Jong Ajax als verkapt Ajax 1 naar Venlo

BvdPloeg, 28-04-2017 om 15:30, 87681 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jong Ajax zal vrijdagavond met een ijzersterke ploeg aantreden tegen VVV Venlo. De ploeg van Marcel Keizer heeft de beschikking over onder meer David Neres, Kenny Tete en Jaïro Riedewald omdat het eerste elftal geen programma heeft.

Ajax 1 speelt op 3 mei pas weer tegen Olympique Lyon, waardoor alle bij Jong Ajax speelgerechtigde spelers in de bus stappen naar Limburg. Spelers die meer dan vijftien wedstrijden meer dan 45 minuten in het eerste hebben gespeeld, mogen niet mee. Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Abdelhak Nouri zijn om die reden ook beschikbaar. Wie het doel verdedigt is de vraag, aangezien alleen Norbert Alblas en André Onana vrijdag met Ajax 1 naar buiten kwamen. Matthijs de Ligt deed ook mee aan die oefensessie.

Keizer kan verder het hele seizoen al beschikken over Deyovaisio Zeefuik, Carel Eiting en Pelle Clement. Normaal gesproken zijn ook Mateo Cassierra en Vaclav Cerny, die de afgelopen weken vaste waardes zijn bij Jong, ook van de partij in Venlo, waar Jong Ajax speelt tegen de kampioen van de Jupiler League. Jong Ajax staat nog tweede, maar SC Cambuur hijgt op twee punten in de nek. De Friezen komen tijdens de laatste speelronde nog op bezoek op De Toekomst. De wedstrijd tussen VVV en Jong Ajax wordt overigens niet uitgezonden op FOX Sports. Hoogtepunten zijn alleen te zien via het schakelkanaal.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Heb je al wat voor de Europa League-wedstrijd tegen Lyon in huis?

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Niko1995
Het hele jaar zenden ze VVV uit. Nu zijn ze kampioen en spelen ze tegen een versterkte nummer 2 en dan gaan ze het niet uitzenden. Frustrerend...
5 0
Sampaoli
Moet er niet aan denken dat we tegen Lyon met Schöne als 6 en Traoré als rechtsbuiten gaan starten. Krijg er nu al de rillingen van.
7 -3
Radikaal
Ach, 12 maanden geleden moest je rekenen op Schöne als rechtsbuiten en geen 6...
0 0
EVH
In topwedstrijden geeft Schone zelden thuis.
0 0
statham
wat kan het toch snel veranderen.tot 2 weken geleden was schone nog een van beste en belangrijkste spelers maar na een mindere wedstrijd uit bij schalke kan hij er blijkbaar helemaal niks meer van
1 -3
Ajaxsupzuidned
Schone blijft een belangrijke en prima speler maar komt in topwedstrijden keer op keer tekort wordt overlopen en zijn handelingssnelheid is te laag daarom vd Beek opstellen !
3 0
NouriVandeBeek
Het doet me wel pijn dat vanavond één van de laatste keren is dat Tete en Riedewald waarschijnlijk een Ajax shirt gaan aantrekken. Kinderen van de club. Jammer dat ze ooit volwaardig basisspeler zijn geworden. Bij Bazoer en El Ghazi deed het me niks.
8 -1
FlyingDutchMan
Jammer voor hen dat ze niet zo strijdbaar zijn als bijvoorbeeld Nouri met zijn teksten. Ondanks dat deze twee al verder zijn dan Appie, kunnen ze beiden vechten voor een basisplaats en ervoor zorgen dat de trainer niet om hun heen kan. Tijdens de speelminuten die ze kregen hebben ze het maar sporadisch laten zien, dat rechtvaardigd de keuze van Bosz alleen maar!
6 -2
Web
Totaal niet mee eens, spelers voelen heel goed aan dat de trainer het NIET in je ziet zitten, Tete laat wekelijks zien dat hij BETER is dan Veltman, en Riedewald speelde de wedstrijden heel verdienstelijk die hij speelde, daar na weer uit de selectie voor Meneer Westermann, kijk de Ligt is hem voorbij, begrijpelijk.

Ik begrijp die jongens heel goed, ga maar lekker verder kijken, als ik Brands van PSV was, wis ik het wel.
0 -4
FlyingDutchMan
Maken beiden echt een indrukwekkend seizoen door, absolute doorbraak en de trainer kan niet om ze heen. Meestal speelt ook de beste, maar in dit geval niet bij Bosz!
0 0
geDaante
Precies, als je Riedewald dan ongeïnteresseerd en totaal niet scherp ziet invallen, dan wil je het blijkbaar ook niet echt.

Tete zie ik wel veel liever dan Veltman. Veltman vind ik een naar mannetje, met vervelende trekjes, en die zeer irritant verdedigd, door er altijd zo opzichtig en lomp in te gaan. Beetje een Van Bommeltje op de back, vind ik niet bij Ajax passen dat soort trieste gedrag.
2 0
FlyingDutchMan
Mjaa dat snap ik totaal niet van Jairo, slap ongeconcentreerd spel van hem dit seizoen.. Tete speelt na de winterstop beter, voor was Veltman stabieler. Maar beiden dit seizoen niet foutloos
1 0
Afcagauke95
Gedeeltelijk met je eens! Riedewald ja, maar Tete nee. Maakt op mij vooral de laatste maanden een prima indruk, sterk verdedigend maar ook gevaarlijk aanvallend. Assist bij Schalke, goal tegen standaard en zo nog meer goeie acties gezien
1 0
FlyingDutchMan
Al vind ik met Riedewald erger dan met Tete. Die loopt al jaren met zijn zaakwaarnemer te kloten over zijn contract, terwijl Jairo nooit problemen geeft. Plus De Ligt doet het wisselvallig en is pas 17 jaar, gaat veelste snel als je iemand als Jairo binnen de club hebt.
0 0
FlyingDutchMan
Klopt, je zou kunnen zeggen dat na de winterstop Tete overall beter heeft gepresteerd dan Veltman. Gelukkig is Bosz wel iemand die niet zomaar zijn elftal wisselt, bovendien speelt het contract gedoe met Kenny vast mee.
0 -1
Chesterson93
Maar je kan niet zeggen dat het geen rol speelt dat Veltman al ver voor Tete een aanbieding kreeg tot 2020.
0 0
FlyingDutchMan
Veltman kreeg begin dit jaar een aanbieding, Tete al in oktober 2016. Wie schenk je dan vertrouwen? Dat Kenny met zijn pizzabakker aan kutten zijn is duidelijk, alweer..
1 0
iammike
Cerny, Cassierra, Neres
Nouri, De Jong, Van de Beek
Riedewald, Eiting, Zeefuik, Tete
Alblas

Ik zie Sinkgraven nog niet meetrain dus laat Riedewald maar een wedstrijd linksback spelen om alvast te oefenen voor Lyon.
0 0
Sampaoli
Gewoon Bergsma centraal.
0 -1
Juichtoon
Verkapt Ajax 1, nou ja?. Gooi nog ff olie op het vuur bij de JL fans en dan nog met onzin.
0 0
NouridolbergNeres34
Dramazender dat Fox iedere week zend je vvv uit en nu ineens tegen jong Ajax niet. Word tijd dat die rechten naar ziggo gaan wat een schijtzender is dat fox zeg om nog maar te zwijgen over de analisten en commentators.
2 0
MeerscheHeld
Mag Heiko niet eens meespelen?
0 0
willieovertoom
Het is raar dat ze het niet uitzenden, maar er is straks gewoon een stream hoor.
2 0
Sampaoli
Gelukkig maar. Eindelijk weer het toekomstige middenveld van Ajax samen op een veld.
0 0
FlyingDutchMan
Ga straks wel voor zitten, nu al jammer dat er dit weekend het eerste niet speelt. Wordt straks weer wennen in de zomerstop...
3 0
Yo
Ajax laat VVV alvast aan het eredivisie niveau ruiken. Aardig van ze :)
3 0
NouriVandeBeek
De nummer 1 tegen de nummer 2 en je zend het niet uit. Schiet mij maar lek hoor.
8 0
Suarez16_
Hahahaha dus ik net kijken welke wedstrijd ze op Fox 3 uitzenden en dan zie je:"de graafschap-achilles 29" staan. Dat hele fox kan je toch niet meer serieus nemen? De Ajax-feyenoord van de JL (obv de ranglijst) niet uitzenden ten kosten van de willem 2-go ahead eagles van de JL. Wat een drama dat Fox. Ze doen er echt alles aan om Jong Ajax en jong psv niet uit te zenden op vrijdag. Lachwekkend.
4 -1
FlyingDutchMan
Als ik aan iemand een grafhekel zou hebben, zou ik hem voor straf naar Archilles - Graafschap laten kijken. Dan weet je zeker dat die de zwaarste 90 minuten van zijn leven heeft!
1 0
Myers
COMPETITIEVERVALSING, KNJB, noem maar op krijgen we te horen straks.
1 0
Marcw1972
en terecht
0 -2
Juichtoon
Doen toch geen vaste basisspelers mee?
0 0
Myers
Omdat? Wij hebben een brede selectie. Dat is geen vervalsing. Misschien moeten ze in Venlo en trouwens ieder ander darp meer doen aan hun jeugdopleiding. Dan hebben ze ook een iets bredere selectie.
1 0
BlancoKanu
Hoewel VVV al kampioen is, is het nog steeds competitievervalsing natuurlijk. Cambuur zou graag nog 2e worden zodat ze wat extra centjes ontvangen. Als Ajax dan met meerdere 1e elftal spelers gaat spelen is het dan ook nog steeds oneerlijk. Hoewel het mijzelf weinig boeit zullen er wel teams en supporters zijn die het dus competitievervalsing noemen. En wat betreft een grotere jeugdopleiding, hier moeten natuurlijk wel de financiele middelen voor zijn. En dan komt de aantrekkingskracht er ook nog bij. De betere voetballers worden altijd gewoon door de grote clubs weggehaald
0 0
Ricoo
Als dit eerder in het seizoen was gebeurd, en VVV nog geen kampioen was, is dit inderdaad gewoon competitievervalsing.
0 -1