[Update] Ajax met Dijks, Dankerlui valt af

BvdPloeg, 01-08-2017 om 14:25, 16927 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mitchell Dijks maakt woensdag zijn rentree in de selectie van Ajax voor de wedstrijd tegen OGC Nice. De linksback is fit genoeg om te spelen, zo laat Marcel Keizer dinsdag weten tijdens de persconferentie.

'Dijks heeft een wedstrijd gespeeld tegen Hull en is fit genoeg voor een invalbeurt', beaamt Keizer, die verder geen wijzigingen doorvoert in zijn selectie. Damil Dankerlui doet door de terugkeer van Dijks een stapje terug, hij was een week geleden met Deyovaisio Zeefuik reserve voor de achterhoede.

Keizer wil nog niet verklappen of hij wijzigingen doorvoert in zijn basisopstelling. De coach was tevreden over de tweede helft in Nice, maar hij stelt ook dat hij altijd wel redenen ziet om dingen anders te doen. 'Over de opstelling hoeven we het nog niet te hebben. Voor morgen moeten we een aantal plannen hebben en daar zijn we klaar voor.'

Dat betekent ook dat er nog geen duidelijkheid is of David Neres dit keer de voorkeur krijgt boven Justin Kluivert. De Braziliaan viel goed in, maar volgens Keizer is er ook nog werk aan de winkel. 'Neres vond ik aan de bal aardig invallen. Bij hem zijn we aan het sleutelen aan het verdedigende aspect en dat is logisch voor iemand die met de taal bezig is en Justin, die gewoon in zijn eigen taal kan praten. Niet alleen Neres klopt op de deur. Je kunt bij Ajax niet met elf spelers spelen en jongens op de bank hebben die er niets van kunnen. Sommige jongens zijn goed bezig en anderen zijn wat verder weg.'

De selectie:
Andre Onana
Benjamin van Leer
Joël Veltman
Matthijs de Ligt
Davinson Sanchez
Nick Viergever
Mitchell Dijks
Deyovaisio Zeefuik
Donny van de Beek
Hakim Ziyech
Carel Eiting
Lasse Schöne
Frenkie de Jong
David Neres
Klaas Jan Huntelaar
Amin Younes
Kasper Dolberg
Justin Kluivert

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ElFlaco14
Meeverdedingen?
In de zin van, kluivert is nog jong en houdt het niet vol om aan te vallen en meeverdedigen? Dan begrijp ik het wel.
Wat ik wel zie is dat Kluivert diepte en snelheid heeft, maar bezit een stuk minder passeeracties in de kleine ruimte, creatieve techniek noem ik dat.
Thuiswedstrijd verwacht ik datcajax meer balbezit zal hebben en meer op de helft van de tegenstander.
0 0
Pheadrus
Ik lees net dat Karim Rekik voor 2,5 mil van Marseille naar Hertha BSC is gegaan. Dat vind ik heel weinig. Als Sanchez of de Ligt weg vallen door schorsing of blessure wat is dan plan B? Bergsma? Die Westermann was zo gek nog niet. Waarom niet zo'n Rekik er bij nemen voor zo'n bescheiden bedrag?
1 -3
pinballmagic
Karim rekik ,karam rekik , karim rekikikikikik
laat maar weg
0 0
rodnet
Rekik kan er echt helemaal niks van. Hou op zeg.
1 -1
NouridolbergNeres34
Rekiki doe maar niet
1 0
31xAjax
Asjeblief zeg....
4 0
FrankRijkaard4
De ligt is nog erg jong; die gaat een terugslag krijgen en zeker niet een jaar constant goed zijn. Er moet echt iets bij
1 0
DJPostma
Denswil of Kashia erbij zou geweldig zijn (ik roep maar wat). In dat geval heb je 3 uitstekende CV's en in Viergever en Veltman jongens die er evt ook zouden kunnen spelen. Daarnaast is Verhaegh transfervrij. Is het proberen waard voor 1 seizoen, gezien de hoeveelheid schorsingen die Veltman vorig jaar had.

Zeefuik, Bergsma en Dankerlui kunnen dan nog mooi een jaartje rijpen in Jong.

Daarnaast zou ik nog een extra middenvelder halen, na de tragedie van Appie. Ik betwijfel namelijk of Eiting en Mazraoui al echt klaar zijn voor het grote werk.
1 0
31xAjax
Na z'n blunders met Veltman als aanvoerder en Een nieuwe kans voor Dijks kan Keizer zich niet veel meer permiteren.

Als ik dan lees dat Neres aan de deur klopt dan denk ik dat dat dan aan de binnenkant moet zijn want hij is verder dan Kluivert of Younes. Alleen moet de rest nog snappen dat hij vaak voor de combinatie gaat en dat ze dus niet steeds moeten wegdraaien!

En als Keizer Schone nog lang handhaaft heeft ie wat mij befteft de klink al in de hand....
5 -4
NouridolbergNeres34
Vreemde teksten van Keizer over Neres. Die hoort gewoon in de basis te staan en dat Het verdedigend niet zo goed is ,ook dikke onzin, ik zie kluivert helemaal niet mee verdedigen.

Younes Dolberg Neres

Ziyech 6)Donny F. De Jong

Viergever de Ligt Sanchez Veltman

Onana
7 -1
wladimir
Zo gaat Ajax uiteindelijk spelen dit seizoen. Het is de vraag of dit moergen al zo zal zijn. Als Schöne speelt en een gele kaart pakt dan is de weg vrij voor Frenkie om zich in de basis te spelen. Eerlijk = eerlijk Ziyech was vorige week de minste op het middenveld. Neres was overduidelijk beter dan Kluivert. Kan me niet voorstellen dat hij niet in de basis start.
0 -1
3sterrenAjax1
een speler als kluivert moet je ook niet teveel mee laten verdedigen. die moet een vrije rol krijgen. gewoon lekker ballen. niet volstoppen met taken. dat is van gaal denken. kluivert is juist opgeleid onder jonk.
3 -3
Ajaxhart
Wat een gelul over taal. Er is maar 1 taal van belang: voetbaltaal, en die spreek je met je voeten.
6 0
Piejotter
"sommige jongens zijn goed bezig en anderen zijn wat verder weg" zegt de trainer Marcel Keizer. Niet alleen degene die op het veld staan moeten goed bezig zijn maar ook degene die op de bank zitten. Die moeten volwaardige reserves zijn. Als ik zie wat er nu op de reservebank zit, op de doelman en Neres na , en misschien vergeet ik er nog een dan houd ik mijn hart vast als er blessures zijn of schorsingen. Leuk talent dat wel maar niet ervaren genoeg of niet fysiek genoeg volgroeid om volwaardig te kunnen invallen. Dit is de makke van het beleid. Er moeten dus hoognodig aankopen gedaan worden vooral in de verdediging en ook een volwaardige verdedigende middenvelder. En de transfer periode staat nog open maar veel andere clubs hebben hun aankopen al binnen en dan vrees ik dat er op het laatst niet veel meer over is.
2 0
wladimir
Bullshit. Traoré was een matige rechtsbuiten, maar een goede spits. Nu hebben we Huntelaar, Cassierra en misschien al Sierhuis. Klaassen heeft veel geld opgeleverd, terwijl Donny en Frenkie klaar zijn voor het grote werk. Schöne zal zijn minuten blijven maken. Conclusie we zijn op dit moment sterker dan vorig seizoen. Ik heb er vertrouwen in dat we ons voor CL gaan kwalificeren. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat PSV misschien kampioen wordt. Het zij zo. We zijn op de goede weg!
0 -1
Minsc
Cassierra kan er alleen niet zo heel veel van, beetje vreemd om hem ook te noemen.
0 -2
Duif63
Klopt. En wat er nog over is kost de hoofdprijs want iedere club en iedere makelaar weet dat Ajax geld zat heeft.
1 0
Koenniiee
Cerny - KJH - Neres
Sinkgraven - Eiting - De Jong
Dijks - Bergsma - Dankerlui - Zeefuik
Van Leer

Schaduwelftal is op het middenveld en voorin best wel goed. Achterin om te janken en dan staan er in het basisteam degelijke spelers als Veltman en Viergever achterin. Ajax onwaardig.

Wel complimenten aan Marc (en Bosz voor de opruiming) dat we er zo voor staan. Want het kon veel en veel slechter. Je weet dat je met Joel en Nick aardig ver in Europa kan komen dus het is een kwestie van perfectioneren. Succes Marc!
5 -5
rodnet
Reserve voorhoede is ok, middenveld is veeeeel te licht en de achterhoede is inderdaad een drama. De selectie is er tot nu toe in de breedte bepaald niet op vooruit gegaan en in de diepte al helemaal niet. Twee goede verdedigers en een sterke 6 (na het vertrek van Riedewald) om Schone op te volgen zouden wenselijk zijn.
0 0
Minsc
Grappig hoor.
0 0
Koenniiee
Vertel..
0 0
ajaxwestland09
middenveld best goed ja sinkgraven en de jong maar eiting acht ik nog niet rijp voor ajax 1 die moet meer vlieguren maken in jong ajax. Mag van mij een middenvelder bij.
3 0
Koenniiee
Met Donny, Frenkie, Schone, Sinkgraven en Eiting heb je voldoende spelers voor de 'zes'. Heeft de een het niveau of de vorm niet, kun je gemakkelijk schuiven.
0 -1
blessure
Lijkt me een goed plan.
0 0
behangdelul
Kluivert op links en Neres op rechts. Kluivert moet eens op zijn eigen positie gezet worden en Youness (misschien te weinig vakantie?) speelde vorige week echt als een krant! Tevens moet Nice scoren dus ik denk dat ze meer druk gaan zetten dan vorige week, dus meer ruimtes voorin, dan heb je meer aan Neres op rechts.
1 0
Minsc
Iemand die bezig is met de taal? Zou hij 'godver' niet begrijpen?
1 -1
ProfessorX
nee wel madre mia
0 0
Panama
"Aan de bal aardig ingevallen" nou nou Marcel hij was 15 klasses beter aan de bal dan kluivert. En tevens volgde uit iedere keer meeverdedigen balverlies omdat hij zelf weer een actie startte.
7 0
Johan1
Kluivert hoort absoluut niet in de basis. Het is puur vanwege zijn naam. Wie heeft hem uberhaupt iets goeds zien doen in de wedstrijd tegen Nice? Wel heb ik hem opgefokt zien reageren op andere spelers en de tegenpartij. Dat krijg je als je niet goed genoeg bent om aan de hooggespannen verwachtingen te voldoen. Keizer, wees eerlijk en laat Neres starten. Kluivert is goed voor een invalbeurt als de back vermoeid is.
10 -2
masterrr
helemaal eens. Snap ook niet waarom Kluivert de voorkeur krijgt
4 0
3sterrenAjax1
keizer is gewoon een echte cruijffiaan. jeugd > aankopen. dus justin > neres! dat is logisch!!!
1 -7
BrandjeXL
Bij Cruijff speelden gewoon de beste elf goochem
5 -2
Rolleman
hahahahaha. hoe kan t na je kop stijgen zeg.
3 0
amthree
Pavon gaat ook niet komen boca heeft een bod van 22 miljoen afgeslagen van zenith.
0 0
Marcoryn
Het maakt mij niet uit wie er speelt, als we maar winnen. Even voorkomen dat de extra miljoenen naar 010 gaan.
Verder moet je dit haar gewoon kampioen worden. Lachwekkend als we weer achter Fey of PSV eindigen.
5 0
talent020
ik begin me toch zorgen te maken om Keizer, hij heeft het nu over het meeverdedigen... juist dat aspect is iets wat met name Kluivert nog weleens vergeet, en wat Neres tegen Nice goed deed, mij bekruipt het gevoel dat Keizer nu naar dingen. aan het zoeken is om Neres erbuiten te laten ten koste van zijn protegé Kluivert
2 0
Ricbun
Sinds wanneer is FdB kaal? Nee geintje. Duurt niet lang voor Neres in de basis komt, hoop natuurlijk morgen
0 0
RaynoFischer
Kluivert doet lekker aan meeverdedigen wilt hij zeggen?!, zie Neres dat meet doen hoor...
Begint weer een lievelingetjes verhaal te worden dit, De Boer praktijken.
1 -2
Bram410
Het zou belachelijk zijn als Kluivert morgen weer de voorkeur boven Neres krijgt!
2 -1
Mikey Stormram
Hopelijk is Keizer niet van mening dat een Nederlandstalige de voorkeur krijgt boven een Braziliaan omdat die Nederlander de taal zou begrijpen. Zouden een beetje FdB taferelen zijn. Als er iemand na balverlies z'n kop laat hangen en niet met z'n man meeloopt is het Kluivertje wel.

Neres daarentegen rende de longen uit z'n lijf toen PSV 2-tegen-1 counterde in de 93e minuut in een wedstrijd die al gespeeld was (en was ook nog succesvol).

Gun die jongen nou eens minimaal 3 basisplekken achter elkaar, hij heeft genoeg laten zien en verdiend een eerlijke kans.
11 0
EuforischeRealist
Had er dan ook maar iemand hier serieus verwacht dat hij meteen z'n basis op 2 of meer posities om zou gooien en dat zou delen op een persconferentie voorafgaand aan de voorlopig belangrijkste wedstrijd van het seizoen? En dat op basis van 35 minuten bij Nice-uit.

Dat zou die coach van Nice ook leuk hebben gevonden zeg.
1 -1
Leprechaun
Pfff, ik hoor hier echt De Boer praten hoor. Zich in bochten wringend om de eigen keuzes maar recht te praten.
1 -1
Zlatipruim
Neres moet Ajax rechtsbuiten zijn !!! Kluivertje nog niet zo sterk ...misschien naar links .. zal moeilijk jongetje zijn op de bank
4 0
JorgeM
Ik ben fan van Neres, wat ik van hem gezien in de minuten die hij heeft gekregen is wat mij betreft veelbelovend. Statistieken zijn ook niet onaardig. Ik kan me vooral zijn verdedigende actie tegen PSV nog herinneren, terwijl we al 1-0 achter stonden - tekent voor mij wel een bepaalde mentaliteit. Het zal een kwestie van tijd zijn vermoed ik dat hij een basisplaats gaat krijgen op rechts. Ik ben niet zo'n fan van Kluivert, hij heeft een bepaalde houding die me niet heel erg aanstaat. Aan de andere kant kwam de voorzet waaruit Donny scoorde tegen Nice wel van zijn voet - al dan niet indirect.
3 0
Johnnie
Argument van niks omdat - met alle respect - Kluivert ook weinig mee-verdedigd. Gaat erom dat je snel een doelpunt moet maken en momenteel is Neres beter in vorm dan Kluivert. Ik denk zelfs dat ik (van links naar rechts) zo zou spelen: Kluivert - Dolberg - Neres. Neres en Kluivert vind ik niet elkaars concurrenten. Vind Kluivert meer een concurrent van Younes.
5 0
NouriVandeBeek
Remember PSV uit. Neres stond dikwijls in de eigen 16.
7 0
Ajax412
Dit seizoen gaat Neres nog wel in de basis komen, of Kluivert dan naar links gaat of op de bank beland is aan Kluivert en Younes. Ik denk namelijk niet dat Neres de mindere van de drie is, zeker niet als hij communicatief stappen maakt. De drive en dribbel van Neres zijn echt heerlijk om naar te kijken.
1 -1
Redrum
Van dit soort teksten word ik toch weer een beetje onrustig hoor Marcel. Je gaat toch niet serieus menen dat je Kluivert weer basis gaat zetten op rechts? En dan zo'n flauwekul argument daar voor geven, dan krijg ik echt flashbacks.
9 0
AFCAsphere
Ik kreeg het alweer benauwd toen hij begon over het niet spreken van de Nederlandse taal. Dat hebben we eerder meegemaakt.
2 0
Ajax#1900
Haha ik ook. Bovendien doet Neres het verdedigend zeker niet minder dan Kluivert, naast dat hij een betere rechtsbuiten is natuurlijk.
2 0
NouriVandeBeek
Dat van meeverdedigen is natuurlijk onzin. Kluivert en Younes laten juist zo vaak hun man hun gang gaan.
5 0
ajax4ever01
Precies er wordt veel teveel gehamerd op dat meeverdedigen bij die aanvallers.
1 0
OKP-AFCA
Kan er dan eindelijk eens iemand die deur voor Neres open doen?!
2 0
Raikkonen94
Kluivert zal gewoon basis staan dus. Hopelijk krijgt Neres eens de kans vanaf de aftrap want ik denk echt dat hij voorlopig verder is dan Kluivert momenteel.
2 0
stefanwillem
Want Kluivert verdedigt zo lekker mee.
5 0