Keizer: 'Het ging mis na de openingsgoal'

BVeenstra, 12-08-2017 om 23:15, 14149 views, FOX Sports | Schoolspullen van Ajax al in huis?

Ajax-trainer Marcel Keizer vindt dat zijn ploeg op bezoek bij Heracles Almelo een onnodige nederlaag heeft geleden. Vooral het gedeelte na de 0-1 kan de trainer niet bekoren, zo vertelde hij na afloop bij FOX Sports.

‘Het komt altijd hard aan als je hier verliest, helemaal als het onnodig is’, begint de trainer. ‘Waar het mis ging? Het gedeelte na de 0-1. We konden niet gecontroleerd spelen. Lopen allemaal naar voren om de 0-2 en de 0-3 te maken. Die moet je ook wel maken, maar niet door met zijn allen naar voren te lopen.’

Keizer vertelt dat Heracles Almelo na de 1-1 nog meer mogelijkheden kreeg, ook al omdat Ajax nog meer risico ging nemen. ‘Wij zouden geen genoegen nemen met 1-1. Dan val je aan, maar dat ging niet georganiseerd. Of ik goed voorzetten heb gezien? Nee, maar de bezetting voor de goal was er ook niet. We komen wel tot de eindfase, maar toeslaan was niet goed genoeg. In de laatste minuten hadden we al het aanvallende in het veld, maar speelden we te vaak de lange bal.’

Tenslotte blikt de trainer alvast vooruit op de komende week, waarin het belangrijke Europa League-duel met Rosenborg BK op de agenda staat. ‘Het is een ontzettende mokerslag, niet de eerste. We hebben er al een aantal geïncasseerd. Morgen gaan we nabespreken en dan richting Rosenborg. Want die moet gewonnen worden. Of Sánchez er dan bij is? Dat weet ik net zo min als jij. Of het invloed heeft gehad? Nee, dat vind ik veel te makkelijk. We hadden met een 0-1 voorsprong de wedstrijd moeten uitspelen, met of zonder Davinson.’

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ellende
De manier en dan vooral het moment dat het team erachter komt dat Sanchez niet meespeelt zorgt voor onrust.
Dit is niet slim bij een jonge ploeg die al een aantal tegenslagen heeft moeten verwerken. Dus het begint niet bij de openingsgoal.
0 0
Rdk1983
Ging al eerder mis. Namelijk selectie niet op orde. En daardoor CL mis. En dan is motivatie weg. Genoeg zekfs om weg te willen.
0 0
de-Ajacied
Het ging al mis vanaf de eerste minuut. Ajax viel ouderwets aan over de vleugels zonder één kans te creeeren. Dolberg stond tussen drie Heracles spelers op een eiland. Druk zetten was ongecontroleerd, verdedigers stonden voorin uit te hijgen, Schöne stond te zwemmen met zijn geringe loopvermogen, Youness ging niet diep maar vroeg de bal op de middenlijn. Frenky de Jong kwam erin toen iedereen alles al naar voren wilde pompen.
kortom: Tactisch begint het weer een chaos te worden
1 -1
Lagasj
Het vervelende voor Keizer is dat ie in feite maar 1 kans krijgt. Het is niet eerlijk om zo te beginnen als hij moest beginnen bij het eerste. Maar in voetbal gelden wetten die ik ook liever anders zou zien. Ten eerste moet je een natuurlijk overwicht op de groep hebben en daarmee het respect van die groep afdwingen anders kan je het allerbelangrijkste, motiveren van Ajax 1 wel vergeten. Ik ben bang dat Keizer niet door heeft dat hij zonder dat respect niet kan functioneren. Je kan wel "jezelf" zijn maar dat is misschien genoeg voor Jong want die willen naar het eerste. Niet genoeg helaas voor jongens die al in het eerste spelen. Dat is andere koek. Ik denk dat spelers nu al door hebben dat het met deze trainer niet gaat lukken. Dat hebben ze al na een week door. Er mag geen licht zitten tussen jou visie/wil en de groep. Tegen Heracles zag je wat er in de toekomst gaat gebeuren. Dan kan je imho liever meteen ingrijpen in plaats van maar "te zien" waar het schip strand. Ik heb daar een hard hooft in aangezien er een totaal gebrek aan visie is bij het TH, de TD en de RVC van Ajax. Het bewijs is helaas allang geleverd. Het is al te laat.
Je kan geen gemotiveerd elftal klaarstomen in twee weken en ook nog eens 3 of 4 nieuwe spelers toevoegen. Deze leiding faalt. Als de RVC niet snel ingrijpt moet de ledenraad dat maar doen. Ajax kan zich dit al jaren durende gestuntel niet veroorloven.
2 0
masterrr
Ik wil Keizer zeker nog niet afgeschreven, maar het knaagt bij me: wie hebben we aan het roer staan?

Vind hem in tactisch opzicht erg zwak overkomen, stapt ook snel van een plan af. Juist bij zo'n jong team is de trainer zo belangrijk, vooral een die echt een duidelijke visie heeft en daar niet van afwijkt. Bij Spijkerman en Winter zie ik dat simpelweg niet en dus Keizer moet wel echt goed zijn....
0 0
Sallons@AS
Dit heeft niks te maken met gefaalde steun naar Ajax toe. Ajax is en blijft mijn club. Juist omdat het mijn club is mag ik ook kritiek leveren vind ik. Dit is puur observatief. Dingen die ik in de afgelopen weken en gisteren heb gezien. De keuzes van Keizer zijn zelfdestructief. Hij zegt dat het mis ging na de 0-1. Ja, de druk van Heracles werd groter, maar daar moet je onderuit kunnen voetballen. Kluivert, Veltman, Younes (ook al gaf hij een goede assist), de Ligt en Dolberg zaten totaal niet in de wedstrijd. Kluivert had in de rust gewisseld moeten worden voor Neres. In de 2e helft Younes voor Cerny en Dolberg voor KJH. Deze wissels hadden ook veel eerder gedaan moeten worden. Rond de 60e min zo. Na de 1-1 besloot Keizer om 1 op 1 te gaan spelen achterin (3-4-3). Tegen een ploeg dat loert op de counter is dat gewoon levensgevaarlijk. Volgens mij werd Keizer ook zenuwachtig door de klok en besloot hij voorin met Younes, Dolberg, KJH en Cerny te spelen (3-3-4). Hij heeft zichzelf met zijn keuzes diep in de vingers gesneden. Dit zal niet snel gaan veranderen denk ik. Het feit dat Keizer meer door het centrum wilt voetballen en daarbij ook nog eens druk wilt zetten baart mij ook zorgen. Je voetbalt zo de drukte in waardoor je sneller tegenaanvallen krijgt. De flanken van de tegenstanders liggen open bij balverlies. Bosz voetbalde over de flanken. Bij balverlies werd er naar de zijlijn of achterlijn druk gezet. Dat is veel effectiever dan de druk naar het centrum te verleggen. De tegenstander vind bij 1 goede combinatie en een lange bal een vrijstaande speler in de diepte. Er ligt teveel risico in het spel van Keizer. De enige manier om deze onzin recht te trekken is door een andere trainer voor de groep te zetten.
4 0
Lagasj
En wel snel.
0 0
Mung
Met Lyon thuis nog vers op je netvlies is dit echt een totale freakshow...
0 0
ajaxwestland09
ik moet nog zien of deze "jongens" het op kunnen brengen aanstaande donderdag. De ervaren spelers laten het afweten schandalig.
1 0
HansBeus
Met een interne trainer krijgen we toch dat beton voetbal, Bosz was van buitenaf...ja ik zeg maar wat hoor, ben zo verschrikkelijk teleurgesteld na vorig jaar wat we toen hadden is alweer helemaal weg!...
6 0
Bensco
spijker op zijn kop!
1 0
Ajaxbrl
Nee het gaat mis met jou FdB voetbal en je geweldige plan B (bagger) maar goed jij kan er ook niks aan doen je bent maar een schoothondje van Bergkamp en Spijkerman. WE ZIJN WEER IN EEN NACHTMERRIE BELAND VOOR HET ZOVEELSTE JAA OP RIJ.
9 -1
Amsterdamsetrots
Nee het gaat mis omdat Keizer elke keer in paniek lijkt te raken bij een gelijkspel. Dan wisselt hij meteen Huntelaar voor een middenvelder. En dan ligt alles weer open. Orejuela mag van mij zo snel mogelijk een kans krijgen, net als Frenkie en Neres in de basis. Probeer het maar eens Keizer, toon eens een beetje ballen.
1 -3
Juichtoon
Cruijff zei al nadat Ajax voor de zoveelste keer een doelpunt in de slotfase moest slikken (Fenerbahce en Fnoord bv) dat dit komt door de manier van spelen. Spelers staan niet goed tov elkaar en weten niet wat ze moeten doen. PB probeerde deze 'ziekte', het doelloos achteruit lopen, met man en macht tegen te gaan. Nu PB weg is gaan we gewoon weer aanvallers voor verdedigers wisselen en het noodlot over ons afroepen ipv in zo'n situatie naar voren te blijven voetballen.
2 0
HansBeus
de Boer 2.0 we zijn gewoon weer terug bij af met Keizer!..

0 -1
Tscheu
Het probleem is dat we eerst nog even uit de EL en beker moeten worden geknikkerd en nog een stuk of 5 keer punten in de competitie moeten verspelen voordat er ingegrepen wordt. Wordt dus een kansloos seizoen. Advocaat is straks na uitschakeling Oranje weer vrij. Zal het best leuk vinden denk ik om ook een keer "Ajax te doen". Wat een drama.

Bij aanstelling al gezegd, maar een ieder die een vinger in de pap heeft gehad bij het aanstellen van een onervaren hoofdtrainer heeft zijn hoofd op het blok gelegd. Bijltjesdag vrees ik dit seizoen.
0 -1
RaynoFischer
Haalt de kerst niet, aardige vent maar waardeloze trainer voor Ajax 1.
En ja de selectie is nog niet op orde maar je kan al een betere aanval en middenveld neerzetten dan wat hij doet:
Kluivert- Dolberg - Neres.
Ziyech- Vd Beek - De Jong.
4 -2
JPC40
Dat werd ook gezegd van Bosz
1 0
Juichtoon
door dezelfde mensen die nu vertrouwen in Keizer blijven houden vrees ik.
1 0
Knalpot
Zal vast attractief zijn maar hier verlies je ook gewoon potjes ala heracles tegen.
0 0
LezDeBoer
We zullen het nooit weten als we het niet doen. Van de spelers die er nu in staan moeten we het in iedergeval niet hebben.
0 0
Lagasj
Het Plezier Is Weg!...........En niet alleen bij de spelers.
2 0
pj
Het is ook allemaal nog best vers he..
1 -2
hetzijnmaar
nou Marcel het ging al mis toen je veltman shone en younes in de basis liet starten
en langs de lijn was duidelijk te zien dat Bergkamps rechterhand spijkerman de touwtjes in handen heeft
dat had kkrl Bosz goed gezien dus laat zien dat jij de baas bent en trap Spijkerman van de bank
5 -1
JPC40
De laatste zin is de enige zin waar ik je gelijk geef Hennie moet weg, dat is een blok aan ons been geworden.
2 0
JPM
Is Keizer nu opeens incapable? Zullen we de beste man nog even de tijd geven, aangezien dit pas de eerste competitiewedstrijd was? Commentaar met gelijke strekking volgde vorig seizoen na de paar wedstrijden van Bosz, Inmiddels smeken diezelfde mensen dat hij terugkomt.

Even lekker normal doen en Keizer de tijd geven dus. Ja; hij maakt een aantal beslissingen die ook ik niet heel logisch vind, maar laten we niet vergeten dat we dat bij bijna elke trainer hebben gehad. Laten we ook niet vergeten dat hij vorig seizoen heft laten zien dat hij in ieder geval met een leuke selectie geweldig voetbal kan laten zien.

Buiten dat is de hele voorbereiding voor hem als onervaren trainer een ramp geweest gezien alle gebeurtenissen. Ik vind het bizar om hem niet in ieder geval tot de winterstop een normale kans te geven zich te laten zien op het hoogste niveau als trainer.

Veel mensen lijken ook precies te weten welke rol Spijkerman in dit geheel speelt - kan iemand mij svp vertellen hoe we aan die wijsheid komen? Is er een AS-intelligence die het TH bespioneert en elke week rapporteert aan de redactie?

Doe gvd even normaal met z'n allen en geef het iets langer dan een paar weken. Man, man, man.
3 -5
Knalpot
De 5e colonne roert zich graag zijn over een wedstrijd of 3 wel weer weg verwacht ik.
0 -1
JPC40
Keizer moet inderdaad eerlijk kans krijgen, Wat Hennie doet is fout en verkeerd die man staat plots op het veld te commanderen waarmee hij het gezag van Keizer ondermijnt, Persoonlijk gezegd, ik kon Bosz Qua mentaliteit niet uitstaan, maar op een punt heeft hij denk ik iets goed gedaan Hennie buitenspel zetten.
Dit had en moet Keizer nu door drukken Hennie moet serieus weg of over geplaatst worden.
0 0
Knalpot
Overrulen? Stond jij ernaast? Heb jij gehoord wat Hennie zei? Nee dit is gewoon weer lekker op onderbuikgevoelens reageren. Of denk je echt dat Keizer zei we gaan all-in en Hennie daarnaast jongens blijf met een man of 7 achter de bal?
0 0
JPC40
nee ik sta er niet naast, maar had het ook niet geaccepteerd dat Hennie voor mijn neus zou staan, dit had ik toch duidelijk gemaakt dat zijn actie niet gewenst is, Hennie is de teammanager voor de staf van Keizer, Hennie is " Als het goed is NIET de coach van dit team.
1 0
Knalpot
En hoe weet jij of dit niet gewenst is? Als Hennie een individuele instructie geeft aan een speler omdat ie wat gezien heeft qua opstelling/omschakeling van de tegenstander dan mag ie dat van mij best doorgeven als ik de trainer zou zijn.
0 0
JPC40
dat is jouw keus, maar na mijn idee niet verstandig, Hennie heeft het wel eens tijdelijk overgenomen toen Frank geblesseerd was, maar dan is de hoofd coach niet aanwezig, maar nu zet hij Marcel voor schut door in te grijpen in wat marcel behoort te doen.
0 0
RaynoFischer
Tijd heb je bij Emmen en Cambuur, bij Ajax moet je er staan en zeker tegen Heracles ...
Het gaat ook om de belachelijke keuzes die hij maakt, als het nou niet anders kon maar dat kan het duidelijk wel.
3 -2
JPM
Lekker opportunistisch - Bosz maakte er begin vorig seizoen ook een aardig potje van, maar toen ging het inmiddels razendpopulaire "Emmen/Cambuur" argument niet op.

Oh ja, wel - toen zeiden we met z'n allen dat Ajax niet hetzelfde was als Heracles, Vitesse of Maccabi. Nu blijken we Bosz toch aardig te waarderen met z'n allen.
2 -3
Bil
Je probeert je gelijk te halen.

Bosz zijn manier van voetballen zag je wel terug.

Denk aan Paok en Rostov thuis.
2 0
Knalpot
Huh?
0 0
JPM
Lol, ik probeer m'n gelijk te halen, want ik vind het super belangrijk wat de digitale "Bil" account vindt van mijn mening.

Hoop kreeg ik ook vorig seizoen uit bepaalde fases tijdens een wedstrijd als Paok inderdaad, net zoals ik dat kreeg toen ik de wedstrijden tegen Nice zag.

Je komt met argumenten van niets. Argumenten die ook toepasbaar zijn op het begin van Keizer als trainer.
0 0
RaynoFischer
Dit dus, hier zit amper een idee achter doen maar wat.
Ook lievelingetjes zoals Schone en Younes erin laten terwijl we beter hebben ....

De Boer 2.0
1 0
Bil
Je verwacht dat Ajax wel wat verder zal zijn...
De basis is op vd Beek na, het zelfde.

Waarom zou je dan iemand nog meer de tijd geven?
0 0
afcamuc
Komen er geen samenvattingen van ED wedstrijden meer op Ajax´Youtube channel?
0 0
pjs
Nou Sanchez heeft aangegeven weg te willen. Nu Pavon halen en nog eens 50m investeren in 2 topverdedigers en creatieve middenvelder.
0 0
Galasek4
Peter Bosz had wel de genoemde ervaring waar iedereen over klaagt, maar verspilde 5 punten in de eerste 2 wedstrijden. Dus die vlieger gaat ook niet op, voor de mensen die denken dat dat er iets mee te maken kan hebben.
2 0
Ajaciedforaltij
Omdat hij vast zat aan een erfenis dat niet eens van de Graafschap kan winnen, dat kan je niet zomaar in een paar weekjes omtoveren tot wereldploeg met vrijwel dezelfde selectie. Toen hadden we nog houthakkers als Gudelj erin staan. Het elftal wat er nu staat is de erfenis van Bosz, het team dat vorig jaar de EL finale heeft gehaald en met heel veel pech het kampioenschap heeft misschien, en met dank aan Naaihuis. Enige spelers die we missen zijn Klaassen en Traoré. We hebben gezien dat Vd Beek een waardige vervanger is van Klaassen. Alleen Traoré is een groot gemis. Echter is dit team voor het grootste gedeelte al op elkaar ingespeeld en zou Keizertje daar makkelijk op voort moeten borduren, maar je ziet gewoon duidelijk dat er geen plan achter zit. Vorig jaar tegen Kopenhagen maakte we zelfs vroeger de 1-0 en in plaats van achteruitlopen bleven we doordrukken en hadden we makkelijk met 5-0 het veld af kunnen stappen. Marcelletje is echter niet bezig met dat soort tactische plannen, maar is meer bezig met zijn lievelingetjes een mooie carriere de schoot in te werpen. We hebben echt een stuk meer kwaliteit in het elftal nodig om de incapabelheid van de trainer op te vangen.
0 0
Bil
Maar je zag wel dat Ajax de intentie had.
Zag de voorrondes CL.

Nu bij Keizer, zie zijn wissels en zijn spel opvattingen wat niet klopt.
2 -2
Koenniiee
En waarom klopt zijn spelopvatting niet?

Je roept hier altijd maar om spelers je zelf amper kent, zonder enige onderbouwing waarom ze bij Ajax zouden passen.
0 0
Bil
Schaam mij echt kapot, hoe Ajax gister alles of niks speelde.
Zo iets verwacht je bij Cambuur, Emmen of Telstar.
Niet bij een club als Ajax, met de grootste begroting van Nederland.
5 0
KFCManager
Inderdaad, echt krankzinnig. Waarom ook? Het stond 1-1 met nog 20 minuten te gaan.
2 0
Galasek4
Wat slappe supporters en weinig steun en vertrouwen in de club, je zou bijna verlangen naar supporterslegioen uit 010. Versterkingen zouden wel welkom zijn. De Ligt doet leuk voor zijn leeftijd, en van de Beek doet zijn best, maar is bij lange na geen Klaassen. Komen er geen spelers bij, dan moeten we de jongens en technische staf steunen en wie weet hoever dit team met onze positieve steun kan komen
5 -4
Woodenshoe
Klapvee, supporters zijn júist kritisch op hun club!
2 0
Galasek4
Zo mooi dat wij als supporters van de door ons zelf benoemde mooiste club van Nederland, zo lekker de club steunen. Er is echt niemand binnen Ajax die fijn vindt om te verliezen. Als Ajax na de 0-1 niet voor de 2 en 0-3 was gegaan, zijn er wel weer klepzeikers die zeggen dat saai is.
3 -1
ZwartNazareth
Het ging mis bij het aankoopbeleid.
2 -1
renemar
Wat een klinkklare onzin. Het ging fout vanaf d eerste minuut. Alleen kan hij dat als trainer van JL niveau niet zien.
Je raagt je af waar dat heen moet met zoveel middelmatigheid in de technische leiding en w.b. spelers.
2 -3
fanvooraltijd
maar men. Keizer het gaat al mis met spelers die denken dat ze het op 70 % kunnen doen.Als ik schone inspiratie loos zie sjokken. (zie de 1ste goal van Nice ). En waarom wil Zyech vrije trappen nemen. hij heeft er de laatste 30 wedstrijden niet 1 goed genomen. er is gebrek aan leiding in het veld . er is geen duidelijk baas bij de staf en dat is terug te zien op het veld.
4 0
Heiko
Ik heb vertrouwen in Keizer maar ik denk dat hij teveel naar zijn assistenten luisterd
2 -1
renemar
Dan is hij niet capabel. Hij is toch de baas. Heb het altijd gezegd, het is een trekpop die op die plaats gezet is omdat het lekker gemakkelijk is. Zal geen tegengas geven.
En tot nu toe bevestigd hij dat volkomen met verve.
3 0
fanvooraltijd
ik denk ook dat zijn assistenten teveel invloed hebben.
2 0
Knalpot
Ik denk dat dat geen fuck ermee te maken heeft. De spelers scoorden gisteren gewoon onvoldoendes, je kan er echt maar 3 wisselen terwijl er 9 voor in aanmerking kwamen dat kun je een trainer of z'n assistenten moeilijk verwijten.
0 0
carel romijn
Keizer je bent hier niet bij Cambuur , voor jou is AJAX net een maatje te groot gezien je inzicht en foute wissels
5 -2
HansBeus
Hoe kan het nou toch zo zijn dat je als Nederlandse (top) club met 150 miljoen op de bank je niet eens een ervaren trainer voor je groep kan zetten, dat is toch ook een giga financieel risico wat je eigenlijk niet mag nemen, als er rode cijfers zijn dan kan je vaak niet anders maar met de bankrekening van Ajax en dan met Keizer aankomen zetten is vragen om sportieve zelfmoord met de grote negatieve financiële gevolgen die daarbij horen, met recht verkeerde zuinigheid! dat is nu al wel heel duidelijk geworden na 8 wedstrijden!.

Nu dachten ze bij Ajax waarschijnlijk voor een fooi en wat kilometergeld het gemis!! van Peter Bosz zo maar op te vangen, nou ik kan jullie melden dit word een hele dure misrekening want Peter Bosz was gewoon een kanjer voor deze selectie!... weggepest door zijn zg. collega's die bang waren dat er iemand anders met de credit er vandoor zou gaan!.

Je hoef je geen econoom of Johan Cruijff te zijn om dat in zien dat ons aller Ajax onder Peter Bosz helemaal opleefde, AJAX was weer AJAX!.. ONS AJAX!!!! dat zie je ook terug aan de giga belangstelling die er is in heel Europa voor onze spelers na één seizoen Peter Bosz!..

Nu hebben we 8 wedstrijden gehad met Marcel Keizer en hij zou grotendeels de ingeslagen weg van Bosz gaan doorzetten!... maar helaas, je ziet nu al bijna niets meer van de hand van Peter Bosz terug.
Gaan we de 8 wedstrijden van Keizer bekijken dan zien we
1 x gewonnen
4 keer gelijk
3 keer verloren
doelpunten voor 15
doelpunten tegen 17 (ruim 2 per wedstrijd!)
en bijna als vaste prik steeds een voorsprong weg gegeven!...
De spelvreugde is al weer grotendeels verdwenen
Wisselen als het bekende kalf al half verdronken is
CL al verspeeld
Seizoen opening verspeeld dus weer achter de feiten aanlopen
En nu donderdag, nou als je niet kan winnen van Herecles dan is de EL ook heel ver weg

Dan kan ik niet begrijpen dat ze al die miljoenen in handen geven van zo één onervaren iemand als Keizer!.
Drie jaar op rij helemaal niets in Amsterdam en nu dit!.....
Nee ik begin niet meer er over dat we de rijkste zijn.... want dat helpt toch niks

4 -3
Knalpot
Goh spelvreugde grotendeels verdwenen, hoe zou dat toch komen? Verder zulke klinklare onzin daar ga ik niet eens tegenin.
0 0
Sam Badi
Peter Bosz haalde in zijn eerste 13 wedstrijden de volgende score: 3 gewonnen, 5 gelijk, 5 verloren.
1 0
Tscheu
Mee eens.
4 0
Beer
Resultaten in het verleden behaalt, bieden geen garantie op de toekomst.
2 0
kolan
Opdonderen met al die kunstgras velden uit eredivisie gister heralces vandaag pec, belachelijk voor woorden. Wat een niveau.
7 0
Ajaxhart
Wat heeft Neres in jezusnaam verkeerd gedaan, dat nu zelfs Cerny de voorkeur krijgt? Waarom mag Youness steeds blijven staan? Waarom zegt Ajax niet mbt Sanchez: no way dat-ie nu al weggaat? Waarom Kluivert niet op links (als het rechts niet loopt)? Wat is dat voor gelul om Sanchez thuis te laten ivm gebrek aan focus? Hier wil een beginnend trainer even de stoere jongen uithangen!
Zo maar wat vragen.....
10 -2
MichelAngelo66
Goh laat ik nu precies dezelfde vragen hebben. Denk alleen niet dat het iets met stoere jongen te maken heeft. Wat wel? Geen idee... Weke ruggengraat, Spijkerman, angst voor TH, onkunde/onervarenheid?
0 0
Sam Badi
Sánchez is geen auto. Een auto is je eigendom en kan je verkopen of niet. Sánchez heeft een contract bij Ajax maar is geen eigendom. Principieel vind ik dat een werknemer die een betere aanbieding krijgt, zijn eigen carrière vorm moet kunnen geven. In de voetballerij ligt dat ingewikkeld door de enorme investeringen, in mijn ogen een vrij ziek systeem waarin de voetballers maar ten dele zelf de regie voeren over hun leven en soms ronduit de speelbal zijn van mensen met geld. Maar dat terzijde. Het is onverstandig om een werknemer 'gevangen' te houden. Een dergelijke opstelling van een club als Ajax, die een opstap is, is een risico omdat nieuwe aanwinsten zich wel twee keer zullen bedenken voor ze een langdurig contract tekenen. Aangezien afkoopsommen gerelateerd zijn aan de resterende contractduur, zal dat uiteindelijk financieel negatief uitpakken voor Ajax.
0 0
Ajaxhart
Deels met je eens (vwb je ethische uitgangspunten). Evenwel, het is m.i. ook een kip-ei verhaal. Als Ajax duidelijk aangeeft dat bepaalde spelers nog niet te koop zijn, dan zal een club zich ook niet melden (althans die kans wordt kleiner), en worden spelers ook niet in verleiding gebracht.
Als spelers van de buitencategorie al na 1 seizoen vertrekken, dat kun je dus nooit aan een sterk team bouwen, dat ook CL waardig is. Je kunt best aangeven, m.i., dat je verwacht van een aangetrokken speler dat hij in ieder geval 2 seizoenen blijft.
0 0
Sam Badi
Vind ik ook wat in zitten. Als je een contract voor vijf jaar tekent, mag je ervan uitgaan dat je minimaal twee jaar blijft. Maar goed, als Sánchez desondanks weg wil na dat eerste jaar zit je met een probleem. Je wil geen ontevreden spelers in je selectie hebben. Ajax doet een goede zet om hem een hoger loon te bieden voor komend jaar maar meer kan je in mijn ogen niet doen. Persoonlijk denk ik dat als je hier 50 miljoen uit weet te halen, je dat niet moet laten lopen. Ik ben risicomijdend wat dat betreft: je weet nooit wat iemand een jaar later waard is. Bazoer moest ook 40 opleveren en ging een jaar later voor 13. Maar goed, ik begrijp dat dat geheel persoonlijk is.

En ik denk dat we wat geduld moeten hebben met de internationale resultaten. Ajax kiest voor de lange lijn. Als de Arena eenmaal (grotendeels) in eigendom is van Ajax, zullen de inkomsten met een slordige 20 miljoen per jaar oplopen. Bedragen zoals die nu rond Sánchez genoemd worden, zijn belangrijke stappen daarin. Ajax kan het aandeel van de gemeente nu gemakkelijk ineens aftikken, maar dan wordt er een stevige hap uit het eigen vermogen genomen en dat heeft consequenties voor de credit rating. Ajax was in 2015 de meest kredietwaardige club ter wereld en dat wekt de interesse van investeerders en sponsors. Dit scenario gaat ergens komende jaren uitkomen en dan kan je het salarisplafond structureel verhogen en hopelijk ieder jaar een aardige prestatie neerzetten in Europa.
0 0
pj
Ja Neres moet toch wel hopeloos uit vorm zijn dat deze keuze wordt gemaakt. Hoewel zijn optreden tegen Nice toch anders deed vermoeden.
1 0
BarAjax
Peter snapte het, ambieerde Cruyff voetbal, wou het beste voor Ajax; dan moest er wat veranderen binnen de staf/TH. Maar nee, vriendjespolitiek. Peter weg, chaos back.
3 -1
Puurvoetbal
Spijkerman heeft geen positieve invloed. Hij neemt de controll over van Keizer. Waarom grijpt het TH niet in.
6 -1
MichelAngelo66
Uhm... Omdat dit juist de bedoeling is? Waarom? Geen tegenspraak, anders zou ik het niet weten.
0 0
Sallons@AS
Omdat Spijkerman bij het groepje van Bergkamp hoort en vd Sar en Overmars voor hun vriendjes kiezen.
1 0
Jajijdaar
Begin me nu erg zorg te maken over Ajax.

In het begin was ik wel sceptisch over Keizer. Maar ik begin mijn vertrouwen toch in hem te verliezen.
Dijks terughalen bij de selectie, verkeerde opstellingen, verkeerde wissels, weinig uitstraling. Komt een beetje chaotisch over. Ik mis Bosz ongelofelijk erg nu. Wat hadden we met Bosz weten te bereiken als hij langer bleef... Eeuwig zonde.
4 -1
JanTa
Op papier startte Ajax gewoon met de 4-3-3 opstelling al had ik liever gezien Schöne eruit en de Jong erin wat in mijn optiek het meest logische was en Kluivert Neres daar kan je nog over discusseren. Maar de chaos dat er ontstond na de wissel(s) die kan je toeschrijven aan Keizer, er was geen enkele logica meer over hoe Ajax speelde. Sanches is een gemis maar dit waren tactische blunders waar je niet achter kan verschuilen.
3 0
JHM
Het lijkt nu ook al te laat om een andere coach te halen. De juiste stap voor Keizer had geweest eerst assistent te worden. Ik denk dat Henk Fraser een goede leider voor deze jonge groep zou zijn.
1 -3
Puurvoetbal
Die komt niet; is nog veel meer Feyenoorder dan Bosz. Zou wel goed zijn om wat meer mannelijkheid in het spel te brengen. Maar dat mag je niet zeggen hier, want dan zouden we dom betonvoetbal spelen. Onzin natuurlijk, maar sommige hier zien liever 10 balletdansers.
3 0
Knalpot
Juist jij snapt het en de angst dat het dan meteen betonvoetbal wordt is totaal ongegrond. Het wij zijn ajax gelul wij passen ons nooit aan is de grootste bullshit die er is.
0 0
LezDeBoer
Na het gelijkspel bij Nice-uit had ik enorm veel zin in dit seizoen. We maakten de wedstrijd gewoon af in 4-3-3, Frenkie en Neres kwamen erin en het spel werd BETER! We walsten zowat over Nice heen. Ik had er vertrouwen in op dat moment, die veroveren hun plekkie wel binnen bepaalde tijd dacht ik en we worden er alleen maar sterker van.

Nice thuis en we staan op voorsprong. Ik helemaal enthousiast want Frenkie staat weer klaar om in te vallen voor Schone denk ik. Nee hoor we halen een buitenspeler eruit. Ik kreeg zowat een kortsluiting van deze wissel. Het spel werd SLECHTER!

Je zou denken dat Keizer van zijn fout leert maar nee hoor. We staan met een magere 1-0 voor tegen Herecles Almelo en yesss daar komt Frenkie weer. Halen we ditmaal een back eruit. Gadverdamme man.. Ik was er per direct klaar mee.
Als het echt zo'n seizoen moet worden dan ben ik geneigd te passen.
13 -1
Indojood
Precies, LezDeBoer!
1 0
Sallons@AS
Ik geef je helemaal gelijk. De keuzes van Keizer zijn zelfdestructief. Hij zegt dat het mis ging na de 0-1. Ja, de druk van Heracles werd groter, maar daar moet je onderuit kunnen voetballen. Kluivert, Veltman, Younes (ook al gaf hij een goede assist), de Ligt en Dolberg zaten totaal niet in de wedstrijd. Kluivert had in de rust gewisseld moeten worden voor Neres. In de 2e helft Younes voor Cerny en Dolberg voor KJH. Deze wissels hadden ook veel eerder gedaan moeten worden. Rond de 60e min zo. Na de 1-1 besloot Keizer om 1 op 1 te gaan spelen achterin (3-4-3). Tegen een ploeg dat loert op de counter is dat gewoon levensgevaarlijk. Volgens mij werd Keizer ook zenuwachtig door de klok en besloot hij voorin met Younes, Dolberg, KJH en Cerny te spelen (3-3-4). Hij heeft zichzelf met zijn keuzes diep in de vingers gesneden. Dit zal niet snel gaan veranderen denk ik. Het feit dat Keizer meer door het centrum wilt voetballen en daarbij ook nog eens druk wilt zetten baart mij ook zorgen. Je voetbalt zo de drukte in waardoor je sneller tegenaanvallen krijgt. De flanken van de tegenstanders liggen open bij balverlies. Bosz voetbalde over de flanken. Bij balverlies werd er naar de zijlijn of achterlijn druk gezet. Dat is veel effectiever dan de druk naar het centrum te verleggen. De tegenstander vind bij 1 goede combinatie en een lange bal een vrijstaande speler in de diepte. Er ligt teveel risico in het spel van Keizer. De enige manier om deze onzin recht te trekken is door een andere trainer voor de groep te zetten.
2 0
LezDeBoer
Helemaal mee eens. Met dat druk zetten in het centrum sla je ook de spijker op z'n kop. Heerlijk spelen tegen Ajax zo als je daar ff onderuit voetbalt. Buitenspelers zijn vaak snelle spelers en hoeven in dit geval alleen maar gelanceerd te worden en hoppa er ontstaat een kans.
Die staan te smullen om tegen ons te spelen nu
1 0
Mart42
Ik zat gisteravond in een vak met Heracles supporters en die vertelde precies wat jij hier boven posten. Het is 1 grote bende bij Ajax en ben bang dat het een drama seizoen wordt.
2 0
MankeNelis
Precies zoals het gegaan is. Dit soort wissels merk je in de Jupiler league niet zo vanwege de geringe weerstand. Ik vervloekte Bosz, maar gaandeweg ga ik toch twijfelen aan de huidige staf. Als dit in 3 wedstrijden een vingerafdruk zou zijn, dan vrees ik ook dat het een ramp seizoen wordt.
1 0
pj
Bij Bosz riep iedereen dat het een overgangsseizoen zou worden en de meesten hadden daar vrede mee. Onder Bosz werd eveneens lange tijd niets gepresteerd.

Toch apart dat onder Keizer alles er meteen maar moet staan, en dan tel ik de (door omstandigheden) slechte voorbereiding nog maar niet mee.
0 -3
MankeNelis
Echter Bosz was duidelijk, hij had een plan en dat werd gevolgd. Als jij weet wat Keizer aan het doen is of welk idee hij heeft met een ploeg die er al voor 80% staat. Warrige communicatie, onlogische taktiek, vreemde wissels. Dat wekt geen vertrouwen.
1 0
pj
Over de wissels en opstelling ben ik het eens maar verder heb ik genoten tegen Nice. Dus ik panikeer nog niet. Vd Beek is op de goede weg, Dijks was een grote meevaller en het is hoop ik een kwestie van tijd dat we Neres en Huntelaar en De Jong vaker gaan zien. Het enige wat me echt zorgen baart zijn Dolberg en Ziyech, wat is er met hun aan de hand dat ze aan hun ondergrens zitten.
0 0
LezDeBoer
Opzicht is er echt geen reden tot paniek want we hebben echt wel materiaal om zelfs een team als Nice stuk te spelen mits de popptjes op de juiste plekken worden gezet.

Maken we de volgende wedstrijd weer dezelfde fouten en rare keuzes dan raak ik wel echt in paniek. Het werd me nu al teveel om eerlijk te zijn.
1 0
pj
Dat ben ik met je eens! Zo'n Rosenburg probeert ongetwijfeld te anticiperen op onze zwakke punten. Dan moet je die hebben gefixt of in ieder geval iets anders proberen.
1 0
Ajaxtrouw
Gewoon te licht voor ons
0 0
DS
Is Patrick Kluivert nog vrij? Haal die er maar bij in de staf. Spelers gaan echt niet luisteren naar een bank met mensen die nooit wat bereikt hebben.
1 -1
HansBeus
Het ging mis bij Ajax toen ze Keizer hoofdtrainer maakten!..
7 0
Mart42
Het ging mis toen Cruijff zijn handen van Ajax trok en een stelletje eigenwijze ballen aan de macht kwamen die nog nooit wat gepresteerd hebben. Jonk was het niet eens met de werkwijze en weg. Bosz die ook geen zin had in deze werkwijze is ook weg gegaan.
1 0
Bonno1978
Je zou toch denken na 3 seizoenen zonder prijs dat de beleidsbepalers net zo nerveus worden als de Ajax supporter? Dat werkelijk alles op alles wordt gezet om er dit seizoen vanaf minuut één te staan? Maar nee, er wordt gekozen voor een onervaren trainer op topniveau. Dat de kans aanwezig was dat Sanchez zou gaan, dan wisten we al. En daar heb je gewoon mee te dealen als Ajax zijnde. Het ergste vind ik dat zowel tegen Nice als gisteren deze trainer blijkbaar niet het vermogen heeft om de wedstrijd te lezen en tactisch juist en tijdig te wisselen. Tegen Nice sprong hij pas van de bank na de 2-2 en ook gisteren wordt er te laat gereageerd. En de spelers kunnen wel vragen om versterking, maar ook met dit team moet er toch met twee vingers in de neus worden gewonnen van Heracles? Keizer zet de boel blijkbaar niet op scherp. En die conclusie kun je dus na een aantal potjes al trekken. En dat is zeer verontrustend...
1 0
Fieldman
Als Keizer de spelers gewoon op de juiste plek zet gaat het vanzelf lopen. Afwachten of hij een autist is die weer niks verandert of dit aangrijpt om Schone op de bank te zetten en Kluivert weg van rechtsbuiten.

Over een paar weken is Orejuela wedstrijdfit en kan hij rechtsback.

En begin NIET over ervaring. De meest ervaren Viergever, Schone en Veltman behoren vaak tot de zwakke schakels. De jonge talenten veel vaker goed dan onze ervaren krachten.

Reden: Goede ervaring kan ergens anders meer verdienen. Goede talenten komen nog wel naar NL, als investering in hun carrière.
2 0
Sallons@AS
Ik geef je gelijk. Alleen is Orejuela wedstrijdfit. De competitie in Colombia is al een aantal wedstrijden onderweg en hij heeft alle wedstrijden gespeeld.
0 0
Johan1
We moeten stoppen met Keizer en wel zo snel mogelijk. Van het beste voetbal eind vorig jaar naar een onzeker, instabiel spelend Ajax. In 2 maanden heeft Keizer, het TH en de nare omstandigheden ervoor gezorgd dat Ajax van titelkandidaat nr 1 veranderd is in een gevallen topclub met een zeer onzekere toekomst. De talenten zijn niet zo goed als Ajax denkt, de ervaren spelers zijn waterdragers en missen de kwaliteit om Ajax naar een hoger plan te brengen. Wat de jeugd betreft zijn alleen De Jong en vd Beek goed genoeg. Kluivert is veel te wisselvallig en Dolberg is onzichtbaar. Cerny hoort niet eens bij de selectie. Neres wordt door onbegrijpelijke redenen niet opgesteld. De ervaren spelers Schone, Veltman en Viergever zijn niet goed genoeg om voldoende respect af te dwingen bij de jonge spelers. Het zijn eenvoudige voetballers zonder veel extra kwaliteit. Ziyech zit met zijn hoofd bij een transfer en wisselt 1 goed moment af met 5 x balverlies. Deze selectie is lang niet goed en evenwichtig genoeg om kampioen te worden in deze samenstelling. We missen kracht en snelheid. Onder Keizer hebben we nog geen belangrijke wedstrijd gewonnen, met als dieptepunt de verliespartij gisteren. Het TH is totaal niet kritisch op elkaars functioneren en hobbelt maar door. Ik ben erg pessimistisch over de toekomst, want hoe kun je als organisatie beter worden als niemand kritisch op elkaar is. Bosz heeft gelijk gekregen om te vertrekken. Hij voelde de vriendjespolitiek binnen Ajax en natuurlijk kreeg hij een mooie aanbieding van Dortmund. Sportief gezien is Ajax sterfende, financieel gezien zijn we al jaren kampioen, maar 'who cares?' . We hadden mijlenver afstand moeten nemen van Feyenoord en PSV, maar ook dit jaar zullen we geen kampioen worden. Niet vanwege de verliespartij van gisteren, maar vanwege de blijvende incompetentie en vriendjespolitiek binnen Ajax.
4 -1
Tscheu
Amen.
0 0
Indojood
Wat een zooitje is het toch bij ons. Om gierend gek van te worden. Sinds 2014 hebben we één goede periode gehad en dat was nadat Bosz zijn eigen plan ging trekken na de winterstop. Daar viel best nog wat op aan te merken maar er zat een herkenbare visie achter. Toen ik gisteren die Spijkerman zag bekroop me een groot gevoel van leegte en het besef dat we verder dan ooit van Johan’s visie af staan.
2 0
Mart42
Stiekem zit ik te hopen dat het donderdag en zondag gruwelijk verkeerd afloop. Dat intern bij Ajax bestuurs crisis uitbreekt. Het pad wat Ajax nu bewandeld is er 1 van vriendjespolitiek waar Bergkamp, Spijkerman, vd Sar, Overmars en de rest Keizer doelbewust aan het kapot maken zijn. Hij durf niet tegen de judassen in te gaan omdat hij dan de volgende is die kapot wordt gemaakt. Zo zonde dat oud spelers de club kapot maken en alleen maar om geld geven...... Klootzakken
2 0
EVH
Overmars behoort niet in dat rijtje. Overmars doet gewoon zijn werk m.b.t. aankopen en verkopen.

Edje, Dennis en Hennie zijn absolute rotte appels. Bah!
1 -2
Mart42
Overmars doet vrolijk mee aan de polonaise. Op het moment dat Cruijff weg ging bij Ajax wist je dat dit zou gaan gebeuren en we krijgen nog veel meer shit over ons heen.......
0 -1
JHM
Marc wilde ook Bosz vasthouden. En verder voert hij zijn functie uitstekend uit.
0 -1
Indojood
Nou nee, het sterke van Overmars is dat hij zijn fouten erkent. Zijn woorden waren dat PB werd opgezadeld met de fouten van het TH waar hij dus deel van uitmaakt. Deze zomer ook weer. Zeg tegen Fluminense graag of niet in juni en schakel dan door. Marc laat het doormodderen tot eind juli toen we al begonnen waren tegen Nice. Doet ie alles fout? Nee. Uitstekend? Zeker niet.
0 0
Mart42
Ik zeg ook niet dat hij alles fout doet. Vind het klasse van hem hoe hij onderhandeld en de club weer financieel sterk heeft gemaakt. Maar dat hij pas in augustus eens op zoek gaat naar versterking vind ik fout!
0 0
Indojood
Ik antwoordde op JHM, Mart42
0 0
EVH
Exact.
0 0
EVH
Hennie Spijkerman, de ex trainer van Rohda Raalte, Urk, VVV, Emmen, Zwolle, Haarlem en Cape Town.

De assistent van onze hoofdtrainer Marcel Keizer, de ex trainer van Nijenrode, UVS, Argon, VVSB, Telstar, Emmen en Cambuur.
1 -1
Fieldman
Dude, hij zette gisteren en tegen Nice gewoon een paar spelers op de verkeerde plek.

God Bosz zette Schone in de basis in de CL-finale. Schone die al maanden aan het falen was. Dus ook Bosz was vaak genoeg een idioot qua verkeerde spelers opstellen. Zie ook Tete - Veltman. Of doodleuk niemand rouleren tegen PSV na de EL tegen Schalke.

Als Keizer nu ingrijpt leert hij al sneller bij dan Bosz. We gaan het zien. Als hij blijft volharden met Kluivert rechsbuiten kunnen we hem niet meer serieus nemen.
0 0
EVH
Dude, Peter Bosz maakte voornamelijk hele goede keuzes.
0 0
Knalpot
Dude PB had vooral veel mazzel daar doen die 5 aardige potjes verder niks aan.
0 -1
EVH
Hahahaha ja tuurlijk.

Je verwart Bosz denk ik met Frank de Boer die mazzel had met zijn vier titels met 73 76 76 71 puntjes.
0 0
Indojood
Maar hij kwam met al zijn fratsen wel in de EL-finale. Dat niveau lijkt nu opeens lichtjaren weg te zijn.
0 0
JanTa
Het liep daarvoor al helemaal mis alleen werd het gemaskeerd door die enen treffen. Er ontstonden weer (net als bij Nice) enorme ruimtes tussen verdediging en middenveld en daar is maar 1 persoon verantwoordelijk voor, Schöne. Het mag toch niet zo zijn dat Kluivert op een gegeven moment centraal op het middenveld stond mee te verdedigen omdat daar niemand stond? Dat je elkaars posities overneemt OK maar dit sloeg werkelijk nergens op en na de wissels werd het er alleen maar slechter op terwijl Schöne al snel gewisseld had moeten worden voor de Jong. Ik heb altijd een grote bewondering voor Schöne gehad maar op de positie waar hij nu staat meten er veel meters gemaakt worden en je hebt snelheid nodig en daar voldoet hij niet meer aan.
0 0
Guus421
Het is niet alleen dat de backs te hoog spelen.
Ons middenveld mist defensieve kwaliteit en atletisch vermogen.
Ook hebben we veel te weinig lengte. Bij een voorzet staat alleen Dolberg in de 16 die kan koppen.
Daar komt nog bij dat de vleugels veel te weinig doelpunten maken. Voor een team dat met zo veel risico op de aanval speelt scoren we veel te moeilijk.
3 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
ik weet niet of jij die voorzetten gisteren gezien had, maar Peter crouch zou die er nieteens inkoppen.

wie heeft er nou defensieve kwaliteit nodig als je 70 minuten lang op de 16 van de tegenstander speelt. als je gewoon 2 keer scoort, dan is het direct afgelopen met al die clubs. We hebben dus aanvallende kwaliteiten nodig, in de vorm van een nieuwe linksbuiten die beter is dan younes, of kluivert links en neres rechts.

Cerny en Younes kunnen wat mij betreft beide vertrekken.
1 -1
Bobbaasje
Ik kon afgelopen nacht niet slapen door het paranoia gedrag van Marcel Keizer met zijn hoofd heen en weer.
2 -1
EVH
Lekker schichtig om zich heen kijkend.
De man heeft echt de uitstraling van een top trainer.
Dat hadden ze goed gezien bij Nijenrode, UVS, Argon, VVSB, Telstar, Emmen en Cambuur.
0 0
leazi
Wij zijn Ajax wij zijn de rijkste!!
3 -1
RoodWit
Top Ajax: We willen Europees in de top meedoen.

Hoe kun je nou A zeggen, en B doen.

Op deze manier worden wij geen kampioen, op deze manier zullen wij in Europees verband niet veel voorstellen, op deze manier verliezen wij van Heracles Almelo.

Teleurstelling is groot.
2 -1
AjaxIsrael
Nee met geld smijten gaat werken..
Dat probeerde Ajax onder Uri Coronel en werd bijna de ondergang van de club.
1 -3
Sulejmanibesteaankoopooit
ja want toen hadden we ook 250 miljoen op de bank en een selectie ter waarde van 300 miljoen.

Ze kunnen nu makkelijk 80 miljoen uitgeven op de markt aan 3 spelers en dan gaan we de komende 20 jaar nog steeds niet misschien failliet. al helemaal als sanchez en Dolberg verkocht worden, je mag best een keer meer dan 5-10 miljoen uitgeven, wanneer het doel is om steeds beter te worden, en niet om steeds maar weer, seizoen na seizoen alleen maar proberen het niveau vast te houden.
1 0
RusselWestbrook
Welke spelers van 25 miljoen willen bij Ajax komen voetballen?
0 0
Knalpot
Als je ze 15M tekengeld geeft misschien. Zeer realistisch ook natuurlijk.
0 0
Marcoryn
Met geld kan je investeren..dat klinkt al heel anders.
0 0
Mokum<3destad
Keizer is incapabel gebleken om als hoofdtrainer te fungeren. De backs spelen te hoog waardoor we in de omschakeling zeer kwetsbaar zijn. Overigens spelen we te naïef en is het bizar om alles of niets te spelen tegen Heracles vanaf de 70e minuut. Doodzonde , met dit spelers materiaal moet je eigenlijk in de CL-spelen, mits we defensieve versterking erbij zouden krijgen en Sanchez blijft. Het doet erg pijn, we hadden het Bayern van de Nederlandse competitie kunnen zijn. Ondertussen zijn we al 3 jaar geen kampioen geworden en zal het zeer moeilijk worden om dit jaar kampioen te worden. Deze selectie moet nu presteren anders is alle kwaliteit verloren voor zakkengeld en kunnen we weer aan een nieuw team bouwen met een nieuwe coach.
3 0
Sulejmanibesteaankoopooit
precies, en gisteren was te zien dat het voorin aan kwaliteit ontbrak, want zo goed verdedigde die pannenkoeken van Heracles nou ook weer neit.
3 0
Ajax9196
Het ging ook helemaal mis bij jouw aanstelling. Waardeloze opstellingen, wissels en uitstraling.
9 0
afca87
Hoop dat we winnen van roosenborg en grun
Verwacht nog wel aardig wat transfers
1 -2
Sulejmanibesteaankoopooit
Ik denk dat je niks meer kan verwachten dan uitgaande transfers.
3 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
Keizer zal nooit een prijs winnen. Hij heeft het wisselen namelijk geleerd van Frank de Boer; De verkeerde wissel en veel te laat.

Gisteren was de totale paniek te zien, die kwam door de trainer. Vergelijkbaar met De Graafschap uit.

Blijf gewoon 4-3-3 spelen, breng frenkie huntelaar en neres in en blijf geconcentreerd plan A spelen. want alleen het ajax van Jol had een plan B wat werkte, en dat was alle ballen op Suárez.
5 0
LezDeBoer
Dit!!!
0 0
jutter
Met de verdediging zoals gisteren ga je de komende weken tegen nog meer zeperds oplopen te beginnen tegen Rosenborg, dat lijkt mij geen gewaagde voorspelling. De club wordt afgestraft voor zijn lachwekkende capriolen op de transfermarkt, de tranen springen je in de ogen. Het is een beleid een club als Ajax onwaardig, en ook niet eens de eerste keer. Keizer maakt het bovendien met zijn zelfmoord wissels nog een stuk gecompliceerder, zijn hele optreden straalt uit dat hij nog een beginneling is op dit niveau. Geen autoriteit die voor de ploeg staat, en iemand die in de media vooralsnog niet goed over komt. Ik voorzie zware tijden, tenzij men eindelijk eens gaat doorpakken op die transfermarkt waar iedereen om schreeuwt, zelfs spelers die eigenlijk niet in Ajax 1 zouden moeten staan (Veltman e.a.), en dan is er dus iets goed mis!. Man, man, wat een armoede!.
2 0
FT`S
Het ging mis bij het wegsturen van Bosz ipv Bergkamp, Spijkerman en consorten..
5 -1
EVH
Jep.
100% de waarheid.
0 0
FrankRijkaard4
Ik ga mijn weekend niet laten verzieken door deze ellende. Gaat richting seizoen dat lijkt op het seizoen van het 100 jarig bestaan. Brandhout.
2 0
AjaxIsrael
Geen zelfmoord plegen he?
0 0
3*stars*3
Hahaha kom op.
Ajax wat er nu staat heeft veel meer kwaliteit en er komt ook nog wat bij.

Nadeel is dat het weer laat moet gebeuren...
0 -1
Bil
Lastig weekje voor de boeg.
Rosenborg en Groningen zijn lastige tegen standers
3 -1
Ajaciedvooraltijd
Misschien maar beter dat we aankomende week alles verliezen. Hebben we in ieder geval een andere coach
6 0
HZMKK
Echt een grote schande dat hele Ajax beleid!!!
5 0
Woodenshoe
Ik heb vooral naar een draak van een wedstrijd zitten kijken. In de eerste helft nauwelijks een kansje gecreëerd op dat vreselijke veld daar in Almelo. Younes die voor de 3e keer op rij geen knikker raakt en wederom niet gewisseld wordt. En na de 1-0 wordt op kinderlijke wijze de voorsprong weer weggegeven.

Er zit iets gruwelijk mis. Vorig jaar hebben we geleerd dat een valse start je de titel kan kosten, dit jaar doen we het gewoon weer. Lekker begin!
4 0
Hendriknrlaatst
Gewoon wanbeleid, alleen maar jeugd door laten stromen die er nog klaar voor zijjn. Doorstromen en ongeveer 10 wedstrijden per seizoen is genoeg. Ervaring ontbreekt. Iemand die de kar trekt en mentaliteit laat zien. Juist een type Snijder. Een extra buitenspeler aantrekken die wel kan scoren. Huntelaar in de spits
1 0
Hendriknrlaatst
Keizer heeft Jupiler trainer carrière, Spijkerman heeft Jupiter carrière, Aron Winter heeft geen ervaring. Alleen Bergkamp geef ik voordeel van de twijfel. Dit kan toch niet? Zoveel prutsers bij Ajax aan het roer??? Dit is gewoon beschamend! Ze hadden nooit iemand voor Bosz! Die trekpop van der Sar straalt ook al niks uit.
7 -1
Bil
Keizer nooit lang bij een club vol gehouden.
2 0
CoolRunnings
Nee, het ging mis bij het samenstellen van de selectie. Ieder jaar krijgt het TH het voor elkaar om het niveau van de selectie verkeerd in te schatten.

Ik begrijp dat je aan het begin van de voorbereiding de selectie niet rond kunt krijgen, maar in augustus nog op zoek naar 3, 4 versterkingen....
8 0
AFCSANCHEZ
En niet eens begin augustus, want dan had je nog even de tijd. Maar 2 weken voor het einde van de transferperiode. Ongelooflijk.
5 0
Ianovic
3 weken
0 0
vak114
Aldus de sprekende handpop van Overmars en co.
Totaal lachwekkend dat deze lichtgewicht de moeilijkste positie van een club in NL heeft gekregen.
Straalt niks uit,tactisch onbenul,totaal ongeschikt voor Ajax.
Beter nu op staat schoppen voordat de schade onherstelbaar is.
8 0
FT`S
Dan zit het echte probleem er nog steeds...Bergkamp, Spijkerman, Aron Winter (onvoorstelbare defensieve instelling!) L'ami..Reiziger krijgt nog het voordeel van de twijfel, maar is ook een back he..Misschien moet ik Edwin en Marc hier ook maar meteen bij zetten..Het had zo mooi kunnen zijn..Als je de rotte appels verwijderd had en met Bosz was verder gegaan had je opzeker nog in de CL gezeten en gister met 0-5 gewonnen mét Sanchez..
1 0
Bobbaasje
Keizer is een man zonder ruggen graad en is een marionet van Overmars en Bergkamp.
1 0
AFCSANCHEZ
Volledig mee eens.
2 0
AFCSANCHEZ
Haal Pavon, Nigel de Jong, Arana, Donk of Douglas.

Onana
Orejuela Donk Viergever Arana
Nigel de Jong
Van de Beek Ziyech
Neres Huntelaar Pavon

Je zal wel moeten Overmars en RVC, de druk van spelers en fans is enorm groot.
1 -1
Knalpot
de Jong, Donk, Douglas serious?
0 0
CoolRunnings
Pavon heeft onlangs zijn contract verlengd tot 2022. Transfersom in zijn contract 30 miljoen
0 0
Bil
Marcel, ik mag hopen dat jij donderdag van Rosenborg wint.
Of ga je dan weer zeggen,, het ging mis na de 1-0"
1 0
LezDeBoer
#StopPlanB Polijst plan A er maar eerst lekker in en laat de betere spelers starten.
2 0
Ajax68
NEEN Marcel Keizer, het was al MIS vóór áánvang van de wedstrijd, en zie nou eens in samen met die Overmars én kloten RvC , dat AJAX een ECHTE LEIDER op dat middenveld nódig heeft, dat kán die eigen jeugd niet opvangen !
En een ECHTE ERVAREN Linksback.
Verder was héél die " voorhoede " gewoon Lam en Waardeloos, en die áchterhoede gewoon erg zwak.
4 -1
Hammerzeit
Het ging mis toen jij aangesteld werd. En al die andere pipo's ook lekker mochten blijven zitten. Dan opperpipo Winter er nog bij. Brr....wie verzint zoiets, wat een ellende.

Ik hoop van harte dat het allemaal goed komt en bewijs aub ons ongelijk.
3 -1
AFCSANCHEZ
Spijkerman verzorgt het veldspel op de training. Niet gek dat het niet om aan te gluren is. Bosz negeerde hem niet zomaar, die had ook door dat Spijkerman er gewoon totaal geen verstand van heeft. En Keizer komt binnen en Spijkerman krijgt de touwtjes weer in handen, een grote vriendengroep met Bergkamp voorop. Gewoon eruit gooien die 3 en schoon schip maken.
5 -1
Hammerzeit
Ja man, dat is zo. Maar er was gewoon geen vuiltje aan de lucht aan het eind van vorig seizoen. En dan binnen twee maanden er zo'n teringbende van maken waarin iedereen maar wat doet. Ik snap het niet hoor. Tuurlijk wou Bosz Spijkerman eruit hebben, voegt nauwelijks iets toe. En dan hebben we het nog niet eens over Bergkamp, Winter (wtf, really?), en die gekke l'Ami die al heulemaaaal geen reet toevoegt ipv schreeuwen als een maniak en rondspringt alsof 'ie op een houseparty is.
Het is weer een ouderwetse slangenkuil. Ik en vele andere zijn het met je eens, schoon schip maken is sowieso een must.
3 0
de-Ajacied
Tja welke trainers zijn er nog meer beschikbaar? Dit gaat in elk geval niet goed
2 0
Pure
Misschien heeft Advocaat nog tijd over.
0 -1
Adam24
Ik hoor mensen zeggen dat het dezelfde basis is als vorig seizoen, maar dan wel zonder Klaassen en Sanchez en laat dat nu net de meest belangrijke spelers zijn geweest. Ziyech zou het stokje over moeten nemen van Klaassen maar speelt daadwerkelijk als een natte krant. Dijks was nog niet wedstrijd fit en had zeker 10 minuten eerder gewisseld moeten worden omdat hij compleet leeg was. De Ligt vertraagt de opbouw gigantisch. Na de 2-1 ging iedereen diep staan, geen mogelijkheid meer om te voetballen. Dolberg neem ik in bescherming want daar zie je zo veel klasse aan af, hij moet het helaas alleen doen, heeft werkelijk geen 1 bal gekregen van onze buitenspelers.
1 0
Siemmie
Hoezo vertraagd De Ligt de opbouw nou weer? Hij is de enige die regelmatig het middenveld in dribbelt en een creatieve oplossing probeert te vinden. Maar vervolgens kan hij de bal niet kwijt kan omdat iedereen stil staat. Dat kun je de cv's niet verwijten. Als het middenveld gewoon beweegt en de buitenspelers niet aan de zijlijn geplakt staan, gaat de opbouw een stuk sneller.
1 0
mokum430
En zonder Traore. Hoe gek het klinkt, hij kon wel voor leuke acties zorgen... younes weer teveel balverlies, kluivert te snel moe
0 0
sdds
wedstrijden tegen az utrecht vittese ADO Groningen PSV Feyenoord ga je met deze selectie trainer gewoon verliezen.
2 0
Hendriknrlaatst
Precies, wanneer wordt iedereen wakker? Waar is vechtmentaliteit?
0 0
oudzuid2
het stort iedere keer als n kaartenhuis in elkaar. en voordat je goed en wel begonnen bent loop je alweer achter de feiten aan
0 0
Ron44
This het zelfde als vorig jaar; eerst eruit in champ L ; dan verliezen ; en dan weer kopen ; leren ze niks in Amsterdam ? Of is geld zo belangrijk ; ? 200 miljoen op de bank houden ; of moet het 300 miljoen worden .
0 0
Albertini
Hoe kan je met drie man achterin een op een gaan spelen, als je achterhoede zo dramatisch slecht staat. Voorin was het eveneens slecht op enkele redelijke acties van Kluivert na. Er moet nog wel iets gebeuren anders sta je zo weer 10 punten achter. heb vraagtekens bij het tactische vermogen van Keizer.
M.i moet er snel wat gebeuren. Geld zat en op de bank levert het niets op. Met dit elftal worden we geen kampioen. Te jong en te licht. Moeten wat versterkingen bij en niet in de breedte. Basisspelers.
Achterin voor Veldman en Viergever. Hopelijk blijft Sanches.
Middenveld een sterke verdedigende middenvelder en Schone vervangen voor De Jong.
Je moet toch een keer afscheid nemen van bepaalde spelers.
Hetzelfde geld voor Younes. Stelt ons te vaak teleur.
Dolberg laten staan maar af en toe een schop onder zijn hol. Is veel te veel afwezig en het rendement is te laag. Eerder wisselen dan ruikt hij de concurrentie.
En Kluivert erg goed maar in mijn ogen nog geen basisspeler.
Lijkt me een mooie opdracht voor Keizer cs. Niet wachten tot de winterstop.
2 0
Bil
Keizer wat bij Cambuur weggestuurd is.
Gaat nu nog meer om versterkingen vragen.
Zodat hij zich daar achter kan verschuilen.
Maar wel ondertussen zijn lievelings spelers opstellen.
2 -1
afca4eva
Volgens Italiaanse media komt AC Milan met een bod van minstens 30 miljoen op Dolberg....
En zo hebben we donderdag helemaal niks meer op het veld staan.
1 0
ajaxminimax
30 miljoen.. daar gaat Ajax nooit mee akkoord. Ben er niet zo bang voor dat er na sanchez meer gaan vertrekken. En Sanchez is ook nog niet weg... hoop blijven houden.. :p
0 -1
Afca85meer
We hebben Huntelaar toch? Binnen 20 2x levensgevaarlijk.
3 0
Ianovic
Van mij mag ie weg, een spits moet scoren en dat doet ie niet.
Ook word ie overhyped...leuke spits niets meer niets minder.
6 -5
3*stars*3
Jij snapt er echt niets van hѐ?
3 -5
Ianovic
Jij wel? Ik denk dat ik wel iets van snap hoor..heb zelf op hoog niveau gespeeld dus ik denk het wel nota bene bij onze eigen club.
0 -2
Knalpot
Dat zegt helemaal niets, van 3/4 van de door ons opgeleide buitenspelers zou ik nooit een training willen volgen. Was je ook een buitenspeler? :)
0 0
3*stars*3
Hahaha ok...Gefeliciteerd, Sanogo en John Veldman hebben ook voor Ajax gespeeld....

Als jij roept dat Dolberg weg mag en dat hij overhyped is, snap je er imo idd niet veel van.
Maargoed, jij snapt er wat van omdat je voor Ajax hebt gespeeld...
2 -2
Ianovic
Op niveau zeg ik dan heb je er meer kijk op idd.
Spits moet scoren en word daar op afgerekend punt.
0 -1
3*stars*3
Dolberg is in potentie gewoon een topspits en verdient wel wat krediet, na afgelopen seizoen.
Tegen Nice thuis was hij ook belangrijk en jammer genoeg scoorde hij niet maar die goals komen vanzelf.

En hou maar op over spelen op een hoog niveau want dan moet jij ook inzien dat Dolberg een geweldenaar is en dat die goals weer komen.
Je gaat mij toch niet vertellen, dat je al zijn (geweldige) goals van vorig seizoen bent vergeten?
Waaronder aardig wat goals in de topduels en uit en thuis, in de halve finales....
2 0
Hendriknrlaatst
Waarom krediet? Hij heeft maar 1 seizoen gespeeld. Scoort alleen maar thuis. Hij is nog jong, tijd genoeg.
0 -1
3*stars*3
Goals in de Kuip, Kopenhagen en Lyon vergeten?
1 0
Ianovic
Het is een aardige spits...niet 1 die er 30 inknalt..daar waar een spits voor is.
0 -2
RaynoFischer
Lol scoort even niet en is meteen overhyped... :p
Genoeg spitsen die niet elke week scoren.
Ac Milan en Monaco zullen blij zijn als hij zo makkelijk weggegeven wordt.
3 -3
Ianovic
Nee hoor ik vond dat altijd al..
Spits is voor mij een killer en dat is kasper niet.
1 -1
Ellende
Snap wat je zegt.
Toch vind ik het zorgelijk dat hij er in dit soort wedstrijden tegen dit niveau tegenstanders vaker niet staat. Ook zelfs weinig meedoet in het spel.
2 -1
Ianovic
Dat bedoel ik, goede speler hoor maar word beter gemaakt dan hij is.
Een echte spits knalt er tegen zulke tegenstanders 3 in.
1 -1
Ianovic
Tuttosport is bron...=flinke korrel zout
1 0
Hendriknrlaatst
Plan B heeft Keizer niet, of gewoon simpel alles op Huntelaar. Ajax heeft ook geen plan b als de trainer weg valt of niet voldoet pffff. Echt amateurs daar
0 0
Afca85meer
Wordt het niet eens tijd om het Technisch Hart door te lichten? Zijn hebben namelijk veel meer vingers in de pap dan we wellicht dachten. Dat werd wel duidelijk afgelopen zomer tijdens het vetrek van Bosz. Zij beslissen mee over wel of niet een nieuwe speler halen/de nieuwe trainer/hoe ver jeugdspelers zijn etc. Alles wat uiteindelijk invloed heeft op Ajax 1.

Met name de rol van Dennis Bergkamp ben ik benieuwd naar. Die mag zelfs overal over mee beslissen zonder ergens echt de eindverantwoordelijkheid voor te hebben en heeft nu overal zijn gewenste personen op de andere posities gezet.
2 0
Multi
Nee Keizer het ging al mis in de transferperiode, daar waar het jaren al mis gaat. Waar we vorig jaar eindigde met een mooie brede selectie die kwalitatief ook prima was en waar er goede vervangers op de bankt zaten, besloot Overmars er een groot deel van te verkopen.

Daarvoor in de plaats is te weinig kwaliteit gehaald om dat op te vangen, zeker met het wegvallen van Sanchez nu deze wedstrijd. Het is geweldig dat Ajax met spelers vanuit de jeugd wil spelen, maar je kan niet verwachten dat 17/18 jarige de kar gaan trekken. Deze jongens zouden rustig gebracht moeten worden. Een mooi voorbeeld is Kluivert een jongen die geweldig kan voetballen, maar ook iemand die een wedstrijd lang onzichtbaar kan zijn, niet gek met zijn jeugdigheid. En dan heb je een aankoop op de vleugels en dan geef je hem niet eens de kans??? Laat Neres verdorie eens meerdere wedstrijden spelen, nu heb je het idee dat de miljoenen weggegooid zijn.

Daarnaast vergeten we ook nog even mooi door te selecteren. Younes, Veltman en Dijks (ondanks dat hij gister aanvallend goed speelde) had je al lang moeten verkopen en nieuwe spelers voor moeten halen.

Dat het vervolgens ook nog eens mis gaat bij de trainer die eigenwijs vast blijft houden aan bepaalde spelers en gekke tactieken gaat bedenken, maakt dit alles alleen maar erger. Onder andere Schöne; liep er gister ook weer bij alsof hij er geen zin in had en dat terwijl je de Jong op de bank hebt zitten. En daarnaast is met het wegvallen van Sanchez ook in één keer een hele andere mentaliteit aanwezig. Zo zie je maar wat de mentaliteit van 1 speler te weeg kan brengen.

Nee Keizer het probleem is veel groter en met het aantrekken van 1 of 2 kwalitatieve spelers los je het eigenlijk nog niet op. Bosz leek vorig jaar mooi een paar stappen vooruit te hebben gezet in zowel beleid als het spel van het team, maar tijdens deze transferperiode hebben we die stappen ook weer ongedaan gemaakt en misschien zelfs wel extra stappen terug gezet.
2 0
RaynoFischer
Geschikt ❌, Ongeschikt ✅
2 -1
SpartAjax
Het ging mis na je wissels, 1 op 1... dan maar gelijk !!!
1 0
Runnerlex
ik mis de echte topsport mentaliteit,ook bij de trainer je ziet dat youness en dolberg niet voldoen.wissel ze dan ,zo krijg je ze niet scherp.We moeten echte backs hebben dit kan echt niet meer had die haps maar gekocht. En je had gisteren gewoon sanchez op moeten stellen...Je krijg het zelfde als verleden jaar met jong ajax leuke en slechte wedstrijden..Dus wisselvallige resultaten,zie ons geen kampioen worden.
0 0
landmarq
Bashen. De nieuwe trend. Vooral niett inhoudelijk reageren.
Twintig minuten te gaan en dan wissel je Dijks voor de Jong bij 1-1.

En dan klagen dat Heracles nog meer ruimte kreeg haha zelden zoiets naiefs.
De afglijdende Hollandse school in de praktijk.

Ik begin te begrijpen waarom jong zoveel tegen goals had.

Deze man maakt in drie wedstrijden zulke onbegrijpelijke keuzes.

Nog niet begonnen of alles staat in en rondom het veld al op ontploffen.

6 0
Runnerlex
kan wel goed opschieten met l'ami en spijkerkut en bergkamp..pffff
2 0
*Bonsie*
Spijkerkut??
0 0
Runnerlex
ja ..gisteren stond ie in 1keer te bleren en verleden deed ie ze bek niet open...vandaar spijkerkut zit al jaren op de bank en voegd niks toe.
1 0
cruijffthebest1
Keizer is een tactisch onbenul, heb ik hier al eerder gezegd en dat heeft hij gisteren weer laten zien.
Iedereen weet dat Kluivert op links veel beter is, Youness liet niets zien, dus waarom dan niet Kluivert naar links en onze miljoenenaankoop Neres op rechts, zoals het hoort. Dolberg liet ook niets zien, dan haal je die in de rust eraf en KJH erin, maar nee, lekker wachten tot een kwartier voor het einde tegen een bijeengeraapt zooitje gasten die amper kunnen voetballen en wij WEER het lachertje van Nederland zijn.
Echt, beschamend om te zien en een tempo waar menig rollatorgebruiker makkelijk in mee kon gaan, niet te geloven wat een slap zooitje. Ik hoop dat er nog heel snel echte versterkingen komen als Benedetti en Rigoni en dat Sanchez blijft, anders gaat dit weer helaas een seizoen zonder kampioenschap worden!
5 0
john67
NOgmaals kan iemand onderzoeken, wat younes weet of heeft hij een hele gevaarlijke familie. Hoe kan het dat heel nederland ziet, dat hij er echt helemaal niets van kan, een momentje als je geluk hebt per wedstrijd en achterenvolgens door zowel de Boer Bosz en nu weer Keizer toch wekelijks wordt opgesteld en nooit gewisseld, Gister ook weer halen we kluivert er maar uit kan younes ten minste blijven staan. Keizer doet zeker rare wissels, waarom huntelaar niet eerder, dolberg raakt geen knikker, heeft de hele voorbereiding niet gescoord, 2 europacup wedstrijden niet en nu ook al een comp wedsrtijd niet, wanneer krijgt huntelaar zijn kans, die scoort tenminste wel. Ook zo raar dat cassiera gen kans krijgt , deed het stukken beter in de voorbereiding toen younes er nog niet was.
0 0
Knalpot
Wat lukte er bij Kluivert dan? Als kluivet op is doet ie niks meer, als younes op is blijft ie iig nog vechten en zn acties maken.
0 0
JHM
Denk je dat die gewenste versterkingen een verschil maken onder deze coach die Cerny plots verkiest boven Neres?
1 0
john67
spelers met karakter kunnen toch wel een keer hun mond opendoen. Snap niet dat er nog geen spelers zijn, die hebben gezegd, als je younes blijft opstellen, dan spelen wij niet mee, of geef hem gewoon geen bal.
0 0
El Salvador
Ik heb geen moment de indruk gehad dat de ECHTE WIL om te winnen aanwezig was gisteravond... Als je sommige spelers ziet bewegen. VERSCHRIKKELIJK!! Er zal een andere wind moeten waaien door deze selectie. Keizer is denk veel te lief!! Dat gaat hem waarschijnlijk niet lukken....
Schöne dramatisch gisteren, Dolberg dramatisch gisteren, en blijven gewoon staan! Huntelaar kwam erin, en direct bijna 2 x raak in 10 minuten. Gewoon Dolberg er is een tijdje naast en Schöne helemaal eruit!!! Frenkie op 10, Huntelaar in de spits. En waar blijft de man van 12 miljoen?? Is die gekocht voor Jong Ajax of zo?? Er moet was gebeuren!!! Maar of Keizer daar de man voor is.... ?????
0 0
kolan
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/755811/-ajax-moet-naast-s-nchez-rekening-houden-met-nieuwe-klap-miljoenenbod-op-dolberg-.html
1 0
Sander89
Keizertje, het is snel tijd om logische beslissingen te gaan nemen, anders haal je oktober niet.

Maak je hard voor behoud Sanchez en stel hem op zolang hij niet verkocht is.

Geef de nieuwe back het vertrouwen boven Veltman.

Stop met Schone en stel gewoon Frenkie op.

Als Neres en Cerny de beste indruk maken, stel die 2 dan gewoon op. Kluivert voldoet prima als invaller en Younes mag je nog lekker een maandje met vakantie sturen.

Mocht Dolberg volgende wedstrijd weer niet scoren dan wordt het tijd om Huntelaar voor hem of naast hem in te brengen.
0 0
Pas
Ik ben het het met alles wat je zegt eens. En ik vind Huntelaar ook een goede spits. Maar ik blijf Dolberg een ijskoude vinden en met goede aanvoer van bruikbare ballen zal hij zeker gaan/blijven scoren. Alleen soms is hij een tijd lang onzichtbaar.

Maar Keizer moet snel iets doen aan Veltman, Younes en Schone.

En dat Sanchez moet blijven is ook wel duidelijk geworden toch. Hopelijk ook voor Marc.

Ps, Dijks speelde prima.
0 0
SjakieWolfs
Ik vroeg me na 10 minuten al af of ik nog moest blijven kijken. Het was drie keer niks. Toch besloten om te blijven kijken met als gevolg dat m'n hele avond naar de kloten is. het was niet om aan te gluren en weer ontbrak de passie, beleving en de wil om te winnen. Daarnaast lijkt het middel Lasse Schöne ook uitgewerkt te zijn. Elke tegenstander laat hem in balbezit komen om er vervolgens met twee man op te klappen. Zo lever je de bal telkens weer in. Ook voorin laten Younes en Dolberg het steeds afweten. Kan heus geen kwaad om die mannen een keer op de bank te zetten. Het gaat me veel te ver om Keizer hiervan de schuld te geven. Je kunt nou niet direct zeggen dat hij z'n stempel al op dit elftal heeft gedrukt. Deed hij dat maar door enkele vast spelers te passeren. Ik vind Mitchel Dijks trouwens een verademing, vooral aanvallend had een behoorlijke drive. Je kon aan hem wel zien dat ie er zin in had.
1 0
kolan
Bosz laten gaan was al een groot fout. Die had minstens gezien wie de zwakste schakels bij Ajax zijn. Maar door vriendjespolitiek bosz naar dortmund laten gaan en dat spijkerman mag blijven. Hierdoor alles wat in een jaar was opgebouwd gelijk breken. Niet gek dat Sanchez nu weg wilt. Die denk van wat een zooitje. Wel apart je trainer laten gaan die voor het eerst sinds 20 jaar europees finale heeft bereikt. Waar zijn we mee bezig bij Ajax? Nu moeten wij met keizer gaan doen die er niks aan kan doen. Ze geven het zelf signaal bij Ajax hoe ze mensen makkelijk laten gaan dan gaat sanchez ook proberen.
1 0
Lars93
Bosz wilde teveel invloed hebben. Ajax is, volledig terecht, gestopt met het geven van invloed aan trainers nadat Van Basten en vooral Jol daar niet zo best mee om waren gegaan. Dortmund kwam voor Bosz, Bosz ging dus nog meer eisen stellen en Ajax heeft keurig vastgehouden aan het eigen beleid. Het zou pas een slecht signaal zijn als je laat zien hoe makkelijk je over jezelf heen laat lopen.

Jeugdspeler van 16: "Ik wil 10 miljoen verdienen."
Ajax: "Ja dat willen we allemaal wel."
Jeugdspeler: "Oké, dan ga ik weg."
Ajax: "Grapje, hier is 10 miljoen."

Ja, dit klinkt absurd en zal nooit gebeuren, maar het principe is hetzelfde.
Bosz is overal weggegaan met gedoe. Heeft zelfs maar een half jaar in Israël gezeten voordat 'ie op de volgende trein (Ajax) sprong.

Dat Spijkerman nu teveel van invloed is op het spel kan, dat weet ik niet. Maar dat is in mijn ogen weer een compleet ander verhaal.
1 -1
Bensco
Ze hadden Bosz ook meer invloed moet laten nemen. Het is nu toch wel duidelijk dat de Coach himself niet te touwtjes in hadden heeft? dit is precies het voetbal wat we een jaar terug ook zagen. Dit is Spijkerman en Bergkamp aan het werk.

onder Bosz had de coach tenminste de touwtjes in handen. Die man kreeg het voor elkaar om 2 zieke transfers af te dwingen. Dat is geen toeval maat! dat is een coach die zijn vuist op tafel beukt en versterkingen eist.
0 0
Lars93
Dat is nou precies wat we niet wilden. Een passant met bestuurlijke invloed. Dat Bosz grote invloed had op het spel, top! Maar invloed op het dagelijks en lange termijn bestuur van de club moet je echt niet willen. Zeker niet van een coach die bewezen heeft makkelijk te "hoppen".
Ik ben dan toch benieuwd welke zieke transfers je bedoelt. Volgens mij worden die namelijk gedaan door Overmars, die nu met Richarlison ook een "zieke" aankoop leek te doen totdat het Grote Engelse Geld zich ermee ging bemoeien. Niet zo gek dat je dan kansloos bent. Dat Bosz aangaf versterking te willen staat daar dan redelijk los van, dat heeft Keizer ook al gedaan.
Of je bedoelt de huur van Bosz' vriendje Traoré die een paar geweldige wedstrijden speelde maar eigenlijk een half seizoen geen knikker geraakt heeft.
0 0
Ianovic
Wat helemaal een afgang is is dat zelfs de selectie om versterking smeekt...ze hebben gelijk hoor maar ik kan mij dat in de afgelopen 30 jaar niet herinneren zoiets gehoord te hebben.
2 0
noahdepoah
Het bashen is weer begonnen. Jammer. Verdient Keizer niet. Heracles uit kan je gewoon verliezen en zeker als het scorend vermogen zo achter blijft. Dat is toch wel een probleem aan het worden. Iedere wedstrijd. Ik ben bang dat dit aan Dolberg en Youness ligt. Neres en Huntelaar maar eens proberen.
4 -4
Ajax9196
Heracles uit mag je helemaal niet verliezen, die moet je met 3 goals verschil winnen. Dat Keizer kritiek krijgt, is volkomen terecht.
4 -1
SjakieWolfs
Jammer dat je er zo over denkt. Keizer kun je dit echt niet aanrekenen. Het is volkomen logisch dat ie eerst voortborduurt op de spelwijze van vorig seizoen. Op Dijks na waren het allemaal spelers die er vorig seizoen ook bij waren. Trouwens, tegen Nice hadden ze het redelijk gedaan dus waarom zou je gaan schuiven.
0 -4
Hendriknrlaatst
Coach is toch verantwoordelijk??? Of snap je dat niet?
1 0
Knalpot
Ook zo'n domme dooddoener, de spelers zijn gewoon verantwoordelijk en gisteren hebben er gewoon een stuk of 8 onder hun kunnen gespeeld, tja dan kan je van iedereen verliezen. Vraag ze maar bij PSV, die hadden gisteren trouwens weer mazzal met AZ die open huis hield terwijl je weet dat je gewoon als Osijek tegen PSV moet spelen.
0 0
Ianovic
Kritiek=bashen op as
0 0
ajaxminimax
Ja het bashen is jammer, verdiend keizer ook niet. Ben ik het met je eens, maar heracles mag je niet verliezen. Hoe die goals worden weggegeven, dat mag nooit gebeuren. Dolberg kun je er gewoon inlaten. Younes moeten ze 2 weken op vakantie sturen. En Neres erin inderdaad
3 0
Siemmie
Je kan dit verliezen, zeker, maar niet op de manier zoals het nu gebeurt is. Dit is echt de schuld van keizer die in de 70ste minuut alles of niets gaat spelen in het fucking eerste competitieduel. In 25 minuten heb je met een 4-3-3 ook nog genoeg tijd om de 1-2 te maken. Maar dankzij zijn falen is het 2-1 geworden.
3 0
JHM
Bashen? Laten we het op kritisch houden, napraten is prima als het maar inhoudelijk is. Als onze coach ervoor kiest in de voorbereiding te starten met Kluivert/Neres en hij wisselt Cerny ineens ipv Neres is dat natuurlijk onbegrijpelijk, zo demotiveer je spelers volledig.

Verder als je coach de boel plots omgooit met onbegrijpelijke wissels mag je daar ook je vraagtekens bij zetten. Peter Bosz was daar heel duidelijk in, pas een ander systeem als dat er echt goed inzit. Marcel Keizer heeft tegen zowel Nice als Heracles een ander systeem toegepast, wat dramatisch uitgepakt heeft. Daar mogen wij als supporters gerust vraagtekens bij hebben.
0 0
koelman
Basisplaats Huntelaar. Dolberg op bankie, te vaak onzichtbaar.
3 0
Turbo
Dolberg was bij veel van onze kansen betrokken. Huntelaar heeft 2 grote kansen om zeep geholpen en verder alleen balverlies geleden.
0 -1
Ajax9196
Deze man is net zo ongeschikt voor zijn functie als de rest van de beleidsbepalers. Wat een armoede zeg, met Hennie en Aaron naast zich. De uitstraling alleen al.. en dan ook nog verkeerde opstellingen maken en belachelijk wisselen. Ga lekker je plan B, C tot en met Z bij Cambuur uitproberen.
1 -1
blava
Veltman en Dijks zijn zwakken backs. Zij staan er wel maar doen niets. Veltman staat nu 20m van zijn tegenstander i.p.v. 10 m vorig seizoen. Iedereen ziet het maar niemand doet iets. Nu kan een aanvaller de bal rustig aannemen, naar de achterlijn lopen en een voorzet geven. De term agressief verdedigen bestaat niet in Amsterdam.

Verder hadden Ziyech en Schone een baaldag genomen. Middenveld is bijzonder zwak momenteel door Schone. Het liefst haalt hij de bal op bij Onana en passt hem risicoloos naar Viergever of de Ligt om in de middencirkel te blijven hangen. Hierdoor is de balans op het middenveld volkomen weg en moeten v.d. Beek en Ziyech (zwakke wedstrijd) al het vuile werk opknappen.

Onbegrijpelijk dat Schone wordt gehandhaafd terwijl de Jong aantoonbaar beter is en de balans op het middenveld terugbrengt.
0 0
pj
Ik vond Schöne na vd Beek en Dijks de beste veldspeler bij Ajax in de eerste helft. Je hebt toch een aantal geniale inspeelpassjes gemist vrees ik die helaas verkwanseld werden (alleen samenvatting gezien?).

Komt nog bij dat het juist na de invalbeurten van De Jong het nu steeds misgaat. Over balans gesproken, het wordt juist onrustig door zijn wissels. Wel hoop ik dat er een tactiek gevonden kan worden waarbij De Jong wel kan excelleren zonder dat je gatenkaas veroorzaakt, want ik ben het eens dat hij meer potentie heeft dan Schöne.
0 0
ambtenaar
Rustig een nachtje kunnen slapen maar we hebben denk ik echt een probleem.
1 0
Ajacied33
Daar had je geen nachtje slapen voor nodig om achter te komen hoor....We hebben gewoon een probleem
0 0
AjaxAddicted
Maar waarom eigenlijk hè? Je hebt op Klaassen na, je vaste 11 van vorig seizoen nog. Huntelaar erbij omdat Dolberg het laatste half jaar 1 keer heeft gescoord en brengt ervaring. Je was met barac bezig als vervanger van sanchez. Beek als vervanger van Klaassen. Je hebt er nog een verdediger bij. Alleen keizer houdt vast aan younes, Dolberg, schone, Veltman. Dat zijn in mijn ogen de zwakste schakels. Maar dat vond ik vorig seizoen ook al. Conclusie, keizer legt bloot waar we al een seizoenen problemen hebben. Waarom schneijder er niet bij gehaald? De ervaren speler op het middenveld. Veltman en younes moeten echt van die plek af.
0 0
Ajacied33
Correctie. Basiselftal is gewijzigd op 3 posities ten opzichte van vorig seizoen. Klaassen zoals je noemt,Traore en Sanchez. Allemaal te vervangen maar dan moet je wel de juiste spelers er voor in de plaats opstellen
0 0
Puurvoetbal
De belangrijkste wijziging tov vorig jaar : Bosz
0 0
Hendriknrlaatst
Met kinderen van 17 win je de oorlog niet. Dat 1 of 2 opsteld ok, maar op déze manier ga je niet kampioen worden.
1 -1
ajaxminimax
Er stonden geen 17 jarigen..... inmiddels zijn ze 18, maar weet je wel dat ze onder Bosz ook meestal in de basis stonden?
1 0
Olle
En je weet dat ze ook toen geen kampioen werden....
0 0
ajaxminimax
Och tuurlijk dan ligt het gemiste kampioenschap daar weer aan.....
0 0
JHM
Die man is het helemaal kwijt, Neres niet wisselen maar Cerny. Hoe demotiveer je je spelers, door Cerny bij de selectie te halen en die maar te wisselen terwijl je de hele voorbereiding de keuze gemaakt hebt ''Kluivert / Neres''voor rechts.
3 0
AjaxAddicted
Cerny is ongeschikt voor Ajax. Hangt er al jaren tegenaan. Is te lang. Gewoon Neres opstellen.
0 0
Ajacied33
Het steekt nog het meest dat je van een matig en verzwakt Heracles verliest. Ze hoefden niet eens tot het uiterste te gaan om 2 x te scoren tegen ons en te winnen. Pijnlijk
1 0
Fieldman
Met Sanchez erbij hadden we waarschijnlijk gewonnen, maar het helpt niet mee als je niet je sterkste opstelling het veld in stuurt.

Hopelijk gaat Keizer door dit verlies eindelijk de benodigde wijzigingen aanbrengen en leidt dit verlies er toe dat Sanchez in ieder geval niet weg mag.

-> Kluivert weg van de rechterkant. Tandeloos en veel te veel kansloze A-junior acties. Dat zagen wij ook al tegen Nice. Hopelijk heeft Keizer het eindelijk ook door. Kluivert kan bijvoorbeeld Younes een keertje gaan vervangen.
-> Frenkie de Jong en Donny van de Beek zijn beter dan Schone. Dus waarom speelt Schone? Zo snel mogelijk Frenkie in de basis.
-> Ziyech vanaf rechtshalf laten spelen in plaats van linkshalf.
-> Zo snel mogelijk Orejuela opstellen. Veltman is een kwetsbaar punt in je elftal.

En STOPPEN MET JE FUCKING PLAN B. Tegenstanders hoeven het nu nog maar vol te houden tot minuut 70 en dan gaat Ajax pompen of verzuipen.

Keizer moet nu echt gaan ingrijpen. Nog een keer zo goedkoop puntverlies en we zijn gezien.
Maar puntverlies was onvermijdelijk met Kluivert vanaf rechts, Schone in de basis en Veltman rechtsback. Plus een vermoeide, matige Younes blijven opstellen.
3 -2
Hendriknrlaatst
Voor de 70e minuut moet je zo waardeloos clubje als Heracles al weggespeeld hebben! Maar ja die overhypte Dolberg en buitenspelers die nooit scoren gaat het moeilijk worden! Neres er in!
1 0
ST
Eens.
0 0
AjaxAddicted
Maar Veltman en de spelers roepen om minimaal 2 verdedigers. Een ervaren middenvelder en eventueel aanvaller. Wat gaat er toch mis in het beleid? Dat schrot toch geen vertrouwen? En los van Klaassen en sanchez was het dezelfde opstelling als vorig seizoen...???
1 0
Hendriknrlaatst
Als je niet scoort win je nooit, daar ligt het aan bij dit elftal!
0 -1
Hendriknrlaatst
Het ging mis toen jij bent aangesteld. Heb geen vertrouwen in jou als trainer. Zie geen progressie in het elftal. Je wissels zijn om te huilen. Neres stel je niet op. Kinderen van 17 staan in je elftal , het is gewoon lachwekkend!
1 -4
BlueDuke
Die kinderen speelde vorig seizoen ook. Was het goed? Nee. Maar mensen houden van uitersten hier. Of geweldig of een zak stront.
Ik vond het tot de 0-1 best goed, alleen maakte we de kansen niet af/stond castro aardig te keepen. De 1-1 was gewoon een goed doelpunt en de 2-1 ook. Zo ver moet je het alleen niet laten komen. Vond het middenveld met hakim en donny veeeel te hoog staan. En we hebben weinig alternatieven op het middenveld. Daar zit ons grootste probleem. Mensen onderschatten leiding van Davy al jaren. Dus ja daar zou wat bij mogen.
Moet dat iemand zijn die gelijk staat en 25m kost? Graag, maar ik geloof niet in dat we iemand kunnen vinden die dat waard is en wilt komen. Ook is nigel De jong nog trager dan shone en sneijder was nooit gekomen. Of je moet buitenkansje vinden ala sanchez of een degelike speler kopen die je weet dat nooit beter wordt maar wel wat ervaring heeft en constant presteert ala viergever.
2 0
Knalpot
Helemaal juist deze constatering.
0 0
Toon meer reacties