Ajax O17 start Future Cup met een gelijkspel

BVeenstra, 15-04-2017 om 12:05, 16650 views, AS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax O17 is de Future Cup begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen J-League. De jonge Amsterdammers waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar hadden moeite om echt grote kansen te creëren.

In de eerste helft was het Jurgen Ekkelenkamp die het probeerde met een volley, maar zijn inzet ging over het doel. Ajax probeerde het daarna wel, maar had moeite om door de Japanse muur heen te komen. Aan de andere kant kreeg J-League ook een paar kansjes, maar ook zij werden niet extreem gevaarlijk.

Na de rust was Ajax iets feller en kreeg het via Ekkelenkamp de eerste kans. Zijn afstandsschot ging maar net naast. Vlak erna raakte Mitchel Bakker uit een vrije trap de paal, terwijl Giovanni de la Vega ook een paar kansen kreeg. Aan de andere kant werd J-League ook gevaarlijk. Zo wist doelman Daan Reiziger een prima redding te verrichten en raakten de Japanners ook nog de paal.

Opstelling Ajax O17: Reiziger; Dest, Van Gelderen, Botman, Bakker; J. Maduro (Q. Maduro 31'), Gravenberch, Ekkelenkamp (Maddy 43'); De la Vega, Sint (Brobbey 31'), Schön;
Wissels Ajax O17: Gorski, Q. Maduro, Margaret, Aberkane, Farcas, Brobbey, Maddy.

Opstelling Jleague O17: Ouchi, Fujii, Tsuno, Kuwahara, Suzuki, Okuno, Tsubaki, Tanahashi, Igawi, Kozuki, Okamoto;
Wissels Jleague O17: Kawai, Yamaya, Morita, Ishii, Masutani, Fujiwara, Hisajima.

Doelpunten:
-

Geel: Dest (Ajax)

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Apart dat ie het in de bovenstaande video heeft over spel in de kleine ruimte, dat je meer tempo, meer beweging moet hebben, en vooral technisch goed moet zijn. Waarom zie je dat dan nooit terug onder hem? Hij oefent ook helemaal niet op dat korte combineren dat spel in die kleine ruimte. Daar zijn wedstrijden in de competitie ook voor, die hoeven niet per se gewonnen te worden ten koste van de uitvoering van het spel, waar spelers veel meer van leren.

Ookal heb je wat minder technische spelers en aanvallend minder sterke, dan nog houd je vast aan de speelwijze zoals deze ook door Bosz, Keizer, en in sommige lagere elftallen wordt gespeeld.
Deze speelwijze waarbij je altijd in de kleine ruimte komt te spelen en spelers moeten durven voetballen en risico nemen, maakt dat zij hun techniek, handelingssnelheid, combinerend vermogen en creativiteit moeten uitbuiten en perfectioneren. Daar ontwikkelen spelers zich echt door. Vink doet echter het spel aanpassen op de selectie, om maar te winnen. Zo worden deze jongens nooit beter in het beoogde spel van het eerste, en krijgen zo ook geen kans daarin te groeien. Voor de paar spelers die het wél kunnen redden, is dit ook funest, die lopen een onnodige achterstand in hun ontwikkeling op; er valt qua individuele ontwikkeling alsook het eigenmaken van het spel veel meer winst te boeken.

Vink zet daarbij ook nog eens vaak middenvelders op de buitensposities, en verdedigers op het middenveld. Hij kiest dus ook niet voor voetbal, hoe dubbel zijn dan weer zijn uitspraken in deze video? Hij is ook weer zo'n KNVB/De Boer type die niet echt centraal durft op te bouwen en durft te voetballen op het middenveld. In plaats daarvan weer louter voorspelbaar flankspel en voorgeven die bal. Worden je technischere en beter spelers echt niet beter van, puur resultaatgericht voetbal.
0 -3
DaishRedan
Wat heb jij een saaie reactie geschreven zeg, niet normaal Pff. Gaat niet eens gericht over Ajax o17, terwijl dat er wel omgaat dit artikel.
1 0
altijdwelwat
Geen verrassing dit resultaat , kraak nog smaak zoals vooraf al aangekondigd. De meesten beschikken over een ernstig gebrek aan overzicht en handelingssnelheid. Kijken wat de wedstrijd tegen Benfica brengt.
1 0
DaishRedan
Matig zeg, hoe kun je gelijkspelen tegen een J League, 2 jaar geleden zou Ajax B1 de J league, kant en klaar zitten te slachten met 5-0. Je ziet wel dat ze Redan missen die vorig jaar ook goed speelde als C-junior.
2 0
Mokum_32
Deze lichting is opgeleid volgens de jonk methode valt toch tegen
3 -5
geDaante
De eerste echte lichtingen die de gehele onderbouw hebben doorlopen, zijn de C-tjes, en rond die lichtingen en daaronder lopen er zeer goede spelertjes rond, die als elftal ook heerlijk kunnen spelen.
Deze jongens van onder 17 zijn niet nieuw gescout, in ieder geval de meesten, waren er al.

Daarbij speelt Vink, en ook Winter, voetbal dat totaal haaks staat op dat wat Jonk speelde. Zij hebben meer een De Boer/KNVB mentaliteit, Jonk een Cruijff mentaliteit.
0 -2
Joseph
Riedewald, Tete, Kluivert, de Ligt, Eiting, Nouri en vd Beek ook, net als Redan die ze erg missen.. Valt inderdaad tegen.
0 -3
Mokum_32
Wtf hebben die met deze lichting te maken en die hebben hooguit 2 jaar 3 onder jonk getrained
1 0
Mikes
Hoewel ik het niet eens ben met Mokum32 klopt dit niet wat je zegt. Riedewald tete nouri beek hebben weinig meegemaakt van Jonk methode, deze speelden toen als in de bovenbouw.
2 0
Joseph
En dan ben je uitgeleerd? Of hanteerde Jonk bij zijn eigen trainingen een andere methode dan zijn eigen?
0 0
Mikes
Dan ben je niet uitgeleerd, maar dit kan je niet rekenen tot de Jonk methode. Vind het sws allemaal beetje overdreven de Jonk methode.
1 0
Joseph
Natuurlijk is dat overdreven, was de Cruijff methode.
0 0
Rsv
Hoe matig is deze lichting in heel Nederland als dit Ajax bovenaan staat in hun competitie.
3 0
Boer
Talent in deze leeftijdsgroep zit verspreid over meerdere clubs. Zitten niet veel Ajacieden in Oranje onder 17. Ploeg heeft zich moeiteloos geplaatst voor EK in Kroatië.
0 -1
Mikes
Idd en dit absoluut niet in een gemakkelijke poule. Belgie en italie zaten in kwalificatiepoule met NL. Deze wonnen ze beiden, hier was Redan vaak de grote man, helaas heeft hij voor een andere club gekozen.
0 0
Mikes
O12 heeft geloof ik de algarve youth cup gewonnen. Hier deden ploegen als sevilla zagreb PSG juventus dortmund etc mee.
0 0
wolterx
Ze stonden in de finale tegen Betis, kan niet uitsluiten dat ze die hebben gewonnen.
0 0
Mikes
En de o14 2x gewonnen op het overmars toernooi, deze is wel iets minder sterk bezet dan het o12 toernooi.
0 0
wolterx
Gewonnen van Twente en Epe zelf toch?
0 0
Mikes
Jaa spelen 13:50 tegen tokyo fc
0 0
wolterx
Geef ze een goede kans ook dat toernooi te winnen.
0 0
Mikes
Idd ik ook. Anderlecht en Kopenhagen zijn grootste kanshebbers naast Ajax denk ik.
0 0
Mikes
Jaa 3-5 voor ajax is dit geworden.
0 0
wolterx
Knappe prestatie zeg, zoon van Reiziger speelt daar toch in? Schijnt ook aardig te kunnen voetballen.
0 0
Mikes
In poule won ajax met 10-0 20-0 en 5-1 van ploegen die ik niet ken. 1/8ste finale speelden ze tegen Aspire academy uit Qatar die wonnen ze 7-0. 1/4 finale speelden ze tegen dortmund en wonnen 4-2. 1/2 finale tegen PSG ook dit werd 4-2 en finale tegen Betis werd 5-3 voor ajax.
0 0
Mikes
Er is wel een speler Gabriel Reiziger die belachelijk vaak heeft gescoord. Zou best kunnen dat dat de zoon is van Reiziger jaa.
0 0
wolterx
De zoon van Reiziger heet Gabriel ja, lijkt me dan over dezelfde te gaan. Tijd geleden hadden we zoontje van Enoh ( zit die hier nog? ) van Vd Sar, Kluivert natuurlijk en Bobson. Die namen en Reiziger maakt het toch een aardig grote groep van oud spelers hier.
0 0
Mikes
Volgens mij is de zoon van Enoh overgestapt naar Arsenal.
0 0
wolterx
Dat is een bijzondere stap, dit seizoen dan gebeurd neem ik aan?
0 0
Mikes
Jaa Enoh heeft toen ajax tegen standard speelde interview over gegeven bij VI dacht ik. De moeder van zijn kinderen is in Londen gaan wonen en vandaar deze stap.
0 0
wolterx
Logisch gevolg dan, opzich wel jammer, is altijd mooi als een zoon van een oudspeler in de jeugdopleiding zit.
1 0
wolterx
Of familie op zijn minst, zodoende mogen ze van mij die Melayro Bogarde ophalen in Rotterdam, goede speler is dat.
0 0
Mikes
Jaa van mij ook. Onze faciliteiten en het talent wat bij ons speelt is ook gewoon beter dus beter voor je ontwikkeling.
0 0
Mikes
Idd en ook familie van. Gravenberch bijvoorbeeld.
0 0
Onpartijdig
Het deed me denken aan het laatste seizoen onder Frank de Boer. Mis creativiteit op het middenveld, geen lichtvoetigheid op de flanken. Beetje teleurgesteld.
2 0
geDaante
Plus een trainer die meer des De Boers denkt dan des Cruijffs
0 0
Red Devil
Ajax viel erg tegen vond ik en ik zie ze de finale niet gaan halen dit keer.
Maar het blijft een leuk toernooi elk jaar.
0 0
Rsv
Wat is de andere pot geworden?
0 0
wolterx
Benfica stond rond de 50ste minuut 3-1 voor.
0 0
trodat4030
3-1 voor Benfica
0 0
falonso
Wat een zwakke wedstrijd van Ajax. De spelers missen echt inzicht, steeds gaan ze voor de optie die ze het eerste zien, niet de beste optie. Ik vind het ook wel lijken alsof ze allemaal zelf de goal of assist willen maken, terwijl ze eigenlijk als team moeten spelen. Te vaak heb ik spelers gezien die 2/3 mannetjes uit wilden spelen terwijl een pass een betere optie was. Met een beetje pech had je nog verloren ook. Nu moet je winnen van Benfica en Juventus om door te gaan, wordt lastig zat.
1 0
Dexy
Ekkelenkamp valt me tegen, zit geen kraak of smaak aan. Vind het een beetje een Dani de Wit 2.0. Heeft geen individuele actie, geen versnelling, geen creativiteit en kan ook niet in de dekking aangespeeld worden. Is alleen continu aan het lopen, maar dan hoor je eigenlijk niet op het Ajax-middenveld. Wat ziet Ajax toch in die lopende middenvelders al jaren lang?
1 -5
Boer
Van die lopende middenvelders heb je er maar eentje nodig. Van het gouden Ajax waren Haan en Neeskens ook geen fijnbesnaarde technici. Allebei waren ze wat bonkig. Muhren en Cruyff waren de technici op het middenveld. Muhren vooral een passer, Cruyff hoef ik het niet over te hebben. Een betere valse 9 moet nog geboren worden.
0 0
wolterx
We moeten niet vergeten dat die jongen eigenlijk het grootste deel van de opleiding een CV is geweest, is al een stuk beter dan vorig jaar maar zal nooit een Nouri gaan worden natuurlijk. Tot nu toe lijken alleen Szabolcs, De la Vega en Gravenberch een goede techniek te hebben, Dest en van Gelderen achterin ook voldoende.
4 -2
Rsv
Nog geen uitgespeelde kans trouwens, heel erg slecht.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Szabolcs dus een soort Dzsudzsák jr ?
0 0
wolterx
Ben benieuwd naar hem als hij beetje ritme heeft, laatste paar maanden amper iets gespeeld buiten interlands dus snap best dat het nog niet allemaal vlekkeloos gaat, lijkt een redelijk aanname te hebben moet alleen meer zijn hoofd omhoog houden met dribbelen.
2 0
Mikes
Begin me wel nu al te storen aan ekkelenkamp, wat een matige voetballer is dat.
1 -2
Mikes
Nah ze lijken eindelijk wakker te zijn, aanvallend begint het ergens op te lijken.
0 0
deKlenne
Litmanen is er ook!
0 0
FlyingDutchMan
Mijn dag is weer goed, mijn held 4ever!
0 0
Rsv
Hoe kan een speler als Sint bij Ajax spelen? Waar komt die jongen vandaan en hoe lang speelt ie al bij Ajax?
1 0
Joseph
Het is alsof ik naar het Ajax van Frank zit te kijken, waren hij en Vink zo close?
0 0
DaniAjax
Die nr. 11 van JL vind ik tot nu toe de beste van het veld, goede techniek, overzicht. Zegt helaas veel over Ajax, zeer matig.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Erg stroef allemaal qua voetbal, wel bijvlagen genieten van het grote talent Gravenberch.
0 0
Dexy
Vind het erg matig tot nu toe wat O17 laat zien. Weinig uitgespeelde kansen, erg weinig creativiteit. Schön laat ook nog niks speciaals zien.
2 0
Piethein
Heel veel middelmatige spelers die vooralsnog niks extra's brengen.. Sint, Schön, Maduro. De la Vega is geen spits... zet dan gewoon die Brobbey erin
1 -1
ProBono
Van het elftal van Japan O17 dat vorige maand tegen Belgie O17 speelde, zitter er nu maar 3 bij deze selectie (of in ieder geval op het wedstrijdformulier).
0 0
trodat4030
Het is ook niet het nationale team, dit is een samengeraapte selectie uit de u17 competitie uit Japan. Lijkt erop, maar is niet hetzelfde..
0 0
Rsv
Bakker matig tot nu toe.
0 -1
Mikes
Toch zonde dat het aanvallend wel behoorlijk beperkt is bij dit o17 team. Verdedigend hebben ze wel grote talenten, maar aanvallend vrij matig.
1 0
ProBono
Volgens mij is dit elftal flink anders dan Japan O17. Ik heb wat research gedaan naar de spelers en de selectie lijkt eerder gebaseerd op 1 speler per club uit de J-League; ben na 15 spelers nog geen enkele club tegen gekomen die twee spelers heeft afgevaardigd.
0 -1
Rsv
Schön heeft op het eerste oog weinig extra's. Dribbelt ook met z'n gezicht enkel op de bal gericht.
0 -2
Boer
Mindere uitvoering van Muric en Czerny. Klein, tenger, niet buitengewoon snel en weinig overzicht. Voorzet is ook al niet geweldig. Eerste indruk is weinig positief.
0 0
wolterx
Is ook geen vleugelspeler normaal, schijnt een middenvelder te zijn.
0 0
FlyingDutchMan
Tot nu toe mindere Mees De Wit ;)
0 0
FlyingDutchMan
Jammer dat Redan hier niet bij is, spits is eigenlijk grootste probleem van dit team zonder hem. Wel goede keuze van Redan gezien zijn keuze, hoop dat hij nu met spijt kijkt.
1 0
Piethein
Eerste kwartier is ongelukkig. 1 kansje maar verder weinig creativiteit op het eerste gezicht
0 0
Dennisjez
Ben geen hele grote jeugdkenner. Wie zijn potentiële Ajax 1 spelers
0 0
superman0313
Denk dat dit de namen zijn waarop je moet letten: van Gelderen, Botman, Bakker, Maduro, Ekkelenkamp, de la Vega. Ook benieuwd naar Schön die ken ik nog niet zo goed.
0 -1
jstratingg
Gravenberch vind ik ook wel een groot talent
0 0
FlyingDutchMan
Mooi sierlijk postuur, echt geschikt als atleet.
0 0
superman0313
Excuses die was ik even vergeten. Dat is ook zeker één om in de gaten te houden. Er staat alleen niemand in waarbij ik zoiets heb van nou als die zich redelijk doorontwikkeld haalt die sowieso ajax 1. Maar daarom zijn dit leuke meetmomenten, gaan het zien!
0 0
FlyingDutchMan
Haha die commentator, aftrap lukt nog net bij die Aziaten, daarna gaat het al mis
0 0
Dennisjez
Haha ja was ook niet om aan te zien die aftrap
0 0
FlyingDutchMan
Die Aziaat past 2 keer in Botman
0 0
Mikes
Huh Trograncic niet bij selectie??
0 0
Piethein
Zit op de bank
0 0
trodat4030
Tribune. Zijn 20 spelers geselecteerd voor t toernooi, maar mogen maar 18 geselecteerd worden per wedstrijd, dus dan moeten er 2 op de tribune. Hij zat daar met Musampa..
0 0
Mikes
Ooh wel?? Ik zag op formulier niet bij staan.
0 0
wolterx
Zit hij niet deze wedstrijd, ofja, volgens het papiertje dan toch.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Op de bank misschien? Zou wel raar zijn als hij niet bij de selectie zou zitten.
0 0
NouriVandeBeek
Tussen de 2 wedstrijden van Ajax onder 17 heb je de Milanese derby om 12;30. Komt perfect uit.
0 0
Mikes
Ik neem aan dat j league gewoon als japan o17 gezien kan worden? Japan o17 bereikte de halve finale van het aziatisch kampioenschap, een leuke tegenstander dus.
0 0
FlyingDutchMan
Jupiler League onder 17 moet toch lukken!!!
0 0
Mikes
Hahaha zeker.
0 0
AjaciedForLive
2-0
0 0