Overmars: 'Davy voorbeeld voor jeugdspelers'

BVeenstra, 15-06-2017 om 23:10, 7797 views, Ajax.nl | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars baalt enerzijds van het vertrek van Davy Klaassen naar Everton, maar aan de andere kant lijkt hij hem de transfer te gunnen. De middenvelder tekent een contract voor vijf jaar bij de Engelse club. Met de transfer is een bedrag van 27 miljoen euro gemoeid.

'Natuurlijk hadden wij onze aanvoerder liever nog een jaar hier gehouden, maar Davy is inmiddels 24 jaar', reageert Overmars op Ajax.nl op de transfer. 'Hij maakt al zes seizoenen deel uit van de A-selectie, nadat hij hier de gehele jeugdopleiding doorlopen heeft. Eigenlijk is hij daarmee een voorbeeld voor spelers die vanuit onze jeugd in het eerste elftal komen.'

'Hij heeft ieder seizoen stappen gemaakt in zijn ontwikkeling en hij is nu klaar voor een volgende stap in zijn carrière', ziet de directeur spelersbeleid het realistisch in, waarna hij besluit met een dankwoord. 'Wij bedanken hem voor de mooie jaren bij Ajax en wensen hem veel succes bij Everton.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schöne82
100% RAS ajacied, veel succes in de Premier League!
0 0
MokumInMeHart
Er is veel aan gelegen dat Davy slaagt bij Everton en zelfs nog een stappie hoger speelt straks. Dat zou een mooi teken zijn dat dit inderdaad de route is die je moet afleggen.. Tot je 24e, 25e bij Ajax en dan naar t buitenland.

Davy bedankt voor alles. Eén van de echte Ajax boys uit de het elftal. Hoop je over een jaar of 6/7 weer terug te zien in Mokum :)
1 0
Marcao
Davy heeft deze transfer 100% verdiend. Hij is altijd trouw gebleven aan Ajax en is een echt kind van de club. Succes Donny van Beek, jij moet z'n plekkie overnemen!
3 0
Niels.
Wat zal Ouasim Bouy een slechte nacht gehad hebben zeg.
Kan mij nog goed herinneren dat Theo Janssen tijdens ons trainingskamp in Brazilië zei: dit zijn de jonge honden van Ajax.
Ouasim Bouy en Davy Klaassen mochten voor het eerst mee op trainingskamp.
Imo 6 jaar later staat Bouy voor een overstap naar FC Dundee in Schotland, een rijtje clubs afgewerkt wat niet meer op 1 hand te tellen valt.
En dan Davy.. de onbetwistbare en onvermoeibare Davy.
Die het echt wou! Die zwaar geblesseerd was in de B1.
Mooie filmpjes mogen zien in de toen zo prachtige programma: Helden van de Toekomst.
Davy, JIJ bent er 1 geweest!
Een zeer succesvolle held van de Toekomst.
Nou ben je klaar voor een volgende stap in je carrière en het is je onwijs gegund!
Vaarwel Captain, en vergeet niet: de deur staat altijd open in Mokum voor jou!
28 0
RaynoFischer
Precies dit dus :)
Zo zie je maar weer hoe belangrijk een goeie mentaliteit omgeving is, want Bouy was het grotere talent alleen Davy haalt er wel alles uit.
Hij was later ook nog een jaar ofzo geblesserd toen hij al bij het 1ste zat
0 0
gras
Inderdaad een enorm contrast. Terwijl Bouy een prima indruk maakte in Brazilië en op 6 had kunnen gaan spelen om zich door te ontwikkelen.
2 0
Lagasj
27 miljoen is veel te weinig voor zo'n speler in het huidige voetbal, heer Overmars. Spelers van Ajax zijn diamanten en moeten exclusieve bedragen gaan opbrengen. Dat is wat de voetbalwereld en de Ajax spelers moeten weten. Lang lopende contracten en zeer hoge transfersommen. Dat moet de regel worden. Ook Tete niet weg onder de 20 miljoen. Ajax opgeleide spelers behoren tot de beste en intelligentste spelers ter wereld. Ze zijn opgeleid om het moeilijkste systeem dat er bestaat technisch en tactisch perfect uit te voeren. 27 miljoen voor de aanvoerder van Ajax is een lachertje.
2 -9
Ajax#1900
Je hebt er wel kijk op zeg, moet je wat mee doen
0 0
Web
Mooi bedrag voor Klaassen, en Tete nog maar een contract voor een seizoen
0 0
Catenaccio
Als je basis bent in het nederlands elftal of de nationale selectie elders ja!
0 0
AIR-S
Hahahhahahahahha.

Tete 20 miljoen? Je bedoelt die bankzitter met een 1 jarig contract? Wie gaat daar nou 20 miljoen voor betalen?
4 0
Catenaccio
idd, hij heft goede wedstrijden gespeeld maar ook matige. Dus hoe goed ben je nu eigenlijk? Handhaaf je jezelf in bv een engelse of spaanse competitie? Ander level he. Kijk naar sneijder, basis ajax, basis oranje, op de bank bij Real. Dat was dan misschien een stapje te hoog
0 0
Wimmel
Ja joh, oftewel niemand koopt meer bij ons, wij hebben een te grote selectie na 1 - 2 jaar en gaan weer bijna failliet aan salarissen. Of.... Spelers verlengen hun contract niet, tekenen maar voor maximaal 3 jaar en lopen dan gratis de deur uit.

Daarnaast, Davy is een mooie transfer gegund voor een prima prijs. Dit is geen Football Manager spelletje.
0 0
AdK
Nog niet heel lang geleden gingen er spelers weg voor nog niet eens de helft!
Het zijn nu bedragen die tellen in de (doorgedraaide) transfermarkt.
Maar met dit geld kan Ajax steeds beter kapers weghouden, om het geld hoeven we het niet meer te doen.
1 0
El Toro
Je leeft in een droomwereld. Ajax is tegenwoordig een kleine speler in de huidige voetbalwereld, met het grote geld dat regeert. Jammer maar helaas. Door Klaassen niet voor dit gigantische bedrag te laten gaan zou je een zeer slecht precedent scheppen voor de jeugd. Enerzijds omdat de jeugd dan niet het gevoel heeft dat Ajax ze naar een hoger niveau wil laten doorstromen op het moment dat ze uitgeleerd zijn hier, anderzijds omdat de jeugd geen kans meer krijgt om op jonge leeftijd door te stromen naar het eerste elftal en ervaring op te doen op een podium waar je nog fouten mag maken. Want laten we eerlijk zijn, de Eredivisie is een lachertje in vergelijking met de Premier League, zowel qua niveau als qua fysieke inspanning. We doen hier moeilijk als we 3 weken op rij een doordeweeks programma hebben. In Engeland is dit de normaalste zaak van de wereld. Je opmerking over Tete ga ik niet eens op in, al vind ik wel dat we voor een Nederlandse international minimaal 6 miljoen hadden moeten kunnen krijgen. We mogen trots zijn op het feit dat Klaassen voor 27 miljoen (op Milik na het hoogste transferbedrag ooit voor onze club) naar Everton vertrekt, waar hij hopelijk de volgende stap kan gaan maken (voornamelijk op fysiek gebied zal er wat bij moeten). Mooie kans voor de jonge jongens om nu voor zijn plek te gaan vechten en voor een nog hoger bedrag over 4 jaar te vertrekken (al zal dat waarschijnlijk wishful thinking zijn).
2 0
chrisjuhhh
Wat doe je zeurderig ?
Nu heb je wel een punt , maar toch gun die jongen het gewoon en verder met Ajax tot de orde van de dag .
Het lijkt soms of Nederland in het middelpunt van de wereld staat door alle te bagatelliseren en wijzend naar andere
0 0
Professor
Klaassen bedankt voor de afgelopen jaren al was ik niet echt een fan van je.Hoop dat Overmars het voor mekaar krijgt om voor de eerste training een linksback een keeper en een buitenspeler te contracteren. Mocht Tete en Veltman ook weggaan dan ook nog een rechtsback. En voor de rest alle verhuurde spelers zsm verkopen. Hebben geen toekomst bij Ajax.
0 0
Litmanen85
Is er ook echt een plan klaar om dit vertrek op te vangen? We roepen allemaal wel Donny, en ik heb ook zeker geloof in Donny. Maar zodra het niet gaat werken de eerste paar wedstrijden van het seizoen, zijn we alweer te laat met iemand halen en lopen we weer achter de feiten aan..
0 -1
AlexIbarra
Als Lasse ook vertrekt geef ik je gelijk, dan mis je ervaring.
Als alleen Klaassen weggaat heb je 3 toptalenten om 1 middenveldplek op te vullen.

Al is Klaassen fysiek wel sterker dan alledrie die opties, ik denk dat dat moet lukken.
0 0
Wimmel
We hebben 3 keigoede opvolgers klaarstaan. Nu een goede ervaren middenvelder halen (en ik zou niet weten wie er betaalbaar zou zijn en beter als onze jeugd) zou een doodsteek zijn voor Appie, Frenkie en Donny.
0 0
Biss
tijd voor Nouri lijkt me. Die jongen is er klaar voor en verdiend nu zijn kans. Dat weet Keizer ook.
1 0
Marcao
Ik ben echt een grote fan van Nouri, maar hij is zo'n totaal andere speler dan Davy... ik hoop het!
0 -1
Joseph
Wederom goed gedaan van Overmars, mooi bedrag voor hem. Nu snel doorpakken, er moeten 2 nieuwe backs komen, ik heb het gevoel dat die weer uit Zuid-Amerika komen, hoe eerder hoe beter, die jongens zullen hier moeten wennen.
1 0
afcas
ik hoop zelfs dat ze uit zuid amerika komen. zoveel talent daar.
2 -1
afcas
ik hoop zelfs dat ze uit zuid amerika komen. zoveel talent daar.
1 -1
afcas
ik hoop zelfs dat ze uit zuid amerika komen. zoveel talent daar.
0 -1
mvdk
Als we alle (mogelijke)transfers dan even uit het basiselftal laten,blijft dit over:

Onana, aankoop, Sanchez, De Ligt, aankoop, F de Jong, vd Beek, Ziyech, Neres, Dolberg, Younes

Op de bank en op de tribunes zitten dan:

Aankoop(keeper) Viergever, Schone, Sinkgraven, Nouri, Kluivert, Cerny?, Eiting?, Zeefuik, aankoop (linksbuiten), Sierhuis, HUNTELAAR.
0 -2
Jayq
Younes mag je ook nog bij de (mogelijke) transfers tellen.

De kans dat hij vertrekt, acht ik nog groter dan Veltman. In Duitsland hebben ze hem goed zien spelen in de Europa League en hij is nu international. Daar gaat zeker een (financieel) sterke Duitse club voor hem komen. En Younes gaat daar zeker oren naar hebben.

Als je ook nog uitgaat van een vertrek van Cerny is dat een goede reden om nog 2 buitenspelers te kopen (zodat de kans dat er een goede bijzit ook groter is).
Dan heb je Neres, Kluivert en 2 aankopen voor de flanken komend seizoen.
0 0
AFCA1510
Younes gewoon niet laten gaan. Is gewoon een heel goede speler voor ons. Heeft zelf aangegeven langer te willen blijven, dus die moet je gewoon behouden. Ff contractje openbreken.
0 0
Ajaciedforaltij
Nog een hele goede rechtsbuiten moeten we erbij hebben. Neres heeft mij nog niet overtuigd
0 -3
bazza25
Hahaha niet teveel spelletjes spelen.. je kan niet 12 miljoen af tikken om na half jaar af te schrijven, totaal onrealistisch.. eerste half jaar was neres aan het overbruggen.. mogen hem nu pas gaan beoordelen.. Heb er juist heel veel vertrouwen in... liet bij vlagen veel dreiging zien..
3 0
willycicci
Kluivert heeft meer laten zien
0 -2
mvdk
Dat blauwe shirt staat hem wel.
1 -1
DaenerysTargaryen
Je bent een baas Marc.
2 -1
GrandMasterFlex
Inderdaad. 27 miljoen om te investeren in 3 topaankopen (keeper, links en rechtsback)
1 0
WestlandforAjax
Oké Veltman en Tete zullen helaas ook vertrekken en misschien Younes ook wel.

Nu hoop ik het meest op een rechtsback met Zeefuik als back up, als Younes vertrekt een waardige of betere vervanger en als Cerny verhuurd wordt een rechtsbuiten. Er mag een linksback bijkomen, die Arana vind ik wel goed maar heeft voor mij nu niet de prioriteit aangezien we met Sink en Viergever 2 aardige opties hebben.
0 0
Harrie Nak
Nee joh, we kunnen Veltman en Younes aan de straatstenen niet kwijt.
0 -1
BobaAjax
Veltman kan je verkopen maar hoopt dat hij blijft. Als neres en kluivert op rechts buiten komen is het wel fijn een iets meer behouden en ervaren back erachter te hebben .

Younes zal verkocht worden goor 15 miljoen ,
Hiervoor terug miet je pavon halen , die is al verder en zal er gelijk staan. Cerny erachter.
Daarachter als linksback arana welke een opkomende back is . Back up sinkgraven

Centraal viergever / riedewald/ de ligt en sanchez houden.

Middenveld met zyjech , Donny Vd beek- en de jong.
Veel wisselingen met schone / nouri/ en evt toch die nieuwe Argentijn . (Eiting na winterstop )

Spits dolberg en Huntelaar ( cassiera verhuren)
Goal onana/ Alblas / Stekelenburg ? Afbouwen evt toekomstig keeperstrainer
0 0
Intec
Nu wordt het tijd voor inkomende transfers Doelman,Linksback,Buitenspeler en eventueel een extra middenvelder want dat is nu ook dun bezet. Vd Beek,Ziyech,Schone,De Jong,Nouri
1 0
3*stars*3
Daarom leek Anita mij een perfecte optie.
Ben niet vergeten hoe Ajax als een trein begon te draaien, toen hij op 6 stond.

1 nadeel, Raiola is zijn zaakwaarnemer....
1 0
WeerDinges
1 heel groot nadeel!
0 0
Ellende
Intussen gaat PSV zich versterken met Lozano.
Hopelijk komt er een erg sterke back
0 0
ajaxminimax
Boeit me niks dat hij daar heen gaat, bewijst alleen maar dat het een club zonder beleid/visie is. Aangezien het waarschijnlijk met een constructie is met City. Anders kunnen ze hem nooit betalen of de gemeente moet weer eens geld gaan 'uitlenen'. Bovendien met een speler erbij is psv niet direct heel sterk..
0 0
NR9
Nou maar zelf eens toeslaan Marc. Niet wachten tot laatste dag met paniekaankoop.
Ga vol voor Sneijder. We moeten dit jaar kampioen worden anders worden we het lachertje van Nederland met onze begroting......
1 -1
prinsmp
Goed bezig Mark, maar nu niet weer te lang je flappen tellen en met een achterstand het seizoen beginnen. Rb, Lb, CV, winger om alvast toekomstige transfers op te vangen
0 0
AjaxCitizen
Vraag me dan af wie de aanvoerder wordt, als ook Veltman misschien nog vertrekt.
Viergever?
0 0
433afcajax
misschien ziyech, volgende stap om een complete middenvelder te worden ipv (vaak) momentvoetballer
0 0
Ajax#1900
Of Viergever
0 0
Mikee
Heb op Marc gemopperd, maar wat hij het laatste jaar doet op de transfermarkt is zeker netjes. Op naar de aankopen.
1 0
FlyingDutchMan
Uitstekend bedrag
2 0
Daniellieuwe020
Nee geen aankopen, doorgaan met de jeugdopleiding en doorlaten stromen naar Ajax 1
0 -2
FlyingDutchMan
Inderdaad, vervangers zijn er klaar voor!
0 -1
Intec
Vind het wel meevallen. Vd Beek is er klaar voor Schone lijkt het beste vanaf De Jong heeft niet lang meer nodig. Nouri blijft voor mij een twijfel. Eiting is nog niet zover.
0 0
FlyingDutchMan
Genoeg toch, in elk geval voor middenveld. Je kan Sneijder of Anita nog proberen, anders lekker met de jeugd ballen. Gevaar is wel wisselvalligheid, dat krijg je met jeugd terwijl Klaassen altijd een voldoende haalde..
0 0
Mikee
Wisselvalligheid is inderdaad wel een gevaar, maar Klaas is er nu ook weer bij hè. Daarnaast hebben ze allemaal gruwelijk veel talent.
Ben benieuwd hoe het gaat lopen deze periode en komend jaar!
0 0
Intec
Ik persoonlijk zou ergens een echte 6 halen een man die al wat jaartjes meeloopt denk aan type Nigel De Jong. Hoeft natuurlijk niet Nigel te zijn.
0 -2
Mikee
Denk dat een linksback geen kwaad kan.
En nog ff afwachten wat Joel en Kenny doen..

Voor de rest hebben ze allemaal in de kleine teen al meer talent dan veel andere voetballers.. Nu nog baardgroei.
1 0
nightgoat
Ja.
0 0
Redrum
Linksback, rechtsback, get to work.
1 -1