TG: 'Ajax wil deze week toeslaan op transfermarkt'

BVeenstra, 14-08-2017 om 07:00, 58169 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax hoopt deze week toe te kunnen slaan op de transfermarkt. Dat schrijft De Telegraaf maandagochtend. De prioriteit bij de Amsterdamse club zou liggen bij twee verdedigers, maar ook versterking voor andere linies wordt als een reële optie gezien.

Volgens de ochtendkrant staat de zoektocht naar nieuwe spelers los van het aanstaande vertrek van Davinson Sánchez en de nederlaag bij Heracles Almelo. De Amsterdamse clubleiding zou namelijk al veel langer jacht maken op nieuwe spelers, maar loopt telkens tegen hetzelfde probleem aan. De spelers die in beeld zijn, zien namelijk telkens de Eredivisie niet zitten. En als ze het om sportieve redenen toch overwegen, wordt de transfer afgeketst vanwege financiële redenen, zoals bij Richarlison (die naar Watford vertrok, red.).

De naam van de verdediger, Ajax zou al in vergevorderd stadium zijn, wordt bewust stilgehouden. Dit vanwege het feit dat er zich in dat geval mogelijk een grote kapitaalkrachtigere club mee gaat bemoeien. Trainer Keizer zou verder op zijn verlanglijstje nóg een verdediger, maar ook een controlerende middenvelder hebben staan. Bovendien zou bij een buitenkans ook nog een aanvaller kunnen worden gecontracteerd. Dat nu over Ajax wordt gezegd dat het een 'enorm zuinige club is', zou volgens Edwin van der Sar, Marc Overmars en Dennis Bergkamp onterecht zijn. Het trio zou niets liever willen dan geld uitgeven, maar zou volgens de filosofie van Johan Cruijff alleen geld uitgeven voor 'een duidelijke meerwaarde, spelers waarin de opleiding niet voorziet'.

Heb jij het wit-rode WZAWZDB-shirt al in huis?

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax_071
En het bleef stil..... wat een frustrerende periode is de transferperiode... geen EL = Overmars out.
1 0
Pierre Heno
Marc komt morgen vast met koopje Van Rhijn aanzetten.....
0 0
AjaxAddicted
En de woensdag is bijna voorbij...
1 0
Pierre Heno
Marc is incompetent als TD en Edwin is een prima kerel maar als AD zo onzichtbaar als wat. Dan krijg je dat Ajax als club wordt geregeerd door spelersmakelaars en wordt verkocht als speelbal der willekeur en opportunisme. Als OVERmars zegt dat Sanchez niet voor onder de 40 miloen euro te koop is zegt hij feitelijk dat Sanchez voor een hoger bedrag dus wèl te koop is. Dan ben je dus al helemaal verkeerd bezig. Maar bij een OVERmars kan je zoiets verwachten want hij valt jaarlijks in herhaling. Hij leert niet van de eigen gemaakte fouten en dan moet de RvC ingrijpen. Maar daar hanteert men het principe van koetje likt eigen kalfje en dan veroorzaak je dus een dodelijke beleidsimpasse. Hopelijk heeft Arie van Oss nog wat invloed om het ingedutte zaakje nog wat op te schudden. Zoals het er nu naar uit ziet wordt het een desastreuze internationale afgang van de EL finalist 2017. Wanneer Rosenborg Ajax uit de EL poule fase weet te houden kan het zomaar zijn dat Ziyech ook liever vertrekt dan een seizoen lang op 30% KG velden te moeten spelen met kans op een definitieve blessure. Ik kan hem uiteindelijk geen ongelijk geven.
1 0
WouterBerg83
El positivo....
0 0
Duif63
Goedemorgen mede Ajacieden. Gaat het vandaag dan echt gebeuren ? Zou het Marc dan toch gaan lukken ? Jongens wat een spanning !
0 0
Rinban
Nee, zondag 23:59 uur.
0 0
Pierre Heno
Het verlanglijstje van Keizer is nu ineens bepalend? Na die zeperds tegen Nice en Heracles?
1 0
Mokum31
Krijg nou de Kanonnen ....dag 2 is alweer voorbij
1 0
Pierre Heno
waarschijnlijk worden er weer twee 16 jarigen aangetrokken: de enigen die nog naar Ajax en de kunstgras kleredivisie willen komen. Jongens wàt een zooitje toch weer elke keer in augustus. Een TD die met potten bedorven mosterd aan komt zetten wanneer de maaltijd al grotendeels is gepasseerd. Niet VVV of NAC nee AJAX! de allerrijkste club van Nederland , zowel qua voetbalhistorie als qua financiële middelen. Wàt een incompetente sukkel heeft Ajax als TD. Ongehoord!!
1 -1
Johan1
Joh, die aankopen komen echt pas op het allerlaatste moment. Overmars heeft een reputatie hoog te houden.
1 0
Pierre Heno
hoog te houden?
1 -1
Catenaccio
Wel als het salaris omhoog gaat naar 3 miljoen max voor exceptionele spelers
0 -1
AjaxAddicted
ook de dinsdag is alweer bijna om...
1 -1
A'dammer
Titel van dit artikel is al niet hoopgevend. Ajax gáát zich deze week versterken ipv wil...

Echt ongelooflijk. Exact dezelfde fouten als vorig jaar maken. Selectie niet op orde voor één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Daarbij spelers verkopen en vooral hopen. Hopen op... Graag willen dat...
1x een fout is begrijpelijk.
Een nieuwe andere fout is ook begrijpelijk.
Twee keer dezelfde fout is amateurisme.
Heeft niets en ook niets te maken met Ajax.
En dan vorig seizoen dat filmpje met We Are Back. Wat een pretentie. Back bij af...
3 -1
Catenaccio
En dan? Heb je straks 4 man erbij, vermoedelijk snotneuzen, wennen ingespeeld raken, he wat jammer alweer 5 punten achter op pisvee en 010.
Zo klaar mee
4 0
Ruff Rhythim
En er maar niks van leren ook he?
2 0
Eastwood
Het wordt tijd dat Barca die Neymar miljoenen laat rollen. Een groot deel kan dan hier naar toe. Sanchez daar naar toe.
0 0
Tomas
Ajax moet gw in de eredivisie kijken er zijn daar zat goede spelers zoals: kuwas van heracles of Brian linssen van Groningen dit zijn ook gw prima spelers
1 -5
Flarkow
Dwaas
4 0
Tessa
Er gaan geruchten dat Ajax 1 miljoen geboden heeft op Hidde ter Avest van Twente.
Weet iemand daar iets meer van?
0 -3
Flarkow
Mag hopen van niet voegt niks toe
1 0
MankeNelis
Verbaas mezelf er toch enigszins over dat er weer aan alle kanten gekocht moet worden. Een verdediger is toch wel zelf op te leiden? Nu stokt het ineens er is geen aanwas meer van talent. Vreemd dat dat niet voor elkaar is. Dat was toch het idee ipv van kopen? Nu kom je in een situatie waarin er weinig te winnen valt. In de transfer wereld met alle gevolgen..
1 0
skinny hein
je kan toch niet elk jaar een Cruyff,Rijkaard,Bergkamp, Klaassen of Kluivert tevoorschijn halen ? Hoeveel echt goeie spitsen zijn er opgeleid de laatste 20 jaar? En hoeveel verdedigers? Kom je uit bij 95....daarna amper wat van topniveau.
1 0
Duif63
Het is ondertussen al weer een paar uur licht. Wat zou Marc aan het doen zijn ? Druk aan het bellen, appen, mailen of zou hij zich nog een keer omdraaien en denken van: het gaat vandaag toch regenen, ik blijf nog lekker een uurtje liggen.
0 -3
BarAjax
Die is nog met Chantal bezig onder de lakens, zoals iedere heer (hopelijk) wel eens doet. Marc is ook maar een mens.. Tussen 28 en 31 augustus gaat ie eens aanstalten maken voor 2 verdedigers, middenvelder en een LV.
1 -2
@Maar7en
Ryan Donk misschien eens polsen? Speelt niet bij Galatsaray, heeft laatste jaren veel buitenlandse ervaring opgedaan.. of een Wesley Hoedt als die nog haalbaar is?
0 -5
skinny hein
ken je Hoedt zn salaris bij lazio?
0 0
Ajacied33
Tsja,ik riep 3 weken terug al dat ze Donk konden polsen. Ik zag hem destijds in Amsterdam en dacht gelijk dat het wel wat voor Ajax kan zijn. Ervaring genoeg opgedaan idd
0 -4
eros
Dag 1 van de 5 zit erop,...

Met een beetje pech zijn we Sanchez kwijt donderdag.
De ligt naast Viergever is nog geen doorslaand succes gebleken.
Dijks op links is een magere voldoende.
De linie achter en de linie voor Shone is te zwak om met Shone te spelen.
vdBeek is 3 klasse minder als Klaasen, de potentie is er,... maar komt er vooralsnog niet uit.
Younes rendeert voor geen meter. Die had allang verkocht moeten zijn.

Conclusie,... alleen je rechter flank met Veltman en Kluivert loopt redelijk.
Centraal achterin, linksback en linksbuiten hebben we zeker versterkingen nodig.
Maar ook het wissel beleid was niet best. Frenkie de Jong had eerder gebracht moeten worden, en waarom Cerny ipv Neres brengen? Neres is veel beter (in vorm).
2 -6
ajaxwestland09
ben benieuwd welke verdediger, ze zijn al in een gevorderd stadium.
1 0
Bil
Kunnen we vanavond met een gerust hart slapen???
0 0
Rdk1983
Ik ben even alle vertrouwen kwijt na deze onnodige leegloop. 0 vervangers. Wat een deceptie. "Aanhaken in Europa" doe je niet op deze manier.
4 -1
EVH
Op 1 september heeft AJAX een selectie die talentvoller en beter/sterker is dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Mark
my
words
4 -5
mvdk
Marc* my words ;-).
1 0
Johan1
Geloof je het zelf? Ik geloof er helemaal niets van. Daar komt bij dat we over 3 weken al teveel verliespunten hebben en we nog meer in de achtervolging moeten met spelers die totaal niet op elkaar zijn ingespeeld. Maar goed, we wachten af.
2 -1
Catenaccio
Zeker gezien het programma:
VVV, ADO Groningen en Vitesse . Zeker van het kaliber Nice.
0 0
Johan1
Heracles was al te moeilijk.
0 0
Teun34
Dan had het al zo ver moeten zijn want nu heb je de eerste wedstrijd al weer verloren en loop je WEER achter de feiten aan en moet je dus weer een inhaalslag maken en misschien lig je door al deze shit ook nog uit europa maar nee joh laten we lekker wachten tot 1 september


Zijn we WEER te laat.
3 -1
Puurvoetbal
De geschiedenis is de beste voorspeller van de toekomst gap !
4 0
boye04
Dan mogen we wel weer gaan oppassen voor Duitsland. :S
0 0
Juichtoon
Nou wat dacht je waar Merkels beleid nu toe leidt...
1 -1
yari
Droom maar verder. Het is al jaren te laat met kwaliteits aankopen. Had in mei al aan begonnen moeten worden. Met dit jeugdelftal en deze trainer word het een drama seizoen.
4 -2
Johnvanessen
Op basis van?
0 0
EVH
Vertrouwen in Overmars en vertrouwen in onze scouting.

De leercurve van Overmars gaat behoorlijk steil omhoog.
4 -4
Johnvanessen
Ben benieuwd. Ik hoop dat je gelijk hebt! Moet zeggen dat de buitenlandse jeugdspelers iig hoop bieden, dat doen we altijd wel goed. Nu nog spelers die er gelijk staan. Marc
0 0
zivkabrimovic
Het is gewoon een kloten situatie. Een controlerende middenvelder willen ze.. maar eigenlijk moet er ook een vervanger voor Nouri komen.

Achterin hebben we Dijks, Viergever, De Ligt, Veltman en Orejuela. Er moet een linksback bij, en die Cuerta zal ook wel komen. Maar er moet ook iemand Sanchez direct vervangen, dat zal Veltman dan wel zijn want die is tenslotte aanvoerder. Maar eigenlijk is ie niet basiswaardig. Maar ook zeker geen rechtsback. Oja, sommige mensen zien Sinkgraven als LB, en sommige als middenvelder. Het is gewoon één grote bende.
2 -2
Rdk1983
Er moet nu een verdediger van niveau Sanchez komen en eig nog 2. Nog een cvm die er meteen staat en n aanvaller. Hoe dan? Wie?
2 0
waayop
Precies, wie dan? Daarnaast is de Eredivisie voor de meeste spelers gewoon niet aantrekkelijk. Niet kwa salaris en niet kwa niveau.
0 0
Cello
Ik zie steeds vaker de naam van Yerry Mina voorbijkomen, die van het Braziliaanse Palmeiras. Is dat dan wat?. Ik ken hem niet.
De naam van Carlos Cuesta van Nacional uit Colombia is ook veel genoemd. Maar die is nu, neem ik aan, met zijn 18 jaar nog te jong om nu al vaste basisklant te worden bij Ajax-1. Lijkt me dan eerder voor JA gehaald te worden (als dat al gebeurt).
0 0
rastamario
Ik kwam na wat speurwerk op zoek naar Carlos Cuesta op de naam Victor Cuesta verdediger van Independente, 28 jaar oud. Beelden zagen er goed uit maar zal niet genoeg zijn om op basis van YouTube te halen. Ken de prijs van zo een speler natuurlijk ook niet, maar vraag me af of het beleid zo is dat ze überhaupt iets weten van mogelijke vervangers.
0 0
Suhusu89
Dembélé naar Barça. Als het balletje gaat rollen zal Ziyech over een week wel weg willen...
0 0
Rinban
En sánchez en Dolberg, hebben we wel 300 miljoen op de bank! Kan overmars eindelijk in het geld zwemmen
1 0
Cleo9
Heard it all before. Op 30 augustus wordt het "We gaan het met deze groep doen" weer van stal gehaald. Incompetentie ten top.
6 0
Rinban
Of je hoort op 1 september, suarez heeft getekend, helaas was het 00:01 en geld de handtekening niet.
0 -1
31xAjax
Transfers moeten op 1 september voor 24.00 u. (2 sep 00.00 u) bij de uefa aangemeld zijn.

En het is geldt en niet geld.....
0 -3
Rinban
Gefeliciteerd, je begrijpt wat ik bedoel toch
1 0
gras
Beste selectie in jaren, bla
2 -1
Koenniiee
Ajax was begin juli al met Orejuela bezig en uiteindelijk kwam hij vorige week uit het niets. Je kunt het ook nog even afwachten. Er is sowieso geen excuus, want met deze selectie had je prima CL voorronde kunnen halen. Alleen zat niet bepaald mee tegen OGC Nice. Het komt niet door Overmars dat we daaruit liggen.
3 -2
Duif63
Zo bijzonder is Nice niet hoor. 0 uit 2 in Frankrijk. Was te doen geweest met beter materiaal en meer vorm. Heeft niets met mee of tegenzitten te maken.
2 0
Koenniiee
Met dezelfde tactiek als vorig jaar en selectie (excl. Klaassen en Traoré) had Ajax nóg meer kans. Maar ook dit jaar moeten spelers weer wennen aan de speelwijze (net als vorig jaar) en dat kost teveel tijd, blijkbaar. Daar veranderd een aankoop weinig aan. De 1e 13-14 spelers blijven gewoon heel goed.
2 -1
jollie18
Ajax wil 50 miljoen wauw
1 0
JPC40
Ik denk dat ondanks Ajax geen keus heeft dan opleiden van eigen spelers, het opkopen net zo belangrijk gaat worden, ook al was dat in eerste instantie niet de bedoeling, het is niet voor niets dat ook Bayern en Dortmund meer spelers kopen dan eigenlijk zelf opleiden, want niet veel van hun eigen jeugd stroomt door naar hun 1ste team.
Cruijff en Wim waren geen tegenstander van dit beleid, maar ik denk en vrees dat Ajax uiteindelijk tegen wil en dank in gedwongen word mee te gaan in die volkomen krankzinnig uitgaven patroon waar andere clubs in zitten.
Gezien de idioot hoge transfer prijs die Ajax nu ontvangt zie ( Milik 35 miljoen ) ( Davey 27 miljoen) en nu ( Sanchez 40 a 50 miljoen ).
Tot nu toe weet Marc nog voor niet al te hoge bedrag spelers halen, maar enkele daarvan zijn serieus van toegevoegd waarde, maar hoe lang kan Marc dit spelletje volhouden. ???
1 -1
zivkabrimovic
Maar Marc gaat toch niet menen dat alleen Cuesta gehaald wordt als Centraal back. Dat moet dan de opvolger van Sanchez worden?
1 0
Labrador
Ja maarrrrrr, die moet eerst 2 maanden wennen aan de taal, het gras en het ajaxspelletje....
2 0
Ar
Het blijft geen beleid.
Wat we nu schijnbaar nodig hebben is een rechtsback, linkerverdediger, middenvelder en een buiten.
Die hadden we fucking allemaal!
Maar hebben we verkocht (voor niet spectaculaire bedragen).
2 -2
gras
Inderdaad. Met Tete, De Ligt, Riedewald en een top linksback had je het vertrek van Sanchez nog wel kunnen opvangen, al blijft het een enorm gemis. Veltman had je dan kunnen laten gaan voor een bedrag tussen die van Tete en Riedwald en klaar.

Als je al weet dat Traore gaat vertrekken en je te weinig vertrouwen in Cerny hebt, waarom dan pas in de zomer gaan proberen iemand aan te trekken.

Enige waar AJax geen blaam treft is het vullen van de plek van Nouri. Ik zie Onana ook nog worden weggekocht.
2 -1
Ar
Wat denk je van tijdens een finale een Bazoer kunnen inzetten tegen Fellani ipv Schöne?
1 -1
gras
Mjah, had liever vdBeek gezien eerlijk gezegd.

Maar Overmars moet of een opvolger klaar hebben, of niet verkopen. Klaar. Zoals (voorlopig) Liverpool, Dortmund en Southhampton ook niet verkopen.

Laat de Uefa en Fifa eens wat doen aan dit corrupte systeem waarbij spelers bepalen wat er gebeurt ten koste van alle andere belangen: clubs, supporters, kwaliteit voetbal in de minder grote competities.
0 0
rastamario
Wel eerlijk blijven, want zo werkt het niet. Als een speler ala Tete niet wilt verlengen is het niet goed dan word zn hoofd op hol gebracht door zaakwaarnemer etc. , maar aan de andere kant wel spelers kwalijk nemen als ze een lang contract hebben en weg willen. De situatie is nu eenmaal zo punt. Wanneer gaan we dan eindelijk eens aanpassen aan de situatie? Neem eens een kijkje in Portugal zal ik zeggen.

Het is een feit dat er op dit moment gewacht kon worden, was het niet nu dan volgend jaar. Mijn vraag is van alle mogelijke scenario's welke oplossing we daar op hebben? En daar heb ik sterk mijn twijfels over, maar dat zal de komende dagen duidelijk worden. Mocht dit uitblijven dan is het het beleid waarna gekeken moet worden.
0 0
Koenniiee
Jij denkt dat Bazoer lekker op het bankie' wil blijven, want daar zat hij (terecht) het hele seizoen? Laat me niet lachen. Dat is typisch een gozer die met een boos gezicht weg van de training blijft.
1 0
gras
Typisch van die verhalen die jij kritiekloos overneemt van Ajax.

Maar 'moeilijke' jongens als Ghazi, Tete en Riedewald hebben die bank ook geaccepteerd. En die laatste twee stonden er als het nodig was, en hoe zou ik zeggen.

Gudejl was de enige die echt de handdoek gooide, terwijl die nog het minste reden had. Die kreeg als eerste speeltijd boven Bazoer en vdBeek.

Je houdt je bank verder gemotiveerd door ze het gevoel te geven dat ze een eerlijke kans krijgen en speeltijd waar mogelijk. Beide zaken verliepen gewoon heel slecht vorig jaar. Met de schizofrene selecties van tete in het uefacup elftal en de bankplekken bij AJax tot gevolg.

Ajax had goud in handen. Een deel is weggegooid en een deel vertrekt door de huidige ongelijke marktcondities. Maar om je achterhoede zo uit te laten hollen en verder geen versterkingen te halen omdat je te naïef bent voor de markt: dikke, dikke faalbeurt.
1 0
Koenniiee
Hoewel je heus wel een punt hebt mbt sommige aspecten: Tete wou zelf niet verlengen. Maar omdat het jou 'niet uitkomt' roep je steeds maar wat anders. En hij stond er gewoon terecht naast. Als invaller deed hij het prima, vaak ook omdat we een voorsprong moesten verdedigen en dat deed hij prima. Verder kon hij niet leven met zijn (terechte) bankplek.

Riedewald is nooit meedogenloos genoeg geweest. Terechte plek op de bank. El Ghazi heeft een dramatische techniek en heeft ruimte nodig voor zijn actie. Dat krijg je bij Ajax bijna niet en dus prima dat hij gaat. Bazoer is een simpele postbode, kon zeker weten niet leven met zijn basisplek en ging daarom zelf ook. Ook hij werd terecht gepasseerd.

Normaal zeggen ze altijd dat een winnende trainer gelijk heeft. Hij behaalde zelfs een EL finaleplek, maar jij blijft maar roepen dat het niet eerlijk geweest is..
2 -1
Ar
Nee, het is gewoon geen goed beleid.
2 0
Guus421
Waarom lukt het Ajax niet ervaren internationals als Guardado en Moreno te vinden?

Het is altijd piepjong of Westermaan/Zimling/Heitinga..

We hebben ervaring nodig!
1 0
Koenniiee
Je hebt net fantastische voorbeelden aangereikt gekregen: Ajax haalt talenten (die steeds vaker al goed genoeg zijn voor de basis) die vertrekken voor dikke bedragen en PSV haalt routiniers die nu voor een euroknaller de deur uit gaan..
1 0
Van Reenen
Je moet ook even de Ajaxbril afzetten. Kost natuurlijk moeite en dat begrijp ik. Maar PSV werd met die spelers, de euroknallers volgens jou, wel kampioen van Nederland en Ajax met al die jonge geweldenaars niet. Net als Feijenoord met al die onbenullen kampioen is geworden Dus ervaring is vaak belangrijker dan jonge onbekende technici van 18, 19 of 20 jaar.
Zo, zet nu je Ajaxbril maar weer op.
2 -1
Pieter433
In 2 seizoenen tijd pakt Ajax 163 punten in de eredivisie, PSV 160 en Feyenoord 145. Je wordt 2x met een enkel (of 2) puntje(s) verschil 2e. Naar mijn mening een beetje een gezocht verband om dat aan leeftijd te koppelen. Ajax bril of niet.
0 0
skinny hein
waarom lukt het psv niet om Sanchez te vinden?
2 0
munser
nou volgens mij heeft psv ook klappers gemaakt... mertens, strootman, doedelzak...
1 -1
Jelle2500
Percies dit
0 0
AjaxIsrael
Nee we hebben spelers nodig die in een dynamisch systeem kunnen spelen.
0 0
Ajax9196
Dit bericht had half juli op AS moeten staan, niet half augustus.
17 -3
Pantalic
Precies
0 0
AjaxIsrael
Nee hoor.
0 -2
swing
##Breaking## 'Sanchez toch naar de Spurs en Jantje terug op het oude nest'
0 -12
swing
oh nee toch niet, wishfull thinking
0 0
GvanderK
Kom dan met een bron?
0 0
Bil
Kom maar door met Mina en Cuesta!
3 0
WeerDinges
Lisandro Magallan (rcv) , Alan Franco (rcv) , Lucas Martinez Quarta ( lcv), Nicolas Tagliafico (lb) mogen ze van mij ook wel als koopjes van rond de 5 halen.
0 0
masterrr
2 toptalenten voor op de hele linkerflank en een Colombiaanse sloper ajb.
1 0
Ajax68
ALS jullie dan zgn. met geld willen smijten, dan haal die PAVON maar eens dan, kosten 20 miljoen, maar dan hebben we er ook een échte super spits erbij !
Argentijnse jongen met klasse.
Dan nog een LEIDER voor het middenveld, én 2 Backs.
Laat nou maar eens ZIEN dan Overmars, dat je DURFT te investeren.
6 -2
Sampaoli
Pavon kost 30 miljoen.
0 0
skinny hein
Pavlon wil niet..al lang bekend. PL is alles tegenwoordig.
1 0
Oordopjes
Zenit had 22 miljoen geboden en is ook afgeslagen.
1 0
FrankRijkaard4
Ajax wil toeslaan op transfermarkt. Ja, door sanchez te verkopen...
6 -4
AjaxIsrael
En dat willen ze ook graag natuurlijk?
0 0
JHM
Zo houden we ondanks alle tegenvallers iig de lol er in.
0 0
DeKenner
Op 8 mei 2016, slechts 15 maanden geleden, speelde Ajax nog om de titel tegen De Graafschap. Ik weet dat iedereen die wedstrijd liefst zo snel mogelijk vergeet, maar als je kijkt welke wijzigingen er sindsdien hebben plaatsgevonden in de selectie, en vooral de wijze waarop die transfers tot stand zijn gekomen... Van de 19 spelers die tegen de Graafschap bij de selectie zaten zijn er nog maar 6(!!!) over.

Tussen de 13 vertrokken spelers zitten er maar 3 waar ik een goed gevoel bij heb: Cillessen, Klaassen en Milik. Een goed gevoel omdat dit voor zowel speler als club een mooie transfer was. Al was die van Cillessen wel erg laat en hadden we veel geluk met de ontwikkeling van Onana.
De overige 10 zijn bijna allemaal buitengejaagd of uit onvrede vertrokken: Vd Hoorn, Serero, Gudelj, Riedewald, Fischer, Boer, Tete, Riedewald, Bazoer en El Ghazi. Hier zitten er echt wel een aantal tussen die we op dit moment nog goed hadden kunnen gebruiken.

Welke spelers zijn er dan nog over van onze laatste ‘kampioenswedstrijd’? Veltman, Viergever, Cerny, Younes , Dijks en Schone. Niet geheel toevallig zijn dit ook nog eens de 6 meest bekritiseerde Ajacieden van dit moment!

Wat dit zegt? Dat enkel spelers die eigenlijk niet (meer) goed genoeg zijn bij Ajax blijven hangen. Er is geen sprake van doorselecteren op basis van kwaliteit, maar eerder van roeien met de riemen die we hebben. Als iemand boven het maaiveld uitsteekt wordt deze opgepikt door een club die hogere salarissen biedt. Zo worden we jaar in jaar uit afgeroomd. En zolang we niet structureel om de Champions League spelen (een podium waar ieder zichzelf respecterend talent zich maar al te graag laat zien) blijft het gewoon heel moeilijk om spelers langer te behouden. En het vervelende is dat de kampioen van dit jaar slechts voorronde CL speelt... een voorronde die we volgens mij pas 1x succesvol doorgekomen zijn. Het wordt gewoon steeds moeilijker.

Ik hoop echt dat Ajax de komende weken doorpakt, en echte versterkingen haalt. Direct voor in de basis. En niet alleen voor de posities die nu niet dubbel bezet zijn, maar ook gewoon voor posities waarop onze 'routiniers' al te lang falen.
10 0
Koenniiee
Tsja, ergens is het ook wel logisch. Frank had er (samen met Marc) een puinhoop van gemaakt in de selectie. Bosz heeft rigoureus schoon schip gemaakt, godzijdank. Maar daar kun je niet tegenop boksen met jeugd en kwalitatieve aankopen.
2 -2
Ar
Welke puinzooi?
Ten opzichte van wat er een jaar geleden stond is alleen het vertrek van Gudelj positief. Verder zoeken we een aanvaller, een middenvelder en twee verdedigers, die we allemaal een jaar geleden hadden.
Hoezo geen wanbeleid? Het is niet dat er betere voor in de plaats zijn gekomen.
0 0
Koenniiee
Begrijp je nou echt niet dat ik het heb over het elftal waarmee we gelijk speelden tegen DGS?

Allemaal beton en met gastjes die na 1 x banken gelijk de mentaliteit niet hadden om terug te knokken na een terechte basisplek.

Maar Ar, ik nodig jou graag uit om mij over 2 weken te contacten. Dan staat er een brede selectie. En ik geef het toe als dat niet zo is. Mark these words!
1 0
Ar
Beton ja, goed dat met name op het middenveld is doorgeselecteerd en Gudelj kwam te banken, ja, dat Dijks werd vervangen door Sinkgraven, ja, dat Schöne het ongelijk van Frank bewees geen middenvelder te zijn, ja.
En toch he, daar stond een redelijk kampioenswaardig elftal met een bank bestaande uit Tete, Riedewald, Bazoer, El-Ghazi, Schöne. Die bank bepaalt de kwaliteit van je selectie.
En laten we eelijk zijn, ook onder Bosz waren er wedstrijden waarin we geen enkele behoorlijke uitgespeelde aanval of echte kans zagen. Je kan zo hoog voetballen als je wil, als je geen goals maakt dan stokt het.
0 0
Koenniiee
Absoluut waar. Onder Bosz hebben we genoeg zaadpartijen gezien. Maar ik ben hem enorm dankbaar voor die laatste maanden.

Hij toonde aan dat de keus voor voetbal de juiste is, zeker voor Ajax. Die lijn moeten we doortrekken. En dat doorselecteren is dusdanig hard gegaan dat we nu een te smalle selectie hebben.

Daar had wat nuance in gebracht kunnen worden. Maar helaas had Tete voor zichzelf al bepaald te willen gaan, idem voor Bazoer in de winter. Jairo vind ik een prima bankspeler en had er tegen Heracles in gestaan, maar niet meer dan dat. Ajax is te eerlijk tegen dit soort spelers en laat ze snel vertrekken.
0 0
Ar
Tete inderdaad, die wilde zelf weg en wilde al eerder niet verlengen. Bazoer had als nadeel dat Bosz het gewoon niet in hem zag zitten. Ghazi, blijf ik jammer vinden en Neres geen verbetering. Beter had Ajax 15-20 miljoen kunnen bieden voor Traore, want met diens werklust en meters maakte hij deels het voetbal van Bosz mogelijk. En Jairo is intern wel heel erg kaltgestelt na diens blamerende ingooi tegen MU. Die heeft daaruit zijn conclusie getrokken.
Dit alles neemt niet weg dat de vaststelling is dat we nu precies spelers zoeken op hun posities en op het middenveld wel iemand met kracht zoals Bazoer kunnen gebruiken (in de breedte).
1 0
Koenniiee
Dat lijkt mij een juiste conclusie, Ar!
0 0
Gouda
Heel erg off topic... Maar ben nu in België (centerparcs).
Kan daardoor helaas niet naar de JC Arena. Maar ik moet t wel echt zien.
Wordt de wedstrijd enkel op Ziggo kanaal uitgezonden? Ik zit bij kpn en las iets over dat dit kanaal, op dit moment, ook gratis is voor oa kpn klanten... Weet iemand of ik dit kan kijken via de app van kpn voor interactieve tv?
0 -2
Ajax#1900
Als het niet gratis is voor KPN leden kun je de wedstrijd ook los kopen voor 3.50 via de site van Ziggo Sport. Moet wel lukken dus.
1 0
Gouda
Oké top dankjewel!
0 -1
Bil
Wat moet je zien??
0 -1
Gouda
Hm... Goeie vraag!
0 -1
Ar
Ik wil deze week een vriendin!
3 0
Youri08
Gaat je vrouw niet goed vinden
0 0
Duif63
Eerst je oude vriendin verkopen
3 0
AjaxCitizen
Wil je dat hij zijn rechterhand verkoopt?
0 0
dr dub
Nee, eerst je oude vriendin laten vertrekken en dan pas kijken of je een nieuwe nodig hebt, of dat de eigen opleiding (enkel- of dubbelhandig) daarin voorziet :-P
1 0
Hammerzeit
Marcie verlaat gewoon om zes uur het ArenAdek in z'n dikke bak hoor. Vrouwtje maakt een hapje, of hij haalt Chinees. Wel zo makkelijk na zo'n drukke dag. Dan lekker onbezorgd met de voetjes languit op de bank met een serietje aan. Morgen weer een dag.
4 -5
skinny hein
Marc Overmars werkt zich de tering om te kijken welke speler er in godsnaam nog in die zielige competitie in Hollanda wil spelen....en leest vol verbazing alle namen op internet.
1 0
zivkabrimovic
Centraal verdediger, Linksback en een ervaren controlerende middenvelder. En knallen maar.
1 0
Suarez16_
Linksbuiten. Younes is ook geen Ajax 1 materiaal.
6 -1
zivkabrimovic
Klopt, maar zie dat niet gebeuren.
0 0
mistermiyagi
Dat zeg ik al 2 jaar alleen krijg je dan 100-minnetjes achter je naam.

Er zijn gewoon te veel losers op Ajax Showtime aanwezig.
2 -6
AFCA1510
Die minnetjes, daar lig je van wakker zo te zien. Dan ben je pas een loser. Laterz, enge vent.
2 0
Ajax27
Iemand achter Ziyech heb je ook niet nu Nouri is weggevallen. Ik zou eerder voor die plaats iemand halen. Op 6 zou ik gewoon met vd Beek gaan spelen en op rechts met Frenkie. Schone heeft veel voor ons betekent maar hij haalt het niet meer in dit spel. Zeker niet nu de andere 2 middenvelders veel verder naar buiten spelen. Dat krijgt hij niet meer belopen.
2 0
WeerDinges
Frenkie kan op alle drie de posities op het middenveld. Maar het is inderdaad wat dun. Diegene die je koopt moet dan wel met zekerheid de Jong, vd Beek en Eiting overklassen. Maakt het toch moeilijk.
0 0
Ajax27
Ik denk dat ze de vervanger voor Ziyech pas in de winter halen. En dan weer met het verhaal dat ie zich een half jaar mag aanpassen, waarna ie volgend seizoen mag gaan vlammen. Haal je nu namelijk al een vervanger voor Ziyech voor 10-15 miljoen, dan ga je die niet een jaar laten banken.. want dan is ie weg of krijg je weer verhalen dat Ajax raar investeert.
0 0
zivkabrimovic
Daarom linksback. Dan wordt Sinkgraven eindelijk doorgeschoven naar z'n echte plek.
0 0
Ajax27
Ach, Sinkgraven is lang niet zo goed als middenvelder dan we hadden gedacht/gehoopt. Zie je 'm volgend seizoen Ziyech z'n plek overnemen? Nee man, daar zou ik graag een top middenvelder zien.
0 0
SnakeDoc
off: KNVB draagt Eric Gudde voor als nieuwe directeur betaald voetbal.

Geen KNJB meer? haha
3 0
Ajax27
Het blijft natuurlijk super lastig..

Dat je niet kunt rekenen op een Sanchez die toch nog vertrekt snap ik, met Huntelaar (en in mindere mate Cassiera) heb je opties in de spits mocht Dolberg nog weggaan. Nouri had niemand kunnen voorzien, dus dat is logisch dat er nu niemand direct achter Ziyech staat. Dat je een buitenspeler haalt voor 12 miljoen, en die maakt dan blijkbaar niet het verschil op de trainingen... dat kun je ook moeilijk voorzien als je scouts zeggen dat dit een groot toptalent is. Dat was juist goed handelen door halverwege het seizoen al in te spelen op het nieuwe seizoen. Maar... Younes was vorig seizoen al niet echt in vorm, Kluivert en Cerny zijn te jong en te wisselvallig om een compleet seizoen te spelen, achterin wist je dat het op de back posities matig was.

Dadelijk verspeel je weer 5-8 punten in het begin van het seizoen, speel je misschien nog niet eens EL met een beetje pech en dan... maar weer naar volgend seizoen kijken?

Ik geloof echt wel in het bericht dat veel spelers Ajax afwijzen, maar om hoeveel spelers gaat dit dan? Gaat dit om een shortlist van 5 personen per linie waar ze aan proberen te trekken? Zijn dit 10, 15 spelers? En als er zoveel spelers zijn die Ajax afwijzen vanwege de competitie, het geld en de kunstgrasmatten bij een deel ploegen.. moet je dan niet gewoon in een andere vijver gaan vissen?
1 0
020bornraised
Ik laat me verrassen
0 0
AjaxAddicted
en weer een dag voorbij...
4 -1
didierajax020
Sanchez heeft zijn Instagram privé gemaakt. Ik volgde 'm niet, maar kan nu niks meer zien. Zal wel gek worden van het gezeik onder z'n foto's.
6 0
SjakieWolfs
Stom dat ze Dumfries hebben laten lopen. Nu heeft Heerenveen 'm gekocht van Sparta.
1 -4
Koenniiee
Redelijk vergelijkbare speler met Dijks. Doe maar niet.
2 -1
deajaxcommissie
Sanchez out? Cuesta In! Dat is ook echt een beest van een verdediger, wel nog iets te wild af en toe maar de potentie heeft hij zeker. Verder zou ik die Johnsen gelijk bij het eerste laten aansluiten. Die jonge heeft een enorme potentie laat hem af en toe invallen voor Younes. Het middenveld mist nog een echte fysieke schakel speler in mijn ogen. En de verdediging sja..als ik eerlijk ben vind ik op dit moment alleen sanchez Ajaxwaardig en heeft de Ligt de potentie om Ajaxwaardig te worden.
1 -2
ajaxminimax
Cuesta mogen ze halen, maar gelieve ook nog een ouder iemand. Het lijkt mij niet heel erg slim om met 2 18 jarigen centraal te gaan spelen.. Voor de Ligt zal het beter zijn om een ervaren kracht naast zich te hebben
6 0
deajaxcommissie
Mee eens!
0 0
han23
Misschien is het te negatief gedacht maar ik denk dat er geen echte directe versterkingen meer zullen komen. Misschien nog 1 of 2 breedte aankopen, maar het geloof in echte kwaliteits impulsen heb ik niet.
1 -2
JanTa
Breedte aankopen worden er niet meer gedaan, dat is kapitaalvernietiging.
0 0
NielsKster
Mwah ik denk dat ze nog wel met iets goeds gaan komen. Anders wordt de postitie van waarschijnlijk Overmars wel erg bespreek.
0 0
AjaxAddicted
Wat is goed? Sanchez zei ook iedereen van: wat moeten we hiermee? achteraf weet je genoeg. Als je een type Sanchez terughaalt en nog ervaring haalt op het middenveld en een linkerbuitenspeler. Dat is toch voldoende? dan Gooi je Veltman eruit voor Orejuela, Younes eruit voor de nieuwe speler. Schoner eruit voor ervaren verdedigende middenvelder (nigel de jong?), Huntelaar voor Dolberg en Neres voor Kluivert. Dan heb je Frenkie, Kluivert, Younes, Veltman en Schone achter de hand. Prima toch?
0 0
NielsKster
ja dan is t zeker prima
0 0
NouriVandeBeek
Hoeft toch ook niet. Alleen een CV als Sanchez weggaat. Voor de rest de bank aanvullen
1 -2
han23
ja want de lb positie is prima bezet nu? younes doet het geweldig?
2 -1
SnakeDoc
Zal er maar niet al te veel van verwachten, helaas. We worden allemaal in de zeik genomen.
1 -2
thepower1990
De wedstrijd van zaterdag heeft duidelijk gemaakt dat de directie en technische staf voor het zoveelste jaar op rij de kwaliteit van de selectie zwaar heeft overschat en er dus weer eerst schade moest worden opgelopen voordat de ogen geopend werden. Ik betwijfel ten zeerste of Ajax in de komende 2,5 week de schade nog kan herstellen want als we even met een koele realistische blik kijken hebben we op meerdere cruciale plekken in het team een totaal gebrek aan kwaliteit.
1: Laten we hopen dat Orejuela de dynamische back blijkt te zijn die we zo hard nodig hebben en Veltman dus enkel en alleen nog te gebruiken als centrale verdediger.
2: Met het naderende vertrek van Sanchez staat Ajax voor de bijna onmogelijke taak om een vervanger te moeten halen die er meteen staat en hopelijk enigszins in de buurt van zijn kwaliteiten kan komen.
3: Er zal absoluut een dynamische linksback gekocht moeten worden want met de opties Viergever en Dijks die nu beschikbaar zijn zal je nooit tot het voetbal kunnen komen wat we allemaal zo graag zien en kom je zelfs tegen elke club in Nederland met een snelle buitenspeler in de problemen zoals zaterdag maar weer eens pijnlijk duidelijk werd.
4: Met onmiddellijke ingang Lasse vervangen voor Frenkie en op zoek gaan naar een middenvelder type Nigel de Jong die we op dit moment gewoon niet eens in de selectie hebben.
Zowel tegen Nice als Heracles is duidelijk geworden dat deze ploeg totaal niet weet hoe er gespeeld moeten worden vanuit een voorsprong. We blijven zelfs met een voorsprong heerlijk naïef allemaal blind naar voren rennen zonder dat er ook maar iemand de balans op het middenveld in de gaten houd.
5: Versterking voor de linksbuiten positie moet nu toch wel duidelijk zijn. Geen idee waarom Younes bij elke trainer een gegarandeerde basisplaats lijkt te hebben maar hij vergeet keer op keer mee te verdedigen en zijn bijdrage aanvallend is ronduit bedroevend.
Deze 5 posities zijn in mijn ogen de cruciale plekken waar Ajax niet op het gewenste niveau is en ook over de trainer mogen de nodige vragen gesteld worden. Ik pleit absoluut niet voor een ontslag maar het is moeilijk te ontkennen dat Keizer al een paar keer vreselijk geblunderd heeft met zijn wisselbeleid. Tegen Nice met Kluivert je gevaarlijkste aanvaller wisselen voor een extra middenvelder om de voorsprong te verdedigen is een wissel die bij het laffe PSV thuis hoort maar toch helemaal niks met Ajax te maken heeft. En hoe hij afgelopen zaterdag tegen Heracles wisselde is eigenlijk triest en schandalig tegelijk. Natuurlijk was 1-1 een matige start geweest maar je gaat toch niet de laatste 20 minuten je ploeg als een zelfmoordcommando blind naar voren laten vliegen met als resultaat dat de 2-1 van Heracles niet uit kon blijven.
Al deze punten samen maakt dat je, je behoorlijk zorgen moet beginnen te maken over dit seizoen en het meest pijnlijke van alles is nog wel dat we na een seizoen waarin we de complete competitie zonder succes achter Feyenoord aan moesten we duidelijk helemaal niks geleerd hebben en alweer vanaf dag 1 op achterstand zijn gezet.
3 -3
AjaxIsrael
Punt 3 hoeft niet.
We hebben Sinkgraven.
Prima linksback.
1 -5
Duif63
Loopt alleen altijd kreupel. heb je dus niets aan.
2 -2
thepower1990
Sinkgraven blijft tegen echte buitenspelers anders ook behoorlijk kwetsbaar en wat doen we de maanden in het seizoen dat hij structureel geblesseerd is?
Een linksachter die zowel verdedigend als aanvallend zijn mannetje staat is absolute prioriteit in mijn ogen.
2 -1
blessure
Lees mijn inbreng er maar op na.
Je kunt gewoon niet met drie aanvallende middenvelders spelen.
Je moet er altijd een breker, cq killer bij hebben.
0 -1
AjaxIsrael
Weet je het zeker frank?
1 is wat weinig, ik zou er 3 neerzetten.
4 -1
Redrum
Rustig aan jongens, neem nu geen overhaaste beslissingen. De markt is nog twee weken open!
4 -2
Duif63
Haha 17 dagen nog zelfs. 0 punten niets aan de hand.
3 -4
pizzapunt
Vanaf nu, moeten we álles erop zetten, dat we vanaf nu, iedere wedstrijd moeten winnen.
16 -1
AjaxIsrael
En dat na 1 wedstrijd maar liefst.
Het wordt echt vechten voor lijfsbehoud.
3 -4
KevinDurant
Jongens geen stres deze week worden Arana en Rossiter aangekondigd en we hebben ineens weer een leuk elftal. De werkvergunning van die Braziliaan is in orde en begin volgende week staat er een goed elftal.
Keizertje zal niet meer debiel doen en gewoon de beste spelers opstellen.

(en toen werd ik wakker) (wat een mooie droom)
3 -8
GvanderK
Welkom Dirk Marcellis en Michel Breuer! Nee, Overmars zal heus wel met een goede aankomen toch? Hij heeft dat bewezen met Sanchez.
1 -12
ajaxwestland09
atouba heeft geen club :P
0 0
Duif63
Ja en met Zimling, Sanogo, Heitinga enz.
0 -2
munser
Tainio!!

Finse geweldenaar
3 -2
Ajaxbrl
Duarte , vdHoorn , Cuenca , Hoesen enzovoort. Veel meer slecht dan goed daar hadden we wat flinke salarissen van kunnen betalen voor semi topspelers
1 -2
14Abdelhak14
Marvin Honer en Toivimaki waren ook pareltjes
2 -2
Lennart2002
heijblok als 4e keeper?
2 0
Dastaan
Gevorderd stadium? Nou we staan dan ook met z'n alle te juichen als er een speler binnen gehaald gaat worden. We zijn al langer voor de gek gehouden door overmars en z'n vrienden. Weer eens laatste moment handelen. Het is te triest voor woorden dat je een matige selectie hebt met een matige technische staf. De voorhoede is om te janken, middenveld meneer Schone is gewoon erg slecht. Dan heb je in de verdediging beide backs...niveauloos.
3 -4
JOHANisGOD
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/756067/twee-voor-twaalf-in-amsterdam-tien-potenti-le-aanwinsten-voor-zuinig-ajax.html
1 -6
behangdelul
T/m Rigoni was het lijstje zo gek nog niet...daarna wordt het ruk
1 0
Jajijdaar
Voetbalprimeur is net zoals AFCA Headliner.

Ze zeggen trouwens dat Pavon 15 tot 20 miljoen moet kosten. Vanwege een clausule in zijn contract van 16 miljoen.

Zijn ze zo stom dat ze niet even research gedaan hebben? Hij heeft net zijn contract verlengd bij Boca en heeft nu een clausule in zijn contract staan van 30 miljoen.
2 -1
RaynoFischer
Voetbalprimeur de site die kwam met het "primeur" dat Van Rhijn kwam en voor 3 jaar zou tekenen, whahahahaha! =D
2 0
Suarez16_
Leuk lijstje. Alleen larsson, rashica en Kean zijn geen aanwinsten. Benieuwd met welke 3/4 spelers Overmars gaat komen de komende weken.
0 -1
Daniii
Snap niet waarom mensen het zo verzien hebben op Overmars, dat Ajax in nu een royale positie qua financiën zit en doorstroom van talent is ook allemaal mede Overmars.

De mensen herinneren zich alleen de Zimling's (wat niks kosten) terwijl hij Dolberg en Sanchez super goedkoop binnenhaalden.

Belangrijkste is dat we niet altijd past toeslaan als de voorrondes CL al voorbij zijn maar er juist voor al klaar zijn.
En daar geen goede mix in vinden want als we nu nog 1 a 2 kwijt raken moeten we weer eerst 6 maand wennen voordat het past gaat lopen met het spel, maar als we dan weer de EL finale halen dan lijkt het allemaal niet zo erg.
6 -2
Tolodi
Als seizoenkaarthouder ben ik soms teleurgesteld in hoe het beleid wordt gevoerd. Vage communicatie, hoop en vrees, vreugde en verdriet. Ik vind het zelf wel te makkelijk om naar mensen te wijzen, terwijl ik niet op de hoogte ben van hoe het proces rondom transfers echt verloopt. Ik zal moeten accepteren dat ik dit ook nooit zal weten. Het enige wat mij dan als supporter resteert is de hoop uit te spreken op dat "alles" goed komt. Hoe moeilijk ik dat ook vind. Ik weiger echter mee te gaan in het negativisme dat ik vaak lees. Daar heb ik me namelijk nooit beter door gevoeld.
7 -1
rogerbandit
Ik ben ook zo'n seizoenkaarthouder en ben erg blij met jouw tekst. Top.Thnx. Dacht dat ik de enige was....... Het negativisme viert hier hoogtij! Te triest voor woorden!!!!!
1 -1
HeavenlyDivine
Barcelona haalt gewoon Paulinho uit de Chinese competitie voor 40 mln. Paar jaar eerder nog geflopt bij Tottenham.
Mogen wij nog heel blij zijn met Overmars
6 -4
ZwartNazareth
Snap het verband niet. Als een rijke club wel een goeie deal doet, moeten we dan weer ontevreden zijn over Marc?
1 0
HeavenlyDivine
Rustig maar, ik deelde het nieuwtje alleen maar.
Dat gebeurt trouwens wel
0 0
RaynoFischer
Had bij ons niet misstaan hoor :p
Al zou Barca idd beter moeten kunnen halen, helemaal met dat geld van Neymar erbij
0 0
blava
Coutinho doet niet mee met Liverpool in CL deze week. Barcelona? En dan Ziyech naar Liverpool?
2 0
Mauroafca
Misschien ben ik naief, maar ik denk niet dat Ziyech door de hele Nouri situatie snel naar het buitenland zal vertrekken.
5 -2
waynelove
Ik heb uit redelijk betrouwbare bron gehoord dat Ziyech ondanks interesse van Liverpool en schijnbaar ook een aantal Turkse clubs liever bij Ajax blijft dit jaar. Mede vanwege de omstandigheden met Nouri.
4 0
Jaridebeste
Laten we het hopen....
1 0
RaynoFischer
Redelijk betrouwbare?, ben benieuwd. ;)
1 0
waynelove
Ik sprak een familielid. Maar ik vind het niet netjes om te zeggen wie. Dat is haast stoken.

Maargoed, ook een familielid kan interessant doen, of niet het laatste nieuws weten. Dus het is "redelijk betrouwbaar" ;).

0 0
ajaxminimax
Laten we nog niet op rampscenario's vooruit lopen... :p
1 0
AbdelhakNouri22
Inderdaad, al vond ik wel dat Ziyech misschien wel zijn slechtste wedstrijd ooit speelde voor ons tegen Heracles.
3 0
PJK54
Klopt liet een paar keer iets leuks zien maar verder was hij er totaal niet bij.
0 0
Leprechaun
Ik zag net wat beelden van Fosu-Mensah tegen Huddersfield. De wedstrijd werd weliswaar dik verloren, maar hij maakte in die compilatie een hele sterke indruk. Echt à la Sanchez.

Zo jammer dat zo'n jongen niet wil blijven.
4 -2
Sjaakvaak
Speelde overall niet echt heel sterk hoor. Hele verdediging was sowieso slecht, TFM wel de beste. Riedewald weer ronduit matig en Van Aanholt en Ward echt dramatisch.
2 0
Leprechaun
Ah oke. Ik heb de wedstrijd verder ook niet bekeken. Zag alleen wat fragmenten passeren.
0 0
De_Realist
Riedewald is ook niks bijzonders. Wat dat betreft ben ik blij dat hij weg is, helaas nam hij Veltman niet mee.

Alleen zuur dat wij eerst verkopen en er weken overeen gaan voordat we een vervanger hebben.
2 0
ajaxminimax
Ik word ook doodziek van de naam Lozano.... ja je weet wel die ene egotripper uit Mexico, die psv gehaald heeft door een hele vage risicovolle constructie. Brands zet notabene de toekomst van een club op het spel door zo'n transfer.. nee gelukkig doet onze Marc daar niet aan mee. Dus hou nou maar op over die naam, want je moet blij wezen dat die niet gekomen is....
5 -6
De_Realist
Hoezo moeten wij blij wezen?

PSV heeft die constructie nodig omdat ze niet al te vermogend zijn, wij niet, wij gaan richting de 200M op de bank als Sanchez verkocht is.
2 0
Redrum
Alle ballen en alle euro's op Lozano bij psv. Mochten wij ooit met 40 % balbezit van AZ winnen in eigen stadion ga ik serieus overwegen of ik mijn seizoenskaart nog wel verleng. Maar die club is weer helemaal hot hoor na een gelukkige overwinning.
4 -1
HansBeus
Hebben jullie zaterdag Lozano gezien?.... en hebben jullie zaterdag Younes gezien?....
7 -10
AjaxIsrael
Ja ik zag younes weer tegen dubbele dekking staan terwijl die mexicaan alle ruimte kreeg omdat psv countert.
5 -2
godenzonenssuper
Younes zou eens zoals hem 4 open kansen op rij moeten verprutsen.
10 0
RaynoFischer
Precies, en dan schiet hij uiteindelijk er eentje in is iedereen lyrisch.
Ook tegen Osijek was Lozano nergens.
0 0
ajaxminimax
Klopt inderdaad, het is een speler die veel ruimte nodig heeft. Anders heb je niks aan hem... maar dat mag je volgens een paar niet zeggen hier
4 0
Petervandersluis
Die ene die 3. 300% kansen om zeep heeft geholpen
4 0
De_Realist
Net zoveel als Younes dus, maar Lozano scoort wel.
4 -5
RaynoFischer
Stja dan kan je ook zeggen Younes laat niks zien, verprutst alles maar toch had hij een assist op Ziyech, die ook slecht speelde verder.
0 0
Koenniiee
Vergelijk het eens qua type wedstrijd. Younes is op zijn best als teams de aanval zoeken (zoals EL vorig seizoen) en (gelukkig) spelen wij niet op de counter. Bijna alle teams in Nederland graven zich in tegen Ajax, dat is hun goed recht.

En da's dus ook het mooie, men kan hier wel roepen om die Braziliaanse of Mexicaanse verrassingen, maar de helft daarvan is ook (!!) alleen op stoom als er ruimte ligt. En daarom zeg ik vaak, geef die Cerny de kans. Die is hier aan gewend en ga niet voor een Pavon of Richarlison (Rigoni zou dan betere keuze zijn).
3 -1
Dexy
Lozano niet anders, is ook vooral een counterspeler.

Er zijn maar weinig echte aanvallers die én goed zijn in de kleine ruimte, én geen egotripper zijn. Dan kom je uit bij spelers als Messi, Neymar, Isco, Hazard, Dybala, De Bruyne. Kortom, de echte wereldtoppers. Voor Ajax zijn die helaas niet haalbaar. Dat is de spagaat waar we als Ajax zijnde voorlopig in zullen blijven zitten.
0 0
Koenniiee
Ik vind Younes ook niet slecht in die kleine ruimtes. Er zijn spelers zoals El Ghazi die je daar helemaal niet wilt hebben. En laat ik Pavon en Richarlison nou net een verbeterde versie vinden van El Ghazi, vlammend schot, sterk, maar ook een speler die veel ruimte nodig heeft voor zijn actie.

Maar goed, zo zie ik ze, vooralsnog. ;)
0 0
RusselWestbrook
Snel een PSV shirtje kopen.
4 -7
HansBeus
Das gelul wat je daar schrijft, ik ben al ruim 45 jaar Ajax supporter.. Lozano is gewoon een linksbuiten zoals een linksbuiten moet zijn, dat kan ik met mijn rood/witte bloed in mijn aderen gerust zeggen dat het best kan zo'n speler scouten voor Nederland!.... en dat ik hem graag in de Arena had gezien want met Younes gaat het nooit wat worden..
5 -3
korem
Maar wie zegt dat hij voor Ajax haalbaar was ? Er is nu een of andere constructie gebruikt, wat zou die anders kosten als je volledig de rechten had willen overnemen of was het zowiezo mogelijk geweest. Ik denk het niet, kijk nu Sánchez als hij 1 jaar geleden voor barca had gekozen zou die bij 2e elftal komen, had barca zelfde betaald als nu Ajax en salaris misschien stuk meer maar ook geen extreem salaris zoals nu. Sánchez heeft deze keuze slim gemaakt, pakt transfer naar Ajax gaat nu voor groot bedrag weg dus weer extra geld en word gehaald als een 1e elftal speler bij een topclub dus meteen hoog salaris. Als jij een investeerder bent zoals diegene die rechten heeft van lozano is een constructie zoals nu toch veel winstgevender als je zou zeggen Ajax koop hem maar voor 12 miljoen en die verkopen hem later voor 35 en daar ontvangen ze dan niks van.
1 0
RusselWestbrook
Ik weet 99,9% zeker dat er geen investeerder achter de transfer van Lozano zit en ook dat PSV gewoon 100% van de rechten heeft.

Externe geldschieters zijn verboden, de FIFA of de KNVB had de transfer dan wel geblokkeerd. (Neymar is een maasje in de voetbalwetten, de externe geldschieter heeft hier namelijk geen geld aan PSG gegeven, maar aan Neymar zelf en hij gaat hier voor 'werken' als ambassadeur. Ik verwacht tegen dit soort praktijken maatregelen, tenzij het juridisch echt niet te doen is) In Nederland moeten clubs altijd 100% van de rechten van een speler overnemen.

Het zal eerder een ingewikkelde constructie zijn waarbij PSV hem eigenlijk pas volgend jaar koopt en hem nu een jaartje huurt, waarbij ze hem extra salaris geven en een dikke tekenbonus (twee keer, voor het huurcontract en later bij de definitieve transfer). Dit alles gecombineerd met een hoog doorverkoop percentage (tot 50% ofzo) om de transfersom zo laag mogelijk te houden.

Dit omdat ie een contract van 6 jaar getekend heeft en ook dat mag niet in Nederland.

Maargoed, het is allemaal wel erg schimmig.

Waarbij ik me ook voor kan stellen dat Brands nu lichtelijk in paniek is, want er zijn al alweer centjes uitgegeven die ze nog helemaal niet hebben.
4 0
Koenniiee
Ik denk dat je in de juiste richting denkt. Zeker met dat 6-jarig contract ja.

Kan dat op FM ook? Overmaaaaars, actie!
0 0
RusselWestbrook
In de laatste FM die ik fanatiek gespeeld heb (2016) kun je volgens mij zelfs in Spanje geen 6 jarige contracten geven.

Maar eigenlijk weet ik dit ook niet zeker, want ik speel alleen met Ajax haha.
0 0
Koenniiee
Haha. Ik heb het ook fanatiek gedaan, tot deze editie. Kan mijn visie er niet in kwijt qua druk zetten en een simpele 433 werkt niet super tov die fantasie formaties.

Heb een paar weken die San Marino Challenge volgehouden, daarna gekapt.
0 0
MrAFCA
Ik hoop dat Overmars gewoon vol voor Nigel de Jong gaat. Nu Sanchez weggaat is een echt breker wel fijn voor onze "zwakke" verdediging. Qua transfersom zal hij niet bijzonder duur zijn, alleen salaris misschien een lastig verhaal. Dan is er nog ruimte genoeg voor andere versterkingen.
1 -2
NouriVandeBeek
Nigel de Jong.... Laten we gewoon onze filosofie overboord gooien en een breker halen voor de 6.
5 0
Johnvanessen
Laat ik hopen dat Ajax alsof heeft gedaan geen linksback te kunnen vinden. Dijks klein fabeltje en ineens komen met de klapper Arana! Wishfullthinking!
1 0
Limburgse Ajacied
Ik ben het niet echt eens met iedereen die ongezouten kritiek geeft op Overmars / vd Sar. We moeten gewoon reëel blijven. De Eredivisie mag dan wel een "leuke competitie" zijn, internationaal stelt het simpelweg niet zo heel veel voor, zowel financieel als niveau. Voeg daarbij nog eens toe dat er bij teveel clubs kunstgras ligt en ik kan goed begrijpen dat veel spelers dan nog liever naar een "2e of 3e garnituur club gaan in Engeland, Duitsland of Spanje dan naar NL komen. Hoe mooie de club Ajax ook was en is, dit is de realiteit!
7 -3
Duif63
Lozano komt toch ook gewoon naar Psv. Waarom zouden er dan geen spelers naar ons willen komen. Is gewoon een kwestie van geld. Niks kunstgras of Mickey Mouse competitie.
1 0
Limburgse Ajacied
wel reactie goed lezen: "De Eredivisie mag dan wel een "leuke competitie" zijn, internationaal stelt het simpelweg niet zo heel veel voor, zowel FINANCIEEL als niveau." Natuurlijk speelt geld hierin een grote rol, alleen is het niet alleen geld. En uitzonderingen heb je altijd zoals Lozano, maar die is ook na 1 seizoen alweer weg let maar op.
0 0
Ajax68
Wat een goedkoop GELUL weer van die onkundige " directie " én ook die waardeloze RvC , want ze vinden dat ze NIET zuinig zijn, en dat ze vooruit strevend zijn, sodemieter toch op, het is toch al JAREN zo, en is het dan vreemd dat er TERECHTE ONVREDE heerst bij de supporters ?!!!
Als ze bij Charlison 3 miljoen hadden bijgelegd, had die jongen in A'dam gespeeld !
Met Sanches hebben ze EINDELIJK eens GELUK gehad, want de rést van heel die " scouting " deugt niet, ga maar eens na al die MISKOPEN, en breedte aankopen die alleen goed waren voor kleedkamer, en op de trainig.
En ALS ze iets goeds zien, halen ze die wég bij een of andere Nederlandse club, die WEL een fatsoenlijke en degelijke Scouting hebben !
Het Aan-Verkoopbeleid hapert aan alle kanten, en als je Sanches straks verkoopt voor 50 miljoen of zo, is dat nog helemaal geen goede aktie van Overmars, maar gewoon een prijs conform de MARKT waarde die een buitenlandse club ervoor WIL betalen, en anders niks.
Bekent is veel langer ook, dat wij een ECHTE LINKSBACK nodig hebben, een ECHTE LEIDER op het middenveld, en een ECHTE SPITS, want D(R)OLBERG bakt er NIKS van (verkopen aub ) , dus zet KJH er maar snel neer, en die Younes is , ach toch ...te MOE, terwijl Kluivertje pas komt kijken, maar dat komt wel goed. En dan nog wat achter veldman, die erg zwak acteert, en ook géén échte rechtsback is, net zoals Sinkie, maar ja er is dik voor betaald, due die MOETEN erin staan, want de aankoop fouten moeten niet bloot komen te liggen.
Ik vrees het ergste voor a.s. donderdag tegen die Noren, want er deugt écht helemaal niks van !
4 -5
Ajaxio
Echt... als je de klasse van Dolberg niet ziet.... ga alsjeblieft Darten kijken ofzo... je verdoet je tijd als je naar voetbal kijkt en dat niet ziet...
0 0
ajaxminimax
Meerdere personen hebben jouw vanochtend een tip gegeven om een pilletje te nemen... schijnbaar heb je dat nog niet gedaan.. maar jij kan beter niet meer naar Ajax kijken heb ik het gevoel. Jij heb hier nog nooit een normale reactie neer gezet. Jij bent alleen maar bezig om iedereen tot de grond toe af te branden. Zielig leventje heb je dan trouwens! Kritisch zijn is altijd goed, maar dit is niet meer kritisch....
3 0
RusselWestbrook
Ik ben er hier laatst op gewezen dat ie misschien ook wel te veel pilletjes neemt... wat net zo goed mogelijk is natuurlijk.
3 0
Koenniiee
Is dat geen goede actie, Sanchez verkopen voor 50 miljoen? Man, man, waarom ben jij Ajacied? Ajax valt en staat met het in huis halen van goede spelers en de doorverkoop daarvan. Dat is nu eenmaal zo. En waarom verdient Overmars daar geen compliment voor? Had Frank de Boer hem aangekocht of toch Marc Overmars?

Kap eens met je denigrerende taal, verberg die waas voor je ogen en zeg gewoon Dolberg of geef eens een compliment aan Overmars. Ook speelt VelTman bij ons.
5 -1
Wijnvoord
positief verhaal zeg, dat je nog supporter bent?
2 -2
john67
je hebt gelijk
2 -1
The
John67 geeft ajax68 gelijk. Toevallig hoor.
4 0
AFCAsphere
Elke keer als jij dit soort reacties plaatst, dan zie ik voor me hoe een volwassen (blijkbaar 60-plus) man achter zijn toetsenbord al die woorden in capslock hard uitspreekt.
8 -2
Ajaxio
lol!
0 0
meerzicht
Zal blij zijn als die transferperiode axhtervde rug is. Al dar azijngezeik. Ook zonder sanchez moet Ajax in staat zijn een veel betere pot neer te zetten dan zaterdag. Dat idiote transfersysteem moet nodig op de helling. Maar goed ook zonder sanchez hebben wij een beter team dan psv en of feijenoord. Dus ik vind de paniekreacties nog al overtrokken. Stel je voor dat hij een zware blesure oploopt en bijna hele seizoen niet kan spelen.
4 -1
trooop
Ajax en aankopen: een dra-ma-tische combinatie. Wanneer was, buiten sanchez om, de laatste keer dat we een echte voltreffer voor het eerste kochten? Een echt geweldige directe versterking? Ik kan het me niet eens herinneren. Sanchez was een pure toevalstreffer. Je kunt deze transferperiode alleen maar weer hopen dat ze in elk geval 1 keer per ongeluk raak schieten.
4 -6
TOOL
Ziyech, maar dat telt zeker niet want die is met het bord op schoot gescout.
2 0
trooop
Ziyech behoort in 8 van de 10 wedstrijden tot de slechtste spelers op het veld. Inclusief tegenstanders. De verwachtingen waren hoog, heel af en toe zie je een flits van grote klasse, maar overall speelt hij dramatisch. Als je dat nog steeds niet in de gaten hebt ben je aan de late kant.
1 -4
wendoo9
Heb je goed gezien trooop , Ziyech is geen schim van de speler die hij bij Twente was ,en behoort zeker tot de slechtste spelers op het moment. Nog geen vrijetrap benut ,corners matig ,en soms is zijn overzicht ook matig !
0 0
De_Realist
Man, wat overdrijf je. Zelfs in mindere wedstrijden creëert hij nog genoeg kansen die niet worden afgemaakt door zijn medespelers.

Daarnaast is het gewoon een 10 die momenteel op linkshalf speelt. Niet eens zijn beste positie. Ik denk dat hij zelf op rechtshalf beter uit de verf komt zodat hij op zijn goede been naar binnen kan trekken.
2 0
trooop
De nummer 10 positie bestaat niet meer en komt ook niet meer terug. Ziyech maakt aan een stuk door fouten en lijdt onvergefelijk veel balverlies. Dat je als duurste spelmaker ooit en beoogd creatief brein van Ajax 1 a 2 keer per wedstrijd een kans creëert is het wel minste wat je mag verwachten. Ik denk trouwens ook dat hij wel beter zal zijn vanaf rechts. (Ook omdat veel slechter bijna niet kan.)
1 0
3sterren
En bovendien een ”paniekaankoop” in de ogen van sommige zwartkijkers, dus nog een reden dat dat niet telt.

; )
0 0
Ajaxio
Dat is dus ook het hele verhaal. Dat direct versterkingen halen voor Ajax moeilijk is.
Dit is allereerst een teken dat we heel goed opleiden en het dus niet makkelijk is dan betere te halen en ten tweede omdat de bedragen in voetbal totaal op z'n kop staan.

De gedachte dat je met de 150 miljoen op de bank even het salarishuis op kan schroeven en 90 miljoen aan transfers kan uitgeven is complete waanzin.

Je moet namelijk je salarishuis baseren op zekere/vaste inkomsten zodat ongeacht wat er gebeurd je niet in de problemen komt.

bovendien is 90 miljoen als je 150 miljoen hebt 3/5 van je bedrijfskapitaal. Als je dat in de waagschaal gooit en het blijken "geen" versterkingen en resultaat blijft uit dan is het regelrechte kapitaalsvernietiging.

Ajax zou met het geld een systeem moeten zien te creëren om vaste inkomsten te verhogen om zodoende ook salarishuis en uitgaven te kunnen verhogen zonder bedrijfsrisico's te nemen. Dat is nog niet zo makkelijk
0 0
trooop
Dat is voor een club als Ajax ook heel moeilijk. Daar komt nog bovenop dat ze daar bij Ajax geen capabele mensen voor hebben. Al weet ik hoeveel jaar niet. Dat maakt het nog veel moeilijker.
1 0
chrisjuhhh
je kan enkel meedoen als je je clib verpats aan een rijke olieboer en daar heeft Ajax geen part aan .
0 0
3sterren
Directie versterkingen halen is voor iedere club een hele opgave.
Neem Pogba (±100 miljoen euro) bijvoorbeeld, er zijn engelse supporters van Man U. die hem een miskoop durven noemen.
Maar dan wel een hele dure miskoop.
Prijskaartjes bieden totaal geen garanties...
1 0
Ajaxio
Precies, echter heeft Man Utd de vaste inkomsten om zo'n enorme "miskoop" te kunnen doen zonder enige pijn te voelen. Wij hebben slechts kapitaal maar geen structurele inkomsten om dit van te doen.
0 0
3sterren
Ze hebben een hele gulle ”sugar daddy”.
; )
0 0
ZwartNazareth
Ik zou Blind terughalen. Eventueel ook voor op het middenveld. Daar hebben we te weinig body. Kadioglu zou een goede buitenspeler zijn ipv Younes/Kluivert. Nigel de Jong had ik ook gepolst, maar dan als CV. En je moet die jongen halen van Fortuna, Schuurs.
0 -2
3sterren
Daarom mag jij jouw ideeën hier op AS uiten en niet in de bestuurskamer van Ajax...
1 -1
RusselWestbrook
Die zit inderdaad op Ajax te wachten, Daley Blind. In de bloei van zijn leven bij een absolute topclub, dus tijd om naar Ajax te gaan. Want, fuck logic.
15 -4
ZwartNazareth
Waar hij op het punt staat zijn basisplaats te verliezen. Mourinho zit het niet echt in hem zitten en Ajax heeft nu poen zat.
0 -4
Ajaxio
Poen zat is zo'n rare gedachte. Er is veel geld. Maar salarissen moet je baseren op vaste inkomsten. Bovendien 30 miljoen uitgeven voor een speler bijvoorbeeld is 1/5 van je bedrijfskapitaal in een resultaatonzekere investering. dat is niet heel verstandig.

Clubs in de PL weten dat ze aan tv geld en sponsoring minimaal 250 miljoen binnenhalen. Dan kan je zo'n risico eens nemen. Ajax heeft aan sponsoring en tv geld zo'n 20 tot 25 miljoen. Dan moet je hele andere afwegingen maken wil je gezond blijven!
2 0
RusselWestbrook
Daley Blind staat al jaren op het punt om zijn basisplaats kwijt te raken, alleen is de beste man zo'n absurd intelligente voetballer dat ie zijn gebrek aan fysieke vermogens ruimschoots compenseert en zelfs notoire grote-sterke-mannen-geiler Mourinho hem gewoon op blijft stellen.

Daarnaast zijn er wel meer clubs in Europa dan Ajax en Manchester United. Dat weet je toch, neem ik aan? Blind is 27 jaar. De komende 4-5 jaar zal ie fysiek op de toppen van zijn kunnen zijn. Dit zijn de jaren waarin ie geld kan scheppen én op hoog niveau kan voetballen.

En dat gaat ie ook gewoon doen, ook al heeft Ajax een miljard op de bank.
6 -3
Youri08
Ongelooflijk dat mensen dat niet inzien. Ik zou die, pak even hem .... We zijn Bayern München niet.
0 0
godenzonenssuper
Ik zou gewoon voor Modric gaan, komt vast wel. En busquets zetten we in de wachtkamer.
2 0
RusselWestbrook
En Messi nemen we niet, want die is te klein.
0 -2
Ajaxio
Lol, ik heb op football manager ook Busquets, Modric gehaald. Zlatan voor 25 miljoen per jaar in de spits met een zakkie van 40 miljoen voor Raiola en toen Onana naar Liverpool vertrok heb ik Courtois gehaald. 2018, 2019 en 2020 CL gewonnen... snap niet wat Overmars moeilijk doet hoor :)
0 0
RusselWestbrook
Ik had op een gegeven moment een stadion van 70.000 man en stond op dat overzichtje dat je aan het einde van het seizoen altijd krijgt met de rijkste clubs enzo gewoon op de derde/vierde plek. In 10 seizoenen CL slechtste resultaat een halve finale en 7 keer in de finale.

Overmars doet echt iets fout.
0 -2
Ajaxio
In 2023 heb ik Manchester United aan me gebonden als Satelliet club. Kon ik mooi mijn talentjes in Premier League laten wennen aan voetbal op niveau.

Je moet gewoon groot durven denken ;-)
1 0
RusselWestbrook
Haha dat is wel érg belachelijk, maar mooi man.

Maargoed, Overmars is ook maar een klein mannetje natuurlijk hè? Groot denken kost hem meer moeite ;)
1 -1
Ajaxio
Lol.. dat was geen waarheid. Dacht laten we doorgaan met de overtreffende trap. Maar met de in-game editor die iedereen van 16 gebruikt kan alles natuurlijk :-p

Overmars zijn hoofd is in vergelijking tot zijn lichaam vrij groot vind ik.. zou dus geen rol moeten spelen :-)

Ik vind echt dat Marcie het prima doet. Hij heeft echt een lastige baan.
1 0
Ajax4xbestevaneuropa
Transfermarkt is helemaal gek geworden. Barcelona wil Paulinho voor 40 mil, of ze hebben hem inmiddels als. Die speler was bij Spurs aardig en ging voor 14 mil naar China. Velen zeggend at hij de echte top niet aankan maar Barca is in paniek en legt zo even 40 voor hem. Dus ik hoop dat ook zij Sanchez willen en dat ze met real en spurs de boel gaan opbieden zodat Ajax ruim hun eigen uitgaande transferrecord verbreekt.
Hoorde dat Sanchez intern tegen spelers had gezegd na alles met Nouri hij zeker zou blijven en een prijs met Ajax wilde winnen. En een amandje later op de dag van de 1e comp. weds. gaan janken dat je niet kan spelen omdat f*ing Spurs met je in gesprek is, niet Real of Barca, nee een subtopper in Engeland...Nou ga dan maar en rap ook. Respect voor je inzet en spel en je bent een broodvoetballer uit Z-A. Maar nu zit je op een boot en is er net iemand verdronken en zeg je dat je wat wil winnen, maar spring je toch op een andere boot en kan je je werk niet meer uitvoeren omdat je er met je hoofd niet bij bent... Zeg dat ff tegen Don: Hey Don, kan jij nog spelen ivm Appie of zit je er met je hoofd niet bij..... En dat voor de spurs met alle respect.
2 -1
stefanzob
Inderdaad bizar, een speler die in de Chinese competitie 26 miljoen aan waarde stijgt... Idioot. En dat Barca maar zeuren bij de bonden dat Neymar voor 222 weg gaat, want dat is buitenproportioneel....
1 0
Truth
Amen!
1 0
KevinDurant
voor linksback: (voor de liefhebbers gooi ik de fifa rating erbij)
Aaron Caricol (20 jaar) van Espanyol, is vorig jaar doorgebroken in het eerste dus wellicht een lastig verhaal en kijk je al snel tegen 10-13 miljoen aan denk ik. (FIFA RT: 73, wss upgrade)

Antonio Barreca (22 jaar) van Torino, is vorig jaar nog uitgeleend en heeft nu geen voorruit zicht op een plek in het eerste, is een hele aanvallend ingestelde back en verschrikkelijk snel. (FIFA RT:73)

Cristiano Biraghi (23 jaar) van Pescara (2e div), is een goede linksback die altijd eerste keuze was in de Italiaanse jeugdelftallen, is niet heel erg duur en zou voor schat ik 3-5 miljoen kunnen komen. (FIFA RT: 73)

Charlie Taylor (23 jaar) van Burnley, soort Emanuelson in zn spel, ben niet helemaal overtuigd van hem maar ik zie zeker een versterking t.o.v. wat we nu hebben.
2 -4
AlexIbarra
Dank je voor de namen. Ik roep net zo hard als iedereen dat we een linksback moeten hebben maar heb stiekem ook geen flauw idee wie dat dan zou moeten zijn.
0 0
kampioen0809
Echt, écht zo fucking irritant die referenties naar FIFA altijd. Waar slaat dat op?
3 0
Stuyvesant
Gebrek aan eigen kennis en een beetje de popi jopie uit proberen te hangen.
1 0
De_Realist
Best wel schandelijk dat je Richarlison en/of Lozano had kunnen halen en gewoon de kans laat liggen terwijl alle financiële mogelijkheden er zijn, ook zonder de verkoop van Sanchez en/of andere spelers.
1 -2
arigold
Wat voor simpele reactie is dit mbt Richarlison?
Ajax bood hem 1,5 miljoen salaris maar meneer wilde 500k meer toen watford interesses toonde. Dat soort spelers en zaakwaarnemers moet je niet willen.
0 -1
De_Realist
Pardon, wil jij mij even je bron geven waarin staat dat het om het salaris ging.

Want alle nieuwsbronnen die ik heb gelezen zeiden dat Richarlison en Ajax al akkoord waren, maar dat de Braziliaanse club meer geld wilde toen Watford zich meldde.
1 0
Broekzak
hele stuk vd telegraaf.
0 0
ZwartNazareth
We hadden Haps en Amrabat ook kunnen hebben. Makkelijk zelfs.
1 0
ajaxminimax
Haps hebben we gelukkig niet gehaald. Pure middelmaat. En amrabat is wel een leuk talentje, alleen toen die naar feyenoord ging, had Ajax hem totaal niet nodig omdat Nouri er toen nog was. En nouri was 10 keer beter dan hem
2 0
Ajacied33
Richarlison zijn verhaal is bekend,Ajax heeft genoeg geboden en toen kwam Watford met een hoger bedrag. Ajax heeft gewoon prima gehandeld hierin om niet met dat soort bedragen in zee te gaan. En Lozano is helemaal bizar,want je zou nooit "eigenaar" zijn van hen. Ook hierin prima gehandeld.
6 -2
De_Realist
Je gaat zelf MINIMAAL 40 miljoen vangen voor een verdediger notabene die net één seizoen in de Eredivisie heeft gespeeld. Bizarre bedragen. Daar kan Ajax weer lekker de bankrekening mee aanspekken of je kan het in het team stoppen. Iets wat de afgelopen jaren te weinig gedaan is.

PSV is nu niet volledig eigenaar omdat ze maar 7 miljoen hebben betaald ofzo, als je wel gewoon de 13-15 miljoen op tafel legt die Pachuca wilde hebben, dan waren ze wel 100% eigenaar geweest. Geen goed voorbeeld dus.
0 -2
Ajax4xbestevaneuropa
Dan had Ajax waarschijnlijk 15-20 moeten leggen voor die braziliaan, transferrecord misschien verbreken, is hij dat waard? Stel dolberg blijft dan zat je met 3 spitsen ( en nog cassierra) want op de zijkant zou die braziliaan toch niet spelen.
Ajax meot eens geld betalen voor mensen die er meteen staan. Is er wereldwijd niet een speler die naar een wereldclub als Ajax wil, en dan bedoel ik een speler met een Internationale reputatie, niet een Braziliaan voor 10 die 5 wedstrijden in Brazilie speelde en eerst nog een half jaar moet wennen zoals Neres.
0 0
De_Realist
Waar haal jij die 20 miljoen vandaan?

Sinds wanneer is Richarlison een spits?

Weet je überhaupt wel waar je het over hebt of loop je uit je nek te lullen?


1 -1
Koenniiee
Altijd mooi. Wie zegt jou dat Richarlison beter is dan Cerny of die nieuwe Johnsen? Daarnaast kunnen ze in potentie alle 3 vertrekken voor 30 miljoen, alleen pak je op 2/3 ook nog meer winstmarge.
5 -1
wendoo9
Dan had je zijn wedstrijden live moeten kijken. Deze jongen is sterk, snel en komt veel dreiging vanaf !
0 0
Koenniiee
Huh? Ik heb de wedstrijd gezien. 1) Zo goed was hij nou ook weer niet. 2) Het is één wedstrijd. Nogmaals, dit is helemaal geen kleine ruimte speler en daar kom je in Engeland of Brazilië mee weg, maar in de ED spelen teams tactisch helemaal niet zo slecht. Zeker niet tegen Ajax.
1 0
De_Realist
Ik had tot afgelopen week nog nooit van die Johnsen gehoord, en ik durf te wedden dat dat geld voor 99% van de mensen hier, inclusief jij.
1 -3
Koenniiee
En dus what? Kan 'ie er daarom niks van. Jij had van Richarlison gehoord voor deze transferperiode? En al heb je dat, maakt dat Richarlison beter dan Johnsen?

Ik zeg niet dat Johnsen daadwerkelijk beter is, maar er zijn genoeg jonge spelers die 5x minder duur zijn en die ook de potentie hebben om Ajax te verlaten voor 30 plus miljoen. Koop liever 5 aanvallers van rond de 2-3 miljoen met veel potentie dan eentje van 15 plus miljoen. Ook die 'goedkope' spelers kunnen al een toegevoegde waarde zijn in het eerste.
5 -1
De_Realist
En dus is het wel heel makkelijk om te zeggen dat wij alles op de jeugd moeten gaan gooien terwijl je eigenlijk geen idee hebt hoe goed zij zijn.

Wij hebben inderdaad de afgelopen 7 jaar heel veel spelers gehaald die 5x minder duur waren of die transfervrij waren. Dan kreeg je matige spelers zoals:

Duarte, van der Hoorn, Zimling, Westermann, Heitinga, en een lijstje met namen van andere spelers waar ik de namen alweer van vergeten ben (Huntelaar zullen wij vast wel aan dit lijstje kunnen toevoegen na dit seizoen).
0 -2
Koenniiee
Het is maar hoe je denkt. Ik ben er van overtuigt dat de nieuwe Sanchez al rond loopt (goedkope jonge CV die er meteen kan staan), dat we met Orejuela een goede back hebben die hier gaat slagen en we nog veel meer aankopen in deze categorie kunnen doen:

Max. leeftijd van 22, aankoop max. 4 miljoen, direct er staan in het eerste en Ajax verlaten voor 30 plus miljoen.

De namen die jij noemt passen al niet in dat rijtje. En hoezo 'eigenlijk geen idee hebt hoe goed zij zijn'? Ik neem het juist op voor Cerny omdat ik hem goed genoeg acht. Mij hoor je niet over Dankerlui of Bergsma hoor.
2 0
BrandjeXL
Je lult als een bankier ipv een supporter. Familie van Overmars of Slop?
2 -5
3sterren
Hoe durf je jezelf en al die andere malloten supporters te noemen.
Koen heeft in zijn pink meer voetbalverstand dan jij in je hele lijf.
Als je van geld smijten houdt word je toch gewoon lekker azijnzeikerd bij PSV. Door sommige hier op AS oneerbiedig, maar o zo spitsvondig, ”PisVee” genoemd.
Soms leidt geld tot succes, maar dat is zeker geen zekerheid.
Ga spelers zoals Cerny liever aanmoedigen. Daar worden ze zeker beter van.
0 0
Koenniiee
Nee, Ajax is een club die niet aan 15 miljoen plus bedragen moet beginnen. Wij zijn een club die talenten als Cerny en Johnsen moeten kopen, speeltijd geven en voor 30 laten vertrekken.

Sanchez kostte ook geen 15 miljoen. Garanties zijn er gewoon niet. Ook niet als een Braziliaan voor veel geld komt. Ik zie liever dat Ajax doorpakt met de eigen jeugd/aangekochte talenten en hen de kans geeft!
5 -3
gras
'Toeslaan'. Dat woord suggereert een bepaalde daadkracht, snelheid en doelgerichtheid.

Niet op zijn plaats dus.

Verder heb je naast een centrale verdediger ook een linksback nodig. Desnoods huren ze maar een echte kwaliteitsback, zoals Traore ook werd gehuurd.
1 0
zivkabrimovic
Zal wel minnetjes krijgen, maar zo zie ik het;

Kluivert Dolberg Neres
Younes Huntelaar Cerny

Ziyech VdBeek
Daley Frenkie

Aankoop
Schöne

Aankoop De Ligt Sanchez Orejuela
MittaDijks Viergever Aankoop Veltman

Onana
Van Leer

6 -1
Dexy
Wat betreft de voorhoede en het middenveld helemaal met je eens! Zou het zelf niet anders willen. Als aankoop voor het middenveld zou ik het liefst een klassieke CVM zien: eentje die fel op de bal zit en tegelijkertijd goede (voorwaartse) keuzes maakt in balbezit. Het ontbreken van een échte CVM is ook een van de belangrijkste redenen waarom we al sinds het vertrek van Blind zo kwetsbaar zijn in de omschakeling. Daarvoor hadden we met Blind en Anita een aantal jaar op rij top-CVM's. Sindsdien kwam alleen Serero het er het dichtst bij in de buurt, maar die bracht in balbezit weer veel te weinig.

Wat betreft de achterhoede: Sanchez gaat toch waarschijnlijk vertrekken, dus daar kan je een streep door zetten. Ik zou dan Veltman weer centraal zetten, samen met Viergever. Orejuela naar rechtsback en een gerichte aankoop voor linksback (eentje die meteen basis kan staan). En ten slotte nog een stand-in kopen voor RCV. Mijn achterhoede zou er dan dus zo uitzien:

Aankoop Viergever Veltman Orejuela
Dijks De Ligt Aankoop Zeefuik

Genoeg opbouwend vermogen, een niet al te traag centrum en dynamische backs. De Ligt kan dan ook af en toe ook basis starten voor Viergever, zeker tegen mindere tegenstanders.
1 0
ZwartNazareth
Dirk Marcellis wordt genoemd. Dan ben je toch wel ver heen.
7 0
Duif63
Haha das een leuke
0 0
Ajacied33
Hou toch op man
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Tsja, als je een keeper haalt die je op zijn 13e wegstuurde omdat hij te klein was, nu is hij 10 cm groter en 2 weken transfervrij zonder dat iemand behalve willem 2 hem wil en haal je hem. Dus ik sluit niks uit. Bij vi zag je elke week filmpjes van blunders met hoge ballen, oke het is vi maar je moet er toch niet aan denken dat hij ooit in geval van nood moet spelen.
2 0
RusselWestbrook
Jij gelooft echt alles over Ajax zolang je maar kunt zeiken.
4 0
Suarez16_
Hahahahha waar?
0 0
ambtenaar
Onzin, maar als jij er in wilt geloven ... prima joh
0 0
ZwartNazareth
Nee, natuurlijk geloof ik daar niet in. Maar wie moet je in de laatste twee weken halen. Clubs laten hun spelers niet meer gaan. Je zit zo met een paniekaankoop. En met Marc verbaas ik me nergens over, zie Sanogo.
0 0
kampioen0809
Waar haal je dat nou weer vandaan
0 0
Koenniiee
Ook ik heb Overmars kwalijk genomen dat hij defensief niet wilde investeren (zo leek het) nadat voor iedereen duidelijk was dat we (minimaal) twee backs moesten halen. Maar, vergeet niet dat Overmars in februari/maart al bezig was met Tavares, zijn er genoeg geruchten geweest omtrent andere backs (Ferreira, Arana, etc.) en last but not least: Ajax zocht begin juli al contact met Orejuela en die kwam pas sinds vorige week, da's ruim een maand later.

Dat geeft maar weer eens aan dat het niet makkelijk is om spelers hierheen te halen en dat het ook nog lang duurt voor je een akkoord bereikt. Althans, als het hier niet om middelmaat gaat. Opvulling had je snel binnen gehad, denk maar niet dat St. Juste of Haps weken hadden moeten twijfelen om naar Ajax te komen.

Daarnaast verliezen we de Champions League helemaal niet door Overmars. We hadden alsnog een prima 1e 13-14 spelers waarmee we het twee- en uiteindelijk vierluik van de Champions League hadden kunnen winnen. Dat de selectie niet breed genoeg is voor een heel seizoen, is duidelijk. Maar daar is Overmars mee bezig, zoals we weten, en hopelijk weten we vanaf nu ook dat goede spelers tijd nodig hebben voor ze een keuze maken. En daarmee Ajax, en supporters, dus geduld!

Heel lastig voor sommigen na de negatieve resultaten, maar zie het een toch maar eens los van het ander. Het kwartje viel Europees verkeerd en de speelstijl zit er defensief nog totaal niet in (en helpen de in-match keuzes van Keizer niet echt). Alsnog hadden we elke pot al af kunnen maken..
9 -2
Joseph
Je hebt "er mee bezig zijn" en je hebt datzelfde "er mee bezig zijn" in combinatie met doortastbaarheid. Arana leek mij een prima versterking, maar blijkbaar wilde ze niet voldoen aan de vraagprijs van 8 miljoen. Dan ben je dus in de veronderstelling dat je die niet nodig hebt, voor dit bedrag.

Vorig seizoen werden ze ook pas na de uitschakeling doortastend met Ziyech, natuurlijk was het mooi dat we misschien daardoor wel de EL-finale konden spelen, maar uiteindelijk wil je de CL halen, en wat was er gebeurt als Ziyech de hele voorbereiding mee had gedaan?

Natuurlijk is het niet allemaal de schuld van Overmars, we deden niet onder voor Nice en waren duidelijk beter dan Heracles, maar ik vind toch wel dat je van een club als Ajax iets meer mag verwachten dan reactie beleid.
1 0
Koenniiee
*Arana schijnt 15 miljoen plus te moeten kosten.

De een noemt het 'gebrek aan doortastendheid' en de ander 'realistisch beleid' om niet je oor te laten hangen naar een speler (Richarlison) nadat een andere club met interesse en meer geld over de brug komt.

Sportief leg je m.i. de juiste nuance. Al is Ziyech belangrijk geweest, Bosz was nog veel belangrijker. Ook zonder een speler als Ziyech maar mét Donny, Frenkie en Nouri had je ver kunnen komen. Vergeet niet dat het pas laat in het seizoen ging lopen en dat kwam niet omdat Ziyech in vorm raakte.
1 0
Joseph
* Corinthians schijnt 8 miljoen te vragen, maar dat was toen Ajax hem in juni wilde halen, kan nu meer zijn.. Maar, doortastendheid toen was fijn geweest.

Bosz was absoluut belangrijk, maar Ziyech was toen absoluut beter dan Donny, Frenkie of Nouri. De vraag wat belangrijker is, ben ik vooral geneigd te beantwoorden met een vertrek van Frank de Boer en de focus op aanvallend voetbal. Ziyech raakte toen zeker in vorm, die had veel moeite met het vele lopen dat hij onder Bosz moest verrichten, dat ging zich pas later uitbetalen.
1 0
3sterren
Verlies ook niet uit het oog dat er malafide zaakwaarnemers die bewust tijdens de onderhandeling gaan lekken, immers Ajax komt langs en die hebben geld.
Het is misschien ondenkbaar, maar niet alleen de roeptoeters op AS weten dat Ajax geld heeft.
Wat denk je dat er gebeurt vlak voor het einde van de transferperiode? Als Sanchez daadwerkelijk vertrokken is.
Dan wrijven er heel wat louche zaakwaarnemers hun handjes roodgloeiend.
En dan zal Overmars zijn ware zakentalent etaleren...
0 0
Joseph
Dat is precies de reden waarom je vooraf je zaken al rond moet hebben. Als Tottenham of welke club dan ook aanklopt bij Ajax, moet Ajax al een vervanger hebben, het kan natuurlijk zijn dat die al binnen is, alleen nog niet naar buiten gecommuniceerd is, dan heeft Overmars goed gehandeld, maar anders natuurlijk niet.
Als Overmars nu met lege handen staat, is hij de pineut.
0 0
AjaxfanRuben
Bedankt voor je relativeringsvermogen
3 0
RusselWestbrook
Kutverhaal dit. In FM haal ik een week of anderhalf een halve selectie en verleng ik alle contracten.

Zo moet Overmars dat ook doen. Gewoon.

Ofzo.
4 0
NouridolbergNeres34
Misschien moeten we het nog eens proberen bij tavares goeie back. Heeft zijn contract verlengt bij sao paolo waardoor hij geloof ik nu 11/12 moet kosten. Ik zou het gewoon neerleggen zeker als we 50 voor Sanchez vangen straks.

Een goeie aanvallende linksback missen we al jaren in deze selectie daar mag echt welleens flink wat geld voor worden uitgegeven. Hebben er ook geen 1 in jong lopen die daar kan spelen.

En dijks en viergever kan ik niet meer aanzien.
Sinkgraven gaat naar het middenveld is zeer blessuregrvoelig.
2 0
Koenniiee
Geen speld tussen te krijgen. Warmerdam had die dynamiek, goed aan de bal, snel, defensief fel (maar nog wat 'gammel'), had je prima kunnen behouden met deze selectie. Dan maar een aanvallende linksback aankoop.
1 0
niquedegraaff
Ja hoor, en wie mogen dat dan wel zijn? Spelers van het plan B lijstje van Spijkerman? Ik heb totaal geen vertrouwen in dit zooitje dat alleen maar reageert in plaats van ageert.
2 0
cr0
verdediger en een middenvelder aub
0 0
cr0
verdediger en een middenvelder aub
0 0
ZwartNazareth
Wordt weer net zo'n paniekaankoop als Neres.
1 -1
wendoo9
Neres is voor dit seizoen aangetrokken dusssssss !
0 0
@Maar7en
Vind Neres geen paniekaankoop. Verwacht wel wat van hem dit jaar.
5 -1
Ajax#1900
Moet Keizer niet steeds zijn vriendje Kluivert en nu zelfs Cerny (!) de voorkeur geven. Neres moet toch minimaal rond de 60e minuut invallen als hij niet basis staat.
7 0
RaynoFischer
Vriendje kabouter plop bedoel je, Kluivert mag gerust blijven spelen, maar dan wel op links.
0 -3
The
Jij hebt echt een teringhekel aan Ajax he?
1 -1
3sterren
Denk het niet.
Eerder een gevalletje onnozel...
0 -1
zivkabrimovic
Ik zou een talentvolle CV graag zien, zo ook een Linksback. Daarnaast een ervaren CM, die er in beukt wanneer het nodig is. Een buitenspeler is niet echt van belang; Younes Kluivert Johnsen Neres Cerny. Maar de zwakste schakel is natuurlijk Younes, daar mag wel iemand anders voor komen.

Niemand meer laten gaan! We willen toch goddomme groter worden?
4 0
sdjt01
Is het raar als ik aan Nigel de Jong denk als CM? Is ervarener dan Schöne, heeft op hoger nivo gespeeld, een echte nr 6 en bij Ajax groot geworden. minpunten zijn dat hij bij Galatasaray wel veel zal verdienen en dat hij de afgelopen jaren alleen maar trager is geworden.
1 -6
Gonzo
Nigel is een sloper, het slot op de deur. Alleen opbouwend is het niet wat we zoeken.
2 -1
RaynoFischer
Je noemt al opties ipv. Younes op Kluivert en Johnsen, beide niet minder en waarschijnlijk beter dan Younes ;)
Keizer moet niet eigenwijs doen en gewoon Neres de kans geven.
Heb je Cerny daarachter weer als back-up
1 0
zivkabrimovic
Welke posities komen er spelers denken jullie.
0 -1
HansBeus
Op de bank en bij Jong Ajax
0 0
chrisjuhhh
Ik denk Cuenta , Bennedetti , en nog een maar wie ?
0 0
Petervandersluis
Misschien dat Rigoni komt. Dat zou wel een goede aanwinst zijn
0 0
The
Ik denk dat Munir el Haddadi nog in beeld is (komt).
0 -2
chrisjuhhh
zou idd zo maar eens kunnen ja .
0 -1
NouridolbergNeres34
Cv ,6 , en eventueel linksbuiten. Volgens de telegraaf.
0 0
RaynoFischer
Die linksbuiten is waarschijnlijk alleen Johnsen.
1 0
NouridolbergNeres34
Ze missen alleen weer de belangrijkste positie linksback daar moet nu eens echte versterking komen en datblijft weer uit.
1 0
RaynoFischer
Precies.
Orejuela kan er maar is natuurlijk een betere rechtsback
1 0
PJK54
Enige wat ik hoop dat het ook versterkingen zijn en geen, met alle respect, B-keuze spelers of spelers die nergens meer terecht kunnen en hun laatste dagen bij Ajax gaan slijten.

Ik denk dat er achter de schermen heel hard gewerkt wordt en dit allemaal binnenkamers willen houden vanwege de concurrentie en vraagprijzen die gelijk omhoog schieten als Ajax aanklopt.

Oké aan de late kant maar dat kan soms niet anders denk ik weer wordt Ajax geconfronteerd met een speler die roept "ik blijf nog zeker 1 jaar" en vervolgens gek geluld wordt door een club met veel geld en dan toch wel weg wil, op zich niet zo vreemd je bent geen dief van je eigen knip natuurlijk en tegen die miljoenensalarissen kan Ajax niet concurreren.
0 0
Mokum_32
Je hebt een hele fucking zomer gehad en nu ga je pas handelen ? echt niks geleerd van vorig seizoen. Deze spelers hebben de hele voorbereiding gewoon gemist. Klasse weer hoor
9 -11
Stibba020
9 minnetjes voor deze comment?? Er zitten echt veel kakkies op AS..
4 -1
Johan1
Ik snap niet waarom je zoveel minnen krijgt. Het is toch gewoon zo dat we de selectie weer niet op orde hebben in tegenstelling tot bijvoorbeeld Feyenoord.
3 -2
Mokum_32
Waarschijnlijk vinden ze het prima nu er aankopen komen. Feit is dat die er al lang hadden moeten zijn en geacclimatiseerd hadden moeten zijn, door onder andere de voorbereiding mee te maken. Dit is identiek aan vorig seizoen toen we ook pas gingen toeslaan in de periode toen we al op zo'n 5 punten achterstand stonden en al uit de CL lagen. Ik had gehoopt dat ze hiervan hadden geleerd. Ziyech was toen de paniekaankoop. Dit mag je Overmars en het th aanrekenen,
2 -1
Knalpot
Waar Ajax op richt zijn vaak spelers die lang wachten of er betere clubs komen, of die bij grotere clubs op de bank denken te belanden. Voor zulk soort spelers hoef je vaak niet in juni/juli aan te komen want dan zeggen ze bij voorbaat nee.
2 0
Mokumnorth
Even wat andere namen

voor linksbuiten:
Javier Aquino (directe versterking)
Alphonso Davies (toekomst)
Yefertson Soteldo (direct)

Voor nr 6:
Jack Rodwell (Directe versterking, is lastig maar speelt championship)
Santiago Ascacibar (Toekomst/Directe versterking)
Marcos Llorente (Toekomst/Directe versterking, zal lastig worden is gewild in spanje)
Sander Berge (Toekomst/Directe versterking)

Centrale verdediger
Rivaldo Coetzee (toekomst/direct)
Edson Alvares (toekomst/Direct)

Iemand voor de toekomst om te rijpen bij o-19 of JA zou ik toch Vincent Thill is proberen.


0 -1
chrisjuhhh
manmanman stop er mee al die internet opgezochte spelers , of jij al deze mannen in kaart heb .
o start salaris vanaf 500k !
1 0
behangdelul
Ik denk FM2017...
1 0
Mokumnorth
geinig en zelf met een benedetti komen :)
0 -1
chrisjuhhh
was een reactie op een vraag en ja heb hen beide eens terug gekeken op aan rade van dus niets mis mee .
Waar jij mee kom is wel iets anders , want lijk of jij hun scout .
1 0
Mokumnorth
Nee hoor, kwam deze spelers tegen op Transfermarkt, met of een aflopend contract maar ook jonge spelers met interlands achter hun naam. Op de filmpjes ziet het er allemaal wel goed uit, dus was meer benieuwd of andere AS leden deze spelers al konden.
0 -1
ZwartNazareth
Weet zeker dat Marc ons nog gaat verrassen...Met een type Sanogo of Atouba...
2 -3
KevinDurant
Zimling?
3 -4
chuckie88
Wat een contrast hier...verdeeldheid tussen pro Overmars en fel tegen Overmars.... die verdeeldheid is precies wat we heel goed kunnen gebruiken hier (not).... hoe je het ook bekijkt.. ajax verkoopt dit seizoen voor meer dan de rest van de gehele eredivisie en 1ste divisie bij elkaar. En als Overmars of Ajax zou willen zou dat zelfs in de laatste weken ook nog het dubbele kunnen worden! Dat gegeven op zich is al heel veelzeggend.. zeker voor een Nederlandse club... met de hele snelle verval van het Nederlandse (club) voetbal is dat al een hele bijzondere situatie... en ja..ook ik ben teleurgesteld in de onrust die ieder jaar ontstaat vanwege de late ver- en inkopen...maar dat is wel de markt die dit in handen werkt.. de voetbal wereld is gek geworden en ik ben ervan overtuigd dat deze bubble echt een keer gaat knappen... Ajax laat zich niet gekmaken en houdt vast aan hun visie... de pro Overmars mensen, waaronder ik vinden dat zeer verstandig ook al heeft dat op korte termijn sportieve gevolgen... het idee om een team op te bouwen is echt een utopie...spelers van 16 worden al gekocht op 50 miljoen.. forget it.. conclusie van mij .. Ajax is heel verstandig bezig en dat zal, ondanks het geschreeuw hier van alle paniekzaaiers, de vruchten op lange termijn plukken.... mark my words
11 -3
Stibba020
Welke visie??
1 -1
chuckie88
Verdiep je dan eerst in onze visie voordat je reageert...maakt het een stuk overzichtelijker..en zal je zien dat Ajax wel degelijk vast houdt aan de visie
1 0
dave41
ik hoor je in de winterstop wel als ajax 8e staat en uitgeschakeld is voor Europa en de beker.....
1 -1
chrisjuhhh
kan je lang wachten
1 -1
chuckie88
Kijk...en daar verschillen jij en ik in ... ik denk niet eens aan het feit dat Ajax in de winterstop misschien wel eens 8e zou kunnen staan.. ik heb nog steeds vertrouwen en blijf achter mijn club staan...
1 0
wladimir
Ik ben het met je eens dat Overmars verstandig handelt en veel geld binnen harkt. Het is wel duidelijk dat Ajax niet meer gaat aanhaken bij Europese top. De jeugdopleiding is Europese top. Hoe lang blijft dat nog zo?
0 -1
Knalpot
Hoe realistisch is het denk je nog dat ajax terugkeert aan de europese top? Leuk dat Jc dat zei en dat onze th daar ook in geloofd maar met deze financiele ongelijkheid is dat toch gewoon een utopie.
0 -1
wladimir
Dat is alleen mogelijk wanneer Ajax in de Bundesliga gaat voetballen. Dan nog denk ik dat NL belastingstelsel niet geschikt is voor top voetbal.
0 0
chrisjuhhh
tot de grote luchtbel knapt .
Banken crisis was al een voorbode en op de aandelenmarkt is die bel aanwezig , want ook die knal .
Verder is het wachten op al die oliegelden ook dat stopt ergens , maar wanneer ????
0 0
wendoo9
Als we op water haan rijden ,maar dat kan nog lang gaan duren !
0 0
chrisjuhhh
dat kunnen we al ;) google het maar .
0 0
Gonzo
Eens. Natuurlijk moeten we kopen en dringt de tijd, maar geen fatsoenlijke club gaat eerst kopen voordat er verkocht is en er een redelijke plek is in de selectie. Sjeik-clubs uitgezonderd natuurlijk, maar die vallen niet onder de norm van verstandig voetbal. Dus dat laten we bij PSG en Chelsea.
Het is heel spannend en ik laat me graag door Overmars en consorte verrassen.
0 0
KevinDurant
waarom halen we Lorenzo Ebecilio niet terug? of Edgar Manucharyan?
1 -6
Knalpot
Sarcasme toch wel hopelljk?
0 0
KevinDurant
Nee ik meen het serieus, manucharyan is een ruwe diamant. Dat kon je zien toen hij hier nog speelde....
0 0
Joseph
Ze zouden graag geld uitgeven, maar wordt nu de filosofie van Cruijff gebruikt om dit niet te doen?!

AJax heeft met Veltman en Viergever 2 basisspelers die geen meerwaarde zijn voor het team en het talent dat daar achter staat is nog niet klaar om deze 2 te vervangen. Er zijn dus 2 verdedigers nodig en die zullen direct een meerwaarde zijn.

Op het middenveld zijn alleen De Jong, Donny en Ziyech een meerwaarde voor het team, daar mag wel een speler bij na het wegvallen van Nouri en Klaassen.

Voorin kan ik me voorstellen dat ze geen versterking nodig achten, Cerny en Neres heb je niet voor niets achter de hand. De spitspositie is ook goed bezet, zolang Dolberg blijft.

Kortom, Cruijff's naam wordt weer eens misbruikt.
2 -1
BarAjax
Achterin wat opties; Cuesta/Wöber (nogmaals polsen ivm Sanchez)/Arana?
1 -1
pizzapunt
Ajax (en met name Overmars) wordt hier beetje onterecht te kakken gezet. Richarlison is gewoon erg zuur en dat is gewoon overmacht. Barac was rondgekomen als Nouri niet zo gevoelig ligt op de moment. Als ze beide waren gekomen was het hosannastemming. Er komen wel weer andere namen die minstens net zo goed zijn, want aan de scouting ligt het niet.
3 -2
NouridolbergNeres34
Barac was zowiezo geen versterking geweest blij toe dat het niet is doorgegaan.
0 -4
Knalpot
En dat weet jij wel natuurlijk want jij hebt hem al wel 2x in een samenvatting gezien, plus hij heeft niet met een omhaal gescoord in zn youtube filmpje.
0 0
Youri08
Zoals ieder verhaal heeft ook deze zomer 2 kanten. Aangezien Ajax in de wereld hoog aangeschreven staat om zijn uitmuntende opleiding en dito scouting, volgen heel veel kapitaalkrachtige clubs de bewegingen van alles wat aan Ajax gelieerd is. In de huidige wereld van televisie, internet, forums, youtube, media etc etc voelt de gemiddelde AS bezoeker zich al een prima scout, laat staan hoe "makkelijk" het voor grote clubs is om door Ajax ontdekte en opgeleide pareltjes weg te kapen. Van bijna iedere speler waar we nog nooit van gehoord hebben bestaat wel een prachtige compilatie op internet die door een handige zaakwaarnemer erop gegooid is. Tel daarbij op dat we geen constructies als met Lozano willen (waarbij PSV eigenlijk alleen gebruikt wordt om die jongen in de etalage te zetten voor schimmige partijen) en het is heel goed te begrijpen dat het een "hell of a job" is om Ajaxwaardige spelers naar Amsterdam te halen die ook nog eens in het salarishuis moeten passen.

De andere kant van het verhaal is dat we een rijkelijk beloonde directie en management hebben die deze problemen het hoofd moeten kunnen bieden. Uiteindelijk is dat simpelweg hun werk. In ieder bedrijf of sector kom je problemen tegen en dan onderscheiden de topmensen zich van de andere topmensen door vindingrijkheid en innovatie. Kaartjes verkopen, marketing, sponsors binnenhalen, facilitair alles op orde etc is allemaal relatief makkelijk. De selectie op kwalitatief hoog nivo houden is echt van een andere orde. Ik ben niet het type die om het ontslag van Overmars en/of anderen roept maar zoals in het gewone bedrijfsleven geldt wel dat als jij de onderneming niet verder kan helpen of niet opgewassen bent tegen de problemen die op je pad komen, je positie wel ter discussie staat. Pech, tegenslag, onvoorzien, allemaal begrijpelijk maar uiteindelijk moet er wel resultaat geboekt worden.

Ik wens Overmars en consorten veel wijsheid toe in deze moeilijke tijden.
3 -2
KevinDurant
Ik heb hem gevonden jongens, de buitenspeler die we nodig hebben:
Wenderson Galeno van FC Porto, zit nu bij het tweede elftal omdat hij niet aan spelen toekomt (dat maakt hem goedkoop).
Is een (bijna) 20 jarige rechtsbuiten uit Brazilië met heel erg veel potentieel.
Zat net wat filmpjes te kijken en was erg blij verrast.
0 -4
RaynoFischer
Hebben we er al niet zo een lopen die van Meer Keizer geen kans krijgt terwijl Younes mag blijven kutten?, Neres .....
1 0
KevinDurant
Dat klopt zeker, maar een extra buitenspeler met duidelijke kwaliteiten kan zeker geen kwaad in deze selectie. Ik denk dat een huur met optie tot koop zeker mogelijk is voor deze speler.
1 -2
wendoo9
Hoe wil je in godsnaam nu toeslaan als je je huiswerk niet goed heb gedaan ?? Had in mijn ogen al moeten gebeuren als een goeie plan had gelegen, en niet nu dat het water tot aan de lippen staat en weer voor paniek aankopen moet gaan. Dan zou ik zeggen koop niks, maar help wel Keizer mee om de poppetje op de goeie plek te zetten, en dan zullen we wel een stukje verder komen ! En nooit meer geen 4 - 4 -2
1 0
ajax4ever01
Sommige vonden het hier laatst niet erg dat Richarlison niet naar Ajax is gekomen. Nou hij speelde afgelopen weekend geweldig bij Watford bij zijn invalbeurt. Ik zeg een gemiste kans.
3 0
Koenniiee
Hij was niet slecht. Absoluut niet, maar zeker niet overdrijven. Spelers worden de eerste keren altijd groter gemaakt omdat men niet weet wat je kunt verwachten. Speelt hij over een maand nog een x zo'n pot, dan is het al niets aparts.
1 -3
korem
Ajax heeft er alles aan gedaan om hem binnen te halen. geen gemiste kans maar onhaalbaar helaas.
1 -1
Duif63
Nee, was niet onhaalbaar. Maar door het getreuzel en de kruideniersmentaliteit van Overmars cs is het afgeketst. Nu kunnen we weer een jaar naar Younes kijken. Tel uit je winst.
1 -3
korem
Wat lul je man ! Was rond en in keer watford met een beter bod en dan is het klaar of denk jij we hebben 100 miljoen bied maar raak. Ajax heeft maximaal geboden en al over de grens gegaan
0 0
Keizer020
Arana halen, speelt sterk bij Corinthians
2 0
NouridolbergNeres34
Precies 12/15 mil gelijk neerleggen voor die klasbak.
0 0
Joseph
Hadden ze voor 8 miljoen kunnen halen, hebben ze waarschijnlijk laten schieten omdat onze aanvoerder moet spelen.
1 0
PeterVKV
Dat er verdedigers bij moeten was al een tijdje duidelijk en is nog meer opportuun nu Sanchez vertrekt. Maar dat er nu ook een 6 bij moet komen is nieuw voor mij en dat betekent dat ze nu eindelijk het licht hebben gezien wat betreft Schone. Beter laat dan nooit. Hakim, Donny en Frenkie kunnen dan mooi afwisselen op 8 en 10. Van Donny wordt nu veel teveel gevraagd; hij moet de diepgang van Klaassen brengen en de gaten van Schone dichtlopen omdat die niet durft door te dekken omdat hij weet dat hij geen tackleback heeft door gebrek aan snelheid. Kijk maar hoe vaak Donny van rechts naar links moet sprinten bij een counter van de tegenstander. Niet gek dat hij de laatste 20 minuten op is. En dan kan je wel Schone door Frenkie wisselen maar dat Donny ook kapot is verander je niet. Dus klapt het in elkaar. Steeds weer. maar dat ziet ie niet. Gvd
4 0
Suarez16_
En ze lijken het licht op de vleugels ook gezien te hebben.
1 0
KevinDurant
Dit is een gokje waard omdat hij talentvol en goedkoop is:
Frédéric Maciel komt uit Frankrijk, neemt de Portugese nationaliteit aan.
23 jaar, speelt nu bij Moreirense FC moet niet meer dan een miljoen kosten.
Heeft in zijn gehele carriere 90 wedstrijden gespeeld (o.a. in België) en 16 goals en 10 assist gegeven.
is een buitenspeler
0 -5
Hammerzeit
Hi Marc, wie staat er nog meer op je uhh...lijstje?
0 0
KevinDurant
Ik weet het ook niet meer jongens, ik roep ook maar wat
0 -2
rutger133
Doe maar niet dan
2 -1
Toon meer reacties