Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Bosz blikt terug: 'De vorm is al maanden goed'

FinnDekker, 17-04-2017 om 18:58, 18046 views, Ajax.nl | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Een dag na de gewonnen wedstrijd tegen Heerenveen heeft Ajax-trainer Peter Bosz teruggeblikt op het duel met Ajax TV. In de Amsterdam ArenA kwam de ploeg al gauw op een achterstand, maar door veerkracht kwam Ajax al snel langszij, waarna het al voor rust de winst binnen had. 

'Er is geen twijfel, maar je moet het altijd maar wel doen. In deze fase kunnen wij ons geen puntenverlies permitteren. Je moet het toch maar weer opbrengen. Je moet de knop kunnen omzetten om ook tegen Heerenveen vanaf het begin gas te geven. Ze hebben het uitstekend gedaan en toonden karakter', looft Bosz maandagmiddag zijn ploeg.

Ajax haalde het grootste deel van de wedstrijd een zeer behoorlijk niveau. 'De vorm is goed, dat zien we al weken misschien maanden. Alleen hebben we binnen wedstrijden vaak fases gehad, daar zijn we nu gelukkig al een tijdje vanaf. Het ziet er nu goed uit, de hele wedstrijd eigenlijk.' Na een aantal kansen in de beginfase kwamen de Amsterdammers in een flow. 'Het publiek ging erachter staan en de ploeg geloofde erin. Dat zijn momenten die de wedstrijd kunnen kantelen.'

Door de ruime voorsprong en de noodgedwongen wissel van Nick Viergever, kon Deyovaisio Zeefuik zijn debuut maken. 'Je weet niet of je zo'n jongen zijn debuut zal laten maken voordat de wedstrijd begint. Als dan blijkt dat Nick eraf moet, zit je te kijken binnen je selectie. We dachten dat we daar wat snelheid nodig hadden. Hij heeft het uitstekend gedaan', legt Bosz tot slot zijn keuze uit.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HFW44
Voor Ajacieden geboren in en na 1990 zal dit de voorlopig meest enerverende week uit hun Ajax-leven zijn, want van de successen van vroeger is niets bewust en scherp opgeslagen toen je destijds zo jong was. En voor eenieder die ouder is en weet, valt aan de jongeren te leren, je moet grote wedstrijden winnen om nog grotere wedstrijden te mogen spelen. Gelukkig nu met een trainer waarin geloofd kan worden. Hij praat niet voor niets over 7 wedstrijden winnen. Dit is een ontknoping zoals je ze wilt meemaken, met een trots Ajax dat geen genade voor zichzelf toont maar juist keiharde wens om the deadlocks te breken.
4 0
PuurGeluk
Komende week wordt voor mij persoonlijk de spannendste week in jaren. Je kunt je in 1 week kwalificeren voor de halve finale EL en bij verlies of gelijkspel en zelf winnen bij PSV zo goed als zeker kampioen zijn. Maar je kunt bij winst van Feyenoord op Vitesse ook vrijwel zeker fluiten naar het kampioenschap. Zo kan de euforie van as donderdag ineens teniet worden gedaan (voor even dan).
0 0
BobHaarms86
Offtopic: ik ga aanstaande vrijdag op vakantie en ik wil heel graag zondag gewoon via m'n Foxsports account naar Psv - Ajax kijken. Ik las laatst iemand die het had over een trucje dat je kan inloggen op een nederlands netwerk, zodat Foxsports denkt dat je in Nederland bent.

Hoe werkt dit precies? Thanks alvast :)
0 0
Thijmen
Ik ben geen expert, maar dat is volgens mij een VPN verbinding. Zo kun je inloggen op die verbinding en heb je dus een Nederlands netwerk. Bij een nieuwe laptop moet je helemaal rechtsonderin naast de tijd klikken, dan krijg je zo'n balk rechts in je scherm. Daar staat de 'tegel' met VPN als het goed is tussen.
1 0
BobHaarms86
Thanks man, hier kan ik wat mee! Hopelijk gaat het op deze manier lukken.
0 0
AFCSANCHEZ
Wat is er met Viergever dan? Het was een gedwongen wissel zegt Bosz.
0 0
Sterretje73
Ik heb heel erg hetzelfde gevoel van 1994. De media lyrisch maar vervolgens weer erg voorzichtig over een vervolg wedstrijd in de Europa Cup, Fans idem dito. Al meerdere wedstrijden gewoon kloppend spelen maar een heel erg broos vertrouwen in de voortzetting door de jaren van behelpen hiervoor. Allemaal best begrijpelijk natuurlijk maar ik hoop maar dat we een zelfde voortzetting krijgen als destijds. Als Feyenoord toch nog punten verliest en Ajax ook nog eens de EC pakt ga je in zo'n stroomversnelling mbt aantrekkingskracht voor talenten (Die ons al meer en meer weer beginnen te vinden/zoeken) en cashflow e.d. Dat onder dit beleid is dan een geweldige kans om weer die aansluiting naar de Europese top te vinden. Koffiedik kijken maar goed...dat was het in 1994 ook en toen begonnen we onder bijna dezelfde omstandigheden. Het geld zat in Italie, Spanje en ook al UK en we hadden toen ook alle schijn tegen. Hoe anders voelt het nu dan vorig seizoen, en de seizoenen daarvoor. Ja we werden idd kampioen de eerste jaren maar heel eerlijk zit ik met zo ongelooflijk veel meer plezier naar onze wedstrijden te kijken nu tov de jaren de Boer. De "sparkle"die Ajax Ajax maakt is weer terug in ons spel en langzamerhand beginnen ook onze tegenstanders ons weer met hernieuwd respect/angst te benaderen.
2 0
Bennyben
Zeefuik alweer een jongen uit eigen opleiding, maar volgens Johan Derksen krijgen die bij Ajax geen kans
0 0
A Cohen
Dat er sinds de komst van Peter Bosz eea is veranderd moge duidelijk zijn.
Ik lees het woord betonvoetbal en tikkie breed en terug niet meer.

De vorm is al maanden goed.
Dan vergeten we de 2 meest recente uitglijders in Groningen (OK meneer Nijhuis gleed ook uit) en Excelsior uit.
De 2 potjes gaan ons mogelijk de schaal kosten.

Dat Ajax-1 nu echt een stijgende lijn te pakken heeft is overduidelijk.
In Gelschenkirchen en in Eindhoven zal duidelijk worden of dit kan worden bewaarheid.
Ik heb er alle vertrouwen in.
Ik ben bang dat Vitesse niet voor de volle 100% er tegen aan gaat vanwege de bekerfinale op 30 april.
De kakkerlak gaat daar van profiteren, verwacht ik zo.
0 0
Flarkow
Gelul willem2 en roda vergeten opt begin van t jaar?
0 0
WyZynDeBeste
Is een seizoen geslaagd zonder prijs? Dit is Ajax dus je zegt bijna direct nee daarop. Maar als je de omslag qua speelwijze meeneemt, de Europese prestaties en het strijden om twee prijzen in april is het al met al een aardig seizoen geweest.

5 0
Mikes
Offtopic: zat net even onze sponsoring te bekijken, dat loopt wel echt heel lekker.
- Minimaal 7 miljoen euro van adidas per jaar
- 10 miljoen euro van ziggo per jaar als hoofdsponsor
- 0.3 miljoen euro van ziggo per jaar als e-sponsor
- 3 miljoen euro van abn per jaar als jeugdsponsor

Levert dus 20.3 miljoen per jaar op.
Contract met adidas loopt in 2019 af. Dus ben erg benieuwd voor hoeveel dit verlengd wordt en of we hier meer voor krijgen per jaar.
0 0
Thijmen
Dan vergeet je nog alle kleine sponsors. Sponsorinkomsten zijn jaarlijks denk ik een kleine 25 miljoen. Inderdaad goed, zeker voor zo'n klein land.
0 0
WyZynDeBeste
10 miljoen is alleen bij een titel. Anders is het 8.
0 0
Mikes
Weet je dat zeker? Heeft dat niet meer met europese prestaties te maken?
0 0
jogabonito
Ook niet vergeten dat vele puntverliezen kwamen doordat we zo slecht waren in standaardsituaties verdedigen. Gaat nu een stuk beter.
0 0
Duif63
Het kan nog 2 kanten op. Winnen we een prijs is het een goed seizoen, winnen we 2 prijzen is het fantastisch, maar het kan ook zo maar zijn dat we helemaal niets winnen en dan is het een compleet mislukt seizoen. Zo dicht ligt het allemaal bij elkaar.
2 -3
JPC40
Ik denk van niet, persoonlijk ben ik helemaal geen fan van Peter, maar moet hem na geven hij wint alles, laat Peter nog even winnen van Schalke en dan heeft hij al een helse prestatie geleverd, "Wie heeft ooit gedacht dat we zo ver zouden komen".
En de lands titel tja dit had en was onherroepelijk dat Feijenoord zou gaan winnen, ook al ziet het er niet uit, maar dat vonden we ook van PSV afgelopen paar jaar.
Ook al vind ik peter Bosz niks, dan toch neem ik mijn petje af voor wat hij bereikt heeft, Het Was en Is Te Mooi Om Waar te Zijn, dat we opnieuw de landstitel zouden pakken, en dus niet waar.
1 -2
godezonensuper
Hoezo mislukt?
Bosz heeft enorm veel moeten aanpassen na het tijdperk van betonnen Frank.
Ajax wordt alleen maar beter en beter.
2e plaats, halve finale EL en al die positieve veranderingen noem ik niet echt mislukt.
9 -3
godezonensuper
Ik verheug me al op volgend jaar.
Waar er dit seizoen dure punten zijn gemorst omdat het elftal nog niet stond kunnen we volgend seizoen meteen vlammen. Ik zie alleen Klaassen vertrekken maar de vervangers staan al klaar.
5 0
mdeV
blablabla in bloedvorm,leuk en aardig maar we grijpen overal net naast,en ik hoef geen kut handjes naar beneden te zien want het is gewoon zo,Bosz kan volgend seizoien echt bewijzen hoe goed hij is en dus prijzen te pakken.
0 -9
Ajacied33
Het zou heel zuur zijn om nu voor 2 prijzen in de race te zijn, en dat je straks met lege handen achterblijft. Maar ook dat is voetbal. Het zou alleen kut zijn omdat we dan toch alweer 3 jaar niks gewonnen hebben. Wat heeft Feyenoord een mazzel dat we net te laat op stoom zijn gekomen,mits ze daadwerkelijk kampioen worden. En wat gaan de verloren punten op Woudesteijn pijn doen. Maarrr, ik reken nog steeds op titel 34
0 0
Ajacied33
We zijn idd in bloedvorm en spelen al een tijdje heerlijk voetbal. Voor mij is het seizoen geslaagd als we kampioen worden. Lukt dat echt niet, dan hoop ik echt in de finale van de EL te staan, dat zou prachtig zijn. Maar we spelen zoals gezegd al goed voetbal, nu al meer leukere wedstrijden gezien dan in de afgelopen 2 a 3 jaar onder de Boer. Respect voor Bosz
1 0
Koenniiee
Blijft toch een leuke discussie. Voor de een is het veel waard dat we eindelijk goed Ajax-voetbal spelen en voor de ander zal het seizoen alleen slagen als we met een prijs staan. Ook zou Bosz anders moeten vertrekken, zeggen sommigen.

Na dit beginjaar is dat zeker niet reëel. Hij heeft een 180 graden cultuurslag moeten maken en heeft daarin weerstand gehad: van fans (op het begin) en daarna ook van spelers die niet mee wilden en konden.

Dat er dan een half jaar later dit soort voetbal wordt laten zien door deze jonge selectie is werkelijk fantastisch. We zijn op weg naar de halve finale EL en gaan meer punten behalen in de competitie dan de laatste zoveel jaar.

Erg knap en daarmee verdient Bosz meer tijd dan één seizoen, mocht hij niets winnen!
23 -1
3*stars*3
Helemaal mee eens kerel.
Alleen ligt het eraan hoe we een prijs mislopen.
Verschillende scenario's wil ik liever niet bij halen maar als je kijkt waar Ajax in mislukte voorbereiding stond, die zwarte dag in Rusland en allemaal gezeik met ''kikkers in de kruiwagen'' en kijkt hoe Ajax het nu doet, petje af voor Bosz.

Ff afwachten hoe het zit met contractverlengingen maar denk dat er max 2 spelers van de basis in zomer vertrekken.
Maar toekomst van Ajax ziet er financieel en sportief gewoon heel gezond uit.
5 0
Dexy
Ik denk dat Riedewald, Tete en Klaassen sowieso gaan vertrekken deze zomer.

Bij Klaassen vind het wel jammer, want buiten zijn enorme doelpuntenproductie vind ik ook echt dat hij een stuk beter is gaan spelen de laatste tijd. Loopt meer vrij, maakt betere keuzes in balbezit en is meer in het spel betrokken. Alleen kan ik ook begrijpen dat je volgend seizoen graag wilt dat Vd Beek, De Jong en Nouri voor een basisplaats gaan strijden. In dat geval is het beter als Klaassen vertrekt.
0 0
31xAjax
Ik postte in augustus dat ik Bosz als opdracht mee had gegeven het anti Ajax voetbal uit te bannen dat FdB had geintroduceerd, ook al zou dat betekenen dat we 2e zouden achter PSV (dacht ik toen...)

Dus ik ben zeer tevreden nu ook al hoop ik nu dat het alsnog een prijs oplevert.....

BTW, ik kreeg toen 47 duimpjes omlaag (volgens mij een record).....
6 -2
godezonensuper
47 duimpjes omlaag?
Zal je wel weer iets over Cruijff hebben geroepen. Enorm veel mensen waren pro Bosz op die kleuters van de Fside en wat de Boer fanboys na.
3 -2
31xAjax
Je reageert nog steeds sneller dan de tijd die je nodig hebt om te begrijpen wat iemand bedoelt.....
0 -3
godezonensuper
Hahaha
2 0
Mung
Wellicht dat een klein wonder in Arnhem ons nog aan de titel kan helpen. Voor de rest aan Ajax de sportieve plicht om nog gehakt van PSV en Schalke te maken aankomende week. Met die gedachte ben ik me maar aan het voorbereiden op een eventuele teleurstelling dit seizoen.
0 0
jollie18
Deze lijn nog even doorzetten en dan zijn we hopelijk 14 mei kampioen. Komend weekend gaat de beslissing vallen denk ik. Wint Feyenoord van Vitesse dan zijn ze kampioen
1 -1
Ajacied33
Wij moeten van Psv winnen, dat is het belangrijkste. Dat is toch iets wat ze in Rotterdam niet hopen/verwachten. Druk zal nog meer toenemen, en dan speel je tegen Excelsior uit. Iedereen roept wel kleine broertje van, maar ik geloof daar niet in. Die gasten uit Kralingen zijn ook nog niet zeker van lijfsbehoud, plus een klein rot veld ,kunstgras ook nog eens....
0 -1
jollie18
Daarom hoop ik dat NEC zaterdag wint dan moet Excelsior vol aan de bak tegen FEYENOORD
1 0
MFox
Dat is op papier natuurlijk de moeilijkste resterende wedstrijd voor ze, maar zelfs als ze daar winnen zijn ze er nog niet. Wij hebben dat vorig jaar zelf meegemaakt. Ajax moet gewoon de druk op de ketel houden. Als ze winnen bij Vitesse gaan ze voor de tv zitten om ons punten te zien verspelen in Eindhoven. Maar doen we dat vervolgens niet, dan gaat dat weer in die koppen zitten: "wat moeten wij toch doen om dat Ajax af te schudden?"

Als de titelstrijd naar de laatste speeldag gaat dan kunnen er nog rare dingen gebeuren, dat hebben we al een paar keer kunnen zien.
1 0
blessure
Dat is niet de moeilijkste wedstrijd voor Feyenoord.
Trainer Fraser is een oud Feyenoorder, dat zei hij zelf, bij de tafel van Kees, verleden week.
Daarbij komt, dat de centrumspits van Vitesse, bewust?,
rood pakte, afgelopen weekend.
Hij zegt zelf een Feyenoord fan te zijn.
0 0
BrandjeXL
Dus moet je juist blij zijn dat hij geschorst is
0 0
jollie18
Ligt eraan wat Ajax tegen PSV doet ik verwacht winnen. Maar dat dacht ik in de Arena ook. Alleen de winst telt zondag ondanks het resultaat van Feyenoord.
0 0
insectenverdelg
4 verliespunten in de 2e seizoenshelft en eigenlijk beide ook nog onnodig. Dat is na 14 wedstrijden echt heel weinig.
0 0
Myers
Excelsior was dan een uitzondering op de regel of zo?
0 0
insectenverdelg
yup en Groningen. maar nogmaals niet alles kan perfect zijn.
0 0
Myers
Met je eens hoor, alleen Groningen werden we genaaid. Excelsior hebben we het gewoon keihard laten liggen op inzet. Dus vandaar die opmerking.
1 0
insectenverdelg
tuurlijk, maar t spel was niet goed tegen excelsior.
1 0
jollie18
Zelfde geld verlies je die wedstrijd. Hoop dat Excelsior zaterdag verliest van NEC dan moeten ze er 7 mei echt voor werken.
2 0
Stiebio
Wanneer deze ploeg bij elkaar blijft worden we komend seizoen lachend kampioen
4 0