[Update] Ook zus van Nouri blijft strijdbaar

BvdPloeg, 14-07-2017 om 08:05, 202857 views, Algemeen Dagblad/Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De broer van Abdelhak Nouri, Abderrahim, heeft tegenover het Algemeen Dagblad meer tekst en uitleg gegeven over de situatie van de middenvelder van Ajax. Ondanks de slechte berichten blijft de familie bidden en hopen voor zijn herstel.

'De doktoren zagen het op de scan en ook toen ze hem probeerden wakker te maken ging het niet goed. Dat was ontzettend zwaar', vertelt de broer van Nouri. 'De doktoren zijn vrij zeker van hun zaak dat het niet goed komt. Als hij bijkomt zou hij niet meer kunnen denken, eten, praten, lopen, zelfs waarschijnlijk niet eens iemand herkennen. Niet meer functioneren gewoon. Maar wij geven het niet op, wij geloven dat God bepaalt', klinkt Abderrahim dramatisch, maar toch ook hoopvol.

In het huis van de familie Nouri is het een komen en gaan van vrienden en familie. Eerder op de dag brachten ook Ajacieden Donny van de Beek en Hakim Ziyech een bezoek. 'Dat leert dit ons ook, dat het door god wordt bepaald. Het geloof leert ons ook te accepteren en we bidden voor zijn herstel. Daar houden wij ons nu aan vast. We geloven sowieso dat dit leven tijdelijk is en dat het eeuwige hierna komt maar ja, iedereen had hem eerst nog doelpunten willen zien maken.'

Update - 08.05 uur (14 juli 2017)
Zus Ghizlan weigert zich neer te leggen bij de situatie van haar broer Abdelhak Nouri. In De Telegraaf spreekt ze strijdbare woorden: 'We blijven hopen. Echt. We geven niet op. Hij heeft misschien niet veel kans. Maar zelfs de kleinste kans grijpen we aan. Ons geloof helpt ons door deze zware tijd heen. God is veel machtiger en krachtiger dan wij. Als hij het wil, wordt onze broer weer beter. Daar bidden wij voor.”

Broer Abderrahim komt ook aan het woord: 'Ik geloof Allah, ik vertrouw Allah. Maar mocht het toch wel zo zijn, dan accepteer ik het. Dat is niet gemakkelijk voor ons. Het is een beproeving. Appie was een hele goede gast. De hele wereld heeft het over hem. Dat is goed en mooi.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajacied1989033
Een gezonde discussie is altijd mogelijk, zo lang het maar binnen de perken blijft, en we elkaar respecteren. Joden christenen en moslims delen hetzelfde doel. De Torah, De Bijbel en De Koran zijn alle drie boeken van God! Joden zeggen Jawee, Christenen zeggen God en moslims zeggen Allah. Het is alle drie hetzelfde. Allah en Jawee is de naam van God in andere talen. Helaas is alles zo uiteen gevallen met al die groeperingen en soorten, het hoort allemaal 1 te zijn. Want het is namelijk 1 boodschap. De drie boeken sluiten namelijk elkaar aan ;)
0 0
Ajacied1989033
Lieve mensen, mensen geloven in God omdat ze ervan overtuigd zijn dat dit leven waar wij momenteel in leven vanaf onze geboorte, niet het enige leven is. Dit leven is maar een kort leven, hoeveel zal het zijn? 60,70,80 jaar? Of laten we zeggen 100 max? Vind jij dat lang? Ik eerlijk gezegd niet..

Een gelovige gelooft dat dit korte leven een examen is om zich te bewijzen om het Paradijs te mogen betreden. Namelijk het eeuwig leven! Ik persoonlijk geloof daar in, omdat ik daarvan overtuigd ben.

En een antwoord op de vraag van ajaxmachtig.
Dus als hij niet beter wordt, is dat omdat God dat wilt?
Ik snap je afvraging, dat is niet ondenkbaar en dat is ook zeker omdat God dat wilt. Maar misschien zou je het van deze kant kunnen bekijken.

Zoals menig mensen weten, Nouri is zeer geliefd onder de mensen. Niet zomaar natuurlijk, hij heeft bewezen een vrome gelovige te zijn door middel van respect te hebben, liefde te tonen, open en eerlijk te zijn, zijn vrolijkheid slaat over op anderen en ga zo maar door. Kortom een en al positiviteit. En dat is wat het geloof ons leert. Door dat alles denk ik dat Nouri wellicht al geslaagd is voor de test. Het Paradijs betreden mensen, dat is het doel van een gelovige. En ik denk, dat niet alleen de gelovigen, maar de gehele mensheid dat streven zou moeten hebben.

Love!
1 -2
ajaxmachtig
Bedankt voor de uitleg, dat is een interessant perspectief.
0 -1
Bergkamp10
Misschien is Appie ook wel de uitverkorene. Maar mensen zijn intens verdrietig. Ik ook. Juist omdat hij zo goed was hier. Ik bevat niet dat dat soort mensen niet kunnen of mogen blijven. Ik wist dat het een groot talent was, maar sinds ik ben gaan lezen ook echt een goed mens was. De wereld heeft dat soort mensen nodig.

#ikhouvanappie
0 -1
ajaxmachtig
Laten we hopen op een wonder. Overigens vind ik het geloof altijd wat tegenstrijdig. Nouri wordt beter als god dat wil. Dus als hij niet beter wordt, is dat omdat god het niet wil? Dan lijkt die islamitische god me niet erg sympathiek, maar dat is een andere discussie.
5 -1
AjaxIsrael
Ik snap het ook niet, maargoed als mensen daar kracht uit halen is dat prima...
0 0
gi0vanni
Daar klopt ook niets van maar zoals je zij is dat hier niet gepast. Dit is een voetbalforum.
0 -1
Boer Gijs
Het is zo pijnlijk dat vandaag de rauwe werkelijkheid doordringt dat het slechte nieuws echt waar is. Wat een doffe ellende zeg. Zo zonde van die jongen. Nu kunnen we alleen nog maar hopen. Hopen op een wonder.
0 0
Rotterdammert80
Ik als Feyenoorder voel me geroepen om familie,vrienden en alle ajacieden alle sterkte van de wereld te wensen en laten we met ze allen blijven hopen op dat ene wondertje. Appie ik zag jou bij ons op varkenoord de pannen van het dak spelen en bij de meeste toeschouwers kreeg jij de handen op elkaar. Klappen voor de rivaal? Je lijkt wel gek maar jij kreeg het voor elkaar. Geweldige voetballer met inzicht, techniek, en vooral een heel prettig joch met altijd die lach op het gezicht. Je bent en blijft een supertalent en wens je het allerbeste toe.

YNWA

Dennis
10 -1
OranjeMohikaan
Ook ik als Feyenoorder wil mij hierbij aansluiten.
Een 'gezonde afkeer' tegen Amsterdammers (of andersom) moet kennen, en het bagataliseer van 'jullie' zijde over het Rotterdamse kampioenschap irriteerde mij weer enorm, maar dat doet er in dit geval allemaal even niet toe. Ik volg het jeugdvoetbal al jaren iets intensiever dan de gemiddelde supporter, dus ook ik heb Appie hier op Varkenoord zien spelen, en zoals mijn mede Rotterdammer hierboven al aangeeft, er was eigenlijk niks dan lof voor die jongen. Bewondering voor zijn talent is nooit onder stoelen of banken gestoken op Varkenoord. Oude trouwe mannetjes van in de 70 of 80, die hun afkomst nooit zullen verloochenen en altijd waardering zullen blijven houden voor de Israels, Laseroms en andere bikkelaars, die elkaar dan even aanstootten 'ja, allemaal leuk en aardig dat werkvoetbal van ons, maar zo eentje hebben wij er godvurdommuh niet lopen hoor', prachtig..
Dit is niet alleen een verlies voor Ajax, maar ook voor het Amsterdamse, en eigenlijk gewoon heel Nederland. Voor een jongen als Appie zag ik iets moois weggelegt, niet alleen in het voetbalwereldje, maar ook in het hele multicul gedoe bijvoorbeeld. Hoe zo'n Appie en Donny met elkaar omgingen, dat is onbetaalbaar, onze Jari is ook heel dik met die 2.
Wij Rotterdammers kennen er wat van, maar ook bij Ajax loopt het af en toe de spuigaten uit, het negativisme. Altijd maar ouweh0eren en afkraken, denigrerend doen over spelers en technische staf en ze massaal de grond in boren. Het verpest voor mij tegenwoordig zelfs steeds meer het plezier in het spelletje waar wij volgens mij allemaal zo van zouden houden.
En dit is ook de reden waarom dit geval met Nouri mij zo oprecht verdriet doet, omdat dat nou net zo'n jongen was die altijd vrolijkheid en positieve energie uitstraalde, moeten we allemaal eens een voorbeeld aannemen met al dat galbakkerij tegenwoordig.
Er zit echt wel weer een mooie lichting voor jullie aan te komen, met een herkenbare spelersgroep een beetje zoals met de successen in de jaren 90. Niet allemaal puur Amsterdams, maar toch wel herkenbaar met een de Ligt, Eiting, Kluivert, Zeefuik, Frenkie en Donny. Hoe mooi had het geweest om met Amsterdammer Appie voorop, naar iets moois door te groeien met deze groep. Echt verschrikkelijk.

YNWA
2 -1
FlyingDutchMan
Thanx, netjes!
1 0
aanval86
kippenvel.. respect!
1 0
Redrum
Thanx man, respect
1 0
MichelAngelo66
Ik hang ook geen geloof aan, maar degene die dat wel doen vinden daar troost in en wellicht een bedoeling. Ondanks mijn gedachte van onrechtvaardigheid dat sommige dingen gebeuren kan ik me er ook wel iets bij voorstellen.
Mooi dat de familie strijdbaar is. Dat moet je ook zijn, want Nouri zal alle hulp nodig hebben. Het wordt een enorm gevecht en als er iets van vordering zou kunnen komen dan wordt het een lange weg als ik de berichten goed begrijp. Niets anders dan respect voor iedereen die dit soort verschrikkingen moet meemaken en dan een soms onmogelijke strijd moeten aangaan.
6 -1
Mung
Ik vind de negatieve reacties over de wijze waarop de familie van Appie met deze verschrikkelijke gebeurtenis om probeert te gaan bijzonder smaakloos. Koester het feit dat we in een vrij land leven en dat Ajax een club van iedereen is.
4 -3
johnd
Ik blijf het bizar vinden dat je dan nog in Allah blijft geloven, dit is zo oneerlijk. Waarom Appie? Als dit een deel van z'n plan is, dan hoef ik dat plan niet.
5 -4
Mung
Jouw eigen opvatting over zijn geloof doet er even niet toe.
3 -3
Leviathan
Tja dat is voor mij ook een reden om absoluut niet te geloven, maargoed ieder voor zich hun putten er blijkbaar wel troost uit en accepteren het dan ook althans dat zeggen ze.. Daarintegen zou ik het bijvoorbeeld nooit kunnen accepteren tenmiste zou het nooit eerlijk vinden.
2 -2
Red Devil
Vanavond vanaf 19.00 uur steunbetuiging F-side op het Nouri pleintje in Geuzenveld palbij zijn ouderlijk huis zie www.ajaxfanzone.nl
9 -1
Dennis1964
Man man man wat is dit klote. Weer zit ik alleen maar voor me uit te staren op mijn werk. Iemand die je persoonlijk niet kent en toch zo van slag zijn. Ik blijf me verbazen dat ik daar zo'n verdriet van heb. Dat ik telkens een brok in mijn keel krijg en waterige oogjes. En telkens de vraag.......waarom Appie waarom waarom waarom.
Het seizoen is nog niet begonnen maar wel al verloren. Geen enkele prijs kan dit nog goedmaken.
Ik zal juichen als we kampioen worden maar nog harder huilen want Appie wilde ons de 34e titel bezorgen. We houden van je Appie XXX
8 -1
RvhC74
Zulke mooie woorden elke keer weer. Het raakt mij ook diep in mijn AJAX hart. Ik sluit me volledig bij je woorden aan.
3 -1
afca4eva
Ik weet precies wat je bedoelt.. mijn vriendin zei gisteren, nadat ik er voor de zoveelste keer over begon, 'Je moet er niet in doorslaan, het is heel erg maar dit kan iedereen overkomen.. je kent hem niet en je doet net of het een familielid is'.
Dit accepteren is onmogelijk maar hopelijk krijgt het snel een plekje en kunnen we ons weer vol richten op deze prachtige club in succesvolle tijden, zoals Nouri het zou willen.
Man man.. 2 weken voor je welverdiende vakantie en je loopt al bijna een week rond met een kut gevoel.. bah
3 -1
AFCAsphere
Vind ik een vreemde reactie van je vriendin. Zij zou ook emotioneel zijn als hetzelfde zou gebeuren met koningin Maxima of één van haar favoriete vrouwelijke artiesten? Die kent zij ook niet persoonlijk, maar daar voel jij je dan wel naar over.
0 0
sucre
Hier nog 1... ik ben helemaal van slag. Mijn vrouw begrijpt het ook niet Het is alsof het een naaste van mij is. Appie de trots van Amsterdam, de hoop van Ajax, de held van de supporters.. de toekomstige aanvoerder, zijn ster zal nooit meer stralen zoals die gestraald heeft. Intens verdrietig. Ik hoop dat de spelersgroep en Keizer de kracht kunnen opbrengen om voor Appie #34 binnen te halen!
1 0
afca4eva
Zou mooi zijn als Ajax dit seizoen met het nummer 34 op de mouw speelt. Samen aan het seizoen begonnen en we maken het ook samen af!
5 -1
sucre
Iinderdaad een goed idee en mooi gebaar
0 0
Rijkaard AFCA
Ik voel me exact hetzelfde. Heb dezelfde emoties en zit maar te malen over diezelfde vraag: waarom?

Een gouden kereltje als Appie, puur goud, waarom moest hem dit nou overkomen? Wat een ontiegelijke oneerlijkheid!
2 -2
Ajax14NL
Het is donderdag 6 juli. Na een potje zomeravondvoetbal bij SDW (Sterk Door Wilskracht) rij ik niet via de snelste weg - de snelweg - naar huis, maar dwars door Amsterdam-West. Door Geuzenveld, de plek waar ik ben opgegroeid.

Een stukje jeugdsentiment - even kijken hoe het ouderlijk huis erbij staat, hoeveel er wel niet veranderd is op Plein 40-45. Even sfeer proeven.

Terug naar de tijd toen ik als een van de weinige Nederlanders in de klas zat met twaalf Marokkanen, acht Turken, drie Surinamers en een Antilliaan. Maar niemand die elkaar op grond van afkomst in een hokje duwde. Terug naar de zorgeloze jaren negentig.

25 jaar later gewend aan het stijve Amstelveen, waan ik mij in Geuzenveld even in een andere wereld. Tien uur 's avonds en de winkels (niet alleen de Albert Heijn) zijn gewoon nog open, de terrasjes zitten tjokvol.

Moeten die kinderen niet naar bed? Morgen is toch een schooldag? Het is er mediterraans gezellig.

Ik ben in Geuzenveld en dus moet ik ook even langs het huis van Abdelhak Nouri. Appie. Hij is dan wel met Ajax op trainingskamp in Oostenrijk, nieuwsgierigheid dwingt mij om gewoon even voorbij te tuffen en stiekem naar binnen te kijken.

Ik ken Nouri niet persoonlijk, maar het voelt alsof we al jaren een band hebben. Geboren in mijn stad, opgegroeid in mijn buurt, spelend voor mijn Ajax. Eén van de grootste balvirtuozen die ik ooit gezien heb, maar bovenal een verschrikkelijk zachtaardig, vriendelijk, bescheiden persoon. En nog met Amsterdamse humor en bluf ook.

Hij rijdt dan wel in een snelle, witte Mercedes van Ajax, hij slaapt gewoon nog op zolder bij zijn ouders. Deelt een kamer met zijn broer.

Als hij tijd heeft voetbalt hij gewoon nog met de jongetjes uit de buurt. Hij mag dan wel binnen enkele jaren de leider van het Nederlands elftal zijn, hij blijft zo aanraakbaar.

Je kunt Appie niet haten.

Het moet ergens rond 2007 geweest zijn als ik voor het eerst van Nouri hoor. Kijkend naar een jeugdwedstrijd op De Toekomst fluistert een vriendelijke Marokkaanse Nederlander mij wat in het oor. Ik moet eens bij de E'tjes gaan kijken.

Daar loopt me toch een speler. Nouri heet hij, zegt de meneer. Nouri wie? denk ik, niet realiserende dat Nouri zijn achternaam is.

Al snel zie ik met eigen ogen dat deze meneer niet uit z'n nek kletste. Twee koppen kleiner dan zijn leeftijdgenoten, maar Nouri gaat iedereen voorbij. Niet pingelen om het pingelen, pingelen met een functie. Als een ploeggenoot er beter voor staat, bedenkt hij zich geen moment. De ene geniale steekpass wordt gevolgd door de andere.

We noemen hem liefkozend Appie - ook omdat we Abdelhak niet kunnen uitspreken.

'Spelen tegen Ajax, was spelen tegen Appie', zei Frenkie de Jong, die jarenlang als jeugdspeler van Willem II tegen Nouri speelde, daar onlangs over in Voetbal International.

Hoe jong ook, binnen de kortste keren kennen alle scouts en voetbalkenners dat kleine baasje op het middenveld met die aanstekelijke lach.

Als hij bijna 16 wordt heeft Appie de clubs voor het uitkiezen. Hoewel Engelse grootmachten normaal gesproken vooral gecharmeerd zijn van fysiek sterke spelers, staan ze stuk voor stuk voor hem in de rij. Iedereen wil Nouri hebben.

Maar Nouri gaat niet voor het snelle geld, Nouri is verstandig en heeft maar één doel voor ogen: slagen bij Ajax, de show stelen in de Arena, de mensen in Amsterdam blij maken.

Veel Amsterdamse talenten worden al snel met een Ajax-legende vergeleken, maar weinigen is het weggelegd om 'de nieuwe Cruijff' genoemd te worden. Nouri wel. Zo goed is hij.

Kenners vinden hem qua stijl meer op Iniesta lijken. Hoe dan ook, dit is dé hoop van Ajax, de toekomst van het Nederlands voetbal. Dat is geen veronderstelling, maar een feit.

Zaterdagmiddagen worden jarenlang door honderden voetballiefhebbers bezocht. Wedstrijden van de A1 in de Youth League soms door duizenden tegelijk. Vanwege de goede lichting, maar vooral vanwege Appie. Vanwege zijn fabelachtige balcontrole, sublieme voetenwerk in de kleine ruimte, schitterende steekpassjes en ongekende voetbalintelligentie.

Je trotseert daar met liefde een regenachtige dinsdagavond voor.

Deze reactie is teveel tekens, volledig verhaal hier:
http://www.by433.com/nl/artikel/51074/nummer-34-voor-altijd-van-appie
8 -1
johnd
Zit hier als volwassen man gewoon te janken...
0 0
BennJii020
pff net die schijntrap van Nouri weer gezien, waardoor die speler viel... toch een kleine glimlach gekregen.... pff vanmiddag naar de JCA toe om Nouri op mn shirt te laten bedrukken :(
0 0
AmsterdamFM
Geen zin in het seizoen, omdat voetbal nu bijzaak is. Maar aan de andere kant wel de behoefte om in het stadion te zijn, om daar als Ajax onze steun te betuigen aan Appie.

3 -1
AFCA.
Misschien een hele domme vraag maar toch:
Wat als Appie nog last had gehad van zijn enkel en niet had gespeeld. Was er dan niks aan de hand geweest? Of was het dan toch gebeurt? Of zou het dan bijvoorbeeld in een wedstrijd 2 weken later zijn gebeurt?
0 0
johan_afca
Dat weet natuurlijk niemand van ons. Wij zijn geen cardiologen.
Maar over het algemeen krijg je van een paar meter rennen geen hartstilstand, dus ik durf er wel op in te zetten dat het hoe dan ook gebeurt zou zijn.
0 0
floydje07
Zeker geen domme vraag, ik vraag het mijzelf ook af.

Het is daar 30 graden geweest en je zit toch in de bergen, al weet ik niet op welke hoogte ze hebben gevoetbald. Het is toch andere lucht verwacht ik. Als er dan al een blessure is geweest en je een paar dagen niet mee kan trainen, wat doet zoiets met je lichaam. Plus van mezelf herken ik dat ik in de voorbereiding mijn plaats wil afdwingen, iedereen heeft dat scherpe randje nog en gaat echt volle bak.

We zullen het nooit weten, maar ik denk er continu aan. Wat als al die omstandigheden samen......

Ik krijg het verder mijn strot niet uit :(.
0 0
MisterAFCA
Nouri, Nouri, Nouri,

Ik ken je niet persoonlijk. Maar waarom voelt het alsof het iemand uit mijn familie betreft? Ik ben in een soort van rouw en de tranen staan continue in mijn ogen. De vraag die de hele dag door mijn hoofd spookt is: WAAROM? In godsnaam WAAROM? Er is zoveel ellende op deze aardkloot maar jij bracht vrolijkheid, plezier en toverde bij iedere voetballiefhebber een lach op zijn gezicht. Je fluwelen balbehandeling, alles was met voorbedachte rade. De bal deed precies wat jij in gedachte had. Als je een prachtige steekpass gaf of goal maakte kwam de lach van een pure rasvoetballer op je gezicht. Ook de supporters waren in extase als je in balbezit kwam. Warmlopen in de Arena was al prachtig voor je en het applaus en toejuichen op zuid deed je zichtbaar genieten. Zoals een echte Ajacied betaamd scoorde je bij je debuut. Toen al wisten we, dit is geen ruwe diamant die nog gepolijst moest worden. Nee Nouri, jij was al een gepolijste diamant. Het kon alleen nog maar beter en verfijnder worden. Elke wedstrijd was daar de hoop dat jij minuten mocht maken in het door jou zo begeerde Ajax shirt. In jouw Arena. Hier zou jij, net als die andere held die veel te vroeg is heengegaan, schitteren en de harten van elke liefhebber stelen. Het mag helaas niet zo zijn... de lach op je gezicht bij een geslaagde actie, je techniek en persoonlijkheid zal ons altijd bijblijven. Het enige wat ons rest is hopen op een wonder. Waarschijnlijk tegen beter weten in. Zoals een oude gezegde al aangeeft, hoop doet leven. Dus dat blijven wij met z'n allen doen!

Nouri bedankt voor alles wat jij ons supporters hebt gegeven in je veel te korte loopbaan en leven. Met z'n allen zijn we bij je in gedachte en we zullen je niet opgeven tot de laatste snik.

STAY STRONG APPIE! Want jij bent Nouri, jij bent de beste.

Liefs een huilende Ajacied.
5 0
YNWA010
https://www.fr12.nl/nieuws/43206-een-bericht-waar-ook-wij-stil-van-worden.html
1300+ (over het algemeen) prachtige berichten voor Appie van de grootste sport rivaal.

YNWA Appie, stay strong.

5 0
geenajacied
Ik ben geen Ajacied, maar wilde via deze weg laten weten dat ik onwijs met jullie (en Appie en zijn naasten) meeleef. Clubvoorkeur doet er in een situatie als deze niet toe. Hopelijk laten de supporters van mijn club zich ook van zijn beste kant zijn aangaande dit vreselijke bericht. Ik heb de afgelopen tijd veel van Appie voorbij zien komen, en het is gewoon een onwijs toffe gozer. Hopelijk kan ie herstellen, in ieder geval zover dat ie zijn spraak en denkvermogen terugkrijgt. Sterkte jongens
8 0
Geronimo88
Het volgende kampioenschap is voor Appie!!! Het wordt het 34e kampioenschap, zijn nummer... WZAWZDB #APPIEVOORALTIJD
0 0
altijdwelwat
Kijkend op velden zie ik vaak een bal die ongecontroleerd stuitert
Maar Jou bal nooit jou bal die luistert.
Jou aanname kon de bal waarderen
Die is aangeboren valt niet te leren
Die aanname is niet veel spelers gegeven
Jij had hem vanaf het moment dat de bal kwam in jou leven
Nooit meer een bal dood uit de lucht, nooit meer een steekbal of een dribbel langs de lijn.
Ook al ken ik je niet persoonlijk , het doet ontzettend pijn.
Appie mensen zien uitspelen was tot verleden week heel gewoon
Nu kan dat enkel nog in mijn droom …..
0 0
Gerard36
wat voor mij nu steeds meer waarde krijgt en mij enigzins opbeurt is als ik aan de toejuichingen denkt van vooral de zuidtribune als appie ging warmlopen, hij heeft dit gelukkig nog bewust meegemaakt en genoot er zichtbaar van. jongens( zuidtribune) alsnog bedankt, dit zijn onvergetelijke momenten geweest
3 0
Arie Vink
Fijn dat je dan iets hebt om aan vast te houden, namelijk hun geloof. Als je daar je kracht/troost uit kan halen, dan is dat alleen maar mooi.
1 0
D4nny
Heel veel steun gewenst aan de familie Nouri. Ik weet niet hoe ze het doen maar ze komen zo sterk over in de media. Ik hou mij van aan elk beetje hoop dat er is dat er nog vooruitgang komt bij Appie.

En dan Donnie met wie hij al zijn hele leven lekker aan het ballen is. Als Donnie het zou willen zou ik het prachtig vinden als Donnie dit jaar met nummer 34 zou spelen om het warm te houden voor Appie. Haal met Appie zijn nummer Appie zijn kampioenschap binnen en geef daarna het nummer 34 aan het talent van de toekomst. Ik vindt dat persoonlijk een groter gebaar dan het nummer 34 nooit meer gebruiken.
4 0
loempia
Hoe gaat het nu met de wedstrijd ban morgen, die zal toch wel afgelast worden???
0 -1
johan_afca
Ik zou het de spelers niet kwalijk nemen als ze niet willen spelen. Natuurlijk moet je door , maar dat is wel heel makkelijk gezegd vanaf de bank.
Wij zijn niet degene die net een teammaat hebben verloren.
0 0
***1900***
Daar ga ik wel van uit ja
0 0
Oordopjes
Zou mooi gebaar van Ajax zijn, dat ze vanaf moment dat nouri in elkaar zakte alle shirt die verkocht worden met zijn naam erop de opbrengst wordt geschonken aan de ouders van Appie.
1 0
ram
Zeker. Maar ik weet zeker dat Ajax heel veel voor de familie gaat doen. Het "koude club verhaal" heb ik altijd onzin gevonden. Ze zullen zijn salaris nog een paar jaar doorbetalen, zorgen voor de best mogelijke zorg en weet ik wat allemaal; dat moet wel.
1 0
iammike
Ik heb meteen een shirtje gekocht. Normaal zonder naam maar nu kon het alleen maar Nouri zijn! Van mij mogen ze het geld aan de familie Nouri en de Hartstichting geven!
1 0
afcas
precies, ik wilde het ook doen, maar ze hebben geen shirt in mijn maat op het moment helaas...
0 0
R.F.
Laten we loyaliteit en rouw niet gaan afmeten aan gebaren. Je kunt rouw niet in geld of gebaren vertalen.
1 -1
gras
Dat slaat nergens op. Het is niet of maar en. Dat die rouw plaatsvindt en oprecht is, zie je overal om je geen. Als je dat nu nog niet ziet.

En dat er een gebaar moet worden gemaakt naar de familie Nouri - of ze dat nu aanvaarden of niet - lijkt me niet meer dan normaal. Het achterwege laten van zulk een gebaar zou ik pas onzorgvuldig vinden.

Als een medewerker jarenlang voor een groot bedrijf heeft gewerkt, zegt de weduwe toch ook niet: hou je nabestaandenpensioen maar, mijn rouw is niet te koop.

Dat heeft echt geen ene moer met elkaar te maken.
0 0
Wimmel
Komt wel goed, Ajax heeft Rob de Wit destijds ook financieel geholpen met zaken weer op de rit te krijgen. Ze laten Appie zijn familie ook niet zitten.
0 0
loempia
Ben nu wakker, kut geslapen en kon moeilijk in slaap komen. Die jongen blijft maar door m'n hoofd spoken en ondanks dat ik zo blut als het maar zijn kan, koop ik een shirtje van en voor Nouri. Voor degene die het willen weten, als ik zo alles lees dan lijkt de situatie het meest op een vegatieve toestand. Ik ben kapot man. https://nl.wikipedia.org/wiki/Vegetatieve_toestand
5 0
Altijdbrutaalenarrogant
hoop met de cl voorronde dat de jongens van amsterdam casuals en fside wat moois gaan doen, heb zelf iets in gedachte met allemaal t shirtje van nouri kope en allemaal achterstevore aantrekken dat je allemaal nouri 34 zit en dan de onderste rij shirtjes met stay,strong, nouri en dan massaal zijn naam scanderen 90min lang
1 0
Rhythim
Ik hoop in ieder geval dat spelers, staf, alle medewerkers bij Ajax en niet in de laatste plaats de supporters tussen al het intense verdriet door er ook kracht uit kunnen halen om voor onze kleine held Appie elk moment het maximale eruit zullen halen wat er in hun zit...
2 0
Altijdbrutaalenarrogant
jaa voor appie gaan we voor de 34ste met de supporters met de technische staf met iedereen we gaan het dit jaar doen voor appie
0 0
insectenverdelg
CL of Europees is voor mij niet meer belangrijk dit jaar. er is maar 1 ding dat telt dit seizoen en dat is Nouri. Dus aan de jongens de taak om nummer 34 naar huis te brengen voor Nouri!
1 0
Altijdbrutaalenarrogant
het seizoen kan me gestolen worden maar we moete wel bijna weer voetballe
0 0
iammike
Zeker weten nummer 34 moet behaald worden voor Appie. Al denk ik dat Nouri het niet zou accepteren als we de CL voorronden laten lopen. Hij ergerde zich al kapot als die een oefenwedstrijd verloor met Ajax. Ik snap dat de CL te vroeg komt en dat we dat niet gaan halen. Verwerken doe je dit nooit maar hopelijk kunnen we deze tragische gebeurtenis een plekje geven en voor Appie schaal 34 binnenhalen en die daarna overhandigen aan Appie en zijn Familie!
0 0
GvanderK
Onderbewust blijf je er aan denken. Zo uit het niets betrap je jezelf erop. Dit is een vreselijk drama voor alle Ajacieden.

Het verbaasd me ook zo hoe 010 en PSV fans zijn onder elkaar op hun eigen forum. Diep respect!
1 0
OKP-AFCA
Heel mooi, ook echt een mooi gebaar van Utrecht supporters bij hun wedstrijd op Malta, die zijn aanzienlijk in mijn aanzien gestegen, na een aantal zeer slechte beurten van hun kant is dit zeer mooi en netjes.
1 0
gras
Indrukwekkend hoe hecht de Marokkaanse (voetbal)gemeenschap blijkt en hoe ze reageren. Boulahrouz die bij de familie thuiskomt, Ayoub die Nouri wekelijks zag, Labyad die aangeslagen is, Sinouh die alles van Nouri wist. Ik ben er zwaar onder de indruk van.

Marokkaanse gemeenschap, Ajax, Nederland. Nouri was echt overal een bijzondere gozer. Gisteren kwam zijn pa even in beeld in een vlog van een tijdje terug. Dat wil je dus niet weten hoe die man eraan toe moet zijn.

Hopelijk weten ze door een of ander wonder een deel van die grijze cellen weer te activeren. Hij is superjong, zo veel weet men ook weer niet van het brein.
1 0
Ajacied33
Nouri had zeer veel respect voor zijn vader. Die pa van hem zal kapot zijn,dat is logisch. Wat een tragisch geval allemaal...Het verdriet raakt me enorm van die mensen als Marokkaan en als Ajacied zijnde. Maar het belangrijkste,het raakt me het meest omdat het een fijn mens was/Is..
2 0
ricardov2
#STAYSTRONGAPPIE!!! ×××

Wat ben ik hier kapot van zeg..
Mijn hart is echt gebroken, ik schiet elke keer wakker en heb echt een dag rust genomen om dit allemaal te beseffen..
Abdelhak wat hebben we gelachen op de toekomst.. Dit doet me zo pijn bro..
Ik hoop dat alles goed komt zeg.
Wij staan altijd voor je klaar wij als ajax fans zullen je altijd blijven steunen vriend!!!

Nouri, Nouri, Nouri, Nouri, Nouri!!!!
1 0
iammike
Wat een strijders zijn jullie familie Nouri. Ik heb zoveel maar ook echt zoveel respect voor jullie dat ik als supporter energie en kracht haal uit jullie woorden. Jullie staan het dichts bij hem en zijn zo strijdbaar! Ik bid voor jullie broertje. Laten we dat met zn alle doen en hopelijk verricht god een wonder!
1 0
Afca71
Fam nouri,
Ik hoop en bid dat jullie dappere strijder nog n kwalitatief leven mag leven en jullie weer gaat herkennen,woorden schieten te kort verder!
Gr van n berkanees Appie Stay strong!
1 0
Schmitz11
Morgen dus 1900 bij het Nouri pleintje. Normaal deel je zulk verdriet met je familie en beste vrienden, nu delen we dit met onze 2de familie: Ajax. Denk dat als je hierbij bent heel veel opgekropt verdriet kan delen, praten, zien dat je niet alleen bent ipv alleen maar dat internet gedoe. Gvd wat zijn we hier ziek van, ik net thuis van werk. Doodziek en misselijk ervan en dat zie ik niet verdwijnen...
#unite #staystrongappie
1 0
Labrador
Ik zal waarschijnlijk niemand kennen maar ga wel. Geen idee waarom. Maar je wil iets doen. Een gebaar, een sjaaltje neerleggen ofzo.
0 0
Iloon78
Mooi gezegd. Ajax is inderdaad onze tweede familie. En Appie voelt ook echt als familie. Heb die kleine al sinds de C'tjes zien spelen op De Toekomst. Dit doet zo onwaarschijnlijk veel pijn.
Samen op het pleintje wordt sowieso mooi en indrukwekkend. Hopelijk ook troostrijk. Ik ben erbij.
0 0
ajaxtukker89
ik wou dat ik kon komen financiele reden zit het er voor mij niet
0 0
SnakeDoc
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/750681/f-side-mobiliseert-ajax-supporters-voor-samenkomen-op-pleintje-van-nouri.html
2 0
Cheero
Wat heeft mij dit vandaag geraakt! Slapen lukt niet en mijn gedachten zijn continu bij Appie en zijn familie. Ik weet dat je nog vecht voor jouw leven, maar ik besef ook dat jij wellicht nooit meer bij bewustzijn zal raken. Zo gedreven en getalenteerd, het maakt mij verdrietig dat hetgeen waar jij jarenlang voor hebt getraind en gevochten zo abrupt is geëindigd en wij daardoor nooit zullen weten hoe ver jouw ster gereikt zou hebben. In elk fragment en video besef ik meer en meer wat voor een bijzonder mooie jongen jij voor ons was. Appie bedankt voor alles, jij hebt mijn hart gestolen en bent een rolmodel voor vele!
2 0
Barrabrava
kan me hier alleen maar volledig bij aansluiten en hem en iedereen die hem lief heeft ontzettend veel kracht en sterkte wensen.
2 0
Ajax14NL
http://www.by433.com/nl/artikel/51074/nummer-34-voor-altijd-van-appie
2 0
KingVince
Schitterend stuk!!!!
0 0
Ajax14NL
Kapot ervan...
1 0
tester123
Ook ik als Feyenoord supporter ben kapot van dit nieuws. Nadat ik diverse beelden/vlogs van hem heb gezien afgelopen week, kan ik me voorstellen waarom hij zo geliefd was.

En waarbij ik zaterdag nog zei 'ik hoop dat hij er goed bovenop komt'. Is het nu duidelijk dat het niet meer goed komt.

Sterkte aan allen die hem liefhebben.
6 0
WvA
Laat dit alles gvd een hoger doel hebben. Ik voel steunbetuigingen vanuit iedere hoek. Laat dat respect wederzijds zijn, niet alleen voor nu, maar ook voor in de toekomst. Verdriet, ongeloof, onmacht..., alles gaat door je heen. Als we nu als mens en als supporter geen positieve boost kunnen geven om elkaar wat meer te respecteren gebeurd het nooit meer. Ik hoop dat alles goed komt....dat je de klok terug kan zetten....pffff. Woorden schieten me te kort. Maar aub vooral vanuit ons aller Ajax moeten we laten zien dat we waarderen dat de voetbalwereld meeleeft. Geef dit aub een passend vervolg! Dat we zonder hekken, achter glas of weet ik veel wat moeten zitten omdat we een hekel aan elkaar hebben. Wij moeten het als supporters eerst laten zien....,hoop dat de KNVB volgt!
6 0
Bergkamp10
Heel goed!
1 0
RiezZ
Schaal nummer 34 zou een mooi eerbetoon zijn dit seizoen aan Appie, nummer 34 !
2 0
Steef010
Fuck boys.. Voor het eerst dat ik aan beide kanten van de supportersgroepen zoveel respect voel naar elkaar, maar vooral naar Appie (sorry als ik hem zo niet mag noemen).. Het ongelofelijk slechte nieuws slaat bij iedereen (ook wij Feyenoorders) als een bom in.. Dit is het eerste bericht dat ik hier post, maar ik wil jullie bij deze alle sterkte wensen.. Hoe erg we elkaar ook niet kunnen uitstaan, dit gun je niemand.. Op momenten als dit komt de menselijkheid in iedereen naar boven en moeten we de shit tussen elkaar gewoon effe vergeten.. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het goed komt met Appie, maar ik vrees helaas voor het ergste!

De allerbeste groeten uit Rotterdam!
#StayStrongAppie!
14 0
X-RaY
Respect!
1 0
ram
Thanks man. Mooi!
1 0
gi0vanni
Bedankt voor je mooie berichtje en je steun Steef. Die kunnen we hier heel erg gebruiken. Het klinkt misschien raar maar voor mij is voetbal nu ff bijzaak.

De kans dat hij straks zo goed als hersendood is kan het niet bevatten. Ik hoop dat ik in een nare droom zit waaruit ik straks ontwaak.

En heel mooi dat er nog respect bestaat voor elkaar. Rivaliteit onderling daar is niets mis mee. Maar dan wel op een sportieve manier.
3 0
Steef010
Daar heb je gelijk in.. die rivaliteit maakt het juist leuk, maar doet er op dit moment totaal niet toe.. Op dit moment moeten we met z'n alle hopen op een enigszins herstel van Appie.. fuck it.. ik zou er zelfs de schaal voor opgeven..
2 0
gi0vanni
Ik hoop het heel erg met je mee. Ben het helemaal met je eens, voetbal is nu even bijzaak. Normaal is het fijn om over alles te praten maar nu leven we hier in een nachtmerrie. En dan is het voor de familie nog veel erger.

Ik hoop echt dat het nog goed komt want een jongen van 20 kan ons toch niet verlaten?
2 0
waynelove
Ik vind al die haat gewoon onzinnig. En ik denk dat zo'n gebeurtenis misschien als enige lichtpuntje heeft dat het al die wrok over en weer even in perspectief zet. Het is zo klein op een dag als deze. Dank voor je bericht!
5 0
Ajax4xbestevaneuropa
Stille tocht door de stad zou mooi zijn. Helpt hem verder niet, maar meer symbolisch. Want vergeet niet: Cruijff was weliswaar Ajax maar Appie was De Toekomst.
De hele wereld moet weten wat Ap voor ons en Ajax betekent, en een soort tocht van tienduizenden door de stad zou mooi zijn. Deze jongen was na 11 jaar nog steeds elke dag trots om bij Ajax te mogen spelen en ik kan niks bedenken dat een waardig eerbetoon voor hem zou kunnen zijn.
Cruijff de Arena en van mij mogen ze De Toekomst naar Nouri vernoemen. Overdreven vind ik het niet eens omdat Appie het ultieme toonbeeld van een Godenzoon is. Zowel als karakter als spel.
8 0
ovdw
Vanmiddag na het lezen in shock. Nu begint langzaam het besef te komen. Mijn hemel, dit is toch giga giga vreselijk?! Echt zo ontzettend triest. Niet te omschrijven...
2 0
10Sneijder10
Dit is niet te bevatten...
Ik huil niet zo snel maar ik ben er wel echt ondersteboven van.
Het idee dat zo'n mannetje misschien als kasplantje verder moet leven dwaalt de hele dag door mijn hoofd heen... het is echt niet te bevatten
6 0
ram
Bijzonder wat onze Appie allemaal losmaakt...

Iedereen genoot van Jong Ajax; van het échte Ajax-voetbal met Donny, Cerny, Frenkie en al die anderen. Maar die keren dat ik ging kijken, was dat toch vooral voor Nouri. Fenomeen.

En altijd hopen dat je invalt in het eerste natuurlijk. Steeds in afwachting van die pure klasse van dat kleine ventje. De smeekende maar respectvolle blik naar Lasse: "Mag ik hem alsjeblieft nemen?" En dan gewoon raak schieten... Ik zal het nooit vergeten.

En dan de interviews, met een lach op z'n gezicht. Onschuldig. Trots dat ie het Ajax shirt mag dragen. Oprechte trots zoals ik het nog nooit had gezien. En zo'n ongelooflijke drang om zich waar te maken. Ook dat zie je zelden. Em drang om zich waar te maken bij ZIJN Ajax, nergens anders. Ambities waren er natuurlijk. Maar eerst zijn Ajax.

En dat kan nu niet meer. Appie zal niet meer spelen voor zijn Ajax, voor ons Ajax. Vrijwel niemand hier zal hem persoonlijk kennen maar iedereen is gek op hem. Op die lieve kleine geniale échte Ajacied. Dat mannetje dat alles in zich had om de top te halen. Champions League. Oranje. Een vrouw, kinderen. Alles.

Nouri: het fenomeen voordat het een fenomeen kon worden. Hét talent. Dé man voordat ie überhaupt z'n debuut had gemaakt.

Ik heb zoveel te zeggen maar eigenlijk zeg ik niks, merk ik. Wat moet je verdomme zeggen joh... Love you Appie. Dank je wel.
9 0
Bergkamp10
Normaal staan er bij belangrijke nieuwsberichten vaak over de 1000 reacties. Ik ben blij dat dat in dit geval niet zo is. Dat betekent dat er grote gelatenheid heerst.

Ik voel diezelfde gelatenheid. En het deed me echt weer even landen dat gezondheid een groot goed is, hoe lekker je ook in je vel zit...

Het zou een doodzonde zijn voor het voetbal als Nouri niet meer terug zou keren op de velden, wat dus waarschijnlijk zal gebeuren na het nieuws van vandaag.

Ik hoop voor hem en alle naasten dat de kwaliteit van leven hen bespaard blijft. #staystrongappie
2 0
@Maar7en
Had vanmiddag de vlog van zijn broer met het debuut van Nouri gezien.... man wat afschuwelijk dat hem dit overkomt :-( Word je toch ongelooflijk stil van en treurig. Maar hoop houde tegen beter weten in ... #ssa
2 0
FrankRijkaard4
Zieke mensen op internet. Echt intens zieke mensen met foto van Nouri in een rolstoel. Op fr 12 konden sommigen er erg om lachen. Aanpakken dit soort kl''zakken
https://prnt.sc/fvahmo
1 -2
Bergkamp10
Dit soort dingen moet je hier niet delen man, zeker nu niet. Iedereen is op zijn eigen manier bezig om dit te verwerken. En ook al kennen we hem niet persoonlijk, het geeft een beweging in een mensenmassa.

Bij mij deed dat het nog meer toen ik alle individuele reacties las hier. En ik heb gelezen dat iedere emotie anders is. Daar zijn we mensen voor. Maar rationeel hopen we allemaal hetzelfde.

Een onbenullig bericht maakt daar geen verandering in. Laat lekker gaan, er zijn belangrijkere dingen in deze wereld.
1 0
Ajacied33
Mafkezen hou je altijd en overal. Richt je op de positieve dingen. Kijk vandaag alleen al hoeveel normale Feyenoord, Utrecht en Psv supporters hebben gereageerd op AS.
1 0
RaynoFischer
Die paar gekken heb je er helaas altijd wel tussen zitten.
90% doet gewoon normaal en steunen Appie en Ajax
1 0
Mauroafca
Je moet ook gewoon aankomende tijd niet meer op die site kijken. Ik begrijp uberhaupt niet echt wat je daar moet. Pijnig jezelf niet met die onzin!
5 0
Steef010
Weet dat het maar 1% is van de mensen die bij ons op FR12 zitten.. de rest heeft alleen maar respect voor deze ongelofelijke situatie.. Ik wil er ook nog even bijzeggen dat degene die zo ontiegelijk respectloos is door de andere 99% van de supporters compleet de grond in wordt geboord.. zoiets onrespectloos doe je gewoon niet!
4 0
FrankRijkaard4
Jullie hebben gelijk. Ik word er door een vriend op gewezen en dan ga ik toch tegen beter weten in, kijken...
2 0
Mauroafca
Snap ik vriend. Maak jezelf niet gek met al die onzin en wat ik al zei, pijnig jezelf wel er niet mee.
1 0
didierajax020
Damil Dankerlui plaatst op Instagram een mooie tekst met als laatste 'we zullen je nooit vergeten'. Ik wil het nog niet lezen. Het kán nog. Please :(
0 0
mickey2602
Dat vind ik inderdaad ook wel een beetje voorbarig...
0 -1
ElFlaco14
Onmacht...
Verdriet...wanhoop..pijn...boosheid..onbegrip..verbazing..maar bovenal...mooie herinnenringen aan zijn plezier...lach..enthousiasme..voor altijd in onze harten..que dios te vendiga
0 0
didierajax020
Kan er niet aan denken dat Nouri in bed ligt en enkel kan knipperen. Geen beweging, geen positief gepraat, geen lach. Pijnlijk. Heel pijnlijk.
10 0
Toon meer reacties