Speel gratis mee met de AS TopCoach poule en win het nieuwe uit of thuisshirt EN maak kans op 300 euro Ajax-tegoed!

Onana: 'Iedereen danste, ik was door het dolle'

BvdPloeg, 21-04-2017 om 08:40, 12293 views, AT5 | Het nieuwe thuisshirt van Ajax is nu te bedrukken

André Onana laat zijn vreugde altijd de vrije loop en dat was tijdens en na Schalke - Ajax niet anders. De Kameroener leek bij rust nog geblesseerd af te haken, maar na afloop sprong en danste hij als een gek.

'Het was een fantastische avond voor ons en een moeilijke wedstrijd. Schalke heeft een goed team met goede spelers en ze zijn sterk als ze thuis spelen. Wij hebben ons best gedaan, we hebben niet gewonnen, maar het voelt wel zo. Het is geweldig voor iedereen', spreekt Onana in gesprek met AT5.

'Iedereen danste. Ik denk dat we veertig minuten met tien man gespeeld hebben, dus de ontlading was groot', vervolgt de goalie, die wild rond rende na de treffer van Nick Viergever. 'Ik had de goal van Nick niet verwacht. Toen ik naar de klok keek, zag ik nog tien minuten, zo lang. Ik wist niet wat ik deed, ik was door het dolle. Het is heel speciaal om deze fase van het toernooi en dit niveau te bereiken.'

Over zijn fitheid is Onana vrij nuchter. De jonge keeper lijkt er tegen PSV gewoon bij te zijn. 'Ik kreeg een tik en we gaan het onderzoeken bij de dokter. Het team had me nodig, dus het was belangrijk dat ik er stond. Ik denk dat ik zondag kan spelen, ik eindigde de wedstrijd goed.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DaniAjax
De bal vlak voor tijd, pfff. Fantastische redding, en dat ie 'm nog net op tijd weggrist voor de voeten van Klaas-Jan... en die regisseur die schakelde maar die supporters... wat een moment was dat zeg. Hartslag 220.
9 0
AFCAsphere
Ik had zelf ook een "wtf?" reactie toen ze van camera veranderde, maar was blij om te horen dat de Schalke fans niet juichten.
0 0
JanTa
Ik was gesloopt na die wedstrijd en dat moet niet te vaak gebeuren want het is niet goed voor m'n gestel.
1 0
pinballmagic
Heb ik me ook mateloos aan geërgerd.
Wist niet waar de bal was toen ze weg draaide naar de supporters.
Slechte regie
2 0
Tyronetjonaloi
Haha wat heb ik toch lopen vloeken om die kinderen. Wat een slechte timing was dat zeg.
4 0
DaniAjax
Die regisseur moet hebben gedacht dat die bal zat ofzo.
1 0
Sampaoli
Of hij sprong op uit vreugde en tikte per ongeluk iets aan, daar dacht ik aan, haha!
3 0
AFCAsphere
Dat zou heel goed kunnen ja haha.
0 0
Bijgoochem
Inderdaad ineens een paar van die duitse kinders in beeld terwijl die bal er wel of niet in ging..!
0 0
3*stars*3
Jeetje, wat een moment was dat!
Ik kreeg het gewoon koud en omdat die lul overschakelde was je ff afhankelijk van juichende supporters en gelukkig was het niet zo.

Wat een avond man...
2 0
DaniAjax
Ja ik was zo blij dat die kids niet juichten haha
0 0
Ajax60jaar
Ik vind die Onana helemaal geen goede keeper, ik snap dan ook niet dat ze hem zo de hemel in prijzen, geef mij Stekelenburg maar.
Onana is meer show dan vastigheid, hij maakt niet eens een paar stappen naar de zijkant waar de bal uitkomt, maar duikt en komt dus altijd lengte tekort !
Hij zat er ook 2x goed naast op ballen die hij zeker moet hebben.
Daarnaast maakt hij mij tevéél fouten, en valt steeds weer in herhaling die zenuwpees, er straalt totaal geen rust vanuit !
0 -16
Rukboor
Onana keept prima in zijn eerste jaar Ajax 1, ik denk dat weinig mensen Jasper Cillessen echt missen. Onana is een tijger in z'n kooi, die jongen heeft er lol in, en maakt natuurlijk ook zijn foutjes. Maar nu over Stekelenburg te gaan zeuren is triest.
Ajax en Onana moeten de contractbesprekingen afronden, maar dat wordt vaak gefrustreerd door zaakwaarnemers. lees dit nog maar eens;
5 april 2017  -  Telegraaf.nl
De zaakwaarnemer van Andre Onana heeft de druk op de onderhandelingen over een nieuw contract opgevoerd. De zaakwaarnemer stelt een 'slecht gevoel' overgehouden te hebben aan het eerste bod van Ajax. De zaakwaarnemer wil dat Onana bij de topverdieners in de selectie gaat behoren.
0 0
Ajax#1900
Je wilt vastigheid en vervolgens noem je Stekelenburg, die na 1 goed jaar overal is mislukt. Oké dan. Cheers.
1 -1
AlexIbarra
Hij is de laatste 4, 5 wedstrijden wel wat onrustiger, toevallig sinds ik voor het eerst over de stroeve contractonderhandelingen hoorde...

Maar hij houdt ons verder al het hele seizoen op de been met belangrijke reddingen en voetbalt achterin mee alsof hij Pirlo in vermomming is. Als je al 60 jaar Ajax kijkt moet dat je toch zijn opgevallen?
0 0
Godenzoon88
Je hebt niet gelijk, maar kan niet ontkennen dat hij sinds de onderhandelingen, waarbij hij aangaf tot de topspelers te behoren en daarvoor ook betaald wenst te worden, het ene foutje naar het andere maakt. Heeft de schijn van karma.
0 -1
Rukboor
Dat gaf Onana niet aan, dat doet die zaakwaarnemer !
Al dat soort zaakwaarnemers van die jongens zijn tuig en op eigen gewin uit;
5 april 2017  -  Telegraaf.nl
De zaakwaarnemer van Andre Onana heeft de druk op de onderhandelingen over een nieuw contract opgevoerd. De zaakwaarnemer stelt een 'slecht gevoel' overgehouden te hebben aan het eerste bod van Ajax. De zaakwaarnemer wil dat Onana bij de topverdieners in de selectie gaat behoren
1 0
Godenzoon24
Wat zeg jij???
1 0
pinballmagic
Die eerste goal van schalke ging tussen de benen van een ajaxspeler door.
Daar valt bijna niet op te reageren van zo kort bij
2 0
Sampaoli
Mwah, gewoon niet super gekeept toch? Onana sowieso te slordig laatste tijd. Ook teveel misverstanden met de verdediging, waarbij hij onnodig uitkomt.
0 -1
wdka
Die eerste goal was houdbaar, naar mijn idee.
0 -1
Piet Kraak
Je hebt wel erg weinig verstand van keepers!
3 0
Afcascheme015
Hyena van de arena
9 0
Godenzoon88
Wat een onwerkelijke avond!!

Zo gelukkig dat het dubbeltje eindelijk onze kant opviel. Weten jullie nog hoevaak we te horen kregen dat we goed speelden maar dat alleen het resultaat telt,, zodra we weer eens in de laatste minuten werden uitgeschakeld.

Geweldig gewoo!
1 0
pinballmagic
We leken wel duitsers
Tot de laatste minuut knokken en zie wat er van komt
Geweldig
3 0
ferrari2009
Wat een mentaliteit heeft deze man. Door spelen de team had mij nodig dat is echt klasse
0 0
DoorenAFCA
De 1-0 was ontzettend lucky, op de millimeter precies door de benen van Veltman, waardoor Onana de bal niet lekker in kan schatten. Verder een aantal voorzetten goed gepakt. Viel me overigens op dat Ziyech erg vermoeid leek. Liet een aantal keer zijn man, ook bij de 1-0, gewoon vrij doorlopen.
6 0
AFCAsphere
Ziyech liet zijn man lekker lopen bij de 3-0 ja. Werd toen echt pissig op hem. Gelukkig maakte hij het goed met die assist op Younes.
1 0
SoNick
Veltman mag die bal nooit door zijn benen laten schieten. Punt. Daar kan een keeper nooit op anticiperen. Maar goed Veltman...*zucht*
0 0
Harrie Nak
De beste man sprak begin dit seizoen toch alleen Spaans en geen woord Engels? Respect!
1 0
Ajacied33
Onana,onze beest op doel. Zag er alleen bij de 1-0 niet goed uit. Maar verder een topper natuurlijk en zondag is hij er gewoon bij
3 -1
HZMKK
Idd een held maar hij heeft steeds vaker grabbelmomenten en fouten!
1 0
Voetbalverstand
Helemaal mee eens. de 1-0 kan je hem wel aanrekenen maar op de 1 of andere manier heeft Onana enorm veel credits bij mij.
0 0
wolterx
Een bal tussen de benen door van een verdediger is het moeilijkste wat er is schijnt, hij had hem kunnen - moeten - hebben maar uiteindelijk pakt het goed uit en heeft hij nog een paar voorzetten en knap uitgepakt.
0 -1
PuurGeluk
Het zicht wordt natuurlijk belemmerd door Veltman. Denk dat hij hem anders gehad had. Maar dan weet je nooit hoe de wedstrijd verlopen was dus het is goed zo:-)
2 0