[Update II] Eiting bij Ajax tot 2022

FinnDekker, 09-08-2017 om 12:00, 18005 views, Algemeen Dagblad |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Carel Eiting gaat zijn contract bij Ajax met meerdere jaren verlengen, zo meldt Algemeen DagbladDe krant geeft daarbij niet aan om hoeveel jaar het precies gaat. De verbintenis die de controlerende middenvelder had, liep tot medio 2018.

De negentienjarige Amsterdammer trainde in de voorbereiding al mee met het eerste en maakte vorig jaar zijn debuut voor de hoofdmacht. Onder Peter Bosz maakte hij minuten in de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys, die met 6-1 gewonnen werd door Ajax. 

Eiting staat bekend als een groot talent binnen de jeugdopleiding van Ajax. Hij wordt gezien als een typische '6' die opbouwend sterk is met een goede handelingssnelheid. Eiting speelt sinds 2007 op De Toekomst en kwam tot dusver vijftien keer uit voor Jong Ajax. In die wedstrijden wist hij twee keer te scoren. Daarnaast is de spelverdeler sinds Oranje onder 15 jeugdinternational.

Update - 09.25 uur (9 augustus 2017)
Ook De Telegraaf meldt een akkoord tussen Ajax en Carel Eiting. De talentvolle middenvelder zou volgens de ochtendkrant verlengen met vier jaar, waardoor Eiting vast zou worden gelegd tot de zomer van 2022. 

Update II - 11.45 uur (9 augustus 2017)
Carel Eiting heeft zijn krabbel gezet onder nieuw, verbeterd contract tot medio 2022. 'Ajax en Carel Eiting hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2018. De nieuwe verbintenis gaat met terugwerkende kracht in per 1 juli 2017 en loopt tot en met 30 juni 2022', schrijft Ajax op haar officiële site

Zelf is de middenvelder uiteraard in zijn nopjes over de verlenging. 'Ik ben hier heel erg trots op. Het is weer een heel bijzonder moment in mijn carrière. Het echte werk gaat nu beginnen!'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxwestland09
mooi gaat verlengen, goede speler alleen zal hij meer body moeten krijgen voor het middenveld zal vaker in jong ajax gaan speler wat goed zal zijn voor zijn ontwikkeling en bij ajax 1 op de bank als invaller prima, maar nog niet als vaste kracht.
0 0
Ozymandias
Het schijnt dat Leyder is vertreld dat hij net als Bay mag vertrekken. Toen de contracten van Bay en Leyder met twee seizoenen werden verlengd zei ik al dat dit een fout en dat blijkt nu wel. Hopelijk lukt het Leyder nog een nieuwe club te vinden zodat hij straks niet totaal ongemotiveerd op de trainingen van Jong Ajax rondloopt.
1 -2
godenzonenssuper
Was een belofte, jammer van die zware blessures.
0 0
Rood Gevaar
goed hoor dat jij dat al wist.
kunnen ze jou geen functie aanbieden bij Ajax?
1 -1
Ozymandias
Ik denk dat je geen volledige werkweek kan invullen met de taak om Ajax te vertellen dat ze contracten van spelers die al twee jaar geblesseerd zijn niet met twee seizoenen (maar met één seizoen) moeten verlengen. Die taak moeten ze maar onderbrengen bij de mensen die ze al in dienst hebben.
1 -2
ajaxinho
Beste aankoop!
0 0
QBFAJAX34
zo "Dhr Eiting" zoals ze hem bij Ajax noemen lekker lang vast bij ons
1 0
NouridolbergNeres34
Lekker Careltje 2022 kunnen we nog lang van je genieten in ons mooie shirt!
1 0
Suarez16_
#Viergever2022
3 -2
Bjorn
Verstandige jongen. Heel mooi dit.
2 0
MosesD
Nette, beschaafde en verstandige jongen. En volgens mij de eerste Carel ooit in Ajax1. We worden nog eens een nette club. ;-)
1 0
Minsc
Keizer Carel I ?
0 0
NouriVandeBeek
Nu Frenkie, Matthijs en Justin een contract tot 2022 voorschotelen.
9 0
Joseph
Frenkie vind ik ook lang duren, maar ik kan me voorstellen dat Marc het met een mager voorstel probeert, omdat hij nog geen basisspeler is, zou wel een fout zijn, is veel beter dan Schone.
Matthijs mag volgens mij pas over 3 dagen een langer contract tekenen, die wordt dan pas 18.
Ik denk dat we Kluivert kunnen vergeten, die rijd al in dure auto's, die wilt geld en heeft daar de zaakwaarnemer op uitgezocht.
1 -2
Leviathan
Kluivert mocht ook een keer de Bentley lenen van papa. Justin rijd net als de rest gewoon een Mercedes-Benz dat is voor zo'n leeftijd duur ja maarja part of the deal he. Justin heeft zich financieel nooit zorgen hoeven te maken dus ik denk niet dat hij dat nu wel doet. Laatst in een filmpje zei hij ook ooit droom ik van een bentley ofzo toen die vraag gesteld werd. Gewoon een jongensdroom nu
0 0
Joseph
Hij is altijd gewent geweest aan luxe, hij gaat nu voor zichzelf zorgen, dat kan bij Ajax op een kleinere voet dan hij gewend is, of als hij zijn contract niet verlengt binnen 2 jaar als een club geen transfersom hoeft te betalen.
Ik hoop dat ik er naast zit hoor, maar het maakt wel dat ik op dit moment liever Neres minuten zie maken.
0 0
Suarez16_
Hoezo leeft hij op kleinere voet dan hij gewend is? Hij kreeg echt geen 4 miljoen per jaar van papa.
0 0
RusselWestbrook
Krijgt ie ook niet van Ajax.
0 0
Johnvanessen
Kluivert is ook al 18. En heeft wat mij betreft ook recht op opwaardering en paar jaar er bij!
3 0
Ozymandias
Inderdaad, ik hoop dat Kluivert en De Ligt beide zo snel mogelijk een contract tot medio 2022 bij Ajax tekenen. Verder moet Ajax ook de contracten van een aantal andere spelers (waaronder De Jong) zo snel mogelijk verlengen.
5 0
Johnvanessen
Mike meldt het nu ook als BREAKING. Beetje laat steeds met zijn nieuws. Zou hij echt niet meer op eerste rij bij Overmars zitten?

Nu ook doorpakken met verlengingen. de Ligt bijv al volwassen contract? Of moet hij paar dagen wachten tot hij 18 is? 12 augustus, net uitgezocht. Deze week maar gelijk regelen dus!
2 0
Suarez16_
De Ligt kan nu nog niet en Justin zeker doen. Evenals Viergever.
0 0
BobaAjax
Zou kluivert daarom nu de voorkeur krijgen boven neres? Zodat hij een lang contract wil tekenen?
2 0
Suarez16_
De Ligt kan nu nog niet en Justin zeker doen. Evenals Viergever.
0 0
Afca85meer
Goed nieuws dat zo'n groot talent als hierboven beschreven staat verlengd.

Kan iemand me uitleggen waarom hij op 19.5 pas 15 wedstrijden in Jong Ajax heeft gespeeld? Blessures?
0 -2
Ozymandias
Ik weet niet waar je jouw statistieken vandaan haalt maar ze kloppen in ieder geval niet. Eiting heeft al 28 wedstrijden in de Jupiler League gespeeld. Hij heeft meer Jupiler League wedstrijden gespeeld dan Nouri, Vd Beek en De Jong hadden gespeeld op zijn leeftijd.
1 0
mickey2602
15 wedstrijden in Jong Ajax staat hierboven in de tekst. Leek mij ook al vrij weinig.
0 0
BobaAjax
Frenkie de jong, nouri en Vd beek stonden meestal op het middenveld !!
1 0
Duif63
Ik ben geloof ik een van de weinige die niet enthousiast is over Eiting. Ik vind hem traag in zijn handelen, hij draait meestal de verkeerde kant op en zie hem bijna nooit een bal in één keer spelen.
Voor de goede orde: ik beoordeel hem niet op basis van tv beelden. Heb hem vorig seizoen regelmatig in het echt gezien in de A1.
1 -4
ajaxwestland09
nou ik vind hem ook nog niet rijp voor ajax 1 zal eerst een half jaar a jaar in Jong moeten ballen.
0 0
Melvin01
Hoeveel wedstrijden heb je gezien dan... Heb regelmatig wedstrijden gezien van hem. Draait juist altijd goed open en komt zelden in een duel. Snel in de eerste enkele meters waardoor hij snel kan indribbelen en een nieuwe situatie kan creëren. Een echte passer en niet iemand die echt een 1 tegen 1 duel aangaat. Speelt altijd naar de juiste kleur. Komt af en toe in scoringspositie omdat hij tactisch sterk inzicht heeft. Nadeel is natuurlijk dat hij klein is en daardoor fysiek moeite heeft. Zie de wedstrijd tegen ManU wat ons opbrak waarbij er iets anders gevraagd werd. Je hoeft hem ook geen lange sprint te laten doen want dat zal je uiteindelijk winnen. Maar staat tactisch vaak goed en is altijd aanspeelbaar.
2 0
chrisjuhhh
wat voetballer aanga , vind ik hem best te vergelijken met van Hanegem
0 -2
Duif63
Haha. Blijft lachen met jou. Weet je zeker dat het geen type Bok de Korver is ?
1 0
Joseph
Een wat lijkt op een mooie aankoop en een verlenging van een mooi talent, ik ben er blij mee.

Nu hopen dat het niet overschaduwd wordt door een vertrek van Sanchez en de aankondiging van Veltman als nieuwe CV.
1 0
AjaxfanRuben
Bij ajaxtv zei Keizer dat hij Viergever en Veltman eigenlijk van nature CVs vindt. Hij kan daarmee gaan schuiven dus zodat de beste spelen. Mef Orejuela en Barac is de concurrentie iig toegenomen. Voor de rechterkant van de verdediging hebben we nu: Orejuela, Zeefuik, Veltman en Sanchez (4 voor 2 plekken lijkt me idd het streven). Aan de linkerkant hebben we: Sinkgraven, Dijks, Barac, Viergever, de Ligt. Indien er geen nieuwe middenvelder gehaald kan worden zal Sinkgraven naar het middenveld schuiven denk ik zodat op het middenveld 3 posities door 6 man ingenomen kunnen worden.
1 -1
BobaAjax
De ligt is ook rechts! Komt daar ook beter tot zijn recht, alleen daar staat sanchez. Dus de ligt is eigenlijk de back up van sanchez.
1 0
Aeter
Nu je dit zegt, ben ik benieuwd naar Sinkgraven als 6. Hij heeft op linksback aangetoond over de felheid en duelkracht te beschikken, lijkt me interessant om eens in de beker te testen.
2 0
Ozymandias
Keizer zei dat helemaal niet, hij zei dat de positie van centrale verdediger misschien wel de favoriete positie is van Viergever en Veltman. Dat is iets anders dan dat hij ze van nature centrale verdedigers vind.
3 0
ViktorGFischer
En Ojeruela kan ook nog prima op de linksback positie uit de voeten. Wie weet verovert hij daar juist zijn plek?
0 0
AFCSANCHEZ
Nu nog een linksback en buitenspeler als vervanger voor Younes en we zijn klaar.
1 0
AFCA1510
Linksback en CVM
1 -2
Prethoofd123
We zijn wel weer op de oude tour bezig met 1,2 miljoen voor Barac en 3,6 ofzo voor deze gozer. Hopen dat het niveau wel een beetje hoog is van deze aankopen..
3 -3
3sterren
Ik zou best wel eens een avondje met je willen stappen, Prethoofd123.
Jij lijkt mij een gul persoon, die zijn gasten trakteert op champagne en kaviaar in een poepduur 3-sterren restaurant.

Of doe je dat alleen maar als iemand anders betaald?
2 -1
RusselWestbrook
Ze waren wel goed genoeg geweest als ze 15 miljoen per stuk waren ofzo?
3 0
JanTa
sanchez koste vorig jaar maar 6 miljoen en nu al het 8 voudige waard. Waarom meteen negatief omdat het prijskaartje laag is ?
3 0
Petervandersluis
Misschien moet je eens verder kijken dan de prijs
4 0
BrandjeXL
Ben normaal helemaal niet van Youtube maar dit is back die kan verdedigen en aanvallen en ben echt onder de indruk.
3 0
Prethoofd123
Laten we het hopen. Ik geef de hoop ook niet meteen op als er een speler voor een laag bedrag wordt gehaald maar na dat gesmijt met miljoenen zijn de verwachtingen bij dit soort bedragen wel een stuk lager. Maargoed we zullen zien!
0 -1
RaynoFischer
Klopt, vergeet niet dat Sanchez ook maar 5 miljoen was, deze jongen staat in ieder geval bekend als een talent
0 0
RaynoFischer
Zo heb je er 2 bij in 3 dagen die Kroaat en Orejuela, Marc gaat ineens los :p
2 0
Ajax#1900
Daarom moet je altijd de maand augustus afwachten voordat je iets over de transferperiode kunt zeggen. Er kan nog van alles gebeuren. Ik denk nog steeds dat er een dure aanvaller kan gaan komen, want Overmars mag nog flink geld uitgeven.
3 -1
Petervandersluis
De telegraaf meldt dat de Jetski van Marc Overmars vrijdag is stuk gegaan. Dit verklaart een hoop. ;)
3 -3
AFCSANCHEZ
Hahaha Mike Verweij, hahaha. Mike dacht een primeurtje te hebben straks, AANDD ITSS GONE
2 0
ovomar
https://www.youtube.com/watch?v=k552Vp1huQU Luis Manuel Orejuela
0 0
AjaxfanRuben
Uh snappen jullie het idee om een rechtsback te halen? Veltman met zeefuik als backup leek mij prima. Zal Veltman weer zo af en toe naar het centrum worden doorgeschoven? Ik dacht dat linksback een hogere prioriteit had.
1 0
AFCSANCHEZ
Hopelijk gaat Veltman naar de bank. Maar hij is aanvoerder, deze aankoop zal dus wel op de bank belanden.
0 0
ovomar
Doe maar verkoop
0 0
Restored
Interessante aankoop, is zijn naam uberhaupt ooit eerder genoemd? Iemand meer info over hem?
2 0
Mauroafca
Zeker, er waren in Juli al geruchten. PSV was ook geïnteresseerd.
0 0
Prethoofd123
Schijnt 2 armen en 2 benen te hebben. Naar verluid heeft hij ook 2 ogen, 2 oren en een mond.
3 -5
Restored
Zitten er wel 2 kanonnen aan die benen dan?
3 0
talent020
ik ken hem niet, weet iemand hier wat voor type back dit is?
1 0
Panama
Super aanvallend, is laatst hier al eens genoemt als gerucht. Zoek em maar op op youtube, een raket is het
1 0
talent020
thnx zal ik zeker doen!
0 0
Panama
Met een achtelijk goed schot
0 0
talent020
orejuela bedoel ik
0 0
Toekomst1900
Weer een bevestiging dat Ajax niets lekt naar Nederlandse media!! Ze weten NIKS!
3 0
Panama
Hahahaha arme mike
1 0
Suarez16_
Daar gaat Verweij's 00:45 primeurtje.
2 0
talent020
Orejuela naar Ajax lees ik zojuist op twitter
1 0
erikje
https://www.foxsports.nl/nieuws/artikel/1925160/ajax-haalt-opnieuw-verdediger-uit-colombia
1 0
4EVERAJAX
goed nieuws! maak r iets moois van Carel, gefeliciteerd.
0 0
Petervandersluis
Op de twitter pagina van deportivo cali staat dat orejula(?) naar ajax vertrekt volgens mij.
0 0
Suarez16_
Inderdaad VI meld het ook.
0 0
Ajaxstockholm
jaa ook op foxsports
0 0
Petervandersluis
Rechtsback toch?
0 0
Ajaxstockholm
jaa volgens mij wel
0 0
Mauroafca
Klopt, is een Rechtsback.

Als dit trouwens echt waar is, weet ik zeker dat Mike Verweij vannacht niet slaapt. 2 scoops door zijn neus geboord haha!!
1 0
AjaxIsrael
Colombiaanse rechtsback naar Ajax.
1 0
altijdwelwat
Op zich natuurlijk prima, maar ik heb zo mijn twijfels of hij goed genoeg is voor het hoogste niveau. In balbezit erg goed , maar zonder bal is hij erg kwetsbaar.
3 0
boye04
En weer wordt Verweij een scoop door de neus geboord. Heeft de Telegraaf dan helemaal geen lijntjes meer. Hij kan beter stoppen met dat wanhopige gedoe op Twitter. xD
1 0
AFCAwooz
Lekker dan meneer Eiting. Verstandige keuze, die jongen komt er wel!
5 0
FlyingDutchMan
Topper in wording, laatste jaren geweldig ontwikkeld!
6 0
AjaxIsrael
Lekker. Volgend jaar:
Eiting (6)
Donny frenkie

Al is Donny geschikter als 6 dan als half denk ik.
3 -1
Ajaxstockholm
ik moet toch bijna huilen als ik hun allemaal zie
1 -7
RaynoFischer
Huilen in de positieve of negatieve zin?
1 0
ram
Zonder Appie, bedoelt ie.
3 0
RaynoFischer
Ah zo, blijft pijnlijk idd, Appie noem je eigenlijk normaalgesproken altijd op met deze jongens.
1 0
Daniii
Neemt de plek van Van de Beek over op de bank zoals Van de Beek op z'n kansen moest wachten achter Klaassen/Ziyech/Schone.

Wel goed geregeld zo, nu alleen nog de ervaring!
4 0
Youriajax18
waar is danilo pereira da silva dan?
heb er namelijk niks meer van gehoord...
5 0
Suarez16_
Volgens mij al lang rond. Staat ook al op transfermarkt.nl.
2 0
Fredschuit1
Ook zo vaag, ja..
1 0
Petervandersluis
Verstandige jongen, had niet anders verwacht. Voorbeeld voor anderen jeugdspelers.
6 0
NouridolbergNeres34
Goed nieuws!! Careltje onze toekomstige 6.
6 0
RaynoFischer
Back-up van Donny, zie im hem nog wel de betere.
Maar Eiting kan ook een heerlijke speler worden
3 0
trodat4030
Eiting
Vd Beek, de Jong

Heerlijk basismiddenveld over 2 jaar!! :)
3 0
RaynoFischer
Misschien over 1 jaar al, we zijn Ajax ;)
Ziyech zie ik nog maximaal 1 jaar blijven
2 0
NouridolbergNeres34
Denk dat het middenveld er volgend jaar zo uitziet. Ziyech zal een transfer willen maken dan denk ik.

F. De Jong 6 Eiting Donny vd Beek.
1 0
Petervandersluis
Heerlijk middenveld, ook stiekem wel fijn dat het allemaal Nederlandse jongens zijn, creëert toch meer een band hoe raar het ook klinkt
2 0
Onpartijdig
Goede speler, komt ook altijd zelfverzekerd over met interviews, komt daarnaast erg goed uit zijn woorden. Het was te verwachten dat hij langer bij ajax zou blijven, maar toch leuk om te horen!
6 0
talent020
goed nieuws, mooie bekroning voor Eiting!
4 0
Bjorn
Hele goede zaak. Geweldige speler wordt dit.
1 0
Fredschuit1
Goede zaak. Verstandige jongen. Niets anders verwacht.
2 0