Ajax haalt met Kotarski nog een doelman

BvdPloeg, 07-07-2017 om 15:12, 21663 views, Ajax.nl |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax heeft na Mateusz Gorski, Issam El Maach en Benjamin van Leer nog een doelman gecontracteerd. Via de officiële kanalen meldt de club de komst van Kroaat Dominik Kotarski.

Kotarski, zeventien jaar oud, komt over van Dinamo Zagreb en tekent voor drie jaar tot de zomer van 2020. Hij sluit naar alle verwachting op termijn aan bij Jong Ajax. Dat zal dan gebeuren als hij in februari achttien wordt, voor die tijd mag hij nog niet verkassen. 'Ik ben heel erg blij en trots. Het is één van de mooiste momenten uit mijn leven. Het is een eer om voor Ajax te mogen gaan spelen, één van de grootste clubs uit Europa. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten om te gaan trainen', aldus de goalie.

'Ik ben iemand die graag meevoetbalt en van m'n lijn afkomt. Het voetballende gedeelte ligt mij wel', besluit Kotarski, die dus al de vierde aanwinst onder de lat is. Met Van Leer, Andre Onana en Norbert Alblas heeft Ajax inmiddels drie keepers voor het eerste. Met Kotarski, Indy Groothuizen, Stan van Bladeren en Peter Leeuwenburgh staan er vier op papier bij de beloften. Ajax O19 beschikt met El Maach, Gorski en Nick Plomper over drie sluitposten.

(video voor app-gebruikers)

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DaishRedan
Wat moet o19 nou met 4 doelmannen.
0 0
Mikee
Altijd is kotarski ziek.
2 0
MankeNelis
midden in de week, maar zondag's niet.
0 0
Van Reenen
Ajax werkt er hard aan om de achterhoede dicht te spijkeren. Ik hoop niet dat al die keepers elkaar in de weg lopen. Maar één centraal in het midden p de doellijn, één bij elke doelpaal en één centraal ervoor moet een verdedigingsblok van de bovenste plank worden.
0 0
trodat4030
Vreemd. Wordt pas 18 nádat de winterse transfermarkt is gesloten (Kroatië geen Schengenland, dus mag pas na 18e de grens over), dus die zien we pas volgend jaar zomer.. Toch ga je hem nu een heel jaar salaris betalen.. En wat gebeurt er in de tussentijd, blijft ie bij Zagreb en zo ja, komt ie daar nog wel aan spelen toe of gaat ie gezellig een jaar stil staan in z'n ontwikkeling?
1 0
strafschop
Van de officiele website van Zagreb.

GNK Dinamo i Ajax Amsterdam postigli su dogovor oko transfera Dominika Kotarskog. Mladi vratar Dinamovih kadeta potpisao je ugovor sa slavnim nizozemskim klubom te će u ostati minimalno šest mjeseci na posudbi u Dinamu. "


Google translate geeft "minimaal 6 maanden op huurbasis bij Dinamo"
1 0
trodat4030
Thnx, ben benieuwd of ie daar dan nog veel gaat spelen, maar we zullen t zien.
1 0
Ozymandias
Als Ajax zijn contract deze zomer afkoopt kan hij toch gewoon op zijn 18de verjaardag bij Jong Ajax gaan keepen? Het is dan net alsof Ajax hem transfervrij pas op zijn 18de verjaardag heeft aangetrokken.
2 0
trodat4030
Goed punt, maar dan nog steeds kan ie nergens spelen tot die tijd. O en gezien de traagheid vd FIFA betreffende internationale transfers van jeugdspelers zal ie wel vanaf mei/juni een x speelgerechtigd zijn. Hij komt wel pas op z'n 18e, maar de transfer vind wel plaats op z'n 17e nl..
0 0
Ozymandias
Zou hij zelfs geen amateurwedstrijden mog spelen met de Ajax Amateurs bijvoorbeeld?
1 0
trodat4030
Volgens mij niet. Ook voor de amateurs moet je overgeschreven worden. Overigens kan dat slechts 1x per seizoen, want die werken niet met een winterse transferperiode als ik het goed heb.
1 0
AjaxPassion
Van die 10 zitten er een aantal bij als opvulling. Je kunt er eigenlijk al 4 van afschrijven:
- Plomper
- Leeuwenburg
- Groothuizen
- Alblas

En ik zie van Bladeren eigenlijk ook geen 1e of 2e keeper van Ajax 1 worden.
2 0
Jayq
Toch bijzonder dat we nu 3 keepers uit 2000 onder contract hebben staan.
Je kunt er maar 1 tegelijk opstellen in O19. (En in de toekomst in Jong Ajax en Ajax 1)

En met Nick Plomper (uit 1999) is er momenteel zelfs nog een 4de keeper in O19.

Dat er binnen nu en een jaar afscheid genomen gaat worden van Alblas, Leeuwenburg en Groothuizen (en misschien zelfs Van Bladeren) biedt dan enige ruimte, maar dan zie ik nog niet de logica van 3 even oude keepers contracteren.
0 0
Ozymandias
Ik las dat Kotarski direct in Jong Ajax begint en het is logisch dat de trainer van de A1 drie keepers ter beschikking heeft. Ze spelen namelijk behoorlijk wat wedstrijden en stel één keeper raakt geblesseerd. Dan kan je de keeper van de B1 doorschuiven maar het is beter dat die bij de B1 aan speeltijd toekomt dan dat hij bij de A1 op de bank zit.
1 0
Jayq
Misschien is dat dan de logica.
Dat een van de 3 (Kotarski, Gorski, El Maach) zoveel verder in zijn ontwikkeling is dat je hem meteen aan Jong Ajax kan toevoegen.
0 0
ram
We zitten niet best in de jonge keepers dus: mooi zo!
1 0
Restored
Ik dacht dat je maar 1 keeper mocht opstellen
0 0
Michels
Niet helemaal waar... Als je dat graag wilt, mag je best een heel elftal opstellen met enkel keepers. Er mag er maar 1 in het doel staan, maar als je de rest in het veld opstelt, is er niemand die je tegenhoudt. Zeg ze dan wel ff dat ze met hun handen van de bal af moeten blijven...
1 0
ram
Nee hoor. Als je Alblas in de spits wil zetten en Van Leer als centrale verdediger, mag dat.
0 0
Suarez16_
Hoe duur is hij trouwens?
0 -1
NouriVandeBeek
Goed dat Ajax aldoor met De Toekomst bezig. Dat werpt zijn vruchten af.
1 0
Ajax#1900
Lijkt mij een goed teken. Er zit toch behoorlijk veel middelmaat qua keepers. Die kunnen mooi worden vervangen door buitenlandse talenten. Wat je niet dicht bij huis kunt halen moet je nu eenmaal van ver halen. Misschien dat door Onana, en in minder mate de aanwezigheid van Vd Sar, we dit soort talenten steeds makkelijker kunnen binnenhalen.
0 0
Ratatouille
Misschien een idee om wat meer tijd en energie te steken in de keepers die je (al enkele jaren) zelf in huis hebt? M.i lopen er best wat aardige keepers rond in de jeugd..Dijkstra O15 ..Raatsie O16 (Oranje international) Ruijgrok O17 (vorig seizoen keeper van Oranje O15) Reiziger (Oranje international)
0 0
Ajax#1900
In die leeftijdscategorie idd wel. Maar met name vanaf 18 jaar loopt er wel heel veel middelmaat rond. Heb meer het idee dat dat gewoon een gebrek aan talent is. Onana heeft wel enorme stappen gemaakt.
0 0
Ratatouille
Als het een gebrek aan talent is zit er waarschijnlijk iets niet goed in de keeperscouting en/of training.
0 0
OKP-AFCA
Talent kun je niet maken of in iemand stampen, daar wordt een persoon mee geboren.

De vijver is klein in Nederland dus zou het niet gewoon kunnen dat er even geen jonge keeper genoeg talent heeft voor Ajax?

Ipv direct weer van een falend scouting/opleiding beleid te spreken..
0 0
FlyingDutchMan
Iemand bekend met deze goalie, werd al wat langer met Ajax in verband gebracht.
0 0
Suarez16_
#Alblasout
5 -1
10Sneijder10
Die kan er echt heleeemaaal niks van.
En toch is iemand het hier niet mee eens gezien het minnetje bij je bericht XD
4 0
J00DT0TMIJND00D
Misschien is het wel Norbert zelf ;)
1 0
R.F.
Moet per ongeluk zijn
0 0
Fredschuit1
We zijn wel een ster met versterken op posities die al dubbel bezet zijn. Haal nou is een keer fatsoenlijke linksback.. We hebben geen 1 klassieke linksback bij het eerste..
3 -7
Rogyros
Ik vind Viergever een uitstekende linksback.
0 -1
Fredschuit1
Ik een goede Centrale Verdediger. Matige en dus geen Ajax links back.
2 0
WyZynDeBeste
Speelde anders onder Bosz ook geweldig als back.
0 0
Fredschuit1
Verdedigend: Ja. Aanvallend vind ik hem te kort komen.
2 0
OKP-AFCA
Zucht.
5 -3
Fredschuit1
Goed onderbouwd..
3 -4
OKP-AFCA
Ik zucht omdat er weer eens een reactie zoals die van jou is, waarom zou er geen jeugdspeler gehaald kunnen worden? Dat mag alleen als er eerst een eerste elftal speler gehaald wordt?

Dan mag jij nu onderbouwen waar jou reactie opslaat of waaruit jij opmaakt dat er niemand meer komt voor het sluiten van de markt?
2 -2
Tecmessa
Ik neem aan dat we dan toch ook nog wel afscheid gaan nemen van een aantal jeugdkeepers?
1 0
Ozymandias
Ajax heeft al afscheid genomen van een aantal jeugdkeepers en Leeuwenburgh en Groothuizen zullen waarschijnlijk ook wel vertrekken.
0 0
Panama
Apart dat ze weer een keeper halen, maar lijkt me inmiddels wel dat De Lange de juiste keuze gemaakt heeft met twente
0 -2
Ozymandias
Hoezo apart? Ajax had maar één talentvolle doelman (De Lange) en die is vertrokken. Nu hebben ze drie doelmannen aangetrokken om De Lange, Vd Sar en Bouman te vervangen.
1 0
Nathan2
Vd sar en Bouwman hoefde helemaal niet vervangen te worden. Die speelden nooit. De Lange is slim geweest door de vertrekken en niet achter in de rij aan te sluiten. Nu 10 keepers voor 3 teams. Bij 1 logisch 3 maar 4 bij jong is belachelijk veel. Nummer 3 van 1 wil ook nog spelen en dat zal in jong zijn . Zal nu wel ruimte komen voor verhuur van 1 of 2 want anders gaan de anderen zich nooit ontwikkelen. Bij o19 zal Plomper ook wel weten waar hij aan toe is. Met drie jongere keepers achter hem met contract.
0 0
Ajax_33
Of hij is juist gehaald om De Lange te vervangen
5 0