Vd Sar: 'Trainer wil niet te grote selectie'

BVeenstra, 07-09-2017 om 20:30, 11438 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft tijdens het Ajax Kick Off Event verklaard dat het bij het anticiperen op vertrekkende spelers ook afhankelijk is van de wensen van de trainer. Veel supporters van Ajax stellen hun vraagtekens bij het gegeven dat er geen directe vervanger is gehaald voor de naar Tottenham Hotspur vertrokken Davinson Sánchez.

Zo ook iemand in het publiek donderdagavond bij het Ajax Kick Off Event. 'Je hebt te maken met de wensen van een speler, de onrust die dat kan veroorzaken in een elftal', begint Van der Sar zijn uitleg. 'Voor zijn gevoel was hij klaar voor de volgende stap. Hij heeft een Europa League-finale gespeeld, was de beste speler van het seizoen bij Ajax en heeft zes doelpunten gemaakt. Uiteraard had hij nog een vierjarig contract en dan kun je zeggen: je blijft hier gewoon. Maar er waren ook zeven agenten die ook die move willen maken', aldus Van der Sar, die hoopt dat alle clubs in de wereld, maar ook de FIFA iets doet aan de belangen en invloeden van deze zaakwaarnemers.

Uiteindelijk werd Sánchez verkocht en volgens Van der Sar is dat misschien maar goed ook. 'Ik heb ook een periode meegemaakt in 1998 toen twee spelers (Frank en Ronald de Boer, red.) weg wilden. Dat mocht niet, kwam er een rechtszaak en was het een slecht jaar voor Ajax. Het was een weloverwogen beslissing om Sánchez te verkopen', vervolgt de algemeen directeur, die dus geen directe vervanger haalde voor de Colombiaan. 'Op sommige posities hebben we dat wel gedaan. Bijvoorbeeld door Kluivert en Neres klaar te stomen als vervanger van Traoré. Maar je hebt ook te maken met de trainer. Hij wil een niet te grote selectie. Je kunt niet 24 gelijkwaardige spelers hebben. Vorig jaar hebben we dat gezien met jongens als Gudelj, Bazoer, Riedewald en Tete. Die willen ook aan spelen toekomen en gaan dan liever ergens anders heen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAPolarBear
Ik vraag me geregeld af of dit een website is voor Ajax-haters! Ongelooflijk wat veel negatieve en vaak onterechte reacties op Ajax en alles eromheen! Ik ben ook niet geheel positief over de gang van zaken deze transferperiode. Maar over het algemeen ben ik tevreden, had graag Richarlison zien komen en was volgens mij zeker haalbaar. Maar als je kijkt naar de posities die vrij zijn gekomen, zijn ze naar behoren ingevuld:
Klaassen-vd Beek
Traoré-Kluivert/Neres
Tete-Orejuello
Sanchez-Wober
Boer-van Leer

Keizer vind ik tot op heden niet denderend. Teveel risico genomen in Almelo en in Europese wedstrijden had ik liever de Jong dan Schone gezien.

Wat ik hieronder nergens lees, is dat de successen van vorig seizoen, ons dit seizoen de das omdoen. We hebben een Europese finale gehaald en meneer Sanchez vind meteen dat hij uitgeleerd is bij Ajax (wat niet zo is, maar daar komt ie in Londen nog wel achter). Als Ajax in de thuiswedstrijd tegen Legia nog de 1-1 tegen had gehad, was hij helemaal niet weggegaan. Waren we misschien wel kampioen geworden en had ik Ajax 80% kans gegeven (als we alsnog 2de zouden zijn geworden) dat we de CL-groepsfase hadden gehaald. Succes kan je dus ook voorbij snellen en je juist weer terugwerpen in het proces naar een stabiele Europese subtopper. Ik vind het knap dat ze geen paniekaankopen hebben gedaan. Weer opnieuw zoeken naar een nieuwe Dolberg/Eriksen/Sanchez/vd Sar en daarmee over enkele jaren wel (structureel) de top van Europa bestormen. Maar dat kan alleen met goed beleid (waar ze al jaren mee bezig zijn) en weloverwogen keuzes maken. Maar dit is voor de meeste hier voor dovemansoren bestemd, helaas!
0 -2
Duif63
Slaap jij ff lekker verder jongen. Ongelooflijk wat een lul verhaal jij hier neer zet. Als je echt niet ziet dat er al jaren structureel heel veel fout gaat bij Ajax ( bestuurlijk, beleidsmatig, aan- en verkoopbeleid, scouting, technische staf etc. etc. kan je beter een andere hobby zoeken.
1 0
aietos
Wat een onzin verhaal weer van Van der Sar. Keizer heeft juist herhaaldelijk gevraagd om versterking. Dit verteld hij alleen maar om z'n eigen straatje schoon te vegen. De enige in het Technisch Hart die capabel genoeg is, is Marc Overmars. Ajax moet altijd gaan voor innovatief aanvallend voetbal en als men spelers aankoopt gaat het in eerste instantie om Kwaliteit. De vele breedte aankopen voegen niets aan Ajax toe. Wat een stelletje amateurs!
2 -1
masterrr
Ik vind de arrogantie en het gebrek aan openheid en zelfreflectie bij Vd Sar echt stuitend.
5 0
Ardoe
Ja zo kun je je falen natuurlijk ook uitleggen. En als het weloverwogen was, waarom werd het dan toch een slepende soap? Had 'm dan direct verkocht bij de eerste interesse. Tijd om iets anders te gaan doen Edwin.
2 0
Toskey
Nier per se mee eens. Als je een weloverwogen beslissing wil nemen, kan daar wel wat tijd overheen gaan. Keuzes maken gaat niet altijd over een nacht ijs. Zeker niet in een voetbalclub i.c.m. een BV. Spelen veel meer aspecten mee dan wij als buitenstaander kunnen zien.
0 -2
masterrr
Sorry dat is onzin

Zo moeilijk is het niet. Je maakt voor de window een lijst met spelers die je erg graag zou willen hebben, en een plan voor welke posities je wilt versterken (ook bij vertrek, wat vrij makkelijk in te schatten was dit keer). Vervolgens maak je met RvC afspraken over een min. en max. dat besteed mag worden. Dan moet je de TD het werk laten doen en die ook het vertrouwen geven. Anders heb je de verkeerde aangesteld.
3 0
Toskey
Volgens mij begrijp je niet helemaal waar mijn reactie over gaat. Ik reageer op Ardoe enkel en alleen over de situatie van Sanchez. Dat jij vervolgens haarfijn weet uit te leggen hoe een club moet werken in de breedte slaat m.i. kant noch wal. Ook in jouw omschreven werkwijze MOET je beslissingen maken en die MOET je goed overwegen. En daar gaat tijd overheen. Dus hoezo is dat onzin?
0 0
Bennyben
Wat een droeftoeters op AS, als Ajax 10 toppers koopt waarvan het er 4 goed doen loopt men weer te zeiken dat eigen jeugd geen kans krijgt. Van der sar levert goed werk de mensen moeten niet zo zeiken
1 -10
BrandjeXL
Dan hebben ze dus geen 10 toppers gehaald slome.
4 0
MankeNelis
Wat een slappe ouwehoer, recht praten wat krom is. Er komt geen zinnig woord uit over wat nu het idee is voor de komende jaren. Hij moet verkoper worden in een kringloopwinkel.
6 0
Rinban
In de politiek zouden ze zeggen: u bent een draaikont
4 0
aietos
Wat een rare man!
8 0
Lagasj
Ik geloof mijn flaporen niet!
Kan die man niet weg?
9 0
Maus1978
Hoezo "geen directe vervanging voor Sanchez". Wöber is toch zijn vervanger?
0 -4
JariHeijden
Eigenlijk is Wöber de vervanger van Riedewald, maar wilde pas komen nadat Sanchez weg was vanwege meer kans op speeltijd.

In dat licht (De Ligt is opgeschoven naar rechts in het centrum) kun je Wöber best een beetje zien als vervanger van Sanchez.
0 -2
MSwertz92
Tijdens transferperiode: we willen nog een buiten speler en een linksback. Kort voor einde transferperiode: we gaan het met deze selectie doen. Kort NA einde transferperiode: Zou mooi zijn als we er nog een ervaren speler / spits ?? (1 van de twee was het excuses.) bij hadden. Vandaag: Trainer wil niet te grote selectie. Ik snap er geen moer meer van.
10 0
mistermiyagi
Dus Ajax wist al eventjes dat Sanchez weg zal gaan?
(Agenten ect)

De technische staf moet gewoon zeggen, we hebben er een zooitje van gemaakt.. niks aan te doen.
We zijn nu hard op zoek naar versterkingen.

Overigens ben ik content met de huidige selectie met Orejuela, Wober, Siem, Huntelaar ect.
Alleen is alles wat laat op gang gekomen en speelde Ajax met Veltman, Dijks dit had niet gemoeten.

Wat te doen met 200miljoen (ik geloof er geen zak van dat je niemand met een beetje klasse niet naar Ajax wilde komen die net een Finale heeft gespeeld)

Hoop dat Orejuela, Wober en Sinkgraven spoedig een basisplaats krijgen..
4 0
Cleo9
Die trainer die de hele zomer om versterkingen schreeuwde? Die trainer? Lachwekkend Edje, en je weet het. Ongelofelijk. Wat een directie.
15 -1
Ajax27
Stelletje negatieve kleuters hieronder... gewoon een heldere uitleg. Enige falen vind ik het niet halen van een sterke moderne linksback. Voor de rest, prima beleid.

Vorig jaar hebben we gezien wat voor onrust er is met te veel te goeie talenten die je moet laten banken.

Bij Dolberg hebben ze Huntelaar gezet, op de flanken is vorig jaar al Neres gehaald en heb je nog 2 jonge talenten met Kluivert en Cerny.

Middenveld had je 6 man waarvan 2 ervaren en 4 talenten, Nouri viel in juli weg en dan kun je geen toptalent van 20 jaar halen tegen wie je zegt, je gaat lekker banken omdat Ziyech er staat. Dus halen ze een nieuwe ervaren kerel die de 2 toptalenten niet in de weg zit en het stokje van Schone kan overnemen als ervaren (basis)speler.

Achterin hebben ze Orejuela als back gehaald en Wöber wou pas komen toen Sanchez wegging, net zoals waarschijnlijk ieder toptalent zou zeggen als Sanchez er nog zou staan.

Dus nogmaals, alleen de linksback, dat vind ik een fout. Voor de rest moeten we niet zo lopen janken want er staat gewoon een prima elftal.
3 -14
Duif63
Jij bent niet goed bij je hoofd. Of heb je niet meegekregen dat we al uit de CL en de EL liggen en verloren bij Heracles ?
3 0
Ajax27
En wat had Ajax dan nog allemaal moeten halen zodat we dat wél hadden gehaald? Na de uitschakeling voor CL mét Sanchez werd snel genoeg de wens uitgesproken dat hij weg wilde. Dat grote toptalenten nee zeiden tegen Ajax, totdat Sanchez weg ging, daar kun je toch nooit zo snel op acteren.

Vorig seizoen heb je een hele tijd met Sanchez en Viergever centraal gestaan en dat liep perfect. Viergever en de Ligt was daarom een logische keuze.

De linksback, dat is de enige echte fout. Dat je daar nu met Dijks moet gaan spelen is gewoon drama.
0 -2
ambtenaar
Neejoh gaat allemaal prima, laten we vooral niet kritisch zijn want dat is wat kleuters doen ??
3 0
Ajax27
onderbouw je kritiek dan.
0 -2
Hans Kraay Jr.
Zijn in mijn ogen toch wel wat meer fouten gemaakt hoor.

Aantrekken van Siem de Jong vind ik gewoon niet binnen het beleid passen. Alleen kopen als het beter is. Nou in mijn ogen is Siem dat niet.

Bosz laten gaan, als ze die hadden weten te behouden had je niet helemaal opnieuw hoeven beginnen dit seizoen.

Sánchez gewoon aan zijn contract houden net als bij van Dijk is gebeurd bij Southampton. Traint nu ook gewoon lekker weer mee.

Dijks op de linksback is helemaal een regelrecht drama, maar dat kaart jezelf al indirect aan.

En dan hebben we het nog alleen maar over transfers. Binnen het technisch hart is ook gewoon een hoop structureel mis. De dictatuur van Bergkamp en Vd Sar is gewoon levensgevaarlijk. Als dat zo gaat blijven gaat dit in de toekomst voor nog veel meer problemen zorgen. Zeg niet dat ze weg moeten maar er moet gewoon geherstructureerd worden.
2 0
Ajax27
Want? Als je nu een megagoede middenvelder had gehaald, had je Ziyech, vd Beek of Frenkie moeten laten banken? Ziyech staat er sowieso dus dan had je tegen Frenkie of vd Beek moeten verkopen dat je in 1 van de 2 niet genoeg vertrouwen hebt voor de toekomst. Daar heb je wél genoeg vertrouwen in, dus halen ze iemand voor de breedte. Dan is het profiel van Siem perfect.

Bosz laten gaan... Sanchez aan z'n contract houden... zoals vd Sar al zei. Als je dat soort mensen aan hun contract gaat houden, dan komen er rechtzaken, nog meer onrust in de groep en nog slechtere resultaten, schiet niemand wat mee op. En wij zitten niet in de positie als Southampton met de salarissen die zij kunnen bieden. Bosz heeft Frank de Boer Tottenham zien afwijzen... dat zou hem niet gebeuren. Zo'n aanbieding krijg je als trainer misschien maar 1 keer, die moet je grijpen. Ajax is gewoon een tussenstation geworden, voor zowel spelers als trainers. Een opstapje naar de echte goede competities.

Ik kaart het niet indirect aan, de linksback is gewoon een regelrechte fout, dat geef ik duidelijk aan.

Over het technisch hart weten we zo weinig af. De media bepaalt wat wij zeggen/denken erover, maar alleen intern weten ze precies hoe de verhoudingen zijn. Dat we nu geen CL/EL spelen komt zeker door het technisch hart, maar dat we een paar maanden geleden de EL Finale speelde, komt zeker alleen door de spelers/trainer? Het is allemaal koffiedik kijken.
0 -2
AronAdam
Jij bent zeker in dienst van Ajax om de mening van anderen te beinvloeden!!
1 0
Koenniiee
Die zijn echt niet goed hoor, dat stelletje bij elkaar..

We halen Siem de Jong als vervanger van een creatieveling terwijl er een '6' ontbreekt en notabene Donny door diepgang scoort tegen VVV en Nice. Ook hebben we geen back-up lijstje omdat we in juli liefst 6 (!) middenvelders hadden. We gokken er gewoon op dat niemand gaat of geblesseerd raakt..

En de 'trainer wil niet te grote selectie' (zogenaamd) terwijl diezelfde trainer op de laatste transferdag aangaf er graag nog kwaliteit bij te hebben. We missen een linksback en onze rechtsback heeft captain Veltman voor zich. Durven ze daarmee te gaan schuiven?

En in het kader van voetbaltechnische zaken gooien we gewoon Bosz eruit en kiezen we voor 'onze maatjes'.

Wat is dit voor beleid bij de grootste club van Nederland?
14 0
Professor
Het is gewoon moeilijk te begrijpen dat de directie dit zelf allemaal geloofd. Volgens mij had de trainer er graag nog een topper bij gehad.
3 0
NouridolbergNeres34
Kansloos beleid. Gooien ons in 3 maanden tijd weer 3 jaar terug in de tijd, Richting het de boer tijdperk.
4 0
Joseph
Het moment dat deze man posters van Cruijff van de muur begon te trekken, had zijn einde moeten zijn, een geweldige keeper, de beste die we ooit gehad hebben bij Ajax, maar een drama buiten het veld.

Te dom om te onthouden dat Keizer zelf aangegeven had graag versterkingen te willen.
5 0
NR9
Wat een slap excuus. Het eigen falen afschuiven op een beginnende trainer. Onze mooie club wordt geleid door een stel angsthazen. Die enorm falen. Zo zonde...
5 0
EVH
Onze eeuwige stagiair.
9 -2
Leprechaun
Hahaha, wat een geouwehoer!

Keizer heeft meerdere malen aangegeven dat de selectie wat aan de smalle kant was. Maar TH, directie en RvC vonden het wel prima zo en de trainer is toch maar een passant. Toch Dennis en Edwin?

En nu de fans ontevreden zijn is het ineens de beslissing van Keizer geweest dat er niemand meer aangetrokken is?

Hoe gek denk je dat we zijn Edwin?!? Als ik Keizer was had ik mijn biezen gepakt na het lezen van dit interview. Je laat je toch niet zo onder de bus gooien? Wat zijn Edwin en Dennis een stel engerds geworden zeg!
8 -4
Bensco
Staat ook tegenover dat keizer begin juli al vond dat zijn selectie compleet was zelfs toen Tete en Riedewald al niet meer van de partij waren. Dat soort uitspraken deden mij al vermoeden dat we met een trekpop te maken hadden.
1 0
Labrador
Compleet doorgeslagen in hun eigen ideale wereldje.
10 -3
Duif63
Het aantal spelers in je selectie is helemaal niet belangrijk Edwin, het aantal goeie spelers wel. Leer dat nou eens.
8 -2
klompv
C 'est une belle histoire.........
4 0
NouridolbergNeres34
Het schoonvegen van zijn straatje is begonnen, wat komt er toch een hoop onzin uit deze vent. Stap lekker op , dan doe je een groot gedeelte van de Ajax supporters een plezier!

Keizer riep nog in een interview vorige week toen de tranfermarkt dicht ging, dat hij graag nog een topspeler erbij had gehad. alleen dat het niet meer was gelukt. En nu komt sarretje even vertellen dat de trainer happy is met deze selectie.

Meerdere keren heeft hij aangegeven wat erbij te willen hebben.
13 -3
ambtenaar
Haha die kende ik nog niet, past mooi in het rijtje.
"We moeten vissen in een kleine vijver"
"Niemand wil in de eredivisie spelen"

Wel vreemd want ik kan me toch wat interviews herinneren waarin hij aangeef versterkingen goed kan gebruiken.
13 -2
Dexy
Wat een larie. Keizer heeft juist meermaals afgelopen zomer voor de camera aangegeven dat hij versterkingen wilde, omdat hij de selectie te smal vond.

Edje praat alles wat krom is recht.
12 -2
Robinjo1988
En voor de linksback positie hebben we mooi Dijks klaargestoomd.

Ik kan die onzin van vd Sar echt niet meer horen of zien.
17 0
ajaxinho
Riedewald en Tete zorgen voor de concurrentie die nodig is voor de strijd om de titels.

Dat ze ontevreden waren, was een indicatie om op tijd vervangers te halen.
Die zijn uiteindelijk ook gehaald (Wöber en Orejuela).
Maar wederom te laat.
4 -1