Huntelaar droog: 'Herkennen van de situatie'

BvdPloeg, 09-09-2017 om 23:45, 13588 views, NOS | De nieuwe rugnummers zijn bekend!

Klaas-Jan Huntelaar heeft wel genoten van zijn eerste treffer tegen PEC Zwolle, zo vertelt hij aan de NOS. De spits scoorde prachtig met een bal achter het standbeen en hielp daarmee Ajax in het zadel. 

'Het was een mooie goal en een mooie aanval. Je maakt die goal eerst met je hoofd en daarna met je voet. Je ziet iets gebeuren en daar handel je naar. Ik weet niet of ik er eentje zo gemaakt heb, al zal er vast wel eentje bij zitten. Het is het herkennen van de situatie. Er wilde nog een speler voor komen, de keeper stond kort voor me en de bal kwam net iets achter mij. Als je mag kiezen, maak je het liefst mooie goals, maar het liefst zoveel mogelijk', aldus Huntelaar nuchter over het doelpunt.

Over de samenwerking met Kasper Dolberg kan hij nog niet zoveel zeggen. Dat ze allebei echte spitsen zijn, hoeft volgens hem niet in de weg te zitten. 'In de eerste twintig minuten speelden we wel aardig als team, maar daarna moesten we even wennen, want de tegenstander ging het net even anders doen. Middenvelders kwamen de bal vaker ophalen, dat moet je dan als team beter neerzetten. Eentje komt altijd wat meer op tien te staan en dat wisselen we een beetje af. Dat is geen probleem, als je maar niet te veel naast elkaar staat. Misschien is het wel zo dat we niet altijd zo spelen.'

Als het aan Huntelaar ligt, gaat hij in ieder geval nog vaker spelen. 'Ik voel me goed, maar of ik in topvorm ben, dat moet iedere wedstrijd maar weer blijken. Ik probeer het maximale eruit te halen en zorg dat ik fit en mentaal scherp ben. Ik ben hongerig en dat probeer je ook te blijven. Je concentreert je op de wedstrijd en zorgt dat de randvoorwaarden goed zijn, dan moet het er uit komen.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sallons@AS
Ik snap dus ook echt niet waarom niet hij maar RvP is opgeroepen voor Oranje. Hij is nog steeds de perfecte pinchsitter.
1 0
3sterren
Gefeliciteerd Klaas-Jan! Neem het team maar bij de hand... Deze ”Ajax-onwaardige” spits ”zonder techniek” snoert met twee doelpunten zijn criticasters voorlopig flink de mond. Misschien is Dolberg in wezen de best voetballende spits voor de komende decennia, ik gun het hem overigens van harte, maar voorlopig moet hij goed kijken naar ”The Hunter” en profijt trekken van de ervaring en kunde van deze geslepen spits. Want scoren, daar schort het voorlopig nog een beetje aan. Ik ben er van overtuigd dat de doelpunten zeer binnenkort zullen volgen. Wat een weelde om twee van zulke super spitsen in de selectie te hebben.
Na de wedstrijd kwam er weer een hoop negatief commentaar op het vertoonde spel, maar de acties waar de doelpunten uitvielen bieden hoop voor de toekomst. Ik vind het eigenlijk ook wel mooi te zien, hoe de concurrentiestrijd op rechts het beste van de jonge aanvallers naar boven haalt. Bovendien spelen ze zo beiden een deel van een wedstrijd die er toe doet. Voorlopig ligt Ajax weer op schema...
1 0
Kikke
Tja, waren mooie doelpunten, maar wel lekker aangespeeld door de jonkies, Neres, en Jong? Spelen tenminste op maat. Niet de wedstrijd gezien, zit in Rio, maar net samenvatting lijkt wel dat Dolberg wat verdedigers weg trekt.. maar toch lekker hoor!
0 0
RaynoFischer
Had niet verwacht dat zijn terugkeer zo een goude zet zal zijn, veel meer dan alleen een pinchitter die je er in kan brengen :)

Baas
10 0
maikelklaassen
laat deze held 34 wedstrijden staan en we hebben de topscorer van de eredivisie in huis!!
5 0
Web
Huntelaar in thuis wedstrijden en Dolberg uit

Onana
Oerejuela- de Ligt - Viergever/ Wober - Sinkgraven / Viergever
Vd Beek - Frenkie- Ziyech
Neres/ Cerny - Huntelaar/ Dolberg- Younes/ Kluivert
0 -10
AFCAMM
The hunter is back.
Vooralsnog is het een geweldige zet geweest om hem terug te halen. Scoren lijkt soms bijna een automatisme bij hem. Hier gaan we nog heel veel aan hebben.
11 0
Mr.P.
wat mij betreft niet droog maar eerder nuchter, nog steeds beste spits en bij ajax altijd net iets meer dan ergens anders
9 0
Bram410
Lekker laten staan, doet het prima in de spits! Dolberg even laten banken, die is is echt hopeloos uit vorm.
8 0
3*stars*3
Had mijn bedenkingen en zeker als Klaas als 1e spits.
Maar hij verrast mij echt positief.

Dolberg kan het niet verleerd zijn en ik vraag mij af of er privé misschien wat aan de hand is ofzo.
Maar hij praat niet, dus we zullen het nooit weten.
Gelukkig duurt seizoen nog lang en hij komt wel weer terug.
Vorig seizoen was het niet zo dat hij intikkertjes maakte maar echt klasse goals en ook in topduels.
1 0
Bensco
Dolberg had vorig seizoen ook een goed aanvallend team om hem heen waar hij zich aan op kon trekken. Dit jaar is er minder druk naar voren en zijn er minder kansen dus komt Dolberg minder uit de verf. Als hij dit jaar hetzelfde kunstje kan flikken als vorig jaar heb je echt een wereldspits in handen.

Huntelaar overigens fenomenaal. Kreeg vorig jaar een hoop kritiek vanuit AS publiwk maar blijkt nu dus toch echt een afronden re zijn. 2 goals gemaakt die ik andere spitsen niet zie maken. Bewijst dus wel degelijk zijn meerwaarde. Kan zo richting de 20 goals dit jaar gaan.
0 0
talent020
Hij had er zelfs 3 kunnen maken als Dolberg die steekbal had gegeven, ipv zelf overschieten, had Huntelaar 1 op 1 met Boer gekomen
0 0
CyclOwneD
Nou met alle respect hoor maar die 2de had mn oma ook nog wel gemaakt dat was niet zo moeilijk. Gewoon een intikker. Die 1ste daarentegen was ouderwets genieten. Heer-lijk!
0 -6
Frankkie
Met alle respect, maar jouw oma had nog op de middellijn gestaan in plaats van voor de goal.
Natuurlijk, een binnentikkertje lijkt op het eerste gezicht makkelijk, maar vergeet niet dat een spits wel op de positie moet staan.
En dat is de kwaliteit van Huntelaar.
17 0
CyclOwneD
Het gaat erom dat het niet perse een speciale goal was. 9 van de 10 spitsen had daar gestaan. Het is gewoon een standaard goal. Huntelaar speelde wel fantastisch hoor! Dat is zeker waar maar die 2de goal was echt niks speciaals.
1 -9
Pure
Alleen Dolberg had er niet gestaan waarschijnlijk
1 -1
Ozymandias
Dolberg heeft gewoon een vormdip, zo goed als elk talent krijgt daar mee te maken het seizoen na zijn doorbraak.
3 0
insectenverdelg
Als hij 1e spits is en geen blessures oploopt is se topscorer van de competitie al bekend.
3 0
Joseph
Huntelaar is op dit moment gewoon de eerste spits, Dolberg er achter vind ik geen slechter idee dan Dijks of Veltman als back.
2 -3
AjaxCitizen
Niet slechter, maar het is ook niet aantoonbaar beter. Dolberg is geen 10 en totaal niet in vorm. Dus zie de meerwaarde er niet van.

Ik begin dat gekloot met het systeem enkel en alleen om Dolberg in de basis te houden echt zat te worden. Tijd van experimenteren is voorbij. Speel gewoon gvd 4-3-3 en zet Huntelaar in de spits voor Dolberg, met als flanken Younes/Kluivert op links en Neres op rechts. Frenkie als 6 of half. Voor de rest maakt het me geen bal meer uit hoe het wordt ingevuld, zolang we maar niet gaan schuiven met systemen.
2 0
Godenzoon24
Veltman was gewoon goed gister. Alleen teletekst gekeken zeker?
3 -1
Ajax27
Topfit en hij knokt er hard voor op trainingen aan Keizer zn woorden te horen. Ik hoop dat Dolberg ich snel aan m op gaat trekken waardoor ie ook weer in een goede flow komt.
7 0
jollie18
Had niet verwacht dat Huntelaar dit nog op kon brengen. Hij is echt blij om terug te zijn dat zie je aan alles. Volgende week Huntelaar basis en Dolberg op de bank laat hem de beker maar spelen.
9 0
talent020
Zet deze man in de spits en hij schiet er zo 20 a 25 in dit seizoen, het positioneren voor de goal en zijn afmakers instinct heeft hij nog!
18 -1