Ziyech vol vertrouwen: 'Ben wel in vorm ja'

JesseTH, 20-04-2017 om 12:44, 14563 views, Ajax | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Hakim Ziyech is blij met hoe het gaat bij Ajax, zo blijkt uit een gesprek met Ajax. De creatieve middenvelder van Ajax ziet zijn team goed presteren en daarnaast raakt hij zelf ook steeds beter in vorm. Hij beseft dat Ajax met dit jonge team een historische prestatie neer kan zetten.

'Ja, het is enigszins hetzelfde. Alleen de kleur is anders. Ik denk dat het hier morgen (vandaag, red.) wel tekeer zal gaan', zegt de middenvelder met een grijns over de Veltins Arena. 'We hebben een doel met z'n allen en weten wat ons te doen staat. Zij zullen er vanaf minuut één vol opklappen. Het is zaak om datgene voort te zetten waar we de laatste wedstrijden zo goed mee bezig zijn. Daarnaast moeten we niet te veel naar Schalke kijken. We moeten gewoon zorgen dat we scoren. Dan wordt het voor hun heel lastig.'

'Ik zit er de laatste wedstrijden goed in en ben wel in vorm ja. Het gaat met de week beter. We zullen zien hoe ik dat in deze return een vervolg ga geven', vertelt de Marokkaan over zijn eigen prestaties. Verder gaat hij in op het feit dat Ajax voor het eerst in twintig jaar de halve finale van een Europees toernooi kan bereiken. 'Dat is wel lang geleden. Het zou heel bijzonder zijn als we het halen. Voor ons als jonge groep is dat een mooie ervaring en een geweldige prestatie.' Er breekt een belangrijke periode aan, met de beslissing in alle competities. 'De beslissingen gaan vallen. Ik vind het wel spannend en leuk. Het geeft je toch een extra boost. Ik haal er wel motivatie uit.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
carel romijn
Hakim heeft het meest op doel geschoten in de eredivisie , maar wanneer zijn schoten er ook nog ingaan dan komt boven de 50 goals uit.
Iets meer rust zou goed zijn.
1 0
3star
Goed zo Hakim, onze golden tomahawk. En lekker als een koppige ezel blijven schieten van afstand, wanneer je duidelijk de pass moet geven. Genieten ze hier echt van op AS.
2 -1
Voetbalverstand
Laat die man maar bazelen, iedereen met verstand van het spelletje geniet op dit moment intens van Hakim
0 0
jaribombari
Zwakste schakel in her elftal dit moment. Voegt echt heel weinig toe. Probeer Nouri maar eens. Kan absoluut geen kwaad.
2 -13
RS01
Haha! Goed voor de zenuwen dat iemand af en toe nog een grapje maakt.
2 0
ajaxrosenberg
Kwam er op je vorige bericht van 12.46 niet genoeg reactie dat je het nog maar een keer probeert?

Je mening geven mag uiteraard, maar probeer het op zijn minst een beetje te onderbouwen. Ik denk zelf dat Ziyech nog steeds beter kan maar ik ben al heel tevreden met hoe het nu gaat. Ik mis vooral nog de doeltreffendheid bij afstandsschoten maar dat zal wel beter worden als hij zijn momenten wat meer pakt.
0 0
jaribombari
Kom jij maar eens met goede argumenten. Ik kijk elke week en deze man voegt gewoon niks toe. Dat hoef ik dan toch niet verder te beargumenteren? Maar vooruit: Hij scoort niet, geeft weinig assist, heeft vaak balverlies en kan geen mannetje uitspelen. Misschien moeten mensen hun Ajaxbril even afzetten?
1 -1
Leviathan
Ok 6 goals en 11 assists in de Eredivisie sinds hij bij Ajax speelt bij twente dit seizoen 2 goals 1 assist. Verder geeft hij zat.pre assists en vericht een hoop loopwerk
0 0
3star
Helemaal eens. Rijkelijk overschatte speler. Heeft sinds hij bij Ajax zit een paar goede wedstrijden gespeeld en dat is het. Blijkbaar kunnen deze mensen op 1 goede wedstrijd weer 10 wedstrijden teren ofzo, weet ook niet wat het is hier.
1 -1
jaribombari
Ik begon me al zorgen maken dat ik de enige was die er zo over dacht. Gelukkig niet dus.

Goed, wij weten dat we gelijk hebben. Daar gaat het om.
0 0
RS01
Haha :D Held!
0 0
Leviathan
Mag hopen dat dit sarcastisch is
0 0
gras
Zoveel sarcasme brandt bijna een gat in mijn maag.
1 0
LiefhebberVan GOED voetbal
Als je nou nog niet gemotiveerd bent, dan hoor je hier niet thuis. Wat kun je als voetballer nog meer willen elk 3 dagen spelen en ook nog om de prijzen.
Speel zoals volgende week Hakim, daar houden ze bij Schalke niet van Come On Ajax !!
0 0
afcklaasf
vorige week
0 0
DJMokum
Vind dat hij nu voor een 7 speelt....is ok maar er is nog ruimte voor verbetering.
1 0
peet-w
Spanning begint te stijgen! Nog iets meer dan 6 uur
0 0
PuurGeluk
Hou nou op!! Spannend zat!! Roken als een malle!!
0 -1
Raikkonen94
Is de laatste tijd echt heerlijk bezig, maar dan ook vooral in het afjagen en het balafpakken. Bij Twente was het een prachtige speler, maar een beetje lui, en bij ons zie je hem echt ontwikkelen tot een moderne en complete middenvelder. Ik krijg al hoofdpijn als ik alleen al denk aan vorig jaar toen we met die slome Gudelj speelden.
4 -2
3star
We hebben hem niet gehaald om ballen af te jagen. Kan hij fysiek ook niet aan, gaat duidelijk ten koste van zijn zorgvuldigheid. Lijdt veel balverlies, maakt onbegrijpelijke keuzes en mist niet te missen kansen.
0 -1
johnd
Prachtige, sierlijke speler, belangrijk op een heel andere manier dan bij Twente.

Hopelijk blijven hij en Klaassen volgend seizoen, dan kan het heel mooi worden.
6 -1
HoutenKlaassen
Hij speelt goed de laatste weken maar moet wel echt aan zijn schotselectie werken, hij heeft in de eredivisie 94 keer van buiten de zestien geschoten en 1 keer gescoord.
2 -1
3*stars*3
Er is een groot verschil tussen teamspeler Ziyech van Ajax en momentenspeler Ziyech, van Twente.
Hij gooit nu zoveel energie erin en dat lijkt momenteel ook beetje ten koste te gaan van zijn precisie.
Kwestie van tijd voordat zijn lichaam zich aanpast en dat hij ook echt sterker em compleet gaat worden.
Je ziet vaak dat hij aan eind van de wedstrijd vaak kapot is, die extra % komen er wel.
1 0
afcas
precies, zoals iemand anders ergens al aangaf is dat bij younes ook gelukt. die kan nu ook 90 minuten acties maken waar hij vorig seizoen na een uur vermoeid begon te worden.
0 0
Tpes
Klopt. Aan de andere kant heeft hij dat nodig en vind ik het niet eens erg of storend. Hij is wel iemand die als die toch ziet dat een ander er beter voor staat dat hij hem dan wel afgeeft.

Hij laat zoveel geniale dingen zien in 1 wedstrijd op zich de laatste tijd. Die aannames van hem zijn van uitzonderlijke klasse.
0 0
OpNaarNummer4
Ben ik het mee eens, hij schiet alles wat voor z'n voeten komt. Hij mag van mij best veel schieten, maar dan wel als je er goed voor staat.
0 -1
OKP-AFCA
Dus eigenlijk zijn al zijn assists mislukte schoten?

Hij schiet nu al veel minder dan in het begin van het seizoen en de schoten die hij lost zijn het merendeel niet gek of hopeloos, heeft ook wel eens de pech dat ze nog net geblokt worden.
0 0
OpNaarNummer4
Ik weet totaal niet waar je die conclusie uit trekt uit mijn stukje. Even voor de duidelijkheid, ik vind dat hij het heel goed doet. Alleen zijn rendement uit zijn schoten buiten de 16 is gewoon veel te laag. Geblokte schoten liggen meestal aan jezelf, omdat je schiet met een man voor je.
0 0
OKP-AFCA
Goh.. misschien de zin "hij schiet alles wat voor zijn voeten komt".

Wat vooral cynisch overkomt en niet erg positief, je draagt het vast niet als feit aan want het is natuurlijk ook gewoon niet waar.

Het is normaal dat er bij schoten buiten de 16 nog mannen voor staan, soms schiet je daar tegen, soms steken die nog net op het juiste moment een been uit of nog net een goed getimede tackle.. wat ik zeg, ik vind dat hij al veel minder schiet en minder onbesuisd dan in het begin van het seizoen toen hij inderdaad uit veel onmogelijke situaties schoot.

Dat is trouwens ook gewoon zijn ding, geen idee of dat er nog helemaal uitgaat.
0 0
OpNaarNummer4
Ja zo letterlijk kan je ook die zin nemen inderdaad. Ik bedoelde het namelijk niet zo letterlijk en dat snap jij ook wel.

Tuurlijk speelt hij hem ook af en als hij dat doet doet hij het meestal ook goed. Laat ik voorop stellen dat ik Ziyech de laatste weken erg goed vind ballen. Dat maakt nog niet dat ik nog kritische geluiden mag laten hoor. Een voetballer kan namelijk altijd beter worden. Ik kijk graag naar de voetballer Ziyech aangezien hij altijd risico in zijn spel legt. Daarentegen zijn zijn schoten allerminst effectief dit seizoen buiten de 16. Ik weet dat hij fantastisch buiten de 16 kan schieten, maar hij (iets minder dan begin van het seizoen) forceert teveel. Schieten uit onmogelijk hoeken en standen. Als hij dat nog verbeterd gaan zijn doelpunten/assists gemiddelden door het plafond. En je kan gewoon niet ontkennen dat hij dit seizoen veel te vaak heeft geschoten buiten de 16, als je kijkt hoe vaak die er maakte.
0 0
jaribombari
In vorm? Hij raakt al weken geen pepernoot!
2 -11
X-RaY
Je bent zeker in de war met ten tijde van sinterklaas?!
1 0
pcknaller
hahaha....Mooi man humor.... Je maakt toch een grapje?
0 0
Flarkow
Ben je nu al stronken en de wedstrijd is pas vanavond.
Ik zou maar wat beter kijken drol
1 0
nuff-said
Serieus?
0 0