[Update II] Ajax bevestigt komst Orejuela

BvdPloeg, 11-08-2017 om 18:45, 79040 views, Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax contracteert binnen afzienbare tijd de Colombiaan Luis Manuel Orejuela, zo meldt zijn huidige club Deportivo Cali via de officiële kanalen. De 21-jarige rechtsback, die ook als linksback kan spelen, moet zo'n 3,5 miljoen euro kosten.

Het Colombiaanse Deportivo Cali meldt dat het dinsdag een bod van 3.650.000 euro bruto heeft geaccepteerd voor Orejuela. Ajax krijgt daarmee honderd procent van de sportieve rechten. In de komende dagen zal Orejuela afreizen naar Amsterdam om daar enkele medische tests te ondergaan.

Halverwege juli meldde De Telegraaf al dat Orejuela in beeld was als eventuele back-up van Joël Veltman. Marcel Keizer wilde echter eerst de kans geven aan Deyovaisio Zeefuik, die deze voorbereiding de stap maakte van Jong Ajax naar het eerste. Met Orejuela heeft Keizer zijn naar eigen zeggen gewenste defensieve versterking.

De Telegraaf meldt na het bericht van Cali dat de nieuwe Ajacied voor vijf jaar tekent, onderhandelingen zijn daarbij in de afrondende fase. Hij is na Davinson Sanchez en Mateo Cassierra de derde Colombiaan die bij Ajax een contract tekent. Met David Neres heeft Ajax bovendien nog een Braziliaan in de selectie. Ook de komst van jeugdspeler Danilo Pereira zou nog in de lucht hangen.

Update - 07.24 uur (10 augustus 2017)
Luis Manuel Orejuela wordt vrijdag medisch gekeurd bij Ajax, zo meldt De Telegraaf. Als hij daar doorheen komt, tekent hij een vijfjarig contract in Amsterdam. 'Het is altijd moeilijk om over jezelf te praten. Dat kun je beter aan anderen overlaten. Maar als het dan toch moet, denk ik dat ik een snelle en harde verdediger ben, agressief in de duels. En als het kan, probeer ik op te komen om aanvallend ook mijn bijdrage te leveren', aldus Orejuela, die hoopt snel van waarde te kunnen zijn. 

Update - 18.45 uur (11 augustus 2017)
Ajax heeft Luis Manuel Orejuela definitief binnen. Na de afgeketste deals van Richarlison en Mateo Barac kondigt de club vrijdag de komst aan van de Colombiaan. De rechtsback tekende op De Toekomst een vijfjarig contract en hij liet voor het eerst zijn shirt zien met rugnummer 28. 

Ajax Showtime en Scorito hebben ook dit seizoen weer besloten om een subpoule aan te maken voor het spel TopCoach. Doe geheel GRATIS mee (er komen ook geen kosten bij en je kunt ook geen geld inzetten om voordeel te behalen) en win mooie prijzen!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VerstandVanVoetbal
Leuke speler voor de breedte.Moet echt wat meer bij.Maar tweede worden dit seizoen lijkt mij hoogst haalbaar met materiaal wat wij nu hebben.Scheelt PSV maakt geen goede indruk.Maar ik zie Feyenoord als grootste titel kandidaat Maar gaan het zien
2 -2
PabloXXX
Kies even een andere username
3 -1
R.F.
Nogmaals, Sky Sports meldt: wel interesse, heen deal, zelfs geen topprio voor Tottenham
1 0
ajaxtukker89
nou 40 mil voor sanchez en voor 5 mil gekocht niet slecht gedaan dan lijkt me zo alleen hij hoeft va mij niet weg misschien nog een seizoen en dan 60 weg
0 -3
afca4eva
Ik hoop dat het niet waar is maar mocht het waar zijn begrijp ik ergens wel dat dit een niet te weigeren bod is voor een speler uit de Nederlandse competitie.. en dan ook nog eens een verdediger.
Momenteel mijn favoriete speler van Ajax en de beste centrale verdediger in jaren.
Mocht het echt serieus worden dan hoop ik dat Ajax misschien iets kan regelen met Spurs dat Vetonghen naar huis komt, mocht hij daar voor openstaan.
Maar het voelt nu als hopen tegen beter weten in...
0 0
gi0vanni
Vertonghen? Dat meen je niet. Op die leeftijd willen ze flink geld verdienen in het buitenland.
0 0
Ajax#1900
Hahah. Iedereen weer helemaal in paniek door het zoveelste gerucht.
2 0
niels1992
Negatieve geruchten over Ajax zijn meestal altijd waar
0 -1
Ajax#1900
Dan waren Ziyech, Dolberg, en zelfs Younes en Kluivert al lang weg. Ik wacht het rustig af.
2 0
niels1992
Waarom zou Ajax dit NIET kunnen weigeren? Ze gaan er sportief op achteruit, hebben nog een lang contract, zijn rijk genoeg etc. Volgend jaar kan je hem (na nog een extra leerjaar) voor waarschijnlijk nóg meer verkopen. Dus 40 mil is leuk, maar wat schiet je er sportiefgezien mee op? Niet veel. Het is niet zo dat Ajax ineens doorpakt en 2 20 miljoen spelers koopt.
2 0
WijZijnAjaxWijZijnDeRijkste
minimaal 40 mil toch marcie?
1 0
Hugoboss92
Dit maakt het toch niet leuk meer als voetbalfan zijnde. Spelers worden direct na 1 jaar doorverkocht. Zo moet je telkens opnieuw bouwen.
5 0
Runnerlex
is niks van waar man...
0 0
R.F.
Paulo Freitas: wel interesse, geen bod!!
2 0
NielsKster
Kom op Marc, morgen wil ik op deze site zien staan Sanchez niet te koop!
3 0
amthree
Als het waar is dan dag kampioenschap sanchez is veels te belangrijk voor onze verdediging!
1 -1
amthree
Waarom mogen al die k*t engelse supporters altijd meerdere seizoenen genieten van hun spelers en wij maar 1 seizoen of minder?
1 -1
Hugoboss92
De voetbalmarkt gaat een keer exploderen en aangezien zij geen goede eigen jeugd hebben (uitzonderingen daargelaten) kan het zomaar zijn dat het stuk minder rooskleurig wordt voor hen
1 0
amthree
Volgens 1 spaans journalist hebben ajax en spurs een akkoord bereikt over sanchez voor een bedrag van €38.5 miljoen....
0 -3
AjaxIsBeast
Als dit echt zo is kunnen we de titel wel vergeten...
2 0
ditisdebeslissing
toch te hopen dat Ajax een doorverkoop clausule afdwingt. ik denk dat Sánchez net zoals Zlatan een club hopper gaat worden.
0 0
KennyTeteTuTuTuTu
Zie het nu ook opeens overal langsvliegen...
0 0
R.F.
Klopt de rest praat allemaal na
Maar het is wel even schrikken die partij geruchten
0 0
ditisdebeslissing
de geruchten rondom Sánchez trekken weer aan zo zou er nu 38.5 geboden zijn.
1 0
DirkvanDam
dahm... niemand zou gaan...... pff...... gaan we weer..... waarom kunnen wij nooit meer genieten van een elftal dat 3 jaar bij elkaar blijft en echt prijzen pakt.....
2 0
jaapdijkemasted
Marc is zo gek nog niet!
0 -1
RaynoFischer
Nou ik zie nu wel aardig wat geruchten, dat Sanchez voor 35 miljoen naar Tottenham gaat.
Dan is de lof voor Marc weer weg .....
Hou je poot eens stijf.
2 0
NouridolbergNeres34
Mag toch hopen van niet we need the beast!
2 0
R.F.
Niet te koop
2 0
Ajax4xbestevaneuropa
Nice verliest thuis van Troyes..Weten we meteen weer waar we over zijn gestruikeld...
2 0
mickey2602
Zelfs bij VI vonden ze het onterecht dat Nice doorging. Vooral Gijp was bijzonder goed te spreken over Ajax in die wedstrijden.
1 0
AjaxIsBeast
En vorige week van Saint-Etienne...
0 0
EVH
Alright.
0 -1
Michels
Als deze Luis net zoveel talent heeft als de vorige, dan komt hij er wel...
2 0
ditisdebeslissing
felipe luis?
1 0
Michels
Nou, ik zat eerder aan Suarez te denken... Maar Felipe Luis is ook prima.
1 -1
Afca85meer
Geweldig nieuws! Nu hopen dat hij ook echt een kans krijgt en niet achter Veltman moet blijven hangen vanwege de aanvoerdersband.
3 0
Dennis1964
Ja ja zal wel
0 0
3sterren
Chapeau mijnheer M. Overmars!
U heeft het weer geflikt...
3 -1
Fredschuit1
In Chili heb je ook veel talenten lopen..
2 0
Labrador
Mooi!
0 0
Eastwood
Sterke kerel ook, lijkt me. Brengt een trein in beweging.
0 0
Hziyech14
Ik hoop dat hij dat ook bij een geparkeerde bus met de handrem erop kan.
1 0
Hammerzeit
Welkom ouwe reus!
0 0
ym22
Onana
Orejuela,Sanchez,De Ligt/Veltman,Sinkgraven
De Jong,vd Beek,Ziyech
Neres-Dolberg, Kluivert

en je sloopt de hele eredivisie
2 -3
zivkabrimovic
Klopt helemaal, maar het is wel echt een héél jong elftal.
0 0
AjaxCitizen
Veltman geen LCV s.vp.
Voor LCV gewoon Viergever of De Ligt.
2 0
Gonzo
Onana
Veltman - Sanchez - Viergever - Orejuela

De Jong - v.d.Beek - Ziyech

Neres - Dolberg - Kluivert

Of nog een linksback?
2 -1
gi0vanni
Nog een linksback en een stabiel centrum is noodzakelijk. Dus als het net zo slecht gaat als in de CL dan de Ligt out en Viergever in. Jammer dat ze er nog geen bij hebben.
1 -1
Maxwell_5
Ik verwacht ook nog een middenvelder. Keizer gaf in een interview al aan dat hij in wezen 5 middenvelders te weinig vindt om het seizoen mee in te gaan. Hoewel Sinkgraven ook nog als middenvelder zou kunnen spelen, had dat niet zijn voorkeur.
0 0
reaguurder
Toch wel treurig voor Sinkgraven. Altijd op en top gemotiveerd, zich aanpassend waar dat moet, en nu op geen enkele positie eerste keuze.
0 0
Bensco
Dat is het probleem van veel spelers, veel kunnen maar eigenlijk in weinig echt goed zijn. Sinkgraven is verstandiger als hij zich focust op 1 positie ipv als middenvelder/back/linksbuiten. Viergever heeft dat probleem ook. Ook die moet gewoon centraal staan en niet als CV/back/CVM. Die multifunctionaliteit klinkt mooi maar is in mijn ogen juist zijn bottleneck.
0 0
bremovic
zou sinkgraven doorschuiven naar middenveld en nog voor een verdediger gaan en een aanvaller
0 0
Maxwell_5
Het is hoe je het bekijkt denk ik. Als middenvelder wordt hij mogelijk als back up gezien. En als vleugelverdediger denk ik dat hij gewoon eerste keus is.
0 0
AFCAwooz
Lekker man, genoeg mensen voor een nieuw kartel in Amsterdam. Nee zonder gekheid, ben erg benieuwd naar deze Colombiaan!
1 0
amthree
Mooie foto van luis die naar een foto van een juichende luis kijkt:)
2 0
Amsterdamsetrots
Mooi! Nu nog een middenvelder erbij, 5 middenvelders waarvan er 1 in mijn optiek nog net niet klaar voor is (Carel) en er 1 in grote wedstrijden net te kort komt (Schöne) vind ik iets te matig.
Daarnaast wellicht een buitenspeler, tenzij Johnsen zo goed is dat hij bij het eerste komt. Ik heb hem eigenlijk nooit zien spelen.
0 0
Youri08
Wat voor middenvelder wil je halen? We willen allemaal Frenkie en Donny in de basis. Dan heb je Schöne als back up. Als je een ervaren middenvelder wil halen (als dat financieel al haalbaar is) op Ajax nivo dan verdwijnt 1 van de 2 naar de bank want een ervaren man kost teveel geld om te laten banken. Ik zou dan liever nog een talent halen die ook nog in Jong kan voetballen (Kadioglu?)
0 0
Amsterdamsetrots
Ik zat ook eerder te denken aan een talent. Een oudere speler die meteen in de basis thuis hoort is bijna niet te halen. En ik wil ook zeker Frenkie en Donny in de basis dus een talent van rond de 19/20 lijkt mij de beste optie.
0 0
Gonzo
6e middenvelder wordt Sinkgraven denk ik.
0 0
luiszwaaris
Lekker man!
0 0
NouridolbergNeres34
Top!! Welkom in Amsterdam Luis. Kan niet wachten om hem te zien spelen eindelijk een aanvallende back bij Ajax.
0 0
Jeppe
Top! Rugnummer 2 is nog open?
0 0
SoAFCA
heeft 28 zelfde als bij zijn oude club.
3 0
Jeppe
Klopt maar als club laat je toch geen heel seizoen rugnummer 2 open staan. Ik verwacht dat er nog een aankoop komt.
0 0
insectenverdelg
met zon voornaam zijn de vereachtingen hoogvgespannen natuurlijk....
1 -2
MankeNelis
Weer een el pistolero? Was wel een mooie periode, wie weet.
1 0
Bjorn
Mooie aankoop, Welkom.
1 0
Redrum
Fresh off the Jetski presenting us the newest sensation from Colombia. It's Marc motherfucking Overmars!
6 0
Runnerlex
Dat doet ie overmars toch goed.
0 0
Maxwell_5
Kijk, blij en trots gezicht... Welkom Luis!
1 0
Leviathan
Hij heeft getekend rugnummer 28!
0 0
Gabri411
Daar is hij dan!
0 0
Budapest
Ik hoop dat hij vandaag nog wordt gepresenteerd.
0 0
rutger133
Dennis Johnsen van Heerenveen naar Ajax, heb hem in de voorbereiding zien spelen. Komt over als echt een groot talent, goeie actie en vooral snelheid. Wel zonde dat het niemand is die er gelijk staat
4 0
AFCSANCHEZ
Hoezo niet gelijk staat? Hij is 19, misschien staat hij er straks wel. Ze tikken niet zomaar 2 miljoen af voor hem. Hij kan bijna niet slechter zijn dan Younes.
5 -1
BillSplate
Zelf ken ik 'm niet, maar ik vraag me dan wel af of hij beter is dan Cerny. If so, waarom is ie nog geen basisspeler bij Heerenveen? De buitenspelers zijn daar nou ook niet zo geweldig.
1 0
RaynoFischer
Zou de opvolger zijn geweest van Sam Larsson.
Staat bekend als een groot talent
0 0
RaynoFischer
Wie weet staat hij er gelijk wel ;)
Ook kan Justin prima linksbuiten
1 0
Fredschuit1
Hoop dat er vandaag wel een keer groen licht komt..
1 -1
JHM
Sorry Fred, minnetje is van mij. Reageren via de browser is echt waardeloos, je wordt bijna gedwongen te minnen.

Maar goed back on topic, ik hoop ook dat we hem vandaag officieel in Ajax shirt zien.
0 0
Fredschuit1
Ja, idd. We zitten nu al een tijd op onze eerste zomeraankoop te wachten na 2de keeper Van Leer. Hoop ook dat het voor Barac goed komt. Zal zuur voor hem zijn als het niet doorgaat.

Je bent niet de enige met perongeluk minnen. Zit allemaal vlak naast elkaar.
2 -2
robinozzi
Sorry Fred, minnetje is van mij. Je vergeet onze aankoop van de eeuw Kostas Lamprou. Je dwingt me om te minnen.
1 0
Bil
Nu nog een linksback en een buitenspeler uit Colombia halen...
3 -3
Bil
Onana
Orejuala, Sanchez , Cuesta, Sinkgraven
Vd Beek, Benedetti, Ziyech
Neres, Dolberg, Kluivert
1 -5
Budapest
Het grootste Nederlandse verdedigende talent, De Ligt, er uit halen om een Colombians talent die niemand verder kent te laten spelen?
4 0
Afca85meer
Super nieuws! Nu maar hopen dat Keizer ook de ballen heeft om hem in de basis te zetten op RB ipv Veltman.
4 -1
jarenfan
Jullie weten niets van die Colombiaan.
Maar wat ze wel weten Veltman lozen,......
Wat een supporters.
1 -2
Afca85meer
Klopt, ik weet niet veel van de Colombiaan. Ik weet wel veel van Veltman....
3 -1
jarenfan
Zo ging het in het verleden met daily blind,
daar deugde ook niets van,hij was weg er bestond geen betere.
1 0
jtsmit
Daily werd inderdaad eerst verguisd, maar in zijn laatste jaar bejubeld.
1 0
AFCAlways
mooi dat hij binnen is, maar hij is gekomen als rechtsback achter Veltman. De verdediging is dus nog steeds matig. Er mogen echt versterkingen komen daar, want tegen Nice was pijnlijk duidelijk geworden dat de verdediging echt niet meer kan..
1 -1
skinny hein
misschien was de aanval wel niet goed met slechts 1 goal uit....of het middenveld wat niet goed aansloot....of de keeper bij het eerste doelpunt...allemaal vervangen !!
0 0
Afca85meer
Waarom achter Veltman? Geef een ander eens de kans. Die onbetwiste basisplaats voor Joel vind ik niet meer kunnen.
3 -1
AFCAlways
Daar ben ik het ook mee eens, maar ik denk dat Keizer te zwak is om zijn aanvoerder eruit te halen.
6 -1
RaynoFischer
Stja, maar noem een trainer die wel zijn aanvoerder laat vallen na 2 wedstrijden?
0 0
Afca85meer
Ik heb het al eerder gezegd, daarom had je hem geen aanvoerder moeten maken. Je kan dan inderdaad moeilijk teruug. Kijk maar naar psv en luuk de jong vorig jaar
1 0
Bertus2002
Wat mij betreft mag de basis er zo zien:

Onana

Orejuela - Sanchez - Viergever/de Ligt - Sinkgraven

van de Beek
de Jong - Ziyech (C)

Neres - Dolberg - Kluivert

Met het huidige materiaal kan je dit voetballend ingestelde team smeden. Naar mijn mening had er echt een '6' moeten komen. Schone kan echt niet meer, Eiting komt net kijken en van de Beek is niet van origine een controleur (vult overigens de rol wel goed in, de EL wedstrijden zijn hier een goed voorbeeld van). Keepers zijn goed bezet, geen commentaar erop. Je kan Viergever en de Ligt regelmatig rouleren, bij een blessure van Sinkgraven kan je gemakkelijk eerstgenoemde opschuiven naar de linksback positie.

Het is wel wat dun bezaaid op het middenveld, maar daar kan je makkelijk overheen door van de Beek op '6' te zetten en de Jong als rechtshalf. Zeker bij Europese wedstrijden, want Schone kan het tempo niet bijhouden.

Aanvallend is het wel prima. Cerny gewoon de kans geven op de rechtervleugel achter Neres. Younes uit de basis halen en Kluivert ervoor in de plaats zeten. Amin mag nu wel ééns gaan knokken voor zijn plek in het team. Wat hij tot nu toe heeft laten zien is gewoon bedroevend en gewoon Ajax-onwaardig. Dolberg op '9' zetten, Klaas-Jan erachter. Cassierra kan ook genoeg minuten maken en Muric kan ook wellicht terug worden gebracht in de selectie.
9 0
J00DT0TMIJND00D
Prachtige opstelling!
1 0
Bertus2002
Bedankt! Hoop erg dat Keizer regelmatig deze spelers opstelt, maar ik denk dat het bij hopen blijft, helaas.
3 0
J00DT0TMIJND00D
Inderdaad, zie bijv heel graag Frenkie in de basis ipv Lasse, maar ik denk dat Keizer Schone de voorkeur geeft vanwege zijn goede trap en zijn ervaring. Frenkie beheerst (schot buiten beschouwing gelaten) imo alles beter en is gewend om met Donny te spelen.
2 0
Bertus2002
Ook heeft Schone een streepje voor met zijn ervaring, maar zijn trage handelingssnelheid doet dat ook weer teniet. Hetzelfde met Veltman; hij is ook ervaren, maar hij is verdedigend inconsistent en dat nekt je op bepaalde momenten tegen ploegen van een hoog niveau als Nice bijv. Tegen een NAC of ADO kan je je dat nog wel veroorloven.
5 0
J00DT0TMIJND00D
Lijkt wel alsof Veltman altijd maar op het zelfde niveau blijft hangen, blijft altijd maar kinderlijke fouten maken ondanks zijn ervaring in het eerste. Vergelijk dat bijv met een Vertonghen, Alderweireld en Klaassen die met de jaren steeds zichtbaar beter werden. Joel is in wat is het 4 jaar tijd echt niet vele malen beter geworden op verdedigend en voetballend vlak imo.
3 0
Bertus2002
Veltman is inderdaad blijven hangen in zijn ontwikkeling, helaas. Wel zonde hoor, want hij had wel het talent om bij een subtop club te komen vond ik. Ook vind ik het jammer dat hij vooral nu als rechtsback speelt, want op RCV was hij beter (ook al had hij wel een aantal knuliige fouten op die positie).
3 -1
J00DT0TMIJND00D
Precies, en mocht onze nieuwe Colombiaanse vriend het meteen prima doen op de RB positie, dan verwacht ik weer dat Veltman in het centrum terecht komt naast Sanchez. Ben enorm fan van De Ligt maar Veltman zal helaas niet op de bank belanden aangezien hij de nieuwe aanvoerder is. En Sanchez is onze beste verdediger dus die zal hoe dan ook basisspeler blijven.
1 0
Afca85meer
Ik hoop ook dat hij Veltman centraal zet. Daar zal hij wederom falen omdat hij dat niet kan (had de Boer goed gezien) en komt hij eindelijk een keer op de bank terecht.
1 0
J00DT0TMIJND00D
Haha zo kan je het ook zien ja.
0 0
R.F.
Paulo Freitas geeft update over eerdere Benedetti gerucht: niets van bekend bij zijn bronnen
1 -1
El Salvador
Basis:
Onana
Veltman Sanchez Ligt Viergever
de Jong vd Beek Zyech
Kluivert Dolberg Younes

back up:
goal: vd Leer ,
verdediging: Zeefuik Orejuela Dijks Viergever
Midden : Schöne, Eiting, Mazraoui,
Voor : Neres, Huntelaar, Cassiera
moet toch kunnen zo???
0 -4
Toon meer reacties