Foto's en video's: O17 en O15 op Varkenoord

BvdPloeg, 13-04-2017 om 07:30, 51114 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax O17 en O15 hebben goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Beide teams gingen op bezoek bij Feyenoord voor de mini-Klassieker en namen de drie punten mee terug naar Amsterdam. O17 boekte een 0-2 zege bij de Rotterdammers en O15 ging er zelfs met 0-4 bovenaan. Beide teams staan nu bovenaan in de competitie. (foto's voor app-gebruikers)

FT | Feyenoord O17 - Ajax O17 (0-2)
Ajax O17 heeft dinsdag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. De Amsterdammers gingen op bezoek bij aartsrivaal Feyenoord en waren vanaf het begin al de betere partij. De Rotterdammers werden op Varkenoord ver teruggedrongen en loerden voornamelijk op de counter. Vlak na rust kwam Ajax dan ook verdiend op voorsprong. Venitchio Sint gaf prima voor op Jurgen Ekkelenkamp, die zijn tiende van het seizoen maakte als aanvallende middenvelder.

Na de openingstreffer veranderde er eigenlijk weinig aan het spelbeeld. Ajax bleef druk zetten op de helft van Feyenoord, dat daar weinig raad mee wist. Ekkelenkamp maakte zelfs zijn elfde van het seizoen in Rotterdam, waarna de thuisploeg het al helemaal kwijt was. Ajax kwam verder niet meer in de problemen en kon een afgetekende 0-2 overwinning vieren op bezoek bij Feyenoord.

Door de winst staat Ajax O17, met nog twee wedstrijden te gaan, drie punten voor op nummer twee AZ. Wanneer de twee ploegen op een gelijk aantal punten eindigt, zal er een beslissingswedstrijd gespeeld worden. Ajax in ieder geval eerst nog uit bij FC Utrecht en daarna op De Toekomst tegen Vitesse.

Opstelling Ajax O17: Reiziger; J. Maduro, Van Gelderen, Botman, Dest; Q. Maduro, Aberkane, Ekkelenkamp; Sint, De la Vega, Gravenberch. 
Wissels: Raatsie, Margaret, Farcas, Brobbey, Maddy, Musampa.

Opstelling Feyenoord O17: Van Leeuwen, Loshi, Lewis, Geertruida, Smeulers, El Bouchatoui, Huygen, Kökcü, Toure, Burger, Amadin.
Wissels: Fetahi, Azarkan, Wong-Si-Kwie, Koorevaar, Reemst, Kalentjev, Zirkzee. 

Doelpunten:
0-1 Ekkelenkamp (43')
0-2 Ekkelenkamp (64')FT | Feyenoord O15 - Ajax O15 (0-4)
Ajax O15 heeft een sterke wedstrijd gespeeld op bezoek bij Feyenoord. De Amsterdammers zetten al vroeg druk op de thuisploeg, die niet aan voetballen toekwam. Voor rust scoorde Kenneth Taylor de openingstreffer en na de thee scoorde Neraysho Kasanwirjo snel de 0-2 vanaf elf meter. Ian Beelen en Dook de Vries deden ook nog een duit in het zakje voor Ajax en bepaalden de eindstand op 0-4.

Opstelling Ajax O15: Raatsie; Hoever, Kasanwirjo, Warmerdam, Scholten; Unuvar, Beelen, Taylor; Allouch, Hansen, El Kadiri.
Wissels: Dieker, De Waal, Pynadath en De Vries.

Doelpunten:
0-1 Taylor (20')
0-2 Kasanwirjo (50' pen.)
0-3 Beelen
0-4 De VriesFT | AZ O14 - Ajax O14 (2-4)


Doelpunten:
0-1 Braspenning (3')
0-2 Enem (24')
1-2 De Jog (41')
1-3 Dakriet (47')
2-3 Stam (53')
2-4 Markelo (73')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MosesD
Leuke prestaties en dito voetbal. En dat terwijl de hele boel zou instorten na vertrek Jonk.....
0 -1
ferrari2009
Zo het prima met de jeugd
0 0
Mikes
Ajax o14 komt in 70+3 op 2-4 en hierdoor neemt ajax de koppositie over van az. Ze hebben nu 4 punten meer met 1 wedstrijd meer gespeeld.
4 0
Mikes
Ajax o14 staat met nog 2 minuten te spelen met 2-3 voor tegen az o14. Deze 2 ploegen strijden om het kampioenschap in de o14 competitie.
0 0
Mikes
Ajax onder 14 komt op een 1-3 voorsprong door Dakriet, redelijk tegen verhouding in.
0 0
Mikes
Az onder 14 komt terug tot 1-2 en is ook de betere partij op dit moment.
0 0
boris
Maar gewoon volhouden dat Feyenoord de beste jeugdopleiding heeft. Winnen net als het eerste elftal incidenteel van Ajax en zijn in mijn ogen voorbij gestreept door zowel PSV als AZ
1 0
insectenverdelg
t is niet eens de beste van Rotterdam man. :)
2 0
Mikes
Ajax o14 in het kampioensduel tegen az o14 op 0-2 voorsprong. Ditmaal is de treffer gemaakt door enem en de assist van braspenning.
0 0
3*stars*3
2 april rond 10:00 in de ochtend, was de gemiddelde kakkie nog vol hoop, 6 punten voorsprong, een nieuwe tattoo en een punt was wel genoeg in de Arena.
Anderhalf week later, nog een voorsprong van 1 punt op Ajax en toezien/horen hoe de Ajax jeugd langskomt en 2 duels wint op Varkenoord.

Ik zeg het jullie, die mensen hebben een kut voorgevoel en slapen de komende weken heel slecht...
2 0
Mikes
Hahaha ze kraken hun hele jeugdopleiding af op fr12. Ze geven aan dat ze zelf niet zouden willen voetballen op zon lelijk complex.
2 0
iammike
Ik kijk niet op die site. Moet Mn virusscanner abonnement eerst gaan verlengen.
0 0
insectenverdelg
mooie reacti: Zij ze daar maar alvast aan gewend, verliezen van Ajax. :)
1 0
3*stars*3
Hehehe
0 0
Mikes
Az o14 ajax o14 staat op dit moment 0-1 voor ajax.
Braspenning is de doelpuntenmaker.
0 0
3*stars*3
Had o14 of 15 nou een toplichting?
0 0
wolterx
Vooral de u15 ( '02 ) heeft echte toppers als Gravenberch, Zamani etc en is in de breedte allemaal bovenmatig goed, hebben dan ook laatst 10 spelers bij Oranje u15 gehad tegen Ierland. De u14 heeft ook goede spelers en met Unuvar een van de grootste ( als het niet het grootste is ) talenten van de Toekomst. De o13 presteert ook zeer goed en pakte begin dit jaar nog de eerste plek op een internationaal toernooi.
0 0
3*stars*3
Mooi om te lezen, dat toekomst er goed uit lijkt te zien.
Beelden van Unuvar en Zamani heb ik wel gezien en ziet er echt veelbelovend uit.
Hopen dat ze verstandig zijn en lang blijven.
0 0
wolterx
Unuvar ben ik totaal niet bang voor dat hij vertrekt als je zijn vader en hemzelf ( en broertje zit ook in opleiding ) hoort praten. Die jongen heeft het in zich Nouri op te volgen als publiekslieveling voor hij ook maar 1 seconde heeft gespeeld, hij zegt al te dromen van de ArenA terwijl hij 13 is. Scoorde dit seizoen al in de u16 en pakt MVP prijzen bij u15 toernooien, zal volgend jaar hopelijk in de u16 beginnen en in de loop van het seizoen de stap naar de u17 zetten. ( Zoals Gravenberch dit seizoen ) Unuvar is dit seizoen ook de meest scorende middenvelder in de opleiding en zou me verbazen als er iemand is die meer assists heeft gegeven.
1 0
3*stars*3
Mooi man.
Is Unuvar trouwens Turks?
Vraag me gewoon af omdat er in Duitsland de ene na de andere speler met Turkse roots doorbreken maar in NL is het schaars.
0 0
wolterx
Hij heeft Turkse roots meen ik te hebben gehoord, dus ik ga er wel van uit.
0 0
3*stars*3
Ok thanks.
Altijd mooi om up to date te blijven door de jeugdwatchers hier op AS.
0 0
afcas
precies, als je die vader hoort praten voel je ook vanuit hem een bepaalde trots dat zijn zoons voor ajax spelen. dat vind ik heel mooi, vooral ook omdat hij dan veel minder snel beinvloed wordt door grote clubs dan sommige ouders. en dan heb je die jongen zelf nog die exact hetzelfde in elkaar lijkt te zitten. ik denk dat we hier heel erg van kunnen gaan genieten.
0 0
wolterx
Dat is positief, dit kan wel eens een enorm succesvol seizoen worden.
0 0
gofee
Gehakt !!!!
0 0
Ratatouille
0-4 de Vries
0 0
J00DT0TMIJND00D
Nice! Wie zijn tot nu toe de uitblinkers?
0 0
jeugdvolger
Taylor heel belangrijk voor balans op het middenveld en scoorde uit een assist van Unuvar.
Unuvar scoorde dit maal niet maar was erg belangrijk met 2 assists en zijn creativiteit op de helft van de tegenstander.
Sontje scoorde ook niet en viel eigenlijk tegen gisteren.
0 0
Ratatouille
0-3 Beelen
0 0
insectenverdelg
Rotterdam Zuid wordt aan alle kanten voorbij gelopen door de amsterdam meest. :) Wat een mooie weken.
0 0
gofee
Hoe het komt komt het maar ik zie dit jaar in echt alle linies enorme stappen gemaakt worden. Ik kan me echt geen jaar herinneren dat er zoveel jeugd doorstroomt naar hogere elftallen . En zelfs Jong doet het mega goed met zoveel jonge gasten. Wie vooraf dit seizoen had gezegd dat we Kluivert, de ligt en Dolberg in het eerste hadden staan was waarschijnlijk afgevoerd, los van nouri, Donny, Frenkie en alles wat daar onder zit aan te komen. Wat een club mannen !!!
1 0
wolterx
u15 is ook binnen lijkt het. U19,u17,u15 en u13 liggen op koers kampioen te worden, de u14 kan bij winst vandaag tegen AZ ook de koppositie pakken.
0 0
insectenverdelg
Wie zal beste jeugdopleiding krijgen dit jaar? 't zal wel tussen AZ, Feyenoord, Sparta en PSV gaan.....
0 0
wolterx
AZ gaat hem pakken natuurlijk, top 5 met alle teams als hun u19 de inhaalwedstrijd wint. Dat moet natuurlijk beloond worden.
0 0
Mikes
Ik dacht dat ze vanaf dit jaar niet meer de hoofdjeugdopleidingen laten stemmen maar dat er een bepaalde criteria punten oplevert en hierdoor de beste jeugdopleiding gekozen wordt. Dit omdat de knvb ook heeft gezien dat deze verkiezing niet eerlijk verloopt.
0 0
3*stars*3
Tuurlijk moeten ze wat aan veranderen.
Was belachelijk dat Ajax1, 4 jaar op rij kampioen werd met veel jeugd en A1 dat Next-Gen finale haalde en geen waardering kreeg in NL.
0 0
insectenverdelg
dan gaat het heel lang een erg saaie verkiezing worden. Hoewel ik ook bewondering heb voor de opleiding van Sparta, met de middelen die ze hebben. Die van Feyenoord is al jaren overrated.
0 0
Mikes
Hoezo lang en saai? Wss kijken ze aan het eind gewoon naar de positie van o19 o17 o15 en o13. Kijken ze naar de hoeveelheid jeugdspelers in 1. Hoeveelheid spelers bij de jeugdelftallen van oranje etc.
0 0
insectenverdelg
ik bedoel Eker jaar Ajax. :)
0 0
Mikes
Meer dan terecht toch, wij hebben de beste jeugdopleiding.
0 0
Ratatouille
0-2 Kasanwirjo
0 0
wolterx
Kenneth Taylor scoort, Naci Unuvar Assist, nu doordrukken en dan komt het kampioenschap dichterbij voor deze geweldige groep.
1 0
iammike
Ik ken de onder 17 en onder 16 en 15 nog niet zo goed. Kan AS eens eens stuk maken waarin de spelers besproken worden op hun kwaliteiten? De o15 is zoals ik vaak hoor een erg goede lichting en bij o17 weet ik dat er een aantal talenten uit het buitenland gehaald zijn. Ben ook wel benieuwd naar de future Cup, vanaf dan heb ik er wel een goed beeld bij.
1 0
NouriVandeBeek
Top middenveld van de onder 15
1 0
iammike
Is dit het sterkste team wat ze op hebben staan of zijn er nog spelers die niet mee spelen? Die Zamani moet goed zijn, speelt die hier ook?
0 0
Mikes
Nee dit is niet sterkst. Gravenberch is basisspeler van o17 maar is nog o15, zamani is basis/wissel van o17 maar is geblesseerd en brobbey is nu vaak de wissel spits van o17. Deze 3 kunnen nog meedoen met o15.
0 0
iammike
Dus als ik het goed heb, is de o17 van Feyenoord zojuist thuis door Ajax afgedroogd met een aantal spelers van 2 jaar jonger?
0 0
wolterx
Enkel Gravenberch stond in de basis, Raatsie ( doelman u15 ) en Brobbey ( spits u16, qua leeftijd u15 ) zaten op de bank. Van Gelderen, de broertjes Maduro etc zijn eigenlijk u16. Dusja, hele knappe prestatie van de u17.
0 0
Rsv
Heerlijk hoor.
0 0
Web
Wij zijn echt Feyenoord onstegen , alle elftallen winnen van ze.

Bovendien heel veel goede spelers, enorme talenten zitten er in de opleiding, altijd maar afwachten hoe ze zich verder ontwikkelen, ook een goede zaak dat ze vaak 3-4-3 voetballen, kom je verdedigend een tegen een te staan, leer je heel veel van, bovendien word er dan op een klein speelveld gespeeld en word je handelings snelheid verhoogd. Goede zaak.
1 0
wolterx
Meen dat ze daar alleen met de u16 boven ons staan. Onze u19, u17 en u15 staan allen eerste. De u14 ook maar kunnen worden ingehaald door AZ die een wedstrijd minder hebben maar daar spelen ze vandaag nog tegen dus kunnen ze 4 punten los komen met een wedstrijd meer gespeeld.
0 0
RH1900
Haha, is toch ook prachtig, elke miniklassieker winnen we tegenwoordig.
0 0
wolterx
Ekkelenkamp in de dubbele cijfers, als iemand me dit 18 maanden geleden had gezegd had ik hem vreemd aangekeken.
0 0
NouriVandeBeek
Ik vind Jurgen een verdienstelijke speler. Verwacht hem misschien wel basis bij onder 19 volgend seizoen. Hopelijk krijgt hij een contract
0 0
wolterx
Hij valt me dit jaar echt goed mee, was verdienstelijk als verdediger maar doet het op het middenveld boven verwachting goed, nog niet helemaal overtuigd maar hij zet goede stappen.
0 0
WyZynDeBeste
Hoppa, ook O17 rolt die gasten op. Nota bene op eigen veld.
0 0
wolterx
Unuvar is geschorst bij de u15 toch? Zou jammer zijn, hij doet niet aan verliezen van Rotterdam namelijk.
1 -1
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Unuvar doet gewoon mee!
0 0
wolterx
Pakte hij niet dit weekend geel waardoor hij geschorst is?
0 0
BvdPloeg
Klopt, maar Ajax heeft onderzoek gedaan en kennelijk waren alle gele prenten niet in de competitie. Dus hij mag gewoon meedoen.
0 0
wolterx
Ah duidelijk, dat is goed nieuws. Doet Zamani eigenlijk mee met de u15?
0 0
Mikes
Zamani is geblesseerd dacht ik.
0 0
NouriVandeBeek
De La Vega en Van Gelderen krijgen hopelijk snel een contract. Lijkt mij een illusie, omdat dat nooit snel gaat bij Ajax.

Van de basis bij Feyenoord hebben 5 spelers een contract. Bij Ajax 0
0 0
insectenverdelg
Dat was 1 van de weinige punten waar ik t totaal niet mee eens was met t beleid van destijds toen Cruijff aan de macht kwam. Wel contracten aanbieden aan spelers van 16 die je van buitenaf haalde, Maar je eigen grote talenten pas een contract aanbieden als ze 17 jaar waren. Dat is imo disrespectvol naar je eigen jeugd.
0 0
insectenverdelg
Dat was 1 van de weinige punten waar ik t totaal niet mee eens was met t beleid van destijds toen Cruijff aan de macht kwam. Wel contracten aanbieden aan spelers van 16 die je van buitenaf haalde, Maar je eigen grote talenten pas een contract aanbieden als ze 17 jaar waren. Dat is imo disrespectvol naar je eigen jeugd.
0 0
Web
Je zult altijd moeten blijven kijken of je dingen bij moet stellen, de tijden veranderen
0 0
insectenverdelg
yup. geheel mee eens. en ondanks dat Cruijff een geweldige visie op voetbal heeft, zal niet alles altijd kloppen.
0 0
wolterx
Gravenberch op de flank? Ik weet dat ze soms gekke dingen doen maar dit is wel heel bizar.
1 0