Keizer over Nouri: 'Blijft heel erg moeilijk'

BVeenstra, 31-08-2017 om 15:45, 40598 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Marcel Keizer heeft tegenover de camera's van Ajax.nl aangegeven dat binnen de selectie van de Amsterdamse club het gemis van Abdelhak Nouri nog altijd enorm voelbaar is. De oefenmeester wil de tragedie niet als excuus gebruiken, maar denkt wel dat sommige spelers er veel moeite mee hebben en houden.

'Of de start roerig is geweest? Dat is zacht uitgedrukt, als ik het zo mag omschrijven. Ik moet wel zeggen dat ik gesteund word door mensen in de eigen staf, dat draait heel goed', begint Keizer, waarna hij vertelt over Nouri. 'Het belangrijkste is Appie geweest. Dat blijft gewoon heel erg moeilijk. Dan gaat het daarna zo snel allemaal richting de voorrondes van de Champions League en Europa League en dan komt de competitie er ook nog bij. We hebben een hoop teleurstellingen moeten nemen als groep, dus de interlandbreak is wel even lekker.'

Dat de spelers moeite hebben met de situatie van Nouri blijkt wel uit het volgende. 'Je weet nooit hoe iedereen reageert op die situatie, dat kan bij sommige jongens nu nog spelen. En dat doet het ook. Dat is het lastigste aan het verhaal geweest. Helemaal voor Appie en zijn familie, maar ook voor de jongens die nauw betrokken zijn', vervolgt Keizer, die geen excuses wil. 'We konden nog steeds winnen van Rosenborg en zelfs van Nice. Wat dat betreft denk ik dat we een goede groep hebben om mee door te gaan, maar het is wel met horten en stoten gegaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SamW
Ik vind dat alles en iedereen (hier op AS en in de media) veel te weinig rekening heeft gehouden met het voorval rond Appie. De impact op de mensen rondom het eerste is enorm geweest en dat beïnvloedt de prestaties. Ik durf hier te stellen dat als het niet gebeurd was, we van Nice gewonnen hadden. Ten eerste doordat meteen je voorbereiding weg was, omdat de focus op iets kwam te liggen waar geen handleiding voor klaar lag. En ten tweede werd tijdens die wedstrijden ook nog eens extra aandacht aan Appie geschonken, met alle emoties van dien..En wat betreft Marcel Keizer: ik zal het je maar te doen geven. Trainer van Ajax met alles wat dat met zich meebrengt en dan ook nog het Nouri debacle moeten managen. Jammer dat velen hier, Ajax-supporter nota bene, het elftal toch keihard hebben laten vallen door ongenuanceerd kritiek te uiten in plaats van het team te steunen.
5 -2
Pupa
Sam, recht uit het hart. Nouri was voor Keizer zeer speciaal, kon echt van hem genieten en was volkomen naar de kloten.
En eerlijk gezegd boeit dit seizoen mij geen bal. Seizoen is vanaf het bewuste moment vergald.
0 -1
JesperOlsen74
Lees net in de media dat woensdagavond een spelertje van 7 jaar tijdens de training in elkaar gezakt is doordat hij onwel was geworden. Het jongetje is later de avond overleden.
De vader heeft het zien gebeuren. Kippenvel en emotioneel.
Verschrikkelijk om te lezen en het trekt de hele wond weer opnieuw open.
Geen woorden voor.
Sterkte voor de familie!
4 0
Youri08
Denk dat Ziyech zijn mindere vorm volledig toe te schrijven is aan deze situatie. Die heeft dat nog geen plekje gegeven.

Zat toevallig vanmorgen nog de diverse eerbetonen en compilaties te kijken. Tranen in mijn ogen.
1 -2
Sallons@AS
Hoe gaat het eigenlijk met Nouri? Ik heb al een tijd niks vernomen over hem. Wat missen wij hem allemaal nog steeds. #KeepfightingAppie
2 0
NouridolbergNeres34
Man wat mis ik die altijd vrolijke balkunstenaar. Dit had zijn jaar moeten worden. Blijft zo moeilijk, kijk nog vaak filmpjes van hem op youtube terug. het was echt genieten met deze kleine Grote man op de toekomst.
3 0
Causio
Appie was de nieuwe Jopie en zal niet zijn, Ajax is gewond aan het hart. Een krater van een litteken in onze ziel.
12 -2
Ewald
Word altijd moe van het feit dat iemand altijd de "nieuwe" moet zijn. Nouri was gewoon Nouri en juist uniek. Een voorbeeld hoe het moet zijn en helemaal anno 2017. Als we dan toch met namen moeten vergelijken. Laten we Nouri gewbruiken als kooswoordje in de Nederlandse maatschappij. "Gedraag je Nouri" ;)
0 0
Amsterdamsetrots
Ik weet nog dat ik een paar weken geleden zei: "Ach als Ziyech weg is hebben we Nouri..." en toen besefte ik het me weer.. nog steeds onwerkelijk....
11 -1
Mart42
Het is heel erg triest wat er gebeurt is met Nouri en de klap is bij Ajax keihard aangekomen. De bijeenkomst waar een groot deel van de selectie aanwezig was in Geuzenveld zal ik nooit meer vergeten. Toch zit het mij niet lekker dat het TH van Ajax niet meteen voor extra spelers heeft gezorgd die dan de spelers op sleeptouw en konden steunen. Ik hoop van harte dat de 34e titel dit seizoen gehaald wordt al is het alleen maar voor Nouri en zijn prachtige familie.
10 0
Petervandersluis
Als ik die foto weer zie krijg ik gewoon weer rillingen...
17 0
grannig mokum1
Precies dat heb ik ook en dat ondeugen lachje,
6 0
Mart42
Zo onwerkelijk dat hij niet meer op veld staat.
10 0
hakkietjakkie
Denk dat dit gevoel nog heel lang zal blijven bij veel mensen. Misschien gaat het niet weg.
Ik ben alleen supporter en sta totaal niet in de buurt van zijn omgeving en kan me niet half voorstellen hoe het voor die mensen is die echt dichtbij hem staan.

Ik denk dat ik Appie vanaf de C1 ben begonnen te volgen, toen hij nog dat lange haar had.
Elk jaar zag je hem weer dingen doen die het Ajax hart op hol doet slaan! Ikzelf had jarenlang het gevoel dat deze jongen het nieuwe boegbeeld van Nederland zou worden, een nieuwe vd Vaart, een nieuwe Sneijder, een nieuwe speler die boven anderen uitstak met zijn talent.
En ik denk dat meerdere dit zo voelde, gezien de jarenlange schreeuw om een basisplek in het eerste voor Nouri.

Met deze gedachte in mijn hoofd vind ik het nu nog steeds echt ongelofelijk moeilijk om het te accepteren.Het voelt als onrecht.
Het voelt als een hoop die van ons allemaal afgenomen word. Een hoop op een nieuwe gouden generatie misschien wel.

Daarom zal het gevoel denk ik wel nooit weggaan...Laat staan bij de mensen die dicht bij hem staan.
19 -2
Dexy
Denk nog steeds met enige regelmaat aan Appie. Wat een tragedie blijft het.
16 0
willieovertoom
Mis hem zo.
22 -2
RaynoFischer
Ja zo oneerlijk, het had samen met Donny zijn jaar moeten worden .. :(
11 0
MoIukker
‘We konden nog steeds winnen van Rosenborg en zelfs van Nice.’ En hoe, misschien moet je even nagaan wat voor wissels je gemaakt hebt in die wedstrijden.
3 -27
masterrr
misschien is dit een goed topic om het menselijke even van het sportieve te scheiden?

dit blijft toch heel moeilijk, Keizer moet er als mens ook mee leren leven en omgaan
36 -4
demeer84
Yes
0 -1
GeleenAjax
En daarnaast moet hij er ook nog zijn voor zijn spelers. Zie het maar te managen als nieuwkomer...
2 0
AjaxIsrael
Gek he, hoe snel je je weer drukt maakt om het sportieve.
Toen het gebeurde met Nouri kon ik me niet voorstellen dat ik me binnen een paar weken weer druk kon maken over nederlagen.
31 -1