Keizer: 'Het kan nog steeds goed werken'

BvdPloeg, 09-09-2017 om 23:15, 7934 views, FOX Sports | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Marcel Keizer is maar gematigd tevreden over de 3-0 zege van Ajax tegen PEC Zwolle. De coach, die duidelijk nog zoekende is naar zijn ideale basiself, stelt dat zijn ploeg vooral in de beginfase 'wel aardig' was.

'Toen hebben we ook de mogelijkheden gehad om misschien wel 2-0 te maken', begint Keizer bij FOX Sports. 'Daarna vond ik ons tot de rust heel erg slordig en moesten we meer achter Zwolle aanlopen, dan zij achter ons. Als je met jouw nummer negen en tien druk wil geven en je wilt de buitenspelers ook in positie krijgen, dan moet je wel zuiver blijven aan de bal.'

'Je kunt er een aantal keer op trainen, maar je moet het ook in een wedstrijd durven neer te zetten, anders weet je nooit of het werkt', vervolgt de oefenmeester, die weigert het systeem met vier aanvallers overboord te gooien. 'Als je met drie middenvelders had gespeeld en je was zo slordig, dan was het ook dan niet goed geweest. Met Frenkie de Jong liep het beter, dat klopt, maar dat systeem spelen we ook al een aantal jaren. Dat is iets waar je naar teruggrijpt, omdat we geen grip op de wedstrijd hadden.'

Keizer spreekt op dit moment het vertrouwen uit in Kasper Dolberg, waarbij hij hoopt dat de Deen de vorm snel hervindt. 'We hebben nog steeds twee heel goede spitsen en als die samen kunnen renderen, dan kan dat hartstikke goed werken. Ajax moet twee verschillende systemen kunnen spelen. We kunnen er nu één en op die andere moeten we trainen. Er zijn meerdere opties en vandaag hebben we het zo gedaan. Het kan dat we de volgende keer iets anders proberen. Ik heb zat keuze en het moet niet zo zijn dat we van de hak op de tak springen.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jambalaja
Hebben jullie Utrecht zien spelen ?

Ajax moet voor Eric ten Hag gaan in de winterstop of nieuwe seizoen.
1 0
Youri08
Ongeacht welk systeem je speelt, met een ondertal op het middenveld ga je weinig wedstrijden winnen.

Als je net als gisteren met 4 pure aanvallers wilt spelen, moet je minimaal een gelijk aantal middenvelders als je tegenstander op de mat brengen. Gisteren had dus een "4" naar "6" moeten doorschuiven of een "6" zich bij balverlies moeten laten zakken tot "4". Nu bleven onze verdedigers op lijn achterin staan en liepen achteruit waardoor het middenveld met alleen Ziyech en Donny compleet verzoop. Dat is echt geen hogere wiskunde.

Je haalt dan of een aanvaller eraf en gaat 4-3-3 spelen, wat in mijn ogen erg laf is tegen Zwolle in eigen huis, want waarom zou je met 4 achterin blijven spelen als je backs toch 0,0 toevoegen aan het aanvalsspel.
Of je offert een verdediger. Dijks bijvoorbeeld was gisteren compleet onzichtbaar en nutteloos dus had je die beter kunnen wisselen voor een 6 die intelligent genoeg is om de verbinding te zijn tussen verdediging en middenveld, dus Frenkie of Lasse. Imo zou ik dan kiezen voor Frenkie want die is veel dynamischer dan Lasse en veel meer loopvermogen.

Bij gebrek aan een "libero" a la Danny Blind vroeger zou ik dus altijd gaan voor de optie van 3-3-4 of 3-4-3 (ligt er aan of je een 10 als aanvaller of middenvelder ziet) met Lasse of Frenkie op 6 en dus een verdediger opofferen. In de gouden jaren '90 speelde we ook eigenlijk zo maar toen was Blind als CV een valse "6". Viergever en de Ligt gaan allebei niet inschuiven (Viergever doet dat vreemd genoeg alleen als hij LB staat en niet als CV) en Veltman en Dijks hebben genoeg aan zichzelf om verdedigend op de been te blijven.

In topwedstrijden kun je altijd 4-3-3 blijven spelen, een ploeg die dagelijks op het trainingsveld staat moet imo 2 systemen kunnen inslijpen. Maar zeker in de thuiswedstrijden kun je makkelijk met vier aanvallers spelen. Je zou nog kunnen filosoferen of Dolberg op dit moment de ideale schaduwspits/10 is of wellicht beter om daar Ziyech te laten spelen.

In principe maakte je gisteren dezelfde fout als in de EL finale waar je ook een ondertal op het middenveld had. Ook toen had je of een aanvaller of een verdediger naar het middenveld moeten dirigeren (ik zou toen Matthijs op Pogba hebben gezet om Lasse te ontlasten). Daley Blind zal denk ik de komende jaren zo gaan spelen, net als zijn vader.

Maar je kan natuurlijk ook gewoon 4-3-3 blijven spelen en een keuze maken tussen KJH en Dolberg waarbij Younes van mij ook wel naar de bank mag verhuizen want die vertraagt het spel enorm en vermoordt iedere spits.
2 0
Middenweg401
Als je perse met 2 spitsen wilt spelen, dan lijkt mij 3-5-2 lijkt veel me logischer dan 4-2-4.
2 0
NouridolbergNeres34
Ongeschikt deze trekpop, net als de rest van de staf spijkerman, Bergkamp, winter. Allemaal eruit en opnieuw beginnen met mensen die wel de filosofie van Cruijff willen uitdragen.
3 -1
geDaante
HET IS NIET KEIZER DIE DIT ALLEMAAL VERZINT JONGENS! Ja hoofdletters even om de aandacht te trekken ;).

Het is toch zo duidelijk als wat dat dit allemaal van zijn assistenten komt? Het hele spel, de intentie, zijn uitspraken over datzelfde spel bij Jong Ajax, staan volledig haaks op wat hij nu doet. En in wat hij nu doet, zie je weer veel dingen terug uit tijdperk De Boer, het korte termijndenken, het te resultaatgerichte met te weinig oog voor ontwikkeling van een vaste speelwijze die des Ajax is, weer minder druk zetten, vaak zelfs achteruit lopen, niet meer altijd doordrukken na een voorsprong, maar consolideren. Dat zijn allemaal Spijkerman/Winter/Bergkamp invloeden. Bosz werd verweten geen Plan B te hebben, en zie hier, panische pogingen een Plan B te creëren, eerst ingezet al vanaf de rust, nu al vanaf het begin. Onenigheid met Bosz over het té aanvallende spel; zie het minder druk zetten, het vaker achteruit lopen, en consolideren. Bergkamp, die zogenaamd de clubcultuur zou bewaken. Niet dus, hij verloochend deze juist. En hoe kan iemand zo'n rol hebben als hij naar eigen zeggen weinig van tactiek weet?

Bij Jong Ajax hoorde je Keizer altijd over centraal opbouwen, backs die het middenveld in moeten spelen, spel tussen de linies, combinatiespel, vooral spelen in en vanuit de as, om van daaruit uit alle kanten op te kunnen, geen kansloze hoge voorzetten, maar bijvoorbeeld de achterlijn in de 16 halen en terughalen/-leggen of een strakke lage voorzet. Nooit hoorde je hem over een gebrek aan diepgang zonder types als Siem de Jong, hij wilde altijd vooral spelers die in de bal kwamen om de tegenstander weg te tikken. De lange bal van achteruit leek wel uit den boze.

Dus wat er nu gebeurt strookt totaal niet met waar Keizer werkelijk voor lijkt te staan, en heeft heel veel weg van waar Spijkerman en co. voor staan.

Dus maak allemaal niet de fout de fallguy Keizer af te vallen en eventueel later bij Ajax weg te willen, en zie dat het die assistenten zijn die hem manipuleren en vanalles wijsmaken en opleggen, en dat ZIJ zo snel mogelijk eruit geknikkerd moeten worden.

Eerst als Jonk, met Cruijff erachteraan, en later Bosz weg. Dus ieder capabel persoon die sterk in visie Cruijff gelooft, en met een duidelijke mening. Een absolute ja-knikker en slappeling (wat je Keizer kan aanrekenen) komt daarvoor in de plaats, en is een marionet van Bergkamp en co. Dan is het wel heel erg duidelijk hoe de vork in de steel zit. Bergkamp eist alle inspraak op, de macht wil hij, het moet allemaal naar zijn zin. Zegt Cruijff en zijn Plan en visie hoog te hebben zitten, maar denkt het blijkbaar allemaal toch beter te weten dan Cruijff, terwijl hij er weinig van lijkt te snappen.
7 -1
ETM
Maar als dit nu allemaal zo is, dan snap ik toch niet waarom jij Keizer min of meer probeert te verdedigen. Die man maakt het dan toch in grote mate mogelijk dat die koekenbakkers, uit de wind, Ajax aansturen. Als Keizer zich daar voor leent, of de ballen niet heeft er tegen in te gaan is hij toch geen knip voor de neus waard als trainer van Ajax1?
3 -1
Hans Kraay Jr.
Het werd toch ook bij Bosz door de strot gedrukt. Die is niet weggegaan omdat het zo gezellig was. Nee cultuurbewaker Bergkamp die heeft het hem onmogelijk gemaakt. Bij Ajax is Hennie van een veel grotere waarde dan een passant Bosz. En waarom is Bosz een passant en Hennie niet??? Hier kan Keizer niks aan doen, als je hier tegen in gaat sta je op straat want van Hennie win je het niet.
0 0
trooop
Het zou maar zo kunnen dat je gelijk hebt. Maar dat zou wel betekenen dat keizers ballen niet groter zijn dan die van een lammetje. Goede ideeën over voetbal of niet, zo iemand heeft niks te zoeken als hoofdtrainer van Ajax. In al die voorbeschouwingen over keizer werd beweerd dat het weliswaar een aardige kerel was, maar wel hard en stronteigenwijs wat betreft z'n eigen visie op voetbal. Daar kwam zogenaamd echt niemand tussen. Als dat bij de eerste de beste mooie carrièremove al overboord gaat, wat ben je dan helemaal waard?
2 -1
geDaante
Ga die trainingsuren eens volledig besteden aan Plan A man. Hoe krijg je het voor elkaar? Op Plan B trainen en daarvoor 'versterking' (Siem de Jong) halen, en Plan A niet versterken en niet volledig op trainen, terwijl deze nog niet goed loopt.

Keizer is wel een goed acteur, hoe hij de boodschap van Bergkamp, Spijkerman en co. uitdraagt, overtuigend, alsof hij er zelf in gelooft. Tot hij uiteindelijk de fallguy wordt, ontslagen wordt, en die figuren die hem alles influisterden en manipuleerden, lekker blijven zitten.

Wat een zieke situatie.

En Bergkamp die clubwaarden en dergelijk moet bewaken? Haha, hij breekt deze juist af, en gaat doodleuk van het beste Ajaxspel sinds jaren (onder Bosz) doodleuk terug naar meer De Boer praktijken en een heel ander systeem dat totaal niet des Ajax is, en waar geen enkele rek in zit, puur een korte termijn, paniekreactie, puur korte termijn, resultaatgericht zijn, waar je voor de lange termijn niks verder mee komt.
6 -1
zivkabrimovic
Geen gekloot met systemen, mannetjes hier en daar. Gewoon 433 en spelen zoals onder Bosz. Vreet iedereen op, we hebben kwalitatief gewoon een hele goede selectie waarmee je makkelijk kampioen mee kunt worden.

Kluivert---Huntelaar-----Neres
------Ziyech----------Frenkie------
----------------vdBeek----------------
Sink--deLigt--Veltman--Orejuela
-----------------Onana------------------

Dolberg fv laten banken, moet zich echt weer terugknokken, komt wel weer.
Je hebt Huntelaar als echte leider, en Veltman als de zogenaamde aanvoerder. Veltman is ook een prima CV, verdedigend heel sterk.

Je hebt ook nog een hele goede bank.
VanLeer
Zeefuik
Wöber
Viergever
Dijks
Eiting
Siem
Schöne
Younes
Dolberg
Cassierra
Cerny

Dan komen spelers als Jensen, Lang, Mazraoui, Sierhuis en Johnsen ook nog om de hoek kijken.

Volgens mij is het allemaal niet zo heel moeilijk, maar dat is natuurlijk makkelijk gezegd vanaf hier achter m'n telefoontje.
4 0
Bil
Gister was het echt weer ouderwets Frank de Boer voetbal in de Arena.
Wel geteld 15 minuten goed voetbal.
Nu komen wij steeds meer er achter hoe goed Peter Bosz was
4 -1
geDaante
En hoe Bergkamp en Spijkerman in elkaar steken, met Bergkamp zogenaamd de cultuurbewaker van Ajax. Ja, van het slangenkuil gedeelte misschien. Hij handelt juist technisch haaks op dat waar Ajax voor staat.

Ongelooflijk.
3 -1
Eastwood
Mensen, je kunt zijn keuzes goedkeuren of afkeuren en de volledige strontkar over hem leeggooien. Maar we moeten het met hem doen. Dus steun die man ook in zijn werk.
Bovendien, wie zien jullie het liever doen (die ook beschikbaar is).
2 -8
PJK54
Misschien Ron Jans of Gert-Jan Verbeek dan zal ik kiezen voor Ron die kan het meeste uit jeugdspelers halen.
1 -3
mickey2602
Als Bosz met een eigen mening er een jaar kan blijven zitten en er dan uitgewerkt wordt,dan geef ik Verbeek niet langer als een maand. Die gaat overal tegenin wat em niet zint en ik denk dat dat veel zal zijn.
Jans lijkt me min of meer ook wel een ja knikker. Die zal dus wel passen in de visie van Bergkamp.
Doe anders een Huub Stevens. Wil hem wel eens horen schreeuwen richting Bergkamp,vuile klootzak!;-)
1 0
geDaante
Ik heb alleen een probleem met Keizers zwakte, al die ongein wordt ingefluisterd door zijn incapabele non-Ajax assistenten, en wellicht ook vanuit de directie, met de eis Dolberg op te stellen vanwege diens waarde. Dus nee, je mag dit niet steunen als je werkelijk Ajax aanhangt. Die assistenten moeten de club uit geslingerd worden, en dan kan je Keizer eens de kans geven zijn eigen ding te doen.
0 0
RaynoFischer
Laudrup
Die van Dortmund waar Bosz voor in de plaats kwam
0 0
JanTa
Met andere woorden, je mag dan geen kritiek uiten over zijn beslissingen. Een voetballer kan je nog mentaal steunen als het niet loopt maar als een coach steeds meer weer net weet wat hij wil en die onzekerheid ook zo overbrengt daar hebben wij als supporters geen invloed op maar wel het bestuur.
0 -2
Eastwood
Ik zeg nergens dat je geen kritiek mag geven. Natuurlijk wel.
0 0
flyingsoccer
Ik ben niet overtuigd van Keizer het is een beetje foute keuze van Ajax geweest. Jong Ajax deed het super leuk onder hem maar Ajax 1 is geen jong dus daar komen andere aspecten bij kijken. Voor de competitie had hij de boel op orde moeten hebben maar het hele gebeuren met Nouri breekt hem wellicht op. Gisteren had het heel anders kunnen aflopen tegen Utrecht worden we straks gewoon weer op aarde gezet.
0 -1
JanTa
Dit keer lag het toch echt niet aan de spelers maar aan de coach die geen keuzes durft te maken over wie er in de spits moet en dan maar het hele systeem omgooit om beide op te kunnen stellen. Het gekke was, toen Frenkie ingebracht werd voor Dolberg begon Ajax wel te voetballen. Ik kan er niets aan doen maar mijn vermoeden word steeds vaker bevestigd dat Keizer de zwakste schakel is.
6 -1
de-Ajacied
Keizer heeftt geen status als voetballer of als trainer durft daardoor niet tegen spijkerman en bergkamp in te gaan. Hij breekt het pressievoetb van Bosz af, en probeert aanvallend te voetballen door meer met spelers voór de bal te staan
Probleem is dat zowel vd Sar als Bergkamp zoveel gezichtsverlies lijden als ze Keizer zouden vervangen dat het heel lang wordt uitgesteld en we kansloos zijn voor elke prijs
4 -1
RaynoFischer
Blijf erbij, leuke trainer voor Cambuur of Emmen, maar geen trainer voor Ajax 1.
Zelfs Jol was in zijn 1ste jaar een betere trainer.
3 -1
Minsc
Wat een dwaas, die Keizer. Iedereen weet dat Ajax de spelers niet heeft voor 442, alleen Keizer en trawanten wisten dat niet.
Wat overigens wél had kunnen werken was een elftal zonder Younes, Veltman en Dijks, maar Overmars heeft helaas z'n werk weer niet gedaan deze transferperiode.
5 -1
MSwertz92
Ik snap niet waarom Marcel dolberg blijft opstellen, zijn enigste reden "dolberg is een hele goede spits" jaa dat weten we allemaal Marcel, maar hij heeft ALLES gespeelt tot nu toe en is nu gewoon uit vorm. Hij is nog hartstikke jong, het breekt hem nu gewoon af hoe meer je hem opstelt, marcel is dolberg aan het vermoorden denk ik..
6 -2
PJK54
Ik had hem eerst het voordeel van de twijfel gegeven maar moet dat helaas laten varen wat hij gisteren heeft neergezet, was hij het of zo'n andere joker, had ook een doodvonnis kunnen zijn met een beetje geluk had PEC er 3 kunnen maken en dan als je met 1-3 achterstaat? nee beste Marcel denk toch niet dat je de Ajaxcoach bent die ze nodig hebben er moet een coach komen met overtuiging en macht.
9 -1
chino
Deze trainer bouwt niet, maar breekt af. Het is een kwestie van tijd dat hij gaat sneuvelen aan zijn gebrek van sociale kunde om spelers met vertrouwen te laten spelen. En tactisch heb ik ook zo mijn bedenkingen inmiddels.
10 -1
Freddy Al
Alles kan werken maar dan zal er toch meer voetbal in de ploeg moeten zitten, Dolberg had weinig inbreng.
Frenkie maakte het verschil en dat leverde meer kansen en ook meer stabiliteit op.
Dolberg moet even in de luwte werken aan zijn vorm en zelfvertrouwen, mogelijk is het dan weer een poging waard in fases van wedstrijden of tegen echte bus-parkeerders als het met 4-3-3 niet lukt.
Voorlopig zou ik het even laten rusten maar mogelijk op trainingen wel verder uitwerken.
2 0
Redrum
Keizer is knettergek. Die conclusie durf ik nu voorzichtig wel te trekken. Experimenteren doe je maar thuis, niet met Ajax 1.
13 0
BrandjeXL
Beste Marcel,
Het kan zo simpel zijn.
Onana
Oruela, Veltman, de Ligt, Viergever
Donny
Hakim, Frenkie
Neres, KJH, Kluivert

Viergever eventueel wisselen voor Sinkgraven als die weer wedstrijdfit is.
9 -1
de-Ajacied
Inderdaad zo simpel is het
3 0
ETM
Ik denk meer aan Viergever gewoon lcv houden (en aanvoerder maken) Dan hopen dat Sinkgraven het snel over kan nemen van Dijks. Laat Veltman strijden met De Ligt. Al kan ik die Colombiaan nog niet inschatten, lijkt me dat je hem een kans geeft, zeker omdat juist op de back positie er het meest iets veranderen moest.
Middenveld vind ik wat moeilijker. Maar denk idd Vd Beek op 6 ( voortbordurend op vorig seizoen) En Frenkie en Ziyech daarvoor. Om Frenkie kun je bijna niet heen. Younes gewoon linksbuiten voorlopig, ondanks het hopeloze afronden. Huntelaar, die momenteel gewoon beter is dan Dolberg op 9 en idd Neres een tijd laten staan.
Met Kluivert, Dolberg en Schone heb je prima wissels achter de hand. Achterin blijft het evident te dun bezet, hopen dat die Wober wat blijkt.

Maar ik heb een beetje het idee dat de technische staf nu bepalender is dan de opstelling. Dat er ten onrechte enorm gesleuteld wordt aan de speelwijze van vorig seizoen.
2 -1
BrandjeXL
Viergever loopt volgend jaar gratis de deur uit dus die krijgt van mij nooit de voorkeur boven de ligt.
0 0
ETM
Op zich heb je een punt, maar dat begrijp ik ansich dus al niet. Ook kun je hem alsnog verlengen. Liever een beter centrum en dan echt naar passende backs toe. Viergever vind ik veel beter centraal en niet goed genoeg als back. Vorig seizoen was hij lange tijd prima, en ook een goede steun voor Sanchez bijv. Bovendien heeft hij wat snelheid, en dat vind ik naast zowel Veltman als de Ligt geen overbodige luxe.
Nu ineens Veltman terug centraal en naast de nog niet altijd even sterke de Ligt zie ik persoonlijk niet zitten.
0 0
Freddy Al
Eens , je kunt dan Schone als alternatief voor Frenkie gebruiken.
0 0
Bil
Vergeet niet dat je tegen een grotere tegenstander overlopen gaat worden.

Nu speel je thuis tegen Zwolle, en was Zwolle zwak in het uitspelen van Kansen.
Tegen een Utrecht of Vitesse ga je verliezen.
6 0
Raikkonen94
Met deze coach wordt het gewoon niks, en zijn reactie na deze wedstrijd bevestigt dat eens te meer. No way dat we hier kampioen mee worden, het succes van de Europa League lijkt nu onze ondergang te zijn nu we weer het spel van Dennis en Hennie moeten spelen.
12 0
ETM
Niet van de hak op de tak springen?! Man, je ziet tussen hakken de takken niet meer!

En als ik dan die houtworm van een Spijkerman zn lippen zie tuiten als Neres er toch maar weer af moet dan keert mn maag gewoon bijna om.

'We gaan er alles aan doen om het spel dat vorig seizoen onder Bosz tot stand kwam weer grotendeels terug te krijgen, en er op voort te borduren'.

Dat en niets anders had de insteek moeten zijn. Je mist de onvoorspelbaarheid en balvastheid van Traore, je mist de watervlugge krachtpatser Sanchez en je mist de geslepen routinier Klaassen, dus ik snap best dat dat lastig is. Belangrijke spelers die ook niet alleen maar geweldig waren.
Maar nog geen moment heb je mij het gevoel gegeven dat er tenminste die insteek was.

We zijn net begonnen en het vertrouwen van de spelers lijkt alleen maar afgebroken te worden. Het moet allemaal steeds weer anders. Ik vond het er tegen Nice nog best veel belovend uit zien, maar dat bleek los zand. Daar zat dus geen beleid achter. Ik wil iedere week een trainer horen die de pijnpunten eruit pakt, en borst vooruit uitspreekt dat er aan gewerkt wordt. Maar iedere week gaat het erover wie er 1ste spits moet zijn. Je gaat bijna over de knie tegen Pec (tis dat zij ook slordig waren) omdat we zo nodig zonder middenveld moesten spelen, lekker ook voor de ontwikkeling van een Donny.. Drie mooie doelpunten dat wel, maar ik slaag er niet in om blij te zijn.
Luister naar Viergever en maak hem op de koop toe ook aanvoerder.. en trainer!
8 0
Matts
Ik blijf het raar vinden. De hele jeugd speelt 4-3-3 (en in balbezit soms 3-4-3), en dan wordt nu het hele systeem ineens omgegooid. Volgens mij is dit niet hoe Cruijff het voor ogen had. Op zich ben ik altijd wel voor het systeem aanpassen aan het spelersmateriaal dat je hebt, maar toch. We hebben écht wel goede spelers voor 4-3-3 of 3-4-3, waarom zou je dan ineens een systeem gaan spelen waar iedereen onbekend mee is?

Aangezien onze backs opbouwend vrij weinig kunnen, zou ik misschien voor 3-4-3 gaan met Veltman, De Ligt en Viergever achterin. Alleen in zo'n systeem heb je wel een "stofzuiger" à la Galasek/Poulsen/Anita/Blind nodig denk ik, en die hebben we niet. Wat dat betreft had Serero dit seizoen toch niet echt misstaan in onze selectie, denk ik.

Ach, ik weet het ook allemaal niet... We hebben 3-0 gewonnen, dat is het belangrijkst.
5 0
aietos
Ajax moet twee verschillende systemen kunnen voetballen? Waarom moet dat en van wie moet dat? Plan A, B en C? Zelden een trainer gezien die zoveel onzin en wartaal uitslaat.
4 -1
Sammy Sosa
Volgens mij ben jij degene die nu wartaal uitslaat. Zo gek is dat toch niet, een plan B? Ben je de verloren EL finale al vergeten? Bosz had geen plan B of weigerde iets te veranderen.
1 -4
aietos
Ik zou eerst eens beginnen met 1 systeem goed te spelen, zoals vorig seizoen. Dit lijkt helemaal nergens op!
4 0
Professor
Hak op de Tak haha je maakt er een rotzooitje van. Durf beslissingen te nemen,Dolberg of Huntelaar in de spits. En hoe je ook speelt Frenkie de Jong moet altijd in de basis staan. Die jongen is zo goed het gaat hem zo makkelijk af
2 0
MichelAngelo66
"Niet van de hak op de tak springen"? Beste man, je doet niet anders.

"Ja toen Frenkie erin kwam ging het beter. Maat dat spelen we ook al jaren"! Wat is toch die belachelijke ziekte van de plannen B tot Z? Dan ga nu gewoon fijn met twee middenvelders lopen omdat je zonodig een tien wilt opstellen die daar eigenlijk niet hoort (maar ja hij moet transferwaarde houden voor verkoop).

Ik snap er niks van dat Bosz weg wilde.
10 -1
MankeNelis
Keizer is de katvanger die de kliek erachter. Let maar op als het fout gaat dan roept Keizer heel nadrukkelijk 'ik ben verantwoordelijk'.
4 -1
Johan1
Deze man moet zo snel mogelijk vervangen worden door een trainer die niet beinvloedbaar is door Bergkamp, Spijkerman en vd Sar. Perfectioneer het systeem wat onder Bosz gespeeld werd en ga niet een achterlijk experiment uitvoeren.
6 -1
MichelAngelo66
Alleen dat gezelschap neemt de trainer aan. Die moet doen wat Het Kremlin zegt, blijven buiten schot als het fout gaat en staan voor de camera als het goed gaat.
8 0
3*stars*3
Hahaha Kremlin, is een goeie!

Eerlijk gezegd dacht ik dat we met Keizer een goede man hadden want we genoten allemaal van jong.
Alleen jammer dat zijn assistenten dan Hennie en Winter zijn.
Dat Keizer laatst aangaf dat hij Frank heeft gebeld is helemaal merkwaardig.

Siem is al terug en als Keizer vroegtijdig eruit vliegt, zien we Frank en Trustfull ook terug...
1 0
Joseph
Spijkerman: 'het kan nog steeds goed werken'
Keizer: 'dat gelooft toch niemand, ik geloof het zelf niet eens'
Bergkamp: 'Zorg maar dat je het zegt, anders ben je morgen weg'
19 -2
godenzonenssuper
Haha!
2 -1
Labrador
Mag ik zeggen dat ik dit gewoon een sterk interview vond? Ja dat mag ik zeggen.
1 -5
EVH
Laat Neres eens een paar wedstrijden staan en laat Younes eens op de bank.
Beetje karaktermoord plegen op Neres door hem opnieuw te slachtofferen.. bah
11 -1
Tijntjee
Younes uit de basis
Neres 90 minuten laten staan
Kluivert of Cherny op links
Huntelaar met Hakim er achter
Dijks en Veltman eruit!
19 -1
Afca85meer
Veltman moet echt oprotten!
2 -4
Ferd
Nepfans zoals jij moeten oprotten.
0 -5
BRR59
Ik weet niet over welke Veltman jij het hebt maar vandaag speelde mijn Veltman een goede wedstrijd. .
9 -1
pimp
Ben normaal ook niet zo'n fan, maar speelde vandaag toch wel een prima wedstrijd.
7 -1
Sjaakvaak
En Frenkie erin.
4 0
trooop
Keizer komt per wedstrijd zwakker over. Ben bang dat ik me vergist heb aan de start van dit seizoen. Hij praatte geweldig over voetbal, liet jong zo heerlijk spelen, hield zich goed in die dagen rond appie. Ik dacht eerlijk gezegd: dit kan toch nog wel eens een mooi jaar gaan worden. Maar dat gewiebel met z'n hoofd lijkt bij nader inzien tekenend voor z'n onevenwichtigheid. Inmiddels lult ie maar wat raak om dat domme gekloot van hem en z'n staf goed te praten. Wijt het feit dat we er thuis tegen het grote pec zwolle niks van bakken volledig aan onzuivere passing van de spelers. Laat de fenomenale frenkie, ons fijnste talent in jaren, opnieuw gewoon lekker banken omdat je 'je doelpunten toch zoveel mogelijk binnen de lijnen wil hebben'. Of zoiets. Sorteerde nog even lafjes voor op een plek op de bank voor dolberg komende week, 'want er komt daarna ook nog een bekerwedstrijd aan'. En nog zoveel meer van dat graatloze gelul.
Heb een visie. Draag die uit. Perfectioneer die. Peter bosz, wat heb je ons verwend.
10 -2
Freddy Al
Niet vergeten dat we ook bij Bosz de nodige twijfels hadden en dat pas op tweederde van het seizoen hij brede steun kreeg.
De intentie om nog aanvallender te spelen vind ik niet verkeerd maar werkt op dit moment niet mede omdat een aantal spelers het niet hebben.
Dolberg is er daar helaas een van, Dijks lijkt iedere week meer bij te dragen aan zijn twijfelachtige status, Veltman heeft het deze keer wel goed gedaan maar is zeker geen constante factor.
Dat laatste geld meerdere spelers en dat kan het gevolg zijn van spelen in een niet vertrouwd systeem.
Dan is de keus voor gewoon 4-3-3 makkelijk maar Bosz heeft vorig jaar ook laten zien dat volharding in een bepaalde speelstijl ook tot wasdom komt en soms alleen maar omdat een speler zich buiten verwachting profileert in een nieuwe rol.
0 0
trooop
Dat is ook zeker waar. Er zijn alleen wel grote verschillen. Een belangrijke is bv dat keizer een aanvalsmachine erfde, waar bosz het met frank's betonmolen moest doen. Een andere is dat bosz weliswaar startte in die rampzalige 532, maar daarna niet als een wispelturig meisje 3x per wedstrijd van systeem veranderde. Nog een is dat bosz' beleid in tegenstelling tot dat van keizer niet al na 2 maanden bol stond van de volstrekt onlogische, korte-termijngerichte beslissingen.
Keizer krijgt van mij alle tijd hoor. En 4 aanvallers is inderdaad gedurfd. Ik vind het to nu toe alleen nergens op lijken.
0 0
pimp
Keizer is de weg kwijt. Wilt niet zomaar alles op de kop gooien, maar dat is wel wat hij inmiddels al 5 keer heeft gedaan en ook tegen Rosenborg en Nice.

Gewoon 433 met Huntelaar in de spits en Dolberg op linksbuiten. En zsm een nieuwe trainer.
4 -2
RedFeather
Welke trainer is in de winter een optie?
3 -2
NouridolbergNeres34
Tuchel
4 0
Joseph
Jonk, gekoppeld aan een vertrek van Bergkamp met zijn holmaatjes
12 -1
Leviathan
Jonk heeft nog minder ervaring als Keizer. Er zijn genoeg mensen met een goed idee over voetbal, maar dat wilt niet zeggen dat je een goede trainer bent. Jonk zou gewoon een gok zijn
0 0
ajax4ever01
Guardiola
3 0
pimp
De enige trainer die de afgelopen 12 jaar een prijs heeft gepakt, en dat zelfs 4 jaar op rij: De Boer!
1 -14
EVH
NEE
2 0
AjaxCitizen
Blind, Ten Cate en Jol hebben de beker gewonnen...
2 -2
pimp
Vind je dat een echte prijs?
2 -2
AjaxCitizen
Een beker is gewoon een prijs. Waarom zou dat geen prijs zijn?
2 -1
pimp
Levert nauwelijks centjes op, en je hebt toch 10x liever het kampioenschap?
2 -3
trodat4030
Centjes? We zijn toch een voetbalclub, toch geen spaarbank?
2 0
Joseph
Jij denkt dat PSV of Feyenoord weer 30 punten of meer laten liggen?
1 -1
pimp
De jaren dat wij kampioen werden was de selectie van PSV beter. Daar zat simpel meer kwaliteit in. Toch werd Frank de Boer 4 keer op rij kampioen en twee keer net tekort. Erg knappe prestatie terwijl jaar in jaar uit de beste spelers vertrokken en weer opnieuw opgebouwd moest worden. Aankopen als Ziyech, Sanchez, Traore werden toen niet gedaan omdat we nagenoeg failliet waren.

Altijd maar dat gezeik hier op De Boer. Hij was de enige die Ajax er bovenop kon helpen, en heeft dat ook gedaan. Hij had steun van Cruijff EN Van Gaal.

Voetballend kon het beter, maar belangrijker waren de kampioenschappen en de CL inkomsten.
1 -2
Freddy Al
Helemaal mee eens, neemt niet weg dat het voetbal er stilaan niet leuker op werd en daar kun je terecht vraagtekens bij plaatsen.
De Boer heeft in een extreem onrustige periode de boel weer op zijn poten gezet en qua resultaat een hoop betekent.
In mijn ogen hield Ajax toen te strak vast aan het niet aankopen want er was wel een jeugdspeler die het ook kon, Frank had daar moeite mee en dat heeft geleid tot de onenigheid met Jonk.
1 0
Ferd
Dat nagenoeg failliet is overtrokken. Sinkgraven, Sigthorsson en Gudelj waren stuk voor stuk duurder dan Sanchez, Van der Hoorn zat in dezelfde prijsklasse.

FdB heeft gemiddeld 10 miljoen per jaar mogen verkwanselen aan non-voetballers, sinds hij weg is en zijn stempel niet meer op het transferbeleid drukt komen er voetballers als Ziyech en Neres, jongens die iets met een bal kunnen en risico durven te nemen ipv alleen maar laf tikken.
0 -1
strafschop
In de eerste vier volledige jaren met FdB is er geen speler gekocht voor meer dan 4 miljoen euro.

Sánchez is gehaald voor 5 miljoen plus 20% doorverkoop,
dat is toch wel significant meer dan de 4 voor Sigthórsson en de 3,8 voor vh Hoorn.

In de transferzomers van 2012,2013 en 2014 bleef Ajax onder de 7 miljoen euro, maar je praat wel over een stuk 20 spelers in totaal.

Daar kan je geen Ziyech en Neres voor kopen.
1 0
Joseph
De Boer was een slechte trainer met al het geluk van de wereld, zo veel geluk gaat hij nooit meer hebben.

Dat zag je aan het puntenaantal, aan de zeer, zeer zwakke Europese prestaties en aan zijn prestaties na Ajax.
4 -1
pimp
Zeer zwakke Europese prestaties? Jaar in jaar uit in de poule des doods, maar ondertussen wel gewonnen van Barca, Manchester City en Manchester United. De kwaliteit van tegenstand in de CL onder de Boer was niet te vergelijken met de kwaliteit van tegenstand in de EL afgelopen seizoen.

Alle geluk van de wereld als je 4 jaar op rij kampioen wordt, terwijl jaar in jaar uit de beste spelers vertrokken en alleen jeugd als 'aankoop' er was?
0 0
deeftherave
Alsjeblieft
0 0
talent020
Je krijgt bij Keizer steeds meer de indruk dat de beste man geen idee heeft wat te doen, en dat hij puur als marionet gebruikt word,

Speel gewoon 4-3-3 en geef de jongens in vorm, (, Huntelaar,Neres en F,De Jong je volledige vertrouwen, werk naar een vast systeem toe en probeer niet iedere week wat anders, durf keuzes te maken,
10 -1
altijdwelwat
Dolberg voorlopig maar even lekker op het bankie, wat een verschrikking hoe die over het veld loopt. Uitstraling van een fruitvlieg ...
6 -5
Joseph
Dolberg is 19 en een gigantisch talent voor Ajax, termen als "verschrikking" en "uitstraling van een fruitvlieg" vind ik niet gepast. Met dezelfde uitstraling maakte hij vorig seizoen nog het verschil voorin en met diezelfe uitstraling gaat hij ook weer in vorm komen en ons helpen naar de titel (mits de staf het niet verpest)
4 -3
altijdwelwat
Het is gewoon wat het is , er gaat gewoon niets van uit. Als je de energie waarmee Kluivert invalt daar eens tegenover zeg. Hij lijkt serieus wel voetbalmoe. En natuurlijk heeft hij best wel wat talent, maar dat komt pas bovendrijven als hij de bereidheid heeft om hard te werken.
3 -1
foroloca
Mis eigenzinnigheid bij onze trainer. Zie het nog niet.
3 0
Piejotter
Durf Dolberg te passeren. Hij is nu al lange tijd niet in zijn doen. Voor mij is het duidelijk dat Klaas-Jan de eerste spits moet zijn en Kesper met invalbeurten weer naar zijn vorm moet gaan zoeken.
6 -1
mickey2602
Ik zou zeggen,ze moeten helemaal niks zeggen over wie er eerste spits is. De beste speelt,dát moeten ze zeggen. En momenteel is dat Huntelaar.
En dan ook nog eens niet alleen kijken naar hoe een speler het doet op de training maar ook in de wedstrijd. Want wie weet is Dolberg op de training wel goed en staat ie daarom wekelijks in de basis maar de wedstrijden,daar gaat het om en daarin is hij niet in vorm.
0 0
Sjaakvaak
Hoe moeilijk is het om je fouten toe te geven? Na die waardeloze wissel zag je al dat Keizer een man is die zijn fouten niet toe durft te geven. Die zich laf blijft verschuilen achter praatjes.

Huntelaar is momenteel stukken beter dan Dolberg. En met Frenkie looopt alles stukken beter. En dat ligt toch echt aan Frenkie en niet aan het systeem. Met Schöne op zijn plek liep het namelijk ook niet.
6 -1
Joseph
Ik denk dat het hem zijn kop zou kosten als hij zou zeggen dat het een fout was om met 2 middenvelders te spelen, dat kwam duidelijk uit de hoed van Bergkamp en Spijkerman.

Je kan prima met Dolberg en Huntelaar spelen, alleen moet je dan wel 3-4-3 spelen ten koste van Dijks. Maar in hemelsnaam, zet Frenkie er alsjeblieft in en benut zijn talent, die is uitzonderlijk! Overmars ook even wakker worden, deze parel heeft een nieuw contract nodig!
6 -1
AjaxCitizen
Je moet gewoon beginnen met 4-3-3 te spelen en nog niet denken aan een 3-4-3, 4-2-4 etc. 4-3-3 is bij Ajax altijd al Plan A geweest. Zorg er dan ook voor dat Plan A goed werkt, voordat je overgaat op Plan B, Plan C etc. Als het echt niet werkt, dan kan je eventueel overgaan op iets anders. Keizer gaat elke wedstrijd met een andere basiself en/of tactiek de volgende wedstrijd in, zonder Plan A eerst goed te hebben uitgeprobeerd.

Heel de discussie van systemen had makkelijk vermeden kunnen worden, als Keizer de gretige Huntelaar er gewoon ingooide voor de niet in vorm zijnde Dolberg.
2 0
Joseph
Je moet helemaal niet "gewoon" met 4-3-3 beginnen, we hebben daar namelijk de spelers niet voor. Pas als Sinkgraven weer fit is kun je daar weer over na gaan denken, maar eigenlijk vind ik het pas echt een definitief "plan A" als Orejuela een complete back blijkt te zijn.

Je moet met het maken van je formatie kijken wat je op de bank laat zitten en wie je welke posities laat invullen. Nu laat je Frenkie op de bank voor Dijks, als dit gebeurt was tegen Feyenoord, lagen we er in de rust al met 4-1 af.

Veltman-de Ligt-Viergever-Dijks, deze 4 mannen op een rij is de reden waarom Ajax niet draait en godzijdank hebben we met Frenkie en Ziyech 2 spelers die op het middenveld met pure individuele klasse het verschil kunnen maken, maar stel je eens voor dat die een functionerend team op zich heen zouden hebben!
0 0
AjaxCitizen
'Veltman-de Ligt-Viergever-Dijks, deze 4 mannen op een rij is de reden waarom Ajax niet draait...'

Wat is dan de logica om er een man af te halen en met 3 verdedigers te spelen, waardoor je verdedigend in feite nog kwetsbaarder bent? Vooral als je Younes op de linksbuiten positie hebt, die zijn man vaak laat lopen. Met 3 man achterin sta je dan nog zwakker dan met 4.

4-3-3 is voor nu gewoon prima. Enige posities waar een vraagteken voor is, zijn de back posities. Zodra Sinkgraven terug is en Orejuela zich heeft aangepast, kan je die inbrengen.
1 0
Joseph
De reden is dat je voor Dijks een betere speler terug krijgt in je team en Veltman weer wat meer in de CV rol kan kruipen en zich dus meer op zijn "sterke" kant kan richten, verdedigen. je krijgt dus 3 jongens die zich puur op de verdediging kunnen focussen ipv 2.

Ik vind ook dat Viergever zich niet moet bemoeien met de opbouw vanuit de as, dat kan de Ligt beter en zoals Frenkie dat op 6 deed, was werkelijk genieten, dat gaat je af en toe een goal kosten, maar je er vele meer opleveren.

Als je op een positie of zelfs 2 een vraagteken hebt, moet je zorgen dat je die weg neemt en dat kan door een andere formatie. Als Orejuela en Sinkgraven die vraagtekens weg kunnen nemen, ben ik absoluut voor 4-3-3, dat vind ik het mooiste systeem als het goed uitgevoerd wordt.
0 0
godenzonenssuper
Heb nu eens schijt aan Winter en Spijkerman en trek je eigen plan..
10 -3
Joseph
Bosz probeerde dat, die had zelfs een finale EL achter zijn naam, die hebben ze ook weggestuurd. Dus Keizer zal nooit zijn eigen plan trekken, die zit vast aan het verdedigende voetbal wat we van Frank kennen.
4 -3
pimp
Er was weinig verdedigends aan het elftal met Vertonghen, Eriksen, en Siem. Bovendien is Frank de enige trainer die de afgelopen 12 jaar een (benoemingswaardige) prijs heeft gewonnen.
1 -6
Joseph
Grapjas, bij PSV klaagde ze zelfs over het verdedigende spel van Ajax.
0 0
EVH
Schei uit joh, mafkees
0 0
johnd
probeer 3-3-4 vanaf het begin, of speel 4-3-3, maar zet iig altijd Huntelaar in de basis.
5 -1
Bjorn
Ik zou altijd kiezen voor vastigheid. Begin met een 4-3-3 met Frenkie en Klaas. Loopt het niet of sta je achter, kun je altijd schakelen naar 3-4-3 of 4-2-4 om te forceren.
6 0
AjaxCitizen
Dit soort teksten zijn toch gewoon idioot om te lezen? Zou me echt niets verbazen als deze droeftoeter met zijn dramatische staf alsnog kiest voor 4-2-4 tegen ADO.
5 -1
NouridolbergNeres34
Zet dat 4-2-4 idee van spijkerman uit je hoofd en speel gewoon 4-3-3 met aanvallende backs orejuela en sinky.

Blijft maar om de hete brei draaien in zijn interview maar ook in de persconferentie nu. Je merkt aan alles dat hij het niet zelf voor het zeggen heeft maar dat anderen dingen bepalen voor hem.

Keizer: Met frenkie liep het beter dat systeem (4-3-3) spelen we ook al jaren, dat is iets waar je naar teruggrijpt omdat we geen grip hadden.
Als je dat inziet als coach waarom ga je dan 4-2-4 spelen ??? Maak dan gewoon een keuze of dolberg of huntelaar.

Hij geeft zelf aan dat het beter loopt maar vervolgens wilt hij weer met 2 spitsen gaan spelen tegen den haag wat niet loopt. En dat alles om je 2 spitsen maar tevreden te houden.

Keuzes maken marcel! Maar volgens mij worden de keuzes voor jou gemaakt.
9 -2
Heiko
Als dolberg in vorm is zou het kunnen werken.
2 -4