Nieuwkomers nog niet klaar voor basisplaats

BvdPloeg, 08-09-2017 om 13:44, 6668 views, Ajax |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Luis Manuel Orejuela, Maximilian Wöber en Siem de Jong hoeven tegen PEC Zwolle nog niet te rekenen op een basisplaats. Marcel Keizer stelt dat het drietal nog stapjes moet maken.

'Maximilian is nog heel lastig te beoordelen, al kun je wel zien dat hij kan voetballen', begint Keizer tijdens de wekelijkse persconferentie. 'Orejuela is een felle back, opkomend, die het tegen Jong PSV naar behoren heeft gedaan. Hij moet nog wel een aantal dingen leren, maar hij kan het laten zien. Nee, ze komen nog niet in aanmerking voor een basisplaats. Daarvoor hebben ze nog niet genoeg trainingen meegemaakt.'

Datzelfde geldt voor De Jong, al deed hij al wel twee weken met de groep mee tijdens de interlandweken. 'Siem is gelukkig fit en heeft alles meegetraind. Hij is sterker dan de jonge jongens en is voetballend ok. Hij moet daar nog wel wat stapjes maken, en dat vindt hij zelf ook, om een basisplaats te verdienen.'

Of het drietal tegen Zwolle op de bank zit, is niet duidelijk, wel lijkt het aannemelijk dat Justin Kluivert terugkeert in de selectie. 'Kluivert is honderd procent fit in zoverre dat hij de laatste twee trainingen volledig heeft meegemaakt. We moeten hem niet te snel laten starten, maar zijn blij dat hij er weer is.'

David Neres zou dus nog de vervanger kunnen zijn van Kluivert. De Braziliaan maakt volgens Keizer ook stappen. 'Hij spreekt ondertussen aardig Engels, al is dat wel in containerbegrippen. We hebben meer communicatie, ook met beelden en Wamberto. Als je als speler weet wat er gedaan moet worden, dan krijg je meer vertrouwen. Ook Frenkie de Jong krijgt complimenten: 'Je ziet dat hij stappen aan het maken is, net als Donny. Frenkie zit er vlak achter en hij moet zorgen dat hij die stappen blijft maken, zodat het moeilijk wordt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Catenaccio
Wat een nitwit. Je koopt vo r grofweg 17 miljoen 3 spelers en die moeten stapjes maken????
Dien je ontslag in man! Veltman moet stapjes maken, Dijks enz.
Snel veranderen anders worden we gewoon 3e ( als het meezit)
0 0
Sampaoli
Alsof ik Spijkerman hoor praten.. Sánchez, Cassierra, Ziyech, kregen ook gewoon een kans vorig seizoen.
0 0
wendoo9
Ga maar mooi naar Jong Ajax tegen Rkc met Orejuela en Neres in de basis kijken, die spelen toch veel leuker voetbal dan het het eerste van Ajax op het moment. Waar is onze identiteit van eens zo Mooie club( tegenwoordig bedrijf) gebleven ???
0 0
chrisjuhhh
Geloof het of niet , maar er zijn mensen die boven keizer staan en die willen lasse ipv Frenkie , die willen Kluivert ipv Neres , die willen Dijks ipv Orejuela , die willen niet wat Keizer wil .

Beste opstelling en met alle respect andere spelers .:
Onana
Orejuela ; Veltman ; de Ligt ; Viergever
Ziyech ; vd Beek ; F de jong
Neres ; Huntelaar ; Younes

Waarbij je in de 2e helft Dolberg kan inbrengen ipv de Ligt zodat je dan kan omschakelen naar 3 3 1 3
0 -3
Joseph
Frenkie moet dus qua niveau al in de buurt komen van een transfer naar een grote Europese club en Schone kan lekker blijven staan met niveautje Jupiler League..?

En dat gezeur met spelers die er niet klaar voor zijn, het enige dat we feitelijk kunnen zeggen, is dat we met de huidige jongens EL gemist hebben, dus daar zitten er een aantal tussen die absoluut te kort komen. Veltman als back, Viergever als centrale verdediger en Schone als basisspeler.

Doorselecteren dus!
4 -2
Pierre Heno
Doorselecteren met wàt? Met 16 jarigen? De titel pakken we ook wel met dit zooitje. Eredivisie niveau is tegenwoordig zo verschrikkelijk laag, dat kan Ajax met deze 'selecao' ook makkelijk aan. Hopen dat Dolberg of Ziyech niet ernstig geblesseerd raken op al dat kunstgras want anders kunnen ze niet verkocht worden tijdens de winterstop. Ajax is dan mogelijk al officieus kampioen dus 3x kassa. En dan 'genieten' geblazen van een zomer zonder Oranje op het WK en het weer niet op peil hebben van de selectie wanneer Ajax aan de bak moet in de voorronden CL ( kampioenenspoor) . Altijd weer het zelfde liedje.
0 0
Professor
''Frenkie de Jong moet nog stappen maken, zodat het moeilijk wordt' kom op zeg die jongen moet gewoon in de basis.
2 0
Bil
Keizer praat mij te veel over wat hij wel of niet mist.

Peter Bosz hoorde je daar nooit over...
1 -4
Ozymandias
Ik kan mij nog goed herinneren hoe Bosz een aantal keren sprak over hoe hij een linksback miste. Tot hij (op advies van Tonny Bruins Slot) Sinkgraven daar neerzette en doorkreeg dat die een goede linksback is. Ook heeft Bosz voor de winterstop een aantal keer gezegd dat hij een extra buitenspeler nodig achtte. Maar ja, mensen hier op AS hebben een zeer slecht geheugen...
8 -2
Ruff Rhythim
En waarom zijn ze nog niet klaar voor een basisplaats?
Omdat je ze in augustus hebt gehaald in plaats van mei/juni !

En dan heb ik het over Wober en Orejula.
Siem de Jong wil ik het niet eens over hebben....
3 -1
grannig mokum1
Keizer durft niet aan, om veltman of viergever op de bank te laten, ik vind de beste speler die moet spelen
1 0
Ozymandias
Ajax heeft geprobeerd Wober eerder te halen maar hij wilde toen zelf niet. De transfer van Orejuela had misschien eerder rond kunnen komen maar Ajax wilde eerst aankijken of Zeefuik er klaar voor was. Persoonlijk vind ik dat juist een heel goed beleid. De jeugd krijgt een eerlijke kans maar als blijkt dat die er nog niet klaar voor is wordt er iemand gehaald. Het lijkt me dat dit precies hetgene was wat Cruijff in ogen had. Nu moet Ajax nog leren om dat consistent door te voeren.
4 -2
Panama
Ajax wilde toen ook maar tot 4/5 miljoen gaan. Toen de knaken van sanchez binnen waren maakte het niet meer uit
2 -3
Ozymandias
We weten ten eerste helemaal niet hoeveel Ajax toen op hem geboden heeft en ten tweede maakt dat ook niets uit omdat Wober zelf aangaf niet naar Ajax te willen. Pas toen Sánchez vertrok wilde Wober wel omdat er toen voor hem meer uitzicht kwam op speeltijd.
0 -2
14Abdelhak14
Frenkie zit er vlak achter en moet stappen maken zodat het moeilijk wordt'

Wat een bizarre opmerking dit. Oftewel Frenkie staay er niet in en moet zich eerst nog verder ontwikkelen voordat Keizer hem serieus gaat overwegen? Die Keizer is helemaal leip, Frenkie is misschien wel onze beste speler. Straks zeker ook nog achter Siem vanwege ervaring, slimheid, fysieke kracht en diepgang? Echtt nul vertrouwen meer in deze kwibus als je de kwalitieten van Frenkie niet op waarde schat. En op basis waarvan is Lasse trouwens zo onomstreden?
4 -1
Ozymandias
Frenkie is aan de bal geweldig maar moet veel beter in de omschakeling worden. Daarmee bedoel ik niet dat hij hard mee naar achteren moet rennen maar juist bij balverlies direct naar voren druk moet zetten. Momenteel doet hij dat niet/nauwelijks. Toch zou ik hem graag in de basis van Ajax zien want aan de bal is hij samen met Ziyech de beste speler die Ajax heeft.
2 -4
14Abdelhak14
Ja klopt wel dat hij daarin kan verbeteren. Daarom zie ik ook liever Donny op 6 en Frenkie rechtshalf. Donny zet net zo slim druk als Blind en Anita dat deden en ook hij kan voetballen. Schone doet dat totaal niet en daarom is het mij ook een raadsel waarom die in de basis staat.
1 -1
Ozymandias
Anita was een geweldenaar in het drukzetten. Blind was daar ook goed in maar niet zo goed als Anita en Vd Beek is zeker nog niet zo goed in het drukzetten als Blind.
0 0
AFCAjax
Veltman gaat eindeloos krediet krijgen daar ben ik van overtuigd.. nu al medelijden met Orejuela en de mede Ajax supporters
7 0
Catenaccio
Aanvoerder he. Staat nooit wissel.
Als hij ziek is ja. Speelt zijn vervanger meer dan sterk. Joel weer beter beland je weer op de bank. Die Colombiaan zal ook snel weg zijn ipv Joel "Jupiler" Veltman
0 0
Koenniiee
'De Jong moet voetballend stapjes maken.' Voetballend heeft hij nooit een hoog niveau aangetikt, heeft enkel een goed gevoel voor de juiste loopactie, aanname en kan een bal afmaken.
3 -3
Pheadrus
Dat gaat over Siem de Jong. Frenkie is voetballend veel beter dan Siem. Frenkie zoekt altijd de pas naar voren.

Kijk hier maar naar;

https://www.youtube.com/watch?v=QaOLIticbVo
0 0
NoPants
Dat gaat over frenkie de jong.
2 -2
WestlandforAjax
Als ik dit lees zal het helaas worden: Onana, Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks, Ziyech, Schone, vd Beek, Neres, Dolberg, Younes.

Ik hoop dat het elftal er zo snel mogelijk zo uit komt te zien: Onana, Orejuela, De Ligt, Wöber, Sinkgraven, Ziyech, vd Beek, de Jong, Neres, Dolberg, Kluivert.

Kluivert zou ik opstellen tegen het linkerrijtje waarbij we vaak meer ruimte krijgen en kan Kluivert met zijn diepgang voor gevaar zorgen. Younes kan dan tegen de compact ingestelde ploegen spelen want hoe makkelijk hij mannetjes passeert blijft mooi om te zien, alleen het rendement....

Bij Wöber en Viergever moet nog blijken wie de beste is op dit moment. Van Orejuela ben ik na de wedstrijd wel gelijk overtuigd. Wat een snelheid, goed schot, voorzet, tackle heeft hij!
6 -1
14Abdelhak14
Dit is idd de perfecte opstelling. Vrees alleen dat we die het hele seizoen niet gaan zien. Keizer geilt vee te hard op types als Siem, Veltman, Viergever, Dijks en Schone. Krijg echt veel te veel frank de boer deja vu's bij hem.
0 -2
Ozymandias
Van de spelers die jij noemt hadden Viergever en Veltman onder Bosz ook gewoon een basisplaats en Dijks staat in de basis omdat Keizer geen enkele andere linksback tot zijn beschikking heeft. Het is dus nogal een leap om te beweren dat Keizer geilt op dat soort types. Trouwens is Schone een totaal ander type dan Siem dus ik begrijp niet eens welk type je bedoelt. Keizer heeft bij Jong Ajax laten zien juist te kiezen voor de spelers met het meeste voetballende vermogen en niet voor de harde werkers.
2 -1
14Abdelhak14
Ik doelde met types op hun persoonlijkheid. Intelligente jongens die welbespraakt zijn en nooit iets geks doen. Daarnaast niet het echte talent hebben maar door hard werken toch Ajax 1 hebben gehaald. Raspaardjes die excentrieker zijn en meer risico in hun spel leggen worden minder op waarde geschat (type Neres).
Dat laatste ben ik met je eens en daarom had ik goede hoop dat hij dit ook bij Ajax 1 zou doen, maar helaas.
En er zijn genoeg opties om Dijks niet op te hoeven stellen. Viergever en dan Wober of Veltman erbij in het centrum en ook Orguela schijnt er te kunnen spelen. Die kostte samen meer dan 10 miljoen en toch gaan we vanavond weer Dijks zien prutsen
0 0
Pheadrus
Je bedoelt neem ik aan FRENKIE de Jong;
1 0
Ozymandias
Orejuela maakte tegen Jong PSV een goede indruk maar het was ook direct duidelijk wat Keizer hem graag bij wil brengen voordat hij in de basis terecht komt. Orejuela loopt te veel met de bal aan zijn voet en dat is makkelijk om tegen te verdedigen. De Boer liet zijn backs veel met de bal aan de voet lopen en daardoor konden clubs die goed druk zetten Ajax makkelijk vastzetten. Bosz en Keizer willen dat de backs de bal zo snel mogelijk bij een middenvelder in leveren en zonder de bal diep gaan. Dit is niet iets wat moeilijk is om bij te brengen maar Orejuela zal een aantal wedstrijden (met Jong Ajax) nodig hebben om daar aan te wennen.
4 -4
Duif63
Dit geeft maar weer eens aan op welk niveau wij gekocht hebben. Een echte versterking stel je zo snel mogelijk op, en een zwakkere basiself als de afgelopen maand hebben we denk ik nooit gehad, maar blijkbaar zijn die nieuwelingen dus helemaal niet beter.
Wat een trieste constatering weer. Het beleid van Ajax past bij het weer van vandaag.
Maar na regen komt zonneschijn: Een puntje zit er wel in morgen ;-))
2 -1
Ozymandias
Een zwakkere basiself als de afgelopen maand hebben we nooit gehad? Gast, als ik jou was zou ik toch even met de doctor gaan praten want het lijkt erop dat je aan het dementeren bent. Vorig seizoen was het basiselftal (met Klaassen, Traoré en Sánchez in plaats van respectievelijk Vd Beek, Neres/Cerny/Kluivert en De Ligt) beter dan dit seizoen maar in de jaren daarvoor was het basiselftal een stuk minder. Een jaar geleden speelde Ajax nog met Gudelj, Klaassen én Bazoer als middenveld en het jaar daarvoor was Dijks zeker van een vaste basisplaats.
3 -4
Duif63
Sorry hoor maar ik moet even lachen. In jouw ogen hadden we dus alleen vorig jaar een beter basiselftal. Tsja, dan heb je er niet veel kijk op. Klaassen en Bazoer bijvoorbeeld, mogen wat mij betreft vanavond nog terugkomen en ik zou ze meteen opstellen ook morgen.
1 -3
Ozymandias
Ik vind dat Ajax nu een beter basiselftal heeft dan in de seizoenen 2014/15 en 2015/16. Natuurlijk staan er geen elf goede spelers in de basis maar dat was ook niet het geval in de seizoenen voor het seizoen 2016/17:

2015/16: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Milik, Younes
2014/15: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Blind, Serero/Andersen; El Ghazi, Sigthorsson/Milik, Fischer/Kishna

Tja, als je een Bazoer beter vind dan Ziyech, Vd Beek of Fenkie (aangezien je hem in de basis wil zien zou dat ten koste moeten gaan van één van deze drie) is deze discussie misschien wat nutteloos.
2 -2
SuperHumpie
Geldt voor nog een nieuwkomer die nog stapjes moet maken: Marcel Keizer.
6 -1
RaynoFischer
Al trainen Veltman en Dijks nog 1000x, beter worden ze niet...
6 -1
AjaxIsrael
Marcel Keizer=Frank de Boer
8 -3