Domper Ajax na mislopen Champions League

BVeenstra, 02-08-2017 om 22:30, 113268 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax kan deelname aan de Champions League dit seizoen vergeten. In eigen huis werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen OGC Nice en na de 1-1 van vorige week betekent dat uitschakeling in het miljardenbal. De Amsterdammers gaan daardoor vrijdag in de koker voor de vierde voorronde van de Europa League.

Voor aanvang van het duel werd Abdelhak Nouri in de Johan Cruijff ArenA op schitterende wijze geëerd door het Amsterdamse publiek. Er klonk een daverend applaus, op de tv-schermen waren prachtige video’s van Nouri te zien en vlak voor de aftrap werd er op de zuidtribune een mooi doek met Nouri tentoongesteld.

De beginfase van Ajax was vervolgens ronduit belabberd. Menigeen zal misschien vinden dat de spelers van Ajax mogelijk van slag waren door het eerbetoon aan Nouri, maar dat blijft gissen. Feit was wel dat OGC Nice precies wist waar de zwakke plekken lagen van Ajax. De Fransen zetten hoog druk en na een aantal goede combinaties was het uiteindelijk Arnaud Souquet die uit een rebound al na twee minuten voor de openingstreffer zorgde.

Ook daarna bleef OGC Nice voor een lange periode de betere partij en profiteerde het van de ruimte achter de Ajax-defensie. Bovendien werd er, mits hij aan de bal was, vol druk gezet op Lasse Schöne, die meerdere keren balverlies leed. Alassane Pléa kreeg meerdere kansen om de score verder uit te breiden, maar zijn afwerking liet gelukkig voor Ajax te wensen over.

Toen Justin Kluivert het na een klein halfuur op zijn heupen kreeg en aan een schitterende solo-actie begon, ging Ajax los. Ineens was er het vertrouwen en direct was het raak voor de Amsterdammers. Hakim Ziyech bereikte Van de Beek met een pass dwars door het centrum, waarna de middenvelder op Bergkampiaanse wijze wegdraaide en vervolgens beheerst afmaakte. In het vervolg van de eerste helft groeide het vertrouwen bij Ajax en was het met name Kluivert die linksback Malang Sarr volledig doldraaide.

Ajax kwam na rust direct goed uit de startblokken en kreeg al snel twee goede kansen. Allereerst was het Van de Beek die met een afvallende bal uit een corner Nice-doelman Cardinale bijna kon verrassen en even later was Kluivert dichtbij de 2-1 met een schot voorlangs. Zo’n tien minuten na rust kreeg Ajax loon naar werken. Een crosspas van Ziyech bereikte Nick Viergever, die vervolgens strak voorgaf op Davinson Sánchez. Vlak voor het doel faalde de Colombiaanse verdediger niet en schoot de 2-1 binnen.

Na dit doelpunt was het een enorm open wedstrijd. Aan de ene kant moest OGC Nice komen om de 2-2 te maken, terwijl er voor Ajax steeds meer ruimte kwam te liggen. Beide ploegen kregen kansen, maar het bleef lang 2-1. Totdat tien minuten voor tijd Pléa Jean Seri wist te vinden, waarna vervolgens invaller Vincent Marcel met een hakje bereikt werd. De middenvelder tikte van dichtbij binnen, waardoor een zeer ongunstige 2-2 tussenstand werd bereikt.

Ajax moest vervolgens komen en bracht met David Neres en Klaas-Jan Huntelaar extra aanvallers. De Amsterdammers gingen steeds meer alles of niets spelen, maar dichterbij dan een mispeer van Amin Younes en een kopbal van doelman André Onana kwam het eigenlijk niet meer. Ajax wacht nu deelname aan de vierde voorronde van de Europa League.

Opstelling Ajax: Onana, Veltman, Sanchez, De Ligt (Neres 86'), Viergever, Van de Beek, Schöne (Huntelaar 82'), Ziyech, Kluivert (De Jong 79'), Dolberg, Younes.

Wissels: Van Leer, Zeefuik, Dijks, Eiting, De Jong, Neres, Huntelaar;

Opstelling Nice: Cardinale, Souquet, Dante, Le Marchand, Sarr (Marcel 69'); Seri, Koziello, Srarfi (Dalbert 46'); Lees-Melou, Plea, Eysseric;
Wissels: Benitez, Tameze, Walter, Marcel, Jallet, Estevao, Mahou;

Doelpunten:
0-1 Arnaud Souquet (3')
1-1 Donny van de Beek (26')
2-1 Davinson Sánchez (57')
2-2 Vincent Marcel (80')

Kaarten:
-

Bijzonderheden:
- Wint Ajax deze wedstrijd, dan gaan de Amsterdammers door naar de play-offs.
- Bij een 0-0 eindstand gaat Ajax door, bij 1-1 wordt er verlengd. Een gelijkspel met meer doelpunten (2-2, 3-3 etc.) betekent uitschakeling.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Puurvoetbal
De Ligt heeft heel veel krediet, maar het aantal crusciale fouten van hem moet echt omlaag. Leeftijd mag geen excuus zijn.

Verder : het verdedigen van het middenveld moet echt heel veel beter. Al die creativiteit is mooi, maar er moet meer defence power in ons middenveld.
0 0
Daneman
Overmars ga jij effe gruwlijk op je bek. Vele mensen weten het dat ajax niet in balans is qua power, ervaring, leiderschap. en er wordt niets aan gedaan.
1 0
blessure
Dat is precies wat ik bedoel, het middenveld bestaat uit 3 aanvallende middenvelders.
Dat is , gemiddeld genomen, leuk voor de Eredivisie, maar niet bij het internationale voetbal.
Dan word je constant overlopen.
Zie vorig seizoen, de Europese uitwedstrijden.
Ik krijg het bijna niet op papier, maar kijk naar de balans op het middenveld, bij 010.
Zij werdener kampioen mee.
0 0
AFCAlways
Sneu dat we het hiermee moeten doen. Ik zei het al: op Sanches na is onze verdediging niks. In de JL verdedigen ze nog beter..
1 -1
NouriVandeBeek
Jij bent van de nuance zo te lezen.
0 0
Puurvoetbal
Wat mij betreft is hij van de haarscherpe analyses. Onze defensieve kracht is veel te zwak.
0 0
A-west
Wat was er met de Ligt aan de hand? Maakt bij die eerste tegengoal drie fouten. Hij twijfelt of hij moet doordekken. Dat doet hij uiteindelijk maar half. Daardoor heft hij de buitenspelval op. En hij komt veel te laat om de bal die Onana wegbokst te corrigeren. Nee, vriendje de Ligt moet nog veel leren. Kijk de beelden er maar op terug, wat een slappe hap, en dat notabele in de tweede minuut, dan moet je barsten van de energie. Maar goed, hij is nog jong, het gebruikelijke cliché.
3 0
pimp
https://www.youtube.com/watch?v=pj7av1eyyL4

Kijk nog even wie er op 00:18 - 00:20 in de fout gaan. Volgens mij Ziyech en Veltman die veel te slap de duels aangaan. De Ligt dekt door en kan daarna alleen maar terugrennen, wat niet zijn kracht is.
0 0
Duif63
Goed genoeg is oud genoeg, blijkbaar is hij dus nog niet goed genoeg.
1 -1
Ajaxio
Overigens was hij niet de enige die fout zat bij die goal.

Voorin word niet ingegrepen en steekt een speler voor zijn hele eigen zestien langs om uiteindelijk vrij baan te hebben.

De fout met instappen wordt ook door ervaren spelers gemaakt zoals Veltman een keer of 20. Die de Ligt die komt er wel... waren ook genoeg voorbeelden te noemen dat hij juist degene was die goed stond.
2 0
WeerDinges
Voor de gein is naar het lopen van Schone kijken bij die goal. Persoonlijk mijn grootste irritatie. Fouten maken met goede intenties oké maar terug sjokken en je man laten lopen getuigd niet bepaald van winnaarsmentaliteit of motivatie. Verdient geen basisplaats op deze manier.
1 0
Ajaxio
100% eens. Heb al tijden die Schone discussie met veel mensen die hem als een held beschouwen omdat hij door Bosz als de sleutel werd genoemd en een paar aardige vrije trappen erin schoot. Echter zodra je topwedstrijden speelt op hoog tempo dan is hij een bron van ergernis. Hij sjokt... grijpt zelden echt in en vertraagd de opbouw ook nog enorm.

Nice liet hem gewoon vrij en zette direct druk zodra hij aan de bal was, dit was voor mij wel tekenend.
1 0
chrisjuhhh
17 jaar !
0 -4
JanTa
De grootste tactische fout die Keizer maakte was de wissel Kluivert-de Jong en ik noem dat dan ook een Frank de Boer wissel. Een pure aanvaller die het veld breed houd inruilen voor een extra middenvelder waardoor Ajax wat meer ging inzakken had nooit mogen gebeuren. Als Kluivert er doorheen zat dan zet je Neres op zijn positie neer maar waarom Schöne er niet uithalen want kon weer eens niet het tempo bijsloffen, waarom hij niet gewisseld voor de Jong? Ajax kan best zijn eigen spel blijven spelen maar dan moet je dat ook volgens je eigen visie doen en dat is met 3 aanvallers. De winnende trainer krijgt altijd gelijk maar deze keer niet van mij.
3 -1
Jan60
Eigenlijk had ik in de rust al op een wissel Neres voor Younes gehoopt. Kluivert dan naar links en Neres op rechts. De wissel De Jong voor Kluivert is inderdaad een behoudende wissel, waardoor je de bal niet voorin kan houden en steeds meer achteruit gaat lopen. Nederlandse ploegen en zeker Ajax niet kunnen op die manier geen voorsprong verdedigen. Nu kwamen de wissels van Neres en Huntelaar erg laat en heb ik die 2 ook eigenlijk niet aan de bal gezien. Dat kwam natuurlijk ook door de chaotische eindfase, waarin we zeer geforceerd op zoek moesten naar een doelpunt. Ook Frenkie de Jong kwam niet uit de verf. Dus eigenlijk heeft er geen één wissel gerendeerd. Maarja, achteraf is het allemaal makkelijk praten. Bij vlagen heb ik een goed spelend Ajax gezien, maar werd teveel ruimte weggegeven. Overigens tegen best een goede ploeg. Ik verwacht Nice indien ze de CL halen ook zeker in staat om via de CL poule te overwinteren. Indien door in de EL is Nice ook zeker een ploeg om daar de halve finale te halen. Wat ik hiermee wil zeggen is dat Nice geen slechte ploeg is, en wij er alleen doordat zij een uitdoelpunt meer hebben gescoord uitliggen. Zo slecht was het ook allemaal niet, maar ons versterken met 2 goede backs en een goede verdedigende middenvelder is wel noodzakelijk om kampioen te kunnen worden en ver te komen in de EL. Want bij schorsingen en blessures is de huidige selectie kwalitatief te smal.
2 0
chrisjuhhh
Ik vond de wissels veel te laat eigenlijk .
Laatste 6 a 10 minuten pas en ja rare wissel beleid .
0 0
Ajaxio
Wat maken veel mensen zich er hier weer makkelijk vanaf zeg. Kom we geven Overmars en de selectie de schuld... Op 2 positie's na staan er gewoon dezelfde mensen in het veld. Die 2 vervangers van de Beek en Kluivert waren juist de positieve puntjes van gisteren.

We gaan weer totaal voorbij aan hoe deze voorbereiding is gelopen. De impact van wat er met Nouri is gebeurd heeft 20 x meer invloed dan Viergever als Linksback of Younes als Linksbuiten en ook meer dan de afwezigheid van Klaassen. Voor degene die in het stadion waren... je voelde de emotie. Ik heb meerdere momenten met tranen in m'n ogen gestaan. Ook die mannen op het veld hebben dit gevoeld.

Laten we het niet dramatiseren... ik heb een goeie ploeg gezien die 2 domme doelpunten weggeeft. De scherpte ontbrak hier toch nog... Dit is gewoon een ploeg die voor het kampioenschap in Nederland gaat strijden! Ja er moet in de breedte nog iets bij, maar dit had ons niet naar de Champions League geholpen. Er worden zelden aankopen gedaan die na 4 weken voorbereiding direct van toegevoegde waarde zijn.

Ik was serieus al positief verrast door Nice uit en nu ook weer Nice thuis. Respect dat die mannen er zo staan ondanks de emotionele rollercoaster rond Nouri.
4 -6
stefanzob
Helemaal mee eens hoor. De coach en spelers verdienen op dit moment het voordeel van de twijfel. Ze speelden bij vlagen goed, en Keizer is pas net coach met een vreselijk verstoorde voorbereiding van slechts een maand.

Het is een feit dat er twee verdedigers bij moeten, maar ik was ook zeker positief verrast over het niveau wat werd gehaald.

Het viel me trouwens ook op dat het veld redelijk goed was, weinig glijpartijen gezien ondanks dat het er pas twee dagen in ligt.
2 -2
Am*dammer
Ik vin het wel best.. we hebben niet verloren maar gaan gewoon EL spelen (als het goed is) en dat is toch leuker dan hopen op goede loting en plek 3 in CL poule.. als je per ongeluk 2de wordt in CL groep dan is het ook gelijk over en sluiten tegen Real of PSG..

doe mij maar een leuke poule fase EL en dan verder gaan en echt kans maken om ook de knockout fase potten te breken.. veel leuker. Geld hebben we toch al genoeg op de bank en dat is eigenlijk enige reden om CL te willen spelen.. sportief is er geen eer te behalen tegen al die hobby-clubs van de rijken der aarde..
4 -2
skinny hein
helemaal mee eens....kut CL...altijd dezelfde ploegen : weer naar madrid of munchen zeker. Heb dit jaar genoten van de relaxte gang van zaken in de EL zonder al die poeha. Geld komt genoeg binnen,geen afgang zoals psv vorig jaar of wijzelf 4 jaar lang. Laat 010 maar voor lul staan met 1 uit 6.Volle Arena hebben we zowiezo,maakt ook amper uit.En ach...1-1 en 2-2 is niet slecht,had alleen andersom moeten zijn.Hadden we hier de polonaise gedanst.
0 0
3sterren
En misschien is een keer geen Europees voetbal spelen minder slecht voor deze zeer jonge, maar o zo talentvolle, Ajaxselectie.
Net als Feijenoord vanaf dag 1 op kop, maar dan wel tot het einde toe plankgas geven.
Wedstrijden compleet naar je hand zetten en ’dood’ maken. Week in, week uit.
Tegenstanders oprollen.
Niet omdat het moet, maar omdat het kan.
Daar leer je als jongeling ook echt wel van hoor.
Op deze jonge groep moet je geen roofbouw plegen.
Deze groep moet je koesteren.
Onze huidige Ajaxselectie verdient onze onvoorwaardelijke steun...

Op naar nummer 34.
Voor nummer 34...
1 0
blessure
Een jaartje geen stres, maar een goed team samenstellen, zou niet verkeerd zijn.
0 0
3sterren
Marcel Keizer nu al afserveren, terwijl hij Europees nog steeds ongeslagen is met ons aller Ajax, is alleen maar mogelijk op dit forum.
In plaats van onze club een compliment te maken, volgt er meedogenloze kritiek op Marc Overmars, Dennis Bergkamp en zelfs op enkele spelers.
Ik geef het je te doen om in zo’n emotioneel zwaar beladen wedstrijd top te presteren.
Ik ben trots op wat de Ajacieden gisteren hebben laten zien. We are back!!!
En ik schaam me diep voor de reacties van enkele pseudo supporters…
4 -2
Ajax9196
We are back? Terug bij af, zou je bedoelen.
3 -3
skinny hein
terug naar af met twee x gelijk?
1 0
Ajaxio
Interessant dat we dit op hetzelfde moment aan het typen waren... De kortzichtigheid is niet te harden. Diep respect voor die gasten dat ze er ondanks alles toch 2 van dit soort potjes uit geperst hebben. Ik heb er alle vertrouwen in!
1 -1
Rdk1983
Weer niet op tijd de selectie op orde. Mag Ajax zichzelf aanreken dat er weer geen CL komt.
4 -2
Babangida83
Ik vind het veel te makkelijk om dit aan 1 of 2 spelers op te hangen. Je verliest met z'n allen.
Wat me wel duidelijk is geworden, is dat met de wissel van Kluivert voor De Jong en het kansloze plan B gekozen is voor plan Bergkamp. Ik denk dat we plan Cruijff nu definitief hebben gedag gezegd. Daar ben ik nog 10x zieker van dan de uitschakeling. Die uitschakeling is slechts een symptoom.

Na de 2-1 geen druk meer op de bal, er werd achteruit gelopen door sommigen, restverdediging niet meer op orde en de bal werd niet meer in de ploeg gehouden. Enkel angst. Toen leek zelfs Sanchez een slechte verdediger. Toen we door de verdedigende wissel van De Jong nog minder druk op de bal gingen hebben, was een kwestie van tijd voor die 2-2 viel. Toen viel hij zelfs bijna onmiddellijk.
0 -2
RaynoFischer
Niet naar spelers wijzen die wel de fouten maken (dan verlies je met z'n allen), maar wel naar de trainer wijzen beetje hypocriet? en wie zegt dat het plan Bergkamp was?, alleen maar aannames op basis van niks als het goed uitgepakt had was Keizer een toptrainer.
2 0
Babangida83
Kom je over een paar jaar ook wel achter, als de opleiding ook niet meer zo rendeert als mogelijk. Nu al eeuwig zonde.
Laten we hopen dat Ajax wel gewoon van voren druk op de bal blijft houden in de volgende wedstrijden, en met name Europees. Anders wordt het Europees niks dit jaar. Dat beloof ik je.
Een wedstrijd wordt beslist door momenten, maar het aantal momenten en de kans dat ze succes hebben hangt van het geheel af. Zeker op dit niveau niet van een enkele speler. Dat is praten in de marge, details. Vandaar dat de trainer hier verantwoordelijk is. Alleen heeft Keizer nog nooit zo verdedigend gespeeld in z'n leven. En Bergkamp heeft grote invloed op de speelstijl binnen Ajax, de rode lijn in de organisatie. Tel daarbij op dat Bosz pas na de winterstop pas echt vooruit ging verdedigen toen hij de adviezen van L'Ami, Spijkerman en Bergkamp in de wind ging slaan, waarna dit in de zomer als breekijzer is gebruikt en je kunt raden dat Bergkamp (verantwoordelijke) zijn invloed op heeft gehad op de terughoudende speelstijl van gisteren. Het op momenten 'niet compact spelen' en 'geen plan B' hebben waren kritiekpunten van het TH op Bosz (heeft Sar naar buiten gebracht). Hoop dat ze nu hebben gezien dat dat nog slechter werkt en niet te koppig zijn om te zien dat Bosz qua opvatting gewoon gelijk had.
0 0
A-west
Heel dom om Kluivert eruit te halen en te leunen op de verdediging die op de zijkanten heel matig is. Daar kun je niet op leunen. Druk blijven zetten was beter geweest. Veltman en Viergever voldoen totaal niet. Viergever probeert het wel maar vergeet zijn verdedigende taken en weet met de ruimte in zijn rug geen raad.
2 -1
AjaxCitizen
Vind je het gek dat Viergever zich geen raad weet, als meneer Younes die rechtsback 9 vd 10 keer laat lopen? Zo moet Viergever telkens 2 man in de gaten houden. Heb me kapot geërgerd aan hoe Younes zijn verdedigende taken maar niet oppikte. Of hij sjokte er maar een beetje bij of hij liep ergens waar hij niet hoorde te staan. Dat kan je gewoon niet maken.
1 0
PJK54
Met een rotgevoel wakker geworden had echt verwacht door te gaan en had vertrouwen in het team maar weer is aangetoond dat spelers als Schóne, Younes en Veltman te kort komen op dit niveau. Met een paar ervaren spelers hadden ze die 2-1 misschien wel over de streep getrokken maar nu zag je gewoon het gebrek aan een goede ervaren leider, conclusie er moet hoe dan ook geïnvesteerd worden in een paar ervaren spelers, nee geen uitgerangeerde maar spelers die er gelijk staan.

4 -1
RaynoFischer
Je noemt juist de ervaren spelers op die door de mand vielen :p
En dat is niet voor het eerst, de jongere zijn vrijwel altijd beter.
Kwaliteit moeten we halen of diegene nou 20 of 25 is
1 -1
Boer Gijs
C'est fini. Overmars en consorten hebben gewoon hun zaakjes weer bij lange na niet tijdig op orde. Het technisch hart schiet gewoon tekort. Al ruim 3 jaar geen prijs en geen CL voerbal gehaald. Technisch hart moet op de schop.
4 -1
afca95
Moraal van het verhaal, kampioen worden dan heb je dit hele gezeik niet!
3 0
xstaniox
Dit seizoen hebben we er helaas niet veel aan. Alleen zouden we dan kampioensroute doen. En dus kampioenen van landen als Schotland, Estland, Oostenrijk etc. tegenkomen. Maar nog steeds voorronde..
1 0
AFCA.
Even een tactische analyse:
Het zag er bij vlagen aardig uit. Maar er zijn wel een aantal punten waar aan gewerkt moet worden. Allereerst moet Overmars zijn zaken op orde brengen. 2 dynamische backs erbij. Dat is essentieel voor het spel wat Keizer wilt spelen. Aanvallend omdat de buitenspelers wat meer naar binnen staan, maar ook verdedigend om fouten te corrigeren met snelheid. Dat hebben Viergever en Veltman allebei totaal niet. Ook moet Marc een ervaren 6 halen die alles bij elkaar kan houden. Schöne heeft moeite genoeg om zelf overeind te blijven. Ook met een middenveld ziyech, Frenkie, Donny ga je het niet redden. Tegen Willem 2 wel, maar niet in de toppers. Dat is te licht en niet constant genoeg. Ik noem bijvoorbeeld een Nuri Sahin.
Dan nu Keizer. Hij zet anders druk. Sanchez bijvoorbeeld, die moet doordekken op zijn man. Dus als de spits uitwijkt naar de flank, dan loopt Sanchez erachter aan. Heel je verdediging is zo dus uiy positie. Vorig seizoen werd er vanuit de positie druk gezet. Als diezelfde spits dus naar de flank uitwijkt dan dekt de back door.
Keizer heeft dus een aantal dingen veranderd en dat moet er gewoon nog ingeslepen worden. Dat heeft wat tijd nodig net zoals Bosz dat ook nodig had.
Overmars moet Keizer wel een eerlijke kans geven door een goede selectie neer te zetten.
Met de juiste aankopen wordt het gewoon een heel mooi seizoen!
3 0
Rdk1983
Geschiedenis herhaald zich. Wedstrijd vh jaar, Ajax heeft weer selectie niet op orde. En grijpt ernaast.
7 -1
maikelklaassen
wat ik niet begrijp is dat je 14 mei de laatste wedstrijd speelt en dat je eind juli/begin augustus geen complete selectie hebt en die ingespeeld is. zeker als je weet dat dit DE wedstrijd vh jaar is zo'n beetje. ieder jaar weer hetzelfde en het ziet er zo knullig uit. maar zo'n wedstrijd moet je gewoon killen, geen kansen weggeven na die 2-1 met dolberg en kluivert hun verdediging weg counteren.
3 0
Stibba020
Bedankt voor alles Netto...
5 -3
Felix Gassenlicht
Ik vond het voetbal over twee wedstrijden niet zo slecht. Gisteren was de ploeg de eerste 20 minuten tactisch niet ingesteld op Nice met al die aanvallers. En na de 2-1 hinken op twee gedachten, tactisch klopte er toen weinig meer van.
Maar goed, met een kampioenschap en ver komen in de Europa League kan het nog een mooi seizoen worden. Trainer maakte alleen niet zo'n sterke indruk (tactisch) en tijdens de nabeschouwing.
3 -2
blessure
In de eredivisie, is AJAX doorgaans de betere ploeg en kun je met de punt naar achteren voetballen.
Op Europees niveau, gaat dat niet, dan word je overlopen.
Europees moet je met 2 verdedigende middenvelders spelen.
Dan heb je meer controle en is elke counter van de tegenpartij, niet zo dodelijk, als gisterenavond.
Maar ja, de verdedigende middenvelders heeft AJAX niet, die zijn verkocht, T.w Bazoer en Gudelj..
0 -4
Babangida83
Ja, dat hebben we vorig jaar gezien. Finale plaats vanwege die punt naar achteren en druk op de bal.
Met Gudelj en Bazoer werden we met een realistisch voetballend Ajax vierde in een poule met Molde, Fener en Celtic, waarbij aangetekend moet worden dat Fener en Celtic echt heel slecht waren dat seizoen waardoor Molde eerste werd in die poule met afschuwelijke wedstrijden.
Do u see the difference?
0 0
afca95
Wat een onzin, Toen Bazoer en Gudelj vertrokken begon Ajax eindelijk normaal te voetballen.
Ajax heeft laten zien in Europa ( vorig seizoen ) dat je helemaal niet verdedigend hoeft te spelen en met aanvallend voetbal succes kan behalen. Het probleem ligt op de backs bij Ajax die zijn te traag.
1 0
blessure
Klopt inderdaad, maar vergeet de inbreng van Peter Bosz niet.
Hij heeft een heel andere kijk op voetbal, dan Frank De Boer.
0 0
Janajaxfan
Pff ben kapot, 't gevoel of ik een marathon gelopen heb en vervolgens nog zwaar bezopen ben geweest.
Zucht... Kop omhoog, borst vooruit.
Wij zijn Ajax! Misschien niet de beste maar 100% de mooiste club!!
2 -1
JHM
Als Keizer dit seizoen met Schone op 6 gaat spelen en zoveel druk naar voren zet gaan we nog veel meer wedstrijden onnodig verliezen. Ploegen die hoge druk spelen hebben op 6 een box-to-box speler die kan afbreken in de omschakeling, bij Bayern is dat Vidal, bij Chelsea Kante, bij Madrid Casimero. Schone kan dat helemaal niet belopen, en verdedigend ook niet sterk genoeg.
4 0
Catenaccio
Ga maar gelijk op zoek naar sanchez ne2 en dolberg nr2!!! Gaan niet blijven nl. Als je mazzel hebt dit seizoen nog en dan weg
3 0
Leprechaun
Onnodige uitschakeling dit. Zoals zo vaak vergeet Ajax het af te maken!

Maar, als we eerlijk zijn was Nice ook gewoon gelijkwaardig. Eerste helft in Nice en eerste en laatste 20 minuten in Amsterdam hadden wij niet veel in te brengen.

Verder toch aardig voetbal gezien. Vanaf nu is het Marc z'n plicht om én de basis bij elkaar te houden én voor versterkingen te gaan zorgen.

Hoofd omhoog en door!
6 0
Nummer34
Jongens, waar maken we ons druk om. Het seizoen is toch al naar de klote, maar we gaan er alles aan doen om er toch nog een goed seizoen van te maken!! Wij gaan kampioen worden voor onze Appie!
0 -1
hakkietjakkie
We kunnen trouwens wel huilen dat we niet CL spelen komend seizoen, maar het is toch echt beter voor Ajax om komende seizoenen EL te spelen. En dat bedoel met het oog op de deelname tickets voor Nederland. We halen voor Nederland maar weinig punten binnen als we bijna geen punten in de CL halen en uitgeschakeld worden. In de EL hebben we vorig jaar echt heel veel punten binnen gesprokkeld en hebben we een grote achterstand in ons eentje verkleind.

Iedereen die me nu voor gek verklaard zeg ik alvast dat je je dan wat meer moet verdiepen in die coëfficiënten lijst :D
3 -1
Duif63
Het is niet beter voor Ajax dat we geen CL spelen maar voor Feyenoord denk daar eens aan ! Die krijgen er zomaar miljoenen extra bij door ons falen. We helpen ze alleen maar verder in het zadel zoals we dat ook al met Psv gedaan hebben. Puur door wanbeleid van de Rvc en het TH !
2 -3
hakkietjakkie
Die 12 miljoen kan me echt gestolen worden geloof me haha! Denk jij maar eens aan het grotere plaatje zoals ik hierboven beschrijf. Volgend seizoen spelen we hoe dan ook voorronde, zelfs als we kampioen worden! En dat komt door de tegenvallende resultaten van alle Nederlandse ploegen in Europa de laatste jaren.

Daarom is het beter dat we komende tijd punten moeten behalen in de EL en niet in de CL. De punten tellen namelijk evenveel mee. Alleen CL heb je 5 startpunten, maar met 2 overwinningen in de EL heb je die al weggespeeld. 2 overwinningen die je nog maar moet zien te behalen in de CL.....
0 0
stefanzob
Feyenoord heeft 4 miljoen extra doordat wij zijn uitgeschakeld. Daar maak je het verschil tegenwoordig niet mee hoor
1 -1
hakkietjakkie
Precies! Dat is voor Feyenoord misschien jackpot maar voor Ajax niet
0 0
je
Wat maakt het uit eigenlijk .
1 miljoen meer of minder op de bank.
Het interreseert mij geen klote dat we uitgeschakelt Zijn in die nagemaakte Championsleauge.
En we weten allemaal waarom.
1 -2
lf87
Met kippenvel in het stadion gezeten. De uitslag enorm zonde, maar ik heb echt wel mooie dingen gezien. Ook heel mooi om de nog sterkere vechtlust van Van de Beek te zien. Die brengt ons nog persoonlijk schaal 34.
3 -2
TheRiviera
Juig niet te vroeg.
1 -1
AjaxCitizen
Zo zonde dit. Erg zwak begin met een vroeg tegendoelpunt. Vanaf minuut 20-25 t/m minuut 80 heeft Ajax eigenlijk gewoon prima gespeeld. Bij vlagen genoten van wat ik in het stadion zag en we kwamen ook verdiend voor. Niets aan de hand tot aan die wissel van Kluivert. Begreep helemaal niets van die wissel. Speelde echt uitstekend en dan haal je hem eruit voor nota bene een middenvelder. Als je dan besluit een middenvelder erin te gooien, haal er dan in de plaats Schöne uit. Die kon het niet belopen en dat was duidelijk te zien. Is het dan onervarenheid van Keizer die ons de das omdeed? Iedereen om mij heen was in ieder geval net als mij verbaasd dat Keizer deze wissel doorvoerde. Minuut later valt de 2-2. Die wissel heeft in mijn ogen de wedstrijd doen kantelen en vraag me dan ook af wat de beweegredenen van Keizer of de technische staf waren om hem eruit te halen en dan een middenvelder ervoor in de plaats te gooien.

Als er een sowieso gewisseld moest worden, dan was het Younes wel. Die speelde afschuwelijk. Geen enkele keer diep zien gaan, waardoor het voor zijn tegenstanders ook makkelijker wordt om hem af te stoppen. Ongelofelijk dat niemand hem erop wijst dat hij het een keer over een andere boeg mag gooien. Die kans ook in de laatste minuten. Weet niet of het een schot of een pass was, maar het leek in ieder geval nergens naar. Als hij zijn kop een kwartslag naar recht had gedraaid, dan zag hij misschien dat er anderen beter voor stonden.

Om nog maar positief af te sluiten: Donny van de Beek. Er waren er wel een paar die sterk speelden, maar Donny vond ik bij uitstek degene die het meeste lof verdient. Wat was het heerlijk om te zien hoe hard hij werkt en dat kan combineren met voetballend vermogen. Ideale speler voor ons. Zijn maatje had met hem moeten doorbreken, maar het lot heeft anders bepaalt. Desondanks houdt hij zich sterk en speelt hij fantastisch. Karakter waar je u tegen zegt. Appie zou trots op hem zijn.

Er is nog werk aan de winkel, maar met een paar gerichte aankopen moet het goed komen. Dat is de taak van Overmars en ik vertrouw erop dat hij het wel regelt. Misschien zijn we niet door naar de CL, maar ben trots op hoe de jongens presteerden in een voor hun moeilijke periode. Ze komen er wel bovenop. Ben ik zeker van. Dit moet ons jaar worden. Ons doel: De 34ste titel voor Nouri binnen halen.
2 0
JesperOlsen74
Net thuis gekomen en weer het gevoel van een kater.
De wissel was idd niet te begrijpen, ook om mij heen vond iedereen het vreemd.

Wat wel mooi was, was het eerbetoon aan Nouri en zeker ook aan zijn familie in het stadion.

Ik kan hier een heel stuk schrijven wat anders of beter had gekund enz, enz....
Maar wat me echt aan m'n flikker ging was hoe Donny na het fluitsignaal helemaal alleen op z'n rug in het gras lag. Wat had hij het graag anders gezien voor zijn maatje.
Respect voor deze jonge gast hoe hij met de situatie omgaat.
Emotionele avond met (bijna) alles er op en er aan
0 0
R.F.
Het is niet zo dat de basis zozeer zo slecht is
Maar het is zo dat het bank + basis zoveel beter had kunnen zijn
Nu hadden we kunnen aanhaken
En Marc verprutst het gewoon op alle vlakken
Vanaf freaking Nicolai geen fatsoenlijke linksback meer gehad
En die was al alles behalve fatsoenlijk
Kom op dit kan niet langer
2 -1
Suarez16_
Oké het is duidelijk dat er nog werk aan de winkel is bij Ajax. Ik vond Ajax over 2 wedstrijden qua aanvallend spel zeker niet tegen vallen. We praten wel over de nummer 3 van Frankrijk en niet over RB Salzburg, Rapid Wien, Rostov of Molde FK. Wat dat betreft voel ik geen onvreden, want thuis verliezen tegen zwakke teams uit Oostenrijk of met 0-4 achter staan tegen het excelsior van Rusland is niet gebeurd. Gewoon op een uitdoelpunt verloren tegen de nummer 3 van Frankrijk. Had ik zeker niet verwacht na de tragedie rondom Nouri. Opzich vind ik de EL ook een veel leuker toernooi. In de CL zullen we 9 vd 10 keer een figurant zijn tegen Madrid of PSG en krijgen we 0-3 op de kloten. Het enigste jammere is is dat een normaal EL seizoen meestal 7 miljoen oplevert en een normaal CL seizoen toch al gauw 20.

Over de aanval, Kluivert en Neres zijn zeker hele leuke buitenspelers. Het talent spat er van af. Younes zou ik toch proberen te verkopen, want hij heeft geen redement/overzicht en snelheid, waardoor hij vaak in een trechter loopt en altijd tegen zijn man aan schiet (schiet altijd tegen een verdediger aan). Verder laat hij zijn man echt constant lopen. Viergever stond de hele tijd tegen 2 spelers van nice. Komt er 12+ miljoen zou ik niet twijfelen en snel investeren in een groot talent en misschien nog een type stoch of dszudsak (niet per se die 2) voor de breedte oppikken. Over de spitsen niks te klagen.

Op het middenveld wordt pijnlijk duidelijk dat CL en KO fase EL te hoog gegrepen zijn voor Schone. Ook missen we in mijn ogen een slot op de deur als Nigel De Jong (die je voor 1 miljoen kan ophalen). Die zou in verdedigend opzicht echt een verschil kunnen maken tov Schone. Van de Beek is een waardige opvolger van Klaassen en technisch echt een stap vooruit. Ook een handje van belangrijke goals maken :), maar Klaassen helemaal vervangen zal lastig worden, maar heb vertouwen in Donny. Ziyech blijft een geweldige speler en ondanks dat hij niet fantastich speelde toch een schitterende assist en een magistrale voorassist op Viergever. Frenkie uitstekend talent. Dan wordt het in de breedte toch wat dunner. Sinkgraven te vaak geblesseerd en Eiting acht ik nog niet goed genoeg voor Europa, dus een ervaren middenvelder is zeker welkom.

Dan ons probleemkindje, de verdediging. Sanchez by far de beste. Viergever is geen linksback en een centrum Sanchez-Viergever oog stabieler dan een centrum met De Ligt (nog steeds 17). Prio 1 een fatsoenlijke linksback, want Viergever denkt te veel als CV na waardoor hij fouten maakt en De Ligt is nog te onervaren. Bij aankoop-Viergever-Sanchez ben je wat mij betreft klaar voor die kant van de verdediging. Op rechtsachter ben ik niet gecharmeerd van Veltman, maar mocht hij vaker mee op komen mag hij van mij blijven staan. Wel zou ik alvast een nieuwe rechtsback halen voor achter Veltman, want dan kan Veltman bij nood de 4de CV zijn (De Ligt 3de) en dan heb je zijn vervanger al klaar staan voor volgend seizoen.

Keepers, prima bezet.

Conclusie: Younes mag van mij vertrekken. Er moeten dan 2 nieuwe wingers bij komen. Op het middenveld hebben we een ervaren pion nodig a la Nigel De Jong/Poulsen. Achterin hebben we 2 backs nodig voor meer stabiliteit en betere wisselmogelijkheden. En ja we zijn geen koopclub, maar je hebt kwaliteit (in de breedte) nodig om kampioen te worden. Met deze selectie zeker mogelijk, maar op Europees niveau gaat het ons nekken denk ik als er niks bij komt.
8 -1
JesperOlsen74
" We praten niet over RB Salzburg...."
Ben je soms vergeten dat we in eigen huis compleet van de mat zijn gespeeld door deze ploeg? Na 94 minuten voetbal geen een schot op doel voor Ajax.
2 -1
Bensco
dat filmpje van Nouri net gezien, jezus wat mis ik die jongen hé
2 0
jariafca020
Was heel bijzonder in het stadion. Dat filmpje ging aan iedereen, inclusief de Fransen, was stil. Heel mooi.
0 0
Bastafa
De backs zijn zo belangrijk in het huidige voetbal. Als we van die Zuid Amerikaanse kilometervreters hadden was dit een easy game! Met nota bene Arias ipv Veltman had je al gewonnen. Beide backs eruit en echte moderne erin! Football has changed!
2 -1
Mokum31
Wat een dramatisch kut seizoen tot nu toe
1 -2
whatarethose
2 OFFICIELE WEDSTRIJDEN!! En jij spreekt al over een seizoen, kom op we moeten door. Er gaat nog zoveel moois komen
2 -1
ram
Ik begrijp de kritiek hier niet zo...

Tuurlijk: het is jammer. Het is kut. Maar ik ben trots op de jongens! En het was een geweldige voetbalavond met dito sfeer. En onnodig verlies. Maar dat is ook sport jongens...
Ja, Keizer had eerder moeten wisselen. En we hadden moeten doordrukken na de 2-1. En er zal getraind moeten worden op het 'alles of niets' want dat leek nergens op.

Maar ik vond Nice ook gewoon heel goed vandaag. Daar kun je van verliezen. Maar wij waren een uur lang ontzettend goed. En dat zegt dat ook wel weer wat... Ik heb genoten!

Met zo'n voorbereiding toch zo presteren, in deze fase, ik vind het knap. Daarbij had ik vooraf al gezegd: door de situatie rondom Nouri kunnen we niet verwachten zomaar even de Champions League in te wandelen. Dus ik heb hier vrede mee én ik vind dat we gewoon voor de back to back finaleplaats moeten gaan! Is nog reëel ook.

Ik blijf overigens wel bij m'n claim op aankopen. Maar vooral versterking voor de breedte. De bank is te jong, te dun en na het aantrekken van Kostas, ook te klein.

Tot slot m'n waardering de makers van het spandoek en het filmpje. En iedereen in het stadion. En de familie van Nouri die aanwezig was. Heel mooi. Vooral toen Donny scoorde en ik hem los zag gaan... Pff.. emotioneel.

Love you Appie. Maar laten we ook niet vergeten van de spelers te houden die op het veld staan... Dat mag ook hoor.
Ik hou van dit Ajax! Ik hou van deze spelers!
4 -1
Spuit11
Gelukkig, iemand die hetzelfde gevoel heeft van gisteravond. De spelers die er stonden hebben allemaal het zweet in hun naad gewerkt.
Voor de club, voor de supporters en voor Nouri. Dat Nice heeft gewonnen kan ik meer mee leven dan die wedstrijd tegen dat laffe Manchester.
1 0
A-west
Ziet Overmars nou echt niet dat Viergever en Veltman zwaar te kort komen? Je verkoopt 2 betere backs, houdt de zwakste in de selectie, en maakt Veltman aanvoerder. Je haalt Dijks terug, wat een beleidt. Zet dan maar Zeefuik op de plek van Veltman. Het is werkelijk om te huilen. Ik kan het niet verzinnen.
7 -3
AjaxCitizen
Riedewald is geen betere back dan Viergever. Weet niet of je daadwerkelijk een wedstrijd van Riedewald als linksback hebt gezien, maar dat was echt niet beter dan wat Viergever tot nu toe liet zien op die positie. Viergever speelde ook niet eens echt ondermaats, maar gewoon een degelijke wedstrijd. Zijn assist was bijvoorbeeld prima gedaan. Veltman daarentegen was echt dramatisch en het wordt steeds moeilijker om iets te vinden om hem te verdedigen. Zag er op de meeste momenten waar het moest niet goed uit.
0 0
AFCA1510
Eens! Komen snelheid, felheid(vooral Joel dan) en uitstraling te kort. Vandaag miste je met name Tete gigantisch. Zijn felheid en instelling van wegwezen uit mijn 16, was een zwaar gemis. Die had veel gevaar eruit gehaald. Daarnaast was het positioneel en tactisch nog niet op punt toen we onder druk stonden. Stonden vaak dramatisch, kan dus imo alleen maar beter gaan binnenkort.
2 0
Ndisdenaam
Wat is uitstraling?
Uitstraling boeit 0,0 in het voetbal.
0 -1
charis
57Younes is meestal goed genoeg om twee mannen bezig te houden, twee goede backs zullen onze aanval echt ontketenen.
Kluivert en Neres weten dat ze op zich self zijn aangewezen omdat Veltman gewoon niet opkomt.
Younes kan niet anticiperen op Nick,kan ik ook niet trouwens omdat hij vaak blind naar voren rent en niet kan doseren.(niet zijn schuld).
Kan wel lappen met tekst blijven tikken maar een ieder weet bij welke person de bal ligt.
4 -1
Tufono
Iedereen ziet dat Younes niet goed speelde, maar waarom Keizer dit niet ziet is mij een raadsel! Ik heb de indruk dat Keizer niet boven de spelers staat, maar nog angstig is om bepaalde spelers de les te lezen!
4 0
Ajaxbrl
Marc verdient 40M en geeft er niets van uit en verliest vervolgens 20M door het mislopen van de CL. Applaus!
8 -1
ajaxfan83
nou welke paniek aankoop zal er komen.
Weer een speler waar van ze zeggen die hoeven we niet en de allerlaatste dag toch halen.
en naar mijn mening hadden ze tete en riedewald een basisplaats moeten beloven dan hadde we nog fatsoenlijke backs al deed viergever het niet slecht
1 0
kolotoure1235
shane kluivert!
1 0
Boer Gijs
Technisch hart heeft Ajax nu al ruim 3 jaar geen prijs en geen CL voetbal gebracht. Tijd voor revolutie? Of tijd voor doorselecteren in technisch hart en selectie? Het is gewoon zo laks en makkelijk gedacht allemaal. Dit zag je mijlenver aankomen. Jammer maar helaas. Gelukkig is het maar een spelletje.
1 -1
Van Reenen
Ik heb al vaker gesteld dat, afgezien van deze wedstrijd, Ajax vaak met 8 of 9 spelers een wedstrijd speelt. Er geven heel vaak spelers in een wedstrijd niet thuis. Het is aan de technische staf om dit te turven en die spelers dan sneller te wisselen c.q. niet op te stellen.
Ook moet er vaker getraind worden op:
het inwerpen van de bal bij bal ov er de lijn en een speler een metertje of 6 voorbij de tweede paal bij een hoekschop. Amateuristisch te zien hoe de tegenpartij vaak makkelijk een ingeworpen bal bij een medespeler krijgt, terwijl dit bij Ajax erg moeilijk gaat.
6 0
Restored
de enige belangrijke vraag nu is of deze uitschaling genoeg is voor marc om zn portemonee te trekken, of gebeurd dat pas als we verliezen tegen fc oostblok?
7 0
Ajaxbrl
Als we geen EL spelen komt we helemaal niemand meer
4 0
Ajaxbrl
er
0 0
whatarethose
Dit NICE is beter dan elk ander team in de eredivisie
1 -1
Johan1
Schone, Younes en Veltman waren vandaag ongelooflijk slecht. Ziyech heeft op 1 goede actie 5 x balverlies waarmee hij counters inleidt. We missen echte specialisten in de verdediging. De wissels van Keizer waren verkeerd en veel te laat. Kortom, we doen weer twee stappen terug in plaats van een stap vooruit. We kunnen de selectie van Feyenoord wel bestempelen als kwalitatief minder, maar het is wel stabiel, logisch en evenwichtig. Dolgraag had ik Richarlison gezien in plaats van die luie Duitser die werkelijk niks goed gedaan heeft. Overmars is mede schuldig aan het mislopen van CL. Er moet kwaliteit bij komen.
9 -1
A-west
Ook mee eens, Johan, vooral die wissels waren belachelijk laat. Dan was die uitschakeling te voorkomen geweest. Keizer durft niet door te pakken. Slappe hap. De Jong voor Kluivert, hoe verzin je het. Overmars is vooral bezig met zijn eigen bankrekening, Dijks terughalen , wat een onzin.
2 -1
Ajax412
Je kunt over Younes zeggen wat je wil, maar hij is geen luie Duitser. Hij is een Duitser, maar zijn werk-ethos is gewoon goed. Traint altijd hard, gaat er altijd voor in de duels en blijft het toch altijd proberen. Hij is niet goed genoeg, niet snel genoeg en niet sterk genoeg, maar dat ligt niet aan dat hij lui is.
5 -1
charis
Younes is meestal goed genoeg om twee mannen bezig te houden, twee goede backs zullen onze aanval echt ontketenen.
Kluivert en Neres weten dat ze op zich self zijn aangewezen omdat Veltman gewoon niet opkomt.
Younes kan niet anticiperen op Nick,kan ik ook niet trouwens omdat hij vaak blind naar voren rent en niet kan doseren.(niet zijn schuld).
Kan wel lappen met tekst blijven tikken maar een ieder weet bij welke person de bal ligt.
0 0
atalantanio
Jammer maar ook voorspelbaar, dat ze het niet zouden halen. Dit jaar bleef de leegloop van spelers ons (voorlopig) bespaard maar daartegenover staat het vertrek van je succestrainer en een dramatische voorbereiding. Dus eigenlijk zit je ongeveer in hetzelfde schuitje als in voorgaande jaren. Ajax is er weer niet klaar voor in augustus. As usual.
3 0
Van Reenen
Even mijn conclusie met jullie delen.
De opstelling van Ajax was discutabel. En graag geen opmerking van achteraf kijk je een koe in haar kont. Ik heb dit vooraf al gemeld. Voorhoede: Neres op rechts, Dolberg midvoor, en Kluivert op links.
Op het middenveld: Frenkie de Jong, met de punt naar achteren Donny van de Beek en linksvoor Ziyech. De laatste vier met de nadruk op links-en rechtsback (bij gebrek an beter) niets aan veranderen. En de altijd geweldig keepende André Onana.
Conclusie: Younes mag voor elk bedrag boven de 10 miljoen euro weg. Het niet-kopen van Richarlson (afgezien van het feit of hij Ajax beter zou maken) en het missen van de CL kost Ajax 2x 12 miljoen euro, is 24 miljoen euro.
Vooraf was al lange tijd bekend dat Riedewald en Tete niet blij waren met hun veel te weinig speelminuten en 95% van de AS lezers was al overtuigd van het feit dat er iets in de achterhoede bij moest komen.. Mede gezien het feit dat de twee laatst genoemde spelers zouden vertrekken. Zou ik ook gedaan hebben als je ziet dat Schöne contract verlenging voor twee jaar heeft gekregen.
Resumerend: de opstelling was niet de beste die Ajax kon opstellen, mede door de lankmoedige houding van de verantwoordelijken binnen Ajax, dus niet allen Overmars.
Eindconclusie zonder rancune: Younes verkopen en nieuwe flankspeler erbij en een nieuwe linksback en rechtsback. Hopelijk vertrekt en geen bepalende speler meer bij Ajax,. Anders die 250 miljoen euro op de Bank maar aanwenden om Neymar te kopen van Paris SG..
Ajax heeft dus voorafgaande aan deze wedstrijd onvoldoende geanticipeerd op redelijk goede vervangers en men is te lang blijven hangen in de hoop dat de Braziliaanse maffia R. wel naar Ajax zou laten gaan voor een appel en een ei van slechts 12 miljoen euro, of men dacht aan 12 miljoen sloty.,
Weliswaar had de scheidsrechter anders moeten optreden bij de vele gevallen van zware overtredingen, lichtere en spelbederf. Niet dat dit de uitslag in het voordeel van Ajax beslist zou hebben, maar het had de wedstrijd wellicht een objectiever beeld gegeven.
6 0
A-west
Helemaal mee eens met van Reenen, geen speld tussen te krijgen.
1 0
Kingoffdatoilet
De tegengoals waren blunders. Ongelooflijk hoe je nu niet dor bent
1 0
A-west
Keizer heeft goed werk verricht. Wel jammer dat de wissels veel te laat kwamen. De schade was al aangericht.
0 -2
Patrick78
Lekker Marc & co.!!!! Bedankt voor alles!!!! We hebben HARD NODIG minimaal drie versterkingen!!!! Rot op met Dijks en LAMPROU!!!!
4 -3
Mauroafca
Want door Dijks en Lamprou hebben we dit verloren? Even realistisch, denk je echt dat we het hadden gehaald met bijv Richarlison? Welke speler hadden ze moeten halen die ons in deze 2 wedstrijden erdoorheen had geholpen?
1 -1
Patrick78
Welke speler? Een linksbuiten ipv Younes en een echte linksback!!!!! We hebben 150 miljoen!!!
2 -1
Mauroafca
Oke, dan hadden we die gekocht. Hadden die er meteen gestaan? kijk naar bijv Neres. Al die gasten hebben echt wel een half jaar nodig om hier te wennen. Had je nu dus nog niets aan gehad.
0 -1
Ajax412
Ga maar scouten voor Ajax dan, als het zo makkelijk was geweest hadden ze het wel geregeld.
1 -1
Patrick78
Ik ben niet een scout. Ik ben gewoon een fan van deze geweldige club.
2 0
Toon meer reacties