TG: 'Ajax wil deze week toeslaan op transfermarkt'

BVeenstra, 14-08-2017 om 07:00, 58867 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax hoopt deze week toe te kunnen slaan op de transfermarkt. Dat schrijft De Telegraaf maandagochtend. De prioriteit bij de Amsterdamse club zou liggen bij twee verdedigers, maar ook versterking voor andere linies wordt als een reële optie gezien.

Volgens de ochtendkrant staat de zoektocht naar nieuwe spelers los van het aanstaande vertrek van Davinson Sánchez en de nederlaag bij Heracles Almelo. De Amsterdamse clubleiding zou namelijk al veel langer jacht maken op nieuwe spelers, maar loopt telkens tegen hetzelfde probleem aan. De spelers die in beeld zijn, zien namelijk telkens de Eredivisie niet zitten. En als ze het om sportieve redenen toch overwegen, wordt de transfer afgeketst vanwege financiële redenen, zoals bij Richarlison (die naar Watford vertrok, red.).

De naam van de verdediger, Ajax zou al in vergevorderd stadium zijn, wordt bewust stilgehouden. Dit vanwege het feit dat er zich in dat geval mogelijk een grote kapitaalkrachtigere club mee gaat bemoeien. Trainer Keizer zou verder op zijn verlanglijstje nóg een verdediger, maar ook een controlerende middenvelder hebben staan. Bovendien zou bij een buitenkans ook nog een aanvaller kunnen worden gecontracteerd. Dat nu over Ajax wordt gezegd dat het een 'enorm zuinige club is', zou volgens Edwin van der Sar, Marc Overmars en Dennis Bergkamp onterecht zijn. Het trio zou niets liever willen dan geld uitgeven, maar zou volgens de filosofie van Johan Cruijff alleen geld uitgeven voor 'een duidelijke meerwaarde, spelers waarin de opleiding niet voorziet'.

Heb jij het wit-rode WZAWZDB-shirt al in huis?

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax_071
En het bleef stil..... wat een frustrerende periode is de transferperiode... geen EL = Overmars out.
1 0
Pierre Heno
Marc komt morgen vast met koopje Van Rhijn aanzetten.....
0 0
AjaxAddicted
En de woensdag is bijna voorbij...
1 0
Pierre Heno
Marc is incompetent als TD en Edwin is een prima kerel maar als AD zo onzichtbaar als wat. Dan krijg je dat Ajax als club wordt geregeerd door spelersmakelaars en wordt verkocht als speelbal der willekeur en opportunisme. Als OVERmars zegt dat Sanchez niet voor onder de 40 miloen euro te koop is zegt hij feitelijk dat Sanchez voor een hoger bedrag dus wèl te koop is. Dan ben je dus al helemaal verkeerd bezig. Maar bij een OVERmars kan je zoiets verwachten want hij valt jaarlijks in herhaling. Hij leert niet van de eigen gemaakte fouten en dan moet de RvC ingrijpen. Maar daar hanteert men het principe van koetje likt eigen kalfje en dan veroorzaak je dus een dodelijke beleidsimpasse. Hopelijk heeft Arie van Oss nog wat invloed om het ingedutte zaakje nog wat op te schudden. Zoals het er nu naar uit ziet wordt het een desastreuze internationale afgang van de EL finalist 2017. Wanneer Rosenborg Ajax uit de EL poule fase weet te houden kan het zomaar zijn dat Ziyech ook liever vertrekt dan een seizoen lang op 30% KG velden te moeten spelen met kans op een definitieve blessure. Ik kan hem uiteindelijk geen ongelijk geven.
1 0
WouterBerg83
El positivo....
0 0
Duif63
Goedemorgen mede Ajacieden. Gaat het vandaag dan echt gebeuren ? Zou het Marc dan toch gaan lukken ? Jongens wat een spanning !
0 0
Rinban
Nee, zondag 23:59 uur.
0 0
Pierre Heno
Het verlanglijstje van Keizer is nu ineens bepalend? Na die zeperds tegen Nice en Heracles?
1 0
Mokum31
Krijg nou de Kanonnen ....dag 2 is alweer voorbij
1 0
Pierre Heno
waarschijnlijk worden er weer twee 16 jarigen aangetrokken: de enigen die nog naar Ajax en de kunstgras kleredivisie willen komen. Jongens wàt een zooitje toch weer elke keer in augustus. Een TD die met potten bedorven mosterd aan komt zetten wanneer de maaltijd al grotendeels is gepasseerd. Niet VVV of NAC nee AJAX! de allerrijkste club van Nederland , zowel qua voetbalhistorie als qua financiële middelen. Wàt een incompetente sukkel heeft Ajax als TD. Ongehoord!!
1 -1
Johan1
Joh, die aankopen komen echt pas op het allerlaatste moment. Overmars heeft een reputatie hoog te houden.
1 0
Pierre Heno
hoog te houden?
1 -1
Catenaccio
Wel als het salaris omhoog gaat naar 3 miljoen max voor exceptionele spelers
0 -1
AjaxAddicted
ook de dinsdag is alweer bijna om...
1 -1
A'dammer
Titel van dit artikel is al niet hoopgevend. Ajax gáát zich deze week versterken ipv wil...

Echt ongelooflijk. Exact dezelfde fouten als vorig jaar maken. Selectie niet op orde voor één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Daarbij spelers verkopen en vooral hopen. Hopen op... Graag willen dat...
1x een fout is begrijpelijk.
Een nieuwe andere fout is ook begrijpelijk.
Twee keer dezelfde fout is amateurisme.
Heeft niets en ook niets te maken met Ajax.
En dan vorig seizoen dat filmpje met We Are Back. Wat een pretentie. Back bij af...
3 -1
Catenaccio
En dan? Heb je straks 4 man erbij, vermoedelijk snotneuzen, wennen ingespeeld raken, he wat jammer alweer 5 punten achter op pisvee en 010.
Zo klaar mee
4 0
Ruff Rhythim
En er maar niks van leren ook he?
2 0
Eastwood
Het wordt tijd dat Barca die Neymar miljoenen laat rollen. Een groot deel kan dan hier naar toe. Sanchez daar naar toe.
0 0
Tomas
Ajax moet gw in de eredivisie kijken er zijn daar zat goede spelers zoals: kuwas van heracles of Brian linssen van Groningen dit zijn ook gw prima spelers
1 -5
Flarkow
Dwaas
4 0
Tessa
Er gaan geruchten dat Ajax 1 miljoen geboden heeft op Hidde ter Avest van Twente.
Weet iemand daar iets meer van?
0 -3
Flarkow
Mag hopen van niet voegt niks toe
1 0
MankeNelis
Verbaas mezelf er toch enigszins over dat er weer aan alle kanten gekocht moet worden. Een verdediger is toch wel zelf op te leiden? Nu stokt het ineens er is geen aanwas meer van talent. Vreemd dat dat niet voor elkaar is. Dat was toch het idee ipv van kopen? Nu kom je in een situatie waarin er weinig te winnen valt. In de transfer wereld met alle gevolgen..
1 0
skinny hein
je kan toch niet elk jaar een Cruyff,Rijkaard,Bergkamp, Klaassen of Kluivert tevoorschijn halen ? Hoeveel echt goeie spitsen zijn er opgeleid de laatste 20 jaar? En hoeveel verdedigers? Kom je uit bij 95....daarna amper wat van topniveau.
1 0
Duif63
Het is ondertussen al weer een paar uur licht. Wat zou Marc aan het doen zijn ? Druk aan het bellen, appen, mailen of zou hij zich nog een keer omdraaien en denken van: het gaat vandaag toch regenen, ik blijf nog lekker een uurtje liggen.
0 -3
@Maar7en
Ryan Donk misschien eens polsen? Speelt niet bij Galatsaray, heeft laatste jaren veel buitenlandse ervaring opgedaan.. of een Wesley Hoedt als die nog haalbaar is?
0 -5
skinny hein
ken je Hoedt zn salaris bij lazio?
0 0
Ajacied33
Tsja,ik riep 3 weken terug al dat ze Donk konden polsen. Ik zag hem destijds in Amsterdam en dacht gelijk dat het wel wat voor Ajax kan zijn. Ervaring genoeg opgedaan idd
0 -4
eros
Dag 1 van de 5 zit erop,...

Met een beetje pech zijn we Sanchez kwijt donderdag.
De ligt naast Viergever is nog geen doorslaand succes gebleken.
Dijks op links is een magere voldoende.
De linie achter en de linie voor Shone is te zwak om met Shone te spelen.
vdBeek is 3 klasse minder als Klaasen, de potentie is er,... maar komt er vooralsnog niet uit.
Younes rendeert voor geen meter. Die had allang verkocht moeten zijn.

Conclusie,... alleen je rechter flank met Veltman en Kluivert loopt redelijk.
Centraal achterin, linksback en linksbuiten hebben we zeker versterkingen nodig.
Maar ook het wissel beleid was niet best. Frenkie de Jong had eerder gebracht moeten worden, en waarom Cerny ipv Neres brengen? Neres is veel beter (in vorm).
2 -6
ajaxwestland09
ben benieuwd welke verdediger, ze zijn al in een gevorderd stadium.
1 0
Bil
Kunnen we vanavond met een gerust hart slapen???
0 0
Rdk1983
Ik ben even alle vertrouwen kwijt na deze onnodige leegloop. 0 vervangers. Wat een deceptie. "Aanhaken in Europa" doe je niet op deze manier.
4 -1
EVH
Op 1 september heeft AJAX een selectie die talentvoller en beter/sterker is dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Mark
my
words
4 -5
mvdk
Marc* my words ;-).
1 0
Johan1
Geloof je het zelf? Ik geloof er helemaal niets van. Daar komt bij dat we over 3 weken al teveel verliespunten hebben en we nog meer in de achtervolging moeten met spelers die totaal niet op elkaar zijn ingespeeld. Maar goed, we wachten af.
2 -1
Catenaccio
Zeker gezien het programma:
VVV, ADO Groningen en Vitesse . Zeker van het kaliber Nice.
0 0
Johan1
Heracles was al te moeilijk.
0 0
Teun34
Dan had het al zo ver moeten zijn want nu heb je de eerste wedstrijd al weer verloren en loop je WEER achter de feiten aan en moet je dus weer een inhaalslag maken en misschien lig je door al deze shit ook nog uit europa maar nee joh laten we lekker wachten tot 1 september


Zijn we WEER te laat.
3 -1
Puurvoetbal
De geschiedenis is de beste voorspeller van de toekomst gap !
4 0
boye04
Dan mogen we wel weer gaan oppassen voor Duitsland. :S
0 0
Juichtoon
Nou wat dacht je waar Merkels beleid nu toe leidt...
1 -1
yari
Droom maar verder. Het is al jaren te laat met kwaliteits aankopen. Had in mei al aan begonnen moeten worden. Met dit jeugdelftal en deze trainer word het een drama seizoen.
4 -2
Johnvanessen
Op basis van?
0 0
EVH
Vertrouwen in Overmars en vertrouwen in onze scouting.

De leercurve van Overmars gaat behoorlijk steil omhoog.
4 -4
Johnvanessen
Ben benieuwd. Ik hoop dat je gelijk hebt! Moet zeggen dat de buitenlandse jeugdspelers iig hoop bieden, dat doen we altijd wel goed. Nu nog spelers die er gelijk staan. Marc
0 0
zivkabrimovic
Het is gewoon een kloten situatie. Een controlerende middenvelder willen ze.. maar eigenlijk moet er ook een vervanger voor Nouri komen.

Achterin hebben we Dijks, Viergever, De Ligt, Veltman en Orejuela. Er moet een linksback bij, en die Cuerta zal ook wel komen. Maar er moet ook iemand Sanchez direct vervangen, dat zal Veltman dan wel zijn want die is tenslotte aanvoerder. Maar eigenlijk is ie niet basiswaardig. Maar ook zeker geen rechtsback. Oja, sommige mensen zien Sinkgraven als LB, en sommige als middenvelder. Het is gewoon één grote bende.
2 -2
Rdk1983
Er moet nu een verdediger van niveau Sanchez komen en eig nog 2. Nog een cvm die er meteen staat en n aanvaller. Hoe dan? Wie?
2 0
waayop
Precies, wie dan? Daarnaast is de Eredivisie voor de meeste spelers gewoon niet aantrekkelijk. Niet kwa salaris en niet kwa niveau.
0 0
Cello
Ik zie steeds vaker de naam van Yerry Mina voorbijkomen, die van het Braziliaanse Palmeiras. Is dat dan wat?. Ik ken hem niet.
De naam van Carlos Cuesta van Nacional uit Colombia is ook veel genoemd. Maar die is nu, neem ik aan, met zijn 18 jaar nog te jong om nu al vaste basisklant te worden bij Ajax-1. Lijkt me dan eerder voor JA gehaald te worden (als dat al gebeurt).
0 0
rastamario
Ik kwam na wat speurwerk op zoek naar Carlos Cuesta op de naam Victor Cuesta verdediger van Independente, 28 jaar oud. Beelden zagen er goed uit maar zal niet genoeg zijn om op basis van YouTube te halen. Ken de prijs van zo een speler natuurlijk ook niet, maar vraag me af of het beleid zo is dat ze überhaupt iets weten van mogelijke vervangers.
0 0
Suhusu89
Dembélé naar Barça. Als het balletje gaat rollen zal Ziyech over een week wel weg willen...
0 0
Rinban
En sánchez en Dolberg, hebben we wel 300 miljoen op de bank! Kan overmars eindelijk in het geld zwemmen
1 0
Cleo9
Heard it all before. Op 30 augustus wordt het "We gaan het met deze groep doen" weer van stal gehaald. Incompetentie ten top.
6 0
Rinban
Of je hoort op 1 september, suarez heeft getekend, helaas was het 00:01 en geld de handtekening niet.
0 -1
31xAjax
Transfers moeten op 1 september voor 24.00 u. (2 sep 00.00 u) bij de uefa aangemeld zijn.

En het is geldt en niet geld.....
0 -3
Rinban
Gefeliciteerd, je begrijpt wat ik bedoel toch
1 0
gras
Beste selectie in jaren, bla
2 -1
Koenniiee
Ajax was begin juli al met Orejuela bezig en uiteindelijk kwam hij vorige week uit het niets. Je kunt het ook nog even afwachten. Er is sowieso geen excuus, want met deze selectie had je prima CL voorronde kunnen halen. Alleen zat niet bepaald mee tegen OGC Nice. Het komt niet door Overmars dat we daaruit liggen.
3 -2
Duif63
Zo bijzonder is Nice niet hoor. 0 uit 2 in Frankrijk. Was te doen geweest met beter materiaal en meer vorm. Heeft niets met mee of tegenzitten te maken.
2 0
Koenniiee
Met dezelfde tactiek als vorig jaar en selectie (excl. Klaassen en Traoré) had Ajax nóg meer kans. Maar ook dit jaar moeten spelers weer wennen aan de speelwijze (net als vorig jaar) en dat kost teveel tijd, blijkbaar. Daar veranderd een aankoop weinig aan. De 1e 13-14 spelers blijven gewoon heel goed.
2 -1
jollie18
Ajax wil 50 miljoen wauw
1 0
JPC40
Ik denk dat ondanks Ajax geen keus heeft dan opleiden van eigen spelers, het opkopen net zo belangrijk gaat worden, ook al was dat in eerste instantie niet de bedoeling, het is niet voor niets dat ook Bayern en Dortmund meer spelers kopen dan eigenlijk zelf opleiden, want niet veel van hun eigen jeugd stroomt door naar hun 1ste team.
Cruijff en Wim waren geen tegenstander van dit beleid, maar ik denk en vrees dat Ajax uiteindelijk tegen wil en dank in gedwongen word mee te gaan in die volkomen krankzinnig uitgaven patroon waar andere clubs in zitten.
Gezien de idioot hoge transfer prijs die Ajax nu ontvangt zie ( Milik 35 miljoen ) ( Davey 27 miljoen) en nu ( Sanchez 40 a 50 miljoen ).
Tot nu toe weet Marc nog voor niet al te hoge bedrag spelers halen, maar enkele daarvan zijn serieus van toegevoegd waarde, maar hoe lang kan Marc dit spelletje volhouden. ???
1 -1
zivkabrimovic
Maar Marc gaat toch niet menen dat alleen Cuesta gehaald wordt als Centraal back. Dat moet dan de opvolger van Sanchez worden?
1 0
Labrador
Ja maarrrrrr, die moet eerst 2 maanden wennen aan de taal, het gras en het ajaxspelletje....
2 0
Ar
Het blijft geen beleid.
Wat we nu schijnbaar nodig hebben is een rechtsback, linkerverdediger, middenvelder en een buiten.
Die hadden we fucking allemaal!
Maar hebben we verkocht (voor niet spectaculaire bedragen).
2 -2
gras
Inderdaad. Met Tete, De Ligt, Riedewald en een top linksback had je het vertrek van Sanchez nog wel kunnen opvangen, al blijft het een enorm gemis. Veltman had je dan kunnen laten gaan voor een bedrag tussen die van Tete en Riedwald en klaar.

Als je al weet dat Traore gaat vertrekken en je te weinig vertrouwen in Cerny hebt, waarom dan pas in de zomer gaan proberen iemand aan te trekken.

Enige waar AJax geen blaam treft is het vullen van de plek van Nouri. Ik zie Onana ook nog worden weggekocht.
2 -1
Ar
Wat denk je van tijdens een finale een Bazoer kunnen inzetten tegen Fellani ipv Schöne?
1 -1
gras
Mjah, had liever vdBeek gezien eerlijk gezegd.

Maar Overmars moet of een opvolger klaar hebben, of niet verkopen. Klaar. Zoals (voorlopig) Liverpool, Dortmund en Southhampton ook niet verkopen.

Laat de Uefa en Fifa eens wat doen aan dit corrupte systeem waarbij spelers bepalen wat er gebeurt ten koste van alle andere belangen: clubs, supporters, kwaliteit voetbal in de minder grote competities.
0 0
rastamario
Wel eerlijk blijven, want zo werkt het niet. Als een speler ala Tete niet wilt verlengen is het niet goed dan word zn hoofd op hol gebracht door zaakwaarnemer etc. , maar aan de andere kant wel spelers kwalijk nemen als ze een lang contract hebben en weg willen. De situatie is nu eenmaal zo punt. Wanneer gaan we dan eindelijk eens aanpassen aan de situatie? Neem eens een kijkje in Portugal zal ik zeggen.

Het is een feit dat er op dit moment gewacht kon worden, was het niet nu dan volgend jaar. Mijn vraag is van alle mogelijke scenario's welke oplossing we daar op hebben? En daar heb ik sterk mijn twijfels over, maar dat zal de komende dagen duidelijk worden. Mocht dit uitblijven dan is het het beleid waarna gekeken moet worden.
0 0
Koenniiee
Jij denkt dat Bazoer lekker op het bankie' wil blijven, want daar zat hij (terecht) het hele seizoen? Laat me niet lachen. Dat is typisch een gozer die met een boos gezicht weg van de training blijft.
1 0
gras
Typisch van die verhalen die jij kritiekloos overneemt van Ajax.

Maar 'moeilijke' jongens als Ghazi, Tete en Riedewald hebben die bank ook geaccepteerd. En die laatste twee stonden er als het nodig was, en hoe zou ik zeggen.

Gudejl was de enige die echt de handdoek gooide, terwijl die nog het minste reden had. Die kreeg als eerste speeltijd boven Bazoer en vdBeek.

Je houdt je bank verder gemotiveerd door ze het gevoel te geven dat ze een eerlijke kans krijgen en speeltijd waar mogelijk. Beide zaken verliepen gewoon heel slecht vorig jaar. Met de schizofrene selecties van tete in het uefacup elftal en de bankplekken bij AJax tot gevolg.

Ajax had goud in handen. Een deel is weggegooid en een deel vertrekt door de huidige ongelijke marktcondities. Maar om je achterhoede zo uit te laten hollen en verder geen versterkingen te halen omdat je te naïef bent voor de markt: dikke, dikke faalbeurt.
1 0
Koenniiee
Hoewel je heus wel een punt hebt mbt sommige aspecten: Tete wou zelf niet verlengen. Maar omdat het jou 'niet uitkomt' roep je steeds maar wat anders. En hij stond er gewoon terecht naast. Als invaller deed hij het prima, vaak ook omdat we een voorsprong moesten verdedigen en dat deed hij prima. Verder kon hij niet leven met zijn (terechte) bankplek.

Riedewald is nooit meedogenloos genoeg geweest. Terechte plek op de bank. El Ghazi heeft een dramatische techniek en heeft ruimte nodig voor zijn actie. Dat krijg je bij Ajax bijna niet en dus prima dat hij gaat. Bazoer is een simpele postbode, kon zeker weten niet leven met zijn basisplek en ging daarom zelf ook. Ook hij werd terecht gepasseerd.

Normaal zeggen ze altijd dat een winnende trainer gelijk heeft. Hij behaalde zelfs een EL finaleplek, maar jij blijft maar roepen dat het niet eerlijk geweest is..
2 -1
Ar
Nee, het is gewoon geen goed beleid.
2 0
Guus421
Waarom lukt het Ajax niet ervaren internationals als Guardado en Moreno te vinden?

Het is altijd piepjong of Westermaan/Zimling/Heitinga..

We hebben ervaring nodig!
1 0
Koenniiee
Je hebt net fantastische voorbeelden aangereikt gekregen: Ajax haalt talenten (die steeds vaker al goed genoeg zijn voor de basis) die vertrekken voor dikke bedragen en PSV haalt routiniers die nu voor een euroknaller de deur uit gaan..
1 0
Van Reenen
Je moet ook even de Ajaxbril afzetten. Kost natuurlijk moeite en dat begrijp ik. Maar PSV werd met die spelers, de euroknallers volgens jou, wel kampioen van Nederland en Ajax met al die jonge geweldenaars niet. Net als Feijenoord met al die onbenullen kampioen is geworden Dus ervaring is vaak belangrijker dan jonge onbekende technici van 18, 19 of 20 jaar.
Zo, zet nu je Ajaxbril maar weer op.
2 -1
Pieter433
In 2 seizoenen tijd pakt Ajax 163 punten in de eredivisie, PSV 160 en Feyenoord 145. Je wordt 2x met een enkel (of 2) puntje(s) verschil 2e. Naar mijn mening een beetje een gezocht verband om dat aan leeftijd te koppelen. Ajax bril of niet.
0 0
skinny hein
waarom lukt het psv niet om Sanchez te vinden?
2 0
munser
nou volgens mij heeft psv ook klappers gemaakt... mertens, strootman, doedelzak...
1 -1
Jelle2500
Percies dit
0 0
AjaxIsrael
Nee we hebben spelers nodig die in een dynamisch systeem kunnen spelen.
0 0
Ajax9196
Dit bericht had half juli op AS moeten staan, niet half augustus.
17 -3
Pantalic
Precies
0 0
AjaxIsrael
Nee hoor.
0 -2
swing
##Breaking## 'Sanchez toch naar de Spurs en Jantje terug op het oude nest'
0 -12
swing
oh nee toch niet, wishfull thinking
0 0
GvanderK
Kom dan met een bron?
0 0
Bil
Kom maar door met Mina en Cuesta!
3 0
WeerDinges
Lisandro Magallan (rcv) , Alan Franco (rcv) , Lucas Martinez Quarta ( lcv), Nicolas Tagliafico (lb) mogen ze van mij ook wel als koopjes van rond de 5 halen.
0 0
masterrr
2 toptalenten voor op de hele linkerflank en een Colombiaanse sloper ajb.
1 0
Ajax68
ALS jullie dan zgn. met geld willen smijten, dan haal die PAVON maar eens dan, kosten 20 miljoen, maar dan hebben we er ook een échte super spits erbij !
Argentijnse jongen met klasse.
Dan nog een LEIDER voor het middenveld, én 2 Backs.
Laat nou maar eens ZIEN dan Overmars, dat je DURFT te investeren.
6 -2
Sampaoli
Pavon kost 30 miljoen.
0 0
skinny hein
Pavlon wil niet..al lang bekend. PL is alles tegenwoordig.
1 0
Oordopjes
Zenit had 22 miljoen geboden en is ook afgeslagen.
1 0
FrankRijkaard4
Ajax wil toeslaan op transfermarkt. Ja, door sanchez te verkopen...
6 -4
AjaxIsrael
En dat willen ze ook graag natuurlijk?
0 0
JHM
Zo houden we ondanks alle tegenvallers iig de lol er in.
0 0
DeKenner
Op 8 mei 2016, slechts 15 maanden geleden, speelde Ajax nog om de titel tegen De Graafschap. Ik weet dat iedereen die wedstrijd liefst zo snel mogelijk vergeet, maar als je kijkt welke wijzigingen er sindsdien hebben plaatsgevonden in de selectie, en vooral de wijze waarop die transfers tot stand zijn gekomen... Van de 19 spelers die tegen de Graafschap bij de selectie zaten zijn er nog maar 6(!!!) over.

Tussen de 13 vertrokken spelers zitten er maar 3 waar ik een goed gevoel bij heb: Cillessen, Klaassen en Milik. Een goed gevoel omdat dit voor zowel speler als club een mooie transfer was. Al was die van Cillessen wel erg laat en hadden we veel geluk met de ontwikkeling van Onana.
De overige 10 zijn bijna allemaal buitengejaagd of uit onvrede vertrokken: Vd Hoorn, Serero, Gudelj, Riedewald, Fischer, Boer, Tete, Riedewald, Bazoer en El Ghazi. Hier zitten er echt wel een aantal tussen die we op dit moment nog goed hadden kunnen gebruiken.

Welke spelers zijn er dan nog over van onze laatste ‘kampioenswedstrijd’? Veltman, Viergever, Cerny, Younes , Dijks en Schone. Niet geheel toevallig zijn dit ook nog eens de 6 meest bekritiseerde Ajacieden van dit moment!

Wat dit zegt? Dat enkel spelers die eigenlijk niet (meer) goed genoeg zijn bij Ajax blijven hangen. Er is geen sprake van doorselecteren op basis van kwaliteit, maar eerder van roeien met de riemen die we hebben. Als iemand boven het maaiveld uitsteekt wordt deze opgepikt door een club die hogere salarissen biedt. Zo worden we jaar in jaar uit afgeroomd. En zolang we niet structureel om de Champions League spelen (een podium waar ieder zichzelf respecterend talent zich maar al te graag laat zien) blijft het gewoon heel moeilijk om spelers langer te behouden. En het vervelende is dat de kampioen van dit jaar slechts voorronde CL speelt... een voorronde die we volgens mij pas 1x succesvol doorgekomen zijn. Het wordt gewoon steeds moeilijker.

Ik hoop echt dat Ajax de komende weken doorpakt, en echte versterkingen haalt. Direct voor in de basis. En niet alleen voor de posities die nu niet dubbel bezet zijn, maar ook gewoon voor posities waarop onze 'routiniers' al te lang falen.
10 0
Koenniiee
Tsja, ergens is het ook wel logisch. Frank had er (samen met Marc) een puinhoop van gemaakt in de selectie. Bosz heeft rigoureus schoon schip gemaakt, godzijdank. Maar daar kun je niet tegenop boksen met jeugd en kwalitatieve aankopen.
2 -2
Ar
Welke puinzooi?
Ten opzichte van wat er een jaar geleden stond is alleen het vertrek van Gudelj positief. Verder zoeken we een aanvaller, een middenvelder en twee verdedigers, die we allemaal een jaar geleden hadden.
Hoezo geen wanbeleid? Het is niet dat er betere voor in de plaats zijn gekomen.
0 0
Koenniiee
Begrijp je nou echt niet dat ik het heb over het elftal waarmee we gelijk speelden tegen DGS?

Allemaal beton en met gastjes die na 1 x banken gelijk de mentaliteit niet hadden om terug te knokken na een terechte basisplek.

Maar Ar, ik nodig jou graag uit om mij over 2 weken te contacten. Dan staat er een brede selectie. En ik geef het toe als dat niet zo is. Mark these words!
1 0
Ar
Beton ja, goed dat met name op het middenveld is doorgeselecteerd en Gudelj kwam te banken, ja, dat Dijks werd vervangen door Sinkgraven, ja, dat Schöne het ongelijk van Frank bewees geen middenvelder te zijn, ja.
En toch he, daar stond een redelijk kampioenswaardig elftal met een bank bestaande uit Tete, Riedewald, Bazoer, El-Ghazi, Schöne. Die bank bepaalt de kwaliteit van je selectie.
En laten we eelijk zijn, ook onder Bosz waren er wedstrijden waarin we geen enkele behoorlijke uitgespeelde aanval of echte kans zagen. Je kan zo hoog voetballen als je wil, als je geen goals maakt dan stokt het.
0 0
Koenniiee
Absoluut waar. Onder Bosz hebben we genoeg zaadpartijen gezien. Maar ik ben hem enorm dankbaar voor die laatste maanden.

Hij toonde aan dat de keus voor voetbal de juiste is, zeker voor Ajax. Die lijn moeten we doortrekken. En dat doorselecteren is dusdanig hard gegaan dat we nu een te smalle selectie hebben.

Daar had wat nuance in gebracht kunnen worden. Maar helaas had Tete voor zichzelf al bepaald te willen gaan, idem voor Bazoer in de winter. Jairo vind ik een prima bankspeler en had er tegen Heracles in gestaan, maar niet meer dan dat. Ajax is te eerlijk tegen dit soort spelers en laat ze snel vertrekken.
0 0
Ar
Tete inderdaad, die wilde zelf weg en wilde al eerder niet verlengen. Bazoer had als nadeel dat Bosz het gewoon niet in hem zag zitten. Ghazi, blijf ik jammer vinden en Neres geen verbetering. Beter had Ajax 15-20 miljoen kunnen bieden voor Traore, want met diens werklust en meters maakte hij deels het voetbal van Bosz mogelijk. En Jairo is intern wel heel erg kaltgestelt na diens blamerende ingooi tegen MU. Die heeft daaruit zijn conclusie getrokken.
Dit alles neemt niet weg dat de vaststelling is dat we nu precies spelers zoeken op hun posities en op het middenveld wel iemand met kracht zoals Bazoer kunnen gebruiken (in de breedte).
1 0
Koenniiee
Dat lijkt mij een juiste conclusie, Ar!
0 0
Gouda
Heel erg off topic... Maar ben nu in België (centerparcs).
Kan daardoor helaas niet naar de JC Arena. Maar ik moet t wel echt zien.
Wordt de wedstrijd enkel op Ziggo kanaal uitgezonden? Ik zit bij kpn en las iets over dat dit kanaal, op dit moment, ook gratis is voor oa kpn klanten... Weet iemand of ik dit kan kijken via de app van kpn voor interactieve tv?
0 -2
Ajax#1900
Als het niet gratis is voor KPN leden kun je de wedstrijd ook los kopen voor 3.50 via de site van Ziggo Sport. Moet wel lukken dus.
1 0
Gouda
Oké top dankjewel!
0 -1
Bil
Wat moet je zien??
0 -1
Gouda
Hm... Goeie vraag!
0 -1
Ar
Ik wil deze week een vriendin!
3 0
Youri08
Gaat je vrouw niet goed vinden
0 0
Duif63
Eerst je oude vriendin verkopen
3 0
AjaxCitizen
Wil je dat hij zijn rechterhand verkoopt?
0 0
dr dub
Nee, eerst je oude vriendin laten vertrekken en dan pas kijken of je een nieuwe nodig hebt, of dat de eigen opleiding (enkel- of dubbelhandig) daarin voorziet :-P
1 0
Hammerzeit
Marcie verlaat gewoon om zes uur het ArenAdek in z'n dikke bak hoor. Vrouwtje maakt een hapje, of hij haalt Chinees. Wel zo makkelijk na zo'n drukke dag. Dan lekker onbezorgd met de voetjes languit op de bank met een serietje aan. Morgen weer een dag.
4 -5
skinny hein
Marc Overmars werkt zich de tering om te kijken welke speler er in godsnaam nog in die zielige competitie in Hollanda wil spelen....en leest vol verbazing alle namen op internet.
1 0
zivkabrimovic
Centraal verdediger, Linksback en een ervaren controlerende middenvelder. En knallen maar.
1 0
Suarez16_
Linksbuiten. Younes is ook geen Ajax 1 materiaal.
6 -1
zivkabrimovic
Klopt, maar zie dat niet gebeuren.
0 0
mistermiyagi
Dat zeg ik al 2 jaar alleen krijg je dan 100-minnetjes achter je naam.

Er zijn gewoon te veel losers op Ajax Showtime aanwezig.
2 -6
AFCA1510
Die minnetjes, daar lig je van wakker zo te zien. Dan ben je pas een loser. Laterz, enge vent.
2 0
Ajax27
Iemand achter Ziyech heb je ook niet nu Nouri is weggevallen. Ik zou eerder voor die plaats iemand halen. Op 6 zou ik gewoon met vd Beek gaan spelen en op rechts met Frenkie. Schone heeft veel voor ons betekent maar hij haalt het niet meer in dit spel. Zeker niet nu de andere 2 middenvelders veel verder naar buiten spelen. Dat krijgt hij niet meer belopen.
2 0
WeerDinges
Frenkie kan op alle drie de posities op het middenveld. Maar het is inderdaad wat dun. Diegene die je koopt moet dan wel met zekerheid de Jong, vd Beek en Eiting overklassen. Maakt het toch moeilijk.
0 0
Ajax27
Ik denk dat ze de vervanger voor Ziyech pas in de winter halen. En dan weer met het verhaal dat ie zich een half jaar mag aanpassen, waarna ie volgend seizoen mag gaan vlammen. Haal je nu namelijk al een vervanger voor Ziyech voor 10-15 miljoen, dan ga je die niet een jaar laten banken.. want dan is ie weg of krijg je weer verhalen dat Ajax raar investeert.
0 0
zivkabrimovic
Daarom linksback. Dan wordt Sinkgraven eindelijk doorgeschoven naar z'n echte plek.
0 0
Ajax27
Ach, Sinkgraven is lang niet zo goed als middenvelder dan we hadden gedacht/gehoopt. Zie je 'm volgend seizoen Ziyech z'n plek overnemen? Nee man, daar zou ik graag een top middenvelder zien.
0 0
SnakeDoc
off: KNVB draagt Eric Gudde voor als nieuwe directeur betaald voetbal.

Geen KNJB meer? haha
3 0
Ajax27
Het blijft natuurlijk super lastig..

Dat je niet kunt rekenen op een Sanchez die toch nog vertrekt snap ik, met Huntelaar (en in mindere mate Cassiera) heb je opties in de spits mocht Dolberg nog weggaan. Nouri had niemand kunnen voorzien, dus dat is logisch dat er nu niemand direct achter Ziyech staat. Dat je een buitenspeler haalt voor 12 miljoen, en die maakt dan blijkbaar niet het verschil op de trainingen... dat kun je ook moeilijk voorzien als je scouts zeggen dat dit een groot toptalent is. Dat was juist goed handelen door halverwege het seizoen al in te spelen op het nieuwe seizoen. Maar... Younes was vorig seizoen al niet echt in vorm, Kluivert en Cerny zijn te jong en te wisselvallig om een compleet seizoen te spelen, achterin wist je dat het op de back posities matig was.

Dadelijk verspeel je weer 5-8 punten in het begin van het seizoen, speel je misschien nog niet eens EL met een beetje pech en dan... maar weer naar volgend seizoen kijken?

Ik geloof echt wel in het bericht dat veel spelers Ajax afwijzen, maar om hoeveel spelers gaat dit dan? Gaat dit om een shortlist van 5 personen per linie waar ze aan proberen te trekken? Zijn dit 10, 15 spelers? En als er zoveel spelers zijn die Ajax afwijzen vanwege de competitie, het geld en de kunstgrasmatten bij een deel ploegen.. moet je dan niet gewoon in een andere vijver gaan vissen?
1 0
020bornraised
Ik laat me verrassen
0 0
AjaxAddicted
en weer een dag voorbij...
4 -1
didierajax020
Sanchez heeft zijn Instagram privé gemaakt. Ik volgde 'm niet, maar kan nu niks meer zien. Zal wel gek worden van het gezeik onder z'n foto's.
6 0
SjakieWolfs
Stom dat ze Dumfries hebben laten lopen. Nu heeft Heerenveen 'm gekocht van Sparta.
1 -4
Koenniiee
Redelijk vergelijkbare speler met Dijks. Doe maar niet.
2 -1
deajaxcommissie
Sanchez out? Cuesta In! Dat is ook echt een beest van een verdediger, wel nog iets te wild af en toe maar de potentie heeft hij zeker. Verder zou ik die Johnsen gelijk bij het eerste laten aansluiten. Die jonge heeft een enorme potentie laat hem af en toe invallen voor Younes. Het middenveld mist nog een echte fysieke schakel speler in mijn ogen. En de verdediging sja..als ik eerlijk ben vind ik op dit moment alleen sanchez Ajaxwaardig en heeft de Ligt de potentie om Ajaxwaardig te worden.
1 -2
ajaxminimax
Cuesta mogen ze halen, maar gelieve ook nog een ouder iemand. Het lijkt mij niet heel erg slim om met 2 18 jarigen centraal te gaan spelen.. Voor de Ligt zal het beter zijn om een ervaren kracht naast zich te hebben
6 0
deajaxcommissie
Mee eens!
0 0
han23
Misschien is het te negatief gedacht maar ik denk dat er geen echte directe versterkingen meer zullen komen. Misschien nog 1 of 2 breedte aankopen, maar het geloof in echte kwaliteits impulsen heb ik niet.
1 -2
JanTa
Breedte aankopen worden er niet meer gedaan, dat is kapitaalvernietiging.
0 0
NielsKster
Mwah ik denk dat ze nog wel met iets goeds gaan komen. Anders wordt de postitie van waarschijnlijk Overmars wel erg bespreek.
0 0
AjaxAddicted
Wat is goed? Sanchez zei ook iedereen van: wat moeten we hiermee? achteraf weet je genoeg. Als je een type Sanchez terughaalt en nog ervaring haalt op het middenveld en een linkerbuitenspeler. Dat is toch voldoende? dan Gooi je Veltman eruit voor Orejuela, Younes eruit voor de nieuwe speler. Schoner eruit voor ervaren verdedigende middenvelder (nigel de jong?), Huntelaar voor Dolberg en Neres voor Kluivert. Dan heb je Frenkie, Kluivert, Younes, Veltman en Schone achter de hand. Prima toch?
0 0
NielsKster
ja dan is t zeker prima
0 0
NouriVandeBeek
Hoeft toch ook niet. Alleen een CV als Sanchez weggaat. Voor de rest de bank aanvullen
1 -2
han23
ja want de lb positie is prima bezet nu? younes doet het geweldig?
2 -1
Toon meer reacties