Keizer: 'Ben blij hoe ze terugkwamen'

SJvanveen, 16-07-2017 om 09:12, 40030 views, Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In een relatief lang vraaggesprek met De Telegraaf is Marcel Keizer ingegaan op de oefenwedstrijden van zaterdag en het effect ervan op zijn ploeg. Keizers team is aangeslagen door het nieuws rondom Appie Nouri, maar het gaat wel steeds beter.

'De situatie rondom Appie en zijn familie zijn natuurlijk belangrijker dan deze wedstrijden', begint Keizer. 'Maar deze wedstrijden moeten we wel spelen om naar bepaalde dingen toe te groeien', gaat de oefenmeester verder. 'Vandaag was ik wel tevreden over de inzet op het veld. De jongens zijn bij de familie geweest en ik denk dat men daar heel veel steun aan heeft gehad en de familie ook.' 

Dat de Ajax-selectie langsging bij de familie van Nouri, deed de selectie zichtbaar goed, zag Keizer. 'Ik ben blij hoe ze terugkwamen van bij het pleintje van Appie. Ze hebben de familie gesproken en dat heeft ze goed gedaan. Vanmiddag kwamen we met elkaar en ze waren weer met elkaar aan het praten. Ook over Appie uiteraard, over de familie en hoe indrukwekkend het was. Ze kwamen beter terug. We hebben vandaag een acceptabele wedstrijd gespeeld en zijn weer een stapje verder.'

Stapje voor stapje, dat is hoe het bij Ajax gaat de komende weken. Snel staat echter al de confrontatie met Nice voor de deur in de voorrondes van de Champions League. Hoe Ajax fit geraakt? 'Door gewoon te gaan trainen, het programma te volgen en ruimte te geven aan spelers', is de coach van Ajax stellig. 'Spelers die misschien nog langs willen, daar moet tijd en ruimte voor zijn en daarbij trainen we ook. Dat is ook een soort verwerking. We moeten nog spelen. Tegelijkertijd kun je niet uitschakelen wat er gebeurd is. Ik denk dat het de jongens gaat lukken.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Als je zelf als coach nog niet goed in je vel zit na wat er de afgelopen tijd met Nouri gebeurd is, moet hij nu ook nog eens voor psycholoog werken t.o.v. van een zeer jonge selectie. Ik wens ook Marcel Keizer sterkte de komende tijd om de ploeg weer op tijd klaar te stomen.
2 0
Damian_AFCA
Tot nu toe bevalt Marcel Keizer mij erg goed.
Ga er maar staan als beginnend trainer, zo'n verschrikkelijk drama, daar moet je maar mee om kunnen gaan. Keizer is een gevoelsmens, dat laat hij zien en hij pakt het knap op.

Wat de spelers betreft, ik zou het heel goed kunnen begrijpen wanneer ze moeite hebben met de knop om te zetten. Als ik naar mezelf kijk, merk ik dat het nieuwe seizoen mij op dit moment heel weinig boeit. Moet je na gaan hoe de spelers zich voelen. Er is maar 1 belangrijke wedstrijd die gewonnen moet worden en dat is de strijd van Nouri!
3 0
tomtiedom
Toch ook voor die Keizer een hele situatie. Ben je @*#& eindelijk trainer bij de mooiste club van nl, gebeurt dit. Groots respect hoe hij ermee om lijkt te gaan en de jongens weet te motiveren.
2 0
Jaxie95
Het fenomeen sport is iets wonderbaarlijks. Dat bewijst zich maar weer rondom de verschrikkelijke gebeurtenis rond Appie. Ongeacht huidskleur, geslacht, voorkeur van club etc. Iedereen leeft met Appie en de familie mee. Ik vind dit zo mooi en ontroerend, maar tegelijkertijd huil ik van binnen.
3 0
Red Devil
Dat heb ik ook AFCA1510 en ook lekker dat er een Amsterdammer voor de groep staat die de cultuur van de club goed kent.
We moeten hem en het team nog meer steunen dan we normaal al doen zodat die 34ste titel gepakt wordt voor Appie.
1 0
AFCA1510
Aan alles heb ik het gevoel dat we het goed getroffen hebben met deze man. Wat een vreselijk begin, ook voor hem. Gaat heel goed om met de situatie.
5 -1
!AJAX1
Marcel Keizer, dank voor het begin met rust en emotie en je uitleg daarbij van alle situaties! Ga zo door en hopelijk wordt het een heel mooi en gedenkwaardig seizoen!
2 -1
Red Devil
Voor de oudere fans is het al de 2e keer dat we dit meemaken want in 1986 kreeg Robbie de Wit een hersenbloeding op zijn vakantie. Hier een docu over een topper die ook nooit vergeten mag worden.

https://youtu.be/hr_Goo-a3zk
3 0
Youri08
Met Robbie was wel beter te verwerken als met Nouri. Hij was naderhand nog "zichtbaar" en leidt een redelijk normaal leven. Als iemand die een zware blessure heeft gehad. Nouri is meer Di Tomasso in de overtreffende trap waarbij we live getuigen waren.
0 -2
flyingsoccer
De man op de juiste plek en een warm persoon.
8 -1
gras
Precies dit.
2 0
altijdwelwat
Een moeilijker begin is niet mogelijk , zeer veel respect voor de manier waarop Keizer hier meer omgaat. Dit staat in geen enkel handboek , en dit word je niet geleerd tijdens een curcus. Hij heeft in iedee geval al aangetoond een prima peoplemanager te zijn.
15 0
Rsv
Respect voor Keizer
7 0
Ajax4life020
ik vind dat keizer het heel erg goed doet petje af voor deze coach! wat gun ik keizer en uiteraard voor nouri een mooie prijs
3 0
Juhaz02
Ik heb een voorgevoel dat Keizer na deze zeer trieste begin van zijn eerste jaar een topjaar hiervan gaat maken.
8 0
afcaman
Vind dat Keizer dit alles echt heel knap doet, het is niet makkelijk en zeker niet voor een onervaren manager.
10 0