Bosz: 'Meer variëren in tactische systemen'

SJvanveen, 28-04-2017 om 10:44, 23299 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In de nieuwe Ajax Life-krant heeft Peter Bosz woorden geuit over zijn huidige tactiek bij Ajax. In de komende jaren wil hij met zijn ploeg diverser gaan spelen, zo spreekt de geboren man uit Apeldoorn.

Allereerst wil Bosz duidelijk maken dat hij niet wil spreken in systemen. 'Ik praat liever niet over 4-3-3 of 4-4-2. Als iemand tien meter naar achteren gaat, sta je opeens met twee spitsen. Er zijn wedstrijden waarin we uiteindelijk 2-5-3 zullen spelen. Dan dekken we door dat we achterin nog maar met twee verdedigers staan. Het zou het beste zijn (als je niet over formaties praat red.). Het gaat puur om hoe ver je spelers laat gaan.'

Het Ajax-spel dat Bosz voor ogen heeft, komt steeds meer terug. Op termijn wil hij meer variatie in zijn team brengen qua tactische systemen. 'Waar ik meer behoefte aan heb, is dat we in een wedstrijd inderdaad meer kunnen gaan variëren in tactische systemen. Als onze twee vleugelverdedigers diep staan en onze middenvelder zakt in, bouwen we bijvoorbeeld met drie op. Daar zou ik graag wat meer in willen kunnen variëren, maar dan moet eerst het gedachtegoed van hoe we willen spelen ingedaald zijn. Ik vind dat we daar nu al heel ver in zijn en dan kun je gaan bouwen aan dit soort dingen.' 

Of supporters van Ajax onder Bosz zijn leiding defensiever voetbal kunnen verwachten? Absoluut niet. 'Dat is geen Ajax-voetbal', stelt de manager. 'Ik ben grootgebracht met het voetbal dat Rinus Michels en Johan Cruijff met Ajax speelden. Naar voren, aantrekkelijk, initiatief nemen en acties durven maken. Dat is Ajax-voetbal. Ajacieden willen dat hun ploeg wint op een aantrekkelijke manier. Daar hou ik zelf ook van.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Tja verschillende tactische systemen, misschien eerst maar eens een heel goed leren. Ik denk wel met een Kluivert, Neres en Dolberg voor in, kan je meer van plek wisselen, dan wordt het dynamischer... hun voetbal inteligentie vind ik groter dan bij Younes en Traore...
0 0
gras
Copy paste Dennis Bergkamp teksten. Zie zijn interviews maar van voor en tijdens de Fluwelen revolutie.

Wil niet zeggen dat het daarom geen authentieke of zinnige opmerkingen zijn, maar die collectieve klaar-kom momenten op AS als Bosz het woord Ajax voetbal in de mond neemt, wordt met de week hysterischer. Bergkamp zei jaren geleden al in de opleiding niet gedacht moest worden in rigide formaties en spelsystemen, maar in ruimtes en oplossingen.
0 -4
AjaxPassion
Precies! En dat zie je dan ook weer terug bij de heerlijk voetballende teams zoals de A1 en B1. De verbindingsman die Bergkamp is, weet dit uitermate soepel in elkaar over te laten lopen! Dus niets dan lof voor Bergkamp, Bosz moet maar wat blij zijn om op zijn geweldige visie mee te mogen liften...
1 -1
Sam Badi
Haha
0 0
ajaxinho
Dat roep ik al jaaaaren!

De jeugd wordt ook getraind in meerdere tactische systemen.
Dus dat wil je dan ook graag terugzien in het eerste.
Dat zou ons uniek maken.
1 0
EVH
Een zegen voor AJAX, deze man.
3 -1
Onpartijdig
Volgend jaar moet toch het seizoen van Ajax worden, een coach die het ajax voetbal speelt en dat bijna iedere speler in de selectie kent, het snakken naar een kampioenschap, het meest gebalanceerde team qua techniek en mentaliteit...

Ik vraag me af hoe Feyenoord het volgend jaar gaat doen, maar PSV gaat het volgend jaar erg lastig krijgen. Die hebben dit jaar te veel spelers gehuurd en Guardado takelt snel af. Het zou mij niks verbazen als zij volgend jaar met 6 nieuwe basisspelers spelen. Als feyenoord verzadigd is na dit kampioenschap zie ik alle ingrediënten voor Ajax om kampioen te worden. We hebben vooral nieuwe backs nodig. Het liefst zie ik Veltman vertrekken en Tete verlengen. Op de 6 positie kan je je afvragen of Schone genoeg handelingssnelheid heeft in topwedstrijden, wellicht komt er een plek vrij voor Donny of Frenkie, al denk ik dat Bosz aan Schone vasthoudt.
4 0
Bensco
Feyenoord gaat het nog vies tegenvallen om in zowel de CL als de eredivisie te spelen. Met alle respect naar hun prestatie maar de kwaliteit van selectie vind ik niet zo bijzonder. Vilhena, Kuyt, Berghuis en Jørgensen zijn nu degene die de kar trekken daar maar Kuyt takelt steeds meer af, berghuis gaat weer terug naar Watford en Vilhena zie ik dit jaar ook wel vertrekken. Het ontbreekt hun aan kwaliteit maar ook aan kwantiteit want op de breedte missen ze ook goede versterkingen. Ik voorspel dan ook een snelle uitschakeling in de Champions League.

ik denk dat PSV competitiever gaat spelen aankomend seizoen. Ze hebben al eerder laten zien dat de Europa League hun gestolen kan worden zolang ze de competitie maar kunnen winnen dus dat gaan ze dit jaar ook weer doen. Arias, Siem, Van Ginkel en Willems vertrekken en ook Luuk de jong zie ik wel pleitte gaan. PSV zal weer de portemonnee moeten gaan trekken wat best wel ironisch is aangezien Brands afgelopen week nog zei dat hij de jeugd meer de kans wou geven. Echter ze kunnen dat want ze hebben het afgelopen jaar 16,8 miljoen binnen geharkt in de CL. Dat is overigens bizar veel voor slechts 2 gelijkspelletjes .

Wat betreft volgend jaar ben ik het eens met je. Volgend jaar kunnen we gelijk vanaf het eerste moment scherp op de bal zijn. Afgelopen jaar wisten we allemaal dat Bosz bezig was met de omschakeling van spelen in het begin van het seizoen, aankomend jaar is dat niet het geval en weet de kern van de selectie wat er van hen verwacht wordt. Mochten we de Cup niet pakken dan durf ik met grote zekerheid te zeggen dat we dan Champions League voetbal weten veilig te stellen via de voorrondes CL. Ik zie Klaassen en Veltman als meest waarschijnlijke spelers om te vertrekken en ik denk dat Riedewald en Tete het helaas ook voor gezien gaan houden. Onana, Dolberg en Sanchez die blijven nog wel een jaartje ballen. Neres, Kluivert en Donny gaan de revelatie van volgend seizoen worden. Dan hoop ik alleen dat we als club zijnde gaan kijken naar een versterking achterin, een sterke Links/rechtsback waar ze van mij best de portemonnee voor mogen trekken en eens serieus gaan kijken naar een volwaardige 2e keeper want ik houd nu elke keer mijn hart vast als Onana geblesseerd op de grond ligt.
1 0
Ajax4life16
Ik denk dat Pisv 3e gaat worden volgend jaar. Ze zijn een beetje op hun retour met deze selectie, maar nog steeds een stuk beter dan de rest van de ED. Feijenoord is erg moeilijk in te schatten. Misschien is die kampioensdrang die er dit jaar is er dan wel grotendeels vanaf, maar misschien ook niet en doen ze een paar goede aankopen. Ajax wordt 1e denk ik, we hebben gewoon de beste selectie en het spel van Bosz zit er nu vanaf het begin al in. Misschien komt dit door mijn Ajax-bril, maar ik denk oprecht dat Ajax volgend jaar kampioen word.
0 0
BlancoKanu
Lastig te zeggen nog wie er volgend jaar kampioen gaat worden. Ik zelf durf pas een voorspelling te doen als de transferwindow definitief gesloten is aan het begin van het seizoen. Als Ajax de sterkhouders van dit seizoen kwijtraakt en er niet iets fatsoenlijks voor terugkomt en Feyenoord versterkt zich en raakt bijna niemand kwijt, zal het wederom lastig worden. Ook PSV zal weer aankopen/huurlingen aantrekken. Al met al wordt het gewoon afwachten lijkt me.
0 0
FlyingDutchMan
Hoe het er nu voor staat zeker, qua voetbal is ajax met de selectie verreweg de beste, alleen nog wel teveel wisselvallig. In tegenstelling tot die kakkies, die niet zo goed kunnen ballen maar wel stabieler hebben gepresteerd. Als Ajax de selectie grotendeels intact kan houden en dat wisselvallige eruit wordt gehaald, is er niemand die ons stoppen kan!!!
0 0
ajaxminimax
Volgend seizoen moet ons jaar worden. CL halen, kampioen worden. Je moet wel zorgen dat er niet teveel gaan vertrekken. Klaassen vertrekt sowieso denk ik, de rest moet je niet laten gaan. Riedewald en Tete zullen ook nog weggaan. Ajax staat vanaf volgend jaar weer echt op de kaart!
1 -1
Jerooney93
De kampioen van volgend jaar speelt vCL dus dat wordt nog lastig
1 0
Nils
Denk dat hij vCL van 2017, dus komend seizoen bedoeld. Aangezien we 2e worden, (mits we EL niet pakken uiteraard)
1 0
Duif63
Eerst zien dan geloven. In Bosz heb ik wel vertrouwen, maar in Overmars niet want als die weer faalt in zijn aan- en verkoop beleid gaan de mooie plannen van Bosz in rook op.
4 -2
Ellende
Elke positie is nu bezet. Er zijn grote talenten gehaald door Overmars. Verkoopt voor grote bedragen. Zo slecht doet die Overmars het nog niet.
0 -2
JPC40
Ik zou er aan willen toevoegen, wil je nog iets van betekenis zijn in CL en je kunt geen 100 miljoen in steken, dan heb je in feiten daar niks meer te zoeken.
Leuk dat je daar aanwezig bent, maar meer ook niet.
1 -1
Wimmel
De enige juiste man op de juiste plek. Ik kan me geen andere coach voorstellen welke qua speelstijl en denkwijze zo bij Ajax past.
2 0
nadebr
zo spreekt de geboren man uit Apeldoorn...
5 0
ST
vreemde zin idd
0 0
masterrr
Praat als de ideale Ajax coach
8 0