Onana: 'Iedereen danste, ik was door het dolle'

BvdPloeg, 21-04-2017 om 08:40, 12990 views, AT5 | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?

André Onana laat zijn vreugde altijd de vrije loop en dat was tijdens en na Schalke - Ajax niet anders. De Kameroener leek bij rust nog geblesseerd af te haken, maar na afloop sprong en danste hij als een gek.

'Het was een fantastische avond voor ons en een moeilijke wedstrijd. Schalke heeft een goed team met goede spelers en ze zijn sterk als ze thuis spelen. Wij hebben ons best gedaan, we hebben niet gewonnen, maar het voelt wel zo. Het is geweldig voor iedereen', spreekt Onana in gesprek met AT5.

'Iedereen danste. Ik denk dat we veertig minuten met tien man gespeeld hebben, dus de ontlading was groot', vervolgt de goalie, die wild rond rende na de treffer van Nick Viergever. 'Ik had de goal van Nick niet verwacht. Toen ik naar de klok keek, zag ik nog tien minuten, zo lang. Ik wist niet wat ik deed, ik was door het dolle. Het is heel speciaal om deze fase van het toernooi en dit niveau te bereiken.'

Over zijn fitheid is Onana vrij nuchter. De jonge keeper lijkt er tegen PSV gewoon bij te zijn. 'Ik kreeg een tik en we gaan het onderzoeken bij de dokter. Het team had me nodig, dus het was belangrijk dat ik er stond. Ik denk dat ik zondag kan spelen, ik eindigde de wedstrijd goed.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DaniAjax
De bal vlak voor tijd, pfff. Fantastische redding, en dat ie 'm nog net op tijd weggrist voor de voeten van Klaas-Jan... en die regisseur die schakelde maar die supporters... wat een moment was dat zeg. Hartslag 220.
9 0
AFCAsphere
Ik had zelf ook een "wtf?" reactie toen ze van camera veranderde, maar was blij om te horen dat de Schalke fans niet juichten.
0 0
JanTa
Ik was gesloopt na die wedstrijd en dat moet niet te vaak gebeuren want het is niet goed voor m'n gestel.
1 0
pinballmagic
Heb ik me ook mateloos aan geërgerd.
Wist niet waar de bal was toen ze weg draaide naar de supporters.
Slechte regie
2 0
Tyronetjonaloi
Haha wat heb ik toch lopen vloeken om die kinderen. Wat een slechte timing was dat zeg.
4 0
DaniAjax
Die regisseur moet hebben gedacht dat die bal zat ofzo.
1 0
Sampaoli
Of hij sprong op uit vreugde en tikte per ongeluk iets aan, daar dacht ik aan, haha!
3 0
AFCAsphere
Dat zou heel goed kunnen ja haha.
0 0
Bijgoochem
Inderdaad ineens een paar van die duitse kinders in beeld terwijl die bal er wel of niet in ging..!
0 0
3*stars*3
Jeetje, wat een moment was dat!
Ik kreeg het gewoon koud en omdat die lul overschakelde was je ff afhankelijk van juichende supporters en gelukkig was het niet zo.

Wat een avond man...
2 0
DaniAjax
Ja ik was zo blij dat die kids niet juichten haha
0 0
Afcascheme015
Hyena van de arena
9 0
Godenzoon88
Wat een onwerkelijke avond!!

Zo gelukkig dat het dubbeltje eindelijk onze kant opviel. Weten jullie nog hoevaak we te horen kregen dat we goed speelden maar dat alleen het resultaat telt,, zodra we weer eens in de laatste minuten werden uitgeschakeld.

Geweldig gewoo!
1 0
pinballmagic
We leken wel duitsers
Tot de laatste minuut knokken en zie wat er van komt
Geweldig
3 0
ferrari2009
Wat een mentaliteit heeft deze man. Door spelen de team had mij nodig dat is echt klasse
0 0
DoorenAFCA
De 1-0 was ontzettend lucky, op de millimeter precies door de benen van Veltman, waardoor Onana de bal niet lekker in kan schatten. Verder een aantal voorzetten goed gepakt. Viel me overigens op dat Ziyech erg vermoeid leek. Liet een aantal keer zijn man, ook bij de 1-0, gewoon vrij doorlopen.
6 0
AFCAsphere
Ziyech liet zijn man lekker lopen bij de 3-0 ja. Werd toen echt pissig op hem. Gelukkig maakte hij het goed met die assist op Younes.
1 0
SoNick
Veltman mag die bal nooit door zijn benen laten schieten. Punt. Daar kan een keeper nooit op anticiperen. Maar goed Veltman...*zucht*
0 0
Harrie Nak
De beste man sprak begin dit seizoen toch alleen Spaans en geen woord Engels? Respect!
1 0
Ajacied33
Onana,onze beest op doel. Zag er alleen bij de 1-0 niet goed uit. Maar verder een topper natuurlijk en zondag is hij er gewoon bij
3 -1
HZMKK
Idd een held maar hij heeft steeds vaker grabbelmomenten en fouten!
1 0
Voetbalverstand
Helemaal mee eens. de 1-0 kan je hem wel aanrekenen maar op de 1 of andere manier heeft Onana enorm veel credits bij mij.
0 0
wolterx
Een bal tussen de benen door van een verdediger is het moeilijkste wat er is schijnt, hij had hem kunnen - moeten - hebben maar uiteindelijk pakt het goed uit en heeft hij nog een paar voorzetten en knap uitgepakt.
0 -1
PuurGeluk
Het zicht wordt natuurlijk belemmerd door Veltman. Denk dat hij hem anders gehad had. Maar dan weet je nooit hoe de wedstrijd verlopen was dus het is goed zo:-)
2 0