[Update] Ajax neemt afscheid van 13 spelers

BvdPloeg, 19-04-2017 om 10:50, 120840 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Mees de Wit en Zian Flemming zullen volgend seizoen in principe deel uitmaken van de selectie van Jong Ajax. De twee spelers van Ajax O19 hebben als tweedejaars A-junioren bij hun eindgesprekken te horen gekregen dat zij toekomst hebben in Amsterdam. Andere spelers kregen slecht nieuws.

Zo neemt Ajax afscheid van Joe van der Sar, zoon van algemeen directeur Edwin van der Sar. De doelman kwam dit seizoen nog amper in actie voor Ajax O19, waar hij Jeffrey de Lange voor zich moet dulden. Met Nick Plomper heeft hij bovendien nog concurrentie voor de positie als tweede keeper. Naast Van der Sar kregen ook Noa Benninga en Conner Blöte slecht nieuws. De middenvelder en verdediger komen niet in aanmerking voor een plek bij Jong Ajax en moeten om die reden vertrekken.

De genoemde vijf spelers waren de enige tweedejaars A-junioren die hun eindgesprek maandag hadden zonder contract op zak. Spelers zoals bijvoorbeeld Dani de Wit en Kaj Sierhuis zijn door een verbintenis al verzekerd van een toekomst in Amsterdam. De eerstejaars A-jeugd en de spelers uit Ajax O17 krijgen later duidelijkheid.

Update - 10.30 uur (19 april 2017)
De eindgesprekken zitten er bijna op voor spelers van Ajax O19, O17, O16 en O15 en net als ieder seizoen is dat voor sommigen een pijnlijk moment. Ook dit seizoen overleefde lang niet iedereen de schifting, die Ajax jaarlijks maakt in de jeugdopleiding. Hieronder een overzicht van de spelers die (vooralsnog) op zoek moeten naar een andere club:

Ajax O19:
Joe van der Sar
Conner Blöte
Noa Benninga

Jeffrey de Lange (FC Twente)

Ajax O17:
Terence Meuwese
Kees de Boer
Abdelghani El Bachir
Soufian Iallouchen

Daishawn Redan (Onbekend)

Ajax O16:
Anouar El Mhassani
Malik Trustfull
Bas de Jager

Ajax O15:
Ruben Zimonyi

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Van de Sar zal wel balen.
0 0
altijdwelwat
Mwaaah die zag het al 18 jaar aankomen .....
1 0
FlyingDutchMan
Die dacht bij het jeugdcontract al dat het een 1 april grap was voor Joe..
1 0
je
Ik mis een paar namen Hennie Henrichs Arie Ratje Van Os en Gery Vink ?
15 -2
Babangida83
Vind wel dat coaches zoals Vink een tweede kans verdienen. Als coach zeker op de verkeerde plaats. Maar er is vast wel een manier om hem in zijn kracht te zetten en zijn waarde te laten hebben voor Ajax. Volgens mij heeft die man zijn hard verpand aan de club, moet je koesteren imo, tenzij het echt niet anders kan. Dus iets minder polariserend.
0 -4
Ellende
Lekker zeuren allemaal. AJAX moet nu eenmaal doorselecteren. Steek je er echt bovenuit dan laten ze je niet zomaar gaan.
Zoals altijd zullen er nu ook jeugdige spelers bijgekocht worden op plaatsen waar je nog tekort komt.
Ook in deze lichting zijn er een aantal toppers weggekaapt. Dit gaan wij nu weer bij een andere club doen. Alle vertrouwen dat de jeugd volgend jaar weer met prima elftallen voor de dag komt.
1 -4
chrisjuhhh
Snappen ze niet hier want zij zijn AS Ajax supporters (van de tv)
0 -2
Keizer020
el bachir?
0 0
DaishRedan
Is niet slecht maar voor de A1 komt hij te kort.
0 0
Bensco
Edje zal wel een hoop gezeik van zijn vrouw krijgen als die thuiskomt
0 -1
SjakieWolfs
Daar kunnen we heel dramaitsch over doen maar voor deze jongens is er heus nog wel een toekomst in het betaalde voetbal, als ze echt verder willen. Er zijn clubs genoeg die ze met open armen ontvangen. Een stap terug doen om er later weer 2 vooruit te zetten.
2 -1
AFCZlatan
Ach, over 5 jaar zien we er een paar bij Feyenoord waarschijnlijk. Net zoals gebeurd is bij oa Elia, van der Heijden, Bilal en Vermeer.
1 0
RusselWestbrook
We weten nu iig redelijk zeker dat er van nepotisme geen sprake is binnen Ajax.
7 -3
W Z A W Z D B
Kees de Boer? Niet verwacht.
5 0
DaishRedan
Waar gaat Redan naartoe??
0 0
ajaxminimax
Die zal wel gaan zakkenvullen bij Chelsea
4 0
Chesterson93
Och, dat ook weer ..
0 0
Suarez16_
Werk Alblas er ook uit.
3 0
Mikes
Heeft helaas nog een contract tot 2018. Sowieso belachelijk hoeveel keepers er onder contract staan.
Onana
Boer
Alblas
Leeuwenburgh
Groothuizen
V bladeren
Gorski
En de Lange wouden ze ook nog (kon ik begrijpen)
1 0
JesusZoonVanGod
De Lange heeft een contract voor 3 seizoenen bij Twente getekend. Het contract van Boer loopt aan het eind van dit seizoen af en hij heeft al aangegeven iets anders te willen gaan doen. Dat maakt de spoeling al weer wat dunner.
0 0
JubbegaAFCA
Boer en de lange gaan zeker weg! Zijn er al 2 minder
3 0
Mikes
Jaa maar voor Boer komt een vervanger
Alblas en Leeuwenburg lopen tot 2018 dan zal ajax wel afscheid nemen hoop ik van deze 2. Als jong ajax een keeper had die niet zoveel beslissende fouten maakt, hadden ze misschien wel mee kunnen doen om het kampioenschap.
0 0
Mikes
Zonde voor deze jongens. Ze krijgen vast een 2de kans bij een andere jeugdopleiding.
Ben erg benieuwd wie ajax gaat halen voor de bovenbouw. Er zal toch echt een spits moeten komen voor de o19 denk ik.
0 0
Onpartijdig
Kees de Boer had ik ook niet verwacht, dacht dat mensen hem een prima talent vonden. Als dat zo is zou het mij niets verbazen als AZ hem oppikt.
1 0
Ratatouille
AZ heeft z'n selectie al rond voor volgend seizoen. Kees staat in de belangstelling van vele clubs, zowel binnen als buitenland.
1 0
Babangida83
Heeft dat niets te maken met de voorkeur van Vink voor behoudend voetbal? Heeft dus brekers op het middenveld nodig. Geen Kees de Boer die wat verfijnder is.

Ik begin er voor de vrezen dat spelers als Eiting en Van de Beek niet meer O19 gaan halen. Simpelweg omdat een type Vink ze eruit filtert. Dat hebben we tijdens de Future Cup allemaal kunnen zien. Dit lijkt op ´opdroging´ van de wat meer creatievere spelers. Ik hoop dat Bergkamp en Ouali dit zien. Gezien ze Kees de Boer laten gaan, ben ik erg bang van niet.
2 -1
trodat4030
Had jouw reactie nog niet gelezen, maar we zijn het helemaal eens zo te zien.
1 0
Babangida83
Als er ooit een moment komt dat iedereen denkt: "We hebben nu al gewoon 4 slechte lichtingen, wat een pech, we moeten meer geduld hebben...."
Dat is dus dit jaar begonnen...

Flemming gaat ongeveer de laatste echte Ajax-middenvelder zijn. Mark my words. Ik vrees zelfs voor iemand als Unuvar. Daarna zal er sporadisch nog wel wat doorbreken. Vaker dan voorheen. Maar de ´echte´ Ajax-jeugd zal minder verfijnd zijn als de afgelopen lichtingen Nouri, Van de Beek, Kluivert, De Ligt, Eiting, Zeefuik etc.

Hoop echt dat Ouali en Bergkamp hier snel wat aan doen. Is toch wel een gat in de hele opleiding. Want anders worden het weer magere generaties qua voetballend vermogen, creativiteit en inzicht. Met Bosz en Keizer hebben we nu echte Ajax-coaches sinds afgelopen zomer. De volgende verandering zal Vink moeten zijn. Misschien iets meer een begeleider worden voor de jongens gedurende het gehele opleidingstraject. Zo te horen is hij daar wel goed in.
0 0
Knalpot
God god god wat een dramaqueens hebben we toch ook als supporters hier! Waarom? Omdat keesje weggestuurd wordt?
0 0
V12
Kees is een geweldige voetballer. Het voorbeeld van hoe je als Ajacied positiespel speelt. Maar die gooien we eruit. Omdat hij wat later in de groei is. Maar dat komt vanzelf. Koekenbakker Vink is een erfenis van Jol. Nog steeds werkt de keus voor Jol en zijn voetbal na binnen de club.
0 0
Babangida83
Het gaat helemaal niet om Keesje. Het gaat om het voetbal en spelers zoals Keesje. En die vinden we lief. Maar het woord beleidsvisie is jou vreemd, aan je reactie te zien, en blijkbaar zie je de O17 ook (bijna) nooit. Moet je niet gaan huilen als we over 5 jaar weer afbraakvoetbal spelen in het eerste.

De jeugd is de ´engine room´ van Ajax. Kan je maar beter op letten.

Lees anders dit ff:
https://www.ajaxshowtime.com/article/opinie/104051/ajax-kweekvijver-o17-sobere-vechtmachine
0 0
Knalpot
Goh held kijk jij elke week, ik niet ik hoef niet elke week te kijken om te zien of de Boer het wel of niet gaat halen, leuke speler prima maar gaat gewoon geen top worden. Moeten we hem daarom maar een contract geven omdat het geen betonvoetballer is wat een onzin. Het gaat gewoon om de potentie die een speler moet hebben om het 1e te halen.
0 0
Sander14
idd jammer dit...
1 0
V12
Ik snap niet waarom Kees de Boer weg moet. Dat is een speler met een geweldig inzicht. Hij weet vaak al een pas te geven terwijl hij de bal afpakt. Hij grijpt in en het raken van de bal is direct een pass. Hij is een geweldige speler, waarom laten ze die gaan.
2 0
iammike
Ik dacht dat die kees de boer wel een redelijk goed talent was?
0 0
3*stars*3
Was ook mijn 1e vraag die bij mij opkwam.
Volgens mij schreven een paar jeugdwaters dat hij wel potentie had?
0 0
Knalpot
Redelijk goed, wel potentie dat zegt toch al genoeg! Doorselecteren met die hap. Jammer voor Kees maar zo werkt de voetbalpiramide nu eenmaal.
0 0
DaishRedan
Flemming kan je overal zetten nuttige speler, en Mees kun je nog altijd kijken hoe hij zich ontwikkeld.
0 0
Dinho
Mooi om te zien dat Mees mag blijven. Die jongen heeft iets, kan me iemamd vertellen waarom hij zo weinig speelt? Hij is toch niet minder dan Anderson Lopez?
3 0
Bram410
!
0 0
KajanoKlaassen
Zuur voor Benninga, speelde volgens mij al sinds kleins af aan in de jeugd van Ajax. Hopelijk vindt hij een leuke eredivisieclub!
1 0
DaishRedan
Zuur maar die jongen is gewoon niet goed genoeg.
0 -1
superman0313
Goed nieuws, kan me helemaal vinden in de uitkomst van deze gesprekken. Goed bezig Ajax, in Flemming heb ik ook nog wel vertrouwen.
3 -1
Bram410
Mees de Wit vind ik wel een goede speler, goede individuele actie en goede vorozet. Maat heeft toch heel weinig gespeeld dit seizoen?
2 0
Web
Wel terecht vind ik, goed om te zien dat er geen vriendjes politiek is

Vd Sar komt gewoon te kort, geld ook voor Benninga em Blote
0 0
vodin424
En Azor Matusiwa?
0 0
trodat4030
Heeft een contract.
0 0
Mikes
Klinkt allemaal goed. Ik vroeg me eerlijk gezegd al af wat jongens als Benninga en Blote in de ajax opleiding deden, deze jongens komen veel te kort. Goed dat ze zowel de wit als Flemming wel een kans geven, beiden hebben wel iets. Denk niet dat ze 1 gaan halen, maar hebben wel potentie om betaald voetbal te halen.
0 -1
MankeNelis
Je moet uiteindelijk 11 man opstellen. Er komer er per lichting 1 of 2 door. De rest staat er om het spelletje mogelijk te maken.
2 0
Web
Zo werkt het.
0 0