Vd Sar: 'Keizer was dé geschikte kandidaat'

BVeenstra, 17-06-2017 om 15:15, 5104 views, Ajax.nl | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft via Ajax.nl verheugd gereageerd op de aanstelling van Marcel Keizer als nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Keizer tekent een contract voor twee seizoenen met daarbij een optie voor nog een seizoen.

'Vanaf het moment dat de kans bestond dat wij op zoek moesten naar een andere trainer was Keizer voor het technisch hart de geschikte kandidaat', geeft Van der Sar te kennen dat Keizer optie nummer één was. 'Het past bij Ajax om eerst intern te kijken naar opvolging, in het verleden zijn vaker hoofdtrainer uit de eigen organisatie aangesteld.'

Dat Ajax bij Keizer uitkwam, kwam mede door het feit dat Peter Bosz Ajax eerder verliet dan verwacht, legt Van der Sar uit. 'Vervolgens zijn wij de gesprekken gestart binnen het Technisch Hart en de directie. En daarna met de RvC en natuurlijk met Marcel zelf. Dat was allemaal positief waardoor we een nog beter gevoel hebben gekregen bij de keuze voor hem', klinkt de Voorhouter trots, waarna hij uitlegt waarom Keizer zo'n goede keuze is voor Ajax. 'Hij kent de spelers, de organisatie en staat achter de filosofie van de club. Bovendien heeft hij het bij de beloften het afgelopen seizoen, met een duidelijke speelwijze, uitstekend gedaan. Met goede en gevarieerde trainingen heeft hij de spelers zichtbaar beter gemaakt.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
*Bonsie*
Lekker Edwin nu nog een paar kanonnen erbij
0 0
Rukboor
Ik hoop van harte dat deze directie, RvC, Technisch hart met Bergkamp voorop, zich ook vol achter Keizer zetten als het even tegen zit. Onder Bosz begonnen we ook niet geweldig, maar bleef het rustig. Maar Winter als assistent is een zwaktebod van Bergkamp, die zich weer verstopt nu.
Hij had dat juist nu moeten doen, en niet Winter.
0 0
insectenverdelg
Bergkamp moetjuist zover mogelijk weg als assistent. Een assistent die uiteindelijk over t lot van de hoofdtrainer kan bepalen. dat klopt niet.
1 0
HarryHarHar
Ik heb al vanaf de finale het gevoel dat we alleen maar achteruit boeren met de verkopen van spelers en de trainerswissel, ja Klaas Jan is er bij gekomen maar als je kijk wat er op de nominatie staat om te vertrekken, en de belangstelling voor de meeste van onze dragende spelers van clubs uit de grotere competities en met de wetenschap dat het grote geld een hele grote drijfveer is bij het kader van Ajax om spelers dan ook maar te laten gaan, want de vervangers staan toch al klaar.... nou die vervangers konden nog niet van Cambuur winnen voor de beker!) dan mogen wij gerust gaan vrezen met grote vrezen dat het aanstaande seizoen zeker niet beter gaat worden dan het vorige en zo maar ff ter herinnering... we hebben al drie jaar niks, nakkes en nada gewonnen,
Stoppen met verkopen Ajax.... zorg dat je selectie op sterkte komt en zo snel mogelijk want de CL is over een paar weken al!..
1 0
ajax4ever01
Ja maar de keuze van Spijkerman als veldtrainer vind ik echt bizar!
2 -1
gras
Het is een moedige, riskante en logische keuze. Jeugdtrainers die zich onderscheiden met hun ploegen qua speelstijl en extra tactische bagage hebben vloeien door naar het eerste. Zie van Gaal en De Boer. Die laatste liet de A1 beter spelen dan in tijden en verbeterde het positiespel. Natuurlijk is bij het eerste een negatieve spiraal qua speelwijze gekomen vanaf het derde jaar, maar dat is een andere discussie.

Geloof niet dat Van Basten/Blind of Wouters - weet even niet of die een eigen team trainde - zich hebben onderscheiden met hun jeugdteams.
2 0
Ar
Van Basten heeft natuurlijk een jaar Jong Ajax gedaan met Schippie voordat ie werd aangesteld als bondscoach.
Blind heeft de A1 gedaan, dat bulkte van het talent en zich wel degelijk onderscheidde. Hij is daarnaast jarenlang hoofd jeugdopleidingen geweest en als zodanig verantwoordelijk geweest voor het naar het eerste toe doorschuiven van respectievelijk Van der Vaart, Heitinga, Sneijder, en De Jong.
Als Blind een speler naar het eerste toeschoof had de hoofdtrainer daar niets over te zeggen, die kreeg het talent in zijn selectie en moest het ermee doen. Net zoals Bosz aan het begin van dit seizoen Dolberg en De Ligt aan de selectie gevoegd kreeg. Dat was niet de keuze van Bosz zelf.
0 0
ST
Logische keuze. De tijd zal uitwijzen of het de juiste was. Hoop wel dat hij ook met de vuist op tafel durft te slaan intern als hij vind dat hij wat extra versterking nodig heeft in de selectie.
1 0
koenos1
Ajax is tegenwoordig niet alleen een opleider met spelers maar ook met coaches. Frank de Boer had ook alleen de jeugd getraind en Keijzer heeft alleen Cambuur getraind als ik het goed heb. In mijn optiek een prima keuze, attractief voetbal!
1 0
Clarence
Je kunt ook gewoon even googelen. Hij heeft ook Telstar en Emmen getraind. Heeft bovendien als speler een Ajax-verleden.
0 0
FlyingDutchMan
Keizer loopt al wat jaren mee en is ook qua leeftijd al ervaren, laten we niet doen alsof hij vorig jaar zijn schoenen aan de wilgen hing en dat hij tussendoor 3 weken op een bank bij een voetbalveld zat..
1 -1
koenos1
Ajax is tegenwoordig niet alleen een opleider met spelers maar ook met coaches. Frank de Boer had ook alleen de jeugd getraind en Keijzer heeft alleen Cambuur getraind als ik het goed heb. In mijn optiek een prima keuze, attractief voetbal!
0 0
Lammetjes
Geschikte kandidaat? Waren er andere nog opties dan?

Hopelijk kan Keizer VD Beek, De Jong en Nouri ook in de eredivisie laten schitteren op het middenveld met Ziyech natuurlijk erbij. Liever De jong dan Schöne eerlijk gezegd.
1 0
achterlijn
F de Jong is de voetballer met de meeste potentie om het tot de absolute top te brengen.
Voor mij is Frenkie zelfs de beste voetballer die er bij Ajax rondloopt.
0 -1
achterlijn
Ben 100% eens met Keizer als nieuwe trainer.

Egaal welke trainer je ook pakt, van te voren weet je niet hoe het uitpakt, het kan heel goed gaan en het kan slecht gaan zoals met iedere andere nieuwe trainer ook het geval zou zijn geweest.
0 0
MosesD
'Egaal'? Die ken ik niet, maar ik ben in ieder geval blij met Keizer. Hoop niet dat Winter zijn assistent wordt, maar vrees dat dat wel het geval zal zijn.
1 0
Alexander40
Uit het Duits. Es ist mir egal.
1 0
achterlijn
Wat is er mis met Aaron Winter?
Laat maar komen, ik heb liever mensen met een Ajax achtergrond en dus ook Aaron Winter.


Egaal
Let op: Spelling van 1858 égal, Fr., gelijk, gelijkmatig, onverschillig, eenerlei. Égaler, gelijken, passen. Egalisatie, gelijkmaking, vereffening. Egaliseren, gelijkmaken, vereffenen. Egalist, een gelijkmaker, die alles gelijkmaken wil (in eene verachtelijke beteekenis). Égalité, egaliteit, gelijkh...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10608
0 0
Ar
Wij zeggen gewokn ongeacht.
1 0
afcas
ach, als hij assistent wordt heeft hij dus niet zoveel te vertellen. dan kan hij dus ook niet hoogstpersoonlijk de ontwikkeling van een hoop jeugdspelers verpesten.
1 0
AADeluxe9
Plausibel
0 0
Panama
Als je het zo schetst is het allemaal soepel verlopen en was dit direct bij vertrek hét plan. Nou Edwin, ik geloof er geen moer van.
Algemeen bekend dat overmars de enige was die (gelukkig) twijfelde over Keizer. Het is echt zaak dat Marc behouden blijft voor Ajax, want anders zou de 'sekte bergkamp' wel eens erg veel invloed kunnen krijgen.
Maargoed,
Succes marcel! Laat ons nog een jaar genieten!
3 -2
Ar
Ik geloof het wel.
Het was al de bedoeling dat Keizer op termijn Bosz zou gaan opvolgen.
1 0
FlyingDutchMan
Heb het idee dat die Schmidt ook een serieuze kandidaat was, alleen al vrij snel aangaf niet betaalbaar te zijn.
1 0