Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Bosz: 'Complimenten voor strijdbaar Ajax'

BVeenstra, 21-04-2017 om 00:14, 7135 views, RTL 7 | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Ajax-trainer Peter Bosz beseft dat Ajax op bezoek bij Schalke 04 ontsnapt is aan uitschakeling in de Europa League. De oefenmeester vond zijn ploeg niet goed spelen, maar prijst zijn spelers wel voor de strijdbaarheid die zij hebben laten zien.

'Als het 3-0 staat in de verlenging en je speelt met tien man, dan zullen weinig mensen nog rekening met ons hebben gehouden', begint Bosz, die verwacht had dat Schalke 04 fel van start zou gaan. 'Direct druk zetten, met het publiek erachter. Dat had er niets mee te maken dat wij niet goed ingesteld zijn, dat gebeurt gewoon in het begin. Het was wel goed dat we met 0-0 de rust ingingen, anders had het eerder beslist kunnen zijn.'

Bosz vond dat Ajax niet goed speelde en hij legt uit waarom. 'We konden de vrije man, Lasse Schöne, niet vinden, terwijl hij wel de vrije man was. Daardoor waren we erg slordig. Of het de spanning was? Ja, dat zal het wel zijn. Je speelt niet met je eigen supporters en toch moet je durven voetballen. Je moet het durven in een ander stadion. Bij een paar jongens was die durf niet aanwezig. Wij hebben namelijk de kwaliteiten om eronderuit te voetballen. Dat hebben we te weinig gedaan.'

Toen Joël Veltman moest inrukken na zijn rode kaart kwam Ajax met tien man te staan. 'En dan wordt het een lastige avond', ziet Bosz in. 'Je wil dan dichtbij elkaar staan en geen druk naar voren meer geven. En wel je momenten kiezen. Eén keer scoren en dan moet het namelijk beslist zijn. Dat is een groot compliment waard voor de jongens', aldus de trainer, die nog niet bezig is met de loting. 'Nee, we zijn net bekomen van de schrik of eigenlijk blijdschap. Dat we het überhaupt nog gehaald hebben. Of de spelers fris en fruitig zijn voor PSV-uit? In ieder geval strijdbaar. We hebben twee dagen om te herstellen. De jongens zullen het zeker voelen, maar dat hoort erbij en dit geeft ook wel weer energie.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Ajax speelde lang niet zo goed als in de Arena maar dan komt het op je vechtersmentaliteit aan en die was later in de wedstrijd ruimschoots aanwezig. Viergever heeft nu laten zien waarom Ajax hem wilde hebben en daarom meer dan terecht dat hij de man van de wedstrijd werd.
0 0
carel romijn
Ondanks het grote succes van gisteren is het BOSZ nog niet duidelijk dat Veltman niet meer langer kan !
Tete een waardige speler voor AJAX 1.
0 0
Sallons@AS
Wat een voetbalavond zeg! Heerlijk! Ik heb dit seizoen al een aantal historische wedstrijden langs zien komen the Patriots vs the Falcons (Superbowl), Manchester city vs Monaco en Barca vs PSG. Ik kan met trots zeggen dat het spektakel van gisteren daar zeker bij hoort! Man man man, wat een prestatie, wat een comeback! Heerlijk ook dat Younes met zijn seizoen de wedstrijd op slot gooide en zo het laatste sprankje hoop van Schalke wegveegde! Halve finale EL!!! Yesss!!! Zondag de 3 punten bij elkaar vechten en dan 10 dagen welverdiende rust!! Kom op Ajax!!!
2 0
Bijgoochem
De enige die schone regelmatig inspeelde was De Ligt
0 0
WesleySonck
Bosz bijna de reden dat we er uit vlogen. Kluivert had nooit mogen spelen tegenover die rugby linksback, veruit hun gevaarlijkste man. Veltman in alles een slechtere speler dan Tete. En ja, Traore hoeven we het niet eens over te hebben
0 -5
Rukboor
Droeftoeter !
Je moet wel echt gestoord zijn om Bosz als rede te noemen dat we er bijna uitvlogen.
Wees eens trots wat er nu gepresteerd wordt, hoelang geleden is het dat we in een halve finale staan op Europees niveau?
Maar ja, wat wil je ook als je Belg bent en Wesley Sonck heet en een hekel aan Ajax hebt;
Wesley Sonck haalt in de Sport/Voetbalmagazine nog eens keihard uit naar zijn vorige werkgever Ajax. De Belg noemt Ajax nog eens 'erg zakelijk' en volgens hem heeft 'anderhalf jaar kritiek hem kapot gemaakt'.

Dag Wesley !!!!!!!!
0 0
JanTa
Sanches dan ook maar weg doen want die speelde ook geen sterke wedstrijd. Wat een geleuter weer.
0 0
Dennis126
Bosz is eerder de reden dat we in de halve finale staan dan dat we er bijna uit lagen. Na 20 jaar !!!
4 -1
AjaxAddicted
Gemengde gevoelens. Het is dat we op karakter de twee goals maken want het waren echt slechte wissels. Neres had voor Kluivert moeten komen en Dolberg voor Traoré. Veltman moet je nooit meer opstellen. Hij was de veroorzaker van alle ellende achterin. Wat is hij slecht en wat heeft hij veel gele kaarten nodig. Maar superblij dat we door zijn.
0 -2
MFox
Nu zondag nog alles geven om ook die titeldroom in stand te houden en dan tien dagen bijkomen. Eredivisieduels daarna zijn Eagles-thuis en Willem II-uit. Natuurlijk moet je niemand meer onderschatten, maar feit is dat die wedstrijden normaal gesproken wat minder krachten vragen. Dus dat heb je over voor je EL-run. Zondag is echt een sleutelduel.
1 0
Ajacied33
Ons nu richten op zondag. We moeten niet vergeten dat die pot daar echt gewonnen moet worden,boeit me niet hoe. En idd Bosz,een heel strijdbaar Ajax gezien,was onder de Boer weleens anders..
3 0
mark4652
Na de 1e helft heb ik alleen maar lopen te schelden, met de minuut werd het erger en erger. Zelfs bij de voorzet die tot de 3-1 leidde zat ik te schreeuwen "What the fuck is dit nu"...
10 seconden later lag mn bier op de grond en stond ik samen met een vriend te springen op de bank, en we zijn er ook niet vanaf gekomen tot de 120e minuut...
WAT EEN GEWELDIGE AVOND!
10 -1
HarryHarHar
Prachtig!... dit is meer waard dan een landskampioenschap, daar hebben we er al 33 van.. en ieder jaar sta je als Nederlandse club nu eenmaal niet in een halve finale van een Europeesche beker..
voor zondag maakt het eigenlijk niet zoveel uit, Vitesse laat het toch lopen, nou exelsior kunnen ze schriftelijk af doen en Heracles.... tjá!.
Voor het volgende seizoen proberen zoveel mogelijk deze superselectie bij elkaar houden dan pakken we gewoon met twee vingers in de neus die schaal weer terug en komt hij weer waar hij hoort bij de beste!
0 -1
afcas
kuwas 90e minuut vrije trap 35 meter 1-1
1 0
AlexIbarra
Dat Jones denkt dat de bal weer een zwabber krijgt net als bij Schöne, maar hij vliegt gewoon rechtdoor het doel in. ;)
0 0
Ruff Rhythim
Uit de dood opgestaan!!
Maakt in Europa niet uit verder hoe je het doet.
Maar dàt Ajax het doet is enorm knap!
0 0
NouridolbergNeres34
Geweldige avond!! Halve finale lekker man .
0 0
atalantanio
Die wedstrijd tegen PSV had naar maandag verplaatst moeten worden. Maar bij de KNVB geven ze publiekelijk al toe dat ze Feyenoord die schaal gunnen dus natuurlijk kan dat niet. Twee dagen herstel is gekkenwerk. Maar ergens maakt het me ook niet uit die Hollandse calimero's, wij zitten bij de laatste 4!
5 -1
MFox
Maandag? Kan makkelijk naar woensdag zelfs. Ajax speelt tussen psv-uit en 1/2 finale EL nu 10 dagen geen wedstrijd! 10!
0 0
strafschop
Je vergeet domweg dat de gemeente Eindhoven en PSV hier ook een stem in hebben.
0 0
talent020
klopt echter gaven die wel een aantal onzin argrumenten, de voornaamste was dat supporters deze wedstrijd al maanden lang in de agenda hadden staan op Zondag....
0 0
strafschop
Lijkt me een valide argument. Ik ken genoeg seizoenkaarthouders die doordeweeks nooit naar het stadion komen.
0 0
MFox
Als Europees presteren de KNVB ook maar iets waard was dan toonden ze coulance richting Ajax en verschoven die wedstrijd, ongeacht de mening van Eindhoven en co. Niet alleen nu, maar altijd zouden ze rekening moeten houden met Europees spelende ploegen.
0 0
strafschop
De KNVB kan dit niet alleen doordrukken, zo liggen de afspraken niet.

Eerder dit seizoen wilde PSV de uitwedstrijd bij Heerenveen een dag later spelen vanwege Rostov uit. De KNVB was akkoord, Fox ook, alleen Heerenveen wilde niet. En dan houdt het op.
0 0
MichelAngelo66
Dus toen hield de KNVB geen rekening met de seizoenkaart houders. Kul argument dus.
0 0
strafschop
Waarom zou de KNVB rekening moeten houden met seizoenkaarthouders?

Dat lijkt me toch de verantwoordelijkheid van de thuisspelende club.
0 0
MichelAngelo66
Twee reacties hierboven vind je het nog een valide argument. Make up your mind.
0 0
strafschop
Een valide argument van de club PSV.
0 0
3*stars*3
Zou wat zijn. als we zondag met een half B team met 3 punten vertrekken.
Aan andere kant, de jongens weten ook dat ze een pauze hebben na zondag.
En pot van gister geeft hun een ongekende boost.
1 0
Beer
Wat kan voetbal toch mooi zijn.
0 0
LiefhebberVan GOED voetbal
⚽️⚽️⚽️ De winst is verdiend Ajacieden. ⚽️⚽️⚽️

Heel goed hersteld na de 3-0, deze jonge groep heeft toch een bepaalde kwaliteit die ze naar boven kunnen halen. Terug knokken is belangrijk. Hebben ze goed gedaan.

Te vroeg voor analyse, eerst genieten nu.

Proficiat Ajacieden we zijn weer op de Europese tour, geniet ervan ! ⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️
1 0
RiezZ
Veltman nooit weer opstellen.....
3 -1
WyZynDeBeste
Credits naar Bosz natuurlijk, met name voor de thuiswedstrijd. Ik vind wel dat hij gefaald heeft met de opstelling van vanavond en dan vooral door Donny niet op te stellen maar Schöne.

Schöne is een topper op NL-niveau maar komt echt aan het zwemmen in Europa. Dat was ook al tegen Legia-uit zichtbaar.
2 0
Pauw
Tja vind ik ook.
0 0
legendslive4eva
Meteen contractverlenging voor Viergever en Younes!
3 -2
Arie Vink
Zo wat kan de competitie me nu gestolen worden zeg! Ik wil die EL!
1 -2
SuperJood2016
Vond Sanchez de slechtste man aan Ajax kant but who cares???!!!!!!
4 -1
Redrum
Nee dat was Veltman. Ik wil dat slappe aftreksel van een voetballer nooit meer in een Ajax-shirt zien. Zijn tweede geel was een zege, want hij deed meer kwaad dan hij goed deed.
0 -2
AFCA1510
Indd heb me ook weer kapot geergerd. werd weer voorbij gelopen dat het niet mooi was. echt een heel matige speler. Tete viel in en verdedigend oogde het ook meteen veel rustiger en feller. Bezorgde daarbij met een voorzet die ik veltman in het hele seizoen nog niet heb zien geven, de belangrijkste assist van het jaar.
0 0
Wimmel
Door het oog van de naald, wat een rollercoaster van emoties zeg...

Lekker!
9 0
LiefhebberVan GOED voetbal
Het lijken de '70er jaren wel :)
1 0