Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Keizer: 'Kunnen niet in excuses terugvallen'

SJvanveen, 14-07-2017 om 17:56, 13394 views, Ajax TV | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Marcel Keizer heeft in gesprek met Ajax TV gesproken over de mentale gesteldheid van zijn selectie na het afschuwelijke nieuws over Abdelhak Nouri. Daarbij blikte de oefenmeester globaal vooruit op het treffen met Nice in de derde voorrondes van de Champions League.

De coach van de Amsterdammers vindt het allereerst belangrijk dat de Ajax-selectie het Nouri-nieuws goed verwerkt. 'Het belangrijkste is hoe we er met zijn allen mee omgaan. Dat is tot nog toe heel emotioneel, maar iedereen beseft dat er wel een andere kant aanzit. Het is heel dubbel. Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is voor de club, voor Appie en zijn familie. Nu overheerst wel het gedeelte van Appie en de familie en daar willen we steunen', begint Keizer. 

Hoe het op trainingen gaat? Dat verschilt per persoon, stelt de manager. 'Er zijn spelers die bij hunzelf denken: het heeft geen zin om te trainen. Anderen denken weer: lekker trainen. Gelukkig heeft iedereen getraind. Als er jongens gezegd hadden dat ze niet wilden trainen, had ik gezegd dat ze niet hoefden te trainen. Wat dat betreft was het een vrije keuze. Gelukkig heeft iedereen weer wat opgepakt. Het is moeilijk en het blijft moeilijk', vervolgt Keizer, die met zijn ploeg over twee weken tegen Nice moet spelen in het miljardenbal. 

Met wie en hoe Ajax door de huidige situatie gaat aantreden, is nog onduidelijk. 'Feit is wel dat we allemaal goede spelers hebben', blijft Keizer lovend. 'Dat we hiervan moeten herstellen ook, hoe dat ook moet gaan. Om geestelijk het op de rit te krijgen, is het moeilijkst. Maar dit gaat ons lukken. Het is niet zo dat we in een excuses kunnen terugvallen. Dat is ook niet de bedoeling. Ergens moeten we de kracht vandaan halen.' 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax4ever01
Het klinkt misschien raar maar er kunnen ook extra krachten bij spelers naar boven komen om het met zijn allen voor Nouri te doen.
2 0
flyingsoccer
Staat voor een grote uitdaging en je kan hem niets aanrekenen als we de CL niet halen.

1 0
Radikaal
De 34e titel voor de beste nummer 34 uit onze geschiedenis en dan rugnummer 34 naast 14 nooit meer toewijzen.
4 0
aumgn
Wouter zou het toch mooi zijn als Ajax dit jaar de 34e landstitel haalt. Voor Appie.
0 0
Ruff Rhythim
Ik hoop dat ze er toe in staat zijn om kracht te halen uit dit enorme leed.

Maar ik vergeef het ze als ze dat niet mocht lukken....
0 0
BRAMHOUTEN
Ga er maar aan staan, word je trainer van Ajax 1 , media zet al zijn vraagtekens bij je aanstelling overkomt je dit als trainer en spelersgroep. Marcel moeten we ook met zijn alle keihard steunen!
11 0
Leviathan
Dat zeker en zeker omdat het gaat om een speler die onder hem de beste van de competitie was een speler die hij zelf dus ook heel erg bewust mee maakte elke week dus persoonlijk zal het voor Marcel Keizer ook erg moeilijk zijn.. En dan moet je de spelers ook nog proberen op de rit te houden en dat hij toch goed denk ik en als hij ook nog resultaat kan bieden straks dan zeker petje af..

Denk wel dat je als team er wel soort van sterker van wordt uiteindelijk niet in voetballend opzicht natuurlijk, want er val iemand weg.. Maar mentaal brengt dit denk ik het team wel heel erg dicht bij elkaar. Begrijp me niet verkeerd, want had liever dit niet gezien natuurlijk.
0 0
Afca85meer
Ik was sceptisch over het feit of Marcel een topclub kon leiden. Tot nu toe verrast hij me positief! Hopelijk kan hij het team aan het voetballen krijgen. Eén smetje het aanvoerderschap van Veltman. Dat is geen echte leider. Maar dat vergeef ik hem.
1 -3
hallo1
Je kunt het ook anders zien. Het haalt de druk van presteren in voorronde Champions League weg, want niemand is daar nu echt mee bezig. Maar dit meemaken is natuurlijk verschrikkelijk. Iedereen had dat anders willen zien.
4 0
Youri08
Mee eens maar je kan het ook anders zien. Door dit drama heb je een superhechte groep waarvan hij nu gelijk deel uitmaakt. Hoe erg dit ook is, betere teambuilding en motivatie kun je niet hebben.
4 0
DeKes
Is hier eigenlijk professionele hulp niet nodig! Uit dit verdriet grote positieve energie halen!
Zoiets van "We gaan het doen voor Appie!" We vreten iedereen óp!
Wat denken jullie?

0 -1
R.F.
Professionele hulp: ja.
Maar 'het doen voor': nee.

Je kunt prijzen achteraf opdragen.

Maar we moeten rouw niet willen verwerken met resultaten. Gevoel blijdt hetzelfde ongeacht wedstrijdinstelling of resultaat.
0 0
BK020
De overstap van JA naar Ajax 1 is groot als trainer, zeker voor Keizer denk ik. En dit het eerste obstakel is dat je tegenkomt, heb ik diepe respect hoe Keizer dit oppakt en zich over z'n spelers ontfermt. Dat gaat hem dit seizoen nog heel veel opleveren denk ik.
5 0
didierajax020
34.
2 0
Bensco
Zou het volkomen begrijpen, dat zeker.
0 0
Heiko
Doe het voor appie jongens!!
6 0