Broer Nouri: 'Zal hem alles fluisteren in zijn oor'

BVeenstra, 15-07-2017 om 12:50, 35600 views, AT5 | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?

De familie Nouri is enorm ontdaan en dankbaar door en voor het prachtige eerbetoon aan Abdelhak Nouri van vrijdagavond. 'Het is niet te beschrijven wat dit met ons deed en doet', schrijft de broer van Abdelhak, Abderrahim, aan AT5.

'We willen iedereen, iedereen, maar dan ook iedereen die er was of niet was; moslim of geen moslim, Ajacied of Feyenoorder, donker of wit, oud en jong bedanken voor de steun en met name voor het prachtige eerbetoon van gisteren', schrijft hij, waarna hij zijn broer looft. 'Door middel van zijn goede manieren, goede gedrag en goede karakter zijn zoveel mensen bij elkaar gekomen die in het hedendaagse nooit bij elkaar zouden willen komen. Dit zijn voor ons zeer positieve tekenen over de plek en rang die Abdelhak zal krijgen in het hiernamaals mocht het ergste scenario gebeuren.'

Toch hoopt en bidt Abderrahim voor een mogelijk herstel. Later op zaterdag zal de familie een bezoek brengen aan het AMC, het ziekenhuis waar Nouri nu verblijft. 'Wanneer ik vandaag mijn broertje Abdelhak ga bezoeken zal ik hem alles fluisteren in zijn oor. Dank jullie wel en blijf vertrouwen op God en blijf bidden en accepteer hetgeen wat God voor hem heeft en gaat bepalen. Namens de famillie Nouri: dank jullie wel.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
foensai
ik vraag mij persoonlijk iets af. mijn vader is er geestelijk heel ernstig aan toe geweest. psychoses en zware medicatie mocht niet baten. hij zag mij niet meer staan ik was dood voor hem... Maar hij heeft electroshock therapie gehad in Rijnstate Arnhem. wat ze dan doen is je hersenen een totale reset geven... na een paar behandelingen was hij weer bij zijn positieve en onder normale medicatie gaat alles weer fantastisch... nu vraag ik mij af (ik ben geen arts heb er geen verstand van) maar kun je hersenen door electroshock therapie weer activeren? mijn vaders hersenen functioneerde ook niet voor de volle 100 procent door een ongeval uit zijn verleden.. nogmaals ik heb er geen verstand van maar zou dat kunnen?
1 0
didierajax020
Ik zie op Instagram (donnyvdbeek_x) een foto voorbij komen van Nouri nu. Het zal misschien wel nep zijn, maar jezus. Hij zal er - of het nou nep of echt is - vast enigszins zo bij liggen. Doet Zoveel pijn :(
0 0
Youri08
in het ziekenhuis?
0 0
Afcas20
Net een bericht van zijn broer gelezen dat Appie vanavond opnieuw op influisteringen reageerden dmv met zijn ogen te knipperen
3 0
Mizzy
Ja dit leest ik net op FB.
Update-Nouri
Salamou alaikoum beste broeders en zusters,
Rond half 8 vanavond zijn de broer van Abdelhak Nouri, de imam en ik samen in het ziekenhuis bij Abdelhak langs geweest. De imam heeft een korte sessie rokya/koranrecitatie verricht en elhamdoulilah reageerde Abdelhak daar weer op door met zijn ogen te knipperen, SoubhanAllah.
Ik heb Abdelhak Nouri persoonlijk verteld dat hij sterk moet blijven en dat heel Nederland achter hem staat, Moslim of geen Moslim en dat wij als mensheid allemaal smeekbeden voor hem verrichten. En ook nu reageerde hij weer door met zijn ogen te knipperen, elhamdoulilah. Het is niet te beschrijven hoe prachtig dat was toen hij daar op reageerde, SoubhanAllah. Zo herkende hij ook de stem van zijn broer die hem in zijn oren fluisterde op dat moment en daar ook weer met zijn ogen begon te knipperen. Ya Allah genees Abdelhak Nouri. Ya Allah Herenig hem met zijn famillie in goede gezondheid. Ya Allah geef zijn famillie geduld en kracht. Ameen!
DE OUDERS VAN ABDELHAK NOURI VRAGEN DE UMMAH OM STANDVASTIG TE ZIJN IN JULLIE DUA! VOOR HUN ZOON.
Broeder Mourad
0 0
ajax2304
Waar hebje dit gelezen?
0 0
Bensco
Waar heb je dit gelezen?
0 0
Ajax0205713
Ja heb ik ook gelezen, laten we het aub hooen dat het signalen van herkenning zijn.. al vrees ik nog steeds voor het ergste
0 0
Mobenny
De broer van appie,zei dat appie trilde toen hij werdt voorgelezen uit de Koran,en een stukje overeind kwam..is dit iets wat vaker voorkomt tijdens slaap en zijn toestand?
Of betekend het dat hij dus wel degelijk prikkels kan ontvangen? Weet iemand dit?
1 -1
derdester
Na het mooie eerbetoon aan Nouri in zijn straat en op zijn pleintje, en los van het rabiate gelul van Youness Ouaali over doping en dodelijke commercie, er zijn zoals bij elke dramatische gebeurtenis wel degelijk kritische vragen te stellen bij het verloop van de situatie. Onderstaande relaas over het ineenzakken en de behandeling van Abdelhak Nouri ontvingen wij in de mail. Wij zijn geen medische professionals en herkennen doorgaans alleen RSI-polsen en lamme faphandjes, maar dit leest wel als een serieuze analyse. Bij dezen, for your consideration:
"Hallo redactie,
Na bestudering van de diverse videobeelden, waaronder bovenstaande:
0:12 - Nouri zakt in elkaar.
0:45 - Een arts (?) van Ajax (in t zwart) komt er na een halve minuut bij.
1:18 - Twee paramedici (waarschijnlijk van een ambulance buiten veld) met eerste hulp tas komen erbij.
1:34 - Een paramedicus kijkt in gezicht Nouri die in stabiele zijligging is gelegd (dus al buiten bewustzijn!) en schrikt zich rot en duikt onmiddellijk naar en in zijn koffer en pakt direct iets (aed pads voor op de borst volgens mij). Hij neemt het echter niet van de arts over die nog steeds... praat, zoekende is, maar NIET handelt.
Ja je krijgt geen lucht als je hart niet werkt, vandaar dat Nouri ligt te hijgen zodra hij neer gaat: je hart pompt OOK geen bloed naar je longen meer. Eerste symptoom hartritmestoornis: benauwdheid, daardoor ging hij op zijn rug liggen, dat omrollen doe je dan automatisch, geen druk op de borst. Adem, adem. Vervolgens geen zuurstofrijk bloed meer naar je hart dus het escaleert snel naar een ramp. Vandaar de bijna dode op de beruchte realistische ANP foto slechts één minuut nadat hij neer ging. (Deze - red.)
5:00 - Na 5 minuten nog steeds geen AED (defibrillator) te zien... al wordt er aan de pols van de speler gevoeld. Er zijn naar verluidt nu vier medici om hem heen. Een onregelmatige of bijna afwezige pols kan je voelen.
9:43 - Tweede ambulanceteam met nog twee paramedici gearriveerd. Er lijkt nu wel (eindelijk) een AED koffer gepakt te zijn die een hartfilmpje kan maken (en op grond daarvan automatisch het hartritme kan herstellen). Dat is veel te laat.
13:55 - Reanimatie (van een levenloze).
30:00 (niet op video) - Afvoer met traumahelikopter, inmiddels wel hartslag.
Zeker een kwartier zonder werkend hart, you're fucked. Na het bestuderen van de beelden en tijdlijn heb ik Vragen:
Nee, een paramedicus (ambulancebroeder) is geen arts en werkt/staat onder een arts. Waarschijnlijk de reden dat de paramedicus het niet overnam. Maar hij heeft wél véél meer ervaring met het onderkennen van iemand die een hartprobleem heeft, dat maken zij op straat met hun ambulance vaak mee. Ze willen dan meteen de vitale functies herstellen, dat is hun taak vóór iemand naar een ziekenhuis/arts wordt gebracht. De eerste twee paramedici die met hun oranje tas arriveren willen al snel aan de slag (ademzak/pomp) terwijl de twee "artsen" (een in het zwart en een in het rood) al minuten "onderzoeken" wat het kan zijn.
Ja, het is inderdaad heel moeilijk vast te stellen, waardoor binnen 1 minuut (beruchte ANP foto) vitale functies uitvallen (zonder externe verwondingen/aanleiding) en dus geen bewustzijn en ademhaling (RIP) meer zijn maar de ambulancebroeder (rechts, op zijn knieën) herkent het volgens mij met zijn ervaring wel. Omdat een sportarts bij een "gezonde" afgetrainde sporter (die hij wellicht zelf goedgekeurd heeft) geen hartprobleem
verwacht, blijven ze kijken naar de luchtweg of die geblokkeerd is (misschien naar de in de sport klassieke ingeslikte tong?).
Om een lang verhaal kort te maken: ik zie een video waar veel kostbare minuten zijn verspeeld door te lang onderzoekende artsen waar praktijk ambulancebroeders meteen wilden handelen en vitale functies wilden verzorgen.
Er is veel verdriet en medeleven, terecht, het is dus logisch dat niemand nu al kritisch is, het ligt gevoelig, het is te vroeg en te triest. Maar vroeger of later gaat iemand zich afvragen of er adequaat is gehandeld. Met een eigen paramedische EHBO/sport achtergrond schrok ik meteen nogal van wat ik zag. Over het tempo van (niet) ingrijpen. Misschien moet GeenStijl ook eens (evt met een eerste hulp professional / noodarts opleider van AMC) naar de beelden kijken?
3 -1
Mizzy
Ik vond dat idd ook, het duurde zo lang voordat ie gereanimeerd werd. Je kon al zien toen ie op het veld ging liggen hoe hard zijn hartje te keer ging. Dat was al een signaal op zich. :(
0 0
DaishRedan
Duurde 10 minuten echt geen kwartier.
0 0
Wereld
Dit vond ik dus ook, als leek.
Ik had het niet beter gedaan, maar ik was 'opgelucht' dat het op het veld gebeurde met veel mensen met medische kennis, waardoor hij hopelijk snel gereanimeerd zou worden. Nou niet dus. Je zag al dat Huntelaar een 'hartslaggebaar' maakte, dus het probleem was al snel bekend. Als het dan zo lang duurt met zoveel artsen e.d....
1 0
Bensco
Analyse is fout.. op het moment dat de 2e ambulance erbij is gekomen is namelijk al van start gegaan met de reanimatie. Protocol schrijft namelijk voor dat er voor een goede reanimatie 3 man personeel vereist is. 2 per ambulance dus altijd een 2e nodig. Dat is ook de reden dat je als eerste hulpverlener in een alarmering altijd MOET melden dat je een reanimatie bent gaan starten. De meldkamer weet dan dat er een 2e ambulance mee moet komen. Bovendien mag je er veilig vanuit gaan dat het personeel van de 1e ambulance over voldoende kennis en ervaring beschikt om te weten wanneer zij over moeten gaan tot reanimatie. Club artsen ook aangezien zij over een ED beschikken en dus de cursussen hebben gedaan.
1 0
Youri08
Dus reanimatie begon pas na ...... minuten? 9 minuten? Dat is toch een aanfluiting, daar zaten minimaal 2 professionele artsen vanaf minuut 1! Als dat waar is, mag Ajax wel eens heel goed in de spiegel kijken en de kundigheid van deze arts(en) onder de loep nemen.

Is dit de reden waarom er nog steeds geen weergave van de gebeurtenis is gedeeld met de media? Normaal komt heel snel een minuten-nauwkeurig verslag van zo'n drama in de pers.
1 0
Bensco
Lijkt me apegeil. Zodra de 1ste ambulance besluit over te gaan tot reanimatie kunnen die Ajax artsen bijspringen of worden bijgestuurd totdat de 2e ambulance het overneemt. Die zijn adequaat om een reanimatie uit te voeren.

De combi tussen het warme weer, ijle lucht en de inspanning die Nouri al had verricht spelen een vele grotere rol in het zuurstof gebrek van Nouri zijn hersenen. Ik denk dat ze die reanimatie vrij snel hebben opgepakt maar een reanimatie heeft in de regel wel vaker dit soort schade als uitwerking. Daarom willen sommige ook niet gereanimeerd worden.
0 0
Marc W
Ik zag op de beelden de eerste minuten niemand hartmassage geven. Je weet wel, pompen op de borstkas.
Ook een beetje aan de pols voelen is een beetje een nutteloze handeling, je controleert de ademhaling. Of door de luisteren of met je hand om de borstkas voelen. En dat controleren blijf je constant doen. Dat zou zelfs een gemiddelde club EHBO er moeten weten.
0 0
Youri08
Heb net nog een keer filmpje zitten kijken en gelet op de gebeurtenissen die derdester beschrijft en dan valt het inderdaad op dat het heel lang duurt voor er gereanimeerd wordt. Een prof herkent toch de signalen van een hartprobleem op zo'n moment? Je ziet inderdaad die ambulance broeder (die het waarschijnlijk dus wel doorheeft) schrikken en in zijn tas duiken. Waarom wordt er vanaf dat moment (minuut 2 ong) niet gereanimeerd? Ook nog foto van ANP opgezocht die inderdaad kort na het neergaan genomen is (je ziet Huntelaar een bidon oppakken) en dan is inderdaad al het leven uit zijn gezicht. Had die foto nog niet gezien maar kreeg er koude rillingen van.
0 0
Bensco
Het blijft enigszins gissen omdat je een heel gedeelte mist. Het is ook tricky want wanneer ga je iemand met een hartritmestoornis reanimeren? Het protocol schrijft voor bij onder de 12 ademhaling p.m en onder de 60 hartslagen p.m. Alleen Nouri heeft net inspanning verricht en dus is dat slecht waar te nemen. De grootste schade wordt echter al geleverd voor de reanimatie. Omdat Nouri inspanning heeft verricht zit zijn lichaam al met een zuurstof tekort dus al je over gaat op reanimatie sta je al met 1-0 achter. Eerdaags dat je een succesvolle reanimatie hebt uitgevoerd, en dat hadden ze volgens de berichten, ben je ook zo een paar minuten verder. In die tijd instaat een hoop schade.
1 0
AFCA***
Offtopic: Door zoveel nieuwsberichten is mij niet helemaal meer duidelijk wat nu precies zijn medische situatie is .. ik weet dat hij ernstig en blijvend hersenletsel heeft en dat hij op dit moment aan de beademing ligt, echter heeft zijn broer in een interview aan AD verteld dat ALS hij wakker wordt hij niemand meer herkent, kan lopen etc.. Hoe moeten we het woordje als interpreteren, als in dat hij waarschijnlijk nooit weer wakker wordt of als in dat het nu wachten is op het moment dat hij wakker wordt en dat hij dan dus niemand meer herkent etc.. hopelijk kan iemand mij duidelijkheid geven?
0 0
AjaxIsrael
Volgens mij begrijpt niemand het echt goed.
1 0
AFCSANCHEZ
Ik snap er ook weinig van. Ik snap ook niet hoe ze zulke zware conclusies kunnen trekken als, niet meer lopen, niet meer praten, want volgens mij kan je pas echt schade beoordelen als de persoon wakker is. In slaap is er namelijk weinig hersenactiviteit. Erg raar.

Ook dat Nouri ging bewegen toen zijn broer wat voorlas vind ik vreemd, hij was toch in slaap? Ik wil graag een duidelijke update...
0 0
Rukboor
Zijn broer las niet zomaar wat voor, het waren verzen uit de Koran.
Dit gaat nu weer een moslimgedoe worden, en ik vraag me echt af of Appie dit op prijs zou stellen???
1 -2
Marc W
Je hebt gelijk hoor, al zijn je woorden wat grof gekozen. Het idee van de zeer gelovige familie is dat Allah alles regelt en op kan lossen. Dus ze gaan voorlezen uit de Koran. En dan moet er toch wat gebeuren, want Allah lost alles op. En volgens mij zien ze dan een reactie die er sowieso was, maar vanuit de godsdienstwaan wordt die reactie aangedikt en wordt dat 'toen we voorlazen uit het heilige boek'..
0 0
AFCA***
Dat is nou precies ook mijn verwarring, eerst werd er aangegeven dat ze zijn hersenactiviteit pas konden onderzoeken op het moment dat hij wakker was, na dat vreselijke bericht kwam het interview met zijn broer waarin hij aangeeft dat ze al moeite hadden met hem wakker te krijgen en is hij voor zover ik weet weer in slaap..

Ik snap dat ze niet een medische situatie zomaar gaan delen met iedereen, maar wellicht dat iemand met meer medische kennis mij kan vertellen hoe het precies zit ?
0 0
gebruikersnaam
Zoals ik het heb begrepen/geïnterpreteerd zijn er tijdens het wakker maken zoveel problemen aan het licht gekomen dat men daarmee gestopt is of heeft moeten stoppen. Deze problemen omvatten o.a. dat men heeft kunnen zien dat delen van hersenen die niet meer functioneren de delen zijn die te maken hebben de genoemde zaken die hij niet meer zou kunnen. Maar goed dat is zoals ik het denk te hebben begrepen en dus de interpretatie van 1 persoon en daarmee dus niet per definitie kloppend.
0 0
The
Wat ik mij dan afvraag dat wanneer je niet kan denken, zien, horen, e.d. je dan nog wel kan spreken van een (zelf) bewust zijn.
0 0
Noxin
Zo interpreteerde ik het ook. Tijdens het wakker maken kwam zagen ze de schade aan de hersens en daaruit hebben ze de conclusie getrokken dat hij veel dingen niet meer zal kunnen. :,(
0 0
ram
Dat is volgens mij ook het geval. Hij herkent niemand, kan niet praten, kan niet ruiken, enzovoort. Eigenlijk kan hij dus niets meer...

Volgens mij werken zaken die het lichaam automatisch doet (het kloppen van het hart, ademen, etc) wel redelijk goed; zo had ik het in ieder geval geïnterpreteerd.
0 0
AFCA***
Hij ligt aan de beademing, dus dat ademen gaat dan toch niet zo goed? Of is dat uit voorzorg.. en als hij wakker is zijn zijn ogen dan ook geopend? En hoe meet je of iemand wakker is of slaapt, dan zou er toch iets van activiteit moeten zijn? Ik tast echt compleet in het duister en hoor zoveel verschillende verhalen..
0 0
Dennis1964
kippevel en weer waterige oogjes
0 0
godofajax1900
Mijn zoontje was 4.en kreeg een dubbele herseninfarct.mijn zoontje is toen geheel 1 zeidig verlamd geweest en kon met rechts niet meer schrijven en niets oppakken.hij kon ook z'n been niet bewegen.en ook niet praten.maar ook daar zagen ze niets op de scan.nu 2jaar later is hij zo wel links als rechts handig en kan hij rennen.en tegen een bal trappen.maar waar het uit eindelijk om gaat is.dat er zeker hoe klein de kans ook is er toch een kans is dat NOURI er boven op komt.en snap ook dat kinderen sneller herstellen dan volwassenen

Blijf hopen en bidden mede Ajacieden
En ik hoop dat we Appie ooit weer in de arena zien mss niet voetballend.maar mss wel in een andere functie

Appie we love u
7 -1
MFox
Wat een verhaal man. Waarom moet zo'n kleine toch zoiets overkomen? Heel fijn om te horen dat hij er ver bovenop is gekomen :) Geniet maar van je tijd met hem. Ik wens jullie het allerbeste!
1 0
godofajax1900
Dankje man.maar waar het mij om ging is niet om mijn verhaal maar dat er altijd nog hoop is
En dat we hoop voor Appie nouri moeten blijven houden
0 0
The
Verschrikkelijk dat jij ook zoiets heb moeten meemaken. Gelukkig is alles weer redelijk in orde gekomen.
2 0
achterlijn
Allereerst....Sterkte met je zoon.... maar Appie is met zijn 20 ook nog jong en kan ook nog behoorlijk herstellen.

Je zoon heeft dus waarschijnlijk T.I.A, s gehad en gelukkig geen C.V.A?.,... (je zoon was dus aan zijn linkerkant verlamd als ik het goed heb?... maar wat een leeftijd... ongelooflijk erg)...van een T.I.A kan je helemaal herstellen, van een C.V.A., of niet werkende hersenen niet meer, je kan alleen hopen dat de nog wel werkende hersenen de functie,s gaan overnemen, en dat Appie hopelijk de kracht nog bezit om er voor te vechten want dat weet je nu ook nog niet.

Je zegt dat ze bij je zoon niks op de scan zagen, maar bij Appie zien ze wel dat een gedeelte niet meer werkt.
Je hebt zeker 100% gelijk je moet blijven hopen.
1 -1
godofajax1900
Hij had t gekregen van de waterpokken en was rechts verlamd en idd 20 is nog jong maar duurt wel langer om te herstellen t is niet onmogelijk

Mijn zoon is voor 80 procent herstelt daar teken ik ook voor voor nouri
1 0
achterlijn
Gelukkig dat je zoon toch nog zover heeft kunnen terug komen en dat gaat in de komende jaren nog wel iets beter worden verwacht ik he?

Uiteraard hoop ik dat Appie ook voor 80% terugkomt dan heeft hij het goed gedaan....de tijd zal het uitwijzen.... maar het wordt een langdurig en zwaar proces en daar zal jij ook wel alles van af weten.

Ik weet er ook alles vanaf met mijn vrouw die een CVA op 33 jarige leeftijd had gehad.
...........................................................................................................
Ik zie dat AS veel verwijderd heeft, ook een aantal van mijn meldingen.... goed gedaan want het ging een beetje de verkeerde kant op.... ik had ze anders nu waarschijnlijk zelf wel verwijderd want ik wilde het eigenlijk ook niet die kant op laten gaan
1 -1
godofajax1900
Heel veel respect ook voor jou man.dat is zeker zwaar z'n periode.je leeft in een achtbaan.mijn zoontje had 5 TIA.s op 1 dag.dat was op woensdag.donderdag kreeg hij te horen dat ie met weekend verlof mag.ivm mri op dinsdag.dus vrijdag ochtend ging mijn vriendin al vast naar t ziekenhuis.en toen kreeg ie z'n 2e.infarct.ze zagen op de scan wel wat maar ze konden niet zeggen waar het vandaan kwam
1 0
achterlijn
Ongelooflijk maar waar.... laten we maar niet verder erover hebben want het is een en al leed...ik kan me een beetje voorstellen wat jullie doorgemaakt hebben.... eigenlijk moeten we het positief bekijken en blij zijn dat jullie zoon er nog is.... nogmaals sterkte.
1 -1
Ajacied33
Man man,ik ken je niet en krijg al een brok in mn keel van het lezen van jouw stuk. Misschien omdat ik zelf een dochter van 4 heb. Wat moet het een hel zijn geweest voor jou en die kleintje van je. Mooi om te horen dat hij goed hersteld is
2 -2
The
Welke beroeps debiel geeft hier nou een minnetje voor...

Inderdaad zoiets moet je niet aandenken. Iedere ouder zijn grootste nachtmerrie.
1 -1
godofajax1900
Thx man zeker hij doet gewoon weer wat een kind hoort tedoen

Dus geef als is t 0.01 procent nooit op
0 0
Ajaxafc1986
Ik hoop dat hij het hoort en de kracht vind om weer volledig te herstellen.
Ik blijf hopen op een wonder vanuit het AMC
StaystrongAppie
1 0
Labrador
Ik ben er zo bang voor dat Nouri nooit meer wakker zal worden en ik hou er ook rekening mee . Ik heb zo',n slecht gevoel. Als ik nu weer lees dat zijn broer het over het hiernamaals heeft lopen de rillingen over mn lijf
1 -1
Marc W
Zijn broer heeft het altijd over Allah, de Islam en de Koran, dus dat hij ook over het hiernamaals praat zegt in principe niet zoveel.
0 0
Rukboor
Ik hoop van niet, maar ik denk dat een Friso scenario de toekomst gaat worden helaas.
We moeten ook de realiteit kunnen aanvaarden.
1 0
FlyingDutchMan
Gaat stiekem toch veel dingen medisch mis als ik jullie zo hoor, gelukkig weinig ervaring mee
2 0
Rogrando
ik hoop zo dat nouri nog enigzins van ze leven kan genieten !
1 -1
Rogmentus34
Het tijdstip waarop ik dit bericht plaats, zal voor mij altijd een bijzonder tijdstip zijn. StayStrongAppie
11 -1
Ajaxstockholm
johan nouri!
11 -3
AjaxIsrael
2 harteloze mensen minnen.
2 -2
Middenweg401
Dat (helemaal te lezen op die pagina van AT5) is inderdaad een prachtige boodschap van Abderrahim, en bijna precies wat er ook door mij heen ging.
Bijzonder mooi dat er uit zo'n gezin (in onze soms wat overspannen samenleving) volgens velen toch niet het toonbeeld van integratie wat betreft taalvaardigheid van ouders en uitingen en gebruiken) de misschien wel ultiem geïntegreerde jongen voort komt. Houdend van en geliefd bij iedereen, een perfect voorbeeld in houding en gedrag en (mooi) trots vasthoudend aan zijn eigen geloof en gebruiken. Dat zo'n jongen zo verbindend blijkt te zijn, zoals zijn broer nu zo goed omschrijft, is inderdaad erg mooi om te zien.
1 -1
Dexy
Heartbreaking! Door welke emotionele rollercoaster moet zo'n familie wel niet gaan? Van het nieuws dat hun zoon waarschijnlijk onherstelbare hersenschade heeft, tot de massale steunbetuigingen waarbij er honderden mensen voor hun huis staan. Onvoorstelbaar.

2 0
AFCAWZAWZDB
Prachtig en ontroerend filmpje van ProVisie over Nouri: https://www.youtube.com/watch?v=fM6CbE1WEyA
3 0
godofajax1900
Potverdorie weer huilen het is deze week bij mij nog niet 1 dag droog geweest
0 0
Nozzi
wow kippenvel inderdaad!
0 0
Ajaciedforever
Off topic;

Ondanks dat voetbal op dit moment niet het belangrijkste is.... ben ik enorm benieuwd hoe Donny vd Beek dit gaat oppakken komend seizoen. Hij is natuurlijke een van de betere vrienden van Nouri en ik ben ergens bang dat dit een enorm veel impact zal hebben op zijn spel. Ik hoop in ieder geval dat wij komend jaar de schaal kunnen pakken voor Nouri. Bovenal hoop ik op een groot wonder, ook al is dat misschien tegen beter weten in

6 0
Hup
Ja, gevoelsmatig kan het twee kanten op gaan. Als hij toch op een of andere manier over een tijdje de juiste focus te pakken kan krijgen kan het hem ook misschien wat extras brengen. Donny lijkt me een stabiel jongen en een vechter, als die de weg omhoog weer vindt houdt niemand hem tegen, dan ramt ie hoogstpersoonlijk die 34ste voor Appie de prijzenkast in. Twijfel ik niet aan.
6 0
trainer
met speculeren is niemand gebaat. het is afwachten en medisch personeel heeft er meer verstand van dan wij. hopen op een wonder. wie bid die kan bidden en wie het op een andere manier doet doet het op een andere manier. hopen op een wonder. sterkte voor Appie en al zijn naasten.
0 0
leazi
Mijn stiefvader die kk in zijn longen en hoofd had zou volgends de Ambulance broeders het ziekenhuis niet meer redden. Eenmaal toch aangekomen in het ziekenhuis in Lelystad werd ons verteld dat ze hem opgegeven hadden. Hij woog immers nog maar 34Kg. Mijn moeder bleef volhouden dat ze contact moesten leggen met het AMC, Zijn ziekenhuis waar hij bekend was. Nu anderhalf jaar later is hij vandaag een jaar getrouwd met mijn moeder met wie hij al 25 jaar gaat. Nog steeds flink aan het herstellen, Maar hij is er nog steeds!

Wonderen gebeuren! Blijf sterk!!
19 -1
Hup
Mooi dat je dit soort dingen deelt. In een tijd van ellende zijn dit de berichten die toch weer wat houvast geven, hoe onrealistisch het misschien is.
2 0
AFCA0492
is een heftig maar een zeer mooi verhaal. ik vind dit al verschrikkelijk maar kan me nog niet eens voorstellen hoe het is om dit van zeer dichtbij mee te maken. ik gun je stiefvader een mooi leven verder. ik hoop dat hij nog een hoop mooie dingen kan doen in zijn leven. en met zn alle hopen op een redelijk tot goed herstel van appie. wonderen zijn de wereld nog niet uit.
1 0
Bensco
Beste voorbeeld wat ik me voor ogen kan halen
1 0
swaap
Gefeliciteerd is misschien een raar woord maar ik denk dat een felicitatie op z'n plek is.
Ik hoop en bid dat ook Appie zo'n vechter blijkt te zijn en hij in ieder geval normaal z'n leven kan leven.
4 0
foensai
Echt dit gaat door merg en been... tranen niet te stoppen!

Appie laat jij nu zelf alstublieft het wonder zijn! doe daar binnen die ongelofelijke schijnbeweging! die steekpass! laat ze daar ( zoals de speler van achilles zo mooi vertelde) 'voor lul' staan! Appie jij brengt zoveel te weeg bij een ander! Ik hoop dat jij dit alles mee krijgt! En hopelijk hersteld tot een menswaardig leven. Appie Nouri, ik huil voor je ik doe mijn zegje voor het slapen gaan voor je! tis echt heel gek... Ik ken je niet persoonlijk maar jij Appie.. jij... jij verbindt!
1 0
DirkvanDam
heb zojuist weer filmpjes zitten kijken van onze toekomstige ster nouri. wat een briljante voetballer... we gaan de persoon nouri en voetballer missen....
Het is hopen op een godswonder dat nouri weer bij kennis komt.... steeds een brok in mijn keel bij het lezen van berichten over nouri.... het voelt nog steeds onwerkelijk.... dit zou zijn seizoen worden..... maar niet op deze manier... #34 voor altijd appie....
1 0
mistermiyagi
Ik ben zo benieuwd wat de artsen zeggen in het AMC.
1 0
Rogmentus34
Ik was erbij gisteravond, en wat heeft het een indruk op me achtergelaten. Het maakte niks uit welk geloof ras of huidskleur je had Nouri is van iedereen en iedereen is van Nouri. We moeten de hoop niet opgeven, zolang Appie er nog is is er hoop. Ik ondervind veel steun aan alle liefdevolle en respectvolle reacties op dit forum Thx hiervoor! StayStrongAppie!
1 0
Ajacied33
Tranen in mm ogen als ik dit zo lees. Het grijpt me zo erg aan. Het had mm kleine broertje kunnen zijn. Ik voel pijn als landgenoot van Nouri,ik voel pijn als geloofsgenoot van Nouri. En bovenal voel ik pijn als supporter van de prachtige club AJAX..
6 -1
iammike
Als iemand een wonder kan verrichten is het Appie Nouri wel. Kom op Appie!
6 0
Ajax4life020
wat een mooie woorden van zijn broer! vooral om ook alle rassen en clubs te noemen! ik weet niet waarom maar ik voel gewoon een wonder aankomen staystrongappie
6 0
Mocrodammerr
Dit hoor ik nou de hele dag..iedereen gelooft erin dat Appie alsnog gaat herstellen. Voetballen zal hij niet meer..maar in ieder geval een waardig leven leiden als mens. Ik geloof er heilig in.
4 0
Bensco
Statistieken zeggen niks, medici zitten er wel vaker naast. Zat voorbeelden van, laten we hopen dat Nouri hetzelfde kan flikken.
2 -1
AFCSANCHEZ
Alleen, al klinkt het misschien raar, is Nouri een bekende voetballer. Ik denk dat ze die toch een paar keer echt goed door de medische molen halen voordat ze nieuws naar buiten brengen. Maar dit kan ik ook verkeerd denken hoor, hopelijk heb je gelijk en komt het goed met Nouri.
0 0
AjaxIsrael
Vergis je niet in de artsen daar in Oostenrijk.
Ze maken daar vaker zoiets mee maar dat komt dan meestal door lawines waarna mensen in coma raken.
Als Appie in een of ander raar land was behandeld had ik je willen geloven.

Maargoed we kunnen niet meer dan hopen en smeken.
0 0
mvdk
Toen mijn schoonvader een aantal jaar geleden 112 belde omdat hij zich niet goed voelde, werd hem verteld dat hij nog veel te jong was voor een hartinfarct. Pas toen hij aandrong kwam er een ambulance en bleek hij dus echt een hartinfarct te hebben gehad. Gelukkig is dat goed gekomen.

Mijn oma werd in het ziekenhuis verteld dat ze niks mankeerde. Achteraf bleek ze een gebroken heup te hebben.

Mijn stiefvader zou niks mankeren. Achteraf heeft hij 2 jaar in het ziekenhuis gelegen. Zijn toekomst was vrij uitzichtloos, maar wat denk je? Hij loopt nu weer als een kievit!

Ik heb het helaas zelf meegemaakt. Medici maken blunders. Laten we hopen dat de artsen er nu ook naast zitten....

6 0
Bensco
mijn broer stonden ze ook het punt om af te schrijven en de stekker eruit te trekken. Nu 3 jaar later zit me al weer dood te irriteren aan die gozer als ik koffie met hem zit te drinken :P geniet er toch elk moment van ;)
2 0
AFCAsphere
Dan te bedenken dat je hij er niet meer had kunnen zijn.
0 0
afcas
mijn vader heeft hetzelfde meegemaakt waarbij de ambulancebroeders het niet geloofde vanwege zijn leeftijd, maar hij had geluk dat de dokter hem kende en die ze zo goed als dwong hem mee te nemen. dokters die dachten dat mijn zus wel zonder keizersnee geboren kon worden. dit leidde uiteindelijk voor haar ook tot een gebrek aan zuurstof. zij kreeg toen een soortgelijke diagnose. ze zou niet meer kunnen lopen en niet functioneren. ze kan nu in principe fysiek alles. mentaal heeft ze wel enkele problemen, maar niet zo erg dat je het zou merken als je het niet wist. vooral uit dat laatste verhaal hou ik al mijn hoop voor appie.
0 0
mvdk
Het is gewoon schandalig dat dit in een land als Nederland voorkomt! En als ik zo lees en hoor gebeurt het op grote schaal...
0 0
gebruikersnaam
Je weet blijkbaar niet half hoe gelukkig je mag zijn in Nederland qua medische mogelijkheden tov een hoop andere landen. Het is nou eenmaal geen wiskunde waarbij 1 plus 1 altijd 2 is. Dus ja positieve en negatieve uitzonderingen op gangbare uitkomsten zijn mogelijk en ook vergissingen zijn helaas mogelijk dat is inherent aan mensenwerk. Waar mensem werken worden fouten gemaakt. Hoe pijnlijk dat in dit vakgebied ook is. Er zitten dan ook niet voor niets zulke hoge eisen aan de bevoegdheid om dit werk te mogen doen
0 0
mvdk
Ik vind het een schande. De artsen hier moeten alles maar snel doen, want op alles wordt bezuinigd. Dat is het probleem!

Kijk eens hoeveel voorbeelden er hier van 'slechts' een paar leden staan...

Maargoed, geld is belangrijker dan de burger. Ook de andere zorg laat dat wel zien.
0 0
gebruikersnaam
Daar benoem je inderdaad een groot (en het echte) probleem.
0 0
AFCSANCHEZ
Ongelooflijk, vooral dat eerste, daar had je schoonvader melding van moeten maken. Hoe kan een alarmcentrale zoiets verkondigen?
2 0
mvdk
Ik heb geen idee of ze er iets mee gedaan hebben. Dat was nog voor mijn tijd.

Het is inderdaad bizar dat ze met zijn leeftijd als excuus kwam. Naar mijn mening is haar mening ook verloren tijd geweest. In zo'n situatie telt iedere seconde.
0 0
AjaxDaniel
Inderdaad, sinds wanneer is een hartinfarct verbonden met leeftijd? Oudere mensen krijgen vaker een hartinfarct maar er zijn ook genoeg jonge mensen die het krijgen. Rare medewerker, gevaarlijk ook dat zo iemand werkt bij een alarmcentrale.
0 0