Keizer: 'Kluivert meer diepgang dan Neres'

BartVeenstra, 26-07-2017 om 20:20, 12765 views, Ajax TV, Ziggo |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Marcel Keizer heeft tegenover Ajax TV en Ziggo Sport tekst en uitleg gegeven over zijn keuze voor André Onana in het doel en Justin Kluivert als rechtsbuiten. Eerstgenoemde speelde nog geen minuut in de voorbereiding, maar tegen OGC Nice in de derde voorronde van de Champions League heeft hij een basisplaats.

'Hij heeft vorig jaar heel veel wedstrijden gespeeld. Hij is mee geweest met Kameroen (Confederations Cup, red.) en heeft lang doorgetraind. Hij is gewoon fit en kan spelen', vertelt Keizer. 'Ik vind hem de beste van de drie keepers. Hij moet er nu gewoon staan. Op de trainingen heeft hij uitstekende dingen laten zien', aldus de Badhoevedorper, die tegenover Ziggo Sport uitleg geeft over zijn keuze voor Kluivert. 'Ik vind dat Justin er goed op staat, David ook trouwens. Maar we willen aan een kant veel diepte hebben. Dat kan Justin beter dan David op dit moment.'

Keizer vertelt verder dat hij beseft hoe belangrijk de wedstrijd is en dat de jongens gefocust zijn. 'Je voelt dat ze geconcentreerd zijn. De laatste twee dagen leven ze naar de wedstrijd toe. Ze weten wat ze moeten doen als het er écht om gaat. Ik denk dat ze er zullen staan', aldus de trainer, die weet dat de spelers blijven denken aan Abdelhak Nouri. 'Dat zal het hele jaar zo blijven. We weten allemaal wat er met Appie gebeurd is, hij is in ons hart. Dat betekent niet dat we niet keihard ons best moeten doen. Ik denk dat het goed gaat komen.'

De trainer verwacht dat Ajax goed spel gaat laten zien, veel kansen gaat creëren en doelpunten gaat maken. Wel beseft hij dat de tegenstander dermate goed is dat Ajax af en toe ook de bal niet zal hebben. 'Dan moeten we gegroepeerd staan en druk zetten. Dat zijn uitgangspunten die we bij Ajax altijd hanteren', vervolgt Keizer, die betwijfelt of Ajax al net zo ver is als eind vorig seizoen. 'Je moet toch weer opnieuw beginnen, maar we kunnen wel bouwen op afgelopen jaar. Ze hebben ervaring extra. Daar moeten we profijt van kunnen hebben.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
klompv
Kluivert naar links, Neres op rechts

"Kluivert, meer onvoorspelbaar dan Younes"
1 -1
pinballmagic
Het kan zijn dat Kluivert meer diepgang heeft maar Neres heeft veel meer dreiging aan de bal
Raakt ook minder snel de bal kwijt en bovendien is hij niet zo,n heethoofd dan Kluivert.
Denk ook dat Kluivert in de loop van de competitie het moet gaan doen met invalbeurten
2 0
deaffy
Onbegrijpelijk dat neres niet echt de kans krijgt,
zie dat het hem ook langzaam begint te frustreren,
Kluivert meer diepgang? Om vervolgens de bal te verspelen?
Zeer groot talent Kluivert, maar moet nog ervaring op doen,
ook mentaal.
Neres heeft ook een zeer goed spel inzicht en een heel goede actie in huis, deze jongen verdient de kans zich te bewijzen,
en zo te zien is dat wat hij ook wil, je kunt altijd switchen tussen kluivert en Neres, maar laat Neres ook eens in
de basis starten, geef die jongen eens wat vertrouwen,
en dat betaald zich terug volgens mij.
2 0
ProfessorX
Jij Keizertje heeft al die supporters en Fransen een loer gedraaid , want toen Neres er in kwam en de Jong , zag je dat ze die niet geanalyseerd hadden en dat wist jij he foei :) .

Zo zie je maar dat ook trainers ervan kunnen leren en hij heus wel weet hoe of wat .
2 0
pinballmagic
Was meer geluk dan wijsheid denk ik
0 0
Van Reenen
Dit inzicht en de verklaring van Marcel Keiser (op zijn Frans) werden weerlegd door het inbrengen van Frankie de Jong en David Neres. Ajax werd veel gevaarlijker en ik heb schitterende aanvallen gezien, die ik ervoor bij lange na niet, niet heb gezien.
Ik hoop dat Neres volgende week woensdag speelt. Tevens Frankie voor Donny en Donny op 6 voor Schöne. Ik denk dat wij dan een swingend Ajax te zien krijgen. In deze wijzigingen zit veel meer gogme, voetbal en techniek waarop de Fransen het antwoord schuldig moeten blijven.
Maar dan wel graag een scheidsrechter die niet marcendeert met een gele kaart als het een rode moet zijn, zoals Balotelli slechts geel kreeg. Dan zou dat doelpunt van Nice dus ook niet gevallen zijn!
3 0
MosesD
Wie kan het hier nou niet mee eens zijn? Ik hoop niet Marcel Keizer. Neres is zoveel beter, dreigender, doelgerichter dan vlieg Kluivert. De laatste is een talentje dan vooral minuten moet maken in Jong Ajax. En ja, Frenkie de Jong.... In mijn ogen het grootste Ajax talent sinds jaren.
1 0
Daniellieuwe020
Neres basis
6 0
Sallons@AS
Ik ben trots op Ajax. Ze hebben zich goed herpakt. Volgende week doorpakken in een bomvolle ArenA!! Respect ook voor vd Beek dat hij aangaf liever alleen wedstrijdgerelateerde vragen te willen beantwoorden. Sterk! Helpt bij zijn verwerkingsproces. De Jong en Neres brachten echt wat vuur in de wedstrijd. Misschien tijd om deze 2 heren in te passen? KJH ook.
8 0
EVH
Neres en ook F de Jong behoren zo langzamerhand in de basis.

'Nuff said, Marcel
9 0
davidoff
lees je ff terug marcel...en?
1 0
ajax4ever01
We hebben het gezien. Neres is gewoon beter!
31 0
ST
Neres en De Jong in de basis
17 0
Gonzo
Neres is basis!
16 0
ram
Neres is op dit moment echt een stuk beter.

En als diepgang het probleem is bij Neres, doe daar dan wat aan. Volgens mij is dat iets wat héél makkelijk te trainen is. Gewoon een paar weken lang op training tegen die jongen zeggen dat ie diep moet gaan en hem op z'n flikker geven als ie dat niet doet terwijl het wel zou moeten.
19 0
FlyingDutchMan
Dat diepgang gelul zie ik echt niet bij Justin, Neres doet dat nog eerder..
13 0
wladimir
O.b.v. vorig seizoen verdient Kluivert de eerste kans. Hij heeft weinig laten zien vanavond. Neres was gevaarlijker. De Jong heeft ook z'n visitekaartje afgegeven.
3 0
FlyingDutchMan
Ik vond afgelopen seizoen na zijn debuut dat Justin erg sterk speelde, maar aan het eind van afgelopen seizoen was Neres toen al in betere doen. Justin kreeg een dipje en heeft dat doorgetrokken in deze voorbereiding, terwijl Neres de stijgende lijn van het slot van afgelopen seizoen lekker door trekt.
2 0
FlyingDutchMan
Wat een verschil tussen Neres en Kluivert..
9 0
Raikkonen94
Kluivert is meer een ideale schoonzoon, van mij mag Neres daar gewoon staan
4 -1
afca patrick
De Jong en Neres basis volgende week! Younes en Schone banken.
5 -2
FlyingDutchMan
Kluivert heeft de broek aan thuis
1 0
FlyingDutchMan
Dat baart me wel zorgen Keizer, als dat je conclusie is tussen Kluivert en Neres..
5 0
zuidzuid
Ik maak me meer zorgen met 2 middelmatige centrale verdedigers op de vleugels in de verdediging.....
3 -2
afc_red
Inderdaad.

Begrijp echt niet waarom het zo moeilijk is 2 klasse backs aan te trekken.
Dat zou Ajax behoorlijk versterken.
2 0
FlyingDutchMan
Dat kan beter, maar ligt vandaag wederom niet het probleem.
1 -1
zuidzuid
Tis toch armoe dat je geen normale backs hebt?
2 0
FlyingDutchMan
Doe niet zo dramatisch, ze staan gewoon vrij verdedigend. Niet zo gek in zo'n wedstrijd met deze stand.
2 0
zuidzuid
Dat is prima maar beetje opkomen was volgens mij typisch ajax maar laten we daar maar van afstappen. Gewoon 4 centrale verdedigers opstellen. Wat een armoe
1 -1
ditisdebeslissing
let op mijn woorden doe malang sarr is een beest
1 0
willycicci
Heb in jeugd elftallen van Frankrijk aantal goede wedstrijden zien spelen. Hij is op FM ook een beest trouwens.
0 0