[Update] Thethani en Solomons gearriveerd in A'dam

BartVeenstra, 19-09-2017 om 15:05, 23767 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft Leo Thethani en Dean Solomons (beiden 18) overgenomen van Ajax Cape Town. Beide Zuid-Afrikanen tekenen een contract voor drie jaar in Amsterdam, zo meldt Ajax.nl.

Tethani is een rechtsbuiten en werd geboren op 9 januari 1999 in Kaapstad, terwijl Solomons een centrale verdediger is. Hij werd geboren op 22 februari 1999 en komt eveneens uit Kaapstad. 

Beide spelers hebben een contract tot en met 30 juni 2020 getekend. In beide verbintenissen is bovendien een optie opgenomen voor nog een jaar, tot en met 30 juni 2021. Volgens Voetbal International-journalist Freek Jansen zullen beide spelers waarschijnlijk aansluiten bij Jong Ajax.

Update - 15.04 uur (19 september 2017)
De twee Zuid-Afrikaanse kersverse Ajacieden Dean Solomons en Leo Thethani zijn gearriveerd in Amsterdam. Beiden tekenden dinsdag in het bijzijn van directeur spelersbeleid Marc Overmars hun driejarig contract. Daarna kregen ze een rondleiding door de Johan Cruijff ArenA, zo meldt Ajax.nl.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen beide spelers aansluiten bij Jong Ajax, maar zowel Solomons als Thethani is ingeschreven voor de Youth League (Ajax O19).

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Bent benieuwd naar deze twee jonge spelers
0 0
Freddy Al
Super dat Ajax deze twee jonge gasten aantrekt, ik hoop dat ze het heel goed gaan doen,mogelijk hebben we hier over een paar jaar veel plezier van.
0 0
godofajax1900
Lamprou kan in een snel weg busje
0 -1
EKS
Prima een goede rechtsbuiten kan bij JA meteen aan de bak
0 0
GvanderK
Twee zeer interessante aankopen!
1 0
Duif63
Lekker vlot. Het is bijna oktober.
0 0
Piejotter
Behoorlijke lengte heeft die Solomons, dat is een pluspunt als verdediger. Natuurlijk ook belangrijk dat hij snel wendbaar is kan me lange Ajax verdedigers uit het verleden herinneren die niet snel wendbaar waren.
0 -1
grannig mokum1
Maar deze jonge spelers zijn atletisch gebouwd.......
0 0
Mikes
Weet 1 van jullie wat ongeveer de lengte is van Solomons? Is een redelijk belangrijke gegeven bij cv. Ben hier erg benieuwd naar.
2 -6
X-RaY
Groter dan Younes geloof ik.
1 0
GvanderK
Rond de 1,85 a 90 vermoed ik gezien de presentatie foto's op ajax.nl.
0 0
Piejotter
Zie foto's Ajax.nl
0 0
Ozymandias
Ik zag over voetbalzone.nl dat wolterx (die hier op AS ook actief is) schreef dat drie Afrikaanse talenten van onder de 18 door Ajax bij Ajax CT zijn gestalt met als plan ze later naar Amsterdam te halen. Weet iemand welke Afrikaanse talenten dit zijn?

Ik hoorde trouwens van een vriend die bij Celtic werkt dat Coetzee niet door de medische keuring is gekomen doordat hij een bot in zijn voet heeft die na een breuk verkeerd is gezet. Het is dus niet zo dat zijn voet momenteel gebroken is maar doordat een breuk in het verlenden verkeerd is gezet is de kans groot dat hij zijn voet wel weer zal breken. Vervelend voor die jongen dat hij daardoor een transfer naar Celtic misloopt.
1 0
Pheadrus
Heel interessant verhaal. Zit heel veel potentie in ontwikkelen van Afrikaans talent.
0 0
wolterx
2 schieten me direct in het hoofd, Mahmoud (Nigeria) en Traore (Burkina Faso, was eerder dit jaar al in NL voor zelfde toernooi als waar Leo Thethani speler van toernooi plus topscorer werd) terwijl ze zelfde wilde doen met Okello uit Uganda. Geen idee of dat ook is voltrokken maar heb foto's gezien van Mahmoud in kleedkamers bij CT, in tenue etc. Deze zijn niet gescout door Ajax CT, die hebben daar middelen niet voor naar mijn weten. Is een kleine club in Zuid-Afrika en die 3 spelers werden in eigen land hoog aangeschreven. Heb geen idee of er nog meer spelers zijn, 15-jarige Appollis lijkt ook op nominatie te staan voor stageperiode hier net als Mfacane dat had begin dit jaar. Ik hoop dat ze dit blijven doen.

Enkele geraadpleegde bronnen;
Owngoalnigeria voor Mahmoud en de misterieuze transfer errond etc.
Gesprek van iemand die ik beetje ken met Ajax CT zelf die hun verhaal over Lassina Traore deden, zal niet in details treden maar ik citeer even: "As for Lassina - as far as I understand het will be coming to Cape Town for a few years, but Ajax are the ones that spotted him. He is from Burkina Faso" Dit was zelfde weekend als Terborg waar zowel Thethani als Lassina Traore scoorde. Officieel is dit niet naar buiten gebracht door de club.
Okello verhaal zullen we moeten wachten, verhaal ging dat hij voor Ajax zou hebben gekozen en iemand die over algemeen goed geïnformeerd is over die zaken beweerde dat ze CT wilde gebruiken om hem over ongeveer een jaar naar Ajax te halen. Daar zijn alleen artikels rondom zijn keuze voor Ajax maar niet over opvulling van dit jaar.
4 0
Ozymandias
Bedankt! Verstandig dat Ajax eindelijk Ajax Cape Town gebruikt om grote Afrikaanse talenten te stallen. Ik heb dee afgelopen jaren me hier op AS al een paar keer hardop afgevraagd waarom ze dat niet deden.
0 -1
Ajax27
Wel grappig dat AS over allerlei ingaande en uitgaande transfer het ene na het andere grote artikel plaatst. En Ajax contracteert even nog 2 spelers... maar daar wordt door 'heel' AS een beetje lauwtjes op gereageerd alsof het niet echt nieuws is.

Is het pure opvulling? Is het puur om Ajax Capetown weer even in een positief daglicht te zetten om ze na een paar jaar weer te laten verdwijnen naar de achtergrond? Zijn het echte toptalenten? Wie de fock zijn deze 2 spelers? Video's? Heeft Ajax er iets voor betaald?
1 0
MosesD
Beide erg talentvol. Thethani zelf zien spelen, erg snelle en technische aanvaller. Hij en Johnson kunnen weleens sneller dan gedacht hun debuut maken. Solomons goeie verhalen over gehoord.
3 0
wolterx
Laat me raden, Terborg? Vond daar de (toen?) 15-jarige Oswin Appollis opvallen, ondanks leeftijd hield hij zich goed staande met goede techniek.
1 0
10Sneijder10
Wow wat waren die laatste uurtjes spannend!
Gelukkig hebben ze die buitenkansjes weten te strikken.
0 -3
RRL
Jezus, wat zit iedereen hier toch te zeiken. Toch hartstikke mooi dat we twee jonge talentvolle spelers kunnen halen van een plek waar niemand anders ze vandaan vist. Moeten we veel vaker doen. Maar nee hoor, het merendeel heeft weer wat te klagen. Rot toch op man, steun je club. Er is een hoop mis bij Ajax in het bestuur, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar we kunnen toch ook niet zeggen "het is kut geregeld, laten we er maar helemaal me op houden". Jonge talenten, dat is toch waar we voor staan?
15 -1
Cello
De mekkeraars kunnen weer los. Tuurlijk...het sarcasme is niet van de lucht!.

En velen hebben alweer een mening over spelers die ze niet of nauwelijks kennen. Ik geef toe, ik ook niet direct als ik de namen lees. Maaaaar......was het niet op de Future Cup of een ander toernooi, Terborg of zo....iig sterk bezette jeugdtoernooien, dat Ajax Capetown héél erg goed voor de dag kwam?. Ver kwam in die toernooien (finale?) en dat deze twee boys tot dat team behoorden?. Was die Thethani niet topscorer op zo'n internationaal toernooi?.

Straks blijkt één van ze (of wie weet beide) wel een schot in de roos te zijn en binnen no-time in Ajax-1 te ballen?. Al die criticasters van nu steken dan weer de loftrompet voor Overmars, die dat dan weer goed gezien had samen met de scouts.

En als het niet wordt wat men ervan had gehoopt, kunnen die criticasters roeptoeteren: zie je wel, we hadden het toch gezegd!.

Zo werkt dat al jaren hier. En op andere fora. Je ag het gaande het seizoen vorig jaar al heel snel veranderen bij Davinson Sanchez. Hoe kon Overmars een vrij onbekende, vrij onervaren, maar bovenal zeer jonge gast als Sanchez voor maar liefst 5 mio aantrekken. De meesten wisten het zeker, dit gaat niets worden..... Een jaar later is alles anders, weinigen geven toe dat ze Davinson al afgeschreven hadden voordat het seizoen goed en wel begonnen was....

De meesten hebben niets geleerd het afgelopen jaar. Nu deze twee weer.....
Geef het wat tijd, misschien verrassen ze ons wel. En anders die Johnson of Orejuela.

Afbranden kan altijd nog en vergeet niet....alle grote spelers die bij Ajax speelden/doorgebroken zijn waren op het moment van hun debuut in Ajax-1 relatief onbekende nobodies. Zo was het, zo is het nog steeds en zo zal het altijd blijven.
14 -3
Pheadrus
Het blijkt gewoon dat de meeste mensen die deelnemen aan een forum klagers zijn. Dat zijn mensen die hun frustratie kwijt moeten. Jammer want je kunt meestal niet zo veel met dat soort commentaar.
2 0
MosesD
Sanchez was idd een schot in de roos. Het voorbeeld ook van een speler tijdig halen, want toen had hij de Copa nog niet gewonnen. Erna was hij vermoedelijk onbetaalbaar geweest. Overigens schets je het mooi met de 5 mio, maar uiteindelijk was Sanchez door het doorverkooppercentage wel ruim 2x zo duur.
0 -3
Ferd
Het is altijd mekkeren om het mekkeren. Eerst is het "Ajax Cape Town kost geld" terwijl uit de jaarverslagen blijkt dat die club zichzelf bedruipt, daarna "Ajax Cape Town levert niets op" en nu er twee spelers van ACT komen roepen dezelfde bekrompen geesten "jonge talenten, daar hebben we niets aan". Gewoon negeren dat soort negatieve azijnzeikers.
6 -1
Ozymandias
Op Ajax.nl staat dat Thethani in 1999 geboren is maar andere bronnen zeggen dat hij in 1998 is geboren.
1 -2
Pheadrus
Dat viel mij ook op. Even wachten wat het echt is.
0 0
Ozymandias
Op de site van Ajax Cape Town staat ook dat ze beide 18 zijn en dat zou dus betekenen dat Thethani, inderdaad, in 1999 is geboren.
0 0
WesleySonck
volgens zijn paspoort is hij op 1 januari 1992 geboren
0 -1
Pheadrus
Waarom moet dit op de aller laatste dag van de transferperiode? Deze jongens waren al lang in beeld neem ik aan. Misschien wilde ze wachten op het vertrek van enkele spelers als Walian, Menig en Muric.
2 0
Gonzo
was dit de verrassing of het buitenkansje?
0 -1
4EVERAJAX
Top gedaan! Succes mannen.
1 0
Balgobind
Klasse vangst!!
0 0
Ozymandias
Leuk dat Ajax weer eens spelers van Ajax Cape Town naar Amsterdam haalt. Aan het begin van de transfermarkt werd Ajax aan een andere Afrikaanse (Allan Okello) speler gelinkt. Ik vraag me af of hij komende winterstop ook naar Ajax zal komen. Aangezien hij nu nog pas 17 jaar oud is mag hij nog niet bij Ajax tekenen.
4 -1
Pheadrus
Onder 18 mag wel bij Ajax tekenen maar volgens internationale richtlijnen moet Ajax zijn familie (ouders) over laten komen. Na 18 jaar is dat niet meer verplicht. Daarom wacht Ajax wel eens tot de speler inderdaad 18 wordt. Ajax heeft Dominik Kotarski, 17 jarige keeper uit Kroatie gehaald in juni maar zijn contract gaat pas in als hij in de winter 18 jaar wordt. Hoeft Ajax dan niet zijn familie over te laten komen.
1 0
MosesD
Scheen idd een geweldig talent te zijn.
0 0
Mikes
Wanneer wordt hij 18 dan?
0 0
Ozymandias
28 december.
0 0
Johan1
Het zullen vast goede voetballers zijn, maar na 3 jaar geen prijzen zou ik graag dit jaar kampioen willen worden. Als we alleen maar inzetten op de jeugd, worden we nooit kampioen, want ze worden na 1 jaar alweer verkocht.
2 -2
hakkietjakkie
Bert wilt het nog even spannend aankondigen van die 3-2 XD
0 0
AjaxAddicted
Dat zijn dus toch de 2 grote aankopen van Ajax. Houdt Marc toch zijn woord. Hahahaha
3 -6
Ozymandias
Wanneer heeft Overmars gezegd dat Ajax twee grote aankopen zou doen?
3 -2
RedFeather
Tegen BasvVeenendaal
1 -2
Ozymandias
Ik kan nergens vinden dat Overmars tegen Bas van Veenendaal heeft gezegd dat Ajax twee grote aankopen ging doen. Wel een interview waarin Overmars zegt concrete interesse in meerdere spelers te hebben maar niets over "grote aankopen". Sterker nog in dat interview zegt Overmars dat hij geen uitspraken wil doen over hoeveel spelers er hij erbij wil halen.
4 -1
footietsar
Niets mis mee om in jeugd te blijven investeren. Ze zijn goedkoop en kunnen veel opleveren. Zo zijn o.a. Dolberg, Onana, Eriksen, Pienaar, Vertonghen en Alderweireld ook gehaald. Dat moet Ajax dus gewoon blijven doen.

Wel minder dat er voor Ajax1 niemand is gehaald.
13 -1
eros
De jeugd is de laatste jaren de beste investering gebleken. Johnson en Thethani zijn hopelijk ook 2 van zulke aankopen. Het is jammer dat het 'eerste' er zou aan toe is. Maar de jeugdopleiding en de jeugdspelers die gekocht worden zijn top!
0 0
masterrr
buiten EU dus hoge salarissen?
1 0
Ferd
Jeugdspelers, dus dat valt wel mee.

Voor een speler onder de 20 is het de helft van de ongeveer 4 ton die een niet EU speler moet verdienen. Dus 2 ton.
0 0
Youri08
Wat is hoog tegenwoordig?
2 0
jollie18
Dat was het dan qua transfers
0 0
Rinus M.
Blijkbaar kan Ajax alleen nog bij Barcelona winkelen om alle azijnpissers hier tevreden te stellen.
6 -11
Starkoo
Ach ja met de selectie van nu moeten we gewoon kampioen worden en de beker pakken!
1 -1
X-RaY
Duidelijk buitenkansjes...
6 -2
GeleenAjax
Joepie! Talentjes, die hadden we nog niet...
4 -7
TOOL
Je kan idd beter talentloze spelers halen!
14 -4
ram
Niet zeiken. Talent kun je altijd halen.

Maar ik kan me niet voorstellen dat Ajax Cape Town twee talenten heeft die goed genoeg kunnen worden voor ons... Maar goed. We gaan het zien.
0 -8
Rockslide
Waarom zou dit niet kunnen? Wat was er mis met Pienaar en Obi Mike die ook vanuit CT kwamen
1 -1
Ozymandias
Serero was ook goed genoeg.
3 -2
dumperPattiruhu
Jong ajax wordt gewoon beter versterkt dan ajax 1.
19 0
NouridolbergNeres34
Haha ja. Ook onder 19 heeft meer versterkingen dan Ajax1
12 0
RaynoFischer
"Jeugd heeft de toekomst" :p
5 0
Suarez16_
Hoppa de 2 kanonnen zijn binnen!
6 -8
RaynoFischer
Dat waren de buitenkansjes? ;)
4 -4
Gijsje
Vergis je niet Thethani. is echt een geweldenaar.Paar keer zien spelen.
10 -1
RaynoFischer
Ben benieuwd.
Kan die Solomons ook wat?
0 0
MosesD
Precies! Speler vh Toernooi en topscorer in Terborg.
5 0
MosesD
Thethani is een erg fijne aanvaller! Blij mee.
7 0
NR9
Zeker voor Jong Ajax???
2 0
PeterVKV
staat er
2 -1
Ajax_33
Welk team gaan ze spelen? De CV is denk ik wel nodig in de O19
1 0
mvdk
In de tekst staat dat ze waarschijnlijk bij Jong Ajax aansluiten.
2 0