[Update II] Nouri is terug in Amsterdam

JesseTH, 14-07-2017 om 13:53, 94127 views, De Telegraaf | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!

Ajax-middenvelder Abdelhak Nouri wordt donderdagavond overgebracht naar het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Dat laat professor Jan Piek, interventiecardioloog in het Amsterdamse ziekenhuis, weten tegenover De Telegraaf.

De twintigjarige Amsterdammer wordt in het AMC verder onderzocht op zeer ernstige hart- en hersenschade, die hij afgelopen zaterdag opliep tijdens een oefenduel met Werder Bremen, zo schrijft het medium. Op dit moment wordt voor Nouri een intensive care-bed klaargemaakt en zijn de voorbereidingen voor zijn transport vanuit het ziekenhuis van Innsbruck (Oostenrijk) in volle gang.

Het is nog niet duidelijk welke neurologische en cardiologische onderzoeken de Ajacied de komende tijd in het AMC zal ondergaan en hoe lang hij in het ziekenhuis zal verblijven. Eerder op de dag meldde Ajax dat de voetballer vrij zeker blijvende hersenschade overhoudt aan het dramatische incident. Zijn broer liet weten dat de doktoren er vrij zeker van zijn dat het niet meer goedkomt.

Update - 23.15 uur
Abdelhak Nouri verblijft nog altijd in Oostenrijk en zijn toestand is niet anders dan eerder vandaag door Ajax is vermeld. Dat meldt Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis, mede namens de familie van Nouri, tegenover de F-Side. Verder meldt acteur Mimoun Ouled Radi, die op bezoek is bij de familie, dat de overplaatsing vrijdag zal plaatsvinden.

Update II - 13.58 uur (14 juli 2017)
Abdelhak Nouri is gearriveerd in Amsterdam, zo meldt Jelle de Gee van AT5 op zijn Twitter. 'Ajax bevestigt dat Nouri terug in Amsterdam is', zo laat hij weten. Wat er nu verder in Amsterdam gaat gebeuren, is vooralsnog niet bekend.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Loek14
Wanneer weer nieuws over Nouri! Al 3 dagen stil rondom situatie nouri

*Geschreven op 17 juli 2017*
0 0
afca95
Ik hoop zo dat de artsen in Nederland wat voor deze dappere strijder kunnen betekenen! Als is het maar dat hij weer een normaal leven kan leiden en ook zonder de bal mensen kan blijven inspireren! Stay Strong Appie!!
0 0
Ajaciedvooraltijd
Als ik Donny zie lopen begin ik gelijk te huilen. Wat een pijn moet de jongen hebben
0 0
Ajax0205713
Kom net van Gv damn wat een hoop mensen zijn er gekomen, prachtig! Zelfs paar boys van andere clubs gezien, St.Juste en nog wat gasten.. paar feyenoorders met appie stay strong op borst en buik! Ik hoop zo erg dat de kleine man die beelden ooit terug kan zien en ziet hoeveel mensen in hem geloven en proberen te steunen zo ver dat kan! Ik ben trots op mn stad en mn club, maar nog steeds gebroken
3 0
Ruff Rhythim
Vader van Appie bedankt de aanwezige supporters

https://www.youtube.com/watch?v=aUATlPsntwM
0 0
BGB
Gaat door merg en been deze beelden, wat een verdriet en leed.
2 0
foensai
pff met een brok in mij keel zie ik de beelden bij Appie in Amsterdam! de gehele selectie is aanwezig! echt wat maakt die kleine grote strijder toch bij ons los! Stay Strong Appie!
1 0
Ruff Rhythim
Honderden supporters vanavond bij het huis van Appie

https://www.facebook.com/Fsidenl/posts/1753658711315474

1 0
Babangida83
Het blijkt maar weer ook uit alle reacties dat Appie boven alle vijandigheid staat. Supporters van alle clubs praten zo lovend over hem. Bovendien bracht Appie Marokkanen en Nederlanders weer een stapje dichter bij elkaar. Appie was van iedereen en verbond daardoor. Er was nog zoveel te winnen voor en met Appie, maar z'n ouders kunnen enorm trots zijn op hun jongen. Ik hoop dat die trots is wat overblijft, nadat de meest hectische tijd achter de rug is voor de familie. En ik weet zeker dat de 34ste titel dat trotse gevoel alleen maar kan versterken. Dat is het minste wat z'n teamgenoten hem kunnen geven.
3 0
Hziyech14
Mooi gebaar van cambuur,
Ze spelen in shirts met 34 #appie
En banden met 34 erop.
8 0
Robeerke
Welkom thuis lieve jongen
6 0
Red Devil
Straks op A5

http://www.at5.nl/artikelen/171105/zo-wordt-nouri-vanavond-herdacht-in-amsterdam
5 0
AjaxDaniel
Had er ontzettend graag bij geweest, maar als je meer dan 100 km van Amsterdam afwoont en geen rijbewijs of ov-chipkaart hebt wordt het lastig. Hopelijk kunnen de mensen er vanavond iets moois van maken.
3 0
AjaxDaniel
Ik hoop zo dat ik morgen of over een paar dagen AS open en er op de voorpagina staat: "Hersenschade Nouri lijkt mee te vallen" zodat die jongen nog een redelijk normaal leven kan hebben.
10 0
NouridolbergNeres34
Welkom thuis Appie, ik hoop echt dat er nog iets postiefs komt uit de onderzoeken in het AMC.❤️
10 0
J00DT0TMIJND00D
Laten we het hopen pik! Altijd uitgaan van het positieve, ook al is dat in deze vreselijke situatie makkerlijker gezegd dan gedaan.
2 0
SterkteAppie
Ik vraag me toch af of Appie wakker is op dit moment? En kan hij wel zien, maar is hij zich daar niet van bewust? of zijn alle functies uitgevallen en is die eigenlijk alleen maar aan het ademen? Zoveel vragen....
2 0
MickS
Welkom thuis, lieve Appie!

Thuis, dichter bij alle liefde die heel voetbalminnend Nederland voelt en laat blijken voor jou. Onvoorstelbaar dat een jonge knul die net komt kijken zoals jij, al zo beroemd en geliefd is bij datzelfde voetbalminnend Nederland en ja zelfs over de grenzen!

Ik kan nog steeds niet geloven dat je nog niet wakker bent, omdat men zegt zeker te denken/weten dat je hersenen het niet meer doen. Jij het niet meer doet. Dat is gewoon iets wat ik me nog niet kan voorstellen. Nog niet wíl voorstellen...

Ergens hoop ik gewoon dat je hersenen over een paar daagjes zich figuurlijk eens lekker uitrekken, even schudden en dan zeggen; "goh dat was een lekker dutje, nou, laten we eens kijken of we weer eens wat kunnen doen!". En dat je dan alle dokters hun ongelijk bewijst door je ogen open te doen en verwart te vragen: waar ben ik, wat is er aan de hand?

Ergens hoop ik dat je dan aan het eind van het seizoen, nog zwaar in de revalidatie waarschijnlijk, misschien zelfs nog in een rolstoel, de middenstip op komt en de 34e schaal in ontvangst neemt.

Alsjeblieft laat het zo zijn.
9 0
Mizzy
Prachtig MickS! Laat het idd zo zijn :)
0 0
Caparzo
Elke wedstrijd spelen voor Appie, titel 34 aan hem opdragen en zijn rugnummer 34 eeuwig bevriezen als aandenken aan dit in de knop gebroken talent.
3 0
Suarez16_
De toekomst vernoemen naar Appie.
2 0
iammike
34 wedstrijden lang... voor appie uit Amsterdam!
1 0
afca_sittard
Mischien een domme vraag, maar heeft iemand enig idee wanneer we een update over appie te horen krijgen? Wordt gek van de onzekerheid laat staan wat zijn familie moet meemaken. Blijf strijden appie!
4 0
johan_afca
Ik wil niet onnodig hard zijn, maar welke onzekerheid? De diagnose is er, en die gaat echt niet enorm veranderen. Wellicht kan er over maanden, zo niet jaren, een summiere verbetering te zien zijn, maar daar houdt het ook wel mee op.
Juist artsen in Oostenrijk hebben brede ervaring met hersenschade
1 0
Ajaciedforaltij
Idd die krijgen om de haverklap dronken skiërs over de vloer die op hun bek zijn gegaan. Die weten echt wel wat ze doen daar. Jammer maar helaas is het voor Nouri een vrij uitzichtloze uitgangspositie. Ik hoop dat de familie in deze moeilijke tijden rationeel kan blijven denken en de juiste beslissingen zal nemen aangaande Nouri, hoe moeilijk ze ook kunnen zijn. Ik wens ze hoe dan ook veel sterkte toe.
0 0
kleinedraaicirkel
Kan wel ff duren. Er is wel een diagnose vastgesteld, maar niet de uiteindelijke. Ik verwacht nog wel een 'second opinion' van het AMC. Dan krijgen we daar misschien zondag of maandag iets over te horen.
1 0
Max.U
Is er een plek in Amsterdam om je steun te betuigen?
2 0
Fredschuit1
Vanavond geuzenveld.
3 0
johan_afca
Voor de fans die er behoefte aan hebben, lees ik dit zojuist in de Telegraaf:

Vlakbij de hoofdingang van het ziekenhuis heeft het AMC een speciale plaats ingericht waar verdrietige fans hun medeleven kunnen betuigen.
3 0
RH1900
Stay strong Appie! Kleine vrolijke held.
2 0
Oordopjes
Waarom heb ik zo gevoel dat er binnen nu en enkele dagen bericht komt te staan van: Abdelhak Nouri is overleden....
0 -12
gras
Ik denk dat dat gevaar niet zo speelt. Zijn hart doet het. Het is meer de vraag welke herstelmogelijkheden er zijn. Laat de familie dit gewoon onderzoeken. Zo te horen leggen die zich pas neer bij de situatie als er volledige zekerheid is dat er geen herstel mogelijk is. Daar lijkt nog geen sprake van.

Komop appie, stray strong!
0 0
JanTa
Wel onder andere omstandigheden maar met de zelfde symptomen als prins Friso in het zelfde ziekenhuis en misschien wel behandeld door de zelfde artsen. Hoe luguber kan het lot zijn.
3 0
RaynoFischer
Laten we daar aub nog niet aan denken ....
8 0
Oordopjes
Klopt, maar de tering zeg..
4 0
Fredschuit1
Mooie reactie ook van Freek Thoone (speler Achilles 29) op facebook.
5 0
Red Devil
Stay Strong Appie !!!

https://youtu.be/GUw8zQQ-Auw
1 0
AFCSANCHEZ
Krijgen we nog dagelijks een update over de toestand van Nouri? Ik hoop het wel, bijvoorbeeld over de onderzoeken in het AMC.
2 0
Jeppe
Welkom thuis Nouri! Hopelijk onderzoeken ze hem in Amsterdam ook nog. Het zou niet de eerste keer zijn dat er een verkeerde diagnose wordt gesteld.
1 0
johan_afca
Ik begrijp dat mensen hoop willen houden, maar die kans is natuurlijk zo goed als niet bestaand. Met alle respect, maar ze zijn niet achterlijk in Oostenrijk.
1 0
BGB
Begreep toen rondom de situatie van Prins Friso dat ze in Oostenrijk en met name Innsbruck gespecialiseerd zijn in dit soort letsels. Dit mede door de vele lawineslachtoffers die er jaarlijks worden behandeld.
0 0
Toskey
Welkom thuis Appie!
0 0
AFCA.
Ajax wordt dit seizoen ongeslagen kampioen.
34 overwinningen, 34 landstitels. Voor onze nummer 34!
6 0
Ajaxbrl
Waar kan ik tekenen!?
1 0
Fredschuit1
Snap je hoop en wens. Maar deze druk mag je de selectie niet geven. Zeker nu. 34 overwiningen is zelfs het gouden elftal van 95 niet gelukt. Het is niet realistisch. Laten we het op de 34e titel houden..
5 0
Djabber
Laten we allereerst hopen dat voor Nouri het best mogelijk gebeurt. Laten we vervolgens hopen dat de hele selectie er mentaal weer bovenop komt. Die titel kan me gestolen worden. Voor mij is het seizoen al voorbij, voordat het überhaupt begonnen is.
1 0
Fredschuit1
Uiteraart. Nouri is momenteel het belangrijkst. De rest bijzaak.
1 0
Koenniiee
Ajax moet deze groep bij elkaar houden. Niet alleen dankzij Nouri, maar het heeft wel degelijk invloed. Ik denk dat - hoe zwaar ze het nu ook hebben - ergens het 'vuur' vinden om voor Nouri te strijden. Van Younes tot Veltman en van Donny tot Cerny. Zoveel jongens die veel met Appie' te maken hebben gehad en zovelen die nu in staat zijn om alles voor Onze Nouri te geven.

Hoe klote de situatie ook, we moeten er nu het beste van maken. En dat kan door deze groep (minimaal) bij elkaar te houden. Samen strijden en 'Appie trots maken. Op naar Nummer 34, een ode aan Abdelhak Nouri!
5 0
Ajaxbrl
Precies , Ik denk dat de jongens veranderen in een nog hechter collectief die ten koste van alles kampioen wil worden voor Appie.
1 0
Toekomst1900
Ja man! Zei het vd week hier ook al: niemand meer verkopen! Niemand is te koop, deze jongens moeten dit voor hem gaan doen!
3 -1
Fanuit010
Clubkleuren zijn nu niet belangrijk. 010 020 of 030

You'll never walk alone #StaystrongAppie
13 0
AFCA.
Tranen hebben geen kleur
0 0
Fredschuit1
Gister ook een duidelijk aangeslagen Menno Pot bij late night. Het raakt ons allen keihard..
2 0
JordyAjacied
Sterk blijven gap...
0 0
Toekomst1900
Younes! Ongekend, wat een Ajacied is dit kleine strijdertje ook! Type Appie! Leuk, oprecht, vrolijk, trots.. Trots om Ajacied te zijn!

Personeelslid van Ajax in mijn omgeving gaf laatst al aan: Younes en Appie zijn de leukste jongens van de groep! Zeggen altijd iedereen gedag, tonen oprechte belangstelling! Mooi dat soort mannetjes!
14 0
AFCA.
Wauw Younes. Toch ook een gouden kerel zeg!
5 0
boz
Als dit als dat zo moet je eigenlijk niet denken.
Want wat als hij dit s'nachts had gekregen
Was het helemaal een ander verhaal geweest...
1 0
iammike
Younes zo een man moet je echt koesteren! Wat een geweldige kerel!
8 0
iammike
Younes wat een topkerel is dat! Om maar even 2 voorbeelden te noemen dat veel mensen in Nederland de meeste moslims als slecht betitelen. Er zullen vast wel slechte zijn maar er zijn ook genoeg slechte autochtonen. Aan deze 2 moslims neem ik als Nederlander graag een voorbeeld!
8 -3
Dennis1964
Leuk dat je het benoemt maar dat moet iets vanzelfsprekend zijn. Goed en slecht heb je overal.
0 0
RaynoFischer
Younes is eerder terug gekomen van vakantie om bij het team te zijn, een echte man van de club geworden, hecht team hebben we
30 0
Ajacied33
Kippenvel man. Op de een of andere manier heb ik Younes altijd hoog zitten. En niet altijd om zn voetbalkwaliteiten
11 0
talent020
voor mij omdat Younes in zijn interviews en buiten het veld uitstraalt dat hij trots is om voorbAjax te spelen, dit soort acties geven ook aan dat hij heel betrokken is.
3 0
RaynoFischer
Ik heb ook wel vaak kritiek op hem gehad afgelopen seizoen, als het op zijn prestaties op 't veld aan kwam
Maar als persoon is het echt een topgozer :), altijd al gevonden
6 0
MFox
Amin Younes heeft zijn vakantie voortijdig afgebroken, is terug op het trainingsveld :) We hebben wel écht een team hoor.
18 0
gras
Younes is - zoals hieronder werd gezegd - inderdaad een gouwen gozer. Die gaat met iedereen goed om, zanikt niet, is respectvol en ondertussen keihard bezig met vooruitgang aan het boeken.

Ik hoop dat de groep nu bijeen blijft, Veltmannetje ook, loyaal aan elkaar is, elkaar steunt en keihard gaat knokken om hier sterk uit te komen met z'n allen.

Ik heb me echt zelden zo betrokken gevoeld bij de club en de spelers. En dat zegt een kind van De Meer die al heel wat ups - en downs - heeft meegemaakt.
7 0
Ajax#1900
Misschien mag je het eigenlijk nog niet zeggen, maar ik herken wel dingen van Appie in Amin, qua karakter dan.
13 -1
Rsv
Zeker weten, Amin is een gouden gozer met hetzelfde respect voor anderen.
6 0
MFox
Ja, Younes lijkt me net als Nouri een hele empathische jongen. Van die dankbare types. Wel stukje rustiger dan Nouri. Maar zal me niets verbazen als die twee ook erg close waren.
4 0
RaynoFischer
En dat te bedenken dat hij maar 2 jaar bij Ajax is
Appie vanaf zijn 7de
Die man is een grotere Ajacied dan sommige die hier hun opleiding genoten hebben.
4 0
flyingsoccer
De oorzaak is waarschijnlijk niet te achterhalen nu zo goed mogelijk onderzoek doen en hopen op een medisch wonder. Nu is het voor de familie een hel je ziet je kind compleet uitgeschakeld. Ik hoop dat de juiste beslissingen worden genomen en dat artsen nog tot andere inzichten komen.
5 0
GerardSierat
Tja, de kans is zeer klein maar ik hoop toch nog op een wonder, dat op de een of andere manier zijn hersenen toch nog goed genoeg herstellen dat hij tenminste zijn familie kan herkennen! Dat zou ik al fantastisch vinden voor die familie.
1 0
didierajax020
Mijn hart huilt, nog steeds. Net zoals hier nu buiten, het regent, het stroomt. Iedereen 'huilt' mee. Kom op Appie. Terug in jouw stad. Terug in de stad waar het begon. Terug in de stad van jouw toekomst.
3 0
jstratingg
Welkom thuis Appie ❤️
8 0
AjaxIsrael
Ik blijf steeds maar denken aan die enkel blessure. Stel die was iets hardnekkiger geweest en Appie had de wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan..
9 0
WyZynDeBeste
Stel we hadden de EL gewonnen was de voorbereiding ook compleet anders gelopen. Dat soort redenaties kunnen eindeloos doorgaan, heeft geen zin helaas.. Dit is realiteit.
1 0
foroloca
Had ook op een later moment kunnen gebeuren niemand weet nog de aanleiding van deze hartfalen was het een combinatie van omstandigheden of gewoon extreem nare pech.
0 0
Damian_AFCA
Bij mij gaat die gedachte ook steeds door m'n hoofd.
Blijf hopen op een wonder, stay strong Appie!
1 0
Leviathan
Dat hou je altijd wel.. ben de afgelopen jaren ook 2 mensen vroegtijdig verloren met hartproblemen en dan denk je ook van was ik er maar toen dan... Maarja helaas kan je niet alles van te voren weten en dat is menselijk
0 0
AFCAwooz
Tja wie zal het zeggen... Er is hoe dan ook iets mis met zijn hart waardoor dit allemaal kon gebeuren. Ik zat gister ook Nieuwsuur te kijken en ze zijn nu met een onderzoek bezig wat er op wijst dat topsporters evt een verhoogde kans hebben op hartfalen door de vele pijnstillers die ze vaak slikken. Ik denk dat we het bij Appie misschien nooit zullen weten hoe het precies komt. Er was waarschijnlijk wel gewoon eea mis bij hem.
1 0
Djabber
En omdat ze simpelweg een groter hart hebben.
0 0
flyingsoccer
Dat is ook de reden dat sporters gecontroleerd moeten worden of hun hart inorde is. Verplicht opnemen in de conditie testen. Preventie zo belangrijk.
0 0
Leviathan
Dat gebeurt volgens mij al hoor bij appie een week ervoor zelfs dacht ik, maar niet alles is altijd zichtbaar helaas
1 0
AjaxfanRuben
Of een infectie werd gezegd in Nieuwsuur. Ik las op dit forum dat hij griep heeft gehad voor het ongeva, ik weet alleen niet of dat echt zo was.. Verder weet ik niet helemaal wat een infectie en griep met elkaar gemeen hebben.
0 0
waynelove
Misschien verlaagt griep je weerstand tegen infecties.
0 0
kleinedraaicirkel
Hij gaat onze kracht voelen.
4 0
godenzonenssuper
Terug in je geliefde stad, laten we hopen op een wonder ❤️
6 0
MFox
Welkom thuis Nouri.
2 0
luiszwaaris
Hopelijk krijgt Appie hier in Amsterdam de kracht, energie en alles wat nodig is om te herstellen
1 0
ajax2304
Luister nu het liedje van ronnie flex en 1 zin pakt me echt.; "ik denk niet dat jij wat jij doet met mij." nouri je hebt me hart gestolen. En de mijne huilt nu maar hij is bij jou.
2 0
Redrum
Bij dit nieuws krijg ik weer tranen in mijn ogen. Blij dat hij terug is in Mokum! Verder is er niks om blij over te zijn op dit moment.
3 0
Rsv
Gelukkig terug in zijn zo geliefde stad.
4 0
WyZynDeBeste
Terug waar deze jongen thuishoort.
7 0
Bensco
hier hoort hij te zijn
0 0
JanTa
Rugnummer 34 zal nu altijd aan Nouri verbonden blijven. Een supertalent die nu nooit meer de kans krijgt om het te verzilveren.
2 0
Bijgoochem
Laten we proberen om wat meer te zijn zoals Appie. Wees aardig voor anderen, toon respect en nederigheid. Maak plezier tijdens het sporten of je werk, maar doe ook je best voor je club of je bedrijf. Steek energie in je vrienden en familie. Alle woorden van verdriet en 'hij was zo'n goeie jongen' tellen alleen als je een voorbeeld aan hem neemt. Alleen dan is deze tragedie nog ergens goed voor...
23 0
Djabber
100% mee eens.

1 0
iammike
Je hebt helemaal gelijk!
1 0
Whazzza
top reactie. Had het zo nog niet bekeken. Ik neem je advies, en daarmee hoe nouri was, mee
2 0
Ajax14NL
Het is donderdag 6 juli. Na een potje zomeravondvoetbal bij SDW (Sterk Door Wilskracht) rij ik niet via de snelste weg - de snelweg - naar huis, maar dwars door Amsterdam-West. Door Geuzenveld, de plek waar ik ben opgegroeid.

Een stukje jeugdsentiment - even kijken hoe het ouderlijk huis erbij staat, hoeveel er wel niet veranderd is op Plein 40-45. Even sfeer proeven.

Terug naar de tijd toen ik als een van de weinige Nederlanders in de klas zat met twaalf Marokkanen, acht Turken, drie Surinamers en een Antilliaan. Maar niemand die elkaar op grond van afkomst in een hokje duwde. Terug naar de zorgeloze jaren negentig.

25 jaar later gewend aan het stijve Amstelveen, waan ik mij in Geuzenveld even in een andere wereld. Tien uur 's avonds en de winkels (niet alleen de Albert Heijn) zijn gewoon nog open, de terrasjes zitten tjokvol.

Moeten die kinderen niet naar bed? Morgen is toch een schooldag? Het is er mediterraans gezellig.

Ik ben in Geuzenveld en dus moet ik ook even langs het huis van Abdelhak Nouri. Appie. Hij is dan wel met Ajax op trainingskamp in Oostenrijk, nieuwsgierigheid dwingt mij om gewoon even voorbij te tuffen en stiekem naar binnen te kijken.

Ik ken Nouri niet persoonlijk, maar het voelt alsof we al jaren een band hebben. Geboren in mijn stad, opgegroeid in mijn buurt, spelend voor mijn Ajax. Eén van de grootste balvirtuozen die ik ooit gezien heb, maar bovenal een verschrikkelijk zachtaardig, vriendelijk, bescheiden persoon. En nog met Amsterdamse humor en bluf ook.

Hij rijdt dan wel in een snelle, witte Mercedes van Ajax, hij slaapt gewoon nog op zolder bij zijn ouders. Deelt een kamer met zijn broer.

Als hij tijd heeft voetbalt hij gewoon nog met de jongetjes uit de buurt. Hij mag dan wel binnen enkele jaren de leider van het Nederlands elftal zijn, hij blijft zo aanraakbaar.

Je kunt Appie niet haten.

Het moet ergens rond 2007 geweest zijn als ik voor het eerst van Nouri hoor. Kijkend naar een jeugdwedstrijd op De Toekomst fluistert een vriendelijke Marokkaanse Nederlander mij wat in het oor. Ik moet eens bij de E'tjes gaan kijken.

Daar loopt me toch een speler. Nouri heet hij, zegt de meneer. Nouri wie? denk ik, niet realiserende dat Nouri zijn achternaam is.

Al snel zie ik met eigen ogen dat deze meneer niet uit z'n nek kletste. Twee koppen kleiner dan zijn leeftijdgenoten, maar Nouri gaat iedereen voorbij. Niet pingelen om het pingelen, pingelen met een functie. Als een ploeggenoot er beter voor staat, bedenkt hij zich geen moment. De ene geniale steekpass wordt gevolgd door de andere.

We noemen hem liefkozend Appie - ook omdat we Abdelhak niet kunnen uitspreken.

'Spelen tegen Ajax, was spelen tegen Appie', zei Frenkie de Jong, die jarenlang als jeugdspeler van Willem II tegen Nouri speelde, daar onlangs over in Voetbal International.

Hoe jong ook, binnen de kortste keren kennen alle scouts en voetbalkenners dat kleine baasje op het middenveld met die aanstekelijke lach.

Als hij bijna 16 wordt heeft Appie de clubs voor het uitkiezen. Hoewel Engelse grootmachten normaal gesproken vooral gecharmeerd zijn van fysiek sterke spelers, staan ze stuk voor stuk voor hem in de rij. Iedereen wil Nouri hebben.

Maar Nouri gaat niet voor het snelle geld, Nouri is verstandig en heeft maar één doel voor ogen: slagen bij Ajax, de show stelen in de Arena, de mensen in Amsterdam blij maken.

Veel Amsterdamse talenten worden al snel met een Ajax-legende vergeleken, maar weinigen is het weggelegd om 'de nieuwe Cruijff' genoemd te worden. Nouri wel. Zo goed is hij.

Kenners vinden hem qua stijl meer op Iniesta lijken. Hoe dan ook, dit is dé hoop van Ajax, de toekomst van het Nederlands voetbal. Dat is geen veronderstelling, maar een feit.

Zaterdagmiddagen worden jarenlang door honderden voetballiefhebbers bezocht. Wedstrijden van de A1 in de Youth League soms door duizenden tegelijk. Vanwege de goede lichting, maar vooral vanwege Appie. Vanwege zijn fabelachtige balcontrole, sublieme voetenwerk in de kleine ruimte, schitterende steekpassjes en ongekende voetbalintelligentie.

Je trotseert daar met liefde een regenachtige dinsdagavond voor.

Deze reactie is teveel tekens, volledig verhaal hier:
http://www.by433.com/nl/artikel/51074/nummer-34-voor-altijd-van-appie
13 0
Youri08
Echt de moeite om helemaal te lezen. Geweldig.
0 0
Fey
Sterkte allemaal Verschrikkelijk dit dit gun je niemand blijven vechten appie ynwa ... groeten van een Feyenoorder
8 0
NouridolbergNeres34
Verslagenheid is zo groot, het is nog steeds niet te geloven. appie de kleine vrolijke, grappige, balkunstenaar die iedereen liet smullen op de toekomst ,iedereen hield van hem op het veld en buiten het veld .dat juist hem dit overkomt het leven is zo oneerlijk. Ik leef mee met de familie en naasten van Nouri. Appie❤️ #34 voor altijd.
1 0
AFCJE
Men, wat vind ik dit kut. Tien jaar geleden viel Antonio Puetra van Sevilla (mijn tweede clubbie) neer op de grond, ik was toen nog jong. Maar ik besefte toen al wat voor impact het had op mensen in de omgeving. Afgelopen oktober mocht ik een wedstrijd bezoeken en zag toen hoe die man nog steeds leeft in de harten van de supporters. Ik kreeg er kippenvel van, maar ik had nooit gedacht dat zoiets bij een Ajax-held zou gebeuren. We gaan je missen kleine eindbaas...
2 0
echtgras
Ondanks dat we keihard op het feit worden gedrukt dat voetbal maar een bijzaak is nu kan het geen toeval zijn dat nr 34 meerdere betekenissen heeft...
Ergens anders vroeg iemand hoe we Nouri het beste konden eren. Allemaal een shirtje en dan in de 34ste minuut omdraaien maar weet je wat Nouri zelf zei toen hij zn debuut maakte en scoorde?
Ik wil Ajax aan de 34ste landstitel helpen, daarom wees ik naar mn nummer achterop mn shirt...
Laten we dat in ieder geval proberen jongens. Voor hem. En als je er niet bij bent met je hoofd, niemand neemt het je kwalijk, iedereen verwerkt het op zn eigen manier maar laten we het wel proberen.
Gewoon 34 wedstrijden winnen haha...
En als dan nummer 34 binnen is, staan we zoals gebruikelijk, allemaal met nr 34 achterop het kampioenschap te vieren, maar nu helemaal.
En in deze droom is dan Nouri ook een heel klein beetje hersteld dat hij dat bewust kan zien en kan meemaken en dan weet je gewoon dat hij van binnen aan het juichen en aan het lachen is...
We love you Appie.
3 0
PuurGeluk
Ben ik de enige of zijn er meer die het dit seizoen niets meer kan schelen? Straks loting maar heb er helemaal geen zin in...:'(
5 0
Ajacied33
Pff wist echt niet dat de loting vandaag is. En dat zegt wat. Ben altijd bezig met voetbal en Ajax. Maar boeit nu dus even niet..
1 0
ajaxminimax
Nee, was het alweer helemaal vergeten dat die loting vandaag is. Het boeit me eerlijk gezegd ook niks. Heb ook veel medelijden met selectie en staf voor hun is die loting nog veel erger... het is haast onmogelijk dat ze er straks klaar voor zijn
0 0
Ajacied33
Terugtrekken voor dat hele CL campagne zou ik zeggen. Wie heeft er nou zin om te voetballen
1 0
gras
Interesseert mij totaal niet en al die oproepen om de titel maar te winnen kunnen me gestolen worden. Niet dat iedereen niet zijn eigen manier heeft om hiermee om te gaan.

Diep respect voor Keizer en onze spelers die dit moeten verwerken. Ik heb zelden zo'n sterke band met de club gevoeld en de spelers. Ik vond die Ayoub ook altijd zo'n kolere ventje, maar zoals hij aangeslagen is door wat er is gebeurd, laat ook zien dat hij maar een klein hartje heeft. Alle onbelangrijke schillen worden afgepeld van de voetballerij. Niemand gunt dit een jonge, vrolijke, respectvolle gozer.

En wat ook weleens gezegd mag worden. Edwin van de Sar en de club doen het echt enorm goed. Er is veel over hem geklaagd, maar hij toont precies de goede balans tussen betrokkenheid en ingetogenheid nu.

Ajax doet het netjes en dat is absoluut niet vanzelfsprekend als iedereen in de diepe emotie zit. Kan niet anders zeggen dat ik enorm trots ben op de club onder deze omstandigheden.
3 0
Ajacied33
Ik vind Ayoub juist een leuke gast. En die is er idd kapot van. Het waren maatjes ook he. Labyad bijvoorbeeld heb ik helemaal niks mee,maar zelfs hij stond gisteren met tranen in de ogen op Malta. Echt vriend en vijand is tot tranen geroerd door Nouri,ongekend..
1 0
gras
Zeker ongekend. En had geen hekel aan Ayoub hoor, maar ik zag hem wel echt als typische Utreg speler. Terwijl al die clubkleuren nu volkomen afwezig zijn.
0 0
WijZijnAjaxWijZijnDeRijkste
oh ja loting... helemaal vergeten
0 0
foensai
de loting van de vcl kan mij alleen schelen als er uit dat balletje een wonder voor Appie komt! voor de rest geen ene donder..
1 0
sdds
hier hetzelfde was de loting al vergeten
0 0
Mokum31
Loting ?
Gevoel is bij iedereen hetzelfde denk ik.
Het nieuws van Appie heeft ons allemaal in verdriet gedompeld
0 0
blowke
Three little Birds op qmusic.. Tranen over mn wangen. Dit valt nog steeds niet te bevatten
2 0
Alain
Ik heb normaal gesproken de emotie van een steen. Maar wat deze jongen bij een Ajaxfan maar ook zeker voetballiefhebber los maakt is enorm. Wat een verdriet. Wat oneerlijk. Blij te lezen dat ik zeker niet de enige ben. Ik snap jullie gasten! Sterkte.
2 0
korem
Het is ongelofelijk wat dit met me doet, ik ken je niet heb je nooit gesproken, maar uit de grond van me hart het voelt alsof je me broertje bent zo veel verdriet dat het doet. Ik wilde niet geloven dat we jou nooit meer zouden zien schitteren op het voetbalveld, maar geloven dat we de lach op jou vrolijke gezicht wellicht nooit meer zouden zien heb ik totaal geen rekening mee gehouden, jij bent appie, jij bent Amsterdam, jij bent Ajax dat kan jou niet gebeuren dacht ik, je bent te belangrijk voor zo ongelofelijk veel mensen, maar dan krijg je gisteren een update waar half Nederland stil van word, tranen vloeien, zelfs in andere landen over de hele wereld raak je mensen. We zullen misschien nooit weten hoe een grote voetballer je zal zijn geworden, maar we weten wel dat je als mens op 20 jarige leeftijd al een wereldster bent, al was ik daar liever nooit achter gekomen op deze manier. Appie we houden allemaal van je !!!
5 0
Dennis1964
man je laat mij weer huilen met je tekst
0 0
MAD020
Slecht geslapen. Steeds denkend, waarom en wat als...
Gisteren in bed huilend zei mijn vriendin nog dat ik even rustig aan moest doen, wat minder AS.
Maar ik kan het niet, ben toch weer hier tussen de comments van mijn mede-Ajacieden.
Mijn vriendin die niet zoveel met voetbal heeft als ik, maar altijd als ik "Nouri" zei, zei zij "Appie Nouri?:D"
Ze vond die naam zo leuk, ze vond dat ventje zo leuk..., ze snapt mijn pijn.
Terwijl zij slaapt, lig ik wakker....denkend waarom, denkend wat als.
Waarom Nouri? Waarom nu?
Wat als hij nou zaterdag niet speelde? Als hij geblesseerd was, of toevallig gewisseld.
Was het dan nooit gebeurd of op een ander moment?
Wat als het onontkoombaar was dat dit zou gebeuren?
Waarom was er dan geen Bremen verdediger die in de eerste helft Appie's been zo hard brak, zo hard dat hij nooit meer kon voetballen.
Misschien was dat voor Appie wel zwaarder geweest om zijn hele leven te realiseren wat hij mist. Nu doet hij dat misschien niet, maar wij missen hem. De pijn voor hem was misschien groter geweest, maar voor ons en zijn familie misschien minder.
Bij ons was er meer frustratie geweest, haat naar de Bremen speler, maar minder van deze enorme pijn die we nu voelen.
Waarom Appie?
Mensen zeggen dat alles een reden heeft. Maar ik geloof dat niet.
Toch..als er een reden was, dan wist ik het wel.
Iedereen is samen gebracht. Nederlanders & Marokkanen, Ajacieden & Feyenoorders, voetballiefhebbers, Ajax haters, voetbal haters, iedereen. We delen de pijn, we steunen en waarderen elkaar. Verdraagzaamheid en tolerantie. Appie heeft hiervoor gezorgd.
Maar dit had toch anders gekund Appie? Er was vast een manier geweest om ons dichter bij elkaar te krijgen. Dit was niet jouw taak, je weet wat jouw taak was, die lag op het veld.
We gaan je missen jongen.

*sorry voor de lange tekst, moest het even kwijt.
5 0
Mözil
Mooi geschreven man. Voel een had precies hetzelfde vannacht.
0 0
Broekzak
We moeten dit jaar schaal 34 ophalen. #dezeisvoorAppie
1 0
Urby90
Nu net op mn werk en heb echt totaal geen zin om te werken... t seizoen voelt ook nu al voorbij alles mag me gestolen woorden! Maar appie wat doet dit pijn man! ❤❤
1 0
iammike
Elke keer als ik wakker wordt denk ik dat ik in een heftige nachtmerrie zit...
0 0
Dennis1964
precies hetzelfde. lag er om 1:30 in en wordt wakker om 5:00. kan gewoon niet slapen. het hele voetbal kan me even gestolen worden.
0 0
godenzonenssuper
Kwart voor 4, maar ik kan niet slapen.
Ben kapot van verdriet.
Die lieve Appie..
0 0
Schillo
I'm with you. Net zo wakker als jij. Kapot van verdriet.
0 0
WijZijnAjaxWijZijnDeRijkste
en dan moet je weer werken... na zo'n slechte nacht....
0 0
AjaxDaniel
Ik heb hetzelfde, 4 uur is het nu.
0 0
demeer84
Ik ben er echt kapot van.

En kan het nog steeds niet geloven eerlijk gezegd.

Ik ben echt al sinds de jeugd fan van deze waanzinnige voetballer.

En dit geweldige mens.

Appie, jij bent voor altijd in mijn hart. Voor altijd nr34. Voor altijd de koning van geuzenveld

Eerst wilde ik een compilatie van jouw acties plaatsen. Maar dat behoeft geen toelichting. Jij werd de grootste. Je zult helaas nooit de grootste worden.

https://youtu.be/VJDJs9dumZI
1 -1
robinozzi
Dit kan niet het einde zijn. Er komt herstel. We gaan Nouri bij bewustzijn zien. Kom op.
5 0
J00DT0TMIJND00D
En zo is dat!
0 0
JanTa
Kut kut kut. Sorry voor mij woorden maar zo voelt het. Wat wilde ik graag die grote kleine baas zien doorbreken bij Ajax.
1 0
sdjt01
Moet vroeg op maar kan niet slapen. Blijf maar aan deze topper denken... ben groot fan van ab geworden de afgelopen jaren en kon niet wachten onze "iniesta" te zien schitteren op het hoogste niveau. Nooit gedacht dat ik zo'n pijn kon hebben voor iemand die, in feite, zo ver van mij afstaat.

Wil zijn familie, vrienden en alle ajacieden veel sterkte wensen! En laten we niet de rest van de selectie vergeten want zij kunnen de steun goed gebruiken nu.

Don't worry, about a thing. Cause every little thing, is gonna be allright!
4 0
Youri08
Push bericht van nu.nl en telegraaf. Ik zet de auto aan de kant want ik kan niet geloven wat ik lees. Hoe, wat, waarom, hoezo, kan niet. Ik ben echt helemaal in de war. Realiteit is dat ik mijn dochtertje moet halen en mijn zoontje zo weer naar de training moet brengen. Tussendoor nog een zakelijke afspraak die gelukkig verzet wordt naar maandag. Helemaal niet voor in de stemming. Mijn gedachten blijven uitgaan naar hem, hem die ik nauwelijks ken maar toch op de een of andere manier in me zit. Ik blijf verversen en zoek wanhopig alle mij bekende sites af naar nieuws maar alles wat ik lees maakt me alleen maar somberder en zo rond etenstijd voel ik me verslagen. En ik ben een heel nuchter en rationeel persoon maar toch ...

Nu uren later vraag ik me oprecht af waar dat verslagen gevoel vandaan komt. Net potje getennist met wat oude voetbal vrienden en het gesprek ging uiteraard over Nouri. Nouri, nog geen basisspeler van Ajax 1 maar ongelooflijk bekend. Waarom vraag ik me af. Mijn vrienden kennen bijvoorbeeld Frenkie de Jong of Kay Sierhuis totaal niet. Maar Nouri wel en niet alleen van de media de laatste dagen. Zijn faam is hem vooruitgesneld, iedere voetbal liefhebber heeft hem op zijn netvlies. Ik ook, ik zag hem ruim een jaar geleden voor het eerst en was gelijk verkocht. Dit wordt de nieuwe Xavi of Iniesta. Zoveel gevoel, zoveel intuïtie voor ruimtes, zo'n fabelachtige balbehandeling. Dat zijn alleen de allergrootste. Hij moet over een aantal jaar naar Barcelona, gemaakt voor het ultieme combinatievoetbal. Nu nog even JA en komend seizoen veel minuten in Ajax 1. Hij is voorbestemd, hij wordt er een.

Zelfs mijn kids kennen hem, van youtube en JA. Ja, Mathijs en Donny spelen regelmatig in 1 maar toch kennen ze Nouri ook. Mijn zoontje is helemaal weg van hem, die techniek, die trucjes, dat engelen gezicht. Zo puur en aansprekend. Na iedere wedstrijd van Ajax (als hij zelf niet gekeken heeft) vraagt hij of Nouri gespeeld heeft. In de finale vraagt hij mij waarom Nouri niet speelt want die is zo goed. Ik weet het ook niet.

Als je 20 bent, nog geen basisspeler van Ajax 1 maar toch kent heel de voetballiefhebbende wereld je, dan ben je gewoon goed. Dat erkent iedereen, van vriend tot vijand. En dat blijkt nu ook uit alle hartverwarmende reacties. Ik denk dat alleen Cruijff dat tot nu toe voor elkaar heeft gekregen. Deze verbroedering, het gedeelde verdriet. Alleen al hieruit blijkt hoe groot je bent.

Ik ga deze dag klote dag afsluiten met een verschrikkelijk verdrietig gevoel. Het gevoel dat een hele grote voetballer en geweldig mens ons ontnomen wordt en die nu kilometers ver weg, hopelijk onwetend van dit alles, in een ziekenhuis ligt. Alsof je familie kwijtraakt.

Zoals vd Sar al zei: we zullen nooit weten hoe ver je ster zou reiken maar van de korte periode dat ik je heb mogen aanschouwen heb ik enorm genoten. Ik gun je ieder wonder van welke dienstdoende god dan ook zodat je weer een menselijk bestaan kan hebben maar mocht dat niet gebeuren dan wens ik je familie, vrienden en alle voetbal liefhebbers sterkte om deze gebeurtenis een plaats te geven en jou voor altijd in hun hart mee te dragen.
12 0
Mokum31
Mooi
0 0
AjaxDaniel
Mooie woorden
0 0
werner86
Prachtig geschreven Youri.
Beter had ik het gevoel dat ook bij mij leeft niet kunnen omschrijven.
Verslagenheid regeert nu.
0 0
Watkennytetediegast
slik...
0 0
BK020
Gruwelijke post dit. Komt dichtbij mijn gevoel van de laatste dagen.
1 0
AjaxfanRuben
Mooi verwoord!
0 0
sdjt01
Prachtig verwoord!
2 0
Cello
Verder vandaag op het werk ook regelmatig de naam Robbie de Wit voorbij horen komen. Dat is bijna een vergelijkbaar verhaal eind jaren 80. Dat was ook een grote 'in wording'. Doorgebroken dat al wel, in een team met Rijkaard, Wouters, vhSchip, Blind, Vanenburg, Van Basten. Velen zeiden dat hij het in zich had om misschien zelf beter te worden dan Marco van Basten....uiteindelijk hebben we het nooit kunnen aanschouwen. Nooit waarheid hebben zien worden, want ook vóór aanvang van een nieuw seizoen kreeg hij een hersenbloeding als ik het goed begreep.
Hij overleefde, dat dan wel, maar het leven zou nooit meer hetzelfde zijn en voetbal was in één klap verleden tijd.
2 0
Youri08
Rob heeft nog wel gevoetbald volgens mij, o.a. in de zaal. Heeft nog, ondanks lichamelijke beperkingen, een redelijk normaal leven. Maar inderdaad, was ook een vreselijke gebeurtenis.
3 0
Afcas20
Wist niet dat ik nog kon huilen, maar dit is al de derde keer vandaag. Ieder filmpje, iedere foto van een lachende Appie geeft me een brok in m'n keel. Wat had ik veel zin om jouw talent te zien dit seizoen.
Waar ik gisteren nog hoopte dat je ooit weer kon voetballen, hoop ik vandaag dat je ooit nog normaal wakker wordt. Voor jou, voor je familie, en dat je al deze liefde voor jou kunt zien.

De 34e wordt voor jou dit seizoen, en laat jou dat alsjeblieft nog meemaken. Stay strong Appie
2 0
Netorkh
sterkte voor familie

Zijn rugnummer moet nooit meer gebruikt worden!
2 0
Cello
Als eenmaal 100% duidelijk is dat ie niet meer terugkomt zou het een mooie geste zijn om in dit geval rugnummer 34 voorgoed terug te trekken, zodat het eeuwig Appie's nummer blijft. En hang het dan maar in de nok van de Arena naast die van de eeuwige nummer 14. Dat zou ik dan op termijn wel een mooi eerbetoon vinden.
2 0
Barmhartig
Lees al jaren mee op dit forum al had ik nooit de behoefte om ook te reageren. tot nu. Ik wil alle ajacieden ontzettend veel sterkte wensen. hopen op ergens een meevaller
4 0
robinozzi
Elke seconde denk ik aan Appie en het klinkt stom, maar ik wil niet stoppen met treuren. Ik blijf naar beelden van Appels kijken. 'Het wachten wordt beloond, met iets moois.' Geen woorden voor.. Ik kan het nog steeds niet geloven. Wat een prachtige talentvolle jongen was dit. Een Amsterdammer met respect, mentaliteit, talent, intelligentie, persoonlijkheid.. Appie had alles. Appie was aardig tegen iedereen en liet iedereen lachen.

Net hoorde ik op het nieuws dat de familie heeft gezegd dat Appie niet aanspreekbaar was en geen contact zocht. Ongelofelijk.. Dat liet mij realiseren dat hij zelfs niet meer kan nadenken en dus hersendood is.. Het liet mij weer huilen. Ik wil het niet geloven. Appie zat vol met energie en ging zijn dromen achteraan. Wat een toekomst had hij voor zich. De juiste vrienden en familie om zich heen. En daar heeft hij geneens afscheid van mogen nemen.. Opeens ligt hij als een kasplant in Oostenrijk. Zo snel kan het leven gaan..

Tegen beter weten in blijf ik hopen op een succesvol herstel. Ik zal niet stoppen met hopen. Wonderen zijn de wereld nog niet uit. Mijn wens is om Appie te zien praten en dat hij ons weer kan laten lachen. God..

#StayStrongAppie #NeverGiveUp
1 0
Cello
We hebben het, terecht natuurlijk, over de steun die we uitspreken richting de familie en vrienden van Nouri. Maar we hebben wel een team, onze andere boys gaan ook door een hel en verdienen ook onze steun, te beginnen bij trainingen en de eerst volgende wedstrijden. Want leuk of niet, Ajax-1 gaat door en moet door. En nu meer dan ooit hebben ze de steun van de achterban nodig om het gezamelijk met ons te verwerken.

Net als vele anderen heb ik ook helemaal de zin in een nieuw seizoen verloren door dit alles. Maar voor onze andere boys zullen we ons er echt overeen moeten gaan zetten. Ik kan me niet indenken dat Appie dat anders gewild zou hebben.
3 0
ram
I don't know... Vind het lastig.

Ik had een passe-partout voor de aankomende Europese wedstrijden gekocht. Natuurlijk voor Ajax. Maar ook omdat ik, ondanks de angst voor het ergste, wel had verwacht dat we Nouri konden toezingen.

Ik had ergens verwacht dat ie met een pacemaker ofzo, over een tijd, wel weer zou kunnen spelen. Achteraf naïef want toen ik hem op het veld zag liggen zat ik in tranen en zei ik continu "dit duurt veel te lang"...

Nu hoop ik heel erg dat we eerst thuis spelen. Dan wordt het niet Nouri toezingen zoals ik had verwacht. Maar elkaar en de spelers steunen en Nouri "toezingen". Hele andere sfeer. Dat gaat heel raar worden. Toch kijk ik er, op een of andere manier, naar uit. Moeilijk uit te leggen maar ik denk dat iedereen het wel snapt.

Voetbal boeit me even niet. Ja, je hebt gelijk: Ajax 1 gaat door. Maar ik weet even niet hoe. Naar bed gaat lukt me ook niet. Ik zit tv te kijken. Late Night, Jinek, Appie op YouTube, steunbetuigingen van Feyenoorders lezen, stukjes van jullie hier lezen. Steeds merk ik dat ik eigenlijk niets doe. Ik typ nu ook maar wat. Doelloos gelul. Dus ik ga maar slapen. Weet het ook ff niet.
2 0
Cello
Ik begrijp het volledig. In principe voel ik hetzelfde.

Maar dan bedenk ik me dat we nog heel wat andere boys hebben binnen ons team en hoe zwaar die het hebben en hoe zeer juist óók zij onze steun nodig hebben en verdienen.
En eerlijk is eerlijk....hoe zwaar of dit alles met Appie er bij iedereen inhakt, Ajax is wel meer dan Nouri alleen. Dat zou zelfs die kleine krijger, die nu ligt te vechten, beamen!. Denk niet, dat Appie, voor wie Ajax bijna alles betekende, zou willen dat we te lang blijven hangen in verdriet en daarmee de anderen, zijn maten op het veld, tekort zouden doen.

Ik denk dat we als supporters gewoon de boys moeten gaan steunen met Appie in onze harten!.
1 0
1900AFCA045
Ik ben echt helemaal kapot ervan. Ik heb ook totaal geen zin in die pot maar laten we elkaar en vooral ook de spelers troosten/ondersteunen. Het zal ook voor hun verschrikkelijk zijn om daar te staan
2 0
SuperJood2016
Al die kampioenschappen, al die succes kunnen me gestolen worden. Ik zou werkelijk waar (bijna) alles inleveren voor Appie!!!!!
4 0
Ilse
Pff de rillingen lopen over mijn lichaam naar het horen van dit heftige nieuws vandaag.
Zo jong en in de bloei van zijn leven, ik wens de familie, vrienden, Ajax en alle andere naasten heel veel sterkte toe.
En Appie speciaal voor jou jij bent het wonder van Ajax, maar wij in heel Nederland hopen nu op een WONDER voor jou.
2 0
WvA
Idd moet om 5:00 uur op en kan niet slapen. Ben niet iemand die iedere dag moet reageren op berichten op deze site. Maar het laat me niet los. We moeten respecteren wat we als buitenstaanders aan informatie krijgen. Maar god wat was ik blij te horen dat het hart goed was. Helaas valse hoop. Wat we allemaal weten dat zuurstof te kort de meeste schade aan kan richten. Maar toch hoopvol de dag doorbrengen....en dan dit verschrikkelijke klote nieuws. Nieuws waarop niemand zat te wachten. Moet het ff van me afschrijven. Ik ben niet gelofelijk en weet ook niet of ik naar de juiste persoon bid maar als deze persoon kan lezen: alstublieft voor 1 keer...meer vraag ik niet
8 0
MittaAfca
Ik kijk dagelijks op deze site maar nooit gereageerd. Ik wil graag alle mede Ajacieden en naasten sterkte wensen. Onbeschrijfelijk, in shock, dit is niet te bevatten. Erg ontroerend en 'mooi' om te zijn hoe iedereen elkaar steunt in zijn of haar verdriet. Je bent en blijft voor altijd een held appie! Stay strong strijder ❌❌❌
7 0
Altijdbrutaalenarrogant
manmanman zie ik een foto op me tel met appie bij az ajax gelijk tranen in me ogen..
2 0
AjaxDaniel
Ik zag net de tekeningen die mijn 2 broertjes van 9 en 11 jaar voor Appie gemaakt hebben, mijn hart brak.
2 0
afca4eva
Zo tragisch dit dat het simpelweg niet te beschrijven is..
Met de vooruitzichten van nu hoop ik dat Appie juist dat heeft bereikt wat de beste voetballer ter wereld niet eens lukt; Verbroedering in het voetbal.. al die fantastische berichten uit de hele wereld, maar vooral uit Nederland.. de mooie gedichten en steunbetuigingen uit Rotterdam.
Alles en iedereen 2 handen op 1 buik behalve de 90 minuten tegenover elkaar. Precies zoals het hoort en zoals Appie en iedereen het zou willen zien.
2 0
robert R.
Geen woorden voor deze tragedie.

Een geweldige speler, de persoonlijke belichaming waar Ajax voor staat. PATS BOEM alles weg.

Oneerlijk, verschrikkelijk, gewoonweg een drama. Iedere Ajax fan zat te wachten op het moment dat Appie een basisplaats in Ajax 1 zou gaan veroveren. Het moment leek naar jaren wachten steeds dichterbij te komen en dan dit... Nouri zou "onze" Iniesta worden, daar waren we van overtuigd.....

Helaas. Ik als simpele Ajax fan zit stuk hiervan en het seizoen waar ik zo naar uitkeek kan me inmiddels gestolen worden. Maar, voor zijn familie, vrienden en ploeggenoten is deze gebeurenis nog veel erger.

Ik hoop dat Ajax alles uit de kast haalt om de familie van Nouri te steunen, op wat voor manier dan ook.
5 0
ajaxminimax
Proberen om te slapen... Je denkt alleen maar aan onze kleine held. Wat is dit onwerkelijk. Een hele dag alleen maar berichten over hem lezen.. Stay strong Appie! Voor alle mede ajacieden, welterusten en sterkte!
4 0
AjaxDaniel
Gelukkig heb ik momenteel vakantie, voor 3 uur 's nachts kan ik toch niet slapen dus ik ga het niet proberen ook.
0 0
Jood074
ongelooflijk kut, heb t zelfde heb wel t geluk dat ik vakantie heb . alles wat ik doe kan ik maar aan een ding denken
2 0
RmR
wat een zwarte dag. wat een pijn. wat een tranen en wat een verdriet. maar ook, wat een liefde en wat een verbindend vermogen komt er van appie nouri. zouden we dat kunnen vasthouden?! de liefde en verbinding over allerlei rivaliteit heen. als voortdurend erbetoon aan een jongen die de belichaming is van liefde, vrolijkheid, plezier, nederigheid, lol, passie, talent, respect, humor, branie, bluf, betrokkenheid, eenvoud en zo veel meer... mn hoofd is leeg en mn hart gebroken. wat is het leven toch betrekkelijk en oneerlijk
3 0
zlatan-beast
wat is er precies op het journaal gezegd?
1 0
FeyenoordHetLegioen12
Dat nouri wakker is maar niet aanspreekbaar is
3 0
godenzonenssuper
Dat is echt het ergste wat een mens kan overkomen.
3 0
Mivado
Zojuist mijn achtergrond veranderd in zijn foto.
Woorden schieten me tekort terwijl ik altijd makkelijk uit mijn woorden kom..

Dit is onbeschrijfelijk en ik wil dit niet geloven..
2 0
Jelle2500
Huilen jonge.. het lijkt zo onwerkelijk... shit appie we houden van je man!
3 0
FeyenoordHetLegioen12
Ookal ben ik een feyenoorder in hart en nieren,dit nieuws is hard aangekomen. Dit gun je werkelijk niemand,helemaal niet iemand met nog een hele carriere voor zich. Veel sterkte naar de familie,vrienden en supporters!
12 0
Cello
Ook de reaktie gezien van Luis Suarez, die mooie woorden sprak en er een foto van ongeveer 10 jaar geleden bij plaatste, de jonge Appie te midden van de helden Luis en Klaas-Jan. De reaktie's komen echt van 'all over the place' en al helemaal van oud-ajacieden.
Mooi.... al die steun voor de naasten van Appie.
6 0
Ajaccus
Het is onvoorstelbaar, niemand heeft dit ooit kunnen voorzien, het zo is triest dat dit gebeurd is. Voor Appie zelf, zijn famillie, vrienden, teamgenoten en alle Ajax fans en voetbal liefhebbers een groot verlies.
Maar ik geloof niet dat Abdelhak Nouri, ras Ajacied die hij is en voor altijd zal zijn, zou willen dat Ajax er ondanks alles niet volledig voor gaat. Met alle respect...
2 0
Fey010
Ik ben een Feyenoorder en dat zal ik altijd blijven. Zeker geen Ajax fan dus. Maar deze gebeurtenis ontstijgt alle rivaliteit en haat. De term verschrikkelijk begint nog niet eens te beschrijven wat er met Nouri is gebeurd. Ik moet kon het niet laten om hier niet over te posten

Ajacieden, Ajax en alle Nouri fans en familie: heel veel sterkte en kracht toegewenst vanuit Feyenoord. Dit wens je niemand toe. Laten we met beide clubs mooie resultaten neerzetten in de CL voor deze jongen. Als Nouri's toestand een gevecht of een wedstrijd is dan heb ik nog nooit hard gehoopt dat een Ajacied de wedstrijd wint als nu..... Sterkte!
13 0
klopper
Dank u zeer.
5 0
deeftherave
Net zo hard hopen op die ene procent dat hij er in ieder geval iets kan herstellen als a hij altijd honderd procent van zichzelf heeft gegeven voor Ajax!
0 0
didierajax020
Wat ik lees over mensen die het journaal hebben gezien, klopt het dus dat Appie wel wakker is maar dus geen contact maakte/aanspreekbaar was?
0 0
Cello
Op het journaal wisten ze te melden dat de familie kenbaar heeft gemaakt dat Appie niet aanspreekbaar is en niet uit zichzelf contact maakt en dat dat op dit moment de situatie is.
2 0
AFCA1510
Wat vreselijk! Een ware nachtmerrie is het. Dringt nog steeds niet door, en kan me appie echt niet voorstellen in zo een staat. Wat erg!
1 0
Rsv
Het is zo onwerkelijk inderdaad, probeer telkens in te beelden hoe appie er nu bij ligt of aan toe is maar dat lukt niet. Diep en diep triest dat appie nooit meer de oude zal worden.
0 0
Jaspp92
Appie speelde. Dus ik kwam kijken.
Maandagavond. In de kou. Het waren soms niet meer dan 1000 man. Maar als Appie speelde. Dan kwam ik kijken.

Dat gevoel in Appies voeten. De aangeboren slimheid. Dat wegdraaien. Appie was de allerbeste van het veld. Telkens weer. Appie had de beste steekpass die ik had ooit had gezien.

Onvoorstelbaar. De tegenstrijdigheid. Het onrecht. 1 moment. 1 nietszeggende wedstrijd. Appies lichaam ging naar de grond. Appies geest ging naar de hemel.

Appie ik zal je nooit vergeten. Ik geloofde in je talent net zoals vele andere voetballiefhebbers. Ik ga je steekpass zo verschrikkelijk missen. Maar bovenal: jou, Appie. Jij wilde niet verhuurd worden. Dit zou jouw jaar worden. En ik weet zeker dat dat zo zou zijn. Jij zou de beste worden. De allerbeste. Ik geloof daar zo heilig in.

En al had je nooit meer kunnen voetballen. Dan was je er tenminste nog. Nu ben je gegaan. Ooit zal de stekker eruit worden getrokken. Het is verschrikkelijk om te beseffen dat je er nooit meer zal zijn Appie. Onvoorstelbaar. Maar voor altijd zal ik je blijven herinneren. En man wat ben ik blij dat ik elke maandagavond daar stond. In de kou. Speciaal voor Appie.
6 0
afcaman
Kippenvel van je verhaal gap
0 0
AjaciedMike
Lig in me nest en me vrouwtje slaapt al... ik kijk voor 3234x op ajaxshowtime en in stilte lopen de tranen over me wangen! Gevoel is zo onwerkelijk bij dit prachtjong!! Nouri is groot en mijn mooie club ook.
6 0
BennJii020
idd, zo vaak gekeken en bij ieder bericht dringt het meer door en wordt het kutter... pff wat erg dit.. sterkte naar zijn familie, naaste en alle Ajacieden! :( onbeschrijfelijk
5 0
afca87
Hier precies zo
2 0
flyingsoccer
Diep triest dat dit gebeurd. Veel vragen zich af is er niet te zwaar getraind met de hitte het vraagt nog al wat. Deze vraag kan alleen door de interventie cardioloog beantwoord worden maar daar krijgen we Apple niet mee terug. Ik hoop dat het team zich er doorheen knokt en titel 34 gaat halen CL kan me gestolen worden. Er is maar 1 Appie en die zien we niet meer schitteren.
2 0
Toon meer reacties