[Update V] Ajax bevestigt komst van Wöber

BvdPloeg, 24-08-2017 om 08:00, 20863 views, Ajax.nl |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

De geruchten in de Duitse media over de mogelijke komst van Maximilian Wöber (19) zijn bevestigd door De Telegraaf. De Amsterdamse club is met Rapid Wien in onderhandeling over de afkoopsom over de linksbenige centrale verdediger, met wie zelf ook al wordt gesproken. Dat bevestigen bronnen rondom Ajax tegenover de krant.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars zou volgens De Telegraaf bereid zijn om ver te gaan voor het talent uit Oostenrijk. Tot nu toe speelde hij 29 duels voor Rapid Wien, waarvan vier dit seizoen de volle negentig minuten. Een eerste bod van vijf miljoen euro werd nog geweigerd, maar een nieuw bod lijkt nu aanstaande.

Verder wordt vermeld dat Wöber enige tijd geleden al door Overmars werd rondgeleid op De Toekomst en in de Johan Cruijff ArenA. Na het vertrek van Davinson Sánchez naar Tottenham Hotspur is Ajax erg op zoek naar een of twee verdedigers. Wöber kan verder ook spelen als linksback én controlende middenvelder.

Update - 12.20 uur (20 augustus 2017)
De transfer van Wöber naar Ajax lijkt de komende dagen te gaan plaatsvinden. Fredy Bickel, directeur bij Rapid Wien, heeft verteld dat hij het een kleine kans acht dat Wöber bij de club uit Wenen blijft. Dit deed Bickel in gesprek met Krohne.

Update II - 07.00 uur (21 augustus 2017)
Het Oostenrijkse medium Kurier meldt dat Ajax een mondeling akkoord heeft bereikt met Rapid Wien over een transfersom van 7,5 miljoen euro voor de negentienjarige verdediger Maximilian Wöber. Bovendien heeft de Oostenrijkse club een doorverkooppercentage van tien procent bedongen. De laatste formaliteiten zouden nu nog op papier gezet moeten worden.

Volgens directeur spelersbeleid Marc Overmars zat Ajax al langer achter de verdediger aan. Zijn zaakwaarnemer laat nu weten dat geld niet de reden is dat Wöber nu wél ingaat op de aanbieding van Ajax. 'Dan had hij in juni al gekozen voor de overgang. Destijds zou hij vierde centrale verdediger worden en regelmatig bij Jong Ajax gaan spelen. Na het vertrek van Davinson Sanchez is er een realistische kans op meer speeltijd. Daar gaat het Max om.'

Update III - 16.30 uur (21 augustus 2017)
Ajax kan Maximilian Wöber volgens Voetbal International snel presenteren als nieuwe, defensieve aanwinst. 'Wöber meldt zich dinsdag of uiterlijk woensdag in Amsterdam voor zijn medische keuring. Ajax heeft een akkoord bereikt met Rapid Wien over een transfersom van naar verluidt 7,5 miljoen euro voor de linksbenige centrumverdediger', schrijft het medium maandagmiddag.

Update IV - 10.20 uur (22 augustus 2017)
Maximillian Wöber tekent snel een vierjarig contract als hij dinsdag medisch goed wordt gekeurd. De Telegraaf meldt dat na een akkoord tussen de clubs nu ook Ajax en de speler eruit zijn. Wöber wordt vanaf 10.00 uur medisch gecheckt. Dinsdag werd bekend dat die keuring geen problemen opleverde.

Update V - 10.00 uur (24 augustus 2017)
Maximilian Wöber is officieel Ajacied. Ajax meldt via de officiële kanalen dat de Oostenrijker zijn krabbel heeft gezet onder een vierjarig contract in Amsterdam. Hij gaat bij Ajax met rugnummer 5 spelen, het nummer dat de inmiddels vertrokken Davinson Sanchez voorheen droeg.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
We doen ff niet meer mee Max. Let op de tactische blunders van het unie-brein. Dat zijn die 3 onbenullen op de bank.
0 -1
Youri08
Staat wel iets achterin met 2 CV's van 1.88m. Ben benieuwd.
4 -2
AFCSANCHEZ
Ik dacht dat Dijks gewoon een noodoplossing was tot er een nieuwe linksback komt? Maar we gaan dus werkelijk met hem het seizoen in. Lachwekkend. De verdediging is helemaal niet compleet, middenveld ook niet. Lekker bezig weer.
7 -2
Ozymandias
Dijks zal derde keuze (achter eerste keus Sinkgraven en tweede keus Viergever) zijn op linksback.
0 -2
Youri08
Mag er toch van uit gaan dat hij gehaald is voor de basis. Dan speelt Viergever op LB. Blijft inderdaad behelpen maar blijkbaar kunnen ze geen betaalbare en betere optie vinden voor LB. Kan denk ik wel kloppen want half Europa zoekt een goede LB (en RB trouwens).
3 -1
RaynoFischer
Sinkgraven die terugkomt 1.
Viergever optie 2 (misschien eerst optie 1)
Orejuela kan er 3.
Dijks 4

Zo dan maar :p
Zelfs Max schijnt er nog te kunnen.
1 -1
Bensco
allemaal noodoplossingen maar geen structurele oplossing en dat is best slecht als je nagaat dat dat probleem al een jaar speelt.
1 -1
Ozymandias
Hoezo is Sinkgraven geen structurele oplossing? Die was vorig seizoen al de beste linksback van de Eredivisie. Alleen in zijn verdedigend positionering is hij matig maar noem mij vijf linksbacks in de top van Europa die dat niet zijn. Maxwell en zelfs Trabelsi waren ook matig in hun verdedigende positionering en dat zijn twee van de beste backs die Ajax ooit heeft gehad. Sterker nog Maxwell was in zijn eerste jaren bij Ajax verdedigend een stuk minder dan Sinkgraven. Hij was aanvallend dan wel weer beter.
0 -1
Eastwood
Succes bij Ajax Maximilian! Maak er wat moois van.
0 0
RedFeather
Overmars zegt tussen de regels door dat er géén verdediger meer bijkomt.
2 0
Intec
Tussen de regels door ? Hij schijnt heel duidelijk aan te geven dat er geen verdediger meer bijkomt. En dat hoeft ook niet laat hij in de winter Guilherme Arana maar kopen als het seizoen in Brazilie voorbij is die wil eerst kampioen worden met Corinthians.
0 0
Ozymandias
Ik hoop dat als Ajax meer dan 10 miljoen euro uit wil geven aan een linksback ze wel met iets beters dan Arana komen. Mijn Braziliaanse vrienden waren al niet zo onder de indruk van hem maar ik heb hem nu zelf ook een paar wedstrijden zien spelen en die jongen is zeker niet beter dan Sinkgraven. Hij rent op en neer maar haalt nauwelijks rendament uit al die meters die hij maakt. Dat hij maar één assist achter zijn naam heeft in meer dan 40 wedstrijden zegt ook wel iets. Sinkgraven gaf in zijn 19 Eredivisie wedstrijden als linksbacks al drie assists.
1 -1
AFCAsphere
Goed om te lezen dat je hem even hebt kunnen analyseren. Mensen schreeuwen hier al gauw namen, maar deze Arana blijkt dus misschien helemaal niet zo'n verbetering t.o.v. Sinkie.
0 0
jidi
Ik heb vertrouwen in dit jonge speler, KOMT GOED
1 -1
AFCSANCHEZ
Nummer 5? Voor de basis dan neem ik aan...

Nu nog Arana en dan moet er wel een leuke opstelling kunnen ontstaan. Orejuela en Arana als backs. Zet Veltman maar in het centrum, wil ik niet, maar hij is aanvoerder. Dan maar RCV met naast hem Wober. En dan hopen dat Veltman volgend jaar weg is zodat De Ligt daar vast komt te staan.
0 0
RaynoFischer
Dat is wel de bedoeling neem ik aan ;)
0 0
Raikkonen94
Heb veel vertrouwen in deze jongen. Hopelijk kan hij zondag al meedoen.
1 0
insectenverdelg
Wat me zorgen baart is dat snelheid niet echt zijn ding is. snelheid was zo'n ongelofelijk extra wapen dat Sanchez had. Met de ruimte in de rug die wij hebben met onze speelstijl en de huidige verdedigers kan dit wel is een dingetje gaan worden.
2 0
RaynoFischer
Hoezo gaan mensen ervan uit dat als er gezegd wordt dat hij niet bovengemiddeld snel is gelijk traag is.
1 -1
insectenverdelg
Omdat er aanvaller tegenover staan die wel boven gemiddeld snele zijn soms. sanchez was boevengemiddeld snel voor een verdediger. Ik reken het deze jongen niet aan, maar het is wel iets waar ik me zorgen over maak.
3 0
Raikkonen94
Dat is inderdaad nog wel een zorgenkindje, ondanks dat Keizer volgens mij niet met zoveel druk naar voren wilt spelen als Bosz. Maar zeker een puntje om in de gaten te houden!
0 0
GvanderK
Netjes, ben benieuwd.
0 0
Youri08
Marc slaapt niet veel zo te zien.
5 0
insectenverdelg
Hij moet elek nacht achten op de updates van Mike Verweij om te weten wat er echt speelt, en die komen vaak laat. Echter afgelopen nacht kwamen ze geheel niet. das dus een korte nacht geweest. :) en maar refreshen op Mik z'n twitter...
0 -2
MosesD
Nogmaals, als het zo'n enorm talent is, waarom dan 4 jaar?
1 0
Youri08
Tussentijds verlengen kan altijd nog. Jaartje aankijken en dan evt opwaarderen. Prikkelt het ego van zo'n jonge speler als contract opengebroken wordt.
0 0
AIR-S
Yess!!! Helemaal los!

Eerste goede bericht van vandaag is al binnen!
1 -1
milan-jantje
Wat ik altijd zo leuk vindt is dat spelers enz. Altijd zeggen dat het snel gegaan is hoezo duurt het dan bij Ajax altijd nog 3 A 4 dagen voordat er een contract is getekend
0 0
AjaciedRK
Overmars heeft flinke wallen in het interview haha.
4 0
MarcNetto
Arme Netto, zoveel (onterechte) kritiek op hem dat hij er niet van kan slapen.
2 -1
Rolleman
Wat een kast van een vent zeg.
0 0
Dionysos
Neemt rugnummer 5 over!
0 0
Youri08
Het is rond
0 0
Budapest
Waarom duurt het bij Ajax altijd zo lang voordat die spelers gepresenteerd worden?
1 0
AFCAsphere
Hij zou gisteren geprestenteerd moeten worden, uiterlijk vandaag. Dat gaat waarschijnlijk ook niet meer lukken :-\

Ben in ieder geval blij dat hij definitief binnen is.
0 -1
Budapest
Nou ja, dat definitief binnen moet dus nog maar blijken!
0 0
AFCAsphere
Definitief :-)
0 0
Mark10
Nou trainingskleden aan , beginnen.
0 0
Duif63
Precies. Ik ga er vanuit de hij samen met de Ligt in het centrum staat tegen VVV dus dan is het wel handig als ze nog ff samen trainen. En de Ligt gaat vanmiddag al naar Noorwegen en vrijdag wordt er alleen maar uitgelopen. Ben wel benieuwd hoe het gebrek aan snelheid in de achterhoede nu opgelost wordt. 30 meter meer naar achter spelen?
0 -1
Hillie99
Off topic, de app werkt niet op IOS meer mensen last van?
0 0
BennJii020
Klopt, op Android ook niet.. Begint idd best vervelend te worden...
0 0
UltimateKaos
ja, is volgens mij vanaf zondag al zo
0 0
Phoenix.bas
Met alle respect 50milj en 20% doorverkoop percentage zouden ze moeten doen. Koop dan de volgende spelers en het publiek is eindelijk blij:
- Emre Mor (16milj)
- Adama Traore (10milj)
- Arana (14milj)
- Denayer (10milj).
Met deze aankopen wordt je fluitend kampioen en doe je mee in Europa!
Nee wat doet Ajax, komen ze aan met reserve van PSV... Die ook nog eens vaak geblesseerd is...
4 -18
Mark10
Mooi lijstje, maar is iets moeilijker dan hoe je het beschrijft

Dit soort spelers zouden top zijn voor Ajax en de Nederlandse competitie(niveau gaat hierdoor erg omhoog)
Alleen dit soort spelers moet je niet nog 1 week van te voren proberen binnen te halen
0 0
afca95
Ja koop dan! Gewoon ff bellen en kopen. Die gasten willen niet naar Nederland.
- 1 het salaris
- 2 dat achtergelijk kunstgras
- 3 Geen CL
- 4 Kleine competitie!
6 -6
han23
Welcome to fantasy island!!
8 0
Sterretje73
Alsof die spelers in Nederland willen voetballen...
5 -1
DiAngelo
Dat is inderdaad een verassing ja....we hebben nog iets te goed van hem....maar we bedoelden toch Nigel de Jong...Ovemars heeft t toch verkeerd begrepen.....
0 -4
AIR-S
Wat is het toch met het woord verassing....

Zo moeilijk is fatsoenlijk Nederlands toch niet?
4 -3
Morrissey
Het is verrassing.
0 0
charis
Waar mensen zich druk om kunnen maken.
0 -2
Mart42
Maak je er niet druk om
0 -1
Ajaxio
Niet druk maken... een verassing is echt niet leuk hoor... http://www.hetverschiltussen.nl/verschil-verrassen-verassen/
0 0
Mart42
Zo lang het maar niet vergassen is vind ik het allemaal wel best
0 0
ajacied017
Voor de mensen die het willen lezen:

MEGABOD MONACO OP DOLBERG

Ajax zegt resoluut ’nee’ tegen duizelingwekkend bedrag: meer dan 50 miljoen euro

De woorden van de Ajax-directie galmen nog na. ’De transfermarkt is wat ons betreft dicht voor uitgaande transfers. Er wordt niemand meer verkocht’, klonk het na de overstap van Davinson Sanchez naar Tottenham Hotspur. Maar de Ajax-leiding wordt op de proef gesteld door AS Monaco.

De Monegasken onderhandelen met Paris Saint-Germain over de verhuur of verkoop van Kylian Mbappé en zijn voor de opvolging van het toptalent in Amsterdam uitgekomen. Ajax ontving inmiddels een officieel bod op Kasper Dolberg (19) dat boven de 50 miljoen euro ligt. En dus lonkt – na het duizelingwekkende bedrag dat Spurs voor Sanchez betaalde – een nieuw transferrecord.
Maar Ajax antwoordde, zoals na de stevige teksten van vrijdag mocht worden verwacht: met een resoluut ’nee’. Of de Amsterdammers daadwerkelijk bij hun standpunt blijven dat de jonge winnaar van de Johan Cruijff Prijs deze transferperiode voor geen enkele prijs mag vertrekken, is niet bekend. De club reageert vooralsnog niet op de poging van AS Monaco om Dolberg in te lijven. Hoe de speler zelf tegen de interesse aankijkt en of hij morgen op Noorse bodem tegen Rosenborg eventueel zijn laatste wedstrijd speelt, is ook onduidelijk. Maar wat gebeurt er als AS Monaco met nóg absurdere bedragen smijt voor de jongeling? Legt Ajax ook een bod van 60 of 70 miljoen euro naast zich neer? En hoe verantwoord is dat met een begroting van 85 miljoen euro?

Een pikant detail is in elk geval dat het megabod van Monaco uitgerekend komt nu de jonge Deen tegen FC Groningen was gepasseerd. Zijn vervanger Klaas-Jan Huntelaar scoorde de 1-0 en werd na afloop geprezen om zijn inbreng. Trainer Marcel Keizer zei al dat de switch van tijdelijke aard was, omdat ’Dolberg een uitstekende spits is’.
Dat onderstreepte zijn oud-trainer Peter Bosz, die tijdens het Gala Voetballer van het Jaar de prijs van het Talent van het Jaar mocht uitreiken aan Dolberg. ,,Op de trainingen zag je de enorme potentie. Als je lang in het voetbal zit, zoals ik, werk je met veel goede spelers. En heel af en toe kom je iets bijzonders tegen. En dat is mij met Kasper gebeurd, omdat hij iets in zich verenigt, waar je altijd naar op zoek bent. Hij is snel, technisch vaardig, voetbalintelligent en ook nog eens iemand die makkelijk doelpunten maakt”, aldus de trotse Bosz.
,,Het enige dat hij nog niet heeft, is ervaring. Die krijgt hij door heel veel te spelen. Dat moet hij doen om die spits te worden, die ik denk dat hij kan worden: absolute top van de wereld. Hij heeft afgelopen seizoen een geweldige stap gezet. Ik ben ontzettend trots dat hij op zo’n hoog niveau zo veel wedstrijden heeft gespeeld.”

Toch was de huidige trainer van Borussia Dortmund niet direct enthousiast. ,,De eerste gedachten waren niet heel positief, want hij liep altijd helemaal achteraan. Iemand die zo jong is en voor het eerst bij het eerste zit, hoort eigenlijk vooraan te lopen om te laten zien dat hij er is. Misschien had het iets met zijn karakter te maken, want Kasper is heel bescheiden, heel rustig. Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk heb ik hem bij me geroepen en gezegd dat meetrainen op deze manier geen zin had. Vanaf dat moment is hij beter gaan trainen en heeft hij het erg goed gedaan.”
Zijn opvolger Keizer, die vandaag met zijn selectie naar het Noorse Trondheim vertrekt om de nederlaag tegen Rosenborg (0-1) proberen te repareren, moet in elk geval een lastige knoop doorhakken. Speelt Huntelaar, Dolberg of vindt hij een oplossing om beiden te kunnen opstellen? Want de kans dat hij net als Sanchez werk zal weigeren, lijkt bij Dolberg niet groot.
3 0
Hillie99
50 miljoen moet je denk ik accepteren (nou ja moeten) als ie dit jaar 6 inlegt krijg je de helft en Ajax houdt blijkbaar van verkopen . beter had je het bod op tete geweigerd van 4 miljoen...snap je..
0 0
AFCA1510
Als het waar is, is ie weg. Moeten onszelf echt geen valse hoop meer geven. Eerste bod op Sanchez zou ook geweigerd zijn. Dit is echt het laatste wat we kunnen hebben nu. Tyfus koopclubs.
0 -1
GeleenAjax
En precies dat doen wij ook. Maar dan op een lager niveau...
0 0
hentvantent
Toch fijn dat Ajax enkele bronnen rond de Telegraaf heeft gestald zodat zij ons het laatste nieuws telkens kunnen brengen? Ik hoor lees of zie alleen de Telegraaf. Sinds wanneer zijn zij woordvoerder namens Ajax? Onruststokers zijn het of ben ik de enige die dit ziet?
2 -1
Panama
HAhahahahaha siem de jong
1 -1
Van Reenen
Als ik het filmpje bekijk, lijkt het wel een aanvaller. Is het wel een verdediger of controlerende middenvelder?
0 0
NouridolbergNeres34
Het is een lcv die ook als back of verdedigende middenvelder kan spelen.
Hij is behoorlijk snel heeft een goeie inspeelpass en kan ook aardig koppen.
0 0
Minsc
Wacht even, we hebben dus een nieuwe CV, LB en CVM tegelijk? Briljant, die Overmars.
5 -1
NouridolbergNeres34
Haha ja daar kan je wel vanuit gaan bij overmars. Ik verwacht dat we na wober weer de beroemde woorden te horen krijgen. We gaan het doen met deze selectie , alleen als er nog buitenkansjes voorbijkomen zullen we nog iemand halen.
3 0
Alexander40
Men heeft het hier veel over nog een middenvelder kopen. Dat kan maar die komt dan wel voor de bank. Ziyech, Donny en Frenkie wordt het vaste middenveld en daar komt een buitenstaander echt niet tussen hoor.
2 0
Alexander40
Waarom maar 4 jaar? Als je overtuigd bent van een speler en er 7,5 miljoen voor neertelt moet je hem toch ook gewoon 5 jaar vastleggen?
1 -1
Cello
Omdat er 2 partijen zijn hè. Ajax en kamp-Wöber. Kamp Wöber zal misschien wel niet langer als 4 jaar een contract hebben willen overeenkomen. En als ie echt bovennormaal presteert kan je heel snel alweer gaan verlengen/opwaarderen.
1 0
KlaasJanDolberg
Joe Ledley is transfervrij haha, 30 jaar, controleur met winnaarsmentaliteit. Ik zou het leuk vinden.
1 -4
Mark03
Vanaf 10.00 uur.. Hoe lang duurt die keuring?
3 -1
3*stars*3
Ontbijtje, babbeltje, keuren, lunchen, babbeltje, foto's/filmpje voor Ajax media en pak em beet, 17:00 moet het wel ready zijn?

Mwa, denk rond 18:00 of morgen ;-)
1 0
AFCAsphere
Hij komt gewoon niet.

Het was allemaal een leugen van die duivelse Overmars. Een hels complot van het technische hart en de RvC tegen de trouwe supporters.

EDIT: Wauw... 13 mensen moeten echt even leren hoe zij sarcasme kunnen herkennen :')
2 -12
VIPete
Er wordt steeds geroepen om een ervaren middenvelder en dan komen mensen hier met spelers die feitelijk alleen maar Frenkie of Schöne in de weg zitten. Zelfde met een buitenspeler, we hebben al een man van 12 miljoen die t grootste deel van de tijd en bank warm houdt. In plaats van nog meer opties zie ik hem liever meer tijd krijgen. Gozertje kan echt wel voetballen.

Ajax vist nou eenmaal niet in de vijver van gearriveerde spelers. Leer er mee leven...
8 -5
JPM
Een speler die Schone in de weg zit is inderdaad exact wat we nodig hebben, mocht het je nog niet zijn opgevallen.
0 -1
Daneman
Niet mee eens:
Frenkie veel te jong om CVM te zijn
En Schone had tegen Groningen goede wedstrijd. Maar Schone mist toch ook veel: sluwheid, snelheid, leiderschap, onverzettelijkheid en meer. als CVM
2 -2
Qwibuss98
Gelijk heb je. Komt erop neer dat (puur voetballend) Schöne Europees simpelweg tekort komt.
En financieel gezien (reagerend op VIPete) is routinier best te halen.
8ton netto en tekengeld van 5 miljoen voor een degelijke, ervaren middenvelder.
Of linksback.
Of buitenspeler.
0 -1
Youri08
Lasse speelde 2 minuten mee. Om daar nu gelijk een goede wedstrijd van te maken.
3 0
Stibba020
Een speler die Schone in de weg staat.....
0 0
Mi-leak
Volgend jaar voor een krappe 50 mio verkopen! Hopla
0 0
NR9
Nu nog buitenspeler. En middenvelder. Actie Marc overmars. Ervaren spelers hebben we nodig.
4 -4
Ozymandias
Ajax kan geen ervaren spelers halen die beter zijn dan de huidige basisspelers. Daarbij heeft Ajax met Younes, Neres, Cerny, Johnsen en Kluivert genoeg buitenspelers.
4 -5
Bensco
talent of niet, er moet nog steeds een dynamische linksback bij.

Wober is een CV die eventueel kan worden ingezet als linksback. Zelfde verhaal eigenlijk als Viergever die ook veel liever centraal staat.
7 0
Ozymandias
Als Ajax donderdag niet wint hoeft er van mij geen linksback bij te komen. Met Viergever, Veltman, Orejuela Wöber en De Ligt heeft Ajax dan zes verdedigers die het samen kunnen doen. Ajax hoeft dan maar één keer per week te spelen en een zevende en achste verdediger zullen dan niet nodig zijn. Als Sinkgraven niet kan spelen zou ik Viergever linksback zetten en Wöber een basisplaats centraal achterin geven. Als De Ligt niet kan spelen zou ik Veltman centraal achterin zetten en Orejuela een basisplaats op rechtsback geven. Zolang er niet meerdere verdedigers zwaar geblesseerd raken is er geen probleem en in geval van nood moet Ajax dan maar terugvallen op Bergsma en Kemper.

Ik hoop trouwens wel dat Schuurs wordt gekocht maar die wordt dan waarschijnlijk aan Fortuna Sittard terug verhuurt. Verdere aankopen met het oog op 2018/19 zouden (als Ajax donderdag niet wint) ook verstandig zijn. Iemand als Kadioglu zou ik, bijvoorbeeld, graag bij Ajax zien tekenen.
2 -3
Bensco
De aankoop van Schuurs zie ik ook wel zitten maar daar moet wel een langdurig contract tegenover staan want tegen de tijd dat hij hier van waarde is ben je zo 1 of 2 jaar verder. Aankoop voor de toekomst dus.

Een hoop hangt af aankomende donderdag. Bij het mislopen van de EL heb je in principe geen dubbele selectie nodig. Maar dat is niet de enige reden waar je elke positie dubbel bezet moet hebben. Volgend seizoen zijn Dijks, Viergever en zeer waarschijnlijk Veltman, Ziyech, Onana en Dolberg ook. Je moet dus vervangers in huis hebben. De bank is immers je toekomstige basis 11.
1 -1
Ajax_33
Tremoulinas is transfervrij, maar wil mischien te veel salaris. Zou wel fantastisch zijn als hij komt
1 -1
Qwibuss98
Sorry voor minnetje, per ongeluk.
Maar te veel salaris is op te vangen door meer tekengeld te geven. Fiscaal kom je met wat shuffelen goedkoper uit.
0 0
AFCAsphere
Zou natuurlijk geweldig zijn... alleen komt hij van Sevilla, waar hij vast en zeker een veel hoger salaris verdiende dan dat hij hier kan krijgen. Bovendien: niveau van de Eredivisie en kunstgras.
0 0
AFCAsphere
Hopelijk wordt hij niet pas om 18:00u of 21:00u gepresenteerd. Ik zit nu al de hele tijd te refreshen.
0 -1
Pure
Whoeee spannundddd!!
1 -1
Ozymandias
Hij zou vandaag naar Amsterdam vliegen voor de medische keuring. Ik neem aan dat hij dus pas vanavond of morgen zal worden gepresenteerd.
0 0
AFCAsphere
Hij begon om 10:00 met de medische keuring. Die duurt normaal gesproken zo'n 2 tot 3 uur. Daarna nog wat dingetjes ondertekenen. Zou om 15:00 gepresenteerd kunnen worden.
0 0
Johan1
Ze blijven het niet snappen, dat Technisch Hart. We hebben leiders in het veld nodig, spelers die kunnen sturen en andere spelers op hun flikker durven geven. Nu moeten de talenten het voortouw nemen als het niet loopt in een wedstrijd en dat kunnen ze nog niet. Ik zou graag Nigel de Jong willen zien, Vurnon Anita...dat soort types. Die voegen kwaliteit, maar vooral ervaring toe.
Supporters die zeggen dat kwaliteit voor ervaring gaat, hebben in principe wel gelijk, maar niet als het evenwicht tussen jong en ervaring volledig weg is. Je moet een evenwichtige selectie hebben.
15 -20
Puurvoetbal
Aan het aantal plusjes en minnetjes bij deze post kan je goed zien wat het probleem op dit moment is.
1 0
Daneman
Hiermee bedoel je dat je het vreemd vind, dat ervaring vele niet nodig achtten?

Dan ben ik het volkomen met je eens. Schone is oud, maar mist te veel tegen goede tegenstanders. Beek en de jong nog veel te jong als CVM. Met name nu onze CV's ook nog kong zijn. AUB graag Anita of Nigel en goede linksback
0 0
Puurvoetbal
Idd, aan de ene kant de richting van kwaliteit van jonge talenten. Deze richting geeft het voetbal wat we graag zien; maar geeft je een kleinere kans op prijzen. Mensen die deze richting aanhangen zijn bang voor nog een betonvoetbal periode.
De andere richting is een elftal 'in balans' ; een combinatie van kwaliteit en ervaring. Te veel ervaring/ingebouwde zekerheden maakt je weer voetballend weer minder (tenzij je Messi toevoegd), maar geeft je bij een juiste balans wel prijzen.
0 0
geDaante
Vorig seizoen misschien wel het jongste Ajaxelftal ooit, en in 20 jaar tijd niet zo goed gespeeld én gepresteerd.

Ja, het zou ideaal zijn als je ervaring erbij zou kunnen krijgen die voetballend makkelijk mee kan en ook wat toevoegt, maar die zijn niet te halen.

Dat je Nigel de Jong en Anita in één adem noemt, vind ik heel apart. Anita is de ideale 6, Nigel de Jong een ordinaire schopper die voetballend en qua drukzetten niet meekan. Ik hoef geen speler biJ Ajax te zien die na die flying kick nog meermaals zwaar over de scheef is gegaan, iemands been gebroken heeft, en wiens medespelers (VS) zich schaamden hem als teamgenoot te hebben.
6 -2
AFCAsphere
Ben het verder volledig met je eens. Wist ook dat Nigel iemand zijn been in de MLS had gebroken, maar waar las jij dat zijn teamgenoten zich voor hem schaamden? Lijkt me sterk dat ze zoiets in de media naar buiten brengen.
0 -2
Daneman
Johan1, van mij krijg je een dikke tien. Eerst dacht ik trouwens dat Overmars de hoofdschuldige is voor het kwalitatief uitermate teleurstellend (lees: KUT) beleid. Pas las ik een artikeltje. Mischien ligt ut niet aan Overmars maar aan de RVC.
3 -4
Minsc
Moet je het volgende artikeltje ook eens lezen, dat waarin Overmars uitlegt dat hij NIET wordt tegengewerkt door de RvC.
3 0
chrisjuhhh
vanaf 10 miljoen en hoger , moet er een akkoord komen van de RVC (statuten ) , daar kan van afgeweken worden , maar de verantwoording blijft .
0 0
Pure
Kan hij natuurlijk ook zeggen om geen onrust te veroorzaken. Het is niet de eerste keer dat er werd beweerd dat Overmars wordt tegen gewerkt.
1 0
AjaxPassion
Dat is door het TH: lees Bergkamp, vd Sar en consorten
0 0
DonAdam
Kwaliteit is inderdaad belangrijker en ervaring heeft Ajax inmiddels voldoende met Schone, Huntelaar, Veltman, Viergever,en ook Ziyech speelt al vijf seizoenen en ruim 150 wedstrijden op het hoogste niveau en is international.

Iemand op zijn flikker geven doen spelers niet meer; dat wordt niet meer geaccepteerd door de mentaal fragiele millenials(denk aan akkefietjes zoals bij Oranje met van Persie en Depay). Sowieso is het maar de vraag wat voor nut dat heeft tijdens een wedstrijd. Dat is wat mij betreft alleen maar leuk voor de buhne. Mensen die de ballen verstand van voetbal hebben zijn de mensen die roepen om gif en strijd en die vinden dat mooi. Terwijl het bij Ajax wanneer het niet goed gaat het meestal gaat om slechte balaannames, foute passing en op het verkeerde moment druk zetten; kwaliteit dus.

Hoe dan ook, we missen momenteel kwaliteit op de flanken en in de verdediging.
2 -2
JHM
Ja want Zimling was een groot succes om over Westermann en Heitinga maar niet te spreken. Of van der Vaart die niet eens een basis plaats van afdwingen bij Midtjylland. We hebben nu in iedere linie ervaren spelers lopen, achterin Veltman en Viergever, op het middenveld Ziyech en Schone en voorin Huntelaar en Younes.
12 -2
anrejane
Inderdaad, jonge en onervaren talenten hebben we al meer dan genoeg! Er moeten nog echt minstens twee ervaren, direct inzetbare versterkingen bij, vooral een mentaal sterke ballenafpakker op het middenveld. Leg de nadruk bij de aankopen nou eens niet op techniek, jonge leeftijd of talent, maar op karakter, ervaring, kracht en mentaliteit! Dan pas krijg je evenwicht.
3 -4
Ozymandias
Kwaliteit met ervaring komt niet naar de Eredivisie. PSV werd opgehemeld doordat ze Guardado en Moreno binnen konden halen maar hoeveel hebben die nou echt toegevoegd. Guardado was alleen in het seizoen 2014/15 echt goed en Moreno was een redelijke speler maar meer niet. Als Ajax niet dom tegen De Graafschap het kampioenschap had verspeelt was PSV één keer kampioen geworden met die twee terwijl ze beide veel meer verdienden dan het salarisplafon van Ajax toestaat. Ajax moet zich richten op het aantrekken van kwaliteit. Het maakt niet uit of die kwaliteit 18 jaar of 32 jaar oud is.
4 -2
Knalpot
Spelers als Gana van Everton of N'Kante bij Chelsea, Serri van Nice zijn best wel te vinden in de leeftijdscategorie 22/23 jaar alleen moet je heel goed scouten. Het hoeven niet gelijk gearriveerde internationals te zijn ala Guardado maar ik denk zomaar dat er in de franse competitie nog zat van dat soort spelers rondlopen die naar Ajax willen komen. Namen heb ik ook niet ik kijk die competities niet.
1 -1
Ozymandias
Spelers die dat karakter hebben én genoeg voetballend vermogen hebben zijn zeldzaam voordat die 22/23 jaar oud zijn spelen ze al bij clubs die meer kunnen betalen dan Ajax.
0 -1
Siemmie
Je kunt veel zeggen, maar Guardado heeft zeker veel toegevoegd met zijn strijd en beukersmentaliteit op het middenveld. Zulke spelers hebben veel meer invloed dan wij denken.
3 -2
Ozymandias
Hij heeft één seizoen veel toegevoegd. Het seizoen daarop was het al stukken minder en vorig seizoen was hij meer een blok aan het been van PSV. De wedstrijden dat hij toen niet speelde was PSV beter dan toen hij wel in de basis stond.
0 0
RaynoFischer
En wie zegt dat hij dat niet kan?, misschien wel een leider voor iemand van 19.
Ervaring is zwaar overschat, niet iedereen met ervaring voegt wat toe.
5 -2
zivkabrimovic
Oké, dus Huntelaar, Van Leer, Lamprou, Orejuela, Wöber (en Dijks) zijn tot nu toe onze aanwinsten. Nu nog een goede linksback en een (ietwat) ervaren middenvelder. Dan heeft Marc het echt uitstekend gedaan hoor.
4 -10
Minsc
Dan, als, misschien, wie weet? In ieder geval te laat.
3 0
Knalpot
Want de competitie is al beslist en donderdag zijn we zeker alweer uitgeschakeld?
0 -5
DonAdam
Dijks hadden we al, dus Marc heeft tot dusver alleen maar reservespelers gekocht.
4 -1
Ozymandias
De basis hoefde ook niet versterkt te worden omdat Klaassen door Vd Beek goed kon worden vervangen en Traoré door Neres. Alleen nu Sánchez is vervangen moet er misschien wel een speler voor in de basis bijkomen. Al vind ik een centraal duo met Viergever en De Ligt goed genoeg.

Met Onana; Veltman, De Ligt, Viergever, Sinkgraven; Vd Beek, Schöne, Ziyech; Neres, Dolberg en Younes in de basis en Van Leer, Orejuela, Wöber, Eiting, De Jong, Cerny en Huntelaar heeft Ajax een prima wedstrijdselectie voor de Eredivisie. Als Ajax donderdag niet wint hoeft er van mij dan ook niets meer bij te komen.

Als Ajax toch de Europa League haalt hebben ze een bredere selectie nodig en moet er nog een linksback, een centrale verdediger en misschien ook een extra middenvelder bij worden gehaald. In beide gevallen zou ik (mits Wöber wordt aangetrokken en Viergever als linksback kan worden gebruikt) Dijks nog laten gaan.
1 -3
DonAdam
Dat zal allemaal wel, maar miljoenenaankopen zouden een directe versterking van de basiself moeten zijn, anders moet Ajax geen miljoenen uitgeven. We hebben immers een schat aan talent rondlopen, zie de mooie 2e plaats in de JL vorig seizoen dat gekoppeld werd aan oogstrelend voetbal. Door het vertrek van Klaassen en Sanchez is Ajax een stuk minder geworden, dus er moeten minstens twee kanonnen voor in de plaats komen, wil Ajax het niveau van het eind van vorig seizoen aantikken. Buiten dat, doorselecteren zal altijd moeten gebeuren. Het mag niet zo zijn dat Ajax streeft naar een elftal dat gelijkwaardig of minder is dan vorig seizoen. Het moet altijd beter worden, anders winnen we weer niets. Ik wil niet kijken naar de concurrentie en altijd uitgaan van eigen kracht, maar onze grootste concurrent is wel degelijk sterker geworden terwijl wij minder sterk zijn geworden.

Ik merk al dat de lijn Cruyff steeds meer wordt laten gaan. Overmars is nu al in de pers de publieke opinie aan het bespelen door te zeggen dat ' we' misschien teveel inzetten op eigen jeugd. Welnu, als de aankopen niet beter zijn dan eigen jeugd, dan stelt de coach de eigen jeugd op; dat lijkt me duidelijk. Monsteraankoop Neres, die jij noemt, staat er niet voor niets naast. En bankspelers moet Ajax niet kopen.
2 0
afcas
Maar voor minder dan een miljoen valt er geen fatsoenlijke speler te halen. Die jensen die ajax haalde voor de 019 kost zelfs al 3 miljoen omdat het een groot talent is. En met alle respect, maar onze jeugdopleiding is nog niet zo goed dat je elke lichting 11 ajax waardige spelers oplevert. Dus zul je dit moeten aanvullen. Naar mijn mening het liefst zoals nu gebeurd met talentvolle spelers die afhankelijk van hun leeftijd binnen 1 tot 3 jaar in het eerste kunnen spelen. Zoals een orejuela. Lijkt me een goede speler voor ajax, maar zolang veltman aanvoerder is is er weinig kans dat hij speelt. Maar over een jaartje is hij ook weer gewend aan ajax en kan hij dan vlammen. Ik ben het er overigens niet echt mee eens dat neres op de bank zit terwijl kluivert basis speelt. Misschien komt dat wel doordat kluivert een jeugdspeler is en daardoor eerder opgesteld wordt, maar als je goed kijkt zie je dat kluivert nog veel te jeugdig is om in het eerste te blijven spelen. Naar mijn mening zijn neres en cerny wat dat betreft gewoon verder dan kluivert wat volkomen logisch is aangezien het voor kluivert allemaal veel te snel is gegaan. Eigenlijk zou kluivert dit seizoen voornamelijk zijn wedstrijden in jong moeten afwerken om zo te wennen aan wat er gevraagd wordt in het seniorenvoetbal. Ik weet dat ik wat dat betreft zwaar in de minderheid ben onder de ajax supporters, maar ik ben van mening dat wanneer je kritisch kijkt naar wat kluivert in het veld doet je ziet dat hij te vaak acties aangaat terwijl hij beter voor de combinatie kon kiezen en dat hij vrijwel iedere actie tever doorvoert. Kijk alleen al naar de wedstrijd tegen nice waar iedereen zo positief over hem was. dit kwam voornamelijk door 1 actie voorafgaand aan een goal van ajax. Men vergeet echter wel hierbij te zeggen dat hij die actie tever doorvoerde waardoor er in principe balverlies geleden werd, maar hij de mazzel had dat een teamgenoot er kort genoeg bij zat dat die de bal kon terugveroveren.

En het is vrijwel onmogelijk voor ajax om een directe versterking aan te trekken. Qua voetbalstijl is het sowieso lastig om spelers te vinden die niet enigszins moeten wennen aan het spelletje. Daarnaast ben je als club zijnde gewoon te groot voor de competitie. De spelers die het niveau aankunnen verdienen of te veel, of spelen in een betere competitie. Vaak is beide zelfs het geval. Daarbij ben ik niet van mening dat het vertrek van klaassen heeft gezorgd voor het stuk minder worden van het spel. Keizer bouwt namelijk veel meer op door het midden dan bosz deed. Hier is klaassen minder goed in dan een vd beek bijvoorbeeld. Wat dat betreft is het grootste probleem naar mijn mening echt het wegvallen van appie. Ik ben van mening dat je namelijk met een middenveld ziyech vd beek nouri ieder middenveld in de eredivisie helemaal kapot had gespeeld. Schone komt wat dat betreft echt zwaar handelingssnelheid tekort. Zelfs ziyech heeft daar nog wat moeite mee. Daarom zie ik graag de jong zo snel mogelijk vast in de basis staan. Die heeft die handelingssnelheid wel. Maar dat is ook de reden dat jong ajax zo goed voetbalde afgelopen seizoen. Er werd opgebouwd door het midden en daar had je geweldige spelers met eiting, de jong, nouri en vd beek. Alleen is de jong bijvoorbeeld al iemand die van buiten gehaald werd. Zulke spelers als een nouri vind je niet zomaar en die kun je niet opleiden. Dat is puur hopen. Ik denk persoonlijk dat de volgende die eventueel in de buurt kan komen van dat niveau in balbezit naci unuvar. Nou, die jongen is net aan 14. En juist de komende jaren zijn ontzettend belangrijk om te zien of hij echt dat niveau kan bereiken. Hij komt nu in de fase waarin het voor de meeste mis gaat. Je kunt er in principe gewoon niet vanuit gaan Dat je elke positie kunt voorzien door jeugdspelers. Zeker niet aangezien de lijn cruijff in de jeugdopleiding als is laten gaan sinds jonk daar weg is. En 100% directe versterkingen kun je niet halen. Dus dan kom je uit op jeugdige spelers die er binnen 1 tot 3 jaar kunnen staan. Waarvan degene die er binnen 1 jaar kunnen staan voor het eerste worden gehaald in de hoop op een sanchez terwijl degene die er binnen 2-3 jaar moeten staan voor jong/019 gehaald worden om te wennen. Naar mijn mening is dit een goede manier. Zelfs een ziyech was bijvoorbeeld geen directe versterking omdat hij gewoon fysiek veel te kort kwam en hij ook de kleine ruimtes bij ajax niet gewend was. Het punt zou moeten zijn dat wanneer je 1 a 2 spelers verkoopt hun vervanger al klaar staat en gewend is aan het ajax spel, waarbij de andere 9 spelers een jaar verder zijn waardoor zij een constanter niveau kunnen halen. Maar het voornaamste probleem nu is dat er toch weer een verschil is in speelstijl ten opzichte van vorig seizoen.
0 -1
han23
Ok....
0 0
Bil
Ben jij toevallig Marcel Keizer?
0 0
JHM
Het duurt dan allemaal langer dan we willen, maar anders had je nu een St. Juste gehad. Ben zeer tevreden dat we voor kwaliteit gaan in plaats van kwantiteit. Alleen mag het allemaal wel wat sneller, maar blijkbaar is kwaliteit onder de 10 miljoen moeilijk te vinden. Klasse Overmars!
3 -3
Minsc
En hoe weet jij dat dit kwaliteit is? Moet allemaal nog blijken.
3 -2
JHM
Terechte vraag, en dat zal zich moet zich moeten gaan uitwijzen. Garantie heb je nooit, wat we wel weten is dat het een lange sterke verdediger is die goed kan opbouwen en te boek staat als een groot talent.
0 -1
chrisjuhhh
Dus reageer je met je onderbuik .
1 -1
JHM
Nee op basis van de informatie die bekend is.
0 -1
chrisjuhhh
ik ken die info wel ja en ja ik las wat te snel op me foon ( foei) nu zit ik op de laptop dus lees ik het anders sorry :)
1 0
Minsc
Ik vond je 'Klasse Overmars!' te voorbarig.
1 -1
Stimi
Ik hunker weer naar een periode met Frank Rijkaard en de jonkies, de jonkies hebben we zat.
Nu nog een echte kerel met een Ajax-hart en een leidersmentaliteit. Ook al halen we donderdag geen Europees voetbal dit seizoen.
2 -1
Ozymandias
Het probleem is dat het verschil wat spelers aan het einde van hun loopbaan als voetballer bij Ajax of in het buitenland kunnen verdienen nu absurd groot is. Neem iemand als Sneijder (niet dat ik die terug had willen zien komen), die verdient lekker vier miljoen euro bij Nice terwijl hij bij Ajax misschien net iets meer dan een kwart daarvan had kunnen verdienen. Als Sneijder naar China of the VS was gegaan had hij waarschijnlijk nog veel meer kunnen verdienen.
1 0
Stimi
En dan komt het Ajax-hart om de hoek kijken en niet de bankrekening.
1 -1
Ozymandias
Hahahaha, ja en de eenhornen brengen elven op hun rug naar de ArenA. Denk je nou echt dat iemand als Sneijder voor een miljoen bij Ajax komt spelen als hij vier miljoen in een betere competitie kan verdienen?
0 0
zivkabrimovic
Ik zeg telkens Nigel de Jong, maar iedereen geeft me minnetjes. Maar denk dat dat iemand is die de ploeg op sleeptouw kan nemen en laten strijden. Dan nog een goede linksback er bij, en je bent klaar voor dit seizoen! Misschien nog die Cuesta, maar dat is niet prio nr1 op het moment.
4 -10
Ferd
Jij zegt Nigel de Jong en je krijgt van iedereen minnetjes. Dan zou je toch eens moeten gaan nadenken of jouw optie Nigel de Jong wel de juiste keuze is nietwaar?
1 0
Ozymandias
De Jong kan Ajax niet op sleeptouw nemen. Alleen spelers die een overschot aan voetballend vermogen hebben kunnen dat. De Jong zou het spel van Ajax vertragen doordat zijn handelingssnelheid lager ligt dan dat van Schone.
5 0
zivkabrimovic
Hmm oke, ik heb hem al een tijd niet meer zien spelen. Hoor meer mensen dit zeggen, dat zal het wel zo zijn.
0 -1
Knalpot
Was een paar seizoenen geleden toen ie bij milan speelde al overduidelijk. Met zn gif zal het nog wel goedzitten maar een '6' met kaartenlast hebben we ook niet veel aan.
0 0
elpresidente
Verreweg onze zwakste positie is linksback. Als we daar een topper halen worden we fluitend kampioen. Dan zou je nog een middenvelder als ayoub kunnen halen als back up. We hebben nu maar 4serieuze opties op het middenveld, 5 als je sink graven meetelt.
11 -4
Wereld
We hebben echt te weinig middenvelders, want eigenlijk hebben ze alle 4 moeite om 90 minuten te spelen (en voluit te gaan) en Sinkgraven is vaak geblesseerd.
Als 1 van de middenvelders geblesseerd raakt, heb je eigenlijk al een groot probleem, zeker als je precies dan bijv. naar de Kuip moet. Als we geen Europees spelen, zal het misschien nog meevallen, maar dan nog mag je er niet op gokken.
3 0
elpresidente
ben ik met je eens, en ik tel zelf sinkgraven niet echt mee, die jongen is altijd geblesseerd. Maar Ziyech donny en frenkie en schone zie ik toch wel als goeie basisspelers. Dus is de nood minder dan op lb waar we eigenlijk niks fatsoenlijks hebben lopen. Terwijl een topper wel heel veel meerwaarde geeft op zo`n positie.
2 0
Ozymandias
Sinkgraven is altijd geblesseerd? Volgens mij heeft hij vorig seizoen toch echt 32 officiele wedstrijden voor Ajax gespeeld. Vorig seizoen heeft hij een paar keer een wedstrijd (of twee) gemist met een kleine blessure maar alleen zijn (huidige) knieblessure was (en is) een ernstige blessure.
0 -5
elpresidente
IK heb hem alleen vorig jaar het goed zien doen op Lb daarvoor was het weinig en was ik zeer zeker niet onder de indruk van hem op andere posities, heb ook het gevoel dat hij vorig jaar ook vaak zwak ziek of geblesseerd was.

Heb de statistieken erbij gepakt. van die 32 wedstrijden was hij 4x invaller en is hij 11x gewisseld. Dat is dus bijna de helft. Om nou continue een wissel erbij te houden voor Sinkgraven. Lijkt me nou niet echt ideaal.
2 0
Woodenshoe
Sinkgraven als middenvelder kunnen we wel vergeten, niet goed genoeg.
4 -3
zivkabrimovic
Nu Cuesta en Nigel de Jong er bij. Dan ben je in mijn ogen klaar. Een linksback zal er wel niet komen.
0 -5
Wereld
Ik heb liever een linksback dan nog een cv eigenlijk. Cuesta kan wel goed zijn, maar we hebben daar voldoende opties. Misschien voor volgend jaar als Viergever en Veltman waarschijnlijk vertrekken.
2 0
NouriVandeBeek
Maximilian Wober voor het eerst opgeroepen voor het nationale team.
6 0
Ajax68
En nu maar hopen dat deze jongen een goede aanvulling is voor de eerste selectie .
Wáár blijft de REST van de aankopen Overmars, we hebben een ECHTE LEIDER op dat middenveld nodig, en 2 Backs erbij, én een Spits.
JIJ sprak toch ook over een VERASSING ?
Nou kom op dan man, verras ons maar eens een keertje op een positieve manier.
Verder zijn er nogal wat namen de revu gepasseerd over Brazilianen en Argentijnen, komt daar misschien nog iets van terecht ?
WIJ willen KAMPIOEN worden dit jaar man, dus schiet maar eens op asjeblieft.
7 -14
Ferd
Verassing? Wie ga je in de fik steken opa?
2 0
AjaxIsrael
Hebben we meneertje 68 weer die manisch tekeer gaat en dan snel uitlogt.
1 0
NR9
Mee eens
0 0
godenzonenssuper
Hahaha deze man...
0 0
Petervandersluis
Fijn dat je gebruik maakt van hoofdletters, maakt het stuk een stuk duidelijker...
2 -1
Dwergje48
Kan jij ook een normaal geschreven, genuanceerd berichtje schrijven?
1 -1
GeleenAjax
VERASSING?
Wie moet gecremeerd worden dan?
12 -1
han23
Die capslock....pffffff
1 -1
Ajaxfan16
Spits? Vertel meer
1 -1
El Cazador
Ajax had bij een vertrek van Dolberg overgeschakeld naar Henk Veerman volgens Omroep Fryslan. Leuke spits Henkie, maar geen Ajax niveau.
1 -11
Minsc
Aan de minnetjes te zien zijn er in ieder geval 11 die vinden dat Henk Veerman wél Ajax niveau is.
1 0
RaynoFischer
Een random journalist die dat tweet, geloof daar niks van, denk dat Ajax dan zou rekenen op Hunter en Cassierra.
Daarachter nog Sierhuis, Danilo en Flemming :p
3 0
Ajaxfan16
Haha hou op zeg,dan zou Overmars zich echt belachelijk maken
2 0
Damian_AFCA
Mooi, hebben we hard nodig in de verdediging.
Iemand enig idee waarom Orejuela nog niet bij de selectie zit?
0 0
AFCAViper
Wöber wordt in Oostenrijk omschreven als een ’grote, sterke, linksbenige karaktervoetballer, met een goede inspeelpass.’

Dat moeten we hebben.
12 0
JHM
Dus gaan we er in de opbouw 200% op vooruit. Want onze Davinson kon verdedigen als een beest, maar opbouwen als een timmerman met twee linker handen.
5 0
zivkabrimovic
Ik vraag me af wat z'n lievelingseten is.
1 0
Minsc
Karaktervoetballer, zal dus wel pussy zijn.
0 0
3*stars*3
Vraag me af of hij ook een beetje snel is.
Hebben we wel nodig naast De Ligt.
5 0
Ferd
ik vraag me af wat zijn sci-si potentie is
0 0
AFCSANCHEZ
Ik ben benieuwd wat Overmars gaat doen, hij riep heel leuk dat hij niemand meer laat gaan. Tot Monaco straks met een zak geld op de stoep staat voor Dolberg. Ik ben echt benieuwd. Met de transfermarkt die bijna sluit, en het geld dat Monaco heeft moet je gewoon 70 miljoen vragen. Dat bedrag is niet te weigeren, hoe leuk het ook was dat Overmars riep niemand meer te laten gaan.
1 -1
Ozymandias
50 miljoen voor Dolberg is eigenlijk ook niet te weigeren. Bij spelers die één seizoen goed hebben gespeeld is er namelijk altijd het risico dat ze daarna helemaal wegzakken (kijk naar Fischer). Natuurlijk is Dolberg een enorm talent maar ook bij hem is er het risico dat hij dit seizoen totaal wegzakt. De vraag is hoe hij om gaat met de vormdip die elke jonge speler na zijn doorbraak krijgt. Ik hoop dat hij rustig blijft, niet vervelend gaat doen als Huntelaar een periode ten koste van hem in de basis staat en niet direct om een vertrek gaat zeuren (zoals Tete en Riedewald). Ik zou een bod van 50 miljoen euro zelfs op de laatste dag van de transfermarkt niet weigeren. Met Huntelaar en Cassierra heeft Ajax twee goede spitsen klaarstaan en Sierhuis moet dan maar als derde spits fungeren.
2 -2
AjaxPassion
Dus weer lekker opnieuw beginnen bij Ajax?

Ajax had een gouden lichting afgelopen seizoen, alles viel op zijn plek met de spelers, de trainer en de speelstijl, dit maakt je zeker niet elk jaar mee. Met al het geld dat ze al hebben kunnen ze wel een keer miniem risicootje nemen om eens te proberen om door te stoten naar een hoger niveau vind je niet?
1 0
Ozymandias
50 miljoen weigeren voor een speler van 19 jaar oud is geen "miniem risicootje". Dat is tien miljoen euro meer dan de helft van de begroting. Ajax moet elke zomer toch opnieuw een team bouwen. Natuurlijk heb ik liever dat Dolberg blijft maar 50 miljoen euro is een absurd hoog bedrag en Huntelaar is kwalitatief van hetzelfde niveau. Ajax zal er met Huntelaar in de spits niet op achteruit gaan en het verschil tussen Huntelaar en Dolberg is vooral dat de laatste de potentie heeft om door te groeien terwijl de eerste al over zijn top heen is.
0 -1
NouridolbergNeres34
Kwalitatief zelfde niveau????? Dolberg is voetballend 10 klasse beter hoor. Als afmaker heeft huntelaar een streepje voor. Dolberg is een potientiele wereldtopper.
0 0
AjaxPassion
"Ajax moet elke zomer toch opnieuw een team bouwen." Dit heeft Ajax zelf in de hand, ze kiezen er zelf voor om Sanchez voor 40 mil te laten gaan.

"Huntelaar is kwalitatief van hetzelfde niveau. Ajax zal er met Huntelaar in de spits niet op achteruit gaan en het verschil tussen Huntelaar en Dolberg is vooral dat de laatste de potentie heeft om door te groeien terwijl de eerste al over zijn top heen is."
Dat is jouw mening, ik ben van mening dat een Dolberg in vorm beter is dan Huntelaar en het niveau van het hele team omhoog haalt.
Verder is Dolberg 'one of a kind' i.m.o. Je bent al zo lang op zoek naar zo'n klasbak en die ga je niet snel nog een vinden.
1 0
Ozymandias
Jij denkt dat Ajax een echte mogelijkheid had om Sánchez te behouden? Die jongen was dwars gaan liggen, net zoals Van Dijk, Coutinho, etc..

Dolberg heeft enorm veel potentieel maar ik vind dat zijn huidige kwaliteit wordt overschat. Hij heeft momenten van absolute genialiteit (waarbij zijn talent er vanaf spat) maar hij heeft ook hele wedstrijden waarin hij onzichtbaar is.
0 -1
AjaxPassion
Dus? Hij ligt nog 4 jaar vast. Hij kan moeilijk doen, maar verziekt er ook zijn eigen carrière mee. van Dijk en Coutinho zijn ook nog niet weg en ik kijk er niet van op als ze straks weer netjes aansluiten bij de selectie (weet hun verdere contractsituatie niet).

Van Dolberg gaan we het zien de komende jaren ; ), 1 seizoen presteren (onder een andere trainer) is idd te weinig om al een conclusie te trekken.
1 0
Ozymandias
Contracten betekenen helemaal niets in het voetbal. Als een speler daadwerkelijk wil vertrekken moet je hem bij een eerlijk bod laten gaan. Ajax heeft geprobeerd om Sánchez te behouden door hem een salaris van boven het salarisplafon aan te bieden. Als Sánchez geen transfer al wilde dwingen dan had Ajax het niet noodzakelijk gevonden om hem vrij te geven.
0 0
AjaxPassion
Ligt er natuurlijk aan wat de afspraken hierbij waren en wat erover in het contract stond. Maar als dit niet het geval was, dan heeft die speler er niks over te zeggen aangezien hij met zijn volle verstand een contract voor 5 jaar heeft getekend. Zie idd. je eigen voorbeelden van Dijk en Coutinho maar eens.

Ajax heeft het bod gewoon geaccepteerd omdat het al 2/3e van de begroting betrof (65 mil) en niet verder wilde met een ongemotiveerd Sánchez. Zie Bazoer, Gudelj, Riedewald enz.

Maar als ze echt voet bij stuk hadden gehouden, had Sánchez niks te zeggen. En van mij hadden ze dit best mogen doen.
0 0
Ozymandias
Zo werkt het in de realiteit alleen niet. Als een speler daadwerkelijk weg wil is het voor een club bijna onmogelijk om hem bij een goed aanbod toch te behouden. Het zegt genoeg dat Sánchez een wedstrijd oversloeg. Iemand die niet een vertrek aan het forceren is zullen ze echt niet vrijgeven voor zo'n belangrijke wedstrijd.
0 0
AjaxPassion
Je vergeet door te denken. Dolberg is ten eerste een talent met enorm veel potentie en aan zijn techniek, fysiek en verder kwaliteiten kun je zien dat hij alles heeft om een geweldige spits te worden (dit was bij Fischer niet zo).

In de meest ideale situatie kan Dolberg nóg beter worden en nog meer opbrengen. Misschien hark je dan 80 miljoen binnen? Maar het kan ook zijn dat Dolberg minder gaat presteren, maar ook in deze situatie zal Dolberg nog wat opbrengen. Laat dit zo'n 20 miljoen zijn bijv.

Verder heb je met een beter team een grotere kans op sportief succes, ook dit zal weer meer geld in het laatje brengen. Daarnaast heeft een talent als Dolberg enorm veel uitstraling wat weer exposure en marketinginkomsten op zal leveren. (Hij is niet voor niks uitgekozen om als een van de weinige toptalenten om een speciale Adidas lijn te promoten bijv.)

Alsnog is dit geen garantie idd. Maar met de financiële positie van Ajax kan er toch best een risicootje worden genomen?
0 0
Minsc
De aankoop Arena (deel certificaten/aandelen) schijnt dit jaar nog te gaan gebeuren, dat zal wel de reden zijn dat Overmars niet zover kan gaan als wij zouden willen.
Desondanks ben ik het met jou eens dat er meer gedaan zou kunnen worden.
0 0
AjaxPassion
In een ontplofte voetbalwereld zie ik daar meer kans op rendement dan met het wegstrepen van de huur van ons stadion ; ). Maar goed Ajax heeft voor een degelijker beleid gekozen, ook prima.

Buiten dat het ook gewoon allebei zou kunnen met al het geld dat ze inmiddels hebben binnengeharkt :P
0 0
Minsc
Klopt. Was zelf niet zo'n voorstander van het kopen van de Arena maar nu we poen zat hebben is het misschien wel slim. Als we tenminste genoeg aandelen van die founders kunnen overnemen, die certificaten van de gemeente zijn minder belangrijk op de korte en middellange termijn.
0 0
Ozymandias
Nogmaals, een bod van tien miljoen euro meer dan de helft van een club's begroting afwijzen is geen "risicootje". Ik geloof dat mensen uit het oog zijn verloren hoeveel geld dit daadwerkelijk is. Zo goed als elk talent krijgt na het seizoen waarin hij door is gebroken een terugslag. Dolberg zal dat ook zeker krijgen (en heeft dat nu misschien zelfs al). De vraag is dan hoe hij daaruit komt, dat hij een enorm talent is geeft geen garantie dat hij daar goed uitkomt. Natuurlijk zie ik veel liever dat Dolberg nog minstens één seizoen bij Ajax speelt maar voor 50 miljoen euro zou ik hem laten gaan.
0 0
AjaxPassion
Je blijft je eigen mening doordrammen en je gaat compleet voorbij aan mijn toelichting op mijn argumenten? Lekker discussiëren met jou...
0 0
MosesD
Als dit echt zo'n groot talent is, waarom dan 4 jaar? Oké, nu doorpakken. Vrees echter dat het hier bij blijft.
5 0
AjaxPassion
Met dat doorpakken ben je i.m.o. alweer te laat, kans op CL en de volgende stap maken (richting Europese top) is alweer verkeken. Waardoor je ook de kans hebt vergooid op én betere spelers én gewoon enorm veel geld binnenharken uit de CL.

Ik snap dat een bod op bijv. een Sánchez heel aantrekkelijk kan zijn, maar wat heb je eraan? Zeker als je je bedenkt dat je datzelfde bedrag zo ongeveer binnenhaalt met CL voetbal. Zo'n gouden lichting is een geschenk waarbij alles precies op zijn plek valt (vorig seizoen met Bosz). Dat je Klaassen laat gaan dat snap ik, die is namelijk zo'n 6 seizoenen in dienst geweest van Ajax en is ook wel vervangbaar met de 3 toptalenten uit eigen gelederen, maar Bosz en Sánchez? Waarom? En waarom pak je niet in één keer door en ga je er alles aan doen om alles uit deze gouden lichting te halen door deze juist nog verder te versterken i.p.v. weer opnieuw te laten beginnen (coach) en juist te verzwakken (Sánchez).

Voor het geld hoefden we het niet te doen, want dat was er al genoeg (zeker met de kennis dat Klaassen wss werd verkocht en alles op alles zetten om de CL te behalen). Waarom zorg je er dan niet voor dat alle zwakken plekken worden versterkt (LB, RB, Back-up CV, evt. CVM, evt. vervanger voor Traore) zeker als je weet dat het vertrek van de breedte spelers ook geen verrassing zal zijn? (waar ook gewoon weer (veel) geld mee wordt binnengeharkt)

Ik ben echt oprecht zeer benieuwd wat het TH/RVC/Ajax nou eigenlijk wil met al dat geld? Want van hun uitspraken/beloftes om aan te sluiten bij de Europese top komt maar weinig terecht (want ze laten me hier toch weer een gouden kans schieten). Een beetje openheid richting je fans is i.m.o. geen overbodige luxe.
1 0
Minsc
Aankoop Arena (certificaten, meerderheid aandelen) gaat waarschijnlijk 60 miljoen kosten, zou nog dit jaar gaan gebeuren.
0 0
MosesD
Europese top, dat was ooit een uitspraak van JC. Helaas niet erg realistisch. Af en toe aanschaffen tegen de subtop en heer en meester in Nederland (het Bayern van Nederland) dat moet doelstelling zijn.
0 0
AjaxPassion
Vorig jaar is dat nog een aantal keer herhaalt door Overmars en vd Sar. Ben het verder met je eens, maar ook dat zit er op deze manier niet in.
0 0
Johnnie
Wat maakt het aantal contractjaren nog uit? Bijna niemand zit de rit uit, lees Sanchez.
1 0
AjaxPassion
Natuurlijk maakt het aantal contractjaren uit. Als ze hem nu voor 1 jaar vastleggen is hij volgend jaar vrij om te gaan en staan wat hij wil. Dit geldt dus ook voor als hij over 3 jaar weg wil...

Maar ik verwacht dat hij nog een stap kan maken de salarishuishouding van Ajax en hem daarom maar 4 jaar hebben vastgelegd (snap de redenatie van Ajax daar niet helemaal in, maar dit kan ook zo zijn omdat de speler en co hier ook wat over te zeggen hebben)
1 0
Johnnie
Je hebt wel gelijk met een één-jarig contract, maar of hij nou 3, 4 of 5 jarig contract krijgt maakt echt weinig uit. Vaak komt er een transfer voor die tijd of hij voldoet niet en wordt verkocht.
0 0
AjaxPassion
Sánchez was een uitzondering, voor zover ik kan heugen hebben we dat nog niet vaker meegemaakt bij Ajax.

Kwalijker was dat bijvoorbeeld Zlatan, Eriksen, Vertonghen en Alderweireld voor een fooitje konden vertrekken omdat ze maar een halfslachting contract hadden bij Ajax. Voor mijn part dus beter voorkomen dan genezen! En hierin vind ik Overmars dan ook echt een klasbak (en versta me niet verkeerd, ook het halfslachtige beleid van Ajax reken ik niet alleen Overmars aan).
0 0
Ozymandias
Misschien omdat hij niet voor vijf seizoenen wil tekenen omdat hij eerst wil aankijken of hij een vaste basisplaats verovert. Misschien omdat hij Ajax na twee seizoenen wil dwingen hem een nieuw contract te geven met een hoger salaris. Er zijn veel redenen te bedenken...
2 0
Ajaxfan16
Mooizo,nou nog een linksback een middenvelder en op zen Overmars gezegd een buitenkansje voor linksbuiten
1 0
Toon meer reacties