Bosz over record: 'Zegt iets over Ajax'

SJvanveen, 14-05-2017 om 21:44, 15841 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Peter Bosz is een blij man met zijn jonge selectie. De oefenmeester stelde zondagmiddag tegen Willem II het jongste Eredivisie-elftal ooit op en dat had met meerdere zaken te maken, zo stelt de coach tegenover de NOS.

'Het zegt iets over Ajax, het past bij Ajax', begint Bosz. 'Het heeft ook te maken met donderdag (Lyon-uit red.), die heel zwaar was. Maar het zegt ook dat Ajax veel jong talent heeft. Als je ziet hoe de jongens zich weren, dan mag ik daar best een compliment over geven. Maar de jongens die niet speelden, zijn ook geen dertigers. Dus wat dat betreft is het al heel jong. Dit was ultrajong. Wij kijken naar potentie en kwaliteit en dan moet het eruit komen. Dat heb je vandaag kunnen zien.'

Ajax is geen kampioen geworden, maar wel is de basis gelegd voor volgend seizoen. Daarbij zou -ook zonder prijs- de huidige voetbaljaargang geen slechte zijn voor Ajax, denkt Bosz. 'Ajax is gegroeid. Wij moesten aan elkaar wennen, maar we worden tweede met 81 punten. Andere jaren zou je daarmee kampioen kunnen zijn.' 

Ga jij goed gekleed naar Stockholm? 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
V12
Het was een prachtig jaar met eindelijk na vele vele jaren weer eens echt Ajax voetbal.
0 0
Mikes
Offtopic: AS er zijn 2 jeugdspelers op proef bij ajax o19. Komen volgens mij beiden van Le havre en mochten ook stage lopen bij city united monaco en psg. Zijn beiden 17 jaar en de 1 is een spits en de ander is een cvm.
0 0
R.F.
Haha heerlijk die Gudmundsson van PSV post een nogal insinuerende tweet. Hij uit z'n onvrede over het feit dat hij gister niet inviel door een bericht te plaatsen van B/R Football dat Ajax met de jongste elf ooit startte in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Dit is toch één en al genieten. Mooi dat we ondanks de (nodige) aankopen toch ook door jonge talenten worden erkend als opleidingsinstituut.
2 0
Chill
Cocu zei ook dat PSV geen speeltuin is met die jonge spelers op de bank. Ik weet niet of hij daarmee zegt dat hij de jeugd van PSV niet goed genoeg vindt of dat het een sneer naar Ajax is dat een heel jong team heeft.
0 0
JesusZoonVanGod
Een sneer naar Ajax is het denk ik niet, daar zou hij zichzelf alleen maar mee voor lul zetten. Ajax heeft met een duidelijke voorsprong op psv de competitie afgesloten. Daarnaast heeft Ajax het ook met een jong elftal geflikt in Europa.

Dat Cocu in de laatste wedstrijd van het seizoen de jeugdspelers geen kans gunt is tekenend voor hem als trainer. Ik bedoel maar, er stond niets meer op het spel want psv was niet meer bij te halen door de nummer 4.
0 0
Redrum
Cocu is dit jaar verschrikkelijk door het ijs gezakt. Hij is met afstand de meest laffe coach die ik ooit aan het werk heb gezien in de Eredivisie. Die hele club heeft zichzelf dit jaar verschrikkelijk geblameerd, maar daar hoor je niemand over.
0 0
Chill
Het vertrouwen van PSV in de eigen jeugd is zo ver ik weet altijd laag geweest. Ik geef je daarom ook zeker gelijk dat het tekenend is voor hem dat hij gister geen jeugd in het veld zet in een wedstrijd om des keizers baard.
0 0
peterbeense
Kunnen de Qurrent feliciteert Feyenoord banners van de site?
2 0
ajaxinho
Dit zegt alles over Ajax en waarom ik Ajax-supporter ben.
Ajax bepaalt de toekomst.

Het is ironisch dat Jong Ajax de kampioensstrijd mocht beslissen.
Deze spelers hebben indirect het niveau van Ajax en de Eredivisie bepaald.
En zij zullen de komende jaren de Eredivisie domineren.
2 0
Duif63
Eerst zien dan geloven. Misschien is het halve elftal over 3 maanden alweer verkocht.
0 -5
skinny hein
zeiken om te zeiken...geen kampioen is kut ja, maar als hun het gewoon beter doen houdt het op toch? En een verloren eu finale staat bij mij hoger dan een gewonnen dennenappel of een zielige supercup.
0 0
Dennis126
Duif ik zie jouw reacties regelmatig voorbij komen. Ben jij Feyenoord supporter of een Ajax supporter die werkelijk waar alles negatief inziet. Ik heb jou werkelijk waar nog nooit iets positiefs zien posten. Als je een Feyenoord supporter bent is mijn advies probeer je obsessie voor Ajax los te laten en ga feest vieren, ben je een Ajax supporter is anti-depressiva misschien een oplossing.
2 0
Duif63
Ik denk dat ik langer en meer Ajax supporter ben dan de meesten hier, maar ik heb geen roze bril op en ben vooral realistisch. 3 jaar zonder nationale prijzen is in mijn geheugen niet voor gekomen dus juich ik niet voor het beleid van Overmars, vd Sar en de RvC. Ook Bosz doet het nationaal in zijn eerste jaar veel minder als Olsen, ten Cate en Jol om maar een paar namen te noemen. Zowel qua punten, als doelpunten. Maar geloof me, als we de EL winnen ben ik de eerste die staat te juichen. Winnen we 'm niet, dan is het seizoen wat mij betreft mislukt want bij Ajax MOET je winnen. Dat is de cultuur van onze club, al vergeten de meesten dat wel eens hier.
0 -2
Freddy Al
Maar het is toch ook wel aardig als je waardering op kunt brengen voor hetgeen zich nu bij Ajax afspeelt.
Los van alle reserves ten aanzien van het resultaat moet jij toch ook vrolijk worden van het bereiken van de EL finale met zo'n jonge selectie die ook nog eens voetballend zo fris en vrij voor de dag komen??
0 0
jaribombari
Dan is je geheugen niet zo best. Tussen 2004 en 2010 zijn we ook geen kampioen geworden. Of noem je het winnen van de denneanppel een prijs? Nee toch?
3 0
Duif63
Ja, dat is een prijs, niet de grootste maar tussen 04 en 10 wonnen we 'm wel 3x. Nu al 3 jaar helemaal niets gewonnen. Maar winst van de EL kan alles in 1x goedmaken.
0 -1
jaripettersson
Prijsfetisjist
1 0
Cello
We hebben het eigenlijk helemaal niet aan het begin van het seizoen laten liggen. Dat zou je normal wel zeggen, maar nog voor de winterstop hadden we de schade alweer hersteld, Immers we kwamen volledig terug en stonden zelfs even weer helemaal gelijk in punten. En toen hadden we moeten doorpakken....echter verspeelden we daarna wederom te gemakkelijk punten en en hebben pas toen echt afgehaakt.
Het verlies tegen Willem 2 en het gelijke spel tegen Roda thuis waren dus niet goed en ook nog eens volledig onnodig, echter die schade hadden we hersteld. Dat was in november 2016. En toch is het daarna alsnog fout gegaan.
1 -3
skinny hein
gaat gewoon over het hele seizoen,niet wanneer of tegen wie. We hebben toen en toen daar en daar......nee elk puntverlies is er eentje teveel. Natuurlijk,thuis tegen roda en willem2 mag niet, maar gron uit met die rare beslissingen,psv uit,excelior uit, etc etc. Dan kan je ze allemaal wel opnoemen.
0 -1
Dennis126
Eerste seizoenshelft 14 verliespunten. Tweede seizoenshelft maar 7, dat is gewoon goed. Zeker als je nagaat dat er 2 daarvan zijn gestolen door Nijhuis en dat de wedstrijd tegen PSV op het meest ongunstige moment mogelijk kwam na de 120 minuten tegen Schalke met maar 2 dagen ertussen.
1 0
boris
Ik snap wat je bedoeld, maar soms kan de stand na bijvoorbeeld 10 speelrondes een vertekend beeld geven. Dat hangt namelijk af van welke potjes je hebt gehad. Als we nu na afloop de balans opmaken en kijk naar het punt verlies, dan zijn die tegen W2 en Roda toch het meest opvallend. Uit bij Az, PSV, Twente, Groningen en Feyenoord is het logischer om punten te verliezen en ook niet eens een schande (zeker gezien het feit dat deze potjes allemaal na een Europese wedstrijd waren) en ook Excelsior dat een prima ploeg blijkt te zijn is onlogischer dan doe eerste 2 potjes. Kijk maar naar de stand Ajax is kampioen van de uitpotjes en Feyenoord van de thuispotjes.
1 0
ajax4ever01
Al met al ben ik zeer tevreden met Bosz als coach, met zijn visie heeft Ajax weer voetballend vermogen gekregen, hij geeft jeugdspelers ook de kans laat ze met lef naar voren spelen dat is gewoon heerlijk om naar te kijken in vergelijking met voorgaande jaren met alle respect voor FdB dat wel. De uitblinkers van dit seizoen zijn toch wel voor mij persoonlijk Dolberg, Ziyech, Sanchez, Vierger en De Ligt geweest daarnaast zie ik Onana een steeds betere keeper worden!
6 0
johnd
Ik vind Bosz echt een prima trainer, het begon wat moeizaam, maar dit is echt het leukste Ajax wat we in jaren gezien hebben.
5 0
luiszwaaris
volgend seizoen zijn we met speelronde 28 al kampioen :')
10 0
jaripettersson
Volgend seizoen hebben we na speelronde 4 al 81 punten.
0 0
De_Realist
Ja er zijn een paar factoren geweest die ons het landskampioenschap door de neus hebben geboord.

1) Overmars. Iedereen kon al 3 jaar zien dat ons middenveld te statisch was met een combinatie van Klaassen, Gudelj, Bazoer, Blind, en matige aanvallende middenvelders (Andersen, Sinkgraven). Ziyech had 2,5 jaar terug ipv Sinkgraven gehaald moeten worden. Uiteindelijk is hij wel gekomen (godzijdank) maar helaas pas een maand nadat de competitie begonnen was, twee wedstrijden van de eerste 4 hebben wij punten laten liggen.

2) De Feyenoord gun factor in Nederland. PSV spelers die naar aanloop van de wedstrijd PSV - Feyenoord aangeven dat ze liever Feyenoord dan Ajax kampioen zien worden. Vervolgens trekt Zoet de bal over de lijn voor een eigen doelpunt waardoor Feyenoord met de winst er vandoor. Andere clubs gunnen Feyenoord ook de titel, zo gaat Vitesse zomaar even op hun rug liggen voor Feyenoord terwijl van Vitesse topscorer Wolfswinkel (die Feyenoord de titel gunt) per niet eens bij is omdat hij in de wedstrijd daarvoor in de laatste minuten van de wedstrijd nog een "domme" gele kaart pikt. Clubs zijn gemotiveerder tegen Ajax dan tegen Feyenoord.

3) Kansen afmaken, man, man, man, wat hebben wij veel kansen gecreëerd dit seizoen, maar vooral Younes en Traoré hebben door een combinatie van onkunde en zelfzuchtigheid heel veel kansen om zeep geholpen. Zonde dat we PSV in de ArenA niet gewoon met 5-1 van de mat hebben geveegd. Hier moet echt aan gewerkt worden.

4) De scheidsrechter. Er zijn meerdere fouten gemaakt, maar de meest cruciale beslissing is toch wel die van Bas Naaihuis, niet voor het eerst dat hij een wedstrijd beslissende fout maakt. Ondanks dat hij vaak met dit soort cruciale momenten in ons nadeel fluit, en na de wedstrijd toegeeft dat hij verkeerd zat, blijft hij toch stug en hardnekkig doorgaan.

In mindere mate maar nog steeds van toepassing: 5) Bosz. Het seizoen beginnen met een middenveld van Gudelj, Klaassen, Bazoer dat kon gewoon niet en dat zag iedereen vorig seizoen al. Ziyech hadden wij toen nog niet, maar hij had het minstens met andere creatieve middenvelders zoals Nouri kunnen proberen. Een enorm statisch en traag middenveld was dat. Hier hebben wij punten laten liggen. Verder een vermoeid elftal opstellen tegen PSV na Schalke uit was een grote fout, je zag dat de meeste spelers er doorheen zaten. Maar wat ook een marginaal effect heeft gehad was een seizoen lang Veltman ipv Tete opstellen.

Voor de rest ben ik enorm blij met Bosz en dit team, laten we eerlijk wezen, het beste voetbal werd gewoon in Amsterdam gespeeld, waar Feyenoord, PSV, Lyon, Schalke etc. helemaal van de mat werden gespeeld. Van PSV was ik niet onder de indruk dit seizoen, en met alle respect, maar ik zie Feyenoord dit niet nog een keer herhalen nu wij ons team op de rit hebben. Op naar de finale!
3 -13
Freddy Al
Wat een negatief gezeur man!
We spelen tot aan de laatste wedstrijd mee in de eredivisie en dat terwijl we ook tot aan de laatste wedstrijd meedoen in Europa.
We zien leuk aanvallend voetbal en dat door een jong ,fris elftal.
Wat moet je nou nog meer willen?
0 0
jaripettersson
1 kapitein achteraf lullen
2 calimero
3 ik kon het beter
4 piep piep hoi
0 -2
Youri08
Punt 2 slaat nergens op, alsof PSV expres punten zou verspelen om Ajax een loer te draaien terwijl ze zelf nog voor CL plaats gingen. Echt Calimero gedrag wat je over de andere ploegen zegt. Wij doen ook meer ons best tegen Feijenoord en PSV dan tegen pak 'm beet GAE. Punt 4 is ook discutabel, scheidsrechters maken nu eenmaal fouten. Het ene seizoen heb je het wat meer mee en het andere wat meer tegen. Ik denk als je op andere forums zou kijken de afgelopen jaren zal je vaak tegen komen dat ze vinden dat Ajax bevoordeeld is. Punt 5 kan ik wel beetje volgen maar ik denk niet dat er veel trainers het seizoen met Nouri waren begonnen en de rest was piepjong.

1 en 3 kan ik wel inkomen.
1 -1
Litmanen85
Punt 2 slaat wel degelijk ergens op. Ik weet niet hoelang jij al kijkt, maar het is ieder jaar zo'n beetje wel overduidelijk dat de meeste ploegen wat extra motivatie hebben tegen Ajax. Dat is normaal, Ajax is de grootste en beste club van Nederland. Weet niet of je vitesse- fey hebt gezien? Dat was om te janken, gratis 3 punten voor feyenoord. ..
1 0
Youri08
Ik kijk nog niet zo lang, ongeveer vanaf begin jaren '90. In die pak em beet 25 jaar lieten ploegen tegen Ajax alleen de teugels vieren als ze er zelf beter van werden (ontlopen degradatie op laatste speeldagen) of een dubbele agenda (zoals Vitesse met de bekerfinale) hadden. Anders zijn ze altijd 110% gemotiveerd om dat "arrogante" Ajax dwars te zitten. Als je voor Ajax speelt of bent weet je dat, moet je niet over mutsen. Het slaat nergens op om te insinueren dat Zoet expres de bal over de lijn trekt of andere rare fratsen.
0 0
Jari83
Als je hier zoiets roept wordt dat al snel als calimero gedrag bestempeld. Maar hier geef ik je toch gelijk in, zoals Vitesse speelde was echt verschrikkelijk. Toch hebben we zelf de punten verspeeld, zoals ik Bosz iedere week hoor zeggen: we moeten niet naar anderen kijken, alleen naar ons zelf.
1 0
strafschop
We weten toch allemaal waarom Vitesse op 70% speelde tegen Feyenoord? De bekerfinale, in de competitie waren ze al zeker van de play-offs.
0 0
JesperOlsen74
Mee eens. Het is Vitesse niet aan te rekenen. Zou elke kleinere club doen, krachten/spelers sparen, voor een finale.
Deze beker zou aan het einde van het seizoen gespeeld moeten worden om dit soort toestanden te voorkomen.
Door de finale in het seizoen te laten spelen, beïnvloed je de competitie.
0 0
strafschop
Zou moeten. De League cup finale in Engeland is in februari gespeeld, de Belgische bekerfinale in maart. De Italianen spelen woensdag voor de Coppa met nog twee speelronden te gaan.

De wereld was te klein geweest als deze voor afgelopen weekend was in gepland met Ajax in de finale.
0 0
De_Realist
Nee je begrijpt mij verkeerd, ik bedoel niet dat clubs zoals PSV express punten gaat verspelen. Maar omdat iedereen Feyenoord eigenlijk al sinds rond de winterstop de titel gunde, zet ik wel grote vraagtekens bij het feit of clubs/spelers (bewust dan wel onbewust) minder gefocust zijn om hun best te doen dan tegen ons bijvoorbeeld. Misschien dat het toeval was (Zoet die de bal over de lijn trok, van Wolfswinkel die die gele kaart pakte, Verdonk die simpele fouten maakten tegenover Berghuis), geluk van de kampioen? Of is het meer dan toeval. Verder had ik PSV al na 6 weken afgeschreven want zij speeldne net zo matig voetbal als vorig seizoen en ondanks dat ze maar een paar punten achter liepen dit seizoen had niemand het gevoel dat zij überhaupt nog eerst/tweede gingen worden.

Wat betreft punt 4, tuurlijk maken scheidsrechters fouten, maar het is zo onnodig. We hebben gewoon de technologie om er voor te zorgen dat fouten niet een seizoen kunnen beïnvloeden. En ja wij hebben ook makkelijke penalties gekregen af en toe, maar vaak waren die niet beslissend omdat er dan toch met 4-5 overheen gingen. Het AD onderzocht in 2012 (dacht ik) hoeveel cruciale arbitrale beslissingen fout zijn gemaakt, zoals altijd liepen de kakkerlakken KNJB te janken, maar het was Ajax en Vitesse die het meest benadeeld waren. Van mij mag het AD, of een andere krant zo'n lijst elke seizoen wel maken. Dan ben je gelijk van het "calimero" gedrag af met deze transparantie en kan je teams echt goed met elkaar vergelijken.
1 0
johnd
1. Sowieso had Ziyech voor het seizoen gehaald moeten worden, blunder van Overmars om pas in te grijpen na vier wedstrijden.

2. Dat weet je, moet je niet over zeuren, want wij zijn Ajax.

3. Idd, als je kansen fatsoenlijk benut had, had je die titel en meer dan 100 goals.

4. Gaat beide kanten op. Uiteindelijk is dat echt wel in balans. Feyenoorders denken dat zij genaaid worden, Ajacieden dat zij genaaid worden, uiteindelijk is het om het even.

5. PSV uit was een fout, maar dat kan gebeuren, zou met een B-elftal ook niet zomaar gewonnen zijn, dus vraag me af of dit impact had. Over het begin, ben ik het niet mee eens, als je direct het hele elftal in de mix gooit, krijg je het met veel spelers aan de stok en werken ze niet meer voor je. Je moet aanleiding hebben en die bekerwedstrijd was nu de aanleiding
1 0
insectenverdelg
Ziyech werd pas gehaald Na de verkoop van Milik. Dat was geen toekomst. En eigenlijk wilde Ajax een buitenspeler. Bailey. Als die gehaald was, was Ziyech nooit gekomen. Dus t is leuk om te zeggen dat Ziyech direct gehaald had moeten worden.

Verder heeft Bosz veel veranderd, maar dat kost tijd. Dat doe je niet in 1 wedstrijd. de Beor kreeg t snel aan het draaien en dat was knap, Maar we waren in eigen huis tegen Twente van te voren niet eens de favoriet op papier op 15 mei. En stonden ook nog 1 punt achter, dus moesten winnen. Kij knaar Cocu zijn eerste jaar en naar Gio zijn eerste jaar. Dan heeft Bosz t snel op de rit gekregen. Helaas was Feyenoord redelijk constant.

MAar kijk is naar de 2e seizoenshelft. Als enige van de top 3 hebben we 8! europes wedstrijden tijdens de competitie gespeeld. Toch hebben we 4 verleispunten minder dan Feyenoord, waar Feyenoord ook nog t geluk had van de doellijn technologie (niet onterecht, wel het geluk, en Ajax t pech had van Nijhuis.). Ook hebben we Feyenoord van het kastje naar de muur gestuurd.

Kortom, Bosz heeft heel knap werk gedaan, en natuurlijk wel wat fouten gemaakt. Maar als je ziet wat de basis is voor volgend jaar, dan zou ik in Eindhoven en Rotterdam lopen te beven. Want dit team is zometeen niet meer te houden.
0 0
..::Rootje::..
1) In de periode zonder Ziyech heeft Ajax acht wedstrijden gespeeld. Daarvan werden er drie gewonnen en twee verloren(Willem II en Rostov). Drie keer werd er gelijkgespeeld, waarvan er alle drie keer uitstekend spel op de mat werd gelegd en Ajax tegendoelpunten incasseerde middels individuele fouten. Of Ziyech hier wat aan had veranderd, dat weet niemand,
2) Feijenoord verloor bij Sparta. Vervolgens speelt Ajax gelijk tegen Groningen MET Ziyech. Wiens schuld is dit ? De KNVB ? Het gras ? De veters van Younes ? Of het gemis van Gudelj ?,
3) Utrecht speelde in eigen huis gelijk tegen Feijenoord, nadat ze een 3-1 voorsprong hadden. Hoezo spelen ploegen 'gemotiveerder' tegen Ajax ?,
4) Ajax heeft dit seizoen zes keer gelijkgespeeld en drie keer verloren. Lag het die andere keren ook aan de scheids ? Ziyech deed trouwens gewoon mee in die wedstrijden, dus 'Ziyech was er niet bij', die argument gaat niet op.

5) Dat weet jij, omdat jij Ajax jarenlang volgt. Meneer Bosz is nieuw en moet de spelers nog kennen. Hij had nooit zo snel kunnen weten dat een middenveld met Klaassen-Bazoer-Gudelj niet loopt. En "hij had Nouri kunnen proberen" ? Nouri was toen geeneens een vaste speler bij de selectie van Ajax, laat staan basisspeler. Daarnaast kende Bosz de kwaliteiten van Nouri nog geeneens. Een paar oefenwedstrijden is leuk, maar om een vaste middenveld te gaan wijzigen aan het begin van het seizoen, is zelfmoord.
"een vermoeid elftal opstellen tegen PSV"
Dit had weinig uitgemaakt, aangezien je eerst Overmars de schuld geeft voor het niet halen van Ziyech, vervolgens geef je 'Naaihuis' de schuld en nu ligt het aan de trainer... ik ben je kwijt.

Wiens schuld is het nou? Overmars? De KNVB? De gemotiveerde ploegen? Naaihuis? Of toch Bosz?
1 0
De_Realist
Er staat toch: "er zijn een paar factoren geweest die ons het landskampioenschap door de neus hebben geboord". Het is niet het een of het andere, deze factoren samen hebben geleid dat wij nu zonder schaal staan.

Verder begin je de punten en argumenten door elkaar te halen. Wat heeft jouw punt 3 met mijn punt 3 te maken bijvoorbeeld?
0 0
..::Rootje::..
Maar waarom zouden we met Ziyech dan in de eerste paar speelrondes wel alles winnend aflsuiten ? Aangezien we met Ziyech ook in veel wedstrijden punten hebben verloren.
'Naaihuis' maakte inderdaad een cruciale fout, maar je kan bijvoorbeeld ook kijken naar de velen gemiste kansen tegen PSV thuis.. het dramatische spel in De Klassieker in Stadion Feijenoord, het niet kunnen vasthouden van een voorsprong tegen AZ of Roda.. en dat zijn maar een paar voorbeelden.

Jij zei dat ploegen alleen tegen Ajax 100% geven. Ik geef je dan een voorbeeld, dat een Utrecht thuis tegen Feijenoord ook alles uit huis haalden om te winnen, wat uiteindelijk resulteerde in een 3-3 gelijkspel.
Maar ook Excelsior dat 'alles gaf' tegen Ajax won met 3-0 van Feijenoord. Het is dus nergens op gebaseerd wat je in punt drie aanhaalt.
2 0
VertonghenDeKoning
Allicht een idee je naam te veranderen in "De_Calimero"
0 -3
JesperOlsen74
Jouw reactie slaat helemaal nergens op, over calimero gesproken.
Je mag hier blijkbaar geen mening geven want dan ben je een calimero. Volgens mij is dit een forum en is een forum juist bedoeld om je mening te geven.
Je hoeft het niet eens te zijn met iemand zijn/haar mening, maar reageer dan in ieder geval met fatsoen en argumenten ipv enkel lopen te trollen.
0 0
De_Realist
Kan je ook een argument aangaan, of troll je alleen? Volgens mij zijn dit 5 valide punten.
1 0
DaenerysTargaryen
Zou toch fantastisch als Bosz 5 jaar blijft met het talent wat er nu aankomt :0
2 0
Ozymandias
Met Schöne, Viergever, Veltman, Klaassen en Ziyech had Ajax dit seizoen wel vijf spelers met relatief veel ervaring in het basiselftal staan. Ik denk dat na Klaassen en Tete misschien Veltman wel degene is waar ik het meest van verwacht dat hij Ajax zal verlaten. Als dan ook nog eens Schöne in de loop van het seizoen zijn basisplaats verliest staat er wel weer een erg onervaren ploeg.

Persoonlijk zou ik graag zien dat Ajax probeert om Anita terug naar Amsterdam te halen. Hij is de ideale '6' voor een Ajax wat vroeg druk wil zetten en zo snel mogelijk wil opbouwen. Anita kan met zijn felheid en goede positionering de ruimte achter de halven goed verdedigen en heeft een hoge handelingssnelheid waardoor hij de bal bijna altijd vooruit speelt.

Met Anita op '6' zou ik het ook wel aandurven om in de meeste wedstrijden met Ziyech én Nouri als halven te spelen. Alleen in Europees verband en de toppers in de Eredivisie zou Bosz er dan voor hoeven te kiezen om Nouri met Vd Beek of De Jong te vervangen. In de rest van de wedstrijden kan Anita gemakkelijk de verdedigende gaten die Ziyech en Nouri af en toe laten vallen bespelen.
1 0
johnd
Hij begon 2012/13 wel erg zwak in de voorbereiding en die eerste wedstrijd. Is die jongen echt beter dan Vd Beek? Vraag het me af. Zie liever Huntelaar als backup spits voor de ervaring.

Alhoewel ik Anita een echte strijder vind, hebben ze z'n contract ook nog niet verlengd, alhoewel de fans blij met hem zijn, vraag ik me af of hij niet na een half jaar uit de basis gespeeld is.
0 0
FCMax
Speciaal voor TeamJonk: chapeau AS, op het eerste oog een foutloos artikel!
0 0
hallo1
Bosz geeft indirect een eigen fout toe.

''Het heeft ook te maken met donderdag (Lyon-uit), die heel zwaar was.'' Je kunt in die zin met gemak Lyon vervangen voor Schalke.

Ik ben tevreden over Bosz, maar de opstelling tegen PSV-uit was een grote fout. PSV was rijp voor de slacht, maar Ajax kon het niet bolwerken omdat we met een niet-fit elftal speelde. Waarom begon Bosz in die wedstrijd niet met Nouri, Vd Beek, Tete, Kluivert en Neres?
8 0
MisterAFCA
Pisvee is geen Willem 2 hè...
0 0
hallo1
Dus? Je moet toch altijd met een fit elftal beginnen. Het was toch veel logischer geweest om 6 niet-fitte jongens te vervangen voor 6 fitte jongens waarmee je kwalitatief niet eens zoveel had ingeleverd. Tete voor Veltman, Riedewald voor Viergever, Van de Beek voor Schone, Kluivert voor Traore en Neres voor Younes. Dat had prima gekund en daarmee had je zelfs gewonnen want PSV was die dag wel erg zwak.
2 0
RaynoFischer
Ik vind dat nog steeds makkelijk achteraf praten, als we daar met die spelers verloren werd er weer gezegd dat hij gewoon het sterkste team moest opstellen, daarbij was het de meest onterechte nederlaag van het seizoen, ze hadden naast die vrije trap amper een kans.
Tegen Go Ahead en Willem 2 is het toch iets makkelijker om spelers te sparen
5 -1
hallo1
Het sterkste team begint bij de jongens die fit zijn.

Het is ook zo dat ik en velen anderen dit vóóraf al riepen, dus helemaal niet achteraf. Bosz roept het nu zelf achteraf.
0 0
3*stars*3
Tja PSV...
Maar meest onterechte nederlaag was imo toch in Enschede.
Die hielden alleen maar tegen en counter resulteerde in een pingel.

Maar zegt genoeg over toekomst en potentie van Ajax, als je ziet hoe we spelen met zo'n historisch jonge ploeg.
Willem II probeerde er natuurlijk alles aan te doen om feestje van Ajax te verpesten.

Toekomst van Ajax ziet er gewoon heel goed uit.
1 -1
hallo1
De toekomst hangt ook af van wat er in de zomer gebeurt.

Dat is een cruciale fase waar we de afgelopen seizoenen vooral in de eerste competitiemaand last van hebben gehad. Het op tijd halen van vervangers voor vertrekkende spelers en de kwaliteit van de vervangers.

Als we de Europa League winnen denk ik dat Klaassen met Ajax de CL in wil en dat er buiten Traore geen basisspelers vertrekken, dan gaan we een heel mooi seizoen zien....
0 0
DannyK
Volgendjaar mits het team zoveel mogelijk bijelkaar blijft worden wij met kop en schouders kampioen!
0 0
afcklaasf
en zo is het ouwe
0 0
NouriVandeBeek
Jammer dat Tete en Riedewald van jonge garde vertrekken. Dat doet wel een pijn.
2 0