Klaassen baalt: 'Er is wat gegroeid'

JesseTH, 06-06-2017 om 13:16, 11160 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-aanvoerder Davy Klaassen baalt van het feit dat zijn trainer Peter Bosz vertrekt naar het Duitse Borussia Dortmund. Hij zag dat er iets moois aan het ontstaan was tussen de selectie en de trainer en had graag gezien dat daarop verder werd geborduurd. 

'Ik denk dat iedereen het jammer vindt dat de trainer weg is, ja', opent Klaassen op teleurgestelde wijze tegenover de camera van Voetbal International. 'Ik ga mijn keuze er niet van laten afhangen, maar het is wel zonde. Je vangt weleens wat op natuurlijk, maar het belangrijkste is dat we nu op zoek moeten naar een nieuwe trainer. Je leest nu overal zoveel dingen waar niets van klopt en iedereen gaat speculeren, maar dat heeft niet zoveel zin.'

'We hebben nog steeds een heel mooi jaar gehad en iedereen is trots op wat we hebben bereikt', vervolgt de international. 'De mensen die erover gaan moeten daar nu naar gaan kijken, het is nu nog heel kort dag. We hebben een leuk jaar gehad, we zijn beter gaan spelen en er is wat gegroeid. Het is jammer dat de trainer daarin weg is.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Juist naar die successen van afgelopen jaar kijken maakt het hele verhaal pijnlijker. Want dat gooit Ajax weg. Van der Sar volgt liever ene Hennie Spijkerman dan Bosz.
1 0
godlike
En de verliezer is.... Ajax
1 -1
michael28
en we blijven zitten met dezelfde shit....
1 -1
JPC40
Als Edwin niet bang is dan knikkert hij Dennis en Hennie de deur uit, die twee zijn potentieel onruststokers.
Op deze manier heeft het geen enkel zin om Thomas Tuchler te halen, of Marcel naar voren te schuiven.
Thomas zal het op zijn Duits willen doen, en dat is Ja Herr thomas Neine Herr Thomas, ik zie die twee dat gewoon niet doen.
En Marcel zal ook gedwarsboomd worden, zo lang die twee daar blijven, heeft geen enkel coach enige toegevoegd waarde.
0 0
Amsterdamsetrots
Als hij ze eruit had willen knikkeren was dit het moment geweest. Vd Sar wil dat duidelijk niet, zo graag wilde hij Bosz dus niet behouden.
0 0
JPC40
Nu dit gebeurt is zie je de druk toenemen, dit kan Edwin niet negeren.
0 0
oudzuid2
zegt genoeg als je aanvoerder en beste speler vd eredivisie dit zegt... complimenten aan de assistentes, ze hebben het na Jonk en Trustfull weer voor elkaar
1 -1
altijdwelwat
Wat in ieder geval niet gegroeid is is Davy zijn persoonlijkheid......
1 -3
nuff-said
Hahahahaha. Stuk van jou. Thumbs up
1 0
Rhythim
Ik weet niet of ik het nou grappig moet vinden of niet om zo te moeten aanschouwen hoe slecht Davy kan verhullen dat hij wel degelijk meer weet dan hij mag/kan/wil vertellen...
0 0
Ajaxamersfoort
Dennis bergkamp clubcultuurbewaker bij een beursgenoteerd bedrijf.
0 0
Onpartijdig
Klaassen geeft duidelijk aan dat de groep wilde dat hij bleef, de supporters wilden dat hij bleef, we waren eindelijk blij.. Maar door onenigheid met Hennie Spijkerman is het zo gegaan? Serieus? Ik vraag me af of Vd Sar of Bergkamp met een verhaal naar buiten komen. Zo jammer dat mensen weggaan die ajax naar een hoger plan kunnen tillen. Ik baal er wel van.
0 0
Raikkonen94
Dat Bosz gisteren Davy persoonlijk heeft verteld dat hij zou vertrekken bij Ajax zegt ook wel wat over de band die zij hadden denk ik. Zou mij ook niks verbazen als hij ook naar Dortmund zou gaan. Voordat dit allemaal gaande was had ik dat al een prachtige club voor hem gevonden.
4 -2
AjaxCitizen
Lijkt ook wel oprecht te balen dat Bosz weg is. Geeft zelf ook aan dat de spelersgroep hem als fijn heeft ervaren. Denk dat Bosz hem wel op het oog heeft voor Dortmund. Zou ook wel passen in het spelletje van hun en is een prachtige club. Prima stap om te overwegen. Kan je misschien nog naar de top gaan. En als Dortmund uiteindelijk zijn top blijkt te zijn, zou dat geen schande zijn.
0 -2
Ajacied33
Drama man. Het besef begint te komen dat we het zonder Bosz moeten doen. Het is maar te hopen dat deze selectie een beetje bij elkaar blijft
1 0
DeVlo
Alles staat ineens weer op losse schroeven. Had je het me vorige week gevraagd, zou ik gezegd hebben dat alleen Klaassen en misschien Sánchez weg zouden gaan. Nu, na vertrek van Bosz maar vooral natuurlijk ook de manier waaróp, iets wat de spelers ook hebben meegekregen, vrees ik dat alsnog meer spelers eieren voor hun geld zullen kiezen. Waarom zou Dolberg bijvoorbeeld, die duidelijk een klik had met Bosz, nog blijven nu als er een mooie club voor hem komt?
Wat er de afgelopen dagen bekend is geworden lijkt me helaas redelijk funest voor de club, in elk geval op korte termijn.
Ik zou heel graag een positiever verhaal houden.
1 -1
Biss
Je zou het kunnen zien als een fles wijn. De spelers zijn de wijn en Bosz was de kurk. Nu de kurk van de fles is worden de spelers door niks meer tegen gehouden om een mooie transfer te maken.
Laten we hopen dat Ajax snel een nieuwe kurk de fles in kan duwen, dat is de enige manier om de selectie grotendeels bij elkaar te houden.
Mocht dat niet snel lukken, dan kunnen we ons opmaken voor een seizoen met een team vol talentjes rondom oom Schöne. Misschien ook leuk, maar daar kunnen we niet teveel van verwachten natuurlijk. Zeker niet in Europa.
0 0
Mero
Ik begrijp het wel, ze vechten elkaar allemaal de tent uit. Bosz is groter dan de club als je dit hoort. Dan kun je beter het zinkend schip verlaten. Wat dat betreft loopt het daar parallel met hoe het hier gaat. Iedereen vecht elkaar de tent uit en schuimbekt erop los, als ik mn neusje weer eens volstop schuimbek ik nog minder dan de meesten hier nadat de speculaties begonnen over Bosz zijn vertrek.
5 0
RaynoFischer
Nou aan de verhalen te zien, zijn Bergkamp, Spijkerman etc diegene die denken dat zij groter zijn dan de club.
3 0
altijdwelwat
Klaassen zelf is binnenkort de volgende ....Het draait uiteindelijk allemaal om geld.
1 0
Bjarkos
Geef toch eens je mening man.
1 -1
NouriVandeBeek
Iedereen baalt behalve Bergkamp en Spijkerman.
4 -4
iammike
Davy jij moet met je mede spelers gaan staken en zegge: Bergkamp eruit of we gaan allemaal een transfer maken.
4 -4
Mero
Ja eens en gewoon volhouden tot de competitie al begonnen is, dan maar een tussenjaar en
1 -2
Toekomst1900
Davy kijkt wel uit. Weer een opbouw jaar zeker? Davy zie ik wel naar Dortmund gaan!
0 -2
AjaxPassion
Hahaha, dat is zo ongeveer de allerlaatste die Bosz mee zal nemen.
0 0
Ajaxstockholm
samne met hennie, als die 2 niet weggaan gebeurt dit in de toekomst ook
0 -2
Beretta
Tijd voor de spelers om te gaan muiten :D
0 -2
amthree
Ik weet 100 % zeker dat als er een bod komt van 40/50 miljoen op lager zelfs dat overmars ja zegt omdat die niet de ballen heeft om NEE te zeggen.
1 0
Toekomst1900
Overmars verkoopt altijd goed en is het niet eens met vertrek Bosz! Overmars hater!!
3 0
M.Olsen
Wat een hersenloze supporters hier toch.

1 stop met CapsLock. Zonder hoofdletters snappen we het ook hoor
2 stop met doen of de wereld vergaat. We komen er wel weer bovenop. Dat hoort bij Ajax. Denk maar aan de periode voor en tijdens cruijff.
3 ik denk dat ze in het bestuur echt wel weten wat ze doen nietwaar? Wanneer ik iets over jullie werk zou zeggen zou iedereen zeggen: je weet er niks van-het is niet makkelijk hoor- de beste stuurlui staan aan wal.

Alle vertrouwen in een opvolger. Wel een met eem goede spelopvatting aub
16 -5
niquedegraaff
Die opvolger moet natuurlijk wel aan de wensen en eisen voldoen die oppergod Spijkerman en mede oppergod Bergkamp hebben opgesteld.
0 -1
DeVlo
Nee, de wered vergaat niet. Maar laten we wel wezen, voor het eerst in 22 jaar stonden we weer in een Europese finale én speelden we (internationaal) weer zeer aantrekkelijk voetbal - voetbal om trots op te zijn, een gevoel dat we té lang hebben moeten missen. Wat dat betreft is het een behoorlijk ramzalige ontwikkeling dat de architect van die wederopstanding het veld moet ruimen en dat er, hoe je het ook wendt of keert, overnieuw moet worden begonnen met een nieuwe trainer. Ik vind de ontwikkelingen buitengewoon zorgwekkend - was kwaad toen het er even op leek dat Bosz puur voor het geld wilde verkassen, maar ik ben nu nog een heel stuk kwader, omdat het er toch echt de schijn van heeft dat een paar ego's zichzelf belangrijker vonden dan de club en er niet voor terugdeinsden het clubbelang te schaden. Je hebt gelijk hoor, de beste stuurlui staan vaak aan wal, maar ik weet zeker dat 90 procent van de supporters en het gros van de spelersgroep voor het aanblijven van Bosz hadden gekozen als ze het voor het zeggen hadden gehad.
0 0
CaptainDavy
Bij mijn werk word je ook niet zomaar directeur omdat je goed was in ballen uit en doel houden. De meeste entry-level baantjes tegenwoordig hebben hogere eisen dan directeur van ajax.
0 0
Ajax#1900
Haha, er is geen enkele reden om aan te nemen dat het bestuur weet wat ze doen. Ik weet niet onder welke steen jij leeft, maar het gaat al jaren zo.
8 -3
M.Olsen
Dat klopt maar we ondanks al die jaren hebben wel wel de EL finale gehaald.
1 0
Ajax#1900
Dat is waar. Daarom is het ook zo zonde dat Ed zich voor t karretje laat spannen en Bosz laat gaan. Die EL finale komt op het conto van Bosz, en voor een klein deel op die van Overmars.
1 -1
daniajax1
Het gaat wel fout met het idee dat jij denkt dat het bestuur wel weet wat ze doen. Daarnaast zijn trainers als Tuchel en Schmidt ook mensen met een sterke visie en persoonlijkheid. Geef het 6 maanden voordat Bergkamp en co weer ruzie heeft met de nieuwe trainer. Slangenkuil voor iedere trainer met visie, karakter en persoonlijkheid. Want als ze niet meegaan met wat Dennis wil dan is het gedoe. Tussenstand is 2 voor Bergkamp en 0 voor Jonk, Bosz en de Cruijff visie. Laten ze snel iets doen voordat het 3-0 wordt en geen enkele trainer zich hier meer aan gaat wagen.
2 -2
Ajaxmax
Komt gewoon weer een nieuwe trainer. Ik ga voor Keizer.
3 0
ZwartNazareth
We moeten overnieuw beginnen en jij doet of er niks aan de hand is? GAATJE IN JE HOOFD
1 -3
ZwartNazareth
Klaassen weg, Sanchez weg, misschien Dolberg, Ziyech. Wat blijft er dan over? De KNVB-beker misschien. En dat allemaal dankzij wat gefrustreerde ex-voetballers die hun ego niet aan de kant kunnen zetten, maar wel tonnen verdienen zonder dat daar kwaliteit tegenover staat.
0 -3
AjaxAddicted
Ach Klaassen, je gaat toch weg en Bosz neemt je mee. Ben je aan het solliciteren?:-)
0 -7
AjaciedMike
Kom op man! Davy is een echte!
2 0
godenzoon92
Ik denk dat wanneer Klaassen blijft dat het gegroeide elan in het team wel kan doorgroeien ook onder een nieuwe trainer. Maar wanneer Davy vertrekt wordt dit denk ik een lastiger verhaal.
2 0
OpNaarNummer4
Als ik Klaassen was zou ik naar Dortmund gaan. Perfecte club voor hem met een trainer die in hem vertrouwt.
3 -2
Beretta
Dortmund heeft een overvloed aan middenvelders die niets minder zijn dan Klaassen, dus tenzij er iemand vertrekt gaat hij daar sowieso niet heen. Ik vind Napoli wel een prima ploeg voor hem. Spelen zeer direct en zullenvolgend jaar gewoon mee doen om het kampioenschap in de Serie A.
0 0
Mini
Over 5 jaar komt Bosz terug om t werk af te maken....
0 0
CaptainDavy
Over 5 jaar zit Bergkamp hier nog dus dat gaat niet gebeuren.
2 0
ajax1981
Exact. Bergkamp is niet iemand die er snel uitvliegt.
0 0
jollie18
Waar we uitgingen van een geweldig komend seizoen waarin we makkelijk kampioen gingen worden. Gaan we nu opnieuw beginnen.
4 0
ST
Wel goed dat Klaassen zegt dat wat er allemaal geschreven wordt voor geen meter klopt. Hij zou dat als aanvoerder echt wel door gehad moeten hebben.
1 0
Raikkonen94
Hij zegt tegelijkertijd ook dat hij wel wat signalen heeft opgevangen, dus helemaal uit de lucht komt het ook niet.
2 0
Finidi en Nwanko
Overal is wel eens een geschil. Laten we het niet erger maken dat het is. En Bosz wil ook graag naar de top, dus we moeten het niet alleen op meningsverschilletjes gooien
0 -1
ST
Keizer kom maar door...
2 0
Stuy
Jong en O19 worden daar door gestekt. De ouderen trekken zich op aan de jongeren en de jongeren worden volwassener. Het hele middenveld gaat lopen als een tierelier.
0 0
Leprechaun
Komend seizoen wordt wéér een seizoen van verandering, wanorde en verwarring. En dat ga je hoe dan ook terug zien op het veld.

Vergeet niet dat deze spelersgroep kei- en keihard heeft moeten werken om de speelstijl van Bosz te kunnen omarmen en dan beloon je die jongens op deze manier. Ik zou het geen enkele speler kwalijk nemen als ze hun heil ergens anders gaan zoeken.

En wij supporters zitten weer met de gebakken peren. Dat terwijl we ons al rijk rekenden. De groepsfase van de CL en de titel konden ons bijna niet ontgaan...
9 -1
3*stars*3
Iedereen kon zien dat Ajax aan het groeien was en dat Ajax in 17/18 op pole position zou starten om rest van NL op te vreten en misschien eindelijk weer eens plaatsen voor CL groepsfase.

Alleen de prijzenfans, bleven janken omdat we met lege handen stonden in zijn 1e seizoen.
Kom op, als je binnen 9 maanden Ajax kan wijzigen en met Ajax een Eu finale bereikt, is het kwestie van tijd voordat prijzen zouden binnenkomen.
Seizoen 17/18 zou begin moeten zijn...
3 0
Leprechaun
Perfect verwoord wat mij betreft.
0 0
Raikkonen94
Ben benieuwd hoe de spelers zich zullen opstellen naar die slappe assistenten die in feite verantwoordelijk zijn voor het vertrek van Bosz.
0 0
Ajaxbrl
Kutbeleidsbepalers maken de club weer eens kapot nee financieel niet maardat is dan ook echt het enige wat nog positief is!!!
0 0
MelleAfca
Nou Klaassen peert hem dus ook. Wat een kut zomer gaat dit worden
1 -1
Ajaxbrl
in 010 lachen ze zich WEER kapot , zielig clubje worden we met straks al 4jaar geen enkele prijs , TRIEST ZOOITJE
1 -7
Ajacied33
Op zo'n moment kun jij nog aan die pauperclub denken,bizar.... Iedereen is jaloers op ons,omdat wij Ajax zijn. De grootste
2 0
insectenverdelg
net of t mij boeit hoe ze in 010 reageren. Dit is best een klap hoor, maar echt niet onoverkomelijk. t materiaal wat er nu staat is namelijk van ongekende klasse tov eerdere jaren.
0 0
AjaxAddicted
WEER? Ze hebben daar 18 jaar gehuild en zijn nog altijd jaloers op ons...
2 0
Redrum
Ze kunnen lachen wat ze willen in 010, maar wij staan qua prijzen nog steeds mijlenver boven dat pauperclubje.
2 0
Thijmen
Als het ergens nu niet om gaat, zijn het wel de prijzen. Speelstijl op 1, prijzen op 2. Anders support je echt de verkeerde club.
0 0
3*stars*3
Begin ook moe te worden van al die prijzengillers.
In 010 en Eindje maakt het geen reet uit hoe ze prijzen pakken.
Ajacieden hadden nare smaak door titel van 13/14 omdat het spel om te janken was.
Een groot verschil en dat is 1 van de redenen waarom Ajax zo uniek is.

Maar kennelijk maakt het sommige Ajacieden ook geen reet uit hoe Ajax wint en prijzen pakt...
3 0
jollie18
Dat krijg je als Ajax met niks naar buiten komt. Dan krijg je deze speculaties. Nu hopen op een goede vervanger en dat er niet te veel spelers gaan vertrekken.
3 0
preme
Er is wat gegroeid, de supporters hebben mogen dromen, maar er is wederom net zo hard weer wat geknakt. Met een stabiele organisatie had deze club het Bayern van Nederland geweest dat niet elke keer opnieuw zichzelf hoefde uit te vinden. Neem AUB een trainer met een Ajax achtergrond waarvan je iets meer loyaliteit kan verwachten.
1 0
behangdelul
Als Klaassen nou eens blijft een jaartje extra om de nieuwe trainer te helpen, dan ben ik niet heel teleurgesteld :P
3 0
Ar
Je leest zo veel dingen waar niets van klopt, aldus Klaassen.
Zal wel doelen op al die bullshit over vermeende ruzie tussen Bosz en Bergkamp en co.
2 0
Redrum
En zo wordt het toch weer een lange en onrustige zomer voor ons.. Ik hoop maar dat ze met een fatsoenlijke vervanger komen en ik hoop ook maar dat er niet teveel spelers zijn die hun lot verbinden aan dat van Peter. Als je dit team bij elkaar houdt met een coach die ook aanvallend speelt dan is er namelijk niet zo veel aan de hand. Maar ja, of dat gaat gebeuren is maar zeer de vraag natuurlijk.
1 0