd om moeten draaien dus de schuld ligt wel degelijk daar
2 0
Lekiam
Het is een moeilijk besluit wat Ajax nu moet nemen. Ga je 100% voor je principes en boycot je de wedstrijd, wat zeker een statement zal maken en in de toekomst verwacht ik positief zal uitpakken qua supporters weigeren.
Of ga je voor sportief, je speelt al geen Europees voetbal en directe plaatsing voor EL is ook wel lekker zie je dit jaar wel.
Probeer een oplossing te zoeken dat je wel speelt en wint maar de KNVB en Den Haag het wel voelen. En dit zal toch het meeste zijn in de portemonnee. Ik zat te denken aan vragen aan alle sponsoren om geen reclameborden en zendtijd te kopen of zoiets. Of heel flauw vroeg scoren en dan elke bal letterlijk het stadion uittrappen.
4 0
MFox
Dat laatste kwam ook in mij op. Lijkt me een schitterende vorm van protest. Neem aan dat die beelden de wereld over gaan: Ajax dat 80 min. lang iedere bal in de tribune of erover knalt.
0 0
Bjorn2321
Dan mag Dijks dus de hele wedstrijd blijven staan ;)

Alle ballen naar Mitchel
0 0
behangdelul
Gezien het wegvallen van de directe plaatsing voor CL dit jaar is dit het eerste jaar dat de beker serieus genomen moet worden omdat het de enige prijs is die directe kwalificatie oplevert.
Niet op komen dagen is dus geen oplossing. Dit moet maar geslikt worden helaas. Kan mij niet geheel aan het feit onttrekken dat een aantal supporters het er helaas ook naar gemaakt hebben. Jammer voor de goedwillende supporters, maar Ajacieden naar Den Haag sturen is nou eenmaal geen optie, afgezien van de schuldvraag.
3 -3
Juichtoon
Eindelijk iemand die het snapt, De beker is de enige prijs die direct naar europees voetbal leidt, dus zonder voorrondes (CL of EL).
0 0
Ajacied178
fout, de winnaar van de beker speelt sinds dit seizoen (17/18) voorrond Europa. Als we belabberd presteren, speelt niemand europees
0 0
AFC34
Paar keer vroeg scoren, rest van de pot achterin rondtikken. Maak er voor de rest ook maar een kutpot van dan.
4 0
afca95
Ajax moet gewoon uit het beker toernooi stappen. Dat vinden de sponsoren van de KNVB niet leuk aangezien Ajax de meeste kijkcijfers trekt. Voor het geld hoeft Ajax het niet te doen.
8 -1
Professor
De laatst jaren stappen we al redelijk vroeg uit de beker.
2 0
henwildie
We missen al zoveel wedstrijden dit jaar, dan kan een potje tegen amateurs er ook wel bij.
0 0
MFox
Weiger te spelen. Het is echt eens tijd dat Ajax een lijn trekt, want de KNVB laat onze club altijd in de kou staan.
2 0
Bennyben
nu gaan Ajacieden kaartjes kopen voor die wedstrijd met als gevolg dat de supporters door elkaar heen zitten, dit is niet goed voor de veiligheid iets waar gemeente en KNVB juist voor moeten waarborgen.

Amateurisme pure sang
5 0
AIR-S
Beker is gewoon een prijs. En op dit moment kunnen we elk succes wel gebruiken. De winnaar gaat tenslotte de EL in.

Niks wegblijven of boycotten. Gewoon oprollen die Haringhappers.
6 -3
afca95
Je laat je toch niet in je zak schijten door zo'n waardeloze voetbalbond. KNVB heeft Ajax nodig niet andersom vandaag de dag. Zonder Ajax is het Nederlands voetbal niks.
De hele wereld kent het Nederlands voetbal door Ajax en Cruijff. Niet door de KNVB. KNVB mag wel is wat meer respect naar Ajax tonen i.p.v zon arrogant en anti Ajax beleid te voeren.
1 -1
PJK54
Misschien kan Ajax het aankaarten bij het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) en dan zien wat de uitspraak wordt.
Ajax moet wel spelen natuurlijk wegblijven is niet slim dan kan je weleens voor een paar jaar worden uitgesloten.
4 -1
mvdk
Ze gebruiken daar maar al te graag 020. Gewoon sterkste opstelling opstellen en er gruwelijk met 0-20 overheen walzen. Zonder genade en vol inzet. Dubbele hattricks van Dolberg, Huntelaar en Ziyech.
5 0
kees3
Terugtrekken uit de beker en een jaar geen uit supporters in de Arena kijken hoe ze dan reageren in Zeist word er een beetje moe van dit gedrag van burgemeesters en clubs die denken dat ze op deze manier kunnen beïnvloeden op het spel of resultaat van onze club.
0 -1
Sterretje73
Gewoon met de A1 aantreden en die gasten oprollen. Daarna de hele bekercompetitie met kinderen spelen.
1 -2
insectenverdelg
lijkt.me een zeer slecht pla. Ikk wil dit jaar namelijk een schaal en een beker.
4 -1
Rockslide
Ajax moet voorstellen om in de Arena te spelen of gewoon een keer boycotten. Zonder die maatregelen mogen we nooit meer supporters meenemen naar Den Haag Rotterdam en Utrecht.
2 0
JariHeijden
Ik vond de KNVB hierin eigenlijk niet zo fout, met het goedkeuren van het stadion als speelplek. De KNVB heeft Ajax geen supporters geweigerd. Dat doet Den Haag op eigen initiatief. Daar zit de fout en vooral eenzijdig besluiten zonder te overleggen met Ajax vind ik niet kunnen.

De KNVB mag wel een actievere rol spelen in deze kwestie.
0 -6
Leprechaun
De KNVB weet toch dat het goedkeuren deze consequenties zou hebben?
6 0
Tinus
Scheveningen is een wijk van Den Haag, het gaat dus om dezelfde burgermeester. Waar de wedstrijd ook gespeeld zou worden in Den Haag, in alle gevallen had burgermeester Krikke geen supporters van Ajax toegelaten. Als je bedoelt, dat de KNVB de wedstrijd dus niet in DH zou moeten laten spelen, dan snap ik je redenatie. Juridisch valt de KNVB weinig te verwijten, maar ik krijg niet de indruk dat ze er veel aan gelegen laten om op de bres te springen voor de de Ajaxsupporters.
1 0
SnakeDoc
Ajax zou moeten zeggen, zoek het maar uit me die beker. Laat ze maar eens goed nadenken daarzo.
Weer zijn de supporters de dupe, fuck de KNVB.
Hoe dan ook. Wedstrijd zal toch wel gespeeld worden dus sterkste opstelling en een doelpunten festijn. Huntelaar 8x.
2 -1
Mr.P.
Bedenk maar dat de assistent van een veredelde conditietrainer directeur is van de knvb dan begrijp je de onbegrijpelijk beslissingen, directeur hè en geen bondsvoorzitter! we hebben geen voorzitter van een sportbondsbestuur meer sinds michael van praag.

Beetje zelfde situatie als bij ajax met een zogenaamd th die de onderbouw met de bovenbouw probeert te verbinden.

Onprofessioneel qua organisatiestructuur en dat zie je terug in de beslissingen in bepaalde situaties zoals voortrekkerij, vriendjespolitiek en slechte scheidsrechters.

Je had het net zo goed in de kuip of de arena kunnen laten spelen maar ja het is maar de knvb beker dus dan maar in het ADO stadion..
0 0
insectenverdelg
geen genade. dubbele cijfers vereist nu. t zijn allemaal van die domme reigers.
1 0
Youri08
Betreuren. Wat een scheit woord is dat zeg. Zo'n excuus woord. Je zegt er precies niks mee. Wij betreuren dat ..... kots kots
2 0
michel76
Als het Scheveningen-feyenoord was geweest hadden ze het bij de knvb zonder enige twijfel omgedraaiď
20 -3
michel76
Zelfs een ezel stoot zich niet 3x aan dezelfde staan. De KNVB dus wel.
5 0
Ajax4xbestevaneuropa
Laat wel 1 ding duidelijk zijn. De haat voor Ajax in Den Haag en omstreken is zo groot, dat Ajacieden door de gemeente en politie zouden worden gezien als loslopend wild, mochten ze naar Den Haag gaan.
Want hoe je het ook zou regelen met een combi en extra politie escortes etc. De kans is groter dat er wel problemen ontstaan dan dat er niks gaat gebeuren. Dit grotendeels door de haat tegen Ajax. En reken maar dat daar minimaal een paar honderd man klaar staan om te laten zien wie de baas is op hun terrein. Daar weten ze ook dat er vrouwen en kinderen kunnen zitten bij onze uitfans die meegaan. Denk je echt dat ze daar vergeten zijn dat Ajacieden in Den haag ooit een bende hebben gemaakt en volgens hagenezen Ajacieden ook kinderen hebben aangevallen.
Neem maar van mij aan dat bij de gemeente en politie lijntjes zitten die 100% zeker weten dat Ado schade wil aanrichten. En dan denk ik aan het ergste zoals vuurwerk/stenen. Want die gasten zouden nog een brandbom een bus ingooien, hoeft er maar 1 zo doorgesnoven te zijn.

Het Ajax home dat verwoest werd zou volgens mensen door een ruzie binnen Ajacieden kunnen komen. Een andere versie is dat ado revanche wilde, het gebeurde immers zoveel jaar erna en/of dezelfde periode van het jaar.
Den haag is geen emmen, en je wil daar niet met je zoontje in het nauw zitten wetende dat er ado fans in de buurt zijn. De haat daar is net als in rotterdam zo ontzettend groot.
Ik zeg uiteraard niet dat ik het geen schande vind. Maar ik weet niet of sommigen nog weten toen Ajax tegen die Polen speelde, kwam ado meedoen. Als zij weten dat er ook maar 1 bus met Ajacieden in de buurt is zullen ze zeker dingen proberen.
Ze willen demonstreren. Je kan wel met 250 man of wat meer naar Den haag gaan. Maar de politie zorgt natuurlijk wel dat er niet honderden Ajacieden door het centrum van den haag op een plein staan of in de buurt aanwezig zijn. Nogmaals, 250 Ajacieden in Den haag kan een gekkenhuis worden, dat weet iedereen. Ondanks dat bijv. de supporters verenigingen met elkaar afspreken, we komen niet omt e vechten of rotzooi te trappen maar voor ons recht. Dan kunnen ze bij den haag roepen: Oke ga je gang. Maar ze lusten ons rauw, vergeet dat niet.
0 -10
michel76
Leuk verhaal. Lekker kort ook
5 0
10Sneijder10
Je eigen stadion voldoet niet aan de voorwaarden, vervolgens wijk je uit.
Oké, dat is te begrijpen en te accepteren.
Maar niet dat het "nadeel" daarna bij Ajax komt te liggen.
Met of zonder uitsupporters moet je die wedstrijd dik winnen natuurlijk maar het gaat om het principe.
Te gek voor woorden dat de knvb dit toelaat, het hele Nederlandse voetbal lift wel altijd mee op Ajax.
Als de kans zich ooit voordoet om een andere competitie te starten moet je dat meteen doen.
Laat ze dan maar lekker de tyfus genieten hier in Nederland.
14 -1
Leprechaun
Dit scenario had maar twee uitkomsten kunnen en mogen hebben:
1. Duel wordt in de JC Arena gespeeld
2. Scheveningen wordt uit het toernooi genomen

Uiteraard kiest de KNVB er voor om het NL voetbal nog verder voor lul te zetten...

Edwin zou hier eindelijk eens ballen mogen tonen en de KNVB vertellen dat wij dit jaar af zien van deelname aan deze onzin.
11 -4
suske
De twee oplossingen ben ik met je eens. Alleen de laatste alinea niet namelijk wat je zegt over van de Sar en dat we dit jaar afzien van deelname aan het beker toernooi.
Als je de beker wint plaats je je rechtstreeks voor de EL zie Vitesse.
Wat van de Sar betreft die heeft wel degelijk geprotesteerd tegen de huidige gang van zaken. Alleen de KNVB luistert niet . Dus beschuldig van de Sar niet dat hij niets onderneemt in deze kwestie. vandaag gaan ze de mogelijkheid onderzoeken voor juridische stappen tegen de KNVB om toch supporters toe te laten bij deze wedstrijd!!.
0 0
MFox
Het Nederlands voetbal IS 90% Ajax. Zonder Ajax had het nooit iets voorgesteld. Onze club moet zich echt eens wat harder gaan opstellen richting die ondankbare honden. Ik denk dat de Pro Jupiler League ons met open armen willen ontvangen.
9 -2
Lekiam
Ik zou als ik AJAX was eens een gesprek aangaan met de Belgische voetbalbond met als onderwerp toetreding tot de Pro Julier League. Het hoeft dan nog niets eens echt de wil te zijn van AJAX om over te stappen. Maar laat ze maar eens zweten in Zeist als ze horen dat AJAX overweegt om over te stappen, denk dat voetbal Nederland ontploft.
0 0
AFCSANCHEZ
De Belgische competitie is nog een slechter niveau dan de Eredivisie. Liever dan de stap maken naar de Bundesliga. Dat is een perfecte competitie voor ons.
0 0
Lekiam
Het gaat er eigenlijk meer om dat je de voetbalwereld in Nederland "bang" maakt met de dreiging om over te stappen. Niet zo zeer om dit echt te doen.
0 0
de-Ajacied
Tuurlijk bij de KNVB benoemt de ene kakkerlak de andere de laatste jaren
5 -2
LezDeBoer
Dit kan ook alleen in Nederland. Zielig gewoon
7 -2
HZMKK
Echt zo ziek en ongeloofwaardig dit... de knvb is mors en morsdood! Echt van de gekken dat dit wordt geaccepteerd. Wordt echt hoog tijd om als supporters te laten zien dat dit gewoon niet door de beugel kan. Met een overmacht aan supporters de hele boel blokkeren daar!!!
4 -1
BrandjeXL
Lekker verhaal. "Jammer" dat feyenoord nu tegen Ado moet. Anders had je met een beetje pech drie wedstrijden op rij kunnen krijgen zonder Ajaxsupporters. Leve het moderne voetbal.
Kijk gvd eens naar Engeland, Italië of Argentinië. Daar kan het wel. Flikker toch man.
1 -1
niels1992
In Argentinië is er bij geen enkele wedstrijd uitpubliek aanwezig sinds een paar jaar.
1 0
Murph
Zelfs daar is de KNVB aan het zieken .
2 0
IDJosh
Zou mooi zijn als Ajax zou zeggen: "Laat maar zitten, succes met die beker van jullie maar wij doen niet meer mee". Heb je ze meteen te pakken met minder kijkcijfers en reden om naar zo'n beker competitie te kijken.
16 -1
Juichtoon
Behalve toen PSV Fnoord werd verzet in dec 15 toen EISTE de KNVB dat er uitfans bij aanwezig waren.
22 -1
Redrum
Ongelofelijk maar waar ja..
4 -1
Leviathan
Zoiets vreemds he.. Het gaat om de beker gewoon Professioneel voetbal.. Kijk naar bijvoorbeeld de Formule 1 als je daar bij wijze van een verkeerd ventieldopje hebt wordt je gestraft of gediskwalificeerd, maar in het voetbal mag je gewoon geen fatsoenlijke accommodatie hebben. Laat dan een club mee doen die zijn zaakjes wel kan regelen.
4 -1
Maerthen
Voor voetbal heb je nodig twee clubs. Beide clubs hebben hun eigen supporters. Als je wint ben je blij. Verlies je is het kut, maar het moet toch mogelijk zijn dat alle supporters kunnen komen en dan na afloop samen een biertje te gaan drinken...
4 -1
Bobbaasje
Boycotten de hele boel in Den Haag op de snelweg.
12 -1
Mokum<3destad
Die Haagse sjonnie's haten ons nog steeds heel erg, zo erg zelfs dat het ze toch niet uit maakt of we wel of niet langs komen. Als we langs komen willen ze knokken. Dat volk houdt elkaar onderling lekker dom en opgefockt. Het zal helaas nog een aantal jaren duren tot dat we misschien naar Den Haag kunnen afreizen.
3 -2
koeman1
Dat hebben we aan een bepaalde groep supporters te danken van meerdere clubs !
Als de nu een meldplicht tijdens eniet paar uur voor de wedstrijd op het politiebureau zouden krijgen was al een groot stuk van het probleem opgelost net als in Engeland paar jaar geleden
1 -3
Stuyvesant
In Engeland is er nog gigantisch veel supportersgeweld. Alleen niet in het stadion, maar dat komt omdat de gemiddelde hooligan de kaartjes niet meer kan betalen. Heeft niets te maken met de voetbalwet.
0 0
AIR-S
Maakt mij niet uit, ben er sowieso bij. Dan maar in een zwarte trui.
0 -1
korem
Wauw zelfs voor de KNVB stelt Ajax niks meer voor, wat een tering bende daar en allemaal om een kut amateur clubje die zelf de accommodatie niet op orde heeft voor zo een loting. Ajax zou gewoon op de laatste dag in een keer moeten afzeggen, wat gaat Nederland op voetbal gebied hard achteruit pfff, als alles zo doorgaat in Nederland dan hebben we over een aantal jaar geen betaald voetbal meer. Nl het land waar kunstgras een optie is omdat gewoon gras te duur is, waar club benadeeld word terwijl tegenpartij problemen heeft met ontvangst van de gasten.
6 -1
Morrissey
KAPPE met die shit. Waren ooit legendarisch woorden. Flappie doe eens wat voor de Ajaxsupporter zonder ons geen Ajax. Zonder jou wel.
2 -2
korem
Chinese muur stadion
1 -1
godenzonenssuper
"Cars jeans stadion"

Het is gewoon genant dat hele Den Haag.
7 -2
FlyingDutchMan
Cars Jeans stadion, voorheen Kyocera.. Lekkere namen voor een stadion xD
7 -2
Leviathan
Kyocere is nog beter. Cars jeans... Zo'n net niet merk haha. Uberhaupt al jeans in de naam. Als het dan nog Armani was leek het nog wat
4 -1
mgtow
Zielloze club dat ADO. What is next? Seksshop de bruine anjer stadion?
20 -1
AlexIbarra
Haha, ik lig hier helemaal stuk te gaan om kwart over twee snachts.. :P
0 0
Robeerke
Sjonnie en Anita stadion
6 -1
Joseph
De Overheid bepaald dit helemaal niet, de KNVB kan ook gewoon stellen dat als de thuisspelende ploeg het niet mogelijk kan maken uitsupporters te ontvangen, de uitspelende ploeg dit mag proberen te regelen.
Nu is het thuisvoordeel heiliger dan het ontvangen van supporters van beide clubs. Dat is een keuze van de KNVB.
4 -1
Gabri411
Van mij hoeft ajax niet op te dagen. Knvb steekt die beker maar ergens waar de zon niet schijnt. Voetbal is voor de supporters!
14 -1
Heiko
De aardigheid is er inderdaad wel een beetje af zo.
3 -1
WeerDinges
Gewoon competitie vervalsing. Schandalig dit.
14 -1
Suarez16_
Hahahahaha belachelijk dit. Als ze geen fatsoenlijke wedstrijd kunnen organiseren dan bij Ajax OF niet, want dan hoor je niet eens thuis in het toernooi.
9 0
Bensco
Meest bizarre siteautie ooit dit.

Nog een van de dingen waarom de eredivisie verandert in een slappe competitie, het onttoereikend handelen met dit soort siteauties.
16 0
EuforischeRealist
Belachelijk!!!
12 0
ambtenaar
Dat je van de knvb niks hoeft te verwachten was al wel duidelijk.
16 0
Redrum
Jullie hebben dit zelf geaccepteerd schijnheilige flikkers
7 -6
vinniepazienza
Wat bazel jij nou? Ga lekker met je rechterhand spelen gap..
3 -3