Dolberg ook Talent vh Jaar in Eredivisie

BvdPloeg, 16-05-2017 om 12:15, 4541 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kasper Dolberg is na Ajax ook door de Eredivisie beloond voor zijn eerste seizoen in Amsterdam. De jonge Deen is uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de competitie, waarmee hij de Johan Cruijff Prijs wint. 

Dolberg maakte in zijn debuutseizoen zestien goals voor Ajax, waarmee hij een belangrijk aandeel had in de tweede plaats van de club. Namens de Johan Cruyff Foundation mag Dolberg naast het in ontvangst nemen van een award ook een Cruyff Court op een plek naar keuze aan laten leggen. De jury voor de award bestond dit jaar uit Jordi Cruijff, Peter Bosz, Philip Cocu, Wim Jonk, John van den Brom, Ron Jans, Willem van Hanegem, Youri Mulder en Willy Dullens, zo meldt De Telegraaf.

Jordi Cruijff stemde op Dolberg. 'Dolberg is in alle opzichten de terechte winnaar van de naar mijn vader vernoemde prijs. Hij is technisch goed, zowel individueel als voor het team, tactisch slim en hij wordt alleen maar beter. Daarnaast geeft hij nu al het goede voorbeeld. Als je zo jong bent en het gaat goed met je, dan gaan veel talenten zweven. Dolberg heeft daar geen last van gehad. In deze tijd van veel publiciteit en aandacht zie je dat niet vaak. Voor het winnen van de Johan Cruijff Prijs heeft dat toch een meerwaarde opgeleverd.' Ook Kasper Dolberg is verheugd met het winnen van de prijs. 'Het is voor mij een grote eer om deze prijs te winnen. Ik vind het erg mooi en bijzonder dat ik hierdoor de mogelijkheid krijg om mijn eigen 'Cruyff Court' te openen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouridolbergNeres34
Gefeliciteerd kasper!
0 0
AADeluxe9
Als ik hem was zou ik nog minimaal een jaar bij Ajax blijven. Eerst topscorer van de Eredivisie worden. Bovendien speelt hij waarschijnlijk ook bij Ajax ook in de Champions League (Ajax wint van Manchester of anders via voorronde). Na dat jaar kan hij naar de absolute top en heeft hij ook meer kans op een basisplaats door ervaring en status.
0 0
chrisjuhhh
Jammer Mathijs , want ik vind Mathijs de Ligt het grootste talent .
17 jaar op een cruciale positie dan een spits die een heel team achter zich heeft !
Nee Mathijs voor mij ben je de nummer 1 .
0 -1
WZAWZDB1900
Sanchez niet??
0 0
3*stars*3
Echt een heerlijke debuutseizoen.
Leuk en aardig hoor, scoren in Eredivisie en dan tegen kleintjes maar hij liet het ook in de grotere duels zien in NL en EL.
1 0
IDJosh
Hahahaha, wat een jaar maakt hij toch mee. Gefeliciteerd Kasper!
8 0
boris
terecht! volgend jaar is die voor matthijs de Ligt. Overigens vind ik het bizar dat er geen 1 ajacied bij de top 3 zit bij voetballer v/h jaar.
1 0
ram
Wat is die top 3 dan? Ik neem aan El Ahmadi en Jorgensen (beide terecht) maar wie nog meer?
0 -1
IDJosh
Gouden schoen: Karim El Ahmadi
Silveren schoen: Eric Botteghin
Bronzen schoen: Jens Toornstra
0 0
ram
Okay, thanks. Kon het net zo snel niet vinden.

Ik vind het ontbreken van Ajacieden niet heel raar, al is Botteghin lichtelijk opvallend. Héél opvallend is het ontbreken van Jorgensen. Maar goed.. Er valt altijd te twisten. Laatst won Klaassen de Gouden Schoen... Dat was vrij onterecht vond ik; ik vond hem dat seizoen gewoon écht zwak.

El Ahmadi vind ik logisch. Jorgensen hoort dan echt op 2: kapstok, topscorer en veel assists. Plek 3 valt over te twisten. Ik zou daar denk ik Sanchez zetten maar zowel Botteghin als Toornstra zijn heel belangrijk geweest. Er valt iets voor te zeggen.
0 -2
BrandjeXL
Een spelertje die alleen maar thuis scoort is lachwekkend dat hij in de top 3 staat en Botteghin beter dan Sanchez?(
2 -1
ram
Nee, dat zeg ik niet. Ik had dus ook Sanchez genomen maar kan Toornstra/Botteghin wel begrijpen.

Toornstra heeft gewoon heel goed gespeeld. Botteghin ook; hij heeft ontzettend veel goals voorkomen door ballen weg te koppen (en uiteraard andere verdedigende acties).
0 0
Web
Ja wij gaan Botteghin in ruilen voor Sanchez, laat gaan
1 -1
BrandjeXL
De eerste terecht. De nummer2 en 3 ronduit lachwekkend. Toornstra kan helemaal niks buiten de eigen Kuip en Botteghin is een trage houten klaas.
3 -1