Overmars: 'Wij laten niemand meer gaan'

SJvanveen, 18-08-2017 om 18:11, 9689 views, Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Marc Overmars heeft op Ajax.nl gereageerd op de recordtransfer van Davinson Sanchez van Ajax naar Tottenham Hotspur. Voor 40 miljoen, door bonussen kan de transfersom oplopen tot en met 42 miljoen euro, verhuist de Colombiaanse stopper officieel naar de Londense topclub. 

'De afgelopen week zijn veel gesprekken gevoerd met de zaakwaarnemers van Davinson en met Spurs', begint de directeur spelersbeleid van de Amsterdammers. 'Lang leek het er op dat we er niet uit zouden komen. Eigenlijk wilden wij hem helemaal niet laten gaan, dat speelde ook mee.'

'Toen we op dit enorme bedrag uitkwamen en duidelijk was dat Davinson zou vertrekken, heb ik met mijn collega’s binnen de clubleiding overlegd over de komende weken. Wij hebben gezamenlijk besloten dat voor ons de transferperiode, wat betreft uitgaande transfers, nu gesloten is. Wij laten niemand meer gaan', besluit Overmars. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Danivr
Je mag Dijks en Younes best nog wel verkopen hoor! Dan wel graag 2 betere vervangers terug.
0 0
Sam Badi
Je kan twee dingen doen nadat je als club met een 'kleine' begroting de EL-finale haalt:

1. Je verkoopt alles waar interesse in is tegen een topprijs (Dolberg is na dit jaar misschien nog maar 15 miljoen waard) en je neemt een jaar de tijd om te bouwen aan een nieuw team

2. Je pakt door en gebruikt je momentum op de transfermarkt om je team verder te versterken.

Wat je niet kan doen, is wat er nu gebeurd is: kwalitatief zoveel inleveren dat de potentiële toppers in je selectie die 'moeten' blijven gedemotiveerd het seizoen ingaan. Ik heb er lang vertrouwen in gehouden dat de versterkingen wel zouden komen (in de tijd van Richarlison had ik nog goede hoop) maar daar is nog maar een sprankje van over.

Mensen kunnen kankeren op Overmars maar het is de visie van Bergkamp die leidend is.
0 0
Starkoo
grappen makers ga naar de lama's of zoiets je bent de zwakste schakel houdoe!
0 -1
Jan Doedel
Overmars: Er komt ook niemand meer bij......
3 0
Johan1
Weer een week voorbij....Feyenoord versterkt zich, PSV versterkt zich.....wij verkopen de enige topverdediger die we hebben en verder gebeurt er niets bij Ajax. Als een bedrijfsleider bij de Hema zo zijn werk zou doen, zou hij allang ontslagen zijn.
3 0
31xAjax
Krasse uitspraak van Marc.

Andere kant van de medaille is dat Keizer, Dijks en Younes ook niet meer weg mogen....
1 -1
Johan1
Had je vorige week moeten zeggen.
1 0
hallo1
Haal maar eens nieuwe spelers die wat toevoegen.

Dat is veel belangrijker. Veltman, Dijks, Schöne mag je zo laten gaan...
2 -2
0184
Please overmars nog 1 uitgaande transfer
Marc netto out
3 -2
pimp
Loopt hier niet ergens een M&A supporter rond? Hoeveel centjes heb je nodig om Stadion Arena NV te kopen?
0 0
Mart42
Waarom zou je die willen kopen?
0 0
pimp
Omdat de Arena 30 miljoen extra omzet oplevert en je geen huur meer hoeft te betalen, wat dus extra omzet en minder kosten oplevert.
Hierdoor vergroot je het gat met de rest weer structureel wat verder, en kan je de begroting structureel over de 100 miljoen trekken.
0 0
Minsc
Omzet is nog geen winst. De Arena maakt iets van 1,5 miljoen winst per jaar, dat is dus je winst bij 100% van de aandelen.
We hebben nu 13% en kopen van de gemeente nog 23% (15 miljoen euri), maar dat zijn certificaten zonder exploitatierechten. Die moeten we van de zgn. founders kopen, er schijnt dit jaar het een en ander te krijgen te zijn.
Verder kunnen we natuurlijk ook aandelen van private partijen kopen, die hebben 39% van de aandelen, dat zou 15 tot 20 kosten (lijkt me een beetje weinig maar 13% zou ruim 5 waard zijn).
Het ligt er dus aan wat en hoeveel Ajax wil kopen. Hoop eigenlijk dat een expert dit een keer wil toelichten.
0 0
Vak M
Arena 30 miljoen omzet... zou je niet de huur die ajax betaalt van die omzet aftrekken? En nog een vraagje : zou zo n gebouw niet wat geld kosten aan management en onderhoud/investeringen ( dichtleggen gracht, nwe stoeltjes, wifi etc) of denk jij echt dat de omzet ook de winst is? Arena Winst is geloof ik 1 miljoen? Het kan allemaal beter maar jouw redenering is onzin
0 0
pimp
Dat hangt ervan hoe je het structureert. Geconsolideerd elimineer je het in ieder geval. Oftewel je trekt de 30 - 10 miljoen (huur arena) ervan af. Dus omzet Ajax NV stijgt dan met 20 miljoen. De huurkosten dalen dan vervolgens met 10 miljoen. Daarvoor krijg je natuurlijk wel onderhoudskosten voor in de plaats.

Ter volledigheid ik denk niet dat omzet hetzelfde is als winst. Echter de (relatief) lage winstcijfers worden beinvloed door de hoge afschrijvingen (ca. 7-8 mln per jaar). Dat is gewoon een fiscaal trucje om zo min mogelijk belasting te betalen.
0 0
Aianteia
Dat gat had al reusachtig kunnen zijn, maar door structureel wanbeleid is het dat niet. Je kan de Arena kopen, maar als de huidige bobo's op het pluche blijven zitten kan je wat voor sportieve vooruitgang dan ook op je buik schrijven. Het is voor mij als fan moeilijk te verkroppen, maar Ajax is geen voetbalclub meer. Ik zie slechts nog een doorgeefluik voor nationaal en internationaal toptalent, dat daarmee meer en meer geld moet genereren. Sportief succes(je) kan, als zoals vorig jaar alle stukjes in elkaar passen incidenteel voorkomen, maar alles wijst erop dat dit op de tweede plaats staat.
0 0
HansBeus
van der Gijp zegt het precies zo het is bij Ajax ja ik hoor ook liever andere dingen maar Haps is niet goed genoeg volgens Ajax en Larson ook niet, nou wat er nog over is van de selectie is zeker niet beter!..
3 -1
S.Ajacied
Dat is hem geraden. Er moeten eigenlijk nog drie aankopen bij vind ik. Op dit moment komen we gewoon kwaliteit (ook wel een tikje geluk) tekort. Anders verlies je niet twee keer achter elkaar van tegenstanders die minder zijn. Plus uitschakeling tegen Nice.
0 0
Boer Gijs
Correctie er moet 5 aankopen bij. De 4 nodige versterkingen plus een vervanger voor Sanchez.
Verdediging: twee backs (waarvan orejuela er misschien één is) en een centrumverdediger.
Middenveld: een speler voor op 6
Voorhoede; een klasse buitenspeler
1 0
1eringzuid2
Hoe hard kan je eigen club je in je bek schijten....? Eind april valt hij op de mat en krijg je een link op je email account. Het mooie marketingpraatje om je scc te verlengen. Mooie woorden; dit jaar van meneer Bosz en Sanchez. Of je er het volgende seizoen weer bij bent..... Dat terwijl we toen nog vol in de titelstrijd zaten en in Europa richting halve finales gingen. 3,5 maand later zijn de 2 van de mooie praatjes (wederom, want dit gebeurd al sinds de eeuwwisseling) weg. Natuurlijk is de scc verlengd. Dat zou ook gebeuren zonder de mooie praatjes.... zonder beloftes..., in mijn geval zelfs voor een jubileumseizoen..., de 25e om precies te zijn. Maar wat wordt je door je eigen club weer in de zeik genomen. Voor de zoveelste keer is míjn club niet in staat om met een fatsoenlijk elftal aan een nieuw seizoen te beginnen. Opnieuw worden sterkhouders verkocht... Niet erg want Ajax is er groot door geworden. Maar wat enorm steekt is dat er geen plan lijkt te zijn de gaten die vallen dicht te metselen met broodnodige ervaren vervangers. Wat mij het meest stoort is dat de huidige directeuren en technisch hart dat uit alleen maar oud, ooit diep gerespecteerde, ajacieden bestaat niet in staat is om een aantal ervaren goede spelers naar Amsteram te halen. Ik vind het ongelooflijk dat de netwerken van de heren Overmars, van der Sar, Bergkamp en wellicht nog van Winter geen enkele speler weten te strikken om voor Ajax te spelen. Onze club is al een aantal jaar ziek... strontziek..
6 -3
Mart42
Jou laatste regel roep ik ook al jaren en dan ben je meteen een nep supporter. Financieel gezond maar de rest is echt verrot. De kliek die Jonk en Cruijff weg hebben gejaagd zouden hun spullen moeten inpakken en nooit meer in de Arena moeten komen. Zoals van de Sar in zijn pak de dames van oranje toe sprak in de rust is te bezopen voor woorden. Ehhhhhhhhhh ahhhhhh uhhhhhhh........ Deze gast kan goed keepen maar van voorzitterschap weet hij bar weinig.
4 -2
1eringzuid2
Het klopt dat als je(terecht) kritiek hebt op de club je direct wordt afgeschilderd als nep supporter. Ik blijf zeggen dat we van de beurs af moeten.... een voetbalclub is toch wat anders als een regulier bedrijf. Er zit veel meer emotie bij. En ik vind dat sportieve resultaten nooit te vergelijken zijn of van het zelfde niveau zijn, als bedrijfsresultaten. Ajax is een sportbedrijf waarbij de nadruk, in mijn ogen, zou moeten liggen op het behalen van sportieve resiltaten. En volgens mij is dat niet het geval. Er moeten aandeelhouders tevreden worden gesteld ten koste van het sportieve.... Bij Ajax houdt het dus in dat je alleen maar winst kan behalen door spelers te verkopen... op overige vlakken gaat dat te langzaam bijv. Merchandising. Of we moeten net zo'n truc uithalen als PSG met Neymar... die verdienen een veelvoud aan de verkoop van Neymar artikelen in de wereld, dan die 220 miljoen die ze voor 1 van de beste voetballers ter wereld op dit moment, betaald hebben.
0 0
Minsc
Wij laten alleen Overmars nog gaan. T.e.a.b. gratis op te halen.
3 -3
Biss
Tegen elk aannemelijk bod gratis op te halen....?

O_o
0 0
Spuit11
Ha! We laten niemand meer gaan?

En als FC China komt met 65 miljoen voor Dolberg?

Ik geloof niks meer wat het bestuur zegt.
5 -1
HansBeus
Ga maar eens bij van Geel in de leer, wat een amateuristisch gebeuren zeg bij Ajax, half Augustus en we hebben een halve selectie met een trainer die niet weet of er lucht of zand in de bal moet, trouwens Larson gaat ook naar 010 ... Haps hebben ze al, nou die twee hadden bij Ajax zeker niet misstaan, zeker met wat er nu loopt!.. en wij worden iedere week zwakker, je hoeft helemaal niet gek op te kijken of half april vliegt het vliegtuigje weer boven Amsterdam!... dit seizoen is nu al verloren! ik hoorde vanmiddag dat Ajax in de dug out de bank weg laat halen, want ze hebben niemand die erop kan zitten!.
3 -1
afc_red
Het is nu eenmaal een feit dat als Milan of Monaco komt voor Dolberg met een bod van 30 miljoen. En Dolberg is plots niet meer gemotiveerd dan is die ook weg.
Loze woorden die je niet waar kunt maken Marc.

En beter ga je de trouwe supporters nu waar voor hun geld geven en goed investeren in de basis ploeg, Er moet immers vermogen genoeg zijn.
3 0
Gonzo
Woef waf blaf kwispel
1 0
afct
Wij laten jou nog gaan Marc.
2 -1
Boer Gijs
Haha
0 0
Boer Gijs
Echt wat een geklets. Marc had er voor moeten zorgen dat de selectie op tijd op peil was. Wat hij nu zegt heeft hij met Sanchez ook niet waar gemaakt. En hij had het moeten zeggen voor de voorronde CL. Verder moet hij bezig zijn met aankopen ipv verkopen.
1 -1
WZAWZB81
man, man weet nou toch eens wanneer je je kop moet houden. Hoe dom kun je zijn om dit nu te zeggen! Net of iemand deze uitspraken nog serieus neemt, alsof iemand de uitspraken van Overmars ooit nog serieus neemt...
2 -1
Catenaccio
Leugenaar! Ik Marc's zijn neus al groeien ala Pinokkio
2 -1
NouridolbergNeres34
Zodra er 30/35 op Ziyech word geboden is die gewoon weg hoor. Hecht aan deze uitspraken weinig waarde.
2 0
Boer Gijs
Hahaha
1 0
AjaxAddicted
En laat Ajax de komende weken nog maar flink punten verspelen en de EL niet halen. Alleen dan bezwijkt de directie onder de druk. Anders gebeurt er niets. Vorig jaar was al een tikkende tijdbom. En als Bosz zo graag vertrekt, zegt dat genoeg. Enig andere trainer had graag nog willen blijven en kampioen willen worden...directie oprotten en van die klote beurs af...4 kampioenschappen hebben een hoop ellende verbloemd...
8 -1
Minsc
Van de beurs af kost 60 miljoen, zou niet slim zijn.
0 0
anrejane
Alle onrust van de afgelopen week en de mede daardoor veroorzaakte nederlagen tegen Heracles en Rosenborg waren dus totaal onnodig, want uiteindelijk gaat Sanchez toch weg voor het bedrag dat Overmars een week geleden nog niet genoeg vond. Hij heeft nu werkelijk al zijn geloofwaardigheid verloren (voor degenen die vonden dat hij nog over enige geloofwaardigheid beschikte).
1 0
NR9
Ja , tuurlijk. Die man is zo ongeloofwaardig. Feyenoord heeft inmiddels ook Larsson binnen van Heerenveen. Wij kopen een jeugdspeler die nog geen minuut gespeeld heeft en zich helemaal moet bewijzen. Zegt genoeg. Wanbeleid ten top. Feyenoord wordt alleen maar sterker en wij alleen maar slechter. Larsson pas prima speler geweest voor Ajax. Maar Overmars doet helemaal niks....vreselijk ....
6 -2
AFCAsphere
Larsson is middelmaat en heeft een arrogant karakter. Heerenveen en hun fans hebben zich kapot geërgerd aan de manier waarop Larrson zich deze zomer gedroeg.
3 -1
lauw
Ik ben geen Larsson fan maar heel ins fucking elftal is middelmaat
0 0
AjaxAddicted
Je taal is al net zo sterk als het zweet waarnaar je ruikt bij het interview een paar jaar terug waar je net zo ongeloofwaardig was...zak in de stront joh
1 -1
munser
wanneer hebben we dat eerder gehoord... ohja elke jaar voordat er een sleutelspeler vertrekt
7 0
Eastwood
Ook al haalt hij Messi en Ronaldo, Overmars kan in de ogen van velen hier ook echt niets meer goed doen.
1 -2
dumperPattiruhu
Nee dat is ook niet zo gek. Deze situatie had voorkomen kunnen worden! Ajax zit weer op het niveau van de wedstrijden tegen rostov.
4 -1
BallententAFCA
Wedden dat er nog iemand vertrekt.
2 0
Bensco
Nou let op, overmars gaat binnen 13 dagen nog even een topper binnenharken.

Kijken wie de sarcasme hier van snapt
0 0
NouridolbergNeres34
Nou hup het vliegtuig in marcie en Arana ophalen voor 15 mil!
0 0
ram
Leuk Marc. Echt superfijn.
0 0
dumperPattiruhu
Oftewel praatjes vullen geen gaatjes
0 0
AFCSANCHEZ
Deze week zouden er aankopen komen. Het is al vrijdag. Dit weekend waarschijnlijk ook niks vanwege de beurs. Gaat pas weer maandag worden. Ga toch weg man.
3 -1
dumperPattiruhu
Komen er überhaupt wel versterkingen?? Of alleen maar breedteversterkingen die in jong ajax mogen spelen.
2 0
Johnvanessen
Dat zei Verweij ja. Sinds wanneer werkt die voor Ajax. Vind het zelf ook te lang duren hoor. Maar Ajax heeft geen termijn genoemd!
3 0
4EVERAJAX
en toen kwam lpool nog ff voor Ziyech... hahaha schei uit met die uitspraken Marc, beter hou je dat intern. Zorg voor de nodige versterking aub.
4 0
Voetbal1900
Tot je 40 miljoen krijgt voor Dolberg:)
2 0
Lexie
Direct verkopen
2 0
Nathan2
Poe poe. Stoere taal hoor markie. Als je weer zoveel miljoen kan vangen voor een speler doe je het. Want de clubkas spekken is goed voor jou portemonnee in de vorm van bonussen. Denk toch eens aan de supporters die recht hebben op een goed elftal. Je hebt geld zat
1 -1
Simon1
Het laten gaan van spelers is op zich niet erg, maar de manier waarop Ajax ermee omgaat. Zoals zovelen zeggen het beleid. Van tevoren wist iedereen dat Tete, Riedewald en Klaassen zouden vertrekken. Daar had dus van tevoren op kunnen worden geanticipeerd.

Ik rouw totaal niet om Tete en Riedewald, want die snapte het spelletje van Bosz toch niet. Ajax heeft daar tegenover één RB binnen gehaald, Luis Manuel Orejuela (moest de naam opzoeken). Voor het centrum van de verdediging hadden we dus alleen Sanchez en De Ligt, daar Veltman en Viergever al eens te licht zijn bevonden voor die positie en het beter deden op de RB en LB positie. Ajax moest dus in ieder geval aan de bak om daarvoor twee back-ups te halen. Dan had het verlies van Sanchez niet direct problematisch geweest. Op de LB positie hadden we Viergever, die het vorig seizoen best goed deed. Daarachter hadden we Sinkgraven, maar die ligt er lange tijd uit (wisten we al vorig seizoen). Een vervanger voor hem had dus op zijn plaats gestaan. Ook dit is een gemis.

Schone op de '6 was leuk, maar niet van het niveau dat Ajax wil. Dus er zou eigenlijk een '6 bij moeten. Klaassen ging al weg, maar Van de Beek was daarvan de opvolger. Ziyech zou blijven en Nouri was de opvolger. Door de trieste gebeurtenis omtrent Nouri kunnen we Overmars niet kwalijk nemen dat daar geen vervanger voor klaar staat. We hebben gelukkig De Jong en die kan altijd voor Ziyech invallen. Al met al had Overmars alleen een goede talentvolle '6 hoeven te halen. Alweer mislukt.

Dan komen we bij de aanval. Als back-up voor Dolberg is Huntelaar gehaald. Niet mijn eerste keus, had liever Traore gezien, maar oke, Overmars heeft in ieder geval iets gedaan en een speler met kwaliteit gehaald. Op de vleugels hebben we Kluivert, Neres, Cerny en Younes. Cerny lijkt er nog steeds niet klaar voor te zijn en mag van mij worden verhuurd. Neres moet zich nog bewijzen, dus Kluivert en Younes blijven over. Als Ajax nu Traore had gehaald had je direct een speler die zowel als spits en als linkervleugelspeler uit de voeten kan. Dan had Overmars alleen nog een rechtervleugelaanvaller hoeven te halen. Helaas heeft hij ook hierin gefaald.

Hoe moeilijk is het toch voor Overmars om eens iets goeds te doen. Zorg er gewoon voor dat deze selectie klaar was vóór de champions league voorrondes en er was geen probleem. Helaas kunnen we nu met z'n alleen weer een potje janken.
6 0
Koenniiee
Eens met je reactie. Al denk ik dat Cerny er wél klaar voor is. Ajax moet het juist hebben van dat soort spelers als hij, Johnsen en niet spelers als Richarlison voor 15 miljoen plus (Neres, etc.). Financieel risico is groot en Ajax staat bekend om de talentontwikkeling en kansen voor jeugd.
0 0
peterbeense
en wat nou als er 20 miljoen op Lamprou wordt geboden?
1 0
4EVERAJAX
Dan halen we gelijk Peter Beense ervoor terug
1 0
Ruff Rhythim
Nou die vult het doel wel aardig hoor...
1 0
Inhartennieren
Nu gaat er niemand meer weg, horen jullie mij supporters!!
Nu gaat er echt niemand meer weg!!!

Tegenstanders hoeven Ajax niet meer te verslaan, dat doet Ajax zelf wel.
4 -1
Runnerlex
Er is ook weinig meer over..pffff.Verkopen doet marc goed..Maar de inkoop is vaak matig...
1 0
ViktorGFischer
Dit heb ik al zovaak gehoord bij Ajax. En dan komt er weer een club met een zak geld en dan is Onana weer vertrokken (bij wijze van spreken).

Jammer, dit allemaal. Het zag er zo rooskleurig uit na een uitstekend seizoen. Dit seizoen (zouden) we gaan knallen. Maar tot nu toe is het een gigantische puinzooi. We hebben niet lang meer op de transfermarkt, dus ik laat me verassen. Maar ik verwacht er eerlijk gezegd wederom niet al te veel van
1 0
driesterren***
Nu ook eens wat centen uitgeven Marc, je weet dat je nu de hoofdprijs gaat betalen voor spelers in Ned! Al zal ik zo niet weten wie in Nederland!
1 0
3sterren
In naam bijna gelijk, maar voor wat betreft reacties zo ver uit elkaar...
; )
0 0
Amsterdamsetrots
Overmars hou nou maar gewoon je bek dicht als je niks zinnigs te melden hebt. Je maakt jezelf alleen maar ongeloofwaardiger zo.
5 0
ajaxminimax
Bijzonder: Ajax zegt op de website 42 miljoen en de telegraaf blijft bij 45 miljoen...
3 0
Minsc
Denk dat Overmars 3 miljoen aan bemiddelingskosten in rekening heeft gebracht.
0 0
sneijderfannn
Wat een verschrikkelijke teringzooi is het bij ajax , eerst worden die 3 nietsnutte van een spijkerman en l'ami en bergkamp als god behandeld , eindelijk hebben we een trainer die de mensen weer
Kippenvel in het stadion bezorgde , en iemand die tenminste zag dat spijkerman en l'ami totaaal niks toevoegen aan dit ajax , die word dan dupe van dit zooitje , nu stellen ze een trainer aan die zegt dat die zelfde lijn door wil trekken als vorig jaar , nou verre van dat hem dat lukt lijkt meer op de boer zijn voetbal , en nu zegt die overmars weer ja met zo'n bedrag konden we hem niet tegen houden, flikker toch is op met die onzin overmars , met
Zoveel geld op de bank is NEE ook een antwoord eof anders dik betalen en niet eerst 50 willen en dan uit eindelijk toch maar met 40 overstag gaan , krijg steeds
Meer respect
Voor van geel die zijn selectie prima heeft aangevuld en zelfs wat er op de bank zit is prima en nu larsson er bij nou prima back up voor boetius word je niks
Minder van als die er in komt
1 -1
Professor
Beste meneer Overmars als het echt zo moeilijk is om versterkingen te halen. Als het echt niet lukt en daar lijkt het wel op. Geef dan iedereen 50% korting op zijn seizoenskaart (zelf heb ik er geen). Geld als water.
2 -1
Inhartennieren
Wij zijn supporter van de meest geweldige club van nederland, met helaas een clubleiding die het niveau van een stelletje amateurs.
3 0
jarenfan
Het seizoen is al voorbij,voordat het begonnen is.
11 0
Keffie L
Idd en dat is behoorlijk knap en pijnlijk tegelijkertijd..
4 0
Toon meer reacties