Stats: De zoektocht naar een linksback

NielsE, 28-12-2017 om 20:20, 40147 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In de serie 'Stats' licht Ajax Showtime iedere week een speler, een combinatie van spelers of het hele team van de Amsterdammers uit. Deze week kijken we naar naar de linksbackpositie bij Ajax. Let op: dit is een artikel van afgelopen augustus.

Mede door het vertrek van back-up Jaïro Riedewald naar het Engelse Crystal Palace moest Ajax en daarmee Marc Overmars deze zomer de transfermarkt op voor een linksback. Echter, deze zoektocht liep uiteindelijk op niets uit. Volgens de directeur spelersbeleid van de Amsterdammers was een betere linksback dan Nick Viergever, Mitchell Dijks en Daley Sinkgraven niet haalbaar. Maar wat waren de opties dan? En waren deze inderdaad niet haalbaar? Ajax Showtime zocht het in samenwerking met Sci Sports uit. Let op: dit is een artikel van afgelopen augustus.

Het is een vraagstelling waar meteen al kanttekeningen bij geplaatst moeten worden, aangezien we uiteraard de ins-en-outs van de zoektocht van Overmars niet kennen. Misschien zijn de spelers die binnen de criteria vallen (transferwaarde van maximaal tien miljoen euro, realistisch haalbaar, aanvallende linksback, technisch vaardig, goede voorzet, verdedigend sterk) daadwerkelijk getracht te halen door de leidsman van Ajax, alleen bleken deze linksbacks in praktijk niet haalbaar. Wat overeind blijft staan is dat we wel een kijkje kunnen nemen in de (lastige) zoektocht van de Amsterdammers naar een linkervleugelverdediger.

In de bovenstaande afbeelding worden de vier linkervleugelverdedigers uitgelicht door middel van de zogeheten 'SciSkill-index' en de 'potentiescore'. In de volgende afbeeldingen worden vervolgens Nicolás Tagliafico (hoogste SciSkill) en Kieran Tierney (hoogste potentie) statistisch vergeleken met Nick Viergever, Mitchell Dijks en Daley Sinkgraven.

In de volgende tabel zijn de statistieken op het gebied van Nicolás Tagliafico, Kieran Tierney, Nick Viergever, Mitchell Dijks en Daley Sinkgraven in het seizoen 2016-2017 te zien. Belangrijke noot is dat Tagliafico met CA Independiente de Avellaneda uitkomt in de hoogste divisie van Argentinië, Kieran Tierney speelt voor Celtic en Mitchell Dijks kwam het afgelopen half jaar uit voor Norwich City in de Engelse Championship. Nicolás Tagliafico en Nick Viergever speelden veelvuldig op de positie van linker centrale verdediger. Dit is van belang voor het interpreteren van de data.

Kieran Tierney speelt 59% van zijn passes op de helft van de tegenstander en koppelt hier een slagingspercentage van 91% aan. Geen enkele speler in de vergelijking passt meer dan Tierney op de helft van de tegenstander. Enkel Sinkgraven komt dicht in de buurt.

Nick Viergever is de duidelijke koploper op het gebied van het percentage passes op de verdedigende helft met 66%. De voornaamste oorzaak hiervan zijn de speelminuten van Viergever op de positie van linker centrale verdediger. Wat locatie van passes betreft matcht Tagliafico beter met Viergever en zou Tierney een betere concurrent van Sinkgraven en/of Dijks kunnen zijn.

Als we vervolgens kijken naar het aantal voorzetten, dan is Kieran Tiernay de meest aanvallende speler in de vergelijking wanneer we kijken naar het aantal voorzetten (gemiddeld 5,0 per 90 minuten). Enkel Dijks komt met 4,3 crosses per wedstrijd redelijk dicht in de buurt van Tierney. Opvallend is dat de Schotse linkervleugelverdediger ook het hoogste slagingspercentage aan de voorzetten (37%) koppelt van de vijf spelers. De meeste keypasses werden tevens gegeven door Tierney (0,4 per 90 minuten) in het afgelopen seizoen.

De bovenstaande tabel laat de verdedigende en aanvallende statistieken van Nicolás Tagliafico, Kieran Tierney, Nick Viergever, Mitchell Dijks en Daley Sinkgraven in het seizoen 2016-2017 zien. Opvallend genoeg scoren Tagliafico, Tierney en Viergever ongeveer even goed als het aankomt op het percentage gewonnen verdedigende duels. Sinkgraven, maar voornamelijk Dijks, scoorden minder in het afgelopen seizoen. Tierney was afgelopen seizoen het meest succesvol in verdedigende duels, al ging hij wel de minste duels aan in vergelijking met de andere vier linkervleugelverdedigers. Dijks was afgelopen seizoen het sterkst in verdedigende 1-vs-1 duels: hij won 47%, een erg hoog slagingspercentage, van de 3,3 1-v-s-1 verdedigende duels die hij gemiddeld per negentig minuten aanging.

Als we kijken naar verdedigende acties als onderscheppingen, intercepties en clearances is er geen echte hoge uitschieter in aantal onderscheppingen per negentig minuten. Qua intercepties verricht Mitchell Dijks (3,1) er een stuk minder dan de andere vier spelers: zij verrichten per negentig minuten gemiddeld 5,9 intercepties. Opvallend genoeg is Dijks vervolgens in de lucht wel een stuk sterker dan de andere vier vleugelverdedigers. Hij won 72% van 3,8 luchtduels per negentig minuten in het afgelopen seizoen.

Conclusie:
Als we aan het eind van de rit alle feiten op een rijtje zetten, dan lijkt Kieran Tierney dè linksback bij uitstek voor de Amsterdammers. De jongeling is aanvallend sterker dan de linksbacks die Ajax op dit moment in zijn gelederen heeft en kan daarnaast verdedigend ook nog zijn mannetje staan. Daarbij komt dan ook nog eens kijken dat de jongeling een hoge potentiescore  van 115 kan weerleggen op dit moment. Ter vergelijking: linksback Bernardo van Red Bull Leipzig kan ongeveer dezelfde potentiescore (116, 22 jaar oud) weerleggen. Mitchell Dijks (92) en Nick Viergever (87) scoren op het gebied van potentie een stuk lager, daarnaast is de SciSkill (niveau op dit moment) van beide heren met 75 voor Dijks en 81 voor Viergever niet bijster veel hoger dan de 71 die Tierney op dit moment kan noteren. Mocht Overmars nog geen lijntje uitgegooid hebben naar de talentvolle linksback, dan lijkt dit het moment om dat toch nog maar eens te doen.

Noot van de redacteurheb jij nog een suggestie voor de volgende Stats? Plaats het dan in de reacties! Ik zou graag ook een aantal 'verzoeknummers' meenemen in de serie!

Niels Engelman (n.engelman@ajaxshowtime.com | @nielsengelman)

Meer uit de rubriek 'Stats' lezen?
Deel 1: Peter Bosz versus Frank de Boer
Deel 2: Lasse Schöne versus Riechedly Bazoer
Deel 3: Is de kritiek op Klaassen terecht?
Deel 4: Werk aan de winkel voor Nouri
Deel 5: Jaïro Riedewald of Nick Viergever?
Deel 6: Joël Veltman of Kenny Tete?
Deel 7: Bosz het plezier, De Boer het rendement
Deel 8: De transformatie van Hakim Ziyech
Deel 9: Sam Larsson, dé versterking voor Ajax?
Deel 10: Neres, versterking voor de korte termijn?
Deel 11: Doelpunten Younes komen eraan
Deel 12: Hakim Ziyech, dé opvolger van Eriksen?
Deel 13: Verbeterd Ajax rendeert afdoende
Deel 14: Scouten, alternatieven voor aankoop Neres?
Deel 15: Ajax heeft goud in handen met Sanchez
Deel 16: Klaas-Jan Huntelaar onder de loep
Deel 17: Is Van Leer de ideale tweede man?

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Amstelveenseweg
Just a test..
0 0
Ajax95Duivendrecht
Enigszins vertekende cijfers, aangezien zowel Viergever als Tagliafico beide veel wedstrijden als LCV hebben gespeeld. Dat zie je duidelijk terug in deze statistieken.

AS, Zouden jullie de statistieken van Viergever en Tagliafico nog kunnen uitsplitsen naar uitsluitend de wedstrijden waarop ze als linksback hebben gespeeld? Ik denk dat je dan een representatiever beeld krijgt en je ze ook beter kunt vergelijken met de andere 3 spelers in de tabel.
0 0
ST
Geen Cerny, maar wel Tierney?
0 0
ST
Tierney zou echt top zijn. Ik kan alleen op basis van de video niet inschatten of hij ook kan verdedigen. Zie hem vooral aanvallen. Die Tagliafelo kan dat sowieso maar is aanvallend minder.
0 0
Ajax4life16
Lijkt kwa statistieken wel verdacht veel op Veltman, maar goed laten we het gewoon afwachten. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in dat hij een verbetering is ten opzichte van Dijks (persoonlijk denk ik wel dat Sinkgraven beter is), en redelijk kan meedoen met het positiespel.
0 0
TimAFCA
Deze man is wel rete snel.
0 0
Ozymandias
Alsof Tierney haalbaar was voor Ajax...
2 -1
mistermiyagi
Als je voetbal kijkt valt je op dat Tierney een potentieel topper is.. geen stats voor nodig.
3 0
Ozymandias
Inderdaad, het zal niet lang duren voordat die bij een topclub in de Premier League speelt.
1 0
Ricardo25092001
Onana
Orejula/Veltman-Sanchez-De Ligt-Viergever/Barac-Sinkgraven-Dijks
Eiting/Schone-Ziyech-De Jong-Van de Beek
Kluivert-Neres/Dolberg/Huntelaar-Younes/Aankoop
0 -2
Ajax_026
Sanchez??? anders zet Zlatan of Suarez er ook tussen.
1 0
ST
Niet echt duidelijk wat je hiermee wilt zeggen.
0 0
mistermiyagi
Kijken of Tierney haalbaar is voor Ajax, ze moeten voor de play-offs spelen tegen Astana.
Verliezen ze dit dan lijkt me Tierney een haalbare kaart, is super snel een verkapte linksbuiten..

Ik denk dat Tierney niet zal vetrekken als ze de Champions League bereiken, overigens vind ik Ajer ook een goede CB ;)
0 0
*Bonsie*
We hebben nu de linksback.
Liever een goede middenvelder ipv schone.
Verkoop je ziyech volgend jaar...
Ondertussen zijn beek de jong sinkgraven al weer verder.

Kijken wat een achterhoede je hebt man, met de ligt sanchez veltman..

Tog prima..

Kluivert en neres komen dr ook wel.
1 -1
DonAdam
Zeer interessant stukje en het bevestigt wat ik al dacht, namelijk dat het verdomt lastig gaat worden om een betaalbare linksback te vinden die significant beter gaat presteren dan Dijks en Sinkgraven.

Overigens opvallend om te zien in de reacties dat hoe minder men van deze materie weet, hoe eerder men geneigd is om keiharde cijfers af te doen als onzin. Terwijl statistieken aantoonbaar bruikbaar zijn in de sport, ook in het voetbal waar alle grote clubs ze allang gebruiken. Dus niet alleen door Matthew Benham(eigenaar Brentford en Midtjylland), die zijn fortuin te danken heeft aan statistieken.

Voetbal is duidelijk de nieuwe religie ;)
4 0
JanTa
Statistieken kan een handig hulpmiddelzijn en meer ook niet maar er komt zoveel meer bij kijken of een speler geschikt is voor Ajax.
0 0
JanTa
Op Klaassen na is het hele basiselftal bij elkaar gebleven waarmee we 2 in de competitie mee geworden zijn en een CL finale gespeeld hebben. Iedereen wist van te voren dat v/d Beek en/of de Jong die rol zou overnemen. En waarmee komt men aanzetten, een speler uit 1 van de zwakste competities die op basis van wat statistieken Ajax sterker moet gaan maken? Toe zeg, laat dat over aan professionals en die hebben het er al moeilijk genoeg mee.
0 0
wladimir
Met Sinkgraven, Dijks en Viergever hebben we 3 potentiële linksbacks onder contract. Omdat Sinkgraven is geblesseerd is ervoor gekozen nog geen afscheid te nemen van Dijks en Viergever. Het risico bestaat dat beide heren transfervrij vertrekken.

Ik snap niet dat ze Warmerdam naar Groningen hebben laten gaan. Dan had Dijks wel weg kunnen gaan. Waarom wordt Viergever niet gewoon een nieuw contract aangeboden? Hij heeft bewezen een prima speler voor de breedte te zijn.
0 -1
Ar
Wat een gelul zeg!
1 -1
Pieter433
Voetbal komt steeds dichter bij wetenschap, maar lastig te vergelijken in verschillende competities. Ook het type linkshalf en linksbuiten dat voor je staat en de instructies van de trainer zullen je spel bepalen.
2 0
EuforischeRealist
Kan meteen de prullenbak in, als Sinkgraven verdedigend beter scoort dan Dijks (duels + gewonnen %) en aanvallend andersom (dribbels + succesvol %) dan klopt er weinig van! Sowieso scout je niet (alleen) op papier.
0 0
ram
Waarom zou dat niet kloppen...? Niet zo verrassend toch. En nee, niet alleen op papier scouten. Maar het is wel een aardige indicatie.
1 0
EuforischeRealist
Het schetst een compleet verkeerd beeld. Bijvoorbeeld; Volgens deze statistieken kan Dijks beter dribbelen dan Sinkgraven. Nou zal ik er best eens naast kunnen zitten wanneer ik m'n mening geef, maar dit is wel heel krom.
1 -1
WeerDinges
Denk dat het verkeerde beeld wel mee valt. Dat is eerder beeldvorming bij de mensen. Dijks haalde bij de Boer erg vaak de achterlijn vanaf eigen helft. Dus zo'n rare statistiek is het niet volgens mij.
0 -1
Ajax_026
Ja met zijn snelheid en body heeft dus niks met dribbelen te maken....
0 0
HillbillyCat
Ik vind het heel interessant om spelers zo te vergelijken. Vraag me wel af of dat echt zo kan, want iemand kan geweldig vaak duels winnen, maar dat kan dan toch ook met bijvoorbeeld magere tegenstand te maken hebben lijkt me. Je moet denk ook een beetje geluk hebben als scout cq club (Sanchez). Statistieken zeggen immers nooit alles. Vorige week zouden wij 75 % kans hebben om Nice uit te schakelen obv de 1-1 uit, las ik ergens. We weten allemaal hoe dat afgelopen is.......
0 0
mistermiyagi
Ik denk dat Ajax er goed aan doet door jonge frisse scouting aan te stellen.

Die Football Manager Database uit pluizen, de updates volgen, data van scouting website hanteren en er op anticiperen.

Ajax is de beste jeugdopleiding ter wereld, stel een jong en fris team samen met dit soort gasten.
1 0
de-Ajacied
Eerst Viergever maar snel verlengen anders gaan we er zeker op achteruit.
Maak niet nog een derde blunder na Tete en Riedewald
4 -3
V12
Sorry maar op deze manier een voetballer scouten gaat nergens over.
7 -2
Rujar
Zegt wel een boel. Scouten obv een paar wedstrijden zegt ook niks.
2 -1
Ajaxbrl
Met dat geld op de bank zouden we bij wijze van Marcelo of Alaba kunnen kopen maar nee wij kijken naar 17-jarige van max een miljoen of 3. Kom op Marc haal nou eens een paar kanonnen zodat we het Bayern van Nederland kunnen worden. Voorlopig hebben we al 3 jaar nada!
7 -5
The
Als wij het Bayern van Nederland zouden worden dan moet het budget met ongeveer 40 procent omhoog. Zoveel is het verschil tussen Bayern en bijvoorbeeld Dortmund. Een kleine 200 miljoen!

Ajax en psv hadden beide 70 miljoen begroting afgelopen seizoen.
Wil Ajax procentueel hetzelfde gat slaan dan zal de begroting omhoog moeten naar ongeveer 90 miljoen. Hoe wil jij dat voor elkaar krijgen? En dan mag psv niet omhoog gaan (maar die kans is heel klein.)
0 0
Mauroafca
En jij denkt dat voetballers als Marcelo en Alaba graag in Nederland willen voetballen? Word nou eens een keer wakker man en realiseer je dat wij het moeten doen met jonge talenten.
4 -3
Ajaxbrl
Ik zeg bij wijze van , als we incidenteel eens wat serieus geld uitgeven kan je echt wel behoorlijke spelers halen daar ben ik van overtuigd , en dan kunnen we domineren in eigen land en elk jaar een leuke prestatie in europa neer zetten.
2 -2
The
Hoeveel salaris zou jij willen zien dan? 3 a 4 miljoen? En wat heeft jouw overtuigd dat spelers dan wel komen?
0 0
NielsKster
Die komen ook niet ,maar dan mag je best investeren in echte talenten. Dat mag iets kosten, Richarlson of Neres. Of die Arana bijv
5 0
Mauroafca
Investeren in talenten doen ze echt wel. Arana vinden ze waarschijnlijk niet goed genoeg.
1 -3
Petervandersluis
Ik vrees onhaalbaar. Die heeft vast de clubs voor het uitkiezen en helaas wordt er dan zelden gekozen voor de eredivisie
4 0
mvdk
Toch jammer dat er geen live topic voor de vrouwen is.
4 -4
JesseMKB33
Terecht. Heeft niks met voetbal te maken.
3 -11
Lars93
Gemekker om dat niveau de hele tijd. Vrouwensport ís nu eenmaal minder snel/technisch verfijnd etc. Heeft met bouw te maken. Ik kan je vertellen: het niveau van het vrouwenhockey is ook vele malen lager dan dat van het mannenhockey. Hoor je nooit iemand over.
Daphne Schippers loopt ook langzamer dan Usain Bolt. Maakt dat de sport minder interessant? Denk het niet.
Als je je druk gaat maken om het niveau kan je net zo goed ook niet naar de Eredivisie kijken. Ziet er namelijk ook regelmatig niet uit.
1 0
JPC40
Niks met voetbal te maken ???? die rechtse vleugel spits V/d Sande die zou ik wel bij Marcel zien spelen die meid is bliksemsnel beter dan traore en Younes jammer dat het een vrouw behoort te zijn, " Al denk ik daar anders over "
1 -4
wendoo9
Als je die Traore en Klaassen in de selectie had gehad, was je Nice wel de baas geweest !
0 0
JPC40
Misschien met klaassen wel maar Traore niet, daar durf ik wel op te verwedden.
0 0
wendoo9
Niet doorslaan ! Die kan niet eens mee met een B1 heren !
1 -1
ram
Stel: Ajax speelt tegen dit Oranje. Wat zou volgens jou de uitslag worden? Ben erg benieuwd hoe je dat ziet...
0 0
JPC40
Dan wordt dat een giga blamage Ajax- oranje V 0-4
0 0
ram
Ik hoop dat je grappig probeert te zijn en niet een tikkeltje gestoord bent...
1 0
JesseMKB33
Ik hoop dat dit een grap is?
3 -3
RusselWestbrook
Goede goal van Miedema.
6 -3
skinny hein
Spelers gaan anno 2017 uit Brazilie liever naar Watford ipv naar Ajax. Daar draait alles om bij de zoektocht. Ik zou als Braziliaan precies hetzelfde doen : 3 x zoveel salaris...wekelijks tegen grote clubs ...geen kunstgras...topstadions...en na een goed jaar cashen in Londen of Manchester. Een eenmalig EU succes van Ajax helpt daar niet tegen.Ook niet het verleden. Daar kijk je als jochie toch niet naar...ergens in de jaren 70 en nog wat in 1995...doet ze helemaal niets. Deal with it mensen.
1 0
Ajaxbrl
Tja als Ajax nou eens wat meer zou betalen moet jij eens zien wat er mogelijk is... Maarja het onbreekt de club aan ambitie helaas want iedere debiel weet wel dat je met geld veel kan en vooral in eigen land is het beschamend als je met zoveel geld al 3jaar geen prijzen pakt.
3 -4
WeerDinges
Dat noemen ze beleid. En terecht ook. Dat geneuzel over investeringen past niet bij Ajax. Sulejmani was ook zo'n succes. Dat was in de periode dat Ajax wel een paar gaten in de handen had. 45 spelers onder contract en een salarishuishouding waarbij je samen met Feyenoord in de gevaren zone zat bij de licentie commissie. Erg succesvol was dat kan ik mij herinneren. De selectie bij elkaar houden en aanvullen met wat creatieve koopjes is het hoogst haalbare en daar lijken ze vooralsnog in te slagen.
0 0
ST
Het is maar wat je slagen noemt. Ik vind juist alle aankopen die wel veel geld hebben gekost goed uitpakken. Denk aan Neres, Ziyech en Wöber. Kosten gemiddeld zo’n 10-12 miljoen euro. Is voor Nederlandse begrippen niet een creatief koopje. Ajax vangt inmiddels voor een Younes al 15-25 miljoen. Dan mag je zelf ook wel wat meer betalen dan 4 miljoen voor een fatsoenlijke back.
0 0
SjakieWolfs
De beelden maken veel duidelijk maar Kieran Tierney komt echt niet naar Nederland. Die wacht rustig op een telefoontje van een grote club uit de Premier League. Bovendien zal hij veel te duur zijn.
0 0
Joseph
Ik denk dat Ajax binnenkort naar buiten gaat brengen dat ze de Arena gaan kopen, dat zal ook wel de reden zijn dat er nu niet geïnvesteerd mag worden, ook niet in talenten volgens mij. We zijn op zoek naar verdedigers en vleugelaanvallers, ik snap niet dat van Drongelen en Kadioglu dan niet gehaald zijn, dat zijn jeugdinternationals op de posities waar wij naar op zoek zijn..
1 -2
sirfugy
Ik mis in de conclusie de naam van Sinkgraven of ben ik nou gek? Qua statistieken vind ik hem na Tierney het best en toch is hij in de conclusie ineens verdwenen, terwijl hij in tegenstelling tot bijv. Viergever wel het hele seizoen linksback heeft gespeeld.

Overigens vind ik dat Viergever gewoon naast Sanchez bij ons in het centrum hoort te staan. Ik snap dat De Ligt een gigantisch potentieel heeft, maar het centrum is op dit moment stabieler met Viergever en Sanchez. Dan lekker Sinkgraven op links en het komt helemaal goed.
8 -1
Piejotter
Marcel Keizer ziet Sinkgraven liever op het middenveld in tegenstelling tot Bosz.
0 -1
Ajaxtrouw
Bütner pakken
3 -3
Koenniiee
Buttner speelde gister heel goed, maar eind vorig seizoen was ik erg geschrokken van zijn niveau. Zal nu in een betere conditie en ritme steken, maar op basis van 1 goede pot halen gaat wat ver, denk ik.
3 0
RusselWestbrook
Sinkgraven meteen kopen dus.
9 -2
Pauw
Ja ik vind het erg bijzonder dat Sinkgraven nu ineens niet meer mee lijkt te tellen. Heeft het in een groot gedeelte van zijn wedstrijden goed en steeds beter gedaan. Kan met zijn felheid en inzicht bovendien zeer waardevol zijn als je hoog druk wil zetten.

Hier op AS heeft men de neiging slechts incidentele fouten te onthouden en de rest van iemands functioneren zomaar te vergeten. Sinkgraven is voor Ajax een prima back. Jammer dat ie redelijk vaak geblesseerd is. Kan ie ook niet veel aan doen. Maar volgens AS is een blessuregevoelige speler met de uitstraling van een jochie gelijk ook een slappe hap. Met deze vooringenomenheid ziet men niet eens meer dat Sinkgraven geregeld een stuk 'mannelijker' duels ingaat dan anderen.

3 0
Rinus M.
Veel clubs hebben hun selectie nog niet op orde, transferperiode loopt ook gewoon door tot 31 augustus. Clubs én spelers, weten dat, sommigen hier vinden dat blijkbaar lastig om te snappen.
2 -4
RusselWestbrook
Ja, maar.. in FM heb ik mijn selectie eind mei al op orde en alle contracten verlengd met de inkomsten van de CL die ik gewonnen heb.

Moet Ajax ook gewoon doen!
9 -2
gi0vanni
Ik denk dat ze bij Ajax geen tijd hebben om FM te spelen. o.0
0 -1
Qwibuss98
Niet lullig bedoeld ofzo, maar als journalisten een fatsoenlijk scoutrapport op kunnen stellen, waarom heeft Overmars dan zoveel moeite met het vinden van spelers?
Mag toch hopen dat ons scouting-apparaat beter is dan een verslag van journalisten i.c.m. feitelijke data (met alle respect natuurlijk).
3 -1
JanTa
De echte goede spelers kosten al rond de 20 miljoen met de bijbehorende salarissen en wil Ajax gezond blijven nu maar ook in de toekomst dan kunnen ze daar niet aan beginnen. Een gezonde begroting moet je helemaal los zien van wat je op de bank hebt staan en dat hebben veel mensen hier nog steeds niet door.
2 -2
mvdk
Tierney riep ik ook al een paar keer. Alleen heeft nu alleen nog als nadeel dat Celtic wel door is naar de kwalificatieronde van de CL. Als Celtic er daar uitvliegt hebben we een goede kans.
0 0
3*stars*3
Ik ging hem net ff googlen maar hij staat ook in belangstelling van Liverpool en (okok geruchten) United.
Las al iets van 15mil pond, dus dit lijkt sowieso geen optie en hij heeft ook nog eens contract tot 2021..

0ff-Voor de liefhebbers, Chelsea-Arsenal supercup op Foxsports 2.
0 0
Afcagauke95
Hij staat op transfermarkt, een site die gegevens bijhoudt van spelers hoe veel minuten goals etc. En daar kost hij zo'n 2 miljoen. Denk dat je als Ajax zijnde een bod doet voor 5 als start je echt wel kan proberen hem te krijgen...
0 -1
afcas
dat is de marktwaarde. niet de transferwaarde. als je goed presteert willen andere clubs wel meer betalen en wil je eigen club je niet laten gaan. dus gaat de prijs omhoog. vrijwel geen 1 speler wordt daadwerkelijk voor zijn marktwaarde verkocht...
0 0
The
Dolberg staat op diezelfde transfermarkt.nl voor 14 miljoen en Sanchez voor 12. Lijkt mij niet realistisch toch?
1 0
Koenniiee
Die Sinkgraven moet ook een goede linksback zijn, zeg..

Waarom heb je trouwens voor deze spelers gekozen? Toevalligerwijs, potentie? Dat mis ik.
1 -1
mvdk
Dat is juist de armoede. Sinkgraven is een middenvelder. Dat hij het op linksback soms behoorlijk heeft gedaan komt puur door zijn goede techniek. Ik zou erg graag eens een echte linksback zien. Dab kan Sinkgraven gewoon weer mee concurreren op het middenveld.
1 -4
Pauw
Dus omdat hij eerder middenvelder is geweest moet het wel zo zijn dat ie niet kan verdedigen... niemand IS iets. Je kan alles worden. Een voetballer heeft gewoon een bepaalde set van kwaliteiten die hem geschikt maken voor een bepaalde rol in t veld. Sinkgraven weet zich gemiddeld genomen uitstekend te positioneren, een versnelling om voor of snel bij zijn tegenstander te komen / zijn en is gebruikt zijn lichaam bovendien op een positief agressieve manier in duels.

Dat hij een handvol ballen verkeerd ingeschat heeft is te wijten aan onervarenheid of een gebrek aan focus. Daar kan hij aan werken.

Sinkgraven mag van mij de eerste linksback zijn voor Ajax. Hopelijk is hij snel weer inzetbaar en blijven blessures hem verder bespaard.
6 -1
BobaAjax
Of sinkgraven heeft het heel goed gedaan op linksback in zijn eerste jaar op die positie . Misschien wordt hij veel beter als we hen gewoon laten staan. Mijn vertrouwen heeft hij
6 -1
mvdk
Ik vond hem ook goed, maar hij is een middelvelder. Aanvallend is hij sterk, maar verdedigend niet.
0 -2
NielsE
'criteria vallen (transferwaarde van maximaal 10 miljoen euro, realistisch haalbaar, aanvallende linksback, technisch vaardig, goede voorzet, verdedigend sterk)'

'In de volgende afbeeldingen worden vervolgens Nicolás Tagliafico (hoogste SciSkill) en Kieran Tierney (hoogste potentie) statistisch vergeleken met Nick Viergever, Mitchell Dijks en Daley Sinkgraven.'
0 0
Koenniiee
Ja dat lees ik. Maar waarom dan net die Tierney en Tagliafico? Dat zijn toch niet de enige 2 spelers die voldoen aan max, 10 miljoen euro, realistisch, aanvallende back, etc. Of wel, Niels?
0 0
NielsE
Omdat deze de 'hoogste sciskill', en de 'hoogste potentiescore' hebben!
1 0
Koenniiee
Zucht. Je hoeft niet met een uitroepteken te werken. Ik bedoel, hoe kom je bij deze vier spelers terecht (nou, je noemt de criteria). Maar zijn dit dan ook gelijk de enige 4 in heel de wereld die aan die criteria voldoen? Zo niet, waarom kies je dan die 4?

En ik begrijp heus dat je van dat lijstje degene met hoogste potentie en niveau kiest. Duh.. maar mij gaat het om het selectieproces.
0 0
NielsE
We hebben eerst geselecteerd op de criteria, daar rollen vervolgens kandidaten uit. Als voorselectie hebben we de beste 4 gepakt op basis van de SciSkill en potentie. Vervolgens hebben we daar op basis van de potentiescore en de SciSkill score de twee beste spelers (beste op dit moment, en beste in potentie) uit gekozen.
0 0
Koenniiee
Duidelijk. Daar ging het mij om. Prima dat je bij die Tierney uitkomt, maar het heeft pas echt waarde als je breed selecteert. En dat heb je gedaan en dus kun je waarde hechten aan je conclusie.

Dat is mijn mening althans. En dus een compliment voor je stuk!
0 0
NielsE
Dankje! :)
1 0
mvdk
Vind dat jullie 2 hele goede namen eruit hebben gepikt.
1 0
3*stars*3
/-15 jaar geleden gingen zelfs NL internationals naar Rangers omdat er goed betaald werd.
Weet niet hoe het nu zit in Schotland en of Celtic zo goed betaald want anders lijkt dit op papier, een goede optie.

Maar zoektocht naar backs zit niet mee.
Lijkt wel alsof we verdomme zoeken naar truffels...
2 0
Piejotter
Dit soort statistieken in een andere competitie , onder andere omstandigheden, misschien een beter of minder beter draaiend team zeggen mij totaal niets. Als het zo makkelijk zou zijn om daarop te kunnen vertrouwen hadden we geen scouts nodig die wedstrijden lang in de kou of regen moeten staan langs de zijlijn.
0 -1
SpartAjax
Ga beter op zoek baar een vervanger voor Ziyech... transfer naar Liverpool bij vertrek Coutinho.
0 -8
3*stars*3
Ach geruchten.
Dolberg zal de opvolger worden van Mbappé, Sanchez moet 50mil kosten en een maand geleden zou Inter met 45mil komen en nu Ziyech naar Liverpool?

Sowieso zijn Ziyech en Coutinho 2 totaal verschillende spelers.
0 0
Suarez16_
Wauw op google ingetikt en jawel "soccernews"....
1 0
Suarez16_
Volgens wie?
0 0
Suarez16_
Hoop nog zo erg dat ze met een back op de proppen komen. Sanchez-Viergever is gewoon het stabielste centrum.
1 0
ram
Zeker een goeie back; zou een perfecte aankoop zijn. Maar waarschijnlijk moeten er eerst scouts die kant op. No way dat Overmars hem kent. Of alle scoutingrapporten zijn opgegeten door z'n goudvis.

Kansloze bedoeling... Ik ben wel een beetje klaar met Overmars. Ondanks een aantal hele goede aankopen slaagt Overmars er nooit in waardige selectie samen te stellen. En dat met onze status en financiën. Redelijk gênant.
3 0
Petervandersluis
Oogt als een lekkere back. Hopelijk kijkt overmars mee
0 0
JanTa
Allemaal opportunistisch geleuter op basis van wat cijfertjes in een uitermate zwakke competitie. Gelukkig word er niet naar de adviezen geluisterd van een stelletje amateurs die wat knip en plakwerk verrichten. Nogmaals, als er een speler word aangetrokken dan gebeurd dat in samenspraak met het TH en niet Marc alleen.
0 -4
Koenniiee
Ah, weer zo een. Want omdat wij hier reaguurders zijn hebben we er geen verstand van?

En voor jouw informatie. Er zijn genoeg (top-)clubs die met SciSports werken voor deze informatie!
2 0
ram
Heerlijk, je belerende toontje... Alsof we niet weten dat dat verrotte Technisch Hart meebeslist. Maar Overmars is de hoofdverantwoordelijke.

En je kunt het opportunistisch geleuter noemen en meteen de schrijver van dit stukje een amateur noemen. Echt klasse allemaal! En toch heb ik liever dat deze 'amateur' nu de onderhandelingen begint om deze jongen binnen te halen, dan dat Overmars niets doet. Iedereen die voetbal een beetje volgt, kent deze gast en weet dat het een echte versterking zou zijn. Ook zonder dit "knip en plakwerk".

Overmars staat lekker naar Ajax - Sparta te kijken. Alsof hij niets beters te doen heeft. Dat is pas een amateur.
3 0
Ajaxbrl
Dijks dan weer verkopen of halen we een top linksback en word Viergever dan reserve CV?
4 0
ram
Ik denk dat Celtic Dijks best zou willen. Daar past hij prima. Ik zeg: ruilen en een paar miljoen bijbetalen. Viergever is dan eerst back-up voor het centrum en de linksback. Ideaal.
0 0
Rsv
Viergever gewoon basis met sanchez, de Ligt volgend seizoen basis.
1 -3
ram
Nee, De Ligt is nu al geweldig. Die moet gewoon spelen.
1 -1
BrandjeXL
Ja tuurlijk. Iemand met aflopend contract boven een toptalent kiezen. Jij snapt het.
2 -1
OKP-AFCA
Viergever zijn contract moet gewoon verlengt worden. De Ligt kun je nog rustig brengen en dan is Viergever voor hem nagenoeg perfect.
0 0
Rsv
Potentie boven huidig niveau kiezen dus volgens jou. Prima dat dat jouw mening is, geen reden om gelijk te stellen dat ik het niet snap.
0 0
NouridolbergNeres34
Lijkt mij het beste dijks verkopen, viergever gewoon CV achter de Ligt wat zijn echte positie is . dan een top LB voor de basis halen.
1 0
WestlandforAjax
Zooo die gast is wel mega goed. Hopelijk kan iemand Marc even tippen
0 0
Ajacied33
Dus Thieney maar snel halen dan hè..
0 0
Rsv
@AS, hoe komen jullie aan de Sciskills en potenties van spelers? En weten jullie wat die scores van Barac zijn?
1 0
Bensco
Ben ik ook wel heel nieuwsgierig naar
1 0
NielsE
Wij nemen dit in ruil voor een vergoeding af bij een bedrijf. De potentie van Barac lijkt mij leuk voor de volgende aflevering? Stay tuned! ;-)
4 0
BrandjeXL
Gewoon Zeegelaar halen voor 5 miljoen.
1 -1
Jeppe
Waarom komen zie daar idd niet op!
0 -1
bugz
Nee want dan is iedereen op AS weer over de rooie. Was ooit niet goed genoeg, kan dus nu ook niet het niveau aan.

Maar zonder gekheid, spelers kunnen ook gewoon op latere leeftijd beter zijn. En door ervaring bij een andere club meer ontwikkeling hebben doorgemaakt. Kijk in het verleden naar een speler als R. de Boer of van der Meijde. Na hun periode bij Twente ook beter terug gekomen.
0 -1