Pescara wil El Azzouzi, spits sowieso weg

BvdPloeg, 14-06-2017 om 09:35, 24051 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Zakaria El Azzouzi kan mogelijk vertrekken naar het Italiaanse Pescara, zo meldt De Telegraaf. Voor de spits lijkt er in Amsterdam geen toekomst te liggen en daarom komt de naar de Serie B gedegradeerde Italiaanse club op het juiste moment voor hem. Afgelopen seizoen verhuurde Ajax El Azzouzi al, maar dat verliep niet zoals gewenst.

El Azzouzi heeft bij de directie aangegeven op medewerking te rekenen vanuit Ajax, al heeft de Marokkaan wel een contract tot 2020 wat door Pescara afgekocht moet worden. Pescara is de club waar Ajacied Robert Murić dit seizoen aan uitgeleend werd. Dit werd geen succes, waar hij pas in de laatste wedstrijden van het seizoen echt in actie kwam.

Afgelopen seizoen verhuurde Ajax El Azzouzi al aan Sparta Rotterdam, maar ondanks dat hij het met negen goals en drie assists in 24 wedstrijden niet onaardig deed, keerde hij in de winter al vroegtijdig terug uit Rotterdam.

Update - 09.30 uur
Zakaria El Azzouzi mag sowieso vertrekken bij Ajax. De spits kreeg de afgelopen seizoenen onder Frank de Boer en Peter Bosz niet de kans in het eerste en ook onder de nieuwe trainer lijkt hij geen toekomst te hebben. Om die reden hoeft Ajax wat betreft kamp El Azzouzi ook niet op een transfervergoeding te rekenen, ondanks een contract tot de zomer van 2020.

De interesse van Pescara komt dan ook op een goed moment, maar is ook daadwerkelijk heel serieus. Er zijn meer clubs geïnteresseerd in de spits, maar op dit moment wordt eerst gekeken of een transfer naar Pescara uiteindelijk tot een succes kan leiden. Pescara zal volgend seizoen op het tweede niveau van Italië uitkomen, nadat het afgelopen seizoen degradeerde uit de Serie A.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Bestel nu twee prachtige boeken voor Vaderdag en bespaar 10 euro!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daantje Makkes
Ik vind hem nogal matig, geen fysieke kracht.. typische straat voetballertje
0 0
Ozymandias
Ik ben een fan van het type El Azzouzi maar bij Sparta Rotterdam viel hij duidelijk door de mand. Noem mij één speler die in deze eeuw bij Ajax is geslaagd nadat hij mislukte bij de club waar Ajax hem aan verhuurde. De kans dat El Azzouzi alsnog zou slagen is miniem en het lijkt me voor beide partijen het beste als hij vertrekt. Hopelijk dwingt Ajax wel een clausule af waarmee ze hem voor één/twee miljoen euro kunnen terugkopen als hij zich bij zijn volgende club stormachtig ontwikkeld.
0 0
Pieter433
Dennis Rommedahl werd in het seizoen 2008/2009 verhuurd aan NEC en speelde daar slechts 14 wedstrijden met 0 doelpunten. In het seizoen 2009/2010 stond hij in de basis bij Ajax met in totaal 28 wedstrijden en 6 doelpunten.
0 0
altijdwelwat
Zijn zaakwaarnemer snapt er in ieder geval helemaal niks van , hij krijgt geen kans ( huilie huilie) en dus hoeft Ajax niet op een vergoeding te rekenen ....zeldzaam onzinnig.
3 -1
geDaante
Hele vreemde gang van zaken. Speelde echt uitstekend in de A1 onder Jonks en Cruijff bewind. Handig aan de bal, kon heel goed meevoetballen, technisch, doelgericht, afmaker, snel, dus ook goed in de omschakeling. Bij Twente wekelijks live zien spelen op eredivisieniveau, prima gespeeld aldaar, basisplaats snel afgedwongen.

Maar bij Ajax totaal genegeerd en af laten vloeien, zeer merkwaardig. En dan een net zo oude spits kopen voor 5 miljoen plus een heel dik salaris, die minder is dan El Azzouzi.

Er speelde waarschijnlijk meer. Ik sta er niet gek van te kijken dat hij slachtoffer is geweest van machtspelletjes van Bergkamp naar Jonk toe, zoals 3sterrenAjax1 hieronder al insinueert.
Weten doen we het nooit, maar dit volledig afschieten kan ook niet, want we weten het niet.
2 -8
footietsar
Het zal waarschijnlijk met de aanwezigheid van Jonk te maken hebben. Die kerel heeft een bepaalde aura om zich heen en alles wat hij aanraakt verandert in goud. El Azzouzi zou een top spits geworden zijn als Jonk er nog rondliep.

Wat kraam jij onzin uit zeg. Die jongen had de kans zich te bewijzen buiten Ajax bij kleine clubs en zelfs daar wouden ze 'm al niet meer hebben.

Weet jij ook dat Jonk tegen de komst van Dolberg was??? Moet je nagaan. Als ze naar hem hadden geluisterd hadden we nu geen topspits in wording en zaten we opgezadeld met "El Azzouzi"
3 -2
Lekiam
En toch vond ik hem bij Sparta niet goed. En ze hebben ook niet voor niets teruggestuurd naar Ajax voortijdig. Ben erg benieuwd wat daar de gedachte achter was.
4 0
Leo252
Gewogen en te licht bevonden.
2 0
AlexIbarra
Jonge talentvolle spits met eredivisie-ervaring.

Die gaat echt niet gratis weg, als snap ik dat 'Kamp-El Azzouzi' hoopt van wel.
Straks speelt hij niet bij Pescara en halen de kakkies hem in 2018 gratis op.
2 0
NouridolbergNeres34
Niet goed genoeg, en ook nog eens een vervelende gozer weet nog hoe hij veltman die rode kaart aannaaide sparta uit.
3 -1
geDaante
Dan heb je het ook over Veltman, de meest nare en vervelende speler op de nederlandse velden.
1 -5
3sterrenAjax1
er is een heel vies spelletje gespeeld met hem door bergkamp. om te zorgen dat het net lijkt of jonk het fout zag. deze jongen is niet minder dan dolberg dat zag jonk ook. alleen hij kreeg de kans niet. heel erg zonde
1 -9
altijdwelwat
Niveau Zlatan , Suarez .... Gewoon een middelmatige speler met een nog mindere mentaliteit.
0 0
Lekiam
Mij heeft hij nooit kunnen overtuigen, ook bij Sparta kon ie geen potten breken. Dus twijfel echt aan je complot theorie.
1 0
Ajax#1900
Hahaha, je bent weer lekker aan het trollen.
4 0
R.F.
Goed gezien Jonk. Wat moeten we zonder je.
3 -4
geDaante
Onder Jonk speelde hij uitstekend, Cerny ook, Muric ook beter, alle talenten ontwikkelden zich, velen zeer sterk. Nu kan El Azzouzi er schijnbaar ineens niets meer van, Cerny ook niet.

Dat El Azzouzi ineens verhuurd werd en er niet meer naar omgekeken werd, is hoogst merkwaardig te noemen. Hij speelde prima bij Twente, op eredivisieniveau, basisplek afgedwongen aldaar. Heb die wedstrijden live gezien, daar mijn pa oud-tukker is.

Meer potentie dan Cassierra, toch kocht men Cassierra aan voor 5 miljoen plus dik salaris, waarschijnlijk alleen om Sanchez een maatje te gunnen.

Je komt er nog wel achter wat het vertrek van Jonk en Cruijff zal betekenen. Nu al is er geen visie meer in de opleiding, met jeugdtrainers die alles zelf mogen bepalen en hun egootje weer mogen laten gelden, ten koste van de talenten.

3 -5
ProfessorX
Dat heet begeleiding en als die weg valt is en blijf het een gok .
Jonk was gecharmeerd van die jongen , enkel El Azzouzi ging een andere kant op mentaal en Jonk weten we wel nu .
1 -4
Ajax#1900
Mwa, hij kan ook gewoon niet goed genoeg zijn natuurlijk. veel scoren in de jeugd zegt vrij weinig.
3 0
ProfessorX
Is ook zo vandaar dat we altijd moeten oppassen met jeugd zo snel een plek te geven ( Dolberg , Kluivert , de Ligt )
0 0
Bensco
Klote om te horen maar ik voelde het al aankomen, ik had wel een hoge pet op van hem. Kon bij de A1 makkelijk het net vinden en deed het tijdens zijn verhuurperiodes ook niet slecht. Desondanks is het er geen een van de categorie buitenklasse en zag ik hem bij Ajax toch geen basisplaats veroveren.
0 0
trodat4030
Vreemde instelling dat Ajax niet hoeft te rekenen op een transfervergoeding.. Waarom zou een geïnteresseerde club niet dat contract af moeten kopen? Het hoeven van mij echt geen miljoenen te worden, maar sowieso een paar ton om dat nog 3 jaar doorlopende contract af te kopen en daarnaast een opleidingsvergoeding lijkt me niet abnormaal. Of wil Pescara hem alleen als ze hem voor nop binnen kunnen halen? Dan zou ik de zaakwaarnemer aanraden te zoeken naar een andere geïnteresseerde club. Hier zie ik Marc O niet mee accoord gaan. Het is niet dat Zakaria niets heeft gepresteerd bij Sparta, het is geen Dolberg, maar ook geen Dragi Gudelj ofzo.. Dat je die laatste voor niks laat gaan om er maar vanaf te zijn zou ik nog snappen, maar deze jongen kan gewoon prima voetballen.
2 0
ProfessorX
Daarom schreef ik al , wat is de bron ?
Ik geloof er ook niets van helemaal geen geld of iets over dat contract .
1 -1
trodat4030
Scusi, per ongeluk duimpje down gegeven..

Bron lijkt me de zaakwaarnemer of iig iemand die er heel dicht op zit. Overigens kan het best zo zijn dat dit gewoon de insteek van de zaakwaarnemer is, maar ik vrees dat hij van een koude kermis thuis zal komen..
2 0
ProfessorX
hahah nou weet wel zeker .
Overmars en geven is al een rare gedachten :)
0 0
Malfunction
"El Azzouzi heeft bij de directie aangegeven op medewerking te rekenen vanuit Ajax"

"Om die reden hoeft Ajax wat betreft kamp El Azzouzi ook niet op een transfervergoeding te rekenen, ondanks een contract tot de zomer van 2020."

Mooi is dat :)
1 0
ram
Dat zijn inderdaad hele gekke uitspraken. Ajax bepaalt dit natuurlijk. Maar het is wel duidelijk dat hij weg wil én mag en rijke/grote clubs gaan hem natuurlijk niet halen. Al met al zal Ajax tevreden zijn met een paar ton.
0 0
3*stars*3
Die zijn helemaal gek geworden...
2 0
MarkAFCA
Serie B....tjah. Volgens mij kun je beter bij een club als Sparta blijven voetballen. Probeer je in de Eredivisie op te werken. In Italië raak je uit beeld en mocht je het daar niet goed doen eindig je over twee jaar bij een club in de Jupiler League.
1 0
Redrum
Logisch dat hij weg gaat, geen ruimte voor hem bij Ajax. Geldt ook voor Zivkovic.
1 0
DeKenner
Was in de A1, en dan met name in de Youth League, een periode behoorlijk op dreef. Jonk zag het bijvoorbeeld erg in hem zitten. En ik herinner een wedstrijd tegen PSG A1 dat hij er ook 4 of 5 inlegde, de een nog mooier dan de ander. Op dat moment had ik nog alle geloof in hem, maar zo zie je maar weer dat de stap naar de senioren niet voor ieder talent even gemakkelijk is.
0 0
iammike
Serie B is toch wel de nachtmerrie van iedere voetballer om terecht te komen lijkt me in die oude vervallen stadions die in de serie A al vaak leeg zijn, laat staan in de Serie B
1 -1
AIR-S
Zitten heel wat sfeervolle derbies in de Serie B :)

En het eten is lekkerder, het weer is beter, de cultuur mooier. Ik zou het wel weten hoor.... Voetballen in Den Haag of in Pescara
1 0
ProfessorX
Is beter betaalbaar dan de serie A dus zit het voller , ook de salarissen ligt hoger dan Sparta of Ajax , dus goede tussenstap gemaakt door hem en € 2.5 miljoen is Ajax rijker .
0 -2
ram
2,5 voor hem..? De transfermarkt is fucked ja, maar niet zó fucked. Mooi dat je vertrekt wat mij betreft, ik vind het echt niets bijzonders.
0 0
ProfessorX
Stel hij ga voor nop weg en krijg over 2 jaar een transfer naar bv Juve wat dan ?
Kom op je moet de jaren tellen met opleidingen en voor nop geloof ik gewoon niet .
1 -1
ram
Oh, nu reageer ik weer op een andere Chrisjuhhh...

Maar volgens mij snap je niet helemaal hoe de voetbalwereld in elkaar zit. Enig idee hoe vaak (jeugd-) speler transfervrij vertrekken of voor heel weinig vertrekken?

Die 2,5 miljoen is nogal uit de lucht gegrepen. Voor deze jongen krijg je hooguit een paar ton, meer echt niet. En ook met die paar ton zou ik al tevreden zijn, in dit geval.
0 0
ProfessorX
Nou vertel het me maar eens aangezien ik de ballen van snap de voetbalwereld he .

Die 2,5 miljoen is nergens op gebaseerd als je het goed leest ipv ergens te plaatsen , was meer cynisch bedoeld maar oke jij ben erg oplettend toch ?

Ik las eens bij jou Visie nu voetbalwereld wie ben jij dan een trainer zo ja welke club ?

Transfer vrij zeg je en hier hebben we het over een speler met een contract tot juni 2020 is in mijn ogen iets anders maar oke ik ken de voetbal wereld niet .
0 -1
ram
Je zet een aantal woorden achter elkaar maar ik ga geen moeite doen om dit allemaal uit te vogelen en te vertalen. Gebrabbel.

Contract tot 2020: het zal best. Maar deze speler mislukt bij Sparta en is gewoon niet zo goed. Als je er 2,5 miljoen voor krijgt is dat bizar. Dit zal een paar ton worden.
0 0
ProfessorX
Duidelijker wat er sta is er niet !
Denigrerend reageren is een hobby van jou lijkt wel .
Ik geef netjes commit aan je en je doe er niet eens de moeite voor zeg veel over jou man .

Je spreek zelf over transfer vrij en mij leg gebrabbel in de mond ?
Dommere opmerking van je dan dit ga je niet lukken of toch ?
En nogmaals ik zeg nergens dat Ajax of ik om 2,5 miljoen vraag dus beter lezen , maar daar doe jij geen moeite voor , want dat is irriterend toch ?
Maar afijn elke opmerking , visie , voetbalwereld (andere planeet ? ) , van jou zal ik reageren met gebral en als je een opmerking maak reageer ik netjes terug massel gap :)
0 -1
ram
Ik begrijp gewoon de helft van je zinnen niet. En wat ik wel kan ontcijferen is veelal onzin en verkeerde interpretatie van wat ik zeg.

Ik heb het al eerder aangegeven: als je op inhoud wil discussiëren moet je écht beter gaan lezen en vooral beter gaan schrijven. En je stelt alleen maar onzinvragen i.p.v. te reageren op wat iemand zegt.

Ook heb ik het helemaal niet over "transfervrij". Ik zeg dat er heel veel spelers transfervrij vertrekken als tegenargument op jouw stukje over "Kom op je moet de jaren tellen met opleidingen". Met andere woorden: zo werkt het gewoon niet.
Daarmee zeg ik dus niet dat deze jongen transfervrij is, ik zeg dat er geen enkele basis is om veel geld voor hem te vragen.

Hij wil weg, hij mag weg, hij is weinig waard want hij is én niet goed én niet gewild. Dus ik verwacht dat we er hooguit een paar ton voor krijgen maar het zou mij ook niet verbazen als het contract verscheurd wordt. Persoonlijk ben ik tegen dat laatste hoor. Ik vind dat Ajax gewoon het onderste uit de kan moet halen.
0 0
ProBono
"Ajax hoeft niet op een transfervergoeding te rekenen"
0 0
ProfessorX
Dan niet maak mij niets uit .
Ik zeg van wel , want zoals hier onder gemeld word er altijd wel iets besproken bij een ontbindende contract !
0 -1
altijdwelwat
Jij denkt serieus dat de Serie B beter betaald dan Ajax ?? En hoe kom je aan €2,5 miljoen , er staat toch duidelijk dat Ajax niet op een vergoeding hoeft te rekenen.

Trouwens prima dat hij weggaat , matige speler
0 0
ProfessorX
Je houd netto meer over bij sommige clubs in Italie ja dat klopt of heb jij tegenstrijdige geluiden gehoord ?
Een contract word altijd afgekocht en wat jij leest komt van Bram vd Ploeg !
Als Ajax iemand voor niets de deur wijst staat er altijd een clausule in het ontbindende contract dus ken je feiten .
0 -1
Christiano91
http://www.nu.nl/mixed-zone/3381552/salarisplafond-van-drie-ton-in-serie-b.html
Mocht dit nog van toepassing zijn zullen ze in de Serie B dus niet beter betalen dan de eredivisie
0 0
ProfessorX
Heb het voor je uitgezocht en zoals je zie eerder voordeliger dan nadeliger , ook nog 1 vermelding dat in Nederland het bedrijf leven iets meer betaald dan je bruto salaris wat jij op je loonstrook zie .

Inkomstenbelasting Italië

inkomstenbelasting-italie
Ga je emigreren naar Italië en ben je van plan om een baan te zoeken, reken dan op inkomstenbelasting.

Progressief inkomstenbelasting stelsel in Italië
Italië kent progressief inkomstenbelasting stelsel, net als de meeste Europese landen. Dit houdt in dat de hogere inkomens, zwaardere lasten dragen dan de lage inkomens. De schijven van verschillende inkomstenbelasting liggen tussen de 20 en 45 %.
Overigens is het zo dat lokale overheden een extra inkomstenbelasting tussen de 0,5 % en 1 % kunnen heffen.
Inkomstenbelasting in Italië
Zodra je bent geëmigreerd bent naar Italië dan zul je inkomstenbelasting moeten betalen over de inkomsten die je ontvangt. Gelukkig zijn er door de Italiaanse overheid overeenkomsten gesloten met onder andere Nederland en België. Deze overeenkomsten zorgen ervoor dat je geen dubbele inkomstenbelasting betaalt over hetzelfde inkomen.
Belastbaar inkomen in Italië
Er zijn 3 soorten inkomsten die je in Italië kunt hebben, die meetellen voor de inkomstenbelasting. Dat zijn inkomsten uit:
Arbeid
Inkomsten uit een onderneming
Of inkomsten vanuit je vermogen
Voor elke categorie bestaat er een afzonderlijke berekening. Je totale inkomsten worden dus niet op een hoop gegooid.
Als je in loondienst bent dan houdt je baas de inkomstenbelasting in op je loon.
Vermogensbelasting in Italië
Sinds 1992 bestaat er in Italië geen vermogensbelasting meer.
0 -1
ProfessorX
Ja en wat betalen ze er aan de belasting ?
Wat houden ze netto over ?
Juist meer dan bij Ajax of Sparta of wilde jij zeggen dat ze bij Sparta meer verdienen of bij een Utrecht of Vitesse ?
Ze zitten aan de geeuw honger in Nederland en dan denk jij dat ze 3 ton bruto betalen in Nederland buiten de top om , of wat dacht je dat Ajax betaald aan salaris bij Azzouzi ?
Je bevestigt juist wat ik zeg dank daar voor !
0 -1